Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
A biztosítósok negyedét is simán kirúghatják a gépek miatt
  2016-02-20 19:19:15, szombat
 
  A biztosítósok negyedét is simán kirúghatják a gépek miatt
2016. február 20. 06:50


A munkahelyi tevékenységek 45 százaléka már most automatizálható lenne az Egyesült Államokban, és ez az arány a jövőben nyilván csak emelkedni fog. Persze egyik napról a másikra rendszerszinten biztosan nem rúgják ki a cégek az alkalmazottaik felét. De például csak a biztosítási szektort tekintve belátható időtávon, 10 éven belül is az állások negyede szűnhet meg. Főleg az operatív, adminisztratív területen dolgozók félthetik az állásukat, míg a digitális világban jártas szakemberekért kapkodni fogak a cégek.



A biztosítási iparág, amely hagyományosan óvatos, rendkívül szabályozott, és hozzá van szokva a visszafogott, fokozatos változásokhoz, most radikális átalakuláson megy keresztül az automatizáció korában. A digitalizcázió és a gépek gyors fejlődése révén a biztosítási tevékenységek egyre automatizáltabban működnek, ezért kevesebb munkaerőre lesz szükség az operatív és adminisztratív területen, de a digitális tudással rendelkező alkalmazottak megtalálása és megtartása kritikussá válik.

A McKinsey egy 2015-ös tanulmányában már rámutatott, hogy a foglalkozások túlnyomó többségét jelentősen megváltoztatja az automatizáció, és hogy becslésük szerint a munkahelyi tevékenységek

45 százalékát az Egyesült Államokban már a most rendelkezésre álló technológiákkal is automatizálni lehet.


Ez az USA-ban 2 ezer milliárd dollárnyi bértömeget érintene, ráadásul a közhiedelemmel ellentétben nem csak az alacsony fizetésűek munkája szűnhet meg. Az egyes munkakörökön belül eltérő "mélységű" automatizációra van lehetőség, és még egy vezérigazgató munkaköri tevékenységeinek nagy részét is automatizáni lehet. Az említett 45 százalékos arány 58 százalékra ugrik, ha a gépek képesek lesznek az emberi nyelvet könnyen megérteni. (Ettől pedig nem állunk olyan messze, mint gondolnánk, például az IBM Watson kognitív számítógépe pont ebben jeleskedik).

Egy másik, friss tanulmányban már csak a biztosítási iparág automatizálásával, ezen belül is a nyugati biztosítókkal foglalkoznak. Ebben 20 különböző vállalati munkakört vizsgáltak meg, majd aggregálták az eredményeket. A kutatásuk alapján megállapították, hogy

a következő 10 évben a biztosítási iparág teljes munkaidős állásainak 25 százaléka szűnhet meg, vagy cserélődik le.

A biztosítósok negyedét is simán kirúghatják a gépek miatt

Ez se nem beláthatatlanul rövid időtáv, se nem kevés állás:

Munkakör szerint leginkább az operatív és adminisztratív területen dolgozók félthetik az állásukat,
több embert bocsáthatnak el a verseny szempontjából zsúfoltabb piacokon,
és például az olyan termékcsoportoknál, amelyek értékesítése csökkenőben van.



Ugyanakkor egyes munkakörök jelentősége felértékelődik, különösen a magas hozzáadott-értékű feladatokat végzőké. Például a digitális csatornákat támogató sales- és marketing csapatok, az adatelemző/csalásfelderítő csapatok rendkívül fontosak lesznek. A biztosítóknak tudatosan kell keresniük és megtartaniuk például az agilis szoftverfejlesztőket, az összetett adatelemzési eljárásokban tapasztalt munkaerőt és a fejlődő és web-alapú technológiák szakértőit.



http://www.portfolio.hu/vallalatok/it/a_biztositosok_negyedet_is_siman_kirughatja k_a_gepek_miatt.227387.html?utm_source=portfolio&utm_medium=mail&utm_camp aign=hirlevel_hirfutar
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
1990-ig, tehát az újraegyesítésig Németországban négymillió
  2016-02-20 19:16:13, szombat
 
 

