Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
Robbanás előtt a magyar társadalom!
  2016-01-09 20:50:35, szombat
 
 
Robbanás előtt a magyar társadalom!
2016. január 09. - 19:17


A robbanóelegy már össze állt, a szikra nem látszik még!

Az írás nem tudományos dolgozat, hanem csak egy állampolgár érzésvilágának összefoglalója, tovább gondolása.

Orbán Viktor tanácsadói és tudományos munkatársai hatalmasat tévedtek, amikor a migránskérdés t olyan dimenziókba emelték, ahol már a racionalitás véget ért. Semmi nem indokolta, hogy ezt a politikai kampányt ilyen mértékben rátolják a társadalomra. Az eredmény, a társadalom érzékenységének felfokozódása és a reakciók számának növekedése. A folyamatot fokozza az állam működésének a polgárai felé történő cinikus, késő és nagyképű működése. Elég csak az ingatlan ügyekre, az elkésett fizetésekre, a kórházak, az ápolók és az orvosok lehetetlen helyzetére, valamint a környezetvédelmi kérdések felelőtlen kezelésére gondolni.

A Fidesz közeli vállalkozókat és azok kiszolgálóit, valamint a multinacionális vállalatokat kivéve, minden omladozik, rohad és nem utolsó sorben értelmetlen. Egyre világosabbá válik a társadalom számára, hogy az Uniós pénzek jelentős részben számolatlanul-felelőtlenül és társadalmi haszon nélkül lettek elköltve, miközben a nyakunkon van egy atomerőmű kivitelezése, továbbá legalább két dunai vízierőmű megépítése, mert nélkülük az atomerőmű működésképtelen lesz.

Politikánk erős Európa és EU ellenes, miközben Európa centruma erős Európát akar, amiben a nemzetállamok gyengülnek. Ezzel a folyamattal Orbán szembe megy, aminek ugyan úgy beáll a következménye, mint a maffia rendszerű állam működtetésének.

Nehéz hetek és hónapok elé nézünk, amely időszaknak központi eleme lehet a polgári engedetlenség, valamint az állam rendszerének részleges vagy teljes szétesése.

Ébresztő ellenzék! Ezek a folyamatok Orbán Nemzeti Együttműködés Rendszerét megsebzik, akár működés képtelenné is tehetik azt. Azonban, ha nem lép be olyan politikai erő, amely a folyamatokat levezényli, akkor ez az egész folyamat káoszba válthat, amiből haszna senkinek sem lesz!

http://civilhetes.net/robbanas-elott-a-magyar-tarsadalom
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ezek sem értem lopnak, hanem tőlem
  2016-01-09 20:42:47, szombat
 
 
Molnár Bálint 2016-01-08
Ezek sem értem lopnak, hanem tőlem


Nem mondom, hogy a tudjukkik nem loptak, csaltak, hazudtak. Mert de. Viszont ha én fideszes szavazó lennék, most feltenném magamnak a kérdést: mi a franc bajom volt nekem tulajdonképpen az elmúlt nyolc évvel? Mondjuk ezt a kérdést hat éve szinte minden nap feltehetném magamnak, ha akarnám. Igaz, fideszes szavazónál ez nem értetődik magától. Mert a fideszes szavazó csak a szépre emlékezik. Meg a rezsicsökkentésre.

Ennek ellenére elmagyarázhatná nekem valaki, lehetőleg egy fideszes szavazó, miért tűnik számára normálisnak az, hogy néhány ember ebben az országban naponta keres annyit, amennyit az átlagember két hónap alatt (se) vagy egy közmunkás közel fél év alatt alig? Ráadásul úgy, hogy az illető korábban háromnaponta kereste meg ugyanazt az összeget, amihez másoknak egy-két hónap is kevés. Ez onnan jutott eszembe, hogy az eddig 2 millió forintos bérplafonnal megalázott állami vezetők egyikének-másikának igen jól kezdődött ez az év. Amely év persze - Kósa Lajosul szólva - mindenkinek kivétel nélkül nagyon jó lesz és példátlan és soha nem volt még ennyire jó.

Ehhez képest a Magyar Posta vezérigazgatójának még ennél is sokkal jobb lesz. Ugyanis az eddigi szaros 2 millió helyett ezután 5 millióból kell valahogy kihúznia egyik hónapról a másikra. Hasonló drámában lesz része a Magyar Fejlesztési Bank vezérigazgatójának is. 4 millióból takarékoskodhat az Első Nemzeti Közműszolgáltató vezetője, és mindössze 3 misiből fedezheti a számláit és a megélhetését a Központi Adatgyűjtő és Feldolgozó feje. És mert megérdemlik, a kormány rendelete 20 százalékos prémiumot is biztosít számukra.

A Miniszterelnökség szerint a Postánál az indokolja a fizetésemeléseket, hogy a cég sikeresen és nyereségesen működik az új vezetés alatt. Az igazságosság jegyében a postai dolgozókról sem feledkeztek meg: miközben a vezérigazgató úr fizetését 150 százalékkal emelték, a mezei zöld ruhások 1-4%-os emelkedés mellett immár 128 ezer forintos bruttó bérminimumért húzhatják az igát. Meg a kis szekerüket. Meg a belüket. Eddig tartott a hír, innen jön a csodálkozás. Mert tény, hogy nevetséges kis milliók ezek a napi milliárdos tételekhez képest, amelyeknek kifürkészhetetlen útjait már olyannyira belefáradtunk követni, hogy inkább elfordítjuk a fejünket és leszarjuk.

De mégis, mennyire lehet sikeres és nyereséges egy (monopolhelyzetben lévő) állami cég ahhoz, hogy a vezető 38-szor vagy 50-szer akkora fizetésemelésben részesüljön, mint a mesebeli keményen dolgozó kisember? Perszehogy hatalmas felelősség, persze, hogyne lenne az. Sokkal nagyobb felelősség az irodából menedzselni, mint róni az utakat a józsefvárosi gettóban -10 foktól + 45 fokig. De ugye arról a postáról beszélünk, ahol a miniszterelnöki levelek luxusáron való kézbesítése mellett drágább a csomagfeladás, mint a legtöbb futárcégnél, de legalább kétszer olyan lassú? Ahol még mindig kézzel töltjük a nyomtatványokat, ahol a postai alkalmazott kaparós sorsjegyeket és lakásbiztosítást próbál meg az emberre rásózni két befizetés között. És ahol - néhány szerencsésebb esetet leszámítva - kígyóznak a sorok, mintha segélycsomagot osztanának. Pedig dehogy.

