Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Csalt a döbrögista horda! Papírjuk is van róla!
  2016-02-03 18:45:13, szerda
 
  Csalt a döbrögista horda! Papírjuk is van róla!

Posted on 2016-02-03 by Admin

EBESZ-jelentés: tisztességtelen eszközökkel nyert a Fidesz

(Az alábbi cikk másfél éves! 2014 júliusi!)

Mostanra kevesen vannak Magyarországon azok, akik szerint a Fidesz nem csalta el az áprilisi választásokat. Bár a kormánypártot a tények és a számok nem hatják meg, mindenki másnak azonban érdekes lehet mindaz, amit az EBESZ (Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet) megállapított hazánk új választási rendszeréről, a választásokról írt végleges jelentésében. A szervezet legfőbb megállapítása, hogy a Fidesz-KDNP jogosulatlan előnyhöz jutva nyert kétharmaddal a választásokon.
A jelentés alapján kijelenthető, hogy az új rendszer alkalmas volt arra, hogy több ponton súlyosan torzíthassa a választói akaratot: volt itt választókerület-manipuláció, győzteskompenzáció, állami propaganda a kormánypártok mögött, baráti civilek a kampányban, átláthatatlan kampányfinanszírozás, kettős mérce (sérült a szavazategyenlőséghez való jog) a külföldi magyarok szavazásánál, a kormánypártok irányában erősen elfogult médiapiac. Mindezt minden idők legdrágább választásán sikerült elérnünk.
Mostanra tehát immár papírja van arról a jelenlegi kormánypártoknak, hogy az általuk megalkotott torz választási rendszerrel tisztességtelenül jutottak előnyhöz az áprilisi választáson. Mi is számtalanszor írtunk arról a sajnálatos folyamatról, amelynek következtében mára Magyarország lassan a félig konszolidált demokráciák közé süllyed - balkáni értelemben.
Az alábbiakban az EBESZ-jelentés főbb megállapításait vesszük alapul, megmagyarázva azokat.

fds
Mi az az EBESZ, és mit jelentget rólunk?
A rendszerváltó államok választásainak szabadságát és tisztességességét a nemzetközi szervezetek közül elsősorban az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) figyeli, amely munkájában kialakult standardokra építkezik.
Az EBESZ választási megfigyelési gyakorlata viszonylag jól kiérlelt. Pontosan kidolgozott szabályokat alkalmaz tevékenysége során. Vizsgálata az objektív tények megállapítása mellett figyelemmel van az adott ország demokratikus hagyományaira és fejlődéseire is. Azaz, tendenciákat elemez, így egy nagyobb demokratikus hagyománnyal rendelkező ország választásainak megfigyelése során szigorúbb, mint egy alapvetően diktatórikus ország esetén.
Az EBESZ azonban csak megfigyel. Jelentéseinek közvetlen jogi hatása és szankciója nincs, csak a tekintélye miatt okozhat diplomáciai nehézségeket egy esetleges elmarasztaló vélemény. Mivel az EBESZ megfigyelő, valamint nem a jogi szabályozás, hanem a tényleges gyakorlat érdekli, jelentései mindig utólagosak. Nem a választási törvényhozásra, hanem a választások tényleges lebonyolítására vonatkoznak.
Az EBESZ vizsgálatait az ún. koppenhágai kritériumok alapján végzi, s azt is kiemelhetjük, hogy megfogalmazásaiban sokkal kritikusabb a működő demokráciákkal szemben. Azaz, minél többet vár el a korábbi demokratikus tapasztalatok alapján egy államtól, annál keményebben reagál a negatív fejleményekre.
Melyek voltak az EBESZ legsúlyosabb aggályai a magyar rendszerrel kapcsolatban?
A választási rendszer “testre szabása"
A kritikát úgy foglalhatjuk össze, hogy bár a választások egyértelműen szabadok voltak, ám a tisztességességben olyan problémák merültek fel, amelyeket még Orbán Viktor egyik legfontosabb nyugati szövetségese, David Cameron is szóvá tett gratuláló levelében.
Az új választási rendszerbe beépített “győzteskompenzáció" során a mandátumot eredményező győztes szavazatok is beszámítanak. Így abból a mandátumkörből, amely elvileg a veszteseket kellene hogy kompenzálja, a győztesek is kaptak egy részt. Elsősorban akkor, ha győzelmük jelentős volt. Az új szabályok hatását jól mutatja az, hogyha 2010-ben is így választottunk volna, akkor a Fidesz a megszerzett listás szavazatok alig több mint felével az országgyűlésben nem kétharmados, hanem háromnegyedes többséget szerzett volna (az összes mandátum 75,9 százalékát).
Csupán egyetlen torzító intézkedés, a győzteskompenzáció miatt 6 képviselővel többet küldhetett a Fidesz-KDNP az országgyűlésbe. Tehát enélkül nem lenne se kétharmad, se kétharmadhoz közeli állapot. Ez a tisztességtelen előny persze felveti a legitimitás kérdését is.
Választókerület-manipuláció
A Fidesz által kialakított új, 106 egyéni választókerületen alapuló választásnál a párt stratégái az úgynevezett “gerrymandering"-hez, azaz választókerület-manipulációhoz folyamodtak. A 106 körzetet úgy rajzolták át, hogy azoknak immár felében biztos többségben vannak a jobboldalra szavazók. 2006-ban például a jelenlegi rendszerrel már a Fidesz alakíthatott volna kormányt a szocialisták helyett. Bővebben a manipulációról itt olvashatunk. Az Index kutatásainak eredményeit összegezve kiderül, hogy a 106 választókerületből 59 erősen jobboldalra húz, 22 pedig erősen balra húz. A legdurvábban Pest megyében, Veszprémben és a Nyugat-Dunántúlon rajzolták át a választókerületeket, komplett baloldali fellegvárakat felszámolva.

korlátozás_1
Elfogult médiapiac
Ezen a területen sem bízta a véletlenre a választásokat a Fidesz. A médiaszabályozás 2010-es átalakításával a kormánypártok az ellenzéket kizárták a médiaigazgatásból, aztán pedig az új közmédiumok hírszerkesztését is centralizálták. A kereskedelmi televíziókból gyakorlatilag kizárták a politikai hirdetéseket, ezzel elvágva az ellenzéket az országosan legnagyobb lefedettséggel és nézettséggel bíró csatornákon való hirdetéstől.
Ugyanezeken az adókon közben töménytelen mennyiségben nyomatták a kormányzati propagandát - közpénzből. Ezzel pedig nem csupán a választás tisztaságