Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
hogy is mondta orbán?
  2016-02-25 21:34:04, csütörtök
 
  A Fidesz semmilyen módon nem érintett a Nemzeti Választási Iroda (NVI) épületénél kedden történt eseményekben - jelentette ki Gulyás Gergely, a kormánypárt frakcióvezető-helyettese a népszavazási állóháborúról

hogy is mondta orbán?

az nem életszerű, hogy egy iskolaigazgató arra ébred, hogy valami nincs rendben a klik körül.

az viszont teljesen életszerű, hogy nagyhirtelen sürgős népszavazási kényszerre ébred egy rakás kopasz.
harcinénivel súlyosbítva
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
DEBILORSZÁG, ÁLMODJ TOvább!
  2016-02-25 21:07:49, csütörtök
 
 


"Rendkívüli, egyben élete legcinikusabb sajtótájékoztatóján - ahol kizárólag az M1, a Tv2 és az Origo tehetett fel egy-egy kérdést (konszolidált tekintélyuralom nem bíz semmit a véletlenre, ugye) - Orbán Viktor bejelentette: ha annyira akarjátok a népszavazást, ám legyen. Az olyan életmódra vonatkozó kérdéseket, mint a vasárnapi vásárlás, hagyjuk a picsába, a kötelező kvótáról kérdezzük meg a népet. Ha annyira nagyon erőlteti a véleménynyilvánítást, tessék, én, Orbán Viktor, vagyok annyira nagyvonalú, hogy megengedem: szavazzatok, kivel akartok együtt élni. Hogy hogyan éltek úgy egyébként, azt pont leszarom.(...)

Debilországban tegnap óta mindenki tudja, hogy a világ egyik legabszurdabb törvényi szabályozása értelmében népszavazási kérdésből ugyanabban a témában csak egyet lehet egyszerre benyújtani, annak elbírálásáig más nem nyújthat be erre vonatkozó kérdést. Ezért ha Erdősiné magánszemély és 15 kigyúrt kopasz állat úgy ébred egy reggel, hogy kérdést kéne benyújtani, akkor a tegnapi ábra szerint senki más nem fog tudni.

Ennél a kutyakomédiánál viszont csak az ocsmányabb, amire ma derült fény: február 17-én bizonyos Csabai József nevű magánszemély ébredt jobb lábbal. Felindulásában besétált a választási irodába és kvótaügyben nyújtott be népszavazásra számot tartó kérdést. Ezt a kérdést vonta vissza kereken 111 perccel azelőtt, hogy a kormány bejelentette volna: döntött a kötelező kvótára vonatkozó népszavazás kiírása ügyében. Vagyis ha Csabai úr nem gondolja meg magát, Orbán nem döngetheti ma a mellét nagyvonalúan. De azok a fránya véletlenek.

A sorozatos véletlenekből álló tegnapi nap után ez is egy ártatlan egybeesés, amit nem kellene túlmagyarázni. Nem is fogom. Mert nem az a kérdés itt, hogyan lehet elbaszni egy erődemonstráló, fölösleges népszavazásra újabb milliókat, hiszen a parlamenti felhatalmazással a kormány visszadobhatja a döntést.(...)

Magánszemélyek országában öntudatos Erdősinék és Csabai urak tesznek arról, hogy a népszavazás se lehessen közügy. Már nem elég, hogy egyéni képviselői indítványokkal hoznak visszamenőleges hatályú törvényeket, hanem magánszemélyek kézivezérlésével bontják a demokrácia öt milliméteres falait körülöttünk. Minden véletlenül egybevág, összefügg és szerencsére az állampárt érdekeinek kedvez.

Itt az újabb cirkusz, ami elvisz pár milliárdot anélkül, hogy bármi értelme is lenne. Finkelstein berágottt, hogy bántják a Habonyt, na meg etetni kell a tábort, mert a pedagógusok Sándor Máriástól odaszartak a küszöbre és a bűz már a hívek orrát is kezdi csavarni. És miközben Csabai úr örök életet nyer a Fidesztől és eltűnik a balfenéken, a birka tapsol, hogy már megint megvédték. Ez van."


http://kolozsvaros.com/2016/02/24/debilorszag-almodj-tovabb/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A spindoktor spindoktora - Orbán titokzatos bizalmasa
  2016-02-25 21:01:58, csütörtök
 
  A spindoktor spindoktora - Orbán titokzatos bizalmasa

2010-10-09Orbán

Orbán Viktor Facebook-oldalán több olyan fotó is látható, amely a választási kampányban, de még a miniszterelnöki beiktatás napján is a színfalak mögött mutatja meg a beszédekre készülő, a fotózás szünetében éppen lazító, a választás éjszakáján a pártközpont elzárt szobájában az eredmények alakulását figyelő, a miniszterelnöki dolgozószobába éppen beköltöző, ingujjban tárgyaló politikust. Ezeken a fotókon rendre ott egy középkorú, borostás férfi, fekete hajában jellegzetes ősz tinccsel. Soha nem visel nyakkendőt, zakót is csak ritkán, inkább dzsekit húz az ingére, és mindig Orbán Viktor mellett áll. Ő Habony Árpád, a miniszterelnök mostani legbizalmasabb személyes tanácsadója.

Soha nem nyilatkozik, kerüli a nyilvános megjelenést, a klasszikus szürke eminenciás. Interjúkérelmünket is elhárította, így Orbán Viktor jelenlegi és volt stábjának tagjaival beszéltünk, hogy elkészítsük portréját, ők azonban csak úgy meséltek róla és a miniszterelnökhöz fűződő kapcsolatáról, ha garantáljuk névtelenségüket.

,,Habony Árpád befolyása Orbán Viktorra ma már legalább akkora, mint a nemrégiben elhunyt Wermer Andrásnak volt fénykorában, 2001-2002-ben" - jelezték forrásaink. Elmondásuk szerint a pártelnök-miniszterelnök kikéri Habony véleményét a legfontosabb stratégiai kérdésekben, ezen túl személyre szóló kommunikációs tanácsokkal és ötletekkel látja el Orbánt. Korábban a választási kampányokban is meghatározó szava volt a stratégiai döntések előkészítésében, de 2006-tól kizárólag Orbán Viktort ,,építi".

