Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
Arra gondoltam, ne álljunk meg az “Alaptörvény”
  2016-02-17 20:02:27, szerda
 
  Arra gondoltam, ne álljunk meg az “Alaptörvény" megünneplésénél. Ünnepeljük meg az Alkotmánybíróság gördülékenyebb működését, a magánnyugdíjpénztárak megszabadítását a felesleges ballaszttól, a vasárnapi zárva tartást, a trafikpiac újraosztását, a földek újraosztását, Simicska Lajos, akarom mondani Mészáros Lőrinc szorgalmát és tehetségét, Matolcsy György alapítványait és ingatlanait, a saját lábainkat, a kötelező hittant vagy erkölcstant, a közszolgálati médiát, a családi kölcsönöket, a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatát és a “rezsicsökkentés" kötelező kiplakatírozását, meg a sok CÖF-öst és sósavas bácsit. Ünnepeljünk, s mindezt szintén írjuk bele a kormányhatározatba! És gondolkozzunk, hogy az a félmillió honfitársunk tényleg csak a megélhetés miatt nem tér-e haza.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Habony Árpád nemet mondott a Buckingham Palotára
  2016-02-17 19:53:39, szerda
 
  Habony Árpád nemet mondott a Buckingham Palotára

Szerény lakodalmat szeretett volna a híres nem-közszereplő, így hiába ajánlották fel ingyen a Buckingham Palotát, volt erkölcsi tartása nemet mondani rá:
“-Egyszerű magyar adófizető állampolgár vagyok, idegen tőlem a rongyrázás" - indokolta a visszautasítást Habony Árpád.
“Elég lesz a Szépművészeti Múzeum is, a tanúm hozza a helyszínt, innen legalább hamar hazaérek. Amúgy is, ott a képeket legalább ismerem" - kacsintott egyet Habony.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lehetőleg szívességi alapon…
  2016-02-17 19:32:44, szerda
 
  Aszongya a gyerek, hogy már unja, hogy mindig a mekiben van a szülinapja, nem tud valaki valami múzeumot? Lehetőleg szívességi alapon...  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán lánya a Corvinuson tanít turizmust
  2016-02-17 19:31:41, szerda
 
  Vélemény?

Remélem kap rendes fizetést, azt hallottam nagyon nehéz a pályakezdő tanároknak.


Hát így a 90 ezres tanársegédi fizuból nem telik majd 7 milliós festményekre, de nem kell aggódni, majd apu intéz kölcsönbe

Viszont örülünk, hogy végre megállt a saját lábán!

tüntetéskor kint volt?


///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// ///////////////////////////////////


Orbán lánya a Corvinuson tanít turizmust

Népszava-információ|2016. febr 17. 17:33


A Budapesti Corvinus Egyetem Turizmus- és Vendéglátás szakán tanít Orbán Ráhel Food Service Managementet - tudta meg a Népszava.

A kormányfő legidősebb leánya, aki késő tavasszal gyermeket hoz a világra, egy olyan kurzuson oktat, amely az éttermi és/vagy a szállodai vendéglátás iránt érdeklődő hallgatók egy szűk csoportja számára indult. A hallgatóknak jól működő vendéglátó egységeket is bemutatnak, a külsős oktatónak minősülő Orbán Ráhel által. A kurzus a Corvinus honlapján is megtalálható.

A miniszterelnök lánya oktatói munkáját olyan jelentősnek ítélhetik meg kormányzati körök, hogy egy "komoly" szakmai rendezvényen vett részt, amelyet Rogán Antal propagandaminiszter tartott a turizmus átalakításával kapcsolatban, s amelyen ott volt Vajna András is, ám az esemény nem volt nyilvános.

