Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Lesz-e népszavazás?
  2016-02-28 21:34:26, vasárnap
 
  2016\02\27 BircaHang

Lesz-e népszavazás?

Nem lesz. Valójában senkinek se érdeke.

Mindenkinek csak felesleges kockázat lenne egy esetleges népszavazás.

ref

Pedig látszólag mind a két téma nyerő: az emberek többsége nem akar iszlamista bevándorlást és szeretne hétvégén is vásárolni.

A fideszes migrációs népszavazáson biztos ugyan a Fidesz győzelme, de a részvételi arány túl kicsi lehet, ami így mégis romboló hatású lehet a Fideszre. Ezért nem érdeke a Fidesznek egy ilyen népszavazás tényleges megtartása. A lényeg: a téma lebegtetése.

A boltbezárós ballib népszavazás esete nagyon hasonló. A téma keveseket érdekel komolyan - sokkal kevesebbeket, mint a migrációs ügy -, a részvétel nem lesz nagy rajta, ami katasztrófa lenne a ballibek számára, hiszen ismét megmutatná minimális mozgósítási képességüket. A ballibek érdeke a témát folyamatosan lebegtetni, ez hozza a legnagyobb politikai hasznot.

Most úgy tűnik, a Fidesz igyekszik provokálni a ballibeket, hogy bele tudjanak esni a csapdába: azaz látszólag gátolni fogja az ügyet, megadva a lehetőséget a ballibek, hogy “nyerjenek", azaz LEGYEN népszavazás. Ezek után a ballibek nem fogják tudni tovább lebegtetni az egészet, kénytelenek lesznek ténylegesen elkezdeni szervezni a szavazást.

Jóslatom: a ballibek direkt rossz aláírásokat fognak benyújtani majd, hogy aztán a választási bizottság megállapíthassa: nincs meg a szükséges számú aláírás. Ezek után majd azt lehet mondani “a Fidesz kitalált formai okokból megakadályozta a szavazást". Mert az, hogy a ballibek sosem csinálják meg az egészet a valóságban, az halálbiztos. Ennyire nem buták.

http://bircahang.blog.hu/2016/02/27/lesz-e_nepszavazas
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
magánklinikán lehetséges bármi
  2016-02-28 21:08:02, vasárnap
 
 

“Megmentettük az iskoláinkat és a kórházainkat" “Ha szembeszálltunk az IMF-el, egy KLIK de foghat ki rajtunk"- mondja a KLIK adósságáról. “Felére csökkent a várólista, a vidéki kórházakban 21 századi körülmények várják a betegeket"
Orbán Viktor milyen országban él?

magánklinikán lehetséges bármi

Az is hogy kiengedik

Ahogy meg is tortent mar sajnos....
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nagyot nyer a baloldal Salgótarjánban
  2016-02-28 20:38:21, vasárnap
 
  Nagyot nyer a baloldal Salgótarjánban

2016. február 28., vasárnap, 20:20 Utolsó frissítés: 8 perccel ezelőtt

Szerző: -ha

A szavazóköri eredmények felének összesítése után a szocialista jelölt közel 1000 szavazattal vezet, annak ellenére hogy a kormánypártok az utolsó pillanatokban is hihetetlen energiákat mozgósítottak jelöltjük mellett. Úgy tudjuk, hogy a kormánypárti jelölt már gratulált baloldali ellenfelének.

Magas részvétel mellett ért véget a salgótarjáni polgármester-választás, az utolsó napközbeni jelentés szerint a szavazók 45,97%-a adta le a voksát fél hatig, így valószínűleg végül a város több mint fele vett részt a választáson. Azaz a részvételi arány tíz százalékkal is meghaladhatja a 2014-es általános helyhatósági választásét, ami szinte példanélküli az időközi választások történetében.

Fotó: Túry Gergely

A választást azért kellett kiírni, mert rövid, súlyos betegséget követően novemberben elhunyt Dóra Ottó Salgótarján addigi első embere. A polgármesteri címet most négyen igyekeznek megszerezni. az MSZP-DK és a Tarjáni Városlakók Egyesülete által támogatott alpolgármester, Fekete Zsolt, a Fidesz jelöltje Simon Tibor, a jobbikos Hulitka István és a Munkáspárt elnöke, Thürmer Gyula. A küzdelem minden bizonnyal a baloldali és a kormánypárti aspiráns között fog eldőlni

Az első információk megérkeztek a szavazókörökből. Az 1. számú szavazókörben, Salgóbányán döntetlenre végzett a két esélyes jelölt, korábban itt nagy fölénnyel a Fidesz szokott győzni. A 17. szavazókörben több mint 300 szavazatot szerzett Fekete, míg ellenfele alig 200-at, 2014-ben még 213-197 volt az eredmény a Fidesz javára. A 27. számú szavazókörben, ahol Dóra Ottó legutóbb 207-142 arányban diadalmaskodott, most Fekete Zsolt 268 szavazattal nyert 165 ellenében.

Két belvárosi szavazókörből is érkeztek hírek, az egyikben 167-94, a másikban 186-144 arányban győzőtt a baloldali jelölt. Legutóbb mindkét körzetben a fideszes végzett az élen.

Érkeznek az eredmények a körzetekből a hvg.hu tudósítójához. Ezek alapján a 40-ből 17 szavazókör szavazatainak megszámolását követően Fekete Zsol 800 szavazattal vezet Simon Tibor előtt.