Habonynak jelenleg nincs nyilvánosan elérhető önéletrajza, csak néhány homályos információt közölt magáról, amikor még alelnök volt a közismerten konzervatív milliárdos üzletember, Vitézy Tamás Adriatiq Islands Group cégében. Ez azonban ma már nem érhető el, mert Habony az idén áprilisban állítólag meglehetősen viharos körülmények között kivált a cégből, de az Origo egy tavaszi cikkében még idézett a korábban készült rövid, néhány soros önéletrajzból: ,,Az egyik legsikeresebb magyar márkamenedzser. Több sikeres kereskedelmi és társadalmi márkát fejlesztett fel". Az is szerepel benne, hogy ,,szakmai karrierjét művészként kezdte", de sem a márkafejlesztésről, sem a korai művészi karrierről nincsenek további részletek.

A Habony Árpádot régóta jól ismerő forrásunk szerint a most 42 éves főtanácsadó szoba-konyhás lakásban nőtt fel Pestszentlőrincen, szülei a Rákosi- és Kádárrendszerben osztályellenségnek számítottak, mert nagyapja magas rangú tiszt volt a Horthy-hadseregben. Az általános iskola elvégzése után a Habony szülők autószerelőnek akarták adni a fiukat, de a képzőművészetekben tehetségesnek tartott gyereket az egyik tanár ösztönzésére mégis gimnáziumba íratták. A nyolcvanas években több felsőoktatási intézményben tanult képzőművészetet, de egyiket sem fejezte be, mert pénzt kellett keresnie. A 90-es évek elején műkereskedők mellett dolgozott tanácsadóként, majd 1996-ban megalakította a CCC + Bogner Kft.-t, amely üzleti kommunikációval, kulturális és városmarketinggel foglalkozott. Szabadidejében kendózott, tíz évig volt a magyar válogatott tagja, a japán harcművészet háromszoros magyar bajnoka, 1997-ben csapatban világbajnok lett. A magánéletben is visszahúzódó, keveset beszél, kerüli a bizalmaskodást.
Habony Árpád

A közéletben először 2001-ben tűnt fel, mégpedig az Orbán-kormány egyik szimbolikus eseményénél, amikor a Szent Koronát a Nemzeti Múzeumból az Országgyűlés épületébe vitték át. Amikor a kormányőrök letették a Szent Koronát tartalmazó ládát a parlamenti kupolaterem közepén álló vitrin előtt, a két koronagondnok (egyikük Habony) emelte ki a ládából és tette a vitrinbe a koronát, a jogart és az országalmát. Nem az Országgyűlés alkalmazta őket, hanem Habony azzal a német céggel állt kapcsolatban, amelyik a korona elhelyezésének szolgáló vitrint készítette.

Forrásaink közül többen azt állították, hogy 2002 nyarán Deutsch Tamás mutatta be Habonyt a Fidesz vezetőinek. Ezt Deutsch meg is erősítette lapunknak, úgy emlékszik, hogy Cselovszki Zoltán, az Országos Műemlékvédelmi Hivatal egykori vezetője, régi fővárosi fideszes politikus hívta fel a fi gyelmét Habonyra, mint kiváló marketingszakemberre. Habony 2000-ben a műemlékvédelmi hivatal tanácsadója volt, és részt vett a Sándor-palota felújítási munkálataiban is. A 2002-es elvesztett választások után Orbán Viktornak elhidegült a kapcsolata Wermerrel, az őszi önkormányzati választások kampánya előtt a Fidesznek nem volt profi marketingszakembere. Májusban döntött úgy a Fidesz vezetése, hogy jobb esélyekkel vághatnak neki az önkormányzati választásnak Budapesten, ha nem egy pártpolitikust indítanak, hanem egy látszólag független, de a Fidesz által támogatott ismert, párton kívüli személyiséget. Így esett a választás Schmitt Pálra, akit végül az MDF is támogatott, de akkor ez sem volt elég Demszky Gáborral szemben. Habony a kampányban már Schmitt Pál tanácsadójaként vett részt, azóta is különlegesen jó viszonyt ápol vele.

Habonynak az első időszakban még nem volt meghatározó szava a politikai stratégia kialakításában, kommunikációs tanácsokkal látta el Orbán Viktort, aki nem volt könnyű helyzetben az elvesztett választás után.Nem volt már miniszterelnök, nem volt még pártelnök, a Medgyessy-kormány az első száznapos terv végrehajtásával megerősítette az MSZP támogatottságát, a szocialisták országos szinten megnyerték az önkormányzati választásokat, Orbán pedig a Fidesz társadalmi beágyazása érdekében életre hívta a polgári köröket. Orbán és Habony kapcsolatának elmélyülése állítólag egy a Fideszben szállóigévé nemesedett mondatnak köszönhető, amikor az egyik televíziós szereplés előtt beszélgettek arról, hogy milyen legyen Orbán stílusa.

Ekkor Habony állítólag a következő tanácsot adta: ,,Ne beszélj úgy, mint egy miniszterelnök, mert nem vagy már miniszterelnök, ne beszélj úgy, mint egy pártelnök, mert nem vagy pártelnök. Beszélj úgy, mint egy felcsúti srác!" Innentől kezdték tudatosan úgy építeni Orbánt, mint a nép egyszerű gyermekét, aki az átlagemberek nyelvén beszél, az átlagemberek stílusában öltözködik, nyakkendőt csak akkor vesz, ha nagyon szükséges, hétközben csíkos vagy kockás ingben, olykor garbóban jár, zakó helyett bőrkabátot húz. Ez nem is esett Orbán nehezére - mondták, mert egyébként is ilyen. A Fidesz 2003-as szövetséggé alakulásának időszakában, majd a 2004-es európai parlamenti választások kampányában Habony már megkerülhetetlen. Részt vesz a párt elnökségi ülésein, majdnem mindig Orbán jobbján foglal helyet, de - ahogy az ilyenkor lenni szokott - nem minden fideszes vezető nézte jó szemmel, hogy Wermer után újabb ,,kommunikációs sámán" érkezett.