A Magyar Posta, az összes állami közműszolgáltatóval együtt a velünk élő, lélegző de sajnos egyre inkább újraéledő szocializmus maradványait testesíti meg, ahol a vezérigazgató úr áldásos tevékenysége számunkra minden pénzt megér. Tudom, hogy a fideszes szavazó csak a szépre emlékezik, midőn a fülkeforradalom mámorában pillangót vizionált a rusnya hernyó helyett. Fölösleges emlékeztetni, hogy mivé lett a pillangó, de ha mégis:

,,Nem tartom elfogadhatónak, hogy miközben az ország komoly kihívásokkal néz szembe, ma ezeknél az intézményeknél előfordulnak havi 4, 5, sőt, esetenként 7 millió forintos fizetések is" (Orbán Viktor, Országgyűlés, 2010. június 8.)

Ha én fideszes szavazó lennék, fogalmam nincs hogyan tudnám megmagyarázni magamnak, hogy úgy átvert a bálványom 2010. június 8-án, hogy a népnemzeti jobban teljesítés adja most a másikat. Nem érteném, miért van az, hogy a mezei postás és a vezérigazgató fizetése között akkora szakadék húzódik, mint a Mariana-árok. Akkor se érteném, ha tudnám, hogy a mezei postásnak buli az élete: csak különféle papírokat dobálgat be postaládákba, miközben az egészséges életmód jegyében sokat van friss levegőn, sétál, biciklizik és semmiért nem fáj a feje. Ezzel szemben a vezérigazgató úrnak a gyötrelem és a kínszenvedés jutott: be van zárva egy egészségtelen irodába, egy egész állami monopólium nyomja vállait és kényelmetlen székében ülve görnyed a szerteágazó gondok fölé.

Akármilyen hithű fideszes szavazó is lennék, nehezen venné be a gyomrom, hogy míg a sikeres, tehetséges, magasan kvalifikált vezérigazgató úrhoz egy év alatt 36 millió forint béremelést vágott hozzá a kormány, én mindössze 30 ezerrel viszek haza többet az asszonynak. Bármekkora örömmel is töltene el mások gyarapodásának látványa, én már nem tudnám azzal meggyőzni magam, hogy én azért keresek keveset - én az ápolónő, a vasutas, a postás, az orvos - mert Gyurcsány a zsebemben turkált 8 évig, de majd a Fidesz most visszateszi, hogy több maradjon az én zsebemben. Csak hát nem kezdheti rögtön velem és nem is kezdheti el rögtön. De már csak pár évet kell aludni és minden visszakerül az én zsebembe.

Ha én fideszes szavazó lennék és már semmilyen kihívás nem állna előttem csak az, hogy kihúzzam a hónap végéig valahogy tescós párizsin, akkor most már kurvára feltenném magamnak a kérdést: nekem mindig csak az ő sikereiknek kell örülnöm, éhezve, fázva, húzva a belemet és a szimbolikus kis zöld szekeremet naponta? Én tényleg nem vagyok annyira sikeres, én nem teljesítek elég jól ahhoz, hogy ne mindig csak a másénak örüljek, az övéknek, ami kicsit az enyém is, mert végül is magyar és nemzeti?

Ha én fideszes szavazó lennék, akit úgy vertek át 2010-ben, hogy az állami vezetők csilliárdos bérplafonja adja most a másikat, akkor későre bár, de végre megérteném: ezek nem/sem értem lopnak, hanem tőlem.

http://kolozsvaros.com/2016/01/08/ezek-sem-ertem-lopnak-hanem-tolem/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Líbiában terjeszkedik az Iszlám Állam, fokozódik a helyzet
  2016-01-09 20:32:11, szombat
 
  hidfo.ru 2016.01.08. 17:04

Líbiában terjeszkedik az Iszlám Állam, fokozódik a helyzet

Miután kedden a Daesh terrorista szervezet (Iszlám Állam) megpróbálta elfoglalni Líbia két legnagyobb olajkikötőjét, csütörtökön pokolgépes merényletet hajtott végre a keddi támadás helyszíneinek egyikén. Esz-Szider és Rász Lánuf a két legjelentősebb olajexport terminál a líbiai mediterrán partszakaszon, 500 000 hordó/nap kapacitással.

A szélsőséges iszlamista terrorcsoport kedden tűzharcot kezdeményezett a kikötők őrzését biztosító fegyveres állománnyal, aknavetővel lőtte a terminálok finomító-tornyait és tározóit. A tűzharcban hét őr és huszonöt terrorista életét vesztette. Szerdán bomba robbant a Miszráta melletti Zlitenben, a rendvédelmi kiképzőközpont területén, itt minimum 50 a halálos áldozatok száma. A csütörtöki Rász Lanuf finomító-komplexum elleni ismételt támadásban az öngyilkos merénylőn kívül hét ember vesztette életét.

A Daesh februárban kopt keresztények tömeges lefejezésével kezdte meg nyilvános líbiai tevékenységét, majd az orosz beavatkozás miatt bekövetkező szíriai térvesztés miatt intenzív állományátcsoportosításba és szervezői munkába kezdett a térségben. Szirt városát használva támaszpontul, a környéken intenzív toborzást folytat, és több líbiai iszlamista fegyveres csoport is a szervezet mellett tett hűségesküt. Ez a Daesh líbiai élőerő-állományát két hónap alatt megtízszerezte. A Szirt mellett található olajkikötők elleni támadással a radikális iszlamisták megpróbálják hatalmi kontrolljukat gazdaságilag is stabilizálni az eddig elfoglalt 300 km-es tengerparti sávban. Egyes források arról is beszámolnak, hogy a szervezet vezetője, Abu Bakr al Bagdadi súlyos sebesülését túlélve meg nem nevezett fél segítségével ugyancsak Szirt városába érkezett.