21 szavazókör eredményeinek összesítése után az állás Fekete Zsolt: 3877, Simon Tibor: 2909 szavazat. Úgy tudjuk, hogy az utóbbi már gratulált is az MSZP-DK-TVE által támogatott Feketének.



A magas részvétel és az utolsó napok történései alátámasztják azt, amit korábban a voksolás tétjéről írtunk, vagyis, a szavazás nem csak azt dönti el, hogy ki lesz egy megyei jogú város vezetője, hanem az esemény az országos politika szempontjából is jelentőséggel bír. A nógrádi megyeszékhelyet elborították a plakátok, és ellepték az aktivisták, a jelöltek keményen odamondogattak egymásnak, a táborok hívei között pedig állandósultak a verbális összecsapások.

A helyszíni tapasztalatok alapján készült beharangozónkat itt olvashatják el.

Beszámolónk készítését követően sem csitultak az indulatok; az elmúlt napokban tovább durvult a kampány. Egy ismeretlen eredetű, ám a Fidesz nyilvános üzeneteinek megfelelő tartalmú szórólap jelent meg, amely azt tartalmazta, hogy az önkormányzat akkora hiányt halmozott föl, hogy ha a jelenlegi vezetés, és konkrétan Fekete Zsolt folytatja a munkát, úgy az minden tarjáninak 57 ezer forint plusz kiadást jelent. A Fekete Zsoltként szignózott levél egy ,,csekket" is tartalmaz, amelyről többen azt is hitték, hogy be kell fizetni. A szórólapot a helyi választási bizottság törvénysértőnek ítélte, és eltiltotta az ismeretlen elkövetőt a jogsértést folytatásától.

Fotó: Túry Gergely

A mai napon azután a fenti levéllel azonos tipográfiájú és nyomású szórólapok jelentek meg, amelyek névre szólóan kérlelték a helyieket Simon Tibor támogatására. A Fidesz az utolsó pillanatokban más erőket is megmozgatott, szinte egész nap gépi és valóságos telefonhívásokkal próbáltak jelöltjük mellett mozgósítani.

http://hvg.hu/itthon/20160228_Salgotarjan_eredmeny_polgarmestervalasztas_Fekete_Z solt_Simon_Tibor
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy egyetemista lány durván elküldte Orbánékat melegebb égha
  2016-02-28 20:20:20, vasárnap
 
  VÉGRE!!!!!!!!!!!!! vALAKI KIMONDJA A VALÓSÁGOT! TAKARODJATOK SZAR - TETVES ROHADÉKOK!

**********


Egy egyetemista lány durván elküldte Orbánékat melegebb éghajlatra


ma, 17:17

Kövesdi Veronika egyetemi hallgató mondta a legkeményebb beszédet az Orbán Viktor beszédével szembeni, Együtt által szervezet tüntetésen. Talán nem túlzás azt állítani, hogy az ellenzék Jeanne d'Arc-ja tűnt fel -írja a 444.hu.

A hatalom azoké, akik titeket, akiknek a nyakkendője Orbán Viktor és Habony Árpád seggéből lóg ki, el fognak zavarni és felelősségre fognak vonni - mondta többek között Kövesdi.





https://youtu.be/TTU9VKh5iVU


http://propeller.hu/itthon/3196248-egy-egyetemista-lany-durvan-elkuldte-orbanekat -melegebb-eghajlatra?utm_source=mm-2016-02-28&utm_medium=email&utm_campai gn=Egy%20egyetemista%20l%C3%A1ny%20durv%C3%A1n%20elk%C3%BCldte%20Orb%C3%A1n%C3%A9 kat%20melegebb%20%C3%A9ghajlatra
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A fidesz leradírozta a magyar nemzetet Európa térképéről
  2016-02-28 15:44:19, vasárnap
 
  A fidesz leradírozta a magyar nemzetet Európa térképéről
|
Doki 2016. február 27., szombat 07:02

2016. február 23-án valakik leradírozták Európa térképről Magyarországot, és hiába mondjuk már 25 éve, hogy ennél már nincs lejjebb, havonta derül ki, hogy még mindig nem értük el a béka seggét, sem Dante poklát, tapasztaljuk, hogy van lejjebb, vannak még mélyebb bugyrai a hazugságnak, a csalásnak, mindennek, aminek semmi köze a Thomas Manni polgári értékeket valló magyartársadalmakhoz. Ami Magyarországon a népszavazási komédiához az elmúlt két évben köthető, abban bizony otthonosan besegít és gúnyosan mosolyog a parlament, az alkotmánybíróság, a Nemzeti Választási Iroda, a Kúria, az ügyészség, és a magyar társadalom is (magamat is beleértve, mert ennyi szenny láttán lángolnia kellene az országnak és én is csak itt írogatok) vagyis minden demokratikusnak hitt és vallott intézmény és magát demokratának valló személy. Nevetség tárgya lettünk a világon, hogy kopasz focidrukkerek elzárjanak egy nem túl komolyan vehető párt kezdeményezését a népszavazási kérdés elsőkét történő benyújtása elől, helyette egy fideszes (naná, hogy független) polgármester nyugdíjas felesége beelőzi és ismét olyan kérdést vet be a népszavazásba (megint a boltok vasárnapi zárva tartása van porondon, ha valaki még nem értesült róla) ami fél évig elhúzza az eseményeket, és ugyan úgy lesz elutasítva, mint az eddigi kezdeményezések. A döbbenetes most az, hogy a megfélemlítés módszere is megjelent egy közintézményben. Kopasz, kigyúrt, agyilag 100-as szög, de mégis csak félelmetes emberek verődnek véletlenül össze a Nemzeti Választási Iroda épületében február 23-án hajnalban, talán arra gondolva, hogy itt lesz a beharangozott skinhead koncert és szeretnének minél közelebb kerülni a színpadhoz, mert arról fogalmuk sincs, hogy miért vannak ott, ahol éppen vannak, mert csak utasítást kaptak. Komédia, szégyenletes komédia a szervező fidesz részéről, aki persze azt állítja, semmi köze az egészhez. Gusztustalan komédia, hányingert keltő komédia, de sajnos leradírozott bennünket, polgárokat, parasztokat, munkásokat, értelmiségieket, magyar állampolgárokat, a nemzet tagjait az európai térképről. Nem sértem meg a Balkánt, mert ez nem is balkáni megoldás, ők ezen már túlléptek, ott sem fordulhat ilyen elő, talán csak néhány afrikai, esetleg dél-amerikai diktatúrában. Oda süllyesztette a fidesz 6 év kemény munkájával a papíron és szóban folytonosan nemzetivé degradált magyar nemzetet. Ahelyett, hogy nemzeti magasságokba emelte volna, egy szar nemzetté próbálja degradálni, de ez ellen tiltakozni kell, mert a magyar nem egy szar nemzet, csak néhány képviselője szar alak. És ha majd a magyar nép elsöpri a férgek seregét, a magyar név megint szép lesz, méltó régi, nagy híréhez.


