Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Mostantól mindig összefogva tüntessünk - és legyőzzük a zsa
  2016-02-15 23:27:47, hétfő
 
  Mostantól mindig összefogva tüntessünk - és legyőzzük a zsarnokságot!
2016. február 14. 19:49 - Első Kézből

Visszatért a 2014-es ősz reményteli hangulata a pesti utcákra. A netadó-ellenes tüntetés óta nem volt akkora volumenű megmozdulás az országban, mint a tanároké a Kossuth téren. Pedig indok bőven lett volna rá...

Bár a Fidesz-talpnyaló média elhallgatta, szombaton több tízezren álltak ki az oktatás szétrohasztása, az erőszakos dilettantizmus, a megfélemlítések ellen. Meg úgy általában, a Fidesz-kormány perverz értékrendje ellen, amelyben minden ostoba látványberuházás, Orbán Viktor minden átkozott nagyzási hóbortja fontosabb, mint a szociális ágazat. Mint a magyar emberek oktatása, ápolása, gyógyítása.

Tegnap nem zsoldosok és nem Soros-csicskák ,,balhéztak" a Kossuth téren, ahogy azt a hatalom szeretné beállítani, hanem tanárok, diákok, szülők tüntettek. Bátor, tisztességes emberek, akiknek roppant erkölcsi erőt ad, hogy szándékaik tiszták, követeléseik jogosak.

tuntetess.png

Ők állnak szemben egy korrupt, aljas hatalommal, amelyik a megosztásukra és lejáratásukra törekszik. Amelyik ócska látszatkonzultációkkal akarja kiszúrni a szemüket, miközben agyonhajszolja, megalázza őket, megköti a mozgásterüket, és komisszárokat ültet a nyakukra.

Reményteli, hogy a tanárok nem dőlnek be a Balog-minisztérium színjátékainak. Még reménykeltőbb, hogy a szociális ágazatok dolgozói összefogtak és teljes szolidaritásukról biztosították egymást. Szombaton nem csak tanárok, de egészségügyi dolgozók, vegyipari dolgozók, közalkalmazottak és sokan mások is jelen voltak a tömegben.

Roppant fontos, hogy a különböző társadalmi csoportok végre felismerték: külön-külön gyengék és erőtlenek, de összefogva: ők maguk az ország.

Ezek a nyomasztó körülmények között, megalázó bérekért dolgozó emberek megmutatták: képesek nem csak a saját, de egymás gondjaira is tekintettel lenni, és soha többé nem hagyják, hogy a Fidesz egymás ellen fordítsa, megossza őket. Ők már felismerték: a Fidesz mindannyiuknak egyformán a kárára van.

A magunk részéről reménykedve várjuk a folytatást, teljes támogatásunkról biztosítjuk a tüntetőket, valamint felhívjuk mindenki figyelmét: érdemes lesz az elkövetkező időszakban figyelni a politikusok, közszereplők, újságírók, véleményformálók megnyilvánulásait.

Most dől el, hogy az emberi tisztesség, vagy pedig a Fideszhez való dörgölőzés érdekvezérelt parancsa kerekedik-e felül bennük. Figyeljünk és emlékezzünk!

http://nyugatifeny.blog.hu/2016/02/14/mostantol_mindig_osszefogva_tuntessunk_es_l egyozzuk_a_zsarnoksagot
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ezt üzenik a tanárok a fideszes ex-államtitkárnak, aki ̶
  2016-02-15 22:50:02, hétfő
 
  Pedig biztos nekik is van családjuk, féltenivaló gyerekük, lakáshitelük.
És leküzdötték a félelmet.
Isten áldja őket.

****


Ezt üzenik a tanárok a fideszes ex-államtitkárnak, aki ,,pipa a borotválatlan, kockás inges tanároktól"

Herczeg Márk
OKTATÁS
ma 22:11


A Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium tanárai reagáltak a korábbi felsőoktatási államtitkár pedagógustüntetések elleni megjegyzéseire.

