Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Az orosz-magyar kapcsolatok jól fejlődnek...
  2016-02-18 03:34:20, csütörtök
 
  AZ OROSZ-MAGYAR KAPCSOLATOK JÓL FEJLŐDNEK...
*
http://www.hirado.hu/.../orban-az-orosz-magyar-kapcsolatok-j.../
*
Orbán Viktor szerint Oroszország nem ellensége, hanem hasznos partnere Magyarországnak. Jó orosz-magyar gazdasági kapcsolatok nélkül a magyar gazdaság és a magyar ipar működésképtelen - mondta Orbán Viktor. Kijelentette: Oroszország energiaexportja olyan szorosan kapcsolódik a magyar ipar energiaigényéhez, hogy az szinte szétválaszthatatlan.
A miniszterelnök elmondta: hosszú és értékes tárgyalásokon vannak túl. Megegyeztek abban, közös érdek, hogy az európai biztonság erősödjön. Úgy vélte, a nagy politikai kérdésekben Oroszország megkerülhetetlen.
Vlagyimir Putyin orosz államfő és Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Moszkva környéki, novo-ogarjovói elnöki rezidencián 2016. február 17-én (MTI/Koszticsák Szilárd)
Orbán Viktor szerint az év közepén nem lehetséges az Oroszországgal szembeni európai uniós szankciók automatikus meghosszabbítása, arról nyílt vitát kell folytatni.
A miniszterelnök megítélése szerint az Európai Uniónak ér Oroszországnak minél előbb meg kell találni a gazdasági együttműködés lehetőségét, ellenkező esetben lemarad a világgazdasági versenyben.
Kijelentette: az unió növekedése lassú, ezért nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy ne működjön együtt mindenkivel, aki dinamizálhatná a gazdaságát.
Orbán: minden területen előreléptünk a kétoldalú kapcsolatokban
Minden téren előrelépés következett be a kétoldalú kapcsolatokban Magyarország és Oroszország között - mondta Orbán Viktor miniszterelnök Vlagyimir Putyin orosz elnökkel szerdán folytatott megbeszélését követően.
A kormányfő kijelentette: csupán a kereskedelem területén tapasztalhattunk visszalépést, amiről azonban nem a két fél tehet.
A miniszterelnök szólt arról, hogy a magyar gyógyszeripar is komoly lehetőségeket kapott Oroszországban, de a magyar jármű- és gépipar is partneri együttműködést alakíthat ki vezető orosz cégekkel.
Szólt annak jelentőségéről is, hogy a Magyarország által felajánlott 200 ösztöndíjat Oroszország időarányosan, vagy annál is gyorsabban tölti fel, mert ez is szolgálja a hosszú távú kapcsolatokat a két ország között.
A miniszterelnök az évszázad üzletének nevezte a paksi bővítést
Az évszázad megállapodásának és üzletének nevezte a paksi atomerőmű bővítéséről szóló, Oroszországgal kötött együttműködést Orbán Viktor miniszterelnök Vlagyimir Putyin orosz elnökkel ez utóbbi Moszkva melletti rezidenciáján szerdán folytatott megbeszélését követően.
A kormányfő az orosz elnökkel közösen tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta: az erről szóló nemzetközi vitákat Magyarország indokolatlannak tartja, mivel a két ország a '60-as évek óta működik együtt ezen a téren, és nem tett mást a két fél, mint ezeket meghosszabbította.
Kijelentette: köszönettel tartozunk Oroszországnak, hogy készen állt ennek meghosszabbítására. Putyin elmondta, hogy Oroszország kész maradéktalanul teljesíteni a paksi atomerőmű bővítésével kapcsolatban vállalt kötelezettségeit.
A migrációról külön is beszélt a magyar kormányfő
Az európai biztonság romlásával összefüggő események az európai polgárok egyre nagyobb hányadát teszik megértővé, sőt támogatóvá a magyar állásponttal szemben.
Magyarország álláspontja szerint - erősítette meg - az ellenőrzés nélkül, tömegesen beáramló migránsok jelensége rossz dolog Európának. Kiállt amellett, hogy a schengeni előírásokat be kell tartani, majd leszögezte azt is, hogy "a keresztény és nemzeti értékek a jövőben is fontos értékek lesznek".
Jelezte egyúttal: nagy vita zajlik Európában arról, eldöntheti-e bárki helyettünk, hogy "mi, magyarok kikkel akarunk együtt élni". Magyarország ebben a kérdésben azt képviseli: "nem lehet rákényszeríteni senkit arra, hogy olyanokkal éljen együtt, akikkel nem akar" - közölte.
Tudatta azt is, hogy Magyarország vállalta: saját költségvetési forrásból Szíriában kórházat építtet és működtet, hogy ezzel is hozzájáruljon a szíriai helyzet kezeléséhez.
Putyin: meghosszabbították 2019 végéig a földgázszállítási szerződéseket
Meghosszabbították 2019 végéig az orosz földgáz magyarországi szállításáról szóló hosszú távú szerződéseket - közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán, Orbán Viktor magyar kormányfővel folytatott novo-ogarjovói tárgyalásai után.
Közös sajtótájékoztatójukon Putyin egyebek közt azt mondta, hogy az energetikai együttműködés prioritás marad a kétoldalú kapcsolatokban.
Az orosz államfő konstruktívnak jellemezte az orosz-magyar kapcsolatokat, hangsúlyozva, hogy Magyarország régi és megbízható partnere Oroszországnak.
*
Forrás:
http://www.hirado.hu/.../orban-az-orosz-magyar-kapcsolatok-j.../
*
*
*
KOMMENT:
Egyébként az ez ellen a mostani orosz-magyar "kapcsolatok" ellen tiltakozó baloldalinak nevezett pártvezetőknek fel kell frissítenem az emlékezetüket, mert ez a tárgyalás egy sorozatnak a folytatása, amit Gyurcsány Ferenc is megejtett miniszterelnöksége idején...
*
Tessenek csak elolvasni az akkori tudósítást erről:
http://matula.hu/index.php?section=article&rel=50&id=615
Homoki Szabó Attilától.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dr. Drábik Jánost még 2000-ben ismertem meg...
  2016-02-18 02:22:43, csütörtök
 
