Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Meghívlak egy kávéra
  2016-02-23 14:30:31, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szójaszósszal sült zöldségek rizstésztával
  2016-02-23 14:25:59, kedd
 
  Szójaszósszal sült zöldségek rizstésztával

Hozzávalók

300 g rizstészta
4 ek olaj

1 db sárga kaliforniai paprika
1 db piros kaliforniai paprika
1 db padlizsán
1 db cukkini
150 ml szójaszósz
3 gerezd fokhagyma
20 g friss gyömbér
½ tk csilipehely

Elkészítés

A rizstésztát kétszeres mennyiségű, forró, sós vízben főzzük puhára.
Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel a maradék olajat, és kezdjük el rajta pirítani a megmosott, felcsíkozott paprikákat, padlizsánt és cukkinit. Öntsük fel a szójaszósszal, reszeljük rá a meghámozott fokhagymát és a megtisztított gyömbért, végül ízesítsük a csilipehellyel. Kevergetve süssük addig, amíg a zöldségek roppanósra pirulnak, majd forgassuk össze a főtt tésztával.





KOCSIS BÁLINT

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Raffaello golyók
  2016-02-23 14:23:49, kedd
 
  Raffaello golyók

Hozzávalók:
3 marék natúr, csupasz mandula (+15-20 szem a közepébe)
6 ek kókuszreszelék (+6 ek a hempergetéshez)
1 marék natúr kesudió
1 csapott ek nyírfaporcukor
1 ek agave szirup/vagy méz
3 csapott ek kókusztejszín (sűrű, krémes)
1 csipet vanília őrlemény

Elkészítés

1. A magokat megőröljük aprítóban, majd a kókuszreszeléket is hozzákeverjük és tovább dolgozunk a géppel.

2. Egy műanyag edénybe a finomra darált magokhoz keverjük a nyírfaporcukrot és a vanília őrleményt, majd a kókusztejszínt és a szirupot is hozzáadjuk. Kézzel alaposan átgyúrjuk, és fél órát hagyjuk pihenni.

3. Nedves kézzel golyókat formázunk, a közepébe mandulát dugunk és kókuszban meghempergetjük. Jó, ha lezárva, hűtőben tároljuk, hogy ne száradjanak ki.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Darált húsos raguval töltött sütőtök sajttal
  2016-02-23 14:21:26, kedd
 
  Darált húsos raguval töltött sütőtök sajttal


Hozzávalók

40 dkg sütőtök
10 dkg darált sertéshús
9 db krumpli
8 ek rizs
5 dkg trappista sajt
2 db nagy csiperkegomba (törzse)
1,5 db paradicsom
1 szál újhagyma zöldjével
1 gerezd fokhagyma
1 db csilipaprika
1 db tojás
0,5 db csípős hegyes paprika

őrölt csípős piros paprika
őrölt fekete bors
kakukkfű
olívaolaj
petrezselyem

Elkészítés

A tököt félbevágjuk, a magjait eltávolítjuk. Egy nagy tepsibe tesszük, majd öntünk alá 1 deci vizet, és légkeveréssel 180 fokon 45 percig sütjük a sütőben.
A krumplikat sós vízben héjastul előfőzzük. A rizst elfelezzük, a töltelékbe való rizst egy kicsit előfőzzük, a köretnek valót pedig készre főzzük.
Az újhagymát felszeleteljük, a zöldjét félretesszük, a fokhagymát felaprítjuk. A paprikát, a gombát és a paradicsomot feldaraboljuk.
Egy serpenyőben olajon a hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst és a zöldségeket, majd megpirítjuk.
Egy keverőtálban összekeverjük a húsos ragut, az újhagyma zöldjét, a rizst, a tojást és a fűszereket. Ezután megpucoljuk a krumplit.
A megpárolt sütőtököt megsózzuk, megborsozzuk, majd megtöltjük a húsos raguval, mellétesszük a krumplikat, majd locsolunk rá olajat. 180 fokon 30 percig sütjük.





30 perc után kivesszük, megszórjuk reszelt sajttal, és további 10 percig sütjük, majd átkapcsolunk grill fokozatra, és még 5 percig pirítjuk.





Az elkészült sütőtököt rizzsel, krumplival és egy szál petrezselyemmel tálaljuk.





Megjegyzés

A töltött zöldségek a kedvenceim. Tetszés szerint variálhatóak, s egy nagyon finom élményben lesz részünk általuk.
Sinka Endre

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Burgonyás spenótkrémleves
  2016-02-23 14:16:07, kedd
 
  Burgonyás spenótkrémleves

Hozzávalók

2 db burgonya
30 dkg friss spenót
4 dkg vaj
6 dl húslevesalaplé
2 dl tejszín
10 dkg reszelt sajt

frissen őrölt bors
4 szelet toastkenyér
4 ek olaj

Elkészítés

1. Kockázzuk fel a burgonyát. Pirítsuk meg a vajon, majd öntsük fel a húslevessel, és kis lángon főzzük puhára. Mossuk meg a spenótot, szárogassuk meg és tépkedjük falatnyi darabokra.

2. Ha elkészült, szórjuk bele a falatnyi darabokra tépkedett spenótot. Főzzük további 5 percig. Pürésítsük, gazdagítsuk a tejszínnel, és keverjük bele a reszelt sajtot. Sózzuk, borsozzuk meg ízlés szerint.

3. Kockázzuk fel a kenyérszeleteket, és pirítsuk meg az olajon. Tálaljuk a levest forrón kenyérkockákkal.





DÖMÖTÖR VIOLA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2016.01 2016. Február 2016.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 298 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 214
  • e Hét: 1022
  • e Hónap: 14927
  • e Év: 144634
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.