http://patacsipilvax.hu/?p=56189
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mészáros úr születésnapja
  2016-02-28 15:38:32, vasárnap
 
  Mészáros úr születésnapja

2016.02.28. 13:06


A Puskás Öcsi spanyol becenevéről elnevezett felcsúti Pancho Arénában megrendezett bajnoki labdarúgó mérkőzést kisebb házi ünnepség előzte meg a pálya szélén. Mészáros Lőrinc urat, a PAFC elnökét köszöntötték ötvenedik születésnapja alkalmából az ott megjelentek, és a közszolgálatinak csúfolt tévé nyilvánossága előtt. Nem tudni, ez összvissz hány embert jelentett, hiszen az sem ismert előttünk, hányan tekintették meg a meccset a tévékészülékek előtt, mint ahogy azt sem, hányan voltak jelen a pálya nézőterén.

A Csakfoci.hu szerint kétezren, a Nemzeti Sport szerint viszont 1756-an. A képernyőről nézve viszont tutira úgy tűnt, még ezren sem voltak, hiszen a stadion nagy része jól láthatóan teljesen üresen tátongott. De hát már megszoktuk a hazai fociban az ilyen apróbb lódításokat a nézőszámmal összefüggésben, főként a felcsúti focipálya környékén, hisz a tudósítások szerint voltak itt már jóval többen is, mint a stadion össz-befogadó képessége.

De jelen esetben nem is a mennyiség volt a fontos, sokkal inkább a minőség. Hiszen a kamerák jóvoltából azt is konstatálhattuk, hogy a díszpáholyban ott jópofizott Herr Storck társaságában a miniszterelnök úr is, akinek, mint tudjuk, saját beismerése szerint is Isten után a legtöbbet köszönheti a Mészáros és Mészáros Kft. vezető embere. Felteszem meccs után le is gurítottak azért néhány pohárkával, és egy-két cvikipuszi után Bernd mestert talán még a ,,fehérvári huszárok" című nagyszerű nótára is sikerült megtanítani

Ám az ünnepi programba kisebb gikszer is becsúszott, mert a Videoton valami érthetetlen ok folytán mégis megnyerte az akadémisták (?) elleni igen alacsony színvonalú mérkőzést. Méghozzá igen furcsa körülmények között, a hosszabbítás hosszabbításában.

Így aztán a tengernyi pénzzel kitömött Mészáros csapat maradt az utolsó előtti kieső helyen, kicsit elrontva ezzel a az elnöki ünnepet.

Bár az is lehet, hogy Mészáros Lőrinc egy mazochista, hiszen épp mostanában vette meg az Eszék csapatát is, amelyik a horvát bajnokságban szintén az utolsó előtti helyen tanyázik.

Mindenesetre születésnapja alkalmából hosszú, boldog éveket kívánunk mi is Mészáros Lőrinc úrnak, éltesse őt az Isten és Orbán Viktor sokáig!

http://proszektura.blog.hu/2016/02/28/meszaros_ur_szuletesnapja
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
BASEBALL-SAPKÁT a VASALT HERÉRE
  2016-02-28 15:36:36, vasárnap
 