A kormányfő leánya tanulmányait ugyancsak a Corvinuson végezte. Mint 2013-ban kiderült, diplomamunkája elnyerte a Magyar Turizmus (MT) Zrt. által kiírt Az év turisztikai témájú szakdolgozata, - amely az egyetem Gazdaságtudományi Karának Gazdaságföldrajzi Tanszékén készült - 2012. évi első díját, az újszerű témaválasztás kategóriában. Orbán Ráhel konzulense Nemes Andrea volt, aki egyetemi docensként dolgozott akkor a Corvinuson, másrészt a NGM turisztikai főosztályvezetője is volt, és ebben a minőségében ő adta át a díjazottaknak a MT Zrt. díjait. Az Index szerint Nemes Andrea és Orbán Ráhel személyes kapcsolata azóta is megmaradt, és Orbán lánya gyakran megfordul az NGM helyettes turisztikai államtitkárságán is, ahol nagy becsben tartják szaktanácsait.

Orbán Ráhel a svájci École Hoteliere Lausanne turisztikai magánegyetemének Executive MBA (EMBA) mesterképzését is elvégezte; a 12 hónapos kurzusért 60 ezer svájci frankos - több mint 15 millió forint - tandíjat kell fizetni. De dolgozott a Kempinski Hotelben értékesítési menedzser gyakornokként több mint két éven át, a közelmúltban pedig Zsidai Zoltán "Roy" étteremcsoportjánál tevékenykedett. Az Index szerint Zsidaié a Gozsdu udvarban a Spíler és a Spíler Shanghai, a Várban a Baltazár, a Pest-Buda és a Pierrot étterem is, illetve a Kempinskiben az ÉS bisztró.


http://nepszava.hu/cikk/1085937
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Moszkvai kutyamenhely veszi fel Balogh József nevét
  2016-02-17 19:27:06, szerda
 
  Moszkvában is elismerték az élettársát megverő fülöpházai politikust. Újabb magyar siker!


2016. február 17.
Moszkvai kutyamenhely veszi fel Balogh József nevét

A súlyos testi sértés miatt pénzbüntetésre ítélt fülöpházai polgármester emellett orosz állami kitüntetést is kap - hangzott el az Orbán-Putyin találkozón.

ru_hes_paraszt.jpg

,,Megtiszteltetés, hogy rám gondoltak és a kitüntetés is rendesen meghatott, lehet, hogy iszom is egy vödör pájinkát ha sikerül leérnem a pincébe!" - nyilatkozta Balogh. Hozzátette: örül az orosz állami díj mellé járó pénznek is, mert így legalább ki tudja fizetni azt a 420 ezer forintos büntetést, amit azért kapott mert súlyosan megverte élettársát.

A kutyamenhely egyébként azért különleges, mert kizárólag vak, vagy súlyosan látássérült kutyákat fogadnak csak be.

A legfelsőbb szintű orosz-magyar találkozón elhangzott továbbá néhány köhögés is.


http://hircsarda.blog.hu/2016/02/17/moszkvai_kutyamenhely_veszi_fel_balogh_jozsef _nevet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Az új törvénnyel az állam ellensége lesz, aki bírálni merés
  2016-02-17 19:02:16, szerda
 
  "Az új törvénnyel az állam ellensége lesz, aki bírálni merészeli Izraelt"
2016. február 09. 07:25
Hunhír.info

Az izraeli parlament, a kneszet első olvasatban megszavazta a civil szervezetek külföldi finanszírozásának bejelentési kötelezettségéről szóló, "átláthatósági" törvénytervezetet - jelentette a jeruzsálemi közszolgálati rádió kedd reggel. Az új szabályozást az Európai Unió, valamint több európai kormány is ellenzi.
Magyar Menedék - Badiny

A kneszet plenáris ülésén ötvenen támogatták negyvenhárom képviselő ellenében a törvényjavaslatot, amely szerint a költségvetésük több mint felét külföldi kormányzati intézmények által biztosított pénzforrásokból fedező civil szervezeteknek ezentúl minden hivatalos okmányukban és hirdetésükben nyomtatott formában és az interneten is jelezniük kell, hogy külföldről kapnak pénzügyi támogatást.