Klinghammer István azt mondta, a tüntetések úgy általában ,,a világon semmit nem oldanak meg", ,,teljesen értelmetlennek" tartja ezért a mostani pedagógustüntetést, és szerinte ,,olyan pedagógusokra van szükség, akik okosak, erkölcsösek, és ezeket adják át a diákoknak. Ezért vagyok pipa, ha a tévében nézem, hogy borotválatlan, kockás inges tanári kar grasszál".

A tanárok most kockás ingbe öltözve fotózkodtak, és a képhez azt írták:

,,KIikHammernek szeretettel!:)"


http://444.hu/2016/02/15/ezt-uzenik-a-tanarok-a-fideszes-ex-allamtitkarnak-aki-pi pa-a-borotvalatlan-kockas-inges-tanaroktol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fico: Nincs szükségünk különféle vallásúak és kultúrájúak ge
  2016-02-15 22:33:58, hétfő
 
 
Fico: Nincs szükségünk különféle vallásúak és kultúrájúak gettóira


Schultz Antal

- 2016. február 14. 20:15


A szlovák és a cseh miniszterelnök elismerte, segítenének Bulgáriának és Macedóniának egy védővonal kialakításában a görög határukon.

Robert Fico szlovák és Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök vasárnap egyaránt úgy vélekedett, hogy a schengeni határok védelmét illetően Görögország teljes kudarcot vallott, ezért szerintük fontos, hogy a V4-ek segítsenek Bulgáriának és Macedóniának megvédeni saját határaikat a migránsok áradatától. Mindketten külön-külön arra a hírre reagáltak, amely szerint Németországot állítólag nyugtalanítja az a téma, amely a négy visegrádi ország, valamint Macedónia és Bulgária vezetőinek hétfői prágai csúcstalálkozóján kerül terítékre. A résztvevők a tervek szerint ugyanis tárgyalnak egy tartalék védővonal kialakításáról is Bulgária és Macedónia déli határán. Sobotka a Reutersnek adott nyilatkozatában megerősítette: a közép-európai országok készek segíteni ezeknek az országoknak, hogy lezárják határaikat Görögországgal, így megfékezhetik a migránsok tömeges áramlását.

,,A visegrádi 4-ekben tudatosult, milyen fontos a Nyugat-Balkánra helyezni a hangsúlyt, szolidárisnak lenni a nyugat-balkáni országokkal és segíteni nekik határaik megvédésében" - mondta a cseh miniszterelnök, emlékeztetve, hogy a V4-ek rendőrei már most is segítenek a macedón határon, és készek fokozni a segítséget.

Robert Fico a TA3 televíziónak adott nyilatkozatában elsősorban a menekültkvóták ellen emelte fel szavát. Szlovákia egyetlen migránst sem fog ,,diktátum alapján" befogadni területére. ,,Nincs szükségünk különféle vallással és kultúrával rendelkezők gettóira" - szögezte le, hozzáfűzve, hogy azokat az embereket nem lehet normális módon integrálni, és ugyanolyan problémákat fognak okozni, mint amilyeneket Németországban és Brüsszelben.

Fico megállapította: nem Szlovákia okozta azoknak az országoknak a széthullását, ahonnan a menekültek érkeznek, Szlovákia soha ,,nem hívta meg" őket. Pozsony elutasít mindenfajta menekültkvótát - hangsúlyozta a miniszterelnök, aki szerint a schengeni határok védelmét illetően Görögország teljes kudarcot vallott.

,,Emberek ezrei hömpölyögnek naponta térségünk felé mindenfajta ellenőrzés nélkül, fenyegetést jelentenek számunkra. Ez a legnagyobb veszély, amely megállíthatja a gazdasági növekedést az Európai Unió egész területén" - mondta Fico, aki szerint ha a határokat lezárnák, ha bevezetnék a határellenőrzést, ha korlátoznák a személyek és áruk szabad áramlását, az felmérhetetlen hatással lenne a gazdasági növekedésre.


http://vs.hu/kozelet/kulpolitika/fico-nincs-szuksegunk-kulonfele-vallasuak-es-kul turajuak-gettoira-0214#!s7
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ezek nem értik a NER lényegét. :)
  2016-02-15 22:20:18, hétfő
 
  Ezek nem értik a NER lényegét.

Micsoda emberek....!