  2016. február 27., szombat

BASEBALL-SAPKÁT A VASALT HERÉRE

Lehet, nincs igazam, de ettől még az én véleményem...
Elvileg könnyű dolgom lenne, merthogy azt a két embert, akikről itt szó van, nemigen kedvelem.
Ha hirtelen dönteni kellene, hogy melyiküket kevésbé, hát meglehetősen nagy bajban lennék, igaz, ezen nem is kellene töprengenem, ha nem állt volna elő egy olyan helyzet, mely a televíziónézőket döntésre sarkallja.
Mondhatnám én is, mint Vujity Tvrtko, hogy nem is tudom, hogy kell-e nekem ebben álláspontot kialakítani, de most egy cikket láttam az egyik internetes portálon a TV2 reggeli műsorának videója felett, azzal a címmel, hogy Tvrtko kiakadt, hogy így kellett távoznia a csatornától, én meg csodálkozom, hogy csodálkozik.
Aki majd két évtizedig egy kuplerájban dolgozik, az ne bántsa a többi durvát, még akkor sem, ha ő munka közben fintorog.
Merthogy, - ha valahol -, hát akkor egy olyan piacon, ahol a médiát a hirdetők tartják el (és most tekintsünk el a politikai kapcsolatokból adódó megrendelésektől) ott vagy ki kell szolgálni a nézők igényét, vagy el kell menni rétegműsort csinálni a National Geographicra, ott aztán lehetne magas erkölcsiségű véleményt formálni a szurikáták szerelmi életéről, már, ha lenne nézettsége az így készült műsornak.
Ha valaki cirkuszba megy, akkor bohócot akar látni, ha valaki az erkölcseit akarja nemesíteni, akkor régebben templomba ment, ma már persze nagy az átfedés, és igencsak elszánt hívőnek kell lennie annak, aki nem veszi ezt észre.
A kereskedelmi televíziók a bulvár műfaját űzik, erre van igény. A nézők imádják a testnedvekben tocsogó műsorokat, imádnak leselkedni, mégha tudják is, hogy az így szerzett kép a valóságtól oly messze esik, mint hajdan Makó vitéz esett a három monoteista világvallás szent helyétől.
Mindenki tudja, hogy amikor Berki ajándékozni akar egy aranytéglát, akkor az kamu, csak a leghülyébbek, meg az adóhivatal hiszi el, hogy az tömör arany, így aztán Klapkára majdnem rárohad a bilincs, Berkit meg a frász kerülgeti, hiszen neki is el kellene számolnia arról, hogy honnan a tenger pénz - a kincs, ami nincs.
De a néző úgy csinál, mintha hinne, a celeb úgy csinál, mintha dúsgazdag lenne, ami ha a celeb jól teszi a dolgát, idővel akár igaz is lehet, hiszen növeli a nézettséget, a reklámidő kihasználtságát, továbbá a Berki nevű mázsa hús eladhatóságát.
A bulvár-televíziózás nem hittérítésről, nem erkölcsnemesítésről, hanem a pénzről szól, és bulvárban éppúgy helye van álharctéri tudósításoknak, mint a herevasalásnak.

Berki ezt láthatólag érti, Vujity Tvrtko meg nem érti, hanem beleáll önmaga szerepébe, mely szerint ő a nyugdíjas háborús hős az ő sapeszával, neki az a dolga, hogy ítéljen eleveneket és holtakat, és ha ideje engedi, hát odaszarjon az asztal közepére, ahol a többiekkel együtt eszik.
Sehol nem szeretik ezt, és igen nagy sztárnak kell lennie annak, aki ezt megengedheti magának. Vujity Tvrtko meg nem igen nagy sztár, még sztárocskának is csak messziről pislákol.
Emberileg ugyan érthető, hogy ő úgy vélheti, hogy a munkájába rengeteg energiát fektetett, a dicsőség, a pompa és a pénz mag a nők mégis a benga tenyészkané az ő vasalt heréivel, de, hogy ő mit gondol, az lényegtelen, az ő értékét a piacon a nézettsége határozza meg.
Ennek köszönhető, hogy most őt íratták be, mint a házilibát - repülőtanfolyamra.
Ha neki lenne akkora nézettsége, mint Berkinek, akkor akár le is köphette volna, habár így kívülnézetből ez azért elég kockázatosnak tűnik.
Mindenesetre nem lehetett volna csodálkozni ekkora korlátoltság láttán, ha Berki felajánlja, hogy megtekintheti a vasalt tökeit, aztán ha sima, ha ráncos, azt mondja, hogy naugye, - mondott ilyet már másik hazudós is, annak se lett baja belőle - igaz, annak jobb a gázsija.
A téves önértékelés sok problémát okozott már embereknek, remélhetőleg ennek további példáival is fogunk még találkozni, de az azért biztos, hogy okos ember nem csinál ilyet.
Berki intelligensen kezelte a helyzetet, Tvrtko meg idétlenül.
Egyszerűen nem érti, hogy a bulvár a cirkuszból él, ha értené, akkor nagyokat röhögne Berkin, Győzikén, Alekoszon meg a többi celeben, és ha pénzt akarna keresni, akkor elmenne naptárcelebnek - lila szuszpenzorban mutogatná a szexi zoknigyüjteményét.
Aki a bulvár ellen háborúzik, az egyéb betegségekben is szenvedhet.
Erre létezik igény, és az igényt mindig ki fogja valaki elégíteni, itt talán csak a színvonalról érdemes beszélgetni.
Merthogy az altesti bulvárra is volna igény, mint a viccben az antiszemitizmusra, de mégse mindegy, hogy egy nagynézettségű adó hol húzza meg a határokat, Alekosznál vagy az oltáron dugásnál.
De ettől még a bulvár az marad, ami, - tömegigényt kielégítő rágógumi a szemnek, mely módot ad arra, hogy az ember elfelejtse hétköznapi megaláztatásait, az ínséget, a kilátástalanságot, és elábrándozzon azon, hogy majd egyszer, ha szerencséje lesz, neki is jut a mosófazékban melegített víz helyett jakuzzi.
Mindig törtem a fejem, miért visel állandóan sapkát a fején Tvrtko.
Most rájöttem.


Azzal álcázza a szökőkutat.

http://www.pupublogja.hu/2016/02/baseball-sapkat-vasalt-herere.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Azért költöztünk el...
  2016-02-28 10:36:12, vasárnap
 
 
Azért költöztünk el...