A terrorszervezet időszakos lehetőségét az ugrásszerű térnyerésre igyekszik maximálisan kihasználni. A központi kormánykoalíció formai együttműködése csak papíron létezik. A nyugati, Tripoli székhelyű iszlámnacionalista kormányzat és a Tobrukból operáló, amerikai állampolgár Haftarah Khalifa tábornok fegyveres támogatását élvező nyugati bábkormány között gyakorlati együttműködés nincsen. Ezért a Daesh meglepetésszerű támadásokba kezdett a szirti bázistól távol, a két kormányszervezet területein is. A terrorcsoport a klán- és törzsszövetségi vezetők egymás elleni kijátszásával kívánja a harmadik független líbiai belső hatalmi pólus, a dél-líbiai berberek által alkotott erőcentrumot saját oldalára fordítani, míg az egyéb líbiai iszlamista szervezetek becsatolásában a Szíriából és Irakból ismert brutalitás propagandájával operál.

Líbia Moammer Kadhafi hatalomból való eltávolítása és meggyilkolása óta bukott állam. A zűrzavar és a terrorszervezetek aktivitásának fokozódása ismét hivatkozási alapot teremthet egy NATO irányította művelet elindítására. Az USA Delta Force egységének pár hete történő felbukkanása egy ilyen akció műveleti előkészítésének tekinthető. A Daily Mirrornak nyilatkozó, neve elhallgatását kérő brit biztonságpolitikai forrás szerint pedig egy 6000 fős kontingens érkezik rövidesen a térségbe, amelyből London 1000 fővel veszi ki a részét az USA és több európai ország mellett.

http://www.hidfo.ru/2016/01/libiaban-terjeszkedik-az-iszlam-allam-fokozodik-a-hel yzet/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha a tanárok nem állnak a sarkukra, az oktatás elesik
  2016-01-09 20:08:31, szombat
 
  Ha a tanárok nem állnak a sarkukra, az oktatás elesik
Ma | 15:53


Amikor a politikai intézkedések közvetlenül érintenek egy ágazatot szakmai minőségében, nem elég várni egy új kormány létrejöttét. Az oktatás nem politikai játszótér, hanem mindannyiunk jövője. A pedagógusok vagy hallgatnak és félnek a fenntartótól, vagy csatlakoznak a hangadókhoz, akik a hivatástudatot mindenek elé helyezik.

Egyre nagyobb az összefogás az oktatási rendszer problémáit összegző miskolci Herman Ottó Gimnázium levelének nyilvánosságra kerülése után. A kormány tanárszervezete, a Nemzeti Pedagógus Kar szerint is súlyos gondok vannak. A szakszervezetek szerint a kormány megtévesztően kommunikál, amikor a tanárok béremeléséről beszél, az emelés több esetben elvonást jelent. Mégsem ez a legnagyobb probléma. Számos olyan intézkedés született, amely megkérdőjelezi a pedagógusok szakmai kompetenciáját, és felülről kívánja megmondani a frankót anélkül, hogy tájékozódna lokális szinten. Az iskolák és a pedagógusok autonómiája ellehetetlenül, és a kéretlen szabályozások hátráltatják a minőségi oktatást.
"Az oktatási rendszer minden változtatásával a gyerekekkel kísérletezünk! Követeljük, hogy a jelenlegi reformoknak nevezett akciókat azonnal függesszék fel! Nem fogadjuk el a kormány által létrehozott Nemzeti Pedagógus Karral történő egyeztetéseket! További adminisztrációs terheket nem tudunk és nem is akarunk elviselni! Az a cél, hogy a felnövekvő generáció már kérdezni se tudjon? Megosztották a pedagógustársadalmat. NYUGALMAT akarunk, mely politikától, álreformoktól mentes!" - Néhány elem a Hermann Ottó Gimnázium nyílt leveléből, amit nem az '50-es években küldtek el a népjóléti miniszternek, hanem tavaly novemberben az Orbán-kormánynak. Válasz azóta sem érkezett.

A jó hírű iskola tantestülete megelégelte a várakozást és a nyilvánossághoz fordultak, levelüket teljes terjedelmében először a Borsod Online tette közzé szerdán. Ebben az oktatásban uralkodó kaotikus állapotokról, állandó bizonytalanságról, az átgondolatlan, reformnak nevezett átalakítások hibáiról, a túlközpontosított rendszer hátrányairól számolnak be. "Ki működteti egyáltalán az iskolákat? Az önkormányzat, vagy annak egy cége? Valamelyik minisztérium, az Oktatási Hivatal, a POK...? A sok bába között elveszett a gyerek! A GYEREK, merthogy az egésznek róluk kellene szólnia!!! De nem ez történik!" - olvasható a levélben.

A köznevelési államtitkárság és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) egyelőre figyelmen kívül hagyja a tantestület panaszait, ugyanakkor a gimnáziumban tanító egyik tanár a Népszavának elmondta: amióta nyilvánosságra hozták levelüket, számtalan e-mailt és telefonhívást kaptak, sokan támogatásukról biztosították a tantestületet. Közleményt adott ki a Független Diákparlament is, amelyben feltétlen támogatásukról biztosítják azon gimnáziumok tanulóit és tanárait, akik az oktatás válságos helyzetével kapcsolatban szólalnak fel.

Czunyiné Bertalan Judit köznevelési államtitkár szerdai sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre válaszolva azt mondta: azt javasolja a hermanos tantestületnek, problémáikkal forduljanak a fenntartóhoz. Egyszerűen lepergett róla a probléma, ahogy a vízcseppek a viaszos vászonról. A hatalom néma marad, mert nem érdeke szólni. A cél, hogy ez is elsikkadjon, ahogy az eddigi összes rendszerkritikus hang. Érdeklődés hiányában az oktatás nem fogja megreformálni önmagát. Ha a tanárok nem állnak a sarkukra, elveszett az ügy.