"1990-ig, tehát az újraegyesítésig Németországban négymillió külföldi élt, zömmel törökök. Jelenleg 16 millió külföldi él ott. Tudták ezt?
A bevándorlók száma tehát megnégyszereződött, de a fiatalok körében, mindenekelőtt az iskolákban még drámaibb a helyzet: a bevándorlók itt már többségben vannak. Ez a folyamat idestova 25 éve zajlik, de most hatalmas lökést kapott, mivel egyetlen év alatt közel kétmillióan jöttek. A kormány ugyan csak 1,6 millióról beszél, de mivel nem tudja a folyamatokat kontrollálni, a pontos számokat sem ismeri. Ez az egész légkör, a balliberális eszmerendszer, a liberalizmus, a genderprogram milliókat vonz ide Afrikából, az iszlám országokból, hogy a végén megsemmisítsék a jelenlegi Németországot.
A fő ok a globalizáció: az egységes világpiacnak érdekében áll a nemzetállamok megsemmisítése, mert egyedül a nemzetállamok képesek a fékevesztett tőke útjába törvényi akadályokat gördíteni. Ha a nemzetállamok megszűnnek, akkor csak egy olyan globalizált embermassza marad, amely a gazdasági hatalmaknak nem lesz képes többé határt szabni. A legerősebb kontinentális ország jelenleg a 80 milliós Németország, mivel a legerősebb gazdasággal és szociális ellátórendszerrel rendelkezik. A német modellt jelentős szociális és állami szerepvállalás teszi erőssé. Alapja a bismarcki állam, amely ellentéte az anglo-amerikai modellnek. Az utóbbi már évszázadok óta arra törekszik, hogy a német modellt kiiktassa.
Németország már nem szuverén állam. Megszállt ország.
- Ki tartja megszállva?
- Az amerikai csapatok, továbbá az amerikai szövetségesek által fenntartott jogrend. Ráadásul az amerikai megszálláshoz most az iszlám megszállás is társult.

Európa gyógyulása csak az önálló nemzetállamok együttműködésével képzelhető el.
Ha egy kormány le akarja váltani a népet, arra csak egy válasz adható: a népnek kell leváltania a kormányt."

Jürgen Elsässer német író

teljes cikk:

http://situationoftheworld.blogspot.hu/.../nemet-ujsagiromult...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A segg, nem engedte el a nyelvet, Orbán – Farkas Flóri
  2016-02-20 18:07:04, szombat
 
 
A segg, nem engedte el a nyelvet, Orbán - Farkas Flórián!

2016. február 17. - 10:00


A Hagyó ügy ingatag lábakon áll az elsőfokú ítélet után, vajon a Farkas Flórián környezetében keletkezett ügyek mikor kerülnek a bíróság elé?



Orbán személyes beosztottja Farkas Flórián, sőt, a kormánybiztosi kinevezésében az áll, hogy munkáját a miniszterelnök irányítja!
Orbán gondban van, mert ha Farkas bármiben érintetté válik, akkor ő is érintett.

Már pedig az uniós források szabálytalan felhasználása tekintetében példanélküli eset következett be, vissza kell vonni a 1,2 milliárdot szabálytalan felhasználás miatt.

Farkas Flórián nyelvének tapadó ereje évtizedeket átívelt, különleges képessége volt, hogy két funkciót látott el, tapadás a hatalomhoz és láthatatlan barlangos járatain keresztül pénzt szívott!

Nagyobb roma áruló még nem született az országban, mert ő népét nem csak átvágta, hanem vélhetően meg is lopta, vagy felügyelete alatt meglophatták.

Szállította Orbánnak, Kubatov rendszerén keresztül a roma szavazatokat. (ebből lehet sajtóper lesz, de attól még igaz)

Farkas Flóriánban annyi empátia volt a roma honfitársaival kapcsolatban, mint a krokodilnak a gnúval szemben, igaz a krokodil ösztönből cselekszik, Farkas tudatosan. A romák sorsa az elmúlt 25 évben rohamosan romlott, miközben a Fidesz közeli roma vezetők egy része, hihetetlen jólétbe jutott.

Farkas Flórián nem volt képes felfogni, hogy népe segélykiáltása, nem a népművészetének része, hanem valóságos, nem látta és látja a romák korfáját, ahol 50 fölötti roma alig található, nem látja a sokszor állati sorba süllyedt emberek tömegét, az uzsorásokat, vagy bárkit, aki a sorsukat rontja.

Farkas vélhetően bíróság elé került volna már, normálisan az ügyészségen volna a helye, de ma ebben a ,,kegyben" csak az ellenzékiek részesülhetnek.