"A magyar felnőtt népesség 25-30 százaléka funkcionális analfabéta, az OECD adatai szerint pedig minden negyedik magyarnak gondot jelent az olvasás és az olvasottak megértése, mondta el Steklács János, a Magyar Olvasástársaság elnöke.
!!!A 2000-ben és 2006-ban végzett PISA kutatások adatai alapján a magyar 15 évesek szövegértési képessége jelentősen a nemzetközi átlag alatt marad.!!!!"



Ebből is látszik sajnos a demográfiai válság, hogy a népességünk 25-30 százaléka iskolázatlan cigány.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Baán László, a Szépművészeti főigazgatója Habony Árpád eskü
  2016-02-15 22:18:38, hétfő
 
  A Fannyval vagy a Zsókával kötött házasságánál volt tanú?
Hűtlen férj.
Hűséges tanú.
Hűtlen kezelés.

... volt arra példa, hogy a kikölcsönzött műtárgyakat lemásolták
és a hamisítványokat adták vissza..
Valamikor Mo.-n egy műtárgy kollekciót (5 kamion) vándorkiállításra vittek,
kb 1 év múlva tért vissza az anyamúzeumba ahol rendesen "vissza állították"
eredeti helyükre
banán héj
szállítás közben az egyik megsérült, restaurátor elé került aki
megdöbbent, "friss anyagból" készült a műtárgy, de annyira hiteles volt
rajta minden azonosító, hogy hívott még több restaurátort..
több száz darab cca 500 millióért...
soha nem lett meg, a tettes sem...
a illetékesek kussoltak, csomó szabálytalanság derült ki..
a történelem megismétli önmagát???


*******************************


Baán László, a Szépművészeti főigazgatója Habony Árpád esküvői tanúja volt

444.hu
POLITIKA
ma 21:06

https://youtu.be/lFQpswioD7o


Múlt héten derült ki hosszas pereskedés után, hogy egy Habony Árpádhoz köthető lakásban lógtak a Szépművészetiből kölcsönzött, rendkívül értékes képek.

Balog Zoltán ezért "megintette" a Szépművészeti főigazgatóját.

Megtudtuk, hogy Baán és Habony személyes jó ismerősök. Olyannyira, hogy Baán Habony Árpád esküvői tanúja volt. Egy hétfői nyilvános eseményen rákérdeztünk Baán Lászlónál, aki mindezeket elismerte. Ezzel együtt azt mondja, ez nem játszott szerepet a döntésben.


http://444.hu/2016/02/15/baan-laszlo-a-szepmuveszeti-foigazgatoja-habony-arpad-es kuvoi-tanuja-volt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Totális bojkottra készülnek az Orbán-kormány ellen
  2016-02-15 22:05:06, hétfő
 
 
Totális bojkottra készülnek az Orbán-kormány ellen


2016-02-15 17:41:53


L. K.

Minden munkáltatói és kormányzati ajánlatot bojkottálni kell, amíg nem kezdődik a munkavállalók ágazattól független közös problémáinak orvoslására érdemi egyeztetés - ezt javasolja az Egységes Közlekedési Szakszervezet.


Építsék újra az érdekérvényesítés egész rendszerét - erre szólít fel a BKV-nál működő Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ). Nemes Gábor elnök mindenkit arra kér, hogy addig sehol ne írjanak alá ,,nevetséges, néhány százalékos" béremelési ajánlatot, s ne fogadjanak el látszatintézkedéseket, amíg nem alakul egy olyan fórum, ahol a szakszervezetek végre érdemi egyeztetést folytathatnak a kormány képviselőivel.

Az EKSZ komolyan vette a pedagógusuk felszólítását: ,,Ne hagyjuk magunkat felszalámizni!" - hangsúlyozza Nemes. Ezért az értük létrejött egység megtartása és erősítése érdekében javasolják, hogy szakmáktól függetlenül zárjanak minden eddiginél szorosabban össze. Ne hagyják tehát, hogy a hatalom a ,,ma te kapsz, jövőre a másik" módszerével bomlassza és ossza meg az érdekvédelmi mozgalmat.

