Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Töltött kelkáposzta fehér hagymamártással
  2016-02-27 23:03:40, szombat
 
  Töltött kelkáposzta fehér hagymamártással

Hozzávalók

8 db kelkáposztalevél
20 dkg sárgarépa
20 dkg zeller
20 dkg póréhagyma
2 ek olaj
frissen őrölt bors
1/4 tk őrölt rozmaring
tengeri só
A mártáshoz:
1 fej hagyma
2 dkg vaj
1 ek olívaolaj
2 ek liszt
4 dl tej
tengeri só
frissen őrölt bors
1/2 db citrom
1/2 csokor petrezselyem

Elkészítés

1. Főzzük a káposztaleveleket sós vízben 2-4 percig. Emeljük ki, majd tegyük hideg vízbe. Vegyük ki, és vágjuk ki a vastag ereket.

2. A megtisztított répát, zellert és pórét vágjuk hosszú, vékony csíkokra, majd pirítsuk meg a gyökérzöldségeket a felforrósított olajon, végül adjuk hozzá a pórét is. Sózzuk és borsozzuk meg, majd hintsük meg a rozmaringgal.

3. A mártáshoz fonnyasszuk meg a finomra vágott hagymát a felforrósított vaj és olívaolaj keverékén. Szórjuk meg a liszttel, és pirítsuk együtt néhány másodpercig. Engedjük fel tejjel, forraljuk 5 percig. Sózzuk és borsozzuk meg, adjuk hozzá a citrom kifacsart levét, végül keverjük bele a finomra vágott petrezselymet.

Cseh János
séf

Vásárláskor minél zöldebb kelkáposztát válasszunk. A töltött kelkáposztát készíthetjük úgy is, hogy a mártást tejföllel kicsit sűrűbbre főzzük, reszelt sajttal megszórjuk, és a sütőben magas hőmérsékleten pirosra sütjük.





Forrás: Mindmegette.hu



 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Burgonyalepény, azaz tócsni
  2016-02-27 22:53:00, szombat
 
  Burgonyalepény, azaz tócsni

Hozzávalók

1 kg burgonya
25 dkg liszt
1 db tojás
5 dkg vaj
1 csipet só

Elkészítés

1. Héjában főzzük puhára a burgonyát,majd szűrjük le és hámozzuk meg. Reszeljük gyúródeszkára, sózzuk meg kissé, és dolgozzuk össze a liszttel és a tojással.

2. Formázzunk a tésztából hosszúkás veknit, majd szeleteljük fel. Sodrófával lapítsuk ki a szeleteket. Tegyük a lepénykéket száraz serpenyőbe, és süssük őket mindkét oldalukon 2-2 percig. Ha elkészültek, kenjük meg őket a vajjal.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Amerikai csokoládés pite
  2016-02-27 22:49:44, szombat
 
  Amerikai csokoládés pite

Hozzávalók

12,5 dkg vaj (és a tepsihez)
10 dkg porcukor
25 dkg liszt (és a nyújtáshoz)
2 db tojássárgája

A töltelékhez:
25 dkg tejcsokoládé
20 dkg étcsokoládé
10 dkg vaj
3 dl tejszín
5 dkg porcukor
1 dl tej
1-2 ek meggylikőr

Elkészítés

1. Keverjük habosra a vajat a porcukorral és 1 csipet sóval. Szitáljuk hozzá a lisztet, majd adjuk hozzá a tojássárgáját, valamint 2 ek hideg vizet, és dolgozzuk össze. Csomagoljuk fóliába, és tegyük a hűtőbe.

2. Lisztezett felületen nyújtsuk a piteformánál nagyobb körré a tésztát. Simítsuk a kivajazott formába, a peremét nyomkodjuk meg kissé, az alját pedig szurkáljuk meg villával. Pihentessük 15 percig, majd süssük 180 fokos sütőben 30 percig. Hagyjuk kihűlni.

3. Közben készítsük el a tölteléket: aprítsuk fel a kétféle csokoládét, a vajat vágjuk kockára. Főzzük fel a tejszínt a porcukorral és 1 csipet sóval, majd vegyük le a tűzről. Adjuk hozzá a csokoládékat és a vajat, és kevergetve olvasszuk fel. Végül öntsük hozzá a tejet, és ízesítsük a likőrrel. Kevergessük addig, amíg szép fényes krémet nem kapunk, majd öntsük a krémet a tésztára, és hagyjuk megszilárdulni.