2006-ban Rogán Antal és Deutsch Tamás mellett Habony volt az emlékezetes ,,Rosszabbul élünk" kampány vezénylője. Habony, ahogy arról lapunkban 2006-ban beszámoltunk, valóságos sereget működtetett a párt mellett, az általa vezetett 20-30 fős teamhez stratégák, tanácsadók, közvélemény-kutatók tartoztak, célcsoportos vizsgálatokat végeztek, folyamatosan tesztelték Orbán imázsát, de még a frizuráját is. A Fidesz azonban hibát hibára halmozott nemcsak a szerencsétlen szlogenre épülő kampánnyal, hanem az emlékezetes ,,Magyar Vizsla-üggyel", a ,,szerverbotránnyal", Mikola István ,,szinglihorda" kijelentésével és a miniszterelnök-jelölti vita rossz értelmezésével, ahol Gyurcsány Ferenc egyértelműen legyőzte Orbán Viktort. A Fidesz több egykori vezető személyisége a mai napig Habony számlájára írja az elvesztett miniszterelnök-jelölti vitát, mert Orbán láthatóan nem volt felkészülve-felkészítve Gyurcsány támadó fellépésére, nem tudott a vita közben stílust váltani, riposztozni, hanem az előre megbeszéltekhez tartva magát rá sem nézett Gyurcsányra, hanem a kameráknak, a közönségnek beszélve ismételte a kampányban használt paneleket.

A választási vereség után Orbán kijelentette, hogy nem lesz bűnbakkeresés. A 2006-os kampány kulcsfigurái közül Rogán önmagától kiszállt, és az V. kerületi polgármesterségre koncentrált, Deutsch az elnök mellett maradhatott kabinetfőnökként, majd 2009-ben európai parlamenti képviselő lett. Habonynak néhány hétig bizonytalan volt az állása, végül ő is maradhatott, de kizárólag Orbán Viktor személyes stratégiai tanácsadója lett. Forrásaink szerint 2006-tól Habony nem járt a frakcióülésekre, mert Navracsics Tiborral nem kedvelik egymást, viszonyuk a mai napig kimért, kizárólag a munkára korlátozódik. Habony Árpád nem vett részt a 2010-es képviselőjelöltek felkészítésében sem. Azt azonban az összes fideszes vezető tudta, hogy Orbán az elnökségi ülések előtt mindig kikérte Habony véleményét, aki az elmúlt években erős kapcsolatokat épített ki francia és amerikai vezető kampánystratégákkal.
A kampányközpontban a választások éjszakáján

Személyes jó viszonyban van például Alexandre Basdereff-fel, aki 1995-1997 között Alain Juppé francia miniszterelnök kommunikációs csapatát vezette, és állítólag beszélő viszonyban van Nicolas Sarkozy jelenlegi elnökkel is. Forrásaink szerint Orbán azért is kedveli Habonyt, mert szokatlanok az ötletei, különösen politikusi aggyal meglepőek. Részben nevéhez kötik a 2006-os önkormányzati választások után Orbán ,,72 órás ultimátumát", amelynek aztán jelentős szerepe volt abban, hogy Gyurcsány bizalmi szavazást kért magáról, állítólag az ő ötlete volt a bizalmi szavazás napjára öszszehívott ,,vekkeres" tüntetés a Kossuth téren, valamint ameghirdetett, de gyorsan kimúlt ,,Igen Magyarország Charta" is.

Megerősítették azt is, hogy Habony részt vett a 2008-as népszavazást megelőző politikai stratégiaalkotásban, és az általa prezentált fókuszcsoportos vizsgálatoknak szerepük volt abban, hogy a 2009-es európai parlamenti választások kampányában az ,,Elég!" lett a párt jelszava. Az utóbbi években Orbán fokozatosan magához vonta a Fidesz politikai stratégiájának kialakítását, ami az MSZP totális elutasításában foglalható öszsze. Ahogy azt korábban is írtuk, a Fidesz politikai és kampánystratégiájának kialakításában Orbán volt a spindoktor. Habony pedig a spindoktor stratégiai tanácsadója, a spindoktor spindoktora.

A cégnyilvántartás szerint Habonynak jelenleg egy betéti társaságban van részesedése, valamint az Atticus Investments Zrt. felügyelőbizottságának elnöke. Ezt a befektető tanácsadó céget Heim Péter és Lantos Csaba, az OTP egykori vezérigazgató-helyettese vezeti, ők az idén márciusban szerepet vállaltak a Századvég gazdaságkutató intézetének létrehozásában is.

2005 és 2008 között Habony az egyik vezetője és résztulajdonosa volt a Nézőpont Elemző és Kutató Intézet elődjének, az Europtimus Tanácsadó, Marketing Rt.-nek. A cég alapításakor a 20 milliós alaptőkéből Győri Tibor, a Mahir egykori vezérigazgatója 10,2 milliónyit jegyzett, Habony pedig 4,8 milliót. A harmadik tulajdonos a már említett Alexandre Basdereff volt. Az Europtimus felügyelőbizottsági tagjai között szerepelt a Habonnyal régi jó kapcsolatot ápoló Cselovszki Zoltán és Nagy Attila ügyvéd. Nagy volt az, aki 1997-ben ellenjegyezte a Josip Tot ellopott útlevelével történt hamis cégvásárlási szerződéseket. Habony az idén tavasszal vált ki a már említett, Vitézy-féle Adriatiq Islands Groupból, amely Horvátországban szállodákat és kikötőket üzemeltet. Habonnyal együtt távozott Szalay-Bobrovniczky Kristóf vezérigazgató is, lemondásukat diplomatikusan azzal indokolták, hogy a cégcsoport helyzetéről, jövőképéről alkotott elképzeléseik alapvetően eltértek a tulajdonosétól.