Nemesék ezért - a pedagógusoknak az összetartás fontosságára figyelmeztető felhívását továbbgondolva - az összes többi szakszervezetet is arra kérik, hogy követeléseket egységesen fogalmazzák meg, ,,Ne adják el a lelküket" néhány odavetett morzsáért - fogalmaz az elnök.


A munkavállalóknak ágazattól függetlenül közösek az alapproblémái - a megbecsülés tökéletes hiánya, a bérek leszakadása, a munkabéke totálisan hibás értelmezése, amelynek jellemzője a szakmai egyeztetések elmaradása, a munkavállalói jogok sárba tiprása -, s ezen a helyzeten csak átfogó, érdemi párbeszédre és egyeztetésre alkalmas fórumon keresztül lehet javítani - véli Nemes.

Szombaton több tízezer ember tüntetett a Kossuth téren
Szombaton több tízezer ember tüntetett a Kossuth téren
Reviczky Zsolt / Népszabadság

Addig minden munkáltatói és kormányzati ajánlatot bojkottálni kell - javasolja az EKSZ elnöke -, amíg a közös problémák megoldására nem kezdődik valóban érdemi szakmai-döntéshozói közös egyeztetés.


http://nol.hu/belfold/totalis-bojkottra-keszulnek-az-orban-kormany-ellen-1601659? system=cachefrissit&ajax=1
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
50-80 ezres napidíjakat fizettek az oktatási reform szakértő
  2016-02-15 21:58:26, hétfő
 
  50-80 ezres napidíjakat fizettek az oktatási reform szakértőinek

Szily László
OKTATÁS
február 4., csütörtök 15:29


Tematikus eseményt tartott "Korrupcióinfo" című sajtótájékoztató-sorozatában csütörtökön Hadházy Ákos LMP-s politikus, amennyiben a bukott oktatási reform elleni tiltakozáshoz kapcsolódva megnézte az Oktatási Hivatal honlapjára kitett közbeszerzési szerződéseket.

Eszement tételek bukkantak fel -

kommentálta a látottakat az ellenzéki politikus.

Az egyik kipécézett cég a Merkel Konzulent. Zrt nyerte például a tavaly októberben, projektzárás előtt két hónappal meghirdetett "szakértői kapacitás beszerzéséről" szóló 500 millió forintos tendert. Hadházy rámutatott, hogy az akkor alig egy éve alapított cégnek egyetlen alkalmazottja volt, ehhez képest több, mint hétezer szakértői napot vállalt be. Egy szakértő napidíja 50 ezer forintra jött ki.

De ezzel nem volt listavezető a Merkel, egy igen hasonló, 2015 elején kiírt pályázaton 5100 szakértői napra 70 ezres napidíjakat hoztak ki, illetve akadt olyan egyéb tender, ahol az összeg a 80 ezret is elérte.

Az Oktatási Hivatal pikírt hangú közleményben reagált Hadházy vádjaira. Amiben ezzel együtt nem cáfolták, hanem elismerték a magas szakértői díjakat, elmagyarázva, hogy azok milyen kiadásokat tartalmaznak:

A beszerzési eljárások során igénybe vett szakértők napidíja minden esetben tartalmazta az általános forgalmi adót, a személyi kifizetések járulékterheit, továbbá a munkavégzés feltételeinek összes költségét, így például az utazási költségeket is.

A közleményben ezután előhúzták a klasszikus "miért engem állítanak sarokba amikor a Pistike három ablakot is betört"-védekezést, váratlanul közölve, hogy más kormányzat intézmények - igaz egészen más feladatokra - még az oktatásiaknál is sokkal drágább szakértőket fizettek más pénzéből:

Az informatikai szakemberek esetén ennél csak magasabb áron szerezhető be erőforrás, így például a Központi Ellátási Főigazgatóság által központilag beszerzett informatikusok óradíja átlagosan 30 ezer forint óránként, ami egy napra akár 240.000 forintos napidíjat is eredményezhet, természetesen csak rendkívül indokolt esetben.

Az Oktatási Hivatalnak egyébként nem sikerült eltalálnia az emlegetett intézmény nevét, amit Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóságnak neveznek.