Az új szabályozást az Európai Unió, valamint több európai kormány is ellenzi. Az Európai Parlament több tucat brüsszeli képviselője a szavazás előtt levélben figyelmeztette a képviselőket a törvény Izrael demokratikus berendezkedését fenyegető veszélyeire - jelentette híradójában a tízes tévécsatorna.

A kneszet végül a javaslat egy "szelídített" formáját szavazta meg, kimaradt belőle az Ajelet Saked igazságügy-miniszter eredeti változatában szereplő, sokat vitatott pont, amely a parlamentben és a kormányzati intézményekben az érintett civil szervezetek képviselőit megkülönböztető jelvény viselésére kötelezte volna - értesült a Háárec című újság honlapja.

Benjámin Netanjahu miniszterelnök kérésével szemben az átláthatósági törvény nem lesz kötelező "az utolsó dollárig" minden külföldi pénzügy segítség esetén, hanem csupán a nagyobbrészt nem izraeli források felhasználáskor.

Az izraeli szakértők szerint az első olvasatban elfogadott törvényjavaslat elsősorban a baloldali civilek szervezetei ellen irányul, mert azok főként a külföldi kormányok támogatását élvezik, míg a jobboldali civil szervezeteket külföldi magánemberek pénzügyi segítségével működtetik, amire a szabályozás nem vonatkozik.

A javaslat előterjesztői szerint a civil szervezeteket azért finanszírozzák főleg európai kormányzatok, hogy ezáltal beleszóljanak Izrael belügyeibe, és az emberi jogok hangoztatásának ürügyén idegen érdekeket képviseljenek.

"Saked megpróbálja elhallgattatni a baloldali szervezeteket, és nem érti a demokrácia alapértékeit. Nem ezek a szervezetek járatják le a világban Izraelt, hanem Saked és telepesbarátai"- jelentette ki a törvényjavaslattal kapcsolatban a baloldali Merec pártot vezető Zahava Galon.

"Ez a törvény egy újabb lépés az elhallgattatás és a jogi ellehetetlenítés előre kitervelt folyamatában, melynek vége az emberi jogi szervezetek törvényen kívül helyezése lesz. Mert azt sugalmazza, hogy meg fognak jelölni és üldözni fognak, árulónak és az állam ellenségének nyilvánítanak mindenkit, aki bírálni merészeli a rendszert" - tette hozzá.

mti


http://nemzeti.net/l.php?u=3775573
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
5 ügy, amiben a Fidesz durván szembemegy a magyarok akaratá
  2016-02-17 18:52:07, szerda
 
  5 ügy, amiben a Fidesz durván szembemegy a magyarok akaratával

2016. február 16. 17:31 - Első Kézből

Noha a Fidesz sportot űz abból, hogy önmagát a ,,magyar emberek" egyetlen valódi képviselőjének állítsa be, valójában egyre több ügyben rontanak neki a választói többségnek. Nyilván, mert azt gondolják: ezt is megtehetik...

Összegyűjtöttük az 5 legfajsúlyosabb kérdést, amiben Orbánék nyíltan az emberek akaratával szemben kormányoznak.

1. Oktatás szétverése

Beszédes eredményt hozott a Publicus Intézet kutatása, amelyben arról kérdezték az embereket: egyetértenek-e a tanárok követeléseivel. Kiderült: a választók több mint háromnegyede (77%-a) jogosnak tartja a pedagógusok követeléseit. Ezen belül még a fideszesek kétharmada (65%-a) szerint is a tanároknak van igaza, nem pedig az őket lejáratni igyekvő kormánynak.

További eredmények: a megkérdezettek 55%-a szerint a kormány a felelős az oktatás jelenlegi állapotáért, valamint 67%-uk szerint romlottak ezek az állapotok az elmúlt években. Mindez mégsem szólítja önmérsékletre a Fideszt, hogy visszavegyen a pedagógusok pofátlanozásából, Soros-bérencezéséből, valamint komolyan vegye javaslataikat.