Habony bt.-jével összefüggésben felmerülhetnek tisztázásra váró kérdések. Habony beltagja a 2003-ban alapított Színes Tinták Kulturális Tanácsadó és Szolgáltató Betéti Társaságnak, a kültag pedig testvére, Habony Mária Ágnes. A cég székhelyeként egy XVIII. kerületi, Havanna utcai ingatlant jelöltek meg. Pontosan ugyanez a székhelye egy másik cégnek, a Brand Lab Tanácsadó Kft.-nek, ennek egyik ügyvezetője szintén Habony Mária Ágnes. A Brand Lab készítette a Magyar Televízióval koprodukcióban a Most a Buday! című főzőműsort, amelyet a köztévé tavaly hetente sugárzott. A Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnöksége pedig 2009. május 13-i ülésén előzetes hozzájárulását adta az MTV és a Brand Lab Tanácsadó Kft. között a Marslakók című produkció gyártásáról szóló koprodukciós szerződés megkötéséhez.

A Marslakók a korábbi tervek szerint napi filmsorozat lenne a köztévé főműsoridejében, de a napi szappanopera éves szinten minimum több százmillió forintba kerülne, erre azonban az MTV-nek jelenleg nincs pénze. A cég jelenleg eladás alatt áll, amit a közismert műsorvezető, Jáksó László megerősített lapunknak, tudniillik ő veszi meg a Brand Labot, s tőle származik a Marslakók alapötlete is.

Spindoktor: Amerikai kifejezés. A spin doktor az a személy, aki a hírt/közleményt - illetve a szavakat - úgy csűri-csavarja, úgy pörgeti, amíg az végül pozitív üzenetként jelenik meg (bármilyen káros hírnek is tűnt elsőre). Elsősorban a politikai tanácsadókra, politikai kommunikációs szakemberekre használják a kifejezést az USA-ban, de manapság már a public relations tanácsadókra is ráaggatják.

A kifejezés kifejezetten káros a szakmára, illetve a szakma hírnevére nézve, hiszen egyenesen feltételezi, hogy a public relations szakember csak a hírek pozitív oldalát mutatja be és elhallgatja (rosszabb esetben elhazudja) a negatív aspektusokat. Ugyanakkor a nyitott, kétirányú kommunikáció során alapfeltétel, hogy a negatív híreket nem hallgatjuk el, hanem irányított módon kommunikáljuk a célcsoportnak. (mediapedia.hu)


http://nol.hu/belfold/20101009-a_spindoktor_spindoktora-840751
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kivándorolt Svájcba a csepeli jobbik elnöke
  2016-02-25 20:27:11, csütörtök
 
  no lám :

A HAZA MINDEN ELÖTT!!!
Már a mélymatyharok is elhagyják az országot? Ennyit ér túrórudi, meg a pussta, meg a pukásöcsi?
A nevéből gondolva,ez a lény is egy Dohány utcai "tégla" volt,mint a Szegedi(?)Chanád.
Neki és családjának már valószinüleg biztositott a szebb jövő.


********************************



Kivándorolt Svájcba a csepeli jobbik elnöke

február 22., 17:20

Svájcba vándorolt ki családjával Lehmann Viktor, a csepeli Jobbik elnöke, akit most a rokonai segítik a beilleszkedésben.

https://youtu.be/Kts12xKhQxw

A politikus múlt héten utazott ki a gyerekekkel, a felesége pedig már hónapokkal ezelőtt kiköltözött. A Csepel.info úgy tudja a csepeli Jobbik elnöke gazdasági bevándorlóként, a svájci életszínvonal miatt cserél hazát.


http://propeller.hu/itthon/3194393-kivandorolt-svajcba-jobbik-elnoke
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Ráhel hoteltulajdonos lehet
  2016-02-25 19:24:20, csütörtök
 
  Na, az úgy van, hogy Ráhel egy nagyon önérzetes személy, és megunta, hogy mindig az apja meg a férje miatt bántják, most már tenni akar érte, hogy saját maga miatt bántsák.

Nagy tételben mernék fogadni,hogy "szegénynek" banki hitelből kell megvalósítani a befektetési elképzelését és abban is biztos vagyok,hogy ezt nem Ő fogja visszafizetni hanem hazánk birka népe, de azért az nyújt némi vigaszt,hogy azok is fizetni fognak akik a Fideszre szavaztak

******


Orbán Ráhel hoteltulajdonos lehet


ma, 12:44

Több, turizmusban dolgozó forrás szerint a miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel lehet a legnagyobb esélyes arra, hogy a felszámolás alatt álló egerszalóki Saliris Hotel új tulajdonosa legyen.

A 24.hu értesülései szerint a szálloda alkalmazottai kész tényként kezelik, hogy a tanári pályát is próbálgató Orbán Ráhel lesz az új tulajdonos. A lap arról ír, hogy sokáig Mészáros Lőrincet, Felcsút polgármesterét tartották a legnagyobb esélyesnek, ám úgy tűnik, ő nem érdekelt az egerszalóki szálló megvásárlásában.

A négycsillagos, 200 szobás szállodát, a hozzá tartozó gyógyfürdőt és strandot 9 milliárd forint plusz áfa irányárral hirdették meg, a minimálár - amelyen még ajánlatot lehetett volna tenni - ennek hetven százaléka, azaz 6,3 milliárd forint volt. Érvényes ajánlat azonban nem érkezett.


http://propeller.hu/itthon/3195365-orban-rahelhoz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
CÉL: aZ ALSÓ SZÉLE KÖZEPE!
  2016-02-25 19:18:15, csütörtök
 
  2016. február 24., szerda

CÉL: AZ ALSÓ SZÉLE KÖZEPE!