A romák formális vezetője lemondott, kérdés ez mikor fog Farkassal megtörténni.


http://civilhetes.net/a-segg-nem-engedte-el-a-nyelvet-orban-farkas-florian
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
2016 március 15. előtt egy kis emlékeztető:
  2016-02-20 17:58:50, szombat
 
  FACEBOOK Orbán lapjáról kitiltottak társasága


2016 március 15. előtt egy kis emlékeztető:

"December 21. dél körülre Ceaușescu egy tömeggyűlést hívott össze Bukarestbe, és a megjelent kb. 100 000 fős tömeg előtt elítélte a temesvári ,,vandálok" és ,,huligánok" cselekedeteit. A Központi Bizottság erkélyéről a ,,szocialista forradalom" és a román ,,sokoldalúan fejlett szocialista társadalom" eredményeit ismételgette, fizetésemelést ajánlott a munkásoknak (havi 100 lejt, kb. 4 amerikai dollár, 5-10%-os emelés a szerényebb bérek esetén), és tovább dicsérte a szocialista forradalmat. Az emberekre azonban ez már nem volt hatással, csak az első sorokban állók (civil ruhás titkosrendőrök) éljeneztek és tapsoltak.
Miközben a tömeghez beszélt, egyszer csak oldalról petárdarobbanás hallatszott, a hangszórók zúgni kezdtek, mire a tömeg megrémült, a sorok megbomlottak. A televízió egyenes adása ekkor megszakadt, és csak kb. 3 perces szünet után folytatódott. Többen Temesvár nevét kiabálták, mások fejvesztve próbálták elhagyni a teret, eldobálva a zászlókat és a jelszavas táblákat.
A Ceaușescu házaspár reakciója az erkélyen emlékezetes volt: hasztalan próbálták visszaszerezni az irányítást a felbolydult tömeg felett olyan felszólításokkal, mint ,,Halló, Halló!", vagy ,,Maradjon mindenki a helyén!". Ceaușescu végül be tudta fejezni a beszédét, de azt már csak az elől álló pártaktivisták és polgári ruhába öltöztetett titkosrendőrök hallgatták és tapsolták meg."

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtf1/v/t1.0-9/12743519_4414318260554 26_3476650758211109678_n.jpg?oh=3bccef58a0c3e8d1f748bda3ab17f6f4&oe=575C54E7

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Merkel már menthetetlen, egyértelműen megbízást teljesít Eur
  2016-02-20 17:46:09, szombat
 
  Merkel már menthetetlen, egyértelműen megbízást teljesít Európa és a német nemzet érdekei ellenében

2016. február 16. 09:55
Hunhír.info



A zömmel katonakorú betolakodók megállítása roppant egyszerű lenne, mert az Európa védelmét ellátni hivatott NATO, a világ legerősebb katonai szervezete, 24 óra alatt megoldhatná az unió határvédelmét, az illegális határátlépés megakadályozását. Lehet persze jogászkodni a NATO és az EU, az egyes tagállamok hatásköri jogosítványain, de az igazi baj az, hogy a NATO vezetésének, döntéshozóinak eszük ágában sincsen Európát megvédeni a kontinenst elözönlő migránsok millióitól.


A migráció főkonstruktőre, Angela Merkel kancellár a németek szemében teljesen hitelét vesztette és már párttársai sem hisznek neki, amikor a migránsáradat mérsékléséről, az elutasított menedékkérők kitoloncolásáról beszél. Hogyan is tudnának 400 ezer elutasított menedékkérőt hazatoloncolni, amikor százezres nagyságrendben élnek az országban sehol sem fellelhető idegenek? De még a regisztráltak visszaküldése is lehetetlen, mert egyetlen ország sem fogja őket visszafogadni. Merkel még mindig nem akarja lezárni az unió külső határait, és titkos tárgyaláson egyezkedik újabb négy-ötszázezer migráns behozataláról és az EU-tagállamok közötti régi-új kvóta szerinti szétosztásáról.

Merkel már menthetetlen. Egyértelműen megbízást teljesít Európa és a német nemzet érdekei ellenében. Az egyre népszerűbb Alternatíva Németországnak párt vezetője már a merkeli politika csődjét látva, az illegális határátlépés fegyveres megakadályozásának szükségességét jósolja. Ausztria kancellárja végképp nem vehető komolyan, most 2019-ig ötvenezer migráns kitoloncolását tervezi, és 2016-ra harminchétezer-ötszáz migráns befogadását engedélyezné. Álom, álom, édes álom..., vagy rossz duma. Ebből semmi sem fog megvalósulni, hiszen a harminchétezer-ötszáz fő egy-két hónapon belül megérkezik, és visszaküldeni, hazatoloncolni senkit sem fog sikerülni, miután senkit nem fognak sehova vissza-, illetve befogadni.