A közlemény azt is megjegyzi, hogy

a hivatkozott beszerzésben megjelölt Merkel Konzulent Zrt-vel kötött szerződés keretösszegének mintegy 45 %-át a Hivatal le sem hívta

(via Index)

http://444.hu/2016/02/04/50-80-ezres-napidijakat-fizettek-az-oktatasi-reform-szak ertoinek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Választás 201…?
  2016-02-15 21:30:44, hétfő
 
  Választás 201...?

Milyen eredmény várható ma és majd egyszer.

Tételezzük fel, hogy van egy 80 ezer fős választói kerület. Ha most lennének a választások, (2016. február Medián) akkor a következő eredmény születne. A részvételi arány jó esetben 52 % lenne, ez 41600 szavazat. Ebből:
Fidesz-KDNP: 45 %, vagyis 18720 szavazat
Jobbik: 21 %, vagyis 8736 szavazat
MSZP: 17 %, vagyis 7072 szavazat
DK: 7 %, vagyis 2912 szavazat
LMP: 5 %, vagyis 2080 szavazat
Együtt: 3 %, vagyis 1248 szavazat
Egyéb: 2 %, vagyis 832 szavazat
Az ellenzéki pártok, a Jobbik nélkül 34 %-t szereznének együtt, ami 14144 szavazat. Tehát totális Fidesz győzelem.

Akkor álmodjunk egyet! Választás, mondjuk 201...-ban? Végre, felébredt a nép, ma már egyre nagyobb tömegek látják, hogy bizony rossz irányba mennek a dolgok. Az ellenzéki pártok megerősödtek, mozgósítani tudták a bizonytalanokat, növelték részesedésüket kb. 30 %-al, a Fidesz terhére. A Jobbik, az egyszerűség kedvéért, maradjon azon a %-on, ahol ma van.
Nézzük az eredményt: A részvételi arány jó esetben pl. 78 %, ez 62400 szavazat. Ebből:
Fidesz-KDNP: 34 %, vagyis 21216 szavazat
Jobbik: 21 %, vagyis 13104 szavazat
MSZP: 22 %, vagyis 13728 szavazat
DK: 9 %, vagyis 5616 szavazat
LMP: 7 %, vagyis 4368 szavazat
Együtt: 4 %, vagyis 2496 szavazat
Egyéb: 3 %, vagyis 1872 szavazat
Vagyis újra győzött a Fidesz jelöltje, ő szerezte a legtöbb szavazatot!
De most mi van az ellenzékkel? Együtt már 45 %-t szereztek, ami 28080 szavazat. Vagyis miközben 6864 fővel több ember szavazott az ellenzék jelöltjére, mégis a kormánypárt nyerte a választást!
És újra kétharmad lesz a parlamentben is?
Vádolhatnak sokan sok mindennel, ,,megélhetési politikus" vagy ,,a kör közepén akar állni", de egy valami biztos! Ha nem lesz példaértékű, soha nem látott összefogás az ellenzékben, akkor a következő választás eredménye is előre borítékolható!
Sándor Ujhelyi fényképe.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Visegrádi Csoport rohadt almája
  2016-02-15 19:32:19, hétfő
 
  hidfo.ru 2016.02.14. 12:06
A Visegrádi Csoport rohadt almája

Különösen fontos Lengyelországnak, hogy a NATO fokozza katonai jelenlétét Kelet-Európában - jelentette ki Andrzej Duda lengyel államfő. Kiújulóban a lengyel imperializmus; a Visegrádi Csoportot nem szövetségesek együttműködésének, hanem saját befolyási övezetüknek tekintik.

Andrzej Duda szombaton megismételte korábbi kijelentéseit, miszerint Lengyelország abban érdekelt, hogy minél több amerikai katona érkezzen Kelet-Európába, hogy ezzel “hozzájáruljanak a térségi országok biztonságához, és elrettentsék Oroszországot". Duda úgy fogalmazott: “úgy gondolom, Lengyelország számára most a legfontosabb a NATO jelenlétének megerősítése a szövetség keleti szárnyán. Véleményem szerint most ez a legfontosabb probléma Lengyelország és a kelet-európai országok számára."