Létezik egy olyan fogalom a pszichológiában, hogy projekció.
Ez az a szituáció, amikor valaki olyan randa dologgal vádolja a vele kapcsolatban állókat, melyeket ő követ vagy szíve szerint ő követne el, ezzel kompenzálva saját viselkedését vagy titkos vágyait.
Sokszor így mondja ki titkolt szándékait, törekvéseit.
Mint például, mikor a Fidesz megvádolja politikai ellenfeleit, hogy csak a balhézásban érdekeltek, jóllehet a kormánypárt az, mely abban érdekelt, hogy a balhék elfedjék valódi problémáit, melyek között előkelő helyet foglal el az oktatás elkúrása, hogy klasszikus szakkifejezéssel éljek.
Remekül csinálják.
Mióta a pedagógusok nyilvánvalóvá tették, hogy a helyzet nem csak pocsék, de tarthatatlan is, azóta a kormánypárt mindenesei beindították a nagyüzemet a "fedjük el a balhét egy még nagyobb balhéval" szép elve alapján.
Mint amikor a férj az átszexelt éjszaka után magára borít egy fél üveg jó büdös pálinkát, gargarizál a másik felével, majd dülöngélve bevonul az ajtón, vállalva a haverokkal átdorbézolt éjszaka miatti balhét, mely ugyam nagy lesz, de mégsem akkora, mintha kiderülne, hogy az éjszakát Gizikénél töltötte.
Akkor van csak baj, ha túlspilázza a dolgot és durvábban hazudik a kelleténél, oszt nem bír megállni az egyszerű tagadásnál, hanem még le akarja szakajtani a romantikus éjszaka bizonyos másodlagos gyümölcseit is, bizonyítva egyúttal a meg sem fogalmazódott vád tarthatatlanságát, hiszen aki egész éjjel szexelt, az nem szeretkezhet íly vadul.
Ez nem is lenne baj, ellenben az a csípős betegség, mellyel ebből az alkalomból kedveskedett az asszonynak, igencsak oda vezethet, hogy a sufniban található legnagyobb hólapáttal verik laposra azt az okos fejét.

De az biztos, hogy a nagyobb balhé elvonja a figyelmet a kisebbekről, a nácizmus állami intézményesítése például a pedagógusok jogos követeléseiről, melyekről ma már alig esik szó, és ha esik is, az is meglehetősen halk.
Az egészben az a legszörnyűbb, hogy ezek még láthatóan jól is szórakoznak az egészen, nagy röhögések közepette lehordják mindennek a szocialistákat, mert képtelenek rendesen célbajuttatni egy népszavazási kezdeményezést, immáron nem először.
És akkor jön Nyakó, méltatlankodik egy sort, ahelyett, hogy már hajnali négy órakor ráhívta volna a rendőröket a masszív bűnözőkre, hogy verekedést kezdtek, megütötték, szidták az anyját, megbotránkoztatták az unokaöccsüket, félelmet keltettek az unokahúgukban, akit meg is csöcsörésztek, - vagy mondjuk már sokkal előbb szervezett volna egy ötven fős rendfenntartó gárdát, melyet ilyen esetben alkalmazni lehet.
Persze ebből csúnya dolgok jöhetnének, de a bambaság is elég csúnya, és a vége az, hogy a választó szemében lúzernek tűnnek, mint ahogy azok is.
Persez ehhez kellene némi társadalmi beágyazottság a harcművészeti sportok környékén, de ez nem lehetne kizáró ok, hiszen ugyenezek a sittesek feltűntek már diáktüntetésen, feltűnhetnek pedagógus-tüntetésen is, vagy bárhol, ahol a csúti mici félelmet akar kelteni.
Ki foglalkozik ma már a pedagógusok huszonöt pontjával?
A kormánypárt odanyilatkozint egyet, hogy a pedagógusok is csak a balhét keresik, majd az államtitkár sebtében ír valamit a huszonöt pontból tízről, rágódjanak rajta a majmok, oszt jónapot!
A válaszok fele általánosság, másik fele "átgondoljuk" meg "meg kell vitati" típusú, a KLIK tevékenységét pedig decentralizáljuk.
Nem ám, hogy te mondd meg, hülye pedagógus, hogy mit csináljunk, majd mi megmondjuk, hogy te mit fogsz csinálni.

Ja, és az igazgatók kapnak egy bankkártyát, melyet majd mi töltünk fel tetszésünk szerint, és ez arra is jó lesz, hogy a sarkával kipiszkálhassa a diri a csipát a szeméből.
A társadalom meg rezignáltan legyint egyet erre is, oszt elkezd más dolgokkal foglalkozni, hiszen nem érzi az erőt a követelés mögött, mint ahogy a kormány se, ameddig nem foglalkoztatják a feldühödött tanerők.
Persze ehhez először is fel kellene dühödni.
Ilyen esetekben foglalkoztatni illene a célszemélyt, "minden napra egy tojást" alapon.
Egyik nap delegációknak kellene elállni a képviselők útját, másik nap kezdeményezni a KLIK vezetőinek elszámoltatását feljelentéssel egybekötve, harmadik nap országos szülői értekezletet kellene rendezni, negyedik nap meg kellene tagadni azoknak a testnevelés-óráknak a megtartását, melyeknek nincsenek meg a tárgyi feltételei, ahol nincs kréta, ott nem kellene megtartani a tanórát,. ahol bérelmaradás van, ott azonnali szolidaritási sztrájkot kellene tartani, a miniszterelnöknek tiltakozó e-mail -eket küldeni, minden iskolából ötszázat, tanár-diák-szülő felállásban - kreatívnakl illene lenni.
Egyet nem szabadna - békésen megülni és várni a csodát, mert ha az oktatás szereplői nem tesznek csodát, akkor csoda lesz, ha ezt élve megússzák.
A Mi Boldogságunknak számtalan egyéb jellemtorzulása mellett még a bosszúálló természet sem hiányzik a kelléktárából, mindenkit megbüntet, aki az útjába áll.
A Corvinust például megbüntette, Sajátláb Rasiból csinált ott oktatót, degradálva ezzel az egyetemet az összes professzorával együtt, mert anno beengedék az intézménybe Gyurcsányt.
A súlyosbítás pedig abban jelentkezett, hogy új tanszéket hozott létre a "Közgazdaság - kusza szemmel" megnevezéssel.
A pedagógusok is megérhetik még, hogy a Nemzet Esze/2 édesanyjából csinál államtitkárt, kedves édesapja pedig testnevelő lesz, egy kőtörő kalapáccsal.