A zömmel katonakorú betolakodók megállítása roppant egyszerű lenne, mert az Európa védelmét ellátni hivatott NATO, a világ legerősebb katonai szervezete, 24 óra alatt megoldhatná az unió határvédelmét, az illegális határátlépés megakadályozását. Lehet persze jogászkodni a NATO és az EU, az egyes tagállamok hatásköri jogosítványain, de az igazi baj az, hogy a NATO vezetésének, döntéshozóinak eszük ágában sincsen Európát megvédeni a kontinenst elözönlő migránsok millióitól. Most ugyan az Égei-tengeren gyakorlatozik a NATO-flotta, állítólag az embercsempészek kiszűrése végett, de félő, hogy a gyakorlat célja inkább a migránsáradat útvonalának biztosítása. A NATO az egyik migránsgócpont, Szíria kaotikus háborús állapotának is napokon belül véget vethetne, ha akarna, az ereje megvan hozzá, csakhogy a NATO-t irányító politikai hatalomnak más céljai vannak.

Most éppen Oroszországot akarják megleckéztetni, amiért olyan hatékonyan lépett fel Szíriában a szír reguláris hadsereg oldalán, a ki tudja honnan toborzott zsoldos fegyveres alakulatok (,,felkelők") és az - évek óta tartó amerikai bombázások ellenére - virágzó Iszlám Állam ellen. Talán az sem véletlen, hogy az Egyesült Államok most küld nagy mennyiségű fegyvert Romániába és Lengyelországba az állítólagos orosz fenyegetettség miatt, noha eddig még nem derült ki, hogy Oroszország mivel és hogyan fenyegeti Románia vagy Lengyelország szuverenitását, biztonságát.

Az viszont nyilvánvaló, hogy mitől is lett mostanában ilyen bátor a román politika az erdélyi magyarok önrendelkezési, autonómia-, sőt önazonossági törekvéseivel szemben. Egyre inkább fenyegeti az európai államok biztonságát a tömegesen és folyamatosan ideáramoltatott, menekülteknek álcázott milliónyi idegen katona, de az Egyesült Államoknak ezektől nem áll szándékában megvédenie Európát.

Újabban ismét egyre több határsértő jelenik meg a szerb-magyar határon, akik a határkerítés átvágásával lépnek be illegálisan Magyarországra. Érthetetlen, hogy miért így, és miért nem a határátkelőnél jelentkeznek belépésre? Az is talány, miért jönnek Magyarországra, még a kerítés átvágása árán is? Talán nem téved nagyot, aki úgy gondolja, hogy egyszerű provokációról van szó. Valakik ideküldik őket, hogy provokálják a magyar kormányt, a magyar hatóságokat.

Szerencsére a magyar kormány álláspontja migránsügyben változatlan. Ide nem jöhet senki. A valódi menekült azért nem, mert már több szabad országon keresztül áthaladva érkezett a magyar határra, és menekültkérelmét az első biztonságos országban kellett volna benyújtania. A bevándorló világvándor pedig azért nem maradhat itt, mert a bevándorlási szándék előterjesztésének nem a tiltott határátlépés a törvényes módja. De az EU önkényes, régi-új kvóta szerinti idedeportálása sem felel meg sem az EU, sem a magyar törvényeknek, így ilyen módon sem fogadunk hívatlan idegeneket.

A kormány következetes, töretlen álláspontja, hogy minden törvényes eszközzel meg kell védeni Magyarországot a beözönleni szándékozó, vagy ideirányított idegenektől, akik veszélyes fenyegetést jelentenek a nemzetre. Nincs más választásunk, meg kell védeni hazánkat, ha kell, a honvédséggel is. Az sem baj, ha ezzel az arcára fagyasztjuk a mosolyt Soros György dollármilliárdosnak.

Magyar Idők

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=91282
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán, a kvótapárti avagy Gyurcsány kottája
  2016-02-20 17:35:47, szombat
 
 
Orbán, a kvótapárti avagy Gyurcsány kottája

2016. február 20. - Európa Kávézó

Nehéz lesz ezt elmagyarázni: a nemzet hős, Magyarország védelmezője, aki élete árán is megóvja a hazát attól, hogy ide menekült betegye a lábát, kussolva megszavazta a kvótát. Vagyis jöhet a menekült.

ov_foci.jpg

Hitvány emberek szoktak ilyen simán összeomlani. Egy teljes éven át jött a plakát, a nemzeti konzultáció, a röszkei könnygázos támadás, a buszos utaztatás, hogy ide ugyan migráncs nem jöhet. Milliárdok mentek rá. Meg a maradék magyar presztízs. Keríítés épült délvidéki és erdélyi magyarok előtt az anyaország határán.