2. Fociőrület, stadionépítési láz

Tavaly decemberben derült ki egy másik kutatásból, hogy a Fidesz-szavazók kétharmada is kevesebbet költene Orbán hóbortjára. A teljes lakosságból pedig 10-ből 8 ember a pokolba kívánja a stadionépítéseket, a rá kidobott milliárdokat pedig az egészségügy fejlesztésére, az oktatás rendbetételére és a szegénység csökkentésére fordítaná. Profi labdarúgásra és az NB1-es focisták támogatására négyből hárman költenének kevesebbet vagy sokkal kevesebbet.

A minden csip-csup ügyben látszatkozultáló Fidesz valahogy elfelejtette megkérdezni a ,,magyar embereket": szeretnék-e hogy az adójukat üresen kongó stadionokra szórja el a megalomániás miniszterelnök?

orban-semjen.png

3. Paks bővítése az oroszokkal

A Roszatom ügynökeként viselkedő Orbán szintén elfelejtette megkérdezni a népét: akarjátok-e a nyakatokba a 3000 milliárdos Putyin-hitelt? Szeretnétek-e hogy 30 évre eladósítsam az országot egy diktatúrának? Miért nem valamelyik uniós állammal építtetjük Paks 2-t, egy átlátható közbeszerzés keretében? Miért egy keleti diktatúrával mutyizták le a zsíros bizniszt a fejünk fölött?

Nincs válasz, ahogyan az alapkérdés sem lett feltéve. Nyilván úgy vannak vele a Fidesznél: időről időre dobnak valami gumicsontot a nép elé, addig sem ugatunk bele a fontos dolgokba.

4. Budapesti olimpiai pénzszórás

Szintén az adófizetők megkérdezése nélkül döntötték el, hogy az ország jelenlegi állapotában és teherbíró képessége mellett megpályázzuk a nyári olimpiai játékok szervezését. Gigantikus, ezermilliárdos pénzszórás, amelyből a Magyarországon szokásos korrupciós index mellett önmagában az ellopható pénzmennyiség is százmilliárdos nagyságrendű. (Fontos tudni: akkor is milliárdokat költünk majd el tervekre és tanulmányokra, ha végül nem mi kapjuk a rendezés jogát.)

Aki még nem látta, nézze meg az alábbi, döbbenetes képsorozatot a 2004-es athéni olimpia romjairól! A 2700 milliárd forintból felépített szellemváros 2 hét használat után az enyészeté lett, Görögország pedig belerokkant a mihaszna látványberuházásba. Ezt akarjuk itthonra is?

5. Vasárnapi boltbezárás

Mint ördög a tömjénfüsttől, úgy fél a Fidesz-KDNP megkérdezni a családokat a vasárnapi boltbezárásról. Az erőszakkal átvitt döntés rengeteg bosszúságot okoz a családoknak, sérti az emberek döntési szabadságát.

Az áruházakból már több ezer kereskedelmi alkalmazottat kirúgtak (semmi gond, ők majd nyilván válogatnak a beígért egymillió új munkahely közül), az emberek pedig szitkozódnak a szombati tumultus miatt. Eközben a Fidesz és a vele összejátszó választási bizottság ócska trükkökkel gáncsolja a népszavazást a kérdésben.

Orbánék olyannyira elbizakodottak, hogy nyíltan szembemennek már az emberek akaratával, beleértve a saját választóikat is. Kamukérdésekkel támadó ,,nemzeti konzultációval" szúrják ki a keményen dolgozó kisemberek szemét, az igazán fajsúlyos ügyekről (stadionépítés, Paks II., vasárnapi boltzár, budapesti olimpia) pedig eszük ágában nincs demokratikus népszavazást tartani.


http://nyugatifeny.blog.hu/2016/02/16/5_ugy_amiben_a_fidesz_durvan_szembemegy_a_m agyarok_akarataval?utm_source=bloghu_megosztas&utm_medium=facebook_share& utm_campaign=blhshare
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gucci kollekció készül tanároknak
  2016-02-17 18:50:05, szerda
 
  2016. február 16.