A köznevelési államtitkár bejelentette: szeptembertől ismét nőnek a pedagógusbérek, mégpedig 3,4 százalékkal. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint azonban a "hír" félrevezető, hiszen szó nincs újabb illetménynövelésről, pusztán kormányrendeletben meghatározott és már megkezdett béremelést folytatják. A PDSZ szerint az, hogy "a kormány betartja saját rendeletét - egy civilizált országban nem hír - evidencia".

A másik nagy tanárszervezet, a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) is úgy véli, hogy a kormányzati kommunikáció hamis. "Közismert tény, hogy az állami intézményfenntartó központ alultervezett költségvetése miatt számos alkalommal képtelen volt teljesíteni kifizetési kötelezettségeit. Több alkalommal hónapokkal később fizetett az óraadó tanároknak, hónapokkal később utalta a jubileumi jutalmakat, az utazási költségtérítéseket" - emlékeztet a szakszervezet.

A PSZ szerint hamis látszatot kelt a kormányzati kommunikáció azért is, mert "eltakarja azt a tényt", hogy a tanárok munkaterheit 2013-tól jelentősen megnövelték, ráadásul az illetményeket korábban a mindenkori minimálbérhez igazították volna, ezt a rendelkezést azonban a kormány eltörölte, így a vetítési alap most alacsonyabb, s a bérek értékállósága sincs biztosítva - írja a Népszava.

Nincs más mód, mint a pedagógusok széleskörű összefogása. Ha ők nem lépnek, más sem fog. Az ellenzék hiába áll ki mellettük, érdemi döntési jogkörük nincs. A szakma hangját azonban a lakosság is meghallaná. Ehhez azonban meg kell szólalni. Minden a tanárainkon múlik, bízzunk bennük!


http://stop.hu/belfold/ha-a-tanarok-nem-allnak-a-sarkukra-az-oktatas-elesik/13919 14/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Valami ilyesmi történt
  2016-01-09 16:45:37, szombat
 
  Ami a hírekből kimaradt:

"- Lőrinc baszki, megmondtam neked csak háromszáz hektárt vegyél!
- Jó, jó Viktor, tudod milyen feledékeny vagyok. A múltkor is maradt egymilliárd a zsebemben és az asszony majdnem kimosta, mert elfelejtkeztem róla. Most akkor mi legyen főnök, kell az a plusz száz hektár neked, vagy hagyjuk a picsába?
- Hát hogyne kellene te nagyon hülye. Tudod nekem semmi sem elég.
-Tudom persze hogy tudom. Már alig tudom követni mihez adom a nevem. Ennél a földnél sem nagyon értettem a lényeget, toltad a lóvét, én meg költöttem ezerrel. Nem tehetek róla hogy többre volt elég az a kétmilliárd.
-Na jó, most ne ezen rágódjunk Lőrinc. Ha ennyi lett, akkor ez marad. Anikó is szépen bevásárolt a vejem is kaszált, lassan enyém a fél ország. Majd módosítsuk a törvényt azért a száz hektárért ahogy szoktuk. Ja. Hogy áll a kisvasút? Lopjak még hozzá valamit ahogy a nyíregyházi kisvonattal is megtettem?
-Nem kell már szinte semmi Viktor. A kazánház is kész lesz lassan, az abból származó maradékot utaltam a svájci számládra. Ne vegyek egy kastélyt neked?
- Nem kell, a lányom is mindig ezzel nyaggat, de most vette neki a férje, végül is már a saját lábukon állnak. Na lassan megyek, még az idén nem adtam át a Várkert bazárt. Te meg jobban figyelj oda ha mondok valamit, végül is ezért tartalak.
- Persze tudom én azt, neked köszönhetek mindent. Ha magamtól kellene boldogulnom már éhen haltam volna amilyen hülye vagyok mindenhez. Na szia, és akkor szólj ha kell még valami."

Valami ilyesmi történt. (BANDITA.)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
SZARKA ZSOLt JOBBAN TELJESÍT!! ENNYI!
  2016-01-09 16:30:00, szombat
 
  Emberek!!! Meddig még
",,Nem tartom elfogadhatónak, hogy miközben az ország komoly kihívásokkal néz szembe, ma ezeknél az intézményeknél előfordulnak havi 4, 5, sőt, esetenként 7 millió forintos fizetések is" - jelentette ki Orbán Viktor az országgyűlésben 2010. június 8-án. Be is vezették a 2 milliós bérplafont,"
Ezek szerint már az ország nem néz komoly kihívásokkal szemben.- bár ezt sem tudom, mi az a komoly kihívás, de a fidesznyikok gondolkodás nélkül benyalják.
az a gond, hogy ilyenekről értesül-e a sok "egyszerű" ember, aki még mindig fidesz hívő? Annak ellenére, hogy a létminimum alatt él, hogy "Király Gábor, a Gyermekétkeztetési Alapítvány elnöke szerint sajnos ma Magyarországon
még előfordul, hogy egy gyermek azért hal meg, mert pénzhiány miatt nem váltják ki a gyógyszereit, vagy el sem viszik orvoshoz." stb.
Mit mond az egyház?
"Boldogok a lelki szegények: mert övék a mennyeknek országa.
4. Boldogok, a kik sírnak: mert ők megvígasztaltatnak.
5. Boldogok a szelídek: mert ők örökségül bírják a földet.
6. Boldogok, a kik éhezik és szomjúhozzák az igazságot: mert ők megelégíttetnek. "
stb
Mai orbánra fordítva? Boldogok, aki orbánra szavazva követik őt, mint Istent.
Ötvenszeres fizetés az átlag postásénak,tízévnyi fizetés,az átlagnak,= évenkénti jutalom a mindenhatónak,rabszolgatartó társadalom,- a történelmi könyvekben,itt ugye nem?