De igazán akkor kezdtem el röhögni, mikor kiderült, hogy Viktornak van egy vak kuvasza.
Nem mondom, a komondor mutatósabb, csak rengeteg baj van a szőrével, állandóan csomósodik, nemezesedik, folyvást fésülgetni kellene, hogy amikor átesik rajta a zasszony, a mozgása kifinomult legyen, ne akadozzon, egy lágy mozdulat az egész és máris a másik oldalon puffan, mint liba a nádban, a kereszténység bástyájának puskájával való találkozás után.
A kuvasz praktikusabb, egyrészt alacsonyabb, de mégsem daxli, ami kimondottan előnyös egy ilyen szálas termetű államférfi esetében.
Aztán csak sutty, és máris lehet az asszonynak feltenni a sokatlátott napszemüveget.
És utána lehet népszavazást kezdeményezni arról, amiről nem lehet népszavazást rendezni, a kérdést majd vizsgálja a választási bizottság, az Alkotmánybíróság - nekik különösen jól jön, hogy végre valamiben ellentmondhatnak - aztán szét lehet tárni karjainkat, mint Krisztus szobra Rio de Janeiróban - hát láthatjátok, én mindent megtettem, de ezek a vaskalapos alkotmánybírák elmeszeltek, de kár!
De majd tartunk helyette Nemzeti Inzultációt!
Kitart ez, nem csak a nyári de még a tavaszi síszünetig is, merthogy ez az új megnevezése a hajdani szénszünetnek.
Csenyéte iskolásai majd elmennek síelni az Alpokba, a pedagógusok meg hova mehetnek, azt most nem írnám le.

Szóval, nem kellene megszopni minden felkínált cumit, jóllehet némelyik igen vonzó, mert cukorba van mártva - mégis tudni kell a célt nem szem elől veszíteni.
Ezek most be vannak tojva és időt szeretnének nyerni , merthogy ki időt nyer - életet nyer.

Most őszintén, ha nem nyerhetnének időt, olyan nagy kár lenne értük?




http://www.pupublogja.hu/2016/02/cel-az-also-szele-kozepe.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Die Zeit: A kormányhoz hű emberek irányítják a választási te
  2016-02-25 19:14:21, csütörtök
 
 
168 Óra Online írása





2016. február 25.

Die Zeit: A kormányhoz hű emberek irányítják a választási testületet

Az újság szerint biztos, hogy a választási bizottság rábólint a népszavazási indítványra, hiszen a kormányhoz hű emberek irányítják a választási testületet. Megfigyelők szerint legkorábban nyáron, de inkább ősszel kerül sor a népszavazásra.
Kapcsolódó írásaink

,,Ezt a törvényt a kormány alkotta, és Orbán Viktor nem ismeri"
Ellenzéki össztűz: ,,A népszavazás a népé és nem a kormányé"
,,Cinikus húzás a népszavazásról szóló bejelentés"

A Die Zeit cikke rámutat, hogy Magyarország minden évben pár száz menedékkérőt fogad be, a gazdasági migránsokat elutasítja.

A német újság ellenforradalomnak nevezi a jobboldali populizmus nyomulását, és azt feszegeti, vajon miért ennyire sikeres az ilyen rendszerek tekintélyelvű világképe.

A klubnak már tagja Orbán Viktor, a lengyelek most léptek be, de érdekesek a fejlemények ilyen szempontból Ausztriában, Svájcban, Franciaországban, Hollandiában, Dániában és Finnországban, valamint az AfD jóvoltából Németországban is.

Ez a gyülekezet pánikba kergeti a kormányokat. Olyan jelenség ellen harcol, mint az iszlám és a globalizálódás, valamint az emberi jogok. De a fő célpont az unió, amely ,,szörny"gyámsággá alacsonyított le büszke népeket, ám azoknak most újra a saját kezükbe kell venniük a sorsukat. Itt az idő a felkelésre.

A siker titka az, hogy mivel nincs olyan nemzetek feletti rend, amely védelmet nyújtana a polgárok félelmeivel szemben, az új jobboldal a nemzeti önsegélyhez folyamodik, visszavonul az autoriter állam erődítményébe.

Bent minden paradicsomi, a kint maga a pokol. Az ördög különben mindig kívülről jön, akárcsak a kapitalizmus. Utóbbi azért annyira vonzó, mert a liberalizmus megtévesztette a népeket.

A kiút ott van, hogy vissza kell térni a nemzeti kultúrához. Annak az államot kell szolgálnia. Az Orbán-kabinet 2010-ben azzal igazolta egy sor színházigazgató eltávolítását, hogy a nemzeti kultúrát ki kell szabadítani a balos esztétika láncaiból. Ám az érintett intézményeket azonnal eszközként használták fel, hogy szellemi oldalról bebiztosítsák Orbán elnöki rendszerét.

A jobboldal a sajtótól is elvárja az értékek, hagyományok és az összetartás ápolását. A médiának - szerintük - nem az a feladata, hogy negyedik hatalmi ágként ellenőrizze a kormányt, éppen ellenkezőleg.

Annak - félállami szervként - a nemzet identitáspolitikai táplálékáról kell gondoskodnia. És itt hiába érvel bárki amellett, hogy széttöri a fékeket és ellensúlyokat, ha harapófogóba kerül a művészet és a sajtó.

A jobboldali világképben a ,,demokrácia" csupán a mindent lefedő állam kicsiny része. Ezért nincs is szükség arra, hogy a népakaratot fáradságosan, demokratikusan alakítsák ki. Az már jelen van a mélyrétegekben, a vallásban, a nyelvben, a kultúrában.

A jobboldal szerint a demokrácia csak akkor legitim, ha a kormány már helyreállította a nép eredeti szándékát és bebiztosította azt az ellenséggel szemben.
A jobboldal tárt karokkal fogadja a leszakadtakat, a kiábrándultakat, a megfélemlítetteket.