Gucci kollekció készül tanároknak "design by Klinghammer" néven

97 ezer forint lesz egy rendes haute couture ing krétatartó zsebbel, de úgyis most emelték a tanárok fizetését, szóval ...

201602-klnghmrr.jpg

Klinghammer "utálom a borotválatlan, kockás inges tanárokat" István a Guccival közösen készített mintakollekciót, kifejezetten tanároknak. A kollekció darabjait viselve végre olyan példát tudnak mutatni a diákjaiknak, amit a KLIK is követendőnek tart.

,,Az egész nagyon visszafogott, mégis 1.620.000-ből kijön, ráadásul ajándékba adunk hozzá egy Habonyos táskát is, amitől még jobb ember lesz minden tanár. A szet része egy 10 darabos aranyozot kréta készlet, egy egyedi tervezésű kacsintós iPhone tok, amin Czunyiné és Hoffman Rózsa kacsint biztatólag a tulajdonos tanárra. Azt hiszem most már mindent megoldottunk az oktatással kapcsolatban" - mondta Klinghammer István, majd megigazította sálját.


http://hircsarda.blog.hu/2016/02/16/gucci_kollekcio_keszul_tanaroknak_design_by_k linghammer_neven


***********


Igaza van Klinginek, ez így nem mehet tovább!
Toplenyák tanárokkal nem lehet a nemzetet felemelni, még az ő szintjére sem. Hogy néznek ki már ezek? Halálom a pocakos tanár, pláne kockásban.
Egy megoldás van: be kell engedni a reklámokat az iskolába!
Tíz perc tanítás, 5-8 perc reklám, plakátok a tanteremben, folyosón, vécékben, tankönyvekben. Dőlnének a milliárdok az államtól is.
Harmadára csökkenne a tanulók terhelése, mindenki csak jól járna.
Lenne bőven pénz a tanárok szép, kék egyenruhájára, rajta a "működnek a reformok" alapszöveggel. Lenne értelme a nagy állami vállatoknak is beszállni, mert a szülőket a gyerekeiken át lehet a legjobban megfogni, a "Villanyt az ELMŰ-től", "gázt a Gázművektől", "pénzt a Nemzeti Bankból", "vizet a Vizművektől" meg ilyesmi, elmés és egyben tanulságos reklámokkal.
A tanár urat ma a Marx és Spencer öltöztette, a Mindigtaxi szállítja, mindennapi disznóhúsáról a Mészáros & Mészáros gondoskodik.
Paks II.-ből is jutna nekik bőven, a hátukon az "atomot a Roszatomtól, de izibe" feliratért járó ellátmánnyal, és még a nemetsratégiát is segítenék.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A volt német kancellár a szankciók eltörlését sürgeti
  2016-02-17 17:32:39, szerda
 
  hidfo.ru 2016.02.17. 16:47 Térségi hírek
A volt német kancellár a szankciók eltörlését sürgeti

Gerhard Schröder volt német kancellár a Westdeutsche Allgemeine Zeitungnak adott interjú során annak fontosságát hangsúlyozta, hogy a Nyugat eltörölje az Oroszország elleni szankciókat. Elmondása szerint a gazdasági korlátozások Moszkvának és Európának egyaránt ártanak.

A volt kancellár nyíltan kifejezte támogatását Horst Seehofer bajor miniszterelnök irányába, aki szintén a szankciók eltörlését képviseli. Seehofert korábban azzal vádolták a német politikusok, hogy “Putyin kezére játszik", és emiatt akarja a kereskedelmi korlátozások enyhítését. Schröder ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy a bajor kormányfő Moszkvában tett látogatása során kizárólag Németország érdekképviseletében járt el, és nem képvisel olyan nézeteket, melyek ellentétben állnának Berlin érdekeivel.