PATAKY KRISZTINA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Ropogós rostélyos pikáns salsa szósszal és steak burgonyával
  2016-02-27 22:46:17, szombat
 
  Ropogós rostélyos pikáns salsa szósszal és steak burgonyával

Hozzávalók

80 dkg marharostélyos
8 ek olívaolaj
2 tk szemes bors

A salsához:
1 csokor felaprított petrezselyemzöld
0,6 dl fehérborecet

1 ek egész bors
2 tk szárított oregánó
1 tk Cayenne-bors
1 dl olívaolaj
1 fej lila hagyma
2 paradicsom
2 gerezd fokhagyma

Elkészítés

A salsához aprítsuk fel a kétféle hagymát és a koktélparadicsomot, és tegyük tálba a petrezselyemmel együtt. Locsoljuk meg az ecettel, az olívaolajjal, és szórjuk meg egy csipet sóval és a fűszerekkel. Tegyük hűtőbe, és érleljük 2 órán keresztül.
Vágjuk 4 szeletre a húst, majd dörzsöljük be az olajjal, és pihentessük 30 percig.
Mozsárban törjük durvára a borsot, és hempergessük meg benne a szeleteket. Serpenyőben forrósítsuk fel a maradék olajat, és pirítsuk meg rajta a szeleteket minden oldalról, majd tegyük át őket tepsibe, sózzuk meg ízlés szerint, és toljuk a 160 fokra előmelegített sütőbe 20 percre.
Kínáljuk mellé a fűszeres salsát. Köretként készítsünk steak burgonyát.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Kelbimbóleves pirított gesztenyével
  2016-02-27 22:44:04, szombat
 
  Kelbimbóleves pirított gesztenyével

Hozzávalók

20 dkg kelbimbó
tengeri só
20 dkg vegyes gyökérzöldség
4 dkg vaj
1/2 fej hagyma
15 dkg gesztenye
2 gerezd fokhagyma
frissen őrölt bors
1 ág kakukkfű
4 dl tej
1/2 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés

A megtisztított kelbimbót szeleteljük vékony karikákra, majd főzzük félpuhára forrásban lévő, sós vízben. Szűrjük le és tegyük félre.
A megtisztított zöldséget vágjuk vékony szeletekre, majd pirítsuk meg mindet a felforrósított vajon 5 percig. Keverjük hozzá a finomra vágott hagymát, és a megtisztított, felkockázott gesztenyét. Pirítsuk együtt 2 percig, forgassuk hozzá a zúzott fokhagymát, és pirítsuk további 1 percig. Sózzuk és borsozzuk meg, fűszerezzük a kakukkfű lecsipkedett leveleivel.
Engedjük fel a tejjel és 4 dl hideg vízzel. Forraljuk fel, főzzük 5 percig, majd adjuk hozzá a kelbimbót. Ismételten sózzuk és borsozzuk meg, majd a finomra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Márványos kuglóf
  2016-02-27 22:41:46, szombat
 
  Márványos kuglóf

Hozzávalók

3 dkg élesztő
2,5 dl tejszín
18 dkg+ 1 tk cukor
40 dkg liszt
19 dkg vaj
0,5 db vaníliarúd
0,5 db citrom reszelt héja
5 dkg mazsola
zsemlemorzsa
2 ek kakaópor
1 ek darabolt csokoládé

Elkészítés

1. Morzsoljunk 3 dkg élesztőt 2,5 dl tejszínbe, adjunk hozzá 1 tk cukrot, és keverjük össze. Dolgozzuk össze 25 dkg liszttel, majd letakarva, meleg helyen hagyjuk megkelni.

2. Kockázzunk fel 19 dkg vajat. Verjünk habosra 6db tojássárgáját 18 dkg cukorral. Adjuk hozzá a vajat, 1/2 db vaníliarúd kikapart belsejét, 1/2 db citrom lereszelt héját, valamint egy csipet sót. Dolgozzuk össze a tojásos masszát a megkelt tésztával. Adjunk hozzá 15 dkg lisztet és 5 dkg mazsolát. Ismét dolgozzuk át a tésztát.

3. Alaposan kenjünk ki vajjal és szórjunk meg zsemlemorzsával egy kuglófformát. Simítsuk bele a massza 2/3-át. A többi tésztába keverjük 2 ek kakaóport és 1 ek darabolt csokoládét, majd simítsuk a világos tésztára. Villával húzkodjuk egymásba a tésztákat, hogy márványos hatást érjünk el. Süssük 170 fokra előmelegített sütőben 45 percig. Hagyjuk a formában kihűlni, majd óvatosan fordítsuk ki belőle. Tálaljuk vaníliás porcukorral megszórva.





Fazekas Kira

Forrás: Mindmegette.hu




 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Egészségben eltöltendő hétvégét!
  2016-02-27 19:22:43, szombat
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

További jó estét!
és




 
 
0 komment , kategória:  Hétvégét  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2016.01 2016. Február 2016.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 298 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 173
  • e Hét: 4687
  • e Hónap: 9725
  • e Év: 139432
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.