Szenvedélyes, felkavaró és végtelenül szomorú sorokat közlünk itt civil szövegként. Írója, Gaál Petra engedélyével vesszük át a Facebookról, és - rövidítve, szerkesztve - adjuk közre a 168 Órában. Nem kommentáljuk. Aligha tévedünk, amikor megkockáztatjuk: bőviben leszünk a reflexióknak, az egyetértő vagy vitázó véleményeknek, mert ez a téma biztosan nem fogja hidegen hagyni az olvasót.

Soha nem akartam elköltözni az országból.

Magyarország - és benne főleg Budapest - az otthonom.

Úgy fél évvel ezelőttig el se tudtam volna képzelni, hogy máshol éljek. Sajnáltam, amikor sorra elmentek barátaim, ismerőseim, rokonaim, nagy lépésnek tartottam, amit én sose tudnék megtenni.

Tavaly ilyenkor lakást vásároltunk Budapesten. Kitaláltuk, melyik legyen a gyerekszoba, milyen legyen a fürdő. Oda terveztük a felnőtt életünket.

Aztán egyre kényelmetlenebbül éreztem magam otthon, de nem vettem komolyan. Csak kezdtem többet látni és észrevenni, mint korábban. A politikai lépések és ballépések többé nem voltak már észrevehetetlenek, ahogyan a társadalmi és szociális zűrök sem. De fél éve még mindig csak viccelődtem azzal, hogy ha a Jobbik nyeri meg a választásokat, össze se pakolok, csak fogom az útlevelem meg a fogkefém, és megyek a reptérre (mert hát persze hogy összepakoltam volna).

De ahogy teltek a hónapok, egyre inkább úgy éreztem magam itthon, mintha egy bántalmazó kapcsolatban élnék az országgal.

Ahol kihasználnak, ahol kifosztanak, ahol bekötik a szemem, hogy ne is lássam, hogy lehetne jobb is, ahol megmondják, mit mondhatok és mit nem, ahol buzdítanak arra, hogy féljek, hogy utáljak, ahol az utcán közlekedve fél szemem mindig a zsebeseken, ahol nem tudok úgy végigsétálni az utcán, hogy ne láthatnék egy emberi méltóságát teljesen elvesztett hajléktalant. Ahol az emberi és állati ürülék szaga kering a levegőben, ahol túl sok a dilettáns és az értetlen, ahol betömik családanyák és családapák száját napi tíz óra munkáért 78 ezer forinttal, ahol az egészségügyi dolgozót és a pedagógust kizsigerelik, ahol nem fektetünk energiát abba, hogy a másik jól érezze magát, ahol nem törődünk azzal sem, hogy mi magunk jól érezzük magunkat, mert örülünk, ha életben maradunk a nap végére.

Családot szeretnénk. Élhető, örömteli életet szeretnénk.

Nem akarom, hogy a gyerekünk azt mondja: ,,Miért maradtatok ebben a lelki nyomortanyában? Nem számítottam nektek? Nem akartátok, hogy boldogan nőjek fel, kiegyensúlyozott anyával és apával? Miért nem foglalkoztatok velem, miért volt fontosabb mindkettőtöknek a munka, miért dolgoztatok tizenkét órában, miért nem voltam én fontosabb?"

Azért költöztünk el, mert nyugodt életet szeretnénk. Ahol kiegyensúlyozott szülőkké válhatunk. Ahol hatékonyak lehetünk, ahol ugyanannyi munkáért sokkal jobb színvonalon élhetünk, ahol nem kell meggondolnom, hogy ebben a hónapban fogorvoshoz megyek vagy télikabátot veszek, pedig a legjobban élők közé tartoztunk otthon! Nem volt hitelünk, két teljes állásban dolgozó ember voltunk, két saját lakással! De azért, mert másnak rosszabb, nem fogadhatom el, hogy teljesen kihajtva, a munkának élve, egymást felőrölve éljünk még negyven évig. Ketten kényelmesen kijöttünk úgy, hogy költhettünk az egészségünkre - sőt a lelki egészségünkre is, amit végképp nagyon kevesen engedhetnek meg maguknak -, de négyen, ideiglenesen egy keresettel már nem tehettük volna ezt meg.

Most már úgy érzem, nem a térképtől függ, hogy mi az otthonom. Az otthonom az, ahol tisztességesen élhetek, ahol gyűjthetem a szemetet szelektíven, ahol nem kell egy külön hátizsák, hogy a biciklimre legyen egy levághatatlan lakat, ahol kerítés nélküli földszintes házban lakhatok, ahol az első emeleti lakások erkélyeit nem kell lerácsozni, ahol vigyázok mások értékeire, és ahol az enyémre is vigyáznak, ahol a gyerekek kint futkároznak az utcán, ahol késő este is biciklizhetek az erdőben, ahol a meleg barátaim megfoghatják egymás kezét a városban, anélkül hogy valaki a halálukat kívánná, ahol a barátaimat és a szeretteimet vendégül tudom látni, ahol arra a kérdésre, hogy ,,szerinted melyik a jó általános iskola, hova vigyem a gyerekem?", mindenki csak pislog: ,,Mi van? Itt mindegyik jó általános iskola!" Ott akarok élni, ahol az egészségügyben dolgozókat megbecsülik, ahol pedagógusnak lenni élmény és nem túlélés, ahol a munkaerőt a legdrágább kincsként kezelik, ahol a család szentség és igazi támogatást kap, és ahol örömmel dolgozom meg a fizetésemért.