***************


5 millióra emelték a Magyar Posta vezérigazgatójának a fizetését
január 7., 20:08

Két és félszeresére, havi kettőről ötmillió forintra emelkedett a Magyar Posta vezérigazgatójának fizetése. Az RTL Híradó a Miniszterelnökségtől kért és kapott adatokat, amelyből kiderül, ötmillió forintra emelkedett az állami tulajdonú fejlesztési bank vezetőjének havi bére is.

http://propeller.hu/itthon/3182857-milliora-emeltek-magyar-posta-vezerigazgatojan ak-fizeteset
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
már ezek sem lesznek kontinensfoglalók
  2016-01-09 16:21:34, szombat
 
  Nem érték el a hajót - már ezek sem lesznek kontinensfoglalók
2016. január 09. 13:35
Hunhír.info

A Leszbosz szigetére induló hajójukat akarták elérni azok a "menekültek", akik buszukkal halálos balesetet szenvedtek Törökországban. Két, egymástól független buszbaleset történt Törökországban, a közös bennük az, hogy az ország nyugati partjaihoz tartó betolakodók ültek a buszon.
Magyar Menedék - Háttérhatalom

Az AFP jelentése szerint az első baleset szombaton kora reggel történt a nyugati Balikesir tartományban, a migránsokkal teli jármű a görög Leszbosz szigetére induló hajót akarta elérni, amikor felborult, és hét szíriai menekült, valamint a sofőr életét vesztette. Negyvenketten megsérültek. A másik baleset Canakkale tartományban történt, ahol a szír, afgán és mianmari bevándorlókat szállító egy autóval ütközött. Ebben a balesetben hat szír halt meg, és harminc ember megsebesült. Ezen a héten a török partoknál 36 menekült holttestét halálták meg, köztük több gyerekét, hajójuk, amellyel Görögországba tartottak, elsüllyedt.

HVG nyomán

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=90083
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Németország ébredezik, Kölnben tüntet a Pegida (Helyszíni tu
  2016-01-09 16:16:46, szombat
 
  Németország ébredezik, Kölnben tüntet a Pegida (Helyszíni tudósításunk)

2016. január 09. 10:52
Hunhír.info (Tudósítónktól)
A Hunhír.info tudósítója szerint körülbelül ezer fős nemzetvédő tüntetés kezdődött a kölni dóm előtt. A radikálisok, ultrák, focihuligánok által alkotott keménymag kifejezi abbeli szándékát, hogy megvédelmezi a német nőket az idegen sáskahadtól. Eközben a pályaudvar más részén megjelentek az ellentüntetők is. A kölni demonstrációra az alábbiakban folyamatosan visszatérünk, tudósítónk a helyszínen tartózkodik.
Magyar Menedék - Sitchin

Hírportálunk értesülései szerint a migránsvédők, bevándorlókból toborzott csoportjai egy szál virággal várják a nőket a kölni repülőtéren. A kölni dóm lámpáit lekapcsolták a hazafik tüntetésének időpontjára, ezzel is azt akarja kifejezni a polkorrekt városvezetés, hogy nem támogatja a bevándorlás elleni tüntetéseket Németországban.



A 12-re bejelentett ellendemonstráció elkezdődött a Kölni állomás másik oldalán. Eddig mindig több ezren vettek ezeken részt és rendőri segédletekkel politikai támogatással. Most az a helyzet, hogy talán pár száz antifasiszta üvöltözik a levegőbe. Kettő órakor a másik oldalon indulnak azon emberek akik viszont nem kérnek a már mindennapos menekültek által elkövetett zaklatásokból.

Az északi kapunál, ahol a hazafiak demonstrációja les, most jelent meg egy "csúnya náci" ember s ezzel a táblával varja a csatlakozókat az 1 óra múlva kezdődő tüntetésre. A tábla felirata: Én egy aggódó polgár vagyok! Migránsok, rátok nagyobb szüksége van a hazatoknak mint Németországnak.

A nemet hatóságok 1700 rendőrt vezényeltek Kölnbe a pályaudvarhoz és a Dom tér környékére. Csak halkan kérdezem, 9 nappal ezelőtt miért nem vonultak le ekkora erővel, amikor a kölni rendőrségnek a szilveszter éjjelén felajánlotta az Észak-Rajna tartománya, hogy küld erősítést, a kölni rendőrség azt nem tartotta szükségesnek. Majd másnap közleményeket adtak ki, hogy nem volt elég rendőr, s szabad jármű ahova összegyűjthették volna a garázda migránsokat.

Mar rengeteg hazafi van a téren 15 perccel a kezdés előtt. Most érkezett Düsseldorfból egy vonat, amiről 450 hazafi szállt le és csatlakozik a hazafiak táborához. Egy-kettő hanggránát már durrant a téren.

Körülbelül 4-5 ezren vannak, de minimum 3 ezren.

A tüntetés egyik szervezője megköszönte, hogy ennyien jelen vannak és szerinte is több mint háromezer ember gyűlt össze. Arra kérte a jelenlévőket, hogy maradjanak nyugodtak és ne üljenek fel a provokációnak. A tömeg időnként hangját hallatja és a "Merkel muss weg!" Kiabálással,-Merkelnek mennie kell hívják fel a figyelmet. A tömegben felbukkant egy tábla ami Magyarországhoz kötődik. A táblán ez áll: "Keresek egy Orbánt, adok egy Merkelt". Az emberek azon német városok nevét skandálják ahol már nem maradt szőnyeg alatt a migránsok által elkövetett erőszak. Düsseldorf, Bielefeld, Hamburg, Frankfurt, Stuttgart...

Megjelentek lovas és kutyás rendőrök is! A tér felett egy helikopter kezdett körözni. Több 5-10 fős hazafi csoportok indultak el a pályaudvar környéki kis utcákba.

Az utolsó felszólaló a színpadon: "Hitler óta a legrosszabb kancellár Merkel." Erre a tömeg hangos egyetértését fejezte ki...



A német hazafiak felsorakoztak, hogy sétálhatnak egyet a városban. A rohamrendőrök farkasszemet néznek velük, párat eltalált a tömegből röppályájára állított különböző tárgyak. A tömeg skandálásba kezd: Deutschlands Hooligan!

További 1000-1300 résztvevő érkezett.

A német hazafiak nem hagyják magukat fotózni. Az egyik fotósnak azt mondták: egy fotó rólam és megütlek! Közben elindult a tömeg a rendőrgyűrűben és hanggránátok robbannak.

