2016-02-21 12:30:44, vasárnap
|
|
|
Hozzávalók
Hozzávalók:
A tésztához:
6 tojásfehérje
6 evőkanál cukor
1 evőkanál olaj
3 evőkanál liszt
2 evőkanál morzsa
fél csomag sütőpor
20 dkg durvára vágott vágott dió, vagy mogyoró
nutella vagy mogyorókrém
A krémhez:
5 dl tej
6 tojás sárgája
20 dkg cukor
1,5 csomag vaníliás pudingpor
30 dkg vaj
3 evőkanál liszt
10 dkg étcsokoládé
Egyéb hozzávalók:
babapiskóta vagy háztartási keksz
kakaópor
2 dl tejszín
Elkészítés
Elkészítés: A tésztához a tojások fehérjét habbá verjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, a lisztet, a morzsát és a sütőport. Kikent, lisztezett tepsibe (25x35 cm) öntjük, a tetejét vágott dióval megszórjuk. Előmelegített sütőben megsütjük. A megsült meleg tésztát megkenjük nutellával.
A krémhez a tojássárgáját a porcukorral, a vaníliás pudinggal, a liszttel és a tejjel simára főzzük. A krémet kettészedjük, és az egyik felébe a gőz felett olvasztott csokoládét tesszük. Ha kihűltek, 15-15 dkg vajat belekeverünk robotgéppel.
A tésztára kenjük a sárga krémet, arra fektetjük a tejbe mártott kekszet vagy babapiskótát, majd ezt megkenjük a csokis krémmel.
A tetejére lehet 2 dl tejszínből habot verni, azt rákenni és megszórni kakaóporral, vagy csak simán kakaóport szórunk rá.
|
|
|
0 komment
, kategória: édes sütik |
|
|
|