Duda a müncheni biztonságpolitikai konferencián mondta ezt, ahol Európa felelős vezetői olyan globális problémákkal foglalkoznak, mint a terrorizmus elleni harc, fél kontinens méretű régiókban az államiság megszűnése, a nyugati világban a szíriai forgatókönyv megismétlődése. A lengyel államfő szerint azonban az a legfontosabb, hogy jelen legyenek az amerikaiak.

Nekik nem osztottak lapot

Hivatalos formában az Amerikai Egyesült Államoknak nincs beleszólása az ukrán válság rendezésébe. Bőven eleget tettek a válság kialakulása érdekében - a konfliktus rendezésében érdekelt felek lehetőségeik szerint már amerikai beavatkozás nélkül rendeznék a Kelet-Európában forrongó katonai konfliktust. Ukrajna 2014 áprilisa óta folytat hadmozdulatokat a kérdéses területen. 2015 februárjában az ukrán küldöttség és az elszakadó régiók képviselői megállapodást írtak alá Minszkben, ami lefektette a válság rendezésének alapjait: gondoskodott a tűzszünetről, és a frontvonalról a nehézfegyverzet kivonásáról. A minszki egyezmény 10. cikke előírja, hogy minden külföldi fegyveres el kell hagyja Ukrajna területét (ami a konfliktus eszkalálódásának elkerülése végett szükséges).

Az átmeneti tűzszünet mint eredmény elérése az úgynevezett “normandiai négyek" közt zajló tárgyalásokhoz köthető. Január 15-én, pénteken Németország külügyminisztériuma megjelentetett egy közleményt, miszerint a konfliktus megoldásáról továbbra is ebben a formátumban folytatódnak a tárgyalások; Németország, Franciaország, Oroszország és Ukrajna dönt a válság rendezéséről, az Egyesült Államok bevonására pedig továbbra sem fog sor kerülni.

A közlemény reagálásként jelent meg, a normandiai formátum egyik tárgyalófelének kijelentésére. Petro Porosenko ukrán államfő ugyanis közölte; szerinte az Egyesült Államokat és az Európai Uniót is be kellene vonni a béketárgyalásokba. Utóbbi a földrajzi közelség okán akár érthető is lenne, az viszont igen nehezen magyarázható, hogy az amerikaiak miért akarnának dönteni Kelet-Ukrajna sorsáról.

Washington és Kijev távolsága mintegy nyolcezer kilométer; a konfliktus igen messze zajlik az Egyesült Államok határaitól ahhoz, hogy azt ne lehessen az amerikai nemzetbiztonságra leselkedő fenyegetésnek nevezni, vagy, hogy az amerikaiakat közvetlenül érintse. Ennek ellenére úgy tűnik, Washington saját nemzetbiztonságára leselkedő veszélyként kezeli a helyzetet. Január 29-én a nyugati sajtóban elterjedt annak híre, hogy “incidens történt a Fekete-tengeren"; hat méterre volt egymástól az amerikai és az orosz légierő egy gépe. Az incidens 80 kilométerre az orosz határtól, és több mint nyolcezer kilométerre az amerikai határtól történt. Michel Baldanza, a Pentagon szóvivője orosz provokációnak minősítette az esetet.

A minszki egyezmény mint eredmény és az ukrán válság rendezését célzó tárgyalások azért az Egyesült Államok kizárásával zajlanak, mert az amerikaiak alapvetően nem érdekeltek az ukrán válság rendezésében, ezért lehetőségeik szerint igyekszenek hátráltatni azt. A minszki egyezmény 10. cikke előírja, hogy minden külföldi fegyveres el kell hagyja Ukrajna területét. Az Amerikai Egyesült Államok ennek ellenére kormányközi megállapodások keretei közt a kijevi puccs óta “katonai tanácsadókat" és kiképzőket működtet Ukrajnában, emellett Kijev elfogadott egy törvényt, ami lehetővé teszi, hogy külföldi állampolgárok az ukrán hadseregben szerződéses állományú katonaként szolgáljanak. Utóbbi egyértelműen a minszki egyezmény megkerülésének minősül: leszerelt amerikai katonák úgy működhetnek a Donbassz régió közelében, hogy az ukrán katonai jelenlétnek minősüljön, és hivatalosan se a NATO-nak, se az Egyesült Államoknak ne legyen köze hozzá. Előbbi azonban a minszki egyezmény szándékos sértése: az Ukrajnában működő amerikai katonák is külföldi fegyveresek, mégse hagyják el az országot, ezzel sértik a minszki egyezményt és hátráltatják a békefolyamatot.