300 méter után megállította a hazafiak táborát a rendőrség. Többnyire Hitlert éltetik és sokan kart lengetve meneteltek. A rendőrség felszólította a mintegy 1500 menetelőt, hagyják abba a pirotechnikai eszközök használatát. Ismét farkasszemet néznek egymással.

Miután többször megdobálták a rendőröket a német hazafiak, és a rendőrség többszöri felszólítására sem hagyták abba, a rendőrség leállította a tüntetést, s véget vetne neki. Emiatt bevetésre készen a vízágyúk...

16 óra után 8 perccel könnygázzal szorítják vissza a rendőrök az egyre mérgesebb tüntetőket.

A hazafiak úgy próbálnak áttörni az útjukat elálló rendőrsorfalon, hogy folyamatosan petárdázzák őket és a rendőrök ugrálnak szét. Eközben szirénázó mentőautó hangját hallani...

Néhány perccel később bevetették a vízágyút is.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=90078
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lakossági milíciák alakulnak a migránsok bűncselekményei mia
  2016-01-09 16:14:03, szombat
 
  Lakossági milíciák alakulnak a migránsok bűncselekményei miatt

2016. január 09. 15:03
Hunhír.info

menekultek-tamadnak-250.jpgEz történik, ha az állam nem véd meg; Düsseldorfban megkezdődött a lakosság önszerveződése, miután afrikai és arab migránsok közel kétszáz nő ellen követtek el szexuális jellegű bűncselekményt az újévi ünnepségek alatt. A rendőrség nem védi meg az embereket, de eközben tisztában vannak azzal, hogy az állam elveszítheti az erőszak-monopóliumot
Magyar Menedék - Ősmagyar

Megdöbbentő fejleményekkel folytatódik a migránsok bűncselekményeinek elhallgatása Németországban: a rendőrségnek utasításba adták, hogy nem adhat ki közleményeket a bevándorlók által elkövetett bűncselekményekről. A Das Bild német napilap pénteken számolt be arról, hogy folyamatosan jutnak nyilvánosságra újabb, afrikai és arab migránsok által elkövetett rablás, szexuális zaklatás esetek, a rendőrségnek pedig utasításba van adva, hogy el kell hallgatniuk a migránsok által elkövetett erőszakos bűncselekményeket. A lap felhívja a figyelmet arra, hogy nem csak a Kölnben és más nagyvárosokban történt szexuális zaklatásokról van szó, hanem naponta számos újabb eset jut napvilágra, és feltehetőleg hírzárlat van érvényben az ilyen esetekre vonatkozóan. Bielefeld területén szintén történtek a korábbiakhoz hasonló esetek; a Bild jelentéséből kiderül, hogy egy közel ötszáz migráns férfiból szerveződött csoport erőszakkal berontott egy Nigh Clubba, ahol több nőt is megerőszakoltak. Az erőszakos közösülést 14 és 21 év közti szíriai menedékkérők követték el. Az áldozat két, 14 ill. 15 éves német lány.

A Das Bild felteszi a kérdést: meg van-e tiltva a rendőrségnek, hogy elmondja nekünk az igazat?"
Stuttgartban egy 20 éves iraki bevándorló és “barátai" erőszakoltak meg egy fiatal lányt, szintén az újévi ünnepségek alatt, a nyílt utcán. Az eset csak akkor jutott nyilvánosságra, amikor egy rendőrségi forrás neve elhallgatását kérve a Bild napilaphoz fordult, és beszámolt az esetről. Január 7-én leváltották posztjáról Köln város rendőrfőnökét. Észak-Vesztfália belügyminisztere azzal indokolta a döntést, hogy a lakosság vissza kell nyerje bizalmát a rendőrség irányába. A szilveszteri nemi erőszak esetek kapcsán ugyanis kiderült, hogy a 71 esettel kapcsolatban tudtak részleteket, és mindegyik bűncselekmény “menedékjog-kérő" követte el. A lapnak nyilatkozva a névtelen rendőrségi forrás kifejtette, hogy amiatt jutottak lassan nyilvánosságra a bűncselekmények hírei, mert automatikusan lesöprik az asztalról azokat az eseteket, melyeket a gyanú szerint külföldi állampolgár követett el. Elmondása szerint határozott utasítások vannak érvényben arra vonatkozóan, hogy a hatóságok nem jelenthetik a “menekültek" által elkövetett bűncselekményeket.

Hessen belügyminisztériumának szóvivője elismerte ezeket az értesüléseket: elmondása szerint a sajtóosztálynak “javasolták, hogy ne hozzanak nyilvánosságra olyan eseteket, amit szélsőjobboldali extrémisták olyan személyek elleni hangulatkeltésre használnának, akik védelemre szorulnak."

A történtek azonban felvetik annak lehetőségét, hogy német hatóságok hónapok, akár évek óta elhallgatják a nem-európai bevándorlók által elkövetett bűncselekményeket. 2015 áprilisában a Bayerische Rundfunk számolt be arról, hogy Bajorországban afrikai bevándorlók csoportos nemi erőszakot követtek el, és fiatal lányokat kényszerítettek prostitúcióra. A rendőrség akkor tagadta ezeket az értesüléseket. Októberben a Bild számolt be arról, hogy Hessen területén egy befogadóközpontban 15 nőt és kiskorú gyermeket erőszakoltak meg. Civil szervezetek pedig beszámoltak arról, hogy ezekben a központokban napi rendszerességgel történik nemi erőszak, és a kényszerített prostitúció a hétköznapok részévé vált. Egyúttal arra is figyelmeztette, hogy ezek nem elszigetelt esetek, a befogadóközpontokban - és azok környékén - a nők és gyermekek fokozott veszélynek vannak kitéve.

Szászország belügyminisztériuma szerint 2015 folyamán összesen 1006 “személyes szabadság korlátozása" bűncselekményt követtek el a menekültügyi központok környékén. Ebbe beletartozik 3 emberölés, 11 gyilkossági kísérlet, és 6 gyermek ellen elkövetett szexuális zaklatás.