Biztonságot kínál a szabadság ellen. Az ellenforradalom célja, hogy a baloldalt feleslegessé tegye. Ellenhatalom formálódik a politikai liberalizmussal szemben. Lökést ad neki minden kísérlet az uniós együttműködés elmélyítésére.

A jobboldali tábor egyre közelebb kerül céljához, a liberális társadalom szétveréséhez, hogy az unió a tagok laza közössége legyen. Ily módon persze a kontinens kilépne a történelemből, és lehet, hogy európai méretekben jönnének létre weimari viszonyok.

Döntőnek ígérkezik, hogy sikerül-e véget vetni a szír rémálomnak és újraindítani az EU-t a menekültválságban. De az új jobbosok még akkor sem tűnnek el egykönnyen, mert a gyűlöletükből objektív őrület sugárzik: egy bolond kor őrülete.

(Die Zeit/ Szelestey Lajos/Klubrádió)


http://www.168ora.hu/itthon/die-zeit-kormanyhoz-hu-emberek-iranyitjak-valasztasi- testuletet-143341.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Naponta nyer tendereket Rogán szomszédja a héten
  2016-02-25 19:05:44, csütörtök
 
  Naponta nyer tendereket Rogán szomszédja a héten
2016. február 24. szerda 19:37:59
nyomtatáse-mail küldésAjánlom facebook-ontweet on twitterCikk betűméretének csökkentése

CimkékKözbeszerzés
Fórum hozzászólások

Betelepítési kvótáról és a növekedésösztönző csomagról szóló kommunikációs kampányokat fog vinni Rogán szomszédja.

Felhívás közzététele nélküli, tárgyalásos közbeszerzésen egy nettó 335 millió forintos tendert nyert el a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Rogán Antal Pasa Parki szomszédjának, Csetényi Csabának a cége, a Network 360 Reklámügynökség Kft. (ami korábban HG 360 éven futott) az EU-s közbeszerzési értesítő szerint.

A tender a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációs alaptevékenységéhez kötődő 2007-2013-as időszak záró kommunikációs kampányához PR és kreatív feladatok ellátásáról szól. A szerződés típusa értelmében vezetési tanácsadó szolgáltatások, illetve ezzel összefüggő szolgáltatások megrendelését és teljesítését finanszírozza a közbeszerzés.

Közbeszerzési eljárást megindító hirdetmény előzetes, hivatalos közzététele nélküli és a tárgyalásos eljárás alkalmazásának az indokolása a tájékoztató szerint az, hogy
az építési beruházás kivitelezését, az áruk szállítását vagy a szolgáltatások teljesítését kizárólag egy meghatározott ajánlattevő, azaz a Network 360 Reklámügynökség Kft. képes csak teljesíteni műszaki okokból kifolyólag.


A Közbeszerzési Hatóság hétfői közzététele szerint ugyanez a cég nyerte el a nettó 150 millió forintos tendert nyílt eljárásban a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. reklámozására, amelyre egyébként hat ajánlat érkezett. A héten a cég így mintegy nettó 485 millió forintnyi tendert zsebelhetett be

A hónap elejére is jutott egy közbeszerzési eredményhirdetés Rogán szomszédjának, amely keretmegállapodásos eljárásnak a második részében lebonyolított nyílt procedúrának a keretösszege 2,6 milliárd forintot osztott ki. Ebben a Nemzeti Kommunikációs Hivatal ajánlatkérésére beadott közbeszerzési pályázaton az Egyesült Reklám Konzorcium is nyert.

Az ajánlattevő konzorcium tagjai a Network 360 Reklámügynökség Kft. és az Affiliate Network Kft., akik a Mindshare Médiaügynökség Kft., a HAB Advert Kommunikációs Ügynökség Kft., és a Goodwill Communications Kft. Konzorcium ajánlatával szemben nyertek jelentős összegeket több eljárásban.

Az eljárás eredményét tekintve az Egyesült Reklám Konzorciumnak dolga PR feladatok, kreatív tervezési és gyártási munkák ellátása és médiafelület vásárlása az EMMI részére mintegy 276 millió forintért. A tender keretösszegéből kell továbbá finanszíroznia a nyertes ajánlattevőnek a médiafelület vásárlást a Diákhitel Központ Zrt. részére is 129 millió forintért.

Ezen túl jelentős összegű közbeszerzést, összesen 1,2 milliárd forintot nyert a konzorcium, s azzal együtt Csetényi Csabának a cége a betelepítési kvótáról, valamint a növekedésösztönző csomagról szóló kommunikációs kampányokkal kapcsolatos feladatok ellátására a Miniszterelnöki Kabinetiroda megbízásából. Tehát annak a kabinetirodának a nevében bonyolította le az ajánlatkérő az eljárást, aminek a minisztere éppen Rogán Antal.

Ez annak tudatában érdekes, hogy a mai nap a miniszterelnök bejelentette, hogy népszavazást fognak kiírni a kötelező betelepítési kvótával kapcsolatban, tehát a tender ez irányú összegét tekintve nem lenne meglepő, ha a népszavazást megelőző kampányt ez a konzorcium vinné majd.


http://www.mfor.hu/cikkek/126051.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amikor Orbán Viktor tolja túl a népszavazási biciklit.
  2016-02-25 19:00:01, csütörtök
 
 
Amikor Orbán Viktor tolja túl a népszavazási biciklit.
2016.02.24. 18:37

Amit népszavazási kérdés formájában egyik nap még nem lehetett megtenni a vasárnapi boltzár esetében, azt másnap minden gond nélkül sikerült végrehajtani egy a kormánynak, ja Orbán Viktor számára fontosnak kérdés feltevésére az ország lakosainak szavazás formájában. Hihetetlen egy ország az ahol egy nap még egyszerre több tucatnyian akarnak egyforma népszavazási kérdést beadni csak azért, egy másikat ezzel megakadályozzanak, másnap meg egy valaki pont akkor von vissza egy népszavazási kérdést mikor Orbán Viktornak szüksége van rá. Ilyen véletlenek csak egy olyan országban fordulhatnak elő ahol a stadionok közül egy pont a miniszterelnök háza mellé épül.