  Példát adó összefogás a Kulturális Szalonban
2016.02.16.

Zsúfolásig megtelt helyiségben tartotta meg soron következő rendezvényét Budapesten a Hegyvidéki Trianon Társaság. Az est vendégei ezúttal dr Drábik János, az Országos Trianon Társaság elnöke és Zetényi-Csukás Ferenc, a Horthy Miklós Társaság elnöke voltak.
*
A hallgatóság egy része kénytelen volt az előtérben állva végig hallgatni az előadásokat, mert a terembe már nem fért be több szék.
*
Az est házigazdája, dr Galla János, a HTT elnöke köszöntötte a vendégeket - többek között Horthy Éva és Horthy Emese asszonyt, Szentgyörgyi Dezsőt, Patrubány Miklóst, a Magyarok Világszövetségének elnökét (stb), majd a két órába sürített müsort Publik Antal előadómüvész kezdte, Juhász Gyula: Trianon címü versének érzelemtől fütött szavalatával.
*
Kovács Ferenc történész a Vitézi Rend történetéről tartott egy rövid áttekintést, majd Zetényi_Csukás Ferenc, a HMT elnöke a Horthy Miklós Társaság nevében felajánlotta a jelenlévő többi társaságok vezetőinek, hogy példamutató összefogással próbáljanak meg a nemzetért közösen dolgozni.
Ezt a javaslatot úgy dr Drábik János, az OTT elnöke, úgy dr Galla János, a HTT vezetője, mint Patrubány Miklós, a MVSZ elnöke elfogadta és kézfogásával megerősítette, amit a közönség nagy tapssal fogadott.
*
E négy társaság vezetője megegyezett, hogy mindegyikük a saját szervezetéből kijelöl olyan személyeket, akik konkrét munkatervet dolgoznak ki az együttmüködésre, azt végrehajtja, ellenőrzi és számonkéri, hogy végre változásokat lehessen kieszközölni az ország felemelkedésére, népünk és nemzetünk javára.
*
Ezek után röviden Zetényi-Csukás Ferenc beszélt vitéz nagybányai Horthy Miklós kormányzó úr családjáról és kormányzóvá választásáról, majd Vass Ildikó, fiatal népdalénekes énekelt.
*
Az est záró müsora, egyben fő előadása következett. Dr Drábik János elemezte Magyarország jelenlegi politikai és társadalmi helyzetét, felvillantott több érdekes. történetet saját tapasztalataiból és a felvázolt négyes-összefogás tevékenységéhez tett javaslatokat. Az est a hálás közönség tapsviharával ért véget.