Egyszerűen kinyitottam a szemem. Nem akarok ott élni, ahol az a fontos, hogy az utcákat átnevezzük, nem akarok ott élni, ahol elveszik az emberek nyugdíját, és még csak annyit se mondanak, hogy köszi, nem akarok ott élni, ahol az emberek ezt hagyják!

Nem akarok olyan országban élni, ahol felelős politikus azt mondhatja, hogy ,,visszataszítónak" talál embereket, akik mellesleg megválasztották őt polgármesternek. Nem akarok olyan országban élni, ahol a miniszterelnök összemossa a bevándorlást és a terrorizmust. Nem akarok olyan országban élni, ahol a Nyugati téri aluljáróban rám szól a rendőr, hogy ne rollerezek, amikor mellettem zsebes, drogdíler, gyógyszerrel elaltatott csecsemővel kéregetők és kurvák állnak libasorban.

Nem akarok olyan országban élni, ahol a más bőrszínűt agyonverik, mert azt hiszik, bevándorló, nem akarok olyan országban élni, ahol magyarázat lehet valaki megtámadására, hogy ,,azt hittem, bevándorló". Nem akarok olyan országban élni, ahol az egészségügyet teljesen kifosztják, az oktatást tönkreteszik, ahol két hét szabadságról maximum filmekben hallok, ahol a túlórát azért csinálod, hogy ne rúgjanak ki, ahol a fizetésed felét rezsire kell költened!

Nem akarok olyan országban élni, ahol mindenki annyira frusztrált, hogy simán belerúg egy másik emberbe valamilyen mondvacsinált indokkal. Nem akarok olyan országban élni, ahol a szülők annyira kimerültek, hogy a gyerekeikre fikarcnyi energiájuk sem marad, ezért elfuserált, boldogtalan sorsokat teremtenek, akik majd éppen ugyanilyen keveset tudnak majd adni a saját gyerekeiknek.

Nem akarok olyan országban élni, ahol már csak a saját túlélésünkre tudunk koncentrálni, ahol mindig csak várunk valamit: a nap végét, a pénteket, a nyarat, az év végét, de soha semminek nem tudunk örülni! Nem akarok olyan országban élni, ahol szépen lassan elvész minden empátia.

Betelt a pohár. Bíztam, évekig bíztam. Szeretem a hazámat. Szeretem Magyarországot. Örömmel tölt el, amikor idekint Magyarország szépségeiről mesélhetek! De ez egyoldalú szerelem. Ő nem szeret engem, nem becsül engem, ezért el kell engednem a kezét. Mert belebetegszem.


http://m.168ora.hu/itthon/kivandorlas-magyarorszag-138640.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kutyát sem érdekli a holokamuóra a Pázmányon - pedig megtu
  2016-02-28 09:32:50, vasárnap
 
  "Ha valaki kimondja előtted Auschwitz nevét és nem teszi hozzá Kolimát - azt küldd el a fenébe."

- Alekszandr Szolzsenyicin -

Kolima a leghírhedtebb megsemmisítő tábor volt Sztálin idején. A rabok 99 %-a soha nem tért haza. Addig dolgoztatták az embereket, amíg éhen nem haltak.

És tedd hozzá: kik szervezték?
A norvégok vagy az eszkimók?
Az ötletadó: trockíj. Zsiráf-pozitív. A kivitelező: Jagoda. Zsiráf-pozitív. Népbiztosa: Zinovjev. Zsiráf-pozitív.
És hozzá kell tenni, hogy valószínűleg Kolimában egyébként több zsidó halt meg, mint Auschwitzban, mert az orosz polgári és értelmiségi réteg jó részét 1919-1927 között oda hurcolták megsemmisíteni, és a dolgok magától érthetődősége miatt ezen "polgári réteg" és "értelmiségi réteg" igen jelentős része nem volt afgán....
Csak a dolgok magától érthetődősége szempontjából, ahol áldozatok vannak, ott tetteseknek is lenniük kell (kivéve Magyarországot...) és ezeknek a tetteseknek nagyon-nagyon gyanús neveik vannak: Issac...Abrham....Lev Davidovics....Jurij Kaganovics....Alexander Jakovovics....
Lazar Moiseyevich Kaganovich: ő a krém a tortán, a második ukrán holodomor egyik fő kivitelezője (1932-33). Kb. 6 millió ("kedvenc szám") csak az ukránoknál. Kagan kazárul királyt jelent.

***********


2016. február 27. 16:42

A kutyát sem érdekli a holokamuóra a Pázmányon - pedig megtudhatnák, hogy "a zsidóság az emberi gonoszság áldozata"