A fent említett gyakorlat miatt egyértelművé vált, hogy az emberek többé nem bízhatnak meg a hatóságokban, mert egy az országot irányító ideológiai kisebbség számára fontosabb a multikulturalizmus népszerűsítése és a tömeges bevándorlás fenntartása, mint az állampolgárok védelme. A hatóságokkal szembeni - indokolt - bizalmatlanság végül oda vezetett, hogy Düsseldorfban a civilek lakossági milíciákat hoznak létre, melyek hétvégén és nagyobb nyilvános események idején járőrtevékenységgel próbálják majd megakadályozni, hogy a migránsok a nyílt utcán szexuális zaklatást kövessenek el védtelen nők ellen.

A városi rendőrség sajtószolgálata már jelezte, hogy az események ilyen alakulását egy nemkívánatos fejleménynek tartják, mert “az erőszakmonopólium az állam kiváltsága". A regnáló hatalmi elit tagjai azonban hajlamosak megfeledkezni arról, hogy ez a bizonyos “társadalmi szerződés" - amire oly gyakran hivatkoznak - azon oknál fogva hatalmazza fel az államot az erőszak használatának kizárólagosságára, hogy azzal az állampolgárok védelmét garantálja. Amennyiben a hatóságok többé nem hajlandók megvédeni a lakosságot az anyaföldre beözönlő idegen népségekkel szemben, a regnáló hatalmi elit maga mondta fel ezt a társadalmi szerződést, hiszen annak ráeső részét nem teljesítette. Ennek okán a népnek jogában áll megvédeni magát, olyan eszközzel, amilyennel tudja, olyan erő használatával, amennyit az adott helyzet az állampolgárok védelme érdekében megkövetel. A napokban létrejött egy Facebook-csoport, amin keresztül az emberek már pontosan ebből a célból szervezik meg magukat: megteszik, amit az állam nem tesz meg, és megakadályozzák, hogy idegen népek “magas libidójú" tagjai a nyílt utcán büntetlenül kövessenek el bűncselekményeket.

A csoport egyértelműen kijelentette, hogy nem foglalkozik politikával, ellenben egyértelművé vált, hogy a rendőrség nyilvánvalóan nem tudja ellátni feladatait, emiatt ők mozgósítják Düsseldorf lakosságát, hogy az saját védelmét szervezze meg. A csoportnak mostanra több mint 11000 tagja van. A cél egyszerű: “újra biztonságossá tenni utcáinkat a nők számára".

Egy az ARD által végzett közvélemény-kutatásból kiderül, hogy a migránsok miatt a német lakosság 30%-a próbálja elkerülni a nyilvános helyeket, és a lakosság 82%-a támogatja a több térfigyelő kamera felszerelését. Vagyis az emberek a bevándorlók miatt lassan már nem mernek kimenni az utcára. Kölnben több mint 170 nő ellen követtek el szexuális zaklatást egyetlen nap leforgása alatt. Azóta újabb hírek érkeznek más országokban történt esetekről: az újévi ünnepségek idején több száz európai nő válhatott afrikaiak és arabok által elkövetett szexuális zaklatás áldozatává.

hunhír.info - hídfő.net

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=90084
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy szőke, zöld szemű, fehér bőrű európai nő levele a migrán
  2016-01-09 16:10:15, szombat
 
  Egy szőke, zöld szemű, fehér bőrű európai nő levele a migránsokhoz

2016. január 09. 09:20
Varga Moncsi - Hunhír.info

Kedves (?) migránsok! Ha harc, hát legyen harc. Ti kezdtétek! Emlékeztek? Még ott, Röszkén. Párizs, Brüsszel, a ,,muszlim szilveszter" már csak a folytatás. Itt, nálunk mutattátok meg először igazi arcotokat. ,,Ha ismerjük az ellenséget és ismerjük magunkat is, akkor száz csatában sem jutunk veszedelembe." Hát mi már dolgozunk ezen. És ha kell, akkor megyünk segíteni nyugatabbra. Soha ne felejtsétek el, honnan kapta a mi kontinensünk a nevét! Európa lehet, hogy vén, ám igenis gyönyörű, és ha kicsit megtört, és sokat szenvedett is, akkor is igen büszke NŐ!
Magyar Menedék - Háttérhatalom

Bocs, hogy nem hívlak benneteket sem menekültnek, sem menedékkérőnek, de nem tartalak benneteket annak. Biztos akad köztetek néhány, de az a kevés igazán elenyésző számú. Bár, ha jól belegondolok, ti igenis menekültek vagytok. Menekültök a saját kultúrátok, a saját vallásotok szigorú szabályai elől. Menekültök az elől az élet elől, amit aztán itt Európában ránk akartok kényszeríteni, némileg átdolgozott formában. Veritek a melleteket, hogy ti vagytok a nagy muszlim férfiak, közben pedig lejáratjátok nem csak saját magatokat, de vallásotokat is. Vagy elfelejtettétek, hogy a Korán nem engedi az alkoholfogyasztást? No és a drogokról vajon mit ír a Próféta? A Korán bizony nem engedi a vendéglátóval szemben azt a viselkedést sem, amit ti megengedtek magatoknak itt, a vendéglátó Európában. És a Korán azt sem engedi meg, ahogy azokkal a lányokkal bántatok, szerte Európa városaiban. De azért gyere, vetkőzz, hadd nézzem most én a te tested. Vajon van rajta tetoválás? Mert én tudom, hogy az iszlámban halálos bűn a férfi testének megváltoztatása, halálos bűn a tetoválás. Bárcsak annyi tízezresem volna, ahány tetovált, ,,Allah akbar"-t kiáltót láttam közületek az elmúlt hónapokban! Nézzük hát, rajtad milyen a jel, barátom? Kopt keresztény vagy, csuklódon a keresztelés örök jelével, vagy bűnöző, magát muszlimnak hazudó betolakodó?

Ha mi elmegyünk az országaitokba látogatóba, kőkeményen betartatjátok velünk a szabályokat. Nem grasszálhatunk csak úgy, útlevél nélkül nálatok. Fehér európai nőként még a döglesztő melegben sem hordhatok kényelmes, rövid ruhát, és nem mászkálhatok fedetlen fejjel. Ha vendégeskedni akarok az országotokban, akkor rohadnom kell az izzadtságban, a fejem búbjától a talpamig becsomagolva. De ha elmegyek hozzátok, akkor ezt is vállalom. Azért, mert így fejezem ki a tisztelemet, na és mert nem szeretnék mocskos börtöneitekben megrohadni egy kivillanó váll miatt.