Most akkor eljött az idő a népszavazásról való beszélgetésnek. Orbán Viktor nagyon fog neki örülni ha ezzel foglalkozik majd az ország, így neki is lesz számos lehetősége az erről való hazudozásra. Addig sem kell másról tudomást vennie így könnyebb lesz az élete. Ez lesz egy újabb szabadságharc első fejezete. Ezzel sikeresen el lehet majd terelni az olyan hozzá nem értők figyelmét a napi bajokról, akiknek nem fontos az ország jelen problémája. Fontos kérdés a menekültek betelepítése az unióból az ország területére, de van ettől sok a mindennapokat érintő kérdés ami jobban teljesítő tündérországban az emberek többségét mélyebben érinti.

Pár ezer menekült befogadásának az elutasítása, vagy sok százezer tanuló megfelelő oktatása. Nehéz választás volt lehet ez Orbán Viktor számára. De inkább foglalkozik a menekültek elüldözésével mint a kórházakban uralkodó állapotokkal. Vagy beszélhetne a közmunka kilátástalanságáról,a munkavállalók megélhetési nehézségeiről a bérből és fizetésből, az egyre nagyon szegénységről, az egyre nagyobb méretű kivándorlásról, a növekvő államadósságról, az állami földek eladásáról a haveroknak, a letelepedési kötvények körüli visszaélésekről. De ezekről nem fog mert egy részéből nagy haszna van saját magának és a családjának, meg a hozzá közelálló talpnyalóknak. A másik részről meg megint nem beszél mert az ott keletkezett problémákat pont az ő hozzá nem értő kormányzása és fafejű akarnoksága okozta.

Marad tehát a jól bevált recept szerinti népámítás, a figyelem elterelése a mindennapokról. Hogy ez mennyire átgondolt? Szinte semennyire. Egy ötlet ami ügyesen be lett dobva, most inkább erről beszéljen az ország mint készüljön a sztrájkra az országban tapasztalható állapotok miatt.

Máris arról szól a vita ebben a kérdésben lehet-e egyáltalán népszavazást kiírni? És akkor ott a másik kérdés amiről közben nem szabad elfelejtkezni. Mi van a közoktatással? Persze erről is lehetne népszavazást kiírni, de ez Orbán Viktor számára nem fontos. A menekültek elleni hangulatkeltésre már készen van a csapat, jól begyakorolt plakátragasztók állnak készen az állami pénzen feltalált gyűlöletkeltés zsebre rakható hasznáért. Az oktatás gondjainak megoldáshoz nem áll rendelkezésre semmilyen hozzáértés sem személyi, sem akarati oldalról a kormánypárt részéről.

Sok mindenről lehetne népszavazást kiírni. Például a vasárnapi boltzárról. De az bukta lenne Orbán Viktor számára, és nem is kicsi ahol az eredmény esetleg megcáfolná a kormány minden ezzel kapcsolatos hazudozását. Lehetne népszavazás Paksról is. De az megint nem jó, abból Orbán Viktor lehet megint nem jönne jól ki pedig az is nemzetközi szerződés, de ott sokat lehet keresni a bolton a kormányoldalnak. Akkor arról is kuss van a népnek.

Marad tehát a most bedobott ötlet bármennyire is vérlázítóak a körülményei. Lehet nem lesz belőle semmi elmarad a népszavazás, néhány hét és lekerül a napirendről, és eltűnik a többi gaztettel együtt. De addig is időt nyer a gépezet. Így Habony Árpád elmehet Ibizára egy adag ötletért a fehér poros tengerpartra, és kitalálhat valamit a kormánypárt meginduló népszerűségvesztés ellen. Az sem baj ha őt sem látják pár hétig, az esküvője, és a kölcsönzött képei miatt most már nagyon fel kellene kötni őt is az első fára.

Legyen népszavazás? Ne legyen? Miről legyen? Ezek a jövő kérdései. A ma problémái azonban ettől egy kicsit fontosabbnak tűnnek. Mennyi a gáz ára világpiacon? Mennyi is akkor itthon? Mennyi TAO pénz megy el a stadionok fenntartására? Ismétlés. Fenntartása az üres stadionoknak a közpénzből. A KLIK mit is csinál? És mennyiért? Milyen hatékonyan? Mennyi a kórházak adóssága? Mennyi a nővérek fizetése? Meg lehet élni havi negyvenhétezerből?

Ezek csak olyan hirtelen eszébe ötlő gondok az ország mindennapjaiból az eszét használó kisembernek. Ha Orbán Viktor népszavazást akar akkor van ahhoz száz, de lehet még több jó kérdés az ország mindennapjai szempontjából. Orbán Viktort azonban ezek nem érdeklik. Kérdezte már valaki miért nem? Mert ezekhez nem ért.

Ha valaki népszavazni akar Orbán Viktor felhívására menjen el nyugodtan, remélhetőleg egymaga fog abban a sorba állni. Ha valaki nem akar népszavazni, akkor az ne hagyja elterelni a figyelmét a lényegesebb kérdésekről a mindennapjait érintő kérdéseiről.


http://banditapolitika.blog.hu/2016/02/24/amikor_orban_viktor_tolja_tul_a_nepszav azasi_biciklit
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kósa: “Előveszek egy Kalasnyikovot és mindenkit lelövö
  2016-02-25 18:55:25, csütörtök
 
  Kósa: “Előveszek egy Kalasnyikovot és mindenkit lelövök a teremben"


https://youtu.be/xOIcU_uXDiQ


http://n1tv.hu/kosa-eloveszek-egy-kalasnyikovot-es-mindenkit-lelovok-a-teremben/

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2016.01 2016. Február 2016.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 477 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1475
  • e Hét: 4577
  • e Hónap: 15688
  • e Év: 169184
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.