Schröder a lapnak nyilatkozva arról beszélt, hogy “a szankciók mindkét félnek ártanak, nem segítik megoldani a konfliktust, ehelyett újabb akadályokat állítanak a kapcsolatok javítása elé. Ennek okán meg kell szabadulni tőlük." Emellett arra hívta fel a figyelmet, hogy Berlin külpolitikájára nézve kifejezetten káros, hogy a NATO haderő-összpontosítást folytat Oroszország határai mentén. A volt kancellár egy új NATO-politika életre hívásának szükségességére hívta fel a figyelmet, ami összeegyeztethető a német külpolitikával, és nem a szomszédok elleni háborús készülődésre alapozódik.

“Túl kockázatosnak tartom, hogy a szövetség az európai-orosz határon fokozza a katonai jelenlétet, mert ezáltal megsemmisíti az Ostpolitik alapjait."

Gerhard Schröder korábban is ellenezte a nyugati országok által a szankciók meghosszabbításáról hozott döntést. A politikus azt mondta, ezek a korlátozások kontraproduktívak, mert a Moszkvával folytatott dialógus létfontosságú Európa biztonsága szempontjából.

Alekszej Puskov, az orosz Állami Duma külügyi bizottságának elnöke tavaly júliusban arra mutatott rá, hogy főként az európai gazdaság szenved el súlyos veszteségeket, eközben pedig az Egyesült Államok fokozza kereskedelmi tevékenységét Oroszországgal. Puskov szerint Washington célja valójában nem az orosz gazdaság gyengítése, hanem az Európai Unió gazdasági alapjainak aláásása, hogy az amerikai vállalatok jelentős piaci előnnyel indulhassanak a főként Washington által erőltetett transzatlanti szabadkereskedelmi övezetben.


http://www.hidfo.ru/2016/02/a-volt-nemet-kancellar-a-szankciok-eltorleset-surgeti /
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A pávatánc moszkvai kűrje
  2016-02-17 17:11:16, szerda
 
  A pávatánc moszkvai kűrje

Posted on 2016-02-17 by Admin

Vlagyimir Putyin, az Orosz Föderáció elnöke ma a Moszkva melletti novo-ogarjovói rezidenciáján fogadta Döbrögit.

tal
Orosz részről az államfőn kívül jelen voltak Szergej Lavrov külügyminiszter, Gyenyisz Manturov kereskedelmi és ipari miniszter, valamint Jurij Usakov elnöki tanácsadó.

tal1
Döbrögink mellett Lézer Jani, Puritán Petya és még egy futballbolond-Seszták Miklós-feszengtek a tárgyalóteremben.
“Talán szerénytelenül hangzik, de azt mondhatjuk, hogy ami jó a kapcsolatunkban, arról mi tehetünk, ami nem jó, arról pedig nem mi tehetünk!"-kezdte pávatáncát nemmzetthvezérünk.
Oroszország elnöke-aligha Döbröginek mondta-a következő szavakat: “Hazám régi és megbízható partnerének tekinti Magyarországot."
A kezdő kötelező udvariassági kűrt plenáris megbeszélés követi, majd egy közös sajtótájékoztató. Amiről-valljuk be őszintén-sokat nem fogunk megtudni. Majd idővel kiderülnek a részletek.
Moszkvából futballbolondunk egyenesen Brüsszelbe fog majd repülni. Ott lesz a pávatánc folytatása! Már holnaptól.


http://www.balrad.com/2016/02/17/a-pavatanc-moszkvai-kurje/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
2016.01 2016. Február 2016.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 477 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1999
  • e Hét: 7731
  • e Hónap: 18842
  • e Év: 172338
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.