És Orbán elsétált Brüsszelbe és megszavazta. Ott állt tehetetlenül a nagypofájú törpe, az unió senkije, akiről itt néhány tébolyodott fideszes azt hiszi, hogy Európa és a kereszténység védelmezője. Nem véd meg ő senkit. Csak az orosz érdeket és a paksi mutyit. És most abban bízik, hogy az oroszok rommá lőnek néhány országot, hogy pár millióan hátha megint elindulnak. Addig sem a kockásinges, meg a feketeruhás riogat.

Amúgy Gyurcsány megmondta, hogy el kell fogadni a kvótát. És Orbán elfogadta. Milyen kellemetlen lehet fideszesnek lenni. A vezér megint elolvasta Gyurcsány kottáját. És közben elárulta az Angliában élő magyarokat, akiknek nem jár ugyanaz a jog, ami eddig.

Ezt hívják hazaárulásnak. A kvóta elfogadása helyes. Az csak simán bukás.


http://europakavezo.blog.hu/2016/02/20/orban_a_kvotaparti_avagy_gyurcsany_kottaja ?utm_source=bloghu_megosztas&utm_medium=facebook_share&utm_campaign=blhsh are



MINDEKÖZBEN: A vezír, most írta alá a kvóta rendszert, azért csak gyűjtsétek a szignókat, hülyítsétek akit lehet! Késik a kommunikáció.Nem baj majd ezt is megmagyarázzák megint csatát nyertek!A őnök elfogadta kvótát,majd megváltoztatják a címet és úgy vezetik elő hogy ezt akartuk!Magyarország jobban teljesít,oszt jónapot!



Kósa lelkendezik: már kétmillió aláírás, és folytatjuk!
MTI-információ|2016. febr 20. 11:04


Régen látott nemzeti összefogás valósult meg a betelepítési kvóta elleni aláírásgyűjtéssel - ezt Debrecenben közölte a város volt polgármestere, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője. Kósa Lajos elmondta: már kétmillióan támogatták aláírásukkal a Fidesz-frakció kezdeményezését, hogy a magyar kormány tegyen meg mindent a betelepítési kvóta ellen. Az aláírók száma már csak kétszázezerrel kevesebb, mint a szociális népszavazást támogatóké, de most sokkal rövidebb idő alatt gyűlt össze a kétmillió aláírás. A gyűjtést tovább folytatják - jelezte a politikus.


http://nepszava.hu/cikk/1086242-kosa-lelkendezik-mar-ketmillio-alairas-es-folytat juk
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Helybenjárás Spanyolországban
  2016-02-20 17:24:53, szombat
 
  HIÁNYZIK FRANCO TÁBORNOK,Ő RENDET CSINÁLNA!

*

Helybenjárás Spanyolországban


Népszava|2016. febr 20. 05:31


Két hónappal a parlamenti választások után még mindig nincs kormánya Spanyolországnak. A tárgyalások egy helyben topognak, ahogy Mariano Rajoy ügyvezető miniszterelnöknek, úgy a szocialisták vezetőjének, Pedro Sáncheznek sem sikerült egyelőre működőképes koalíciót összehozni. Sánchez párhuzamosan tárgyal a radikális baloldallal és a középjobb katalán Ciudadanos párttal, detovábbra sem világos, elég voks lesz-e mögötte a beiktatáshoz.

Egy szemfüles operatőr jóvoltából kiderült, hogy Mariano Rajoy Brüsszelben, az EU-csúcs margóján azt mondta David Cameron brit kormányfőnek: valószínűleg előrehozott választásra lesz szükség Spanyolországban. ,,Nem fog ez menni" - vélte Sánchez március elejére tervezett beiktatásáról az ügyvezető spanyol miniszterelnök, s a videófelvétel szerint még tréfálkoztak is Cameronnal, hogy elképzelhető, ugyanazon a napon tartják a spanyol voksolást és a brit referendumot. Az uniós csúcs előtt Rajoy és Sánchez Brüsszelben egyaránt saját pártcsoportjának magyarázta el, hogyan akarnak kilábalni a patthelyzetből. A helyzet szinte reménytelen, a hagyományos kétpárti váltógazdálkodásnak a kis protestpártok előretörése véget vetett, a 350 tagú törvényhozásban első körben 176 mandátum kellene egy új kormány beiktatásához, második körben már az egyszerű többség is elegendő. Spanyolországban nincs hagyománya a koalíciós kormányzásnak, nehezen is megy az alkudozás.