Miközben az Egyesült Államok - és annak kezdeményezésére a NATO más országai - ilyen módon sértik a minszki egyezményt, az Oroszország elleni szankciók eltörlésének előfeltételeként szabják meg, hogy a minszki egyezmény feltételei teljesüljenek. Érdekük a szankciók fenntartása, ezért érdekük a minszki egyezmény alapján történő rendezés megakadályozása is.

Az amerikai katonák Ukrajnában “állomásozásának" oka azonban nem csak a szankcióháború. December első hetében Joe Biden amerikai alelnök kijevi látogatása során tett nyilatkozatában a minszki békeegyezmény ellehetetlenítésével fenyegetett, abban az esetben, ha Oroszország nem mond le a Krím-félsziget területéről Ukrajna javára. Az amerikai alelnök úgy fogalmazott: “a minszki megállapodás kivitelezése ellehetetlenül, ha Oroszország nem tesz eleget kötelezettségeinek". A Moszkvára mutogatás közben pedig Bidennek nem igazán érdeke az ukrán válság rendezése. Az alelnök fia, R. Hunten Biden a kelet-ukrajnai palagáz feltárásokba befektető Burisma Holdings vállalat vezérigazgatója - a legértékesebb palagáz lelőhelyek pedig akkor kerülhetnek amerikai tulajdonba, ha az adott régiókat visszacsatolják Ukrajnához, és Kijevben hosszú távon nyugatbarát kormány működik.

A lengyel adu

Andrzej Duda lengyel államfő hetente-kéthetente tesz egy újabb hivatalos bejelentést, miszerint Lengyelországnak szüksége van a fokozott NATO-jelenlétre. Az új lengyel kormány törekszik az Egyesült Államokkal való kapcsolatok “javítására", ennek jegyében számos új fegyverüzlet köttetett, a Visegrádi Csoport más tagjaira pedig nyomást gyakorolnak annak érdekében, hogy beengedjék az amerikai katonákat, és lehetőleg hosszú távú tartózkodásuk is megoldott legyen.

Január első hetében a Deutsche Wirtschafts Nachrichten azonban arra hívta fel a figyelmet, hogy a lengyel kormány motivációi nem a hazai érdek képviseletére vezethetőek vissza, ám roppant egyszerűek és visszakövethetőek: a Jog és Igazságosság párt (PiS) minden olyan európai hatalmi központtal szemben ellenállást fejt ki, ami nem megfelelően szolgálja az amerikai külügy törekvéseket. A német sajtóorgánum publicisztikája arra mutatott rá, hogy Lengyelországban egy jobboldali populista kormány sikeresen használja fel a társadalom “jobbra tolódását" olyan módon, hogy minden európai befolyást a külföld agresszív támadásaként kommunikál le, eközben pedig az Atlanti-óceánon túli hatalommal szemben mindinkább kiszolgáltatottá teszi az országot. Rajta keresztül az Egyesült Államok sikeresen használja fel a jobboldali radikalizmust európai ellenfeleinek semlegesítésére, és legálissá teheti a fokozott katonai jelenlétet egy olyan párton keresztül, ami a társadalom nagy többségének támogatását élvezi.

A lap szerint Washington Lengyelországon keresztül próbálja megakadályozni Moszkva és Berlin szövetségre lépését - ami a lengyel hatalmi elit számára saját befolyási övezetének kiterjesztésére ad lehetőséget, emiatt közreműködnek az amerikaiak törekvéseinek megvalósításában.