A Mandineren jelent meg az alábbi írás: Nekünk sem tetszett annak idején a holokausztoktatás ötlete, így nagy kíváncsisággal vártuk, mi lesz belőle a gyakorlatban, Péterfy kollégával ezért beültünk az első órák egyikére. ,,Ki látta a Saul fiát?" - ezzel a kérdéssel nyitott a Pázmány frissen indított holokauszttörténet-kurzusán Mezei Balázs vallásfilozófus, a PPKE BTK tanszékvezetője, aki a ,,holokauszt filozófiájával" is foglalkozik, bár saját bevallása szerint azért nem ez a legfontosabb kutatási területe. Egy darabig azt hittük, hogy filmesztétika kurzusra ültünk be, de aztán azt is megtudtuk, hogy érdemes-e összehasonlítani a holokausztot Trianonnal és hogy miért tartozik össze a zsidóság és a kereszténység. Nagyjából ötven diák lézengett a Pázmány jogi karának nagyelőadójában a holokauszttörténet-kurzus második előadásán csütörtökön. A tárgy bevezetésének hírét nagy felháborodás övezte tavaly májusban - a minden karon egyaránt kötelező holokauszttörténet kurzus Szuromi Szabolcs rektor ötlete volt (akiről nemrég a Mandiner kiderítette: kitalált magának egy cambridge-i kinevezést). Nekünk sem tetszett annak idején a holokausztoktatás ötlete, így nagy kíváncsisággal vártuk, mi lesz belőle a gyakorlatban, Péterfy kollégával ezért beültünk az első órák egyikére. A Saul fia és a zsidók identitásvesztése Előzetes információink szerint az összes kar hallgatói a jogi karra járnak meghallgatni az előadásokat, és kéthetente felváltva vannak csoportokra beosztva, hogy beférjenek a nagyelőadóba. Ehhez képest alig voltak a teremben, amikor megérkeztünk. Közülük is csak ketten látták a Saul fiát, amint az Mezei Balázs kérdésére kiderült. A tanár úr ezt nagyon sajnálta és lelkesen dicsérni kezdte a filmet, ami szerinte egy nagy metafora a zsidóság identitáskereséséről - a metaforát olyan szépen kielemezte, hogy el is spoilerezte a filmet, nehogy kedve támadjon megnézni a többi kb. 48 hallgatónak. Sőt, annyira belejött a filmelemzésbe, hogy utána a diCaprio medvés-szenvedéspornós filmjéről, a Visszatérőről kezdett beszélni, mert valahogy az is eszébe jutott a holokausztról. Itt támadtak az első kétségeink, hogy nem egy filmesztétika kurzusra ültünk-e be, de végül is egy kis közjáték után (,,Engem látnak? Mert itt a katedrán nincs lámpa!") rátért az előadás a holokausztra. Mezei elsősorban a zsidóság identitásvesztéséről beszélt a holokauszt kapcsán, amit szerinte az ,,Auschwitz"-szó jobban kifejez. Szerinte a holokauszt nem csak a zsidók, de a nyugat és a kereszténység identitásvesztése és tragédiája is, hiszen ,,a zsidóság elveszejtésének kísérlete Európa keresztény gyökereinek felszámolása" volt tulajdonképpen. Mivel a zsidóság és a kereszténység pedig már nagyon régóta egymáshoz viszonyítva határozta meg magát - fejtette ki később. Hogy jön ide Trianon? Mezei épp arról kezdett elmélkedni, hogy nem akarná összehasonlítani a holokausztot az örmény népirtással, vagy Trianonnal, de... azért Trianon is mekkora tragédiája volt a magyarságnak; amikor néhány srác a hátsó sorból felállt és kisétált. ,,El lehet menni, de lesz teszt" - jegyezte meg erre Mezei. Vajon mit mondott volna annak a párszáz hallgatónak, aki el se jött? Péterfy kolléga szerint ilyen trianonozás biztos nem lett volna mondjuk a Corvinuson, ahol csak a liberális mainstream megy, sőt azon még jobban megdöbbent, hogy az előadáson többször előkerült a Biblia, mint hivatkozási pont. Ezen kicsit össze is vitatkoztunk, mert a Biblia pont annyira lehet hivatkozási pont egy filozófiai vitában, mint Heidegger elmélkedései. Mindenesetre a pázmányos diákoknak sincs a kisujjukban a Biblia, Mezei elég csalódott is volt, hogy senki sem tudta, az Ószövetségben ki birkózott Istennel. (Egyébként Jákob.) Eddigre már az eleinte szorgalmasan jegyzetelők közül is egyre többen elkezdtek telefonozni, de a tanár úr biztos örült volna, ha látja, hogy valaki legalább ráguglizott Nemes Jeles Lászlóra. Péterfy kolléga rögtön kiszúrta, hogy az illető egy MacBook Airt használ, és innen üzeni a pirospulóveres lánynak: sajnálja, hogy nem hívta el ott rögtön randizni. Van-e Isten, ha volt Auschwitz? Nos, ez mondjuk egy érdekes kérdése volt az előadásnak, és legalább valami köze is van a katolikus egyetemhez. Mezei számos filozófiai mű kapcsán beszélt a kérdésről. Az ateisták szerint az, hogy a holokauszt megtörténhetett, arra bizonyíték, hogy nincs Isten; míg mások szerint csak éppen ,,visszahúzódott". ,,Látják a szöveget?" - kérdezte a kivetített művek kapcsán - ,,mert ide előrevándorolhatnak, én nem vagyok migrációellenes." Ezután egyre inkább fel is bátorodtak a hallgatók, bár inkább kifelé migráltak a teremből, semmint az első sorokba. Így sajnos sokan lemaradtak a holokauszt történetfilozófiájáról szóló egészen érdekes részről. A zsidóság az emberi gonoszság áldozata Mezei a holokauszt párhuzamaként felidézte, hogy mennyire megrázta a korabeli gondolkodókat Róma és később Konstantinápoly eleste (erről szól Szent Ágostonnak azIsten városa, illetve Cusanusnak A hit békéje című műve). Aztán arra a következtetésre jutott, hogy a Soah ezeknél nagyobb jelentőségű, mert ,,a kereszténység egészét, a zsidóság és a kereszténység kapcsolatát érinti". Ezután rátért a ,,zsidóság mint áldozat" témájára (eközben a hallgatóság tovább fogyatkozott). Az előadás legnehezebben értelmezhető mondatát szó szerint leírtam a kivetítőről, de még mindig nem értem: ,,A zsidóság az emberi gonoszság áldozata, amely semmitől sem riad vissza a világhatalom birtoklása érdekében, ezért a zsidóságot áldozza fel, amelynek célja pedig az elvezetés Krisztushoz (paidagogosz eisz Kriszton)". Megkértem Péterfy kollégát, hogy segítsen ezt értelmezni, de neki se jut róla eszébe semmi. Mindenesetre szép mondat, talán annyi, hogy görög betűkkel is ki kellett volna írni, jól nézett volna ki. A végén levezetőnek azt is megtudtuk, hogy mik lesznek tutira vizsgakérdések. Például ilyesmik: ,,Mit jelent a nyugat szellemtörténetében a holokauszt cezúrája?" Vagy: ,,Mit jelent a sorsközösség kereszténység és zsidóság közt szellemtörténeti szempontból?" Sok sikert, ha lesz teszt. Beülnénk arra is.