(Bozóki István)

*
*
*
Dr.Drábik János írásai:

http://mek.oszk.hu/06800/06897/html/0805.htm

*

DRÁBIK JÁNOST még 2000-ben ismertem meg a Kossuth Klubban megtartott Nemzet és föld c. konferencián.
*
A NEMZET ÉS... c. konferencia-sorozat előadásai megjelentek jegyzőkönyvek formájában a Hazai Műhely gondozásában, Kossuth Klub 2000 konferencia:
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=533273&aid=242463
*
*
Mint már írtam fentebb, a Nemzet és föld című konferencián Drábik János is szót kapott, aki azzal kezdte mondandóját:
*
"Mérjük fel végre milyen károkat okozott nekünk a rendszerváltoztatás, és ne folytassuk tovább azt a károkozást, amit ez a nemzetközileg előkészített átalakítás a magyar népnek okozott..."
*
És így tovább... és így tovább... Mint a Szabad Európa Rádió munkatársa, azóta folyamatosan ezt hangoztatja... Sajnos, onnan a távolból nézvést, neki csak a nagy egészre volt rálátása...
*
A baj csak az, hogy Drábik János máig ezt írja és mondja, miközben meg sem kísérel tényfeltáró módon közelíteni az igazsághoz.
*
*
Ahhoz, hogy a szocializmust valójában a saját magyar vezetői vitték csődbe, ami törvényszerűen következett be.
*
De nem azért, mert nemzetközileg előkészítették, hanem azért, mert az a hatalmas FÜGGETLENÍTETT párt- kisz- és szakszervezeti apparátus nem csak
- a vállalatok élén, hanem
- a járási-
- megyei-
- városi-
- fővárosi (kerületi)
- települési
szervezetei, irodaházai: infrastrukturális- fenntartási költségeivel; irodistái- és saját kiemelt bérezésükkel, reprezentációs költségeikkel és-a -többi...
FELEMÉSZTETTE, FELÉLTE a dolgozó nép által megtermelt nyereséget, bevételt...
Ez volt a valódi OK, és a csőd elkerülése miatt vettek fel kölcsönt, mert nem tudtak lemondani a függetlenített PÁRT- KISZ- és szakszervezeti titkárok, titkárságok arról a luxusról, amiben tobzódtak.
*
Ezzel idézték elő azt az OKOZAT-ot, ami miatt rendszert kellett váltani.
*
És: amiről Drábik János - HELYTELENÜL - mint OK-ról szónokolt és szónokol a mai napig.
*
Teszi ezt járva az országot - és a világot is - évek óta, mint a Magyarok Világszövetségének kompetens személyisége.
*
Ugyanezt teszik a magukat harmadik utasnak nevezett csoportosulás tagjai is.
*
*
Ez olyan, mint amikor egy beteg embernél a tünetet kezdenék el kezelgetni anélkül, hogy az azt kiváltó okot megvizsgálnák és megszüntetésére tennének kísérletet a legjobb gyógymód kigondolásával és alkalmazásával.
*
Kár, mert mindaddig, míg a kiváltó okot elhallgatják, remény sem lehet a gyógyulásra.
*
Sajnos, akik a tényeket: a kiváltó okokat meg merik fogalmazni, azokat ellehetetlenítik a PAKTUM-nak ,,köszönhetően".
Az országot tönkretevők ebben egyeztek meg egymással még a legelején.
*
Éppen ezért, a Magyarok Világszövetsége és az összes kirakat szervezet mind kirakat tevékenységet folytat... és a TÖMEGEMBER, akikhez tartozókat NÉP-nek neveznek, kirekesztődik mindebből, mert ők már nem férnek bele a kirakatba.
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2016.01 2016. Február 2016.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 16 db bejegyzés
e év: 152 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 420
  • e Hónap: 1367
  • e Év: 37308
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.