A december 20-i spanyol választásokon a konzervatív Néppárt (PP) végzett az élen, de nem szerzett abszolút többséget. Rajoy kormányfő minden párt vezetőjével konzultált, de végül második körben sem vállalta el, hogy kisebbségi kormányának beiktatását kérje a parlamenttől, noha VI. Fülöp spanyol király kétszer is felajánlotta számára a lehetőséget. Az uralkodó így végül a második helyezett szocialisták vezetőjét, az alig másfél éve főtitkár Pedro Sánchezt kérte fel az új kabinet megalakítására. A Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) történelmi vezetői és helyi hatalmasságai sokáig megpróbálták eltántorítani Sánchezt, mivel a párt történelmi legrosszabb eredményét érte el, s 90 mandátummal szinte reménytelennek látszik a többség összehozása. Mivel azonban mégis úgy alakult, hogy Sánchez belevágott a kormányátalakítási tárgyalásokba, a minap még Felipe González, a szocialisták legendás korábbi vezetője is mellé állt: arra kérte Mariano Rajoyt, hogy a PP tartózkodással segítse egy szocialisták vezette kormány beiktatását.

Míg Rajoy egyetlen párttal sem kezdett konkrét tárgyalásokat, addig Sánchez több vasat is tart a tűzben. A PSOE-vezetés számára leginkább elfogadható az lenne, ha a szocialisták a Ciudadanos katalán középpárttal alkotnának koalíciót, csakhogy a 90+40 mandátum nagyon messze van a 176-tól. A Ciudadanos pedig továbbra is ragaszkodik ahhoz az álláspontjához, hogy nem lép be egy szocialista vezetésű kabinetbe, legfeljebb tartózkodással támogatná a beiktatását. Marad tehát a széles baloldali koalíció, a középutas szocialisták, a radikális baloldali Podemos (Yes we can! Meg tudjuk tenni!), illetve a Egyesült Baloldal-Népi Egység (IU-UP) részvételével. Együtt 90+69+2 mandátuk lenne, azaz még mindig hiányzik 15 az abszolút többséghez. Ez a kis regionális baloldali pártok révén jöhet össze. A szocialistákat azonban irritálja, hogy a Podemos vezetője akarja diktálni a feltételeket. Pablo Iglesias már VI. Fülöppel tárgyalva kínos helyzetbe hozta a PSOE vezetőjét, mivel az uralkodóval közölte először, hogy ő maga miniszterelnök-helyettes lenne, s pártja milyen tárcákat követel magának.

Iglesias a héten emelte a téteket, 100 oldalas programajánlatot küldött a PSOE főtitkárának, Pedro Sáncheznek. A Podemos már korábban is jelezte, ,,többnemzetiségi" minisztérium létrehozását is javasolják, az egyenlőségügyi és a környezetvédelmi tárca létrehozása mellett. Iglesias elzárkózik attól, hogy a Ciudadanost bevegyék, sőt, azt követelte, Sánchez szakítsa meg a tárgyalásokat a párt vezetőjével, Albert Riverával. Iglesias szerint a Ciudadanos programja nagyban hasonlít a konzervatív Néppártéra, s mint ilyen vállalhatatlan számukra. ,,Iglesias azt sem tudja, hol van, s mi a szerepe" - üzenték szóvivőjük útján a szocialisták, emlékeztetve, hogy nem a Podemos, hanem a PSOE első embere vezeti a kormányalakítási tárgyalásokat. A Podemos időközben már háromszor átdolgozta programajánlatát, tekintetbe véve a szocialisták kifogásait, de még így sem tudni, közös nevezőre jutnak-e. Iglesias visszautasította a bírálatokat, mint mondta, csak segíteni akarja Sánchez kormányalakítását. Szerinte nagyon rossz üzenete lenne, ha végül visszadobnák a labdát a konzervatívoknak. A szocialisták a Spanyol KP-t is magában foglaló IU-UP esetleges kormányzati szerepét is fenntartásokkal fogadják, s Iglesias követelése ellenére nem akarnának tárcát adni az ultrabalos pártszövetségnek.

Bonyolítja a koalíciókötést megoldatlan katalán helyzet. A két hagyományos nagy párt, a PP és a szocialisták egyaránt ellenzik, hogy népszavazást rendezzenek Katalónia elszakadásáról. A Ciudadanos pedig éppen azért alakult, hogy a Katalóniában élő spanyolok érdekeit védelmezze. A Podemosnak ugyanakkor egyik fontos választási ígérete volt, hogy kormányra kerülve megadják az önrendelkezés jogát Katalóniának, s most azt követelik, a PSOE is adjon prioritást a katalán függetlenség kérdésének, s az új kormány egyik első lépésként engedélyezze a népszavazás kiírását. Ám épp ez a szocialisták "vörös vonala". Mariano Rajoy csütörtökön, brüsszeli EP-képviselőket tájékoztatva azt mondta, gyakorlatilag ugyanúgy látja a helyzetet, mint a legelején: a gazdasági helyzet javítása, a terrorizmus elleni fellépés és Spanyolország szuverenitásának megőrzése elegendő alap lenne a legstabilabb formáció, a nagykoalíció megalakítására, a PP, a PSOE és a Ciudadanos részvételével. Rajoy a korábbiaknál tovább menve miniszterelnök-helyettesi pozíciót ajánlott fel a két pártvezetőnek, Sáncheznek és Riverának. A bökkenő csak az, hogy a stafétabotot Rajoy időközben átadta a szocialisták vezetőjének, s a PSOE és a Ciudadanos pedig egyaránt változást akar az előző négy esztendő irányvonalához képest.