Forrás: https://kuruc.info/r/6/155677/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nigeriai elnok:Ne adjatok menedeket a honfitarsaimnak mert a
  2016-02-28 09:09:42, vasárnap
 
  Nigeriai elnok:Ne adjatok menedeket a honfitarsaimnak mert azok akik elhagyjak az orszagot bunozok.Nigeriaban nincs haboru.A legtobbjuk kabitoszer es emberkereskedelemben vett reszt,nem riadnak vissza a fizikai eroszaktol es a nemi eroszaktol
Azok az afrikaiak akik most Europaba menekulnek a sopredek es a szemet Afrikaban.Nem tudom miert engedelyezik es turik az europai orszagok,hogy ilyen szemelyek tartozkodnak az orszagaik teruleten.

********************



Nigerias Präsident über seine Landsleute: Gebt ihnen kein Asyl, es sind Kriminelle!
Februar 14, 2016 von karatetigerhamburg in Islam

So lautet die Aussage des nigerianischen Präsidenten Muhammadu Buhari. In einem interessanten Interview mit dem britischen Telegraph erklärt Buhari, dass die meisten, die das Land verlassen Kriminelle und Glücksritter sind, denn in Nigeria gibt es keinen Krieg.

nigeria

Im Gespräch mit dem Korrespondenten Colin Freeman warnte Buhari davor seine Landsleute aufzunehmen und sagte, dass es nichts weiter als Kriminelle jeder Art und Schmarotzer seien, die Häuser und Geld haben wollen und dennoch Straftaten begehen werden, weil sie nichts anderes können.



Telegraph-Nigerians

Auch sagte er, dass das Ansehen der Nigerianer immer schlechter wird, weil nicht nur in Europa die Gefängnisse von seinen kriminellen Landsleuten bevölkert werden. Aber er kann verstehen, dass ihnen keine Sympathie entgegenschlägt, da die meisten von ihnen im drogen- und Menschenhandel tätig sind und auch vor Überfällen, körperlicher Gewalt und Vergewaltigungen nicht zurück schrecken.
Und der ständige UN-Gesandte des Kongo, Serge Boret Bokwango, äussert sich ebenfalls in dieser Richtung über die aus Afrika nach Europa einfallenden Asylforderer:

Afrikanischer UN-Vertreter spricht Tacheles über die afrikanischen Flüchtlinge, die nach Europa kommen

bokwango

Nun spricht der Vertreter der Republik Kongo bei den Vereinten Nationen (UN), Serge Boret Bokwango, zur ,,Flüchtlingspolitik“ der Europäischen Union Tacheles - und zwar in einer Form, die jeden Europäer eine sichere Strafanzeige wegen Rassimus und Volksverhetzung einbringen würde:

,,Jene Afrikaner, die ich jetzt in Italien sehe, sind der Abschaum und Müll Afrikas. Sie verkaufen alles und jeden und prostituieren sich. Diese Leute, die als Krämer an den Stränden auftreten und in den Straßen der Städte herumlungern, sind in keiner Weise repräsentativ für die Afrikaner in Afrika, die für den Wiederaufbau und die Entwicklung ihrer Heimatländer kämpfen.

Angesichts dieser Tatsache frage ich mich, warum Italien und andere europäische Länder sowie die arabischen Staaten es zulassen und tolerieren, dass solche Personen sich auf ihrem nationalen Territorium aufhalten.

Ich empfinde ein starkes Gefühl von Wut und Scham gegenüber diesen afrikanischen Immigranten, die sich wie Ratten aufführen, welche die europäischen Städte befallen. Ich empfinde aber auch Scham und Wut gegenüber den afrikanischen Regierungen, die den Massenexodus ihres Abfalls nach Europa auch noch unterstützen.“



Quellen:
http://www.julienews.it/notizia/dal-mondo/il-rappresentante-congolese-dellonug-du ro-contro-alcuni-africani-residenti-in-italia/206125_dal-mondo_2.html


https://karatetigerblog.wordpress.com/2016/02/14/nigerias-praesident-ueber-seine- landsleute-gebt-ihnen-kein-asyl-es-sind-kriminelle/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2016.01 2016. Február 2016.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 477 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1766
  • e Hét: 4868
  • e Hónap: 15979
  • e Év: 169475
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.