A Visegrádi Csoport más tagjai - különösen Szlovákia és a Cseh Köztársaság - vezetői az elmúlt év során számos alkalommal egyértelműen kijelentették, hogy nem járulnak hozzá az amerikai katonák állandó jelenlétéhez. Robert Fico világosan és tisztán érthetően fogalmazott: nem fogják engedni az amerikai csapatok állandó állomásozását, és amerikai bázis építését sem fogják engedélyezni. Hogy ezek a hangok fokozatosan elhalnak, az Lengyelországnak és a lengyel kormánynak köszönhető: ahogy Beata Szydlo lengyel kormányfő Budapestre is ellátogatott (megelőzően pedig a lengyel külügyminiszter), vezető politikusaik az utóbbi hónapok során aktív érdekérvényesítést kezdtek a Visegrádi Csoport országaiban - Szydlo körútja pedig Berlinben tett látogatással zárult.

Egyetlen rövid, lényegretörő megfogalmazással leírható, mit jelent mindez a térségi országok számára: Lengyelország a Visegrádi Négyek rohadt almája. Nyugatról nézve viszont apple of discord, amit az amerikaiak behajítottak Kelet-Európába. Amerikai támogatással saját gyarmatuknak tekintik a Visegrádi Csoportot, és belföldről már senki nem fogja őket megakadályozni ebben, mert a PiS saját kezében összpontosítja a hatalmi ágakat. A visegrádi együttműködés más országainak vezetőin múlik, hogy lesz-e háború Kelet-Európában, vagy nem. A történelem pedig számos példát szolgáltatott arra, hogy nem csak a bátorság, de az emberi gyávaság is a háború katalizátorává válhat.


http://www.hidfo.ru/2016/02/a-visegradi-csoport-rohadt-almaja/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbánék hány évre titkosítják Farkas Flórián lopásait?
  2016-02-15 17:22:03, hétfő
 
  2016.02.15. 12:15 Fabius
Orbánék hány évre titkosítják Farkas Flórián lopásait?

Aszonta nekünk a lázárjános szinte napra egy évvel ezelőtt Farkas Flórián sötét üzelmeiről:

,,nem volna szerencsés prekoncepciók, sajtóhírek vagy névtelen feljelentések alapján vizsgálatot indítani"

Aztán mit tesz Isten, a vizsgálatot csak muszáj lett elindítani, lefolytatni, és az eredményeit közölni: A "Híd a munka világába" program pénzeiből minden lett, csak a munka világába vezető híd nem. Cserébe Flóri gellérthegyi villából irányította a túlárazott pénzlenyúlást. Annyira nem tettek semmit az asztalra, hogy az EMMI kénytelen visszakérni az 1,2 milliárd uniós pénzt az Országos Roma Önkormányzattól az utolsó vasig.

Mi lesz most nemzeti Flórival?

Ez bizony egy nagyon jó kérdés annak tudatában, hogy a rendszerváltás után - mert előtte 3 esetben elítélték - minden lopást, csalást, hűtlen kezelést és sikkasztást megúszott ez a Flóri. Naná, a minden rendszerrel kompatibilis szavazatszállító kivételezett helyzetét kihasználva lopta keresztül magát az elmúlt két és fél évtizeden. Elkapni a grabancát Orbánék sem nagyon igyekeztek, így nem lenne meglepő, ha Flóri ismét részesülne valamilyen "kegyelemben". Hornék alatt az Országos Cigány Kisebbségi Önkormányzat vezetőjeként gavalléroskodott az alapítványi pénzekkel, számviteli fegyelem megsértéséért, sikkasztásért és hűtlen kezelésért vádat is emeltek ellene, de....Jött egy kegyelmes pillanat, az akkori igazságügyi miniszter javaslatára - hogy, hogy nem - Göncz Árpád eljárási kegyelemben részesíti - ahogy szinte minden IM javaslattal érkező delikvenst - majd a minisztérium a viselt dolgait harminc évre titkosítja.

Szóval engem az érdekel most, hogy

- Orbán akar-e a kétezer tízes évek horngyulája lenni,

- ha igen, akkor mennyi időre lesznek titkosak Flóri újabb mutyizásai?

farkas-flori.jpg

Mert ugye Káderral a kegyelmet elintézni nem nagy ügy.

http://varanus.blog.hu/2016/02/15/orbanek_hany_evre_titkositjak_farkas_florian_lo pasait
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2016.01 2016. Február 2016.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 477 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1434
  • e Hét: 5198
  • e Hónap: 8943
  • e Év: 162439
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.