Nálunk, Európában nincsenek ilyen szigorú dolgok. Tetszett nektek, hogy itt minden sokkal szabadabb, mégis, a ti kultúrátoknak és a mi szabadságunknak valami sajátos, nyakatekert és nagyon visszás elegyét akarjátok létrehozni. Tetszett a szabadság, de azért az ne járjon mindenkinek. Ide jöttetek, mert itt vannak éttermek, kocsmák, alkohol és szép lányok. Nektek pedig minden kell, egyszerre, azonnal, csak mert jár. Kell, hogy aztán a saját képetekre formáljátok. De most őszintén: ha mindent megváltoztattok, akkor mi lesz itt olyan, ami annyira vonzott benneteket? Úgy egyáltalán, tudjátok ti, hogy mi a fenét akartok?

Vagy kell az európai fíling, kirabolható balekok, megverhető buzik és megerőszakolható lányok, de kell egy fal is a két világ között? Nálatok, a falon belül a burka meg a saria, kívül meg minden, amit elvehettek, ha éppen arra fáj a fogatok? Szabad ki- és bejárás, a ti kedvetek szerint?

Hát, hajrá. Próbálkozni a kettős világgal lehet, de ha kérhetem, minket széles ívben kerüljetek el. Mert lehet, hogy a német, osztrák és finn pasik töketlenek, és nem álltak ki a lányok, asszonyok mellett. De ha emlékeztek, ti kölni arab macsók, volt ott egy keletről jött kidobó. És lehet, hogy Európa politikusai töketlenek, pátyolgatnak benneteket, hívnak és szeretnek. De csak kicsit gondoljatok vissza: van pár ország, ahonnan széles ívben ki lettetek rúgva.

Na, olyan vagyunk mi, mint az a megtermett kidobó. Itt benneteket senki nem szeret. Nem kérünk a szeméthegyeitekből, nem kérünk a kulturálatlan kultúrátokból, szóval nem kérünk belőletek. És ne tévedjetek el magabiztosságotokban: csak a bundesmutti hívott titeket. Nálunk csak pár agymosott feminipunci, meg sérült lelkű liberális tárta szélesre felétek a karját és a lábait. Itt, keletebbre a lányok készülnek. Nem a fogadásotokra, sokkal inkább esetleges hívatlan érkezésetekre. Merthogy a hívatlan és még bunkó vendéget mi nagyon nem szeretjük. Viszont ügyesen megleckéztetjük.

Képezzük magunkat belőletek, hogy tudjuk, mi az, amit NEM akarunk. Olvassuk a Koránt, nézzük videókon a viselkedéseteket. Készülünk keményen - belőletek! És felénk még akadnak a portáshoz hasonló kemény gyerekek. Olyanok, akik tanulmányozva benneteket már pontosan tudják, nektek nem elég a tökötökre lépni. Már tudják, hogy ti a vér szagától megvadulva még ádázabbak lesznek. Veletek hosszú harcot, ökölcsatát vívni bizony nem szabad. Emlékszünk még, mit műveltetek a Tahír téren a saját asszonyaitokkal, azokkal, akik veletek álltak a könnygáz elé. Veletek együtt, a ti szabadságotokért. Emlékszünk a rettegő szavaikra, a sírásukra, ahogy meggyalázásukat elmesélték. Hát a mieinkkel ezt nem fogjátok tenni. A mi lányaink ugyanis nem használati tárgyak. És készülnek a fiaink, hogy megvédjék őket, hogy továbbra is nyugodtan élhessenek a mi kicsi országunkban.

Szóval, kicsit sem kedves migránsok, maradjatok csak a bundesmutti szoknyája mellett, és röhögjetek jókat a kölni polgármester néni lányoknak szánt viselkedési kódexén. Még. Mert ha lassan, de ébredeznek a német fiúk is. Utána majd a franciák, az osztrákok, a finnek, és mind a többi. De számotokra a legnagyobb csalódás lányaink harca és lázadása lesz.

Persze hiába mondanám nektek, kik azok az Erinnüszök, Görögországból ti csak Leszbosz és Kósz szigetét ismeritek, a mitológiát vajmi kevéssé. De mi itt, kelet felé tele vagyunk ilyen bosszúálló Erinnüszökkel. Sok apró, ébredező és belőletek felkészülő, bosszúálló nő, aki nem hagyja, hogy az övéit bárki bántsa. Olyan, aki nem hagyja magát, nem hagyja családját. Előbb vagy utóbb kiismerünk benneteket, és a tervetek, hogy a lányainkat burkába dugjátok, miközben ti élitek itt a kifacsart, sajátos képre formált, muszlimnak nehezen nevezhető életet, lassan csak keserű álom lesz nektek.

Mert: ,,Forr a világ bús tengere, ó magyar!
Ádáz Erynnis lelke uralkodik,
S a föld lakóit vérbe mártott
Tőre dühös viadalra készti."

Ha harc, hát legyen harc. Ti kezdtétek! Emlékeztek? Még ott, Röszkén. Párizs, Brüsszel, a ,,muszlim szilveszter" már csak a folytatás. Itt, nálunk mutattátok meg először igazi arcotokat. ,,Ha ismerjük az ellenséget és ismerjük magunkat is, akkor száz csatában sem jutunk veszedelembe." Hát mi már dolgozunk ezen. És ha kell, akkor megyünk segíteni nyugatabbra.

Soha ne felejtsétek el, honnan kapta a mi kontinensünk a nevét! Európa lehet, hogy vén, ám igenis gyönyörű, és ha kicsit megtört, és sokat szenvedett is, akkor is igen büszke NŐ!

Nem-szeretettel és nem-üdvözlettel:

Egy szőke, zöld szemű, fehérbőrű európai nő

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
2015.12 2016. Január 2016.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 488 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2948
  • e Hét: 8680
  • e Hónap: 19791
  • e Év: 173287
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.