Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Márai Sándor: Biztonság
  2016-02-12 23:25:37, péntek
 
 

Milyen biztosan dolgukban a szegények! Csak a gazdagok ugrálnak. Minden pillanatban féltenek valamit, akarnak valamit, másként szeretnének valamit. A gazdagok a változás kényszerű törvénye alatt élnek. De a szegények törvénye egyszerűbb, biztosabb.
A tárgyakhoz is közelebb vannak. A gazdagok végül már csak jelképekben gondolkoznak, nagybetűs jelképekben: az Örömben, vagy az Igazságban, vagy a Tulajdonban, vagy a Külpolitikában, vagy a Kellog-Paktumban. A szegények minderről nem tudnak semmi biztosat. Értesültségük kisbetűs. Ilyen szavak keringenek agyukban: cipő. Vagy: madzag. Vagy: egy pengő húsz. Minden fogható, tapintható. Nincs a világon egyetlen szegény, akit komolyan érdekelne, hogyan alakult André Gide legújabb véleménye a szovjetről, hanyatlik-e Picasso, s mi a véleménye Churchillnek Mussiliniről? Ezek a kérdések csak havi négyszáz pengőtől fölfelé izgalmasak. A szegény a földön jár, a gazdag kissé már lebeg, mint a szentek.
 
 
0 komment , kategória:  Emberi bölcsesség és ami marad  
Márai Sándor: Rossz jel
  2016-02-12 23:24:18, péntek
 
 

Az elmúlt két évtizedben egyetlen magyar író sem követett el nő miatt öngyilkosságot. Rossz jel: rossz a nőkre és rossz az irodalomra.
 
 
0 komment , kategória:  Emberi bölcsesség és ami marad  
Kohut Katalin: Kockán nyert szerelem (1987) - Filmajánló
  2016-02-12 00:35:22, péntek
 
 

Magyarul beszélő, színes, brit romantikus dráma - 90 perces

Rendezte: John Hough
Producer: Albert Fennel, John Hough
Forgatókönyvíró: Barbara Cartland, Terence Feely
Fényképezte: Frank Watts
Zene: Laurie Johnson, Robert C. Dearberg

Szereplők:

Diana Rigg: Lady Harriet Vulcan
Edward Fox: Lord Harry Wrotham
Helena Bonham Carter: Serena Staverley
Fiona Fullerton: Lady Isabell Gillingham
Neil Dickson: Nicholas
Christopher Plummer: Sir Giles Staverley
Stewart Granger: Old Vulcan
Anna Massey: Eudora
Eileen Atkins: Ladi Harriet szolgálója
Garet Hunt: Joker
Marcus Gilbert: Lord Justin Vulcan
Robert Addie: Lord Peter Gillingham
James Gaddas: Lord John Burley
Christopher Williers: Jackson kapitány
Ben Aris: of Dragoons hadnagy

Azt hiszem, az eddigi legjobb kosztümös filmet láthatjuk.
Sir Giles Staverley egy csodálatos kastélyban él leányával, Serenával, aki esténként aggódik apja szenvedélyes szerencsejátékai miatt. Wrotham elhatározza, hogy a leányt mindenáron megszerzi magának.
A végzetes estén Staverleynek szerencséje van, sok pénzt nyer. Ekkor érkezik Wrotham, aki kihívja kockajátékra. Elveszíti mindenét. Hiába mondják neki, hogy ne kockáztasson, mindig abban reménykedik, hogy visszanyeri mindenét. Végül Wrotham a leányát kéri és a 80.000-es hozományát. Az apa beleegyezik, mert nem tud a leánya szemébe nézni azzal, hogy mindenét elveszítette. Ismét a szerencsében reménykedik, de téved. Kitámolyog a teremből és nemsokára egy lövés dördülését hallani.
Az időközben megérkező Vulcan végig nézte egykedvűen a kockajátékot. Hatalmas hazárdjátékosnak számított minden körben. Nem szeretné, ha a senki által nem szeretett Wrotham kezébe kerüljön minden vagyon a leánnyal együtt. Nyer.
Nicholas lóhalálában siet Serenához jelenteni apja halálhírét és a kockajáték eredményét, s arra kéri, legyen a felesége, hogy megszabaduljon ettől a kínos helyzettől, mert szerinte Vulcan, akin soha senki érzelmet nem látott, rosszabb, mint Wrotham. Serena csak pajtársnak tudja a férfit elképzelni, aki egyébként is szerelmes egy Ladybe, Isabellbe.
Megérkezik Vulcan, majd közli, hogy a kastélyt eladják, a lánynak édesanyjához kell költöznie férjhez menéséig, s megbeszélik, hogy minden úgy marad, mint eddig közöttük.
Serena magával viszi szolgálóját és kutyáját az ódon kastélyba, Vulcan megkönnyíti helyzetét mindenben. Megérkezésekor fogadja a még mindig vonzó és nagy társaságot fenntartó Harriet, aki egyből riválisának tekinti a leányt. El is határozza, hogy felöltözteti selyembe, aranyba és bevezeti a társasági életbe, bejelentve mindenkinek, hogy ő az örökösnő.
Serena egy napon véletlenül benyit az öreg halottnak hitt Vulcan lakosztályába, aki elmeséli, milyen életvidám, derűs volt a fia régebben, de teljesen megváltozott. Mindkét Vulcannak a család becsülete, a jellem a legfontosabb. Közösen néznek el mindent Harrietnek, aki csempészettel foglalkozik, meg hazárdjátékkal. Franciaországba szállíttat aranyat, bort és selymet. Semmitől nem riad vissza az egykor saját testét is áruba bocsátó szép asszony, még a gyilkosságtól sem. Pénzéhsége nem ismer határt, lepraktál Wrothammal is, hogy kezére játssza a lányt. Egy régi kocsmáros útonálló, Joker menti meg és szállítja vissza a tépett ruhájú Serenát. Vulcan párbajra hívja ki Wrothamt, megsebesül. Serena szívét már talán akkor sikerül megszereznie, amikor a leány kezét megsimogatva közli, hogy az egész becsület benne van a finom apró kezekben. A lány a legvadabb lovon lóhalálában vágtat Londonba, Vulcan legénylakásába, lelki szemeivel látva a férfi arcát, hallva szavait...

Azt hiszem, ezt a filmet mindenkinek látnia kell, annyira érdekes minden pillanata, leköti a figyelmet. A bűn és a becsület is pártbajt vív életre-halálra.

A filmet itt tekinthetik meg:

https://www.youtube.com/watch?v=HvBoKASTuoM

2016. február 11.


 
 
0 komment , kategória:  Filmajánló  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2016.01 2016. Február 2016.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 84 db bejegyzés
e év: 832 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1062
  • e Hét: 3384
  • e Hónap: 9625
  • e Év: 61891
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.