Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Márai Sándor: Munkaterv
  2016-02-26 22:54:04, péntek
 
 

A hölgyek cselédjeikről beszéltek. Elmondták mindazt, amit ilyenkor mondani szokás; kezdve azon, hogy ,,tulajdonképpen mindenük megvan nekik", egészen addig, hogy ,,igazából fizetett ellenségek". Egyik hölgy, tetézve a cseléd szociális lehetőségeit, fokozó hangnemben mondta: - ... s ezenfelül napjában kétszer mehet a liften.
 
 
0 komment , kategória:  Emberi bölcsesség és ami marad  
Márai Sándor: Északi fény
  2016-02-26 22:52:23, péntek
 
 

Éjjel sugárzani kezdett a láthatár, bíborszín lángokkal, mintha elkövetkezett volna az utolsó óra, mikor a koporsók felfakadnak, a csontvázak sorbaállanak, az égen kigyulladnak a Jelek, elhangzik a kürtszó, és felelni kell az utolsó kérdésekre. A Margit körút sarkán álltam és vártam a kürtjelet. ,,Háború lesz!" - mondták az éjszakai őgyelgők.
- Mit is felelhetek majd? - gondoltam. - Vártam a halálra és vártam az örömre. Az öröm másképp érkezett, mint ahogy vártam, más íze volt, más értelme, mint ahogy képzeltem. Valószínűleg a halál is más lesz. Hiába készültem, kedves angyal, hiába fenyegetsz a pallossal; nem tudom mást felelni, csak, hogy nem tehetek az egészről.
- De igen! - mondja szigorúan az angyal. - Nem égtél eléggé! Érted?
- Égni kellett volna? - kérdem; s egyszerre megértem, hogy igaza van.
- Égni, égni! - mondja rettenetes hangon. - Égni, elégni, az életben, az örömben, a hitben, a szenvedélyben. Most menni a pokolra és égjél örökké!
Ezt mondja majd, gondoltam. De akkor már jött a villamos.
 
 
0 komment , kategória:  Emberi bölcsesség és ami marad  
Kohut Katalin: Mindig és mindörökké (2009) – Filmajánl
  2016-02-26 19:21:26, péntek
 
 

Színes, magyarul beszélő, amerikai romantikus vígjáték - 86 perces

Rendező: Kevin Connor
Forgatókönyvíró: Riley Weston
Zeneszerző: Roger Bellon
Operatőr: Todd Barron
Vágó: Colleen Halsey

Szereplők:

Grace: Rena Sofer
Michael: Dean McDermott
A fiatal Grace: Rachel Fentz
Phillip Walsh: Rob Boltin
James: Jonathan Chase
Mary Anderson: Barbara Eden
Bill Anderson: Max Gail

Egy igazi nagy szerelemről láthatunk filmet. Azt hiszem, erre mondják azt, hogy lángolás egy életen át, soha semmi más nem pótolhatja, s csak egyszer lehet ilyen egy ember életében.

1989-es gimis fotókat nézegetett Grace, abból az időből, amikor két dollár volt egy mozijegy... Ő volt a pompom lányok csapatkapitánya. Nagyon szerelmes volt Michaelbe, de a fiú hagyta, hogy a lány terveit megvalósítsa. Grace titkon álmodozott az álomesküvőről, feldíszítette képzeletben a templomot. Ennek ellenére elbúcsúztak egymástól.
Grace egy profi lakberendezési cég vezetője lett. Megbízták azzal, hogy a városa szállodáját átalakítsa. Útközben vesztegelt a szállító autó, de sikeresen megoldotta a problémát, mire jönnek terveit megnézni, minden rendben lesz. Phillip volt a barátja már évek óta, akivel tökéletesen megértették egymást, de az esküvő gondolata még nem merült fel közöttük. Gracenek már volt egy pár évig tartó házassága, melyből megszületett Scott fia, akivel nagy szeretetben, bizalomban és megértésben éltek.
Húsz év telt el az érettségi óta, találkozót hirdettek meg. Az asszisztens figyelmeztette az asszonyt az esti programra.
Közben a városba érkezett Michael a családi házba, melyben terhes húga lakott a férjével. Asszisztense kísérte, aki segített mindenben, mikor egyik város hoteljéből a másikba mentek az átalakítások miatt.
Volt egy egy évig tartó házassága, de nem jelentett semmit, nyomtalanul elmúlt.
Mindketten fél óráig gondolták az érettségi találkozón való megjelenést, de amikor összetalálkoztak, ugyanaz történt, mint annak idején: Grace zavarba jött, ismét villámlásként érte a felismerés, hogy még mindig Michaelt szereti, s a férfi ugyanígy érzett. Megtudták, hogy az asszony cége dolgozik a férfi szállodájában, ahol majd másnap találkoznak.
Fia és az asszisztense észrevette Gracen a változást, az állandó mosolyt, az elrévedéseket. Anyja szerint Phillip a biztos férjjelölt. ,,Van olyan időszak, amikor a múlt és a jelen összeütköznek." Pontosan ez történt, de most Grace volt az, aki elengedte a férfit.

A filmet itt tekinthetik meg:

https://www.youtube.com/watch?v=jaYmnLUgsjc

2016. február 26.
 
 
0 komment , kategória:  Filmajánló  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2016.01 2016. Február 2016.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 84 db bejegyzés
e év: 832 db bejegyzés
Összes: 7244 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 153
  • e Hét: 2040
  • e Hónap: 4399
  • e Év: 56665
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.