Pedro Sánchez kikérte magának az ügyvezető kormányfő brüsszeli szavait, mondván, lelkét kiteszi, hogy sikerüljön egy progresszív kabinet megalakítása, közben pedig Rajoy már az előrehozott választásokról beszél. Sánchezt szorítja az idő, március 2-ra tervezik az első beiktatási szavazást a parlamentben. Sem a PP, sem a PSOE nem profitálna egyébként abból, ha nyáron ismét urnákhoz szólítanák a spanyolokat. Több friss felmérés is azt jelezte, hogy a PP mandátumokat veszítene, a PSOE pedig harmadik helyre csúszna vissza, azaz, az ellenzék legnagyobb erejévé a populista Podemos lépne elő. A találgatások szerint legkorábban június 26-án elképzelhető voksolás semmit sem oldana meg: maradna a széttöredezett parlament, s még őszre sem állna fel az új kormány Madridban.
A korrupció árnyéka
Az ügyvezetőként kormányzó néppárti kabinetre árnyékot vetnek a konzervatívok korrupciós ügyei. Múlt vasárnap mondott le posztjáról Esperanza Aguirre, a Néppárt madridi elnökasszonya, a fővárosi pártszervezetet érintő korrupciós vádak miatt. A rendőrség pár nappal korábban házkutatást tartott a madridi pártközpontban. Aguirre egykori helyettese, Francisco Granados másfél éve ül börtönben, az általa működtetett hálózat az állami megrendelések után szedett jutalékokból mintegy 250 milliót csatornázott vissza korrupt politikusokhoz. Illegális pártfinanszírozási ügyben nyomoznak a PP valenciai szervezete ellen, de a spanyol király nővére, Cristina hercegnő perében is több PP-politikus ül a vádlottak padján. Továbbra is húzódik a PP kettős könyvelést vezető pénztárnokának, Luis Bárcenasnak az ügye. A másik nagy párt, a PSOE több embere is besározódott. Az ügyvezető igazságügyi miniszter, Jorge Fernández Díaz hét közepén tette közzé jelentését, amelyből kiderült, 2015-ben rekordmagasra nőtt a korrupciós nyomozások száma, tavaly 1108 vizsgálat folyt, s több mint 2400 embert vettek őrizetbe korrupció gyanújával.


http://nepszava.hu/cikk/1086174-helybenjaras-spanyolorszagban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"A terrorveszéllyel hülyítenek, közben szétesik az ország"
  2016-02-20 17:20:19, szombat
 
 
"A terrorveszéllyel hülyítenek, közben szétesik az ország"

MTI-információ|2016. febr 20. 13:09


Szigetvári Viktor, az Együtt - a Korszakváltók Pártjának elnöke szerint a kormánynak partnerként kell tekintenie a tiltakozó egészségügyi, oktatásügyi szakmai szervezetekre, civilekre, nem pedig bűnösként, ellenségként, "pártok bérenceiként". A párt országos politikai tanácsülésének szünetében tartott szombati, budapesti sajtótájékoztatóján a politikus azt mondta: felháborító, hogy a kormány a terrorveszéllyel hülyíti az embereket, miközben nem tud megoldást a menekültválságra, bizonytalanságban tartja a társadalmat, ráadásul nem foglalkozik az egészségügy és az oktatás válságával.

Szigetvári Viktor felemlítette, hogy a sajtóban néhány hete megjelent egy hír a kórházak ÁNTSZ-átvilágításáról, amelyből kiderült, hogy az ellátás biztonságát veszélyeztető közegészségügyi problémák álltak elő sok intézményben. Emiatt közérdekű adatigényléssel fordultak az Emberi Erőforrások Minisztériumához, de megtagadták a kérést, így polgári pert indítanak az adatnyilvánosság érdekében, mert elfogadhatatlannak tartják, hogy az ÁNTSZ és a tárca titkolja a jelentést.

Komáromi Zoltán, az Együtt elnökségi tagja a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy nem látnak koherens kormányzati akaratot az egészségügy helyzetének rendbetételére. Szerinte a kormány kötelessége azonnal megemelni a szakorvosok és az ápolók bérét, hogy megállítsák a végzetes kivándorlást ezekben a szakmákban. Hozzátette: a béremelés 24 milliárd forintba kerülne, amihez csak kormányzati akarat kellene, az előteremtése nem jelenthet problémát. Az egészségügyért felelős államtitkár harmadik hónapja készül arra, hogy áttekintse az egészségügy helyzetét, pedig a politikus szerint csak beszélnie kellene szakmai szervezetekkel, hogy rájöjjön, a problémát nem az orvosok, a nővérek generálják, hanem a rosszul szervezett, alulfinanszírozott rendszer, amelyben kénytelenek dolgozni.

Molnár Tibor, az Együtt országos politikai tanácsának tagja, pedagógus azt mondta: nyilatkozatot fogadtak el, amelyben kiállnak a tiltakozó pedagógusok, szülők, diákok mellett, és felszólítják a kormányt arra is, hogy ne a saját maga által létrehozott kerekasztallal vitassa meg a problémát.

http://nepszava.hu/cikk/1086251-a-terrorveszellyel-hulyitenek-kozben-szetesik-az- orszag/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ő fog nekik lopni Brüsszelben?
  2016-02-20 15:48:23, szombat
 
  Jobbik: brüsszeli szakdiplomataként folytathatja Farkas Flórián?


ma, 13:52

A Jobbik azt kérdezi a kormánytól, hogy Farkas Flórián miniszterelnöki megbízottat tervezi-e Brüsszelbe küldeni márciustól roma- és társadalmi felzárkózásért felelős szakdiplomataként.

Szilágyi György, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szombati budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, ha a kabinet Farkas Flóriánt tervezi kinevezni erre az új pozícióra, akkor a politikus gyakorlatilag "miniszterelnöki kegyelmet" kapna azután, hogy egy korábbi büntetésekor köztársasági elnöki kegyelemben részesült.

A Jobbik képviselője úgy fogalmazott, hogy elfogadhatatlannak tartanák, ha az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) volt elnökeként szinte kizárólag indokolatlan és túlárazott költekezést folytató Farkas Flórián kapná a márciustól létrejövő szakdiplomatai kinevezést, amelynek költségkerete erre az évre 41 millió, jövőre pedig 51 millió forint.


http://propeller.hu/itthon/3193839-jobbik-brusszeli-szakdiplomatakent-folytathatj a-farkas-florian#v1542756
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kilóra megvéve
  2016-02-20 15:44:35, szombat
 
  Kilóra megvéve

Posted on 2016-02-20 by Admin

Hatalmi játszma folyik a tüntetések hátterében?

“Nem kell sztrájkolni és nem kell kormányt buktatni, mert már megsztrájkoltuk az érdemi tárgyalást!"

A jelenlegi tüntetéseket szervező, valamint a sztrájkot kilátásba helyező szakszervezeti vezetők szándéka nem a pedagógusok érdekeinek érvényesítése, hanem a kormány gyengítése - nyilatkozta Cser Ágnes, a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (MSZEDDSZ) elnöke a Magyar Időknek.
“Nem kell sztrájkolni és nem kell kormányt buktatni, mert már megsztrájkoltuk az érdemi tárgyalást!" - mondta a lapnak Cser Ágnes arra reagálva, hogy több ágazat, így a szociális területen dolgozók is ugrásra készen várnak egy esetleges közös sztrájkot.
Az MSZEDDSZ elnöke szerint évek óta tapasztalható, hogy egyfajta hatalmi játszma folyik, és egyes szakszervezetek, érdekképviseletek a tárgyalások és az együttműködés ellen lépnek fel - olvasható a lap szombati számában.
(MTI)
Bal-Rad komm: Hm! Cser Ágnes! Egykori maszopos SZTK-főnök! A döbrögista horda által kilóra megvett szagszervezeti “vezér"! Szerinte nem kell sztájkolni! A döbrögista hordával szemben nem kell!
Atekintetben kétségkívül igaza van, hogy NEM KORMÁNYT KELL BUKTATNI!
RENDSZERT KELL VÁLTANI! (Persze Ágnes szaginak az aztán végképp nem...!)


http://www.balrad.com/2016/02/20/kilora-megveve/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
2016.01 2016. Február 2016.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 477 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1513
  • e Hét: 5277
  • e Hónap: 9022
  • e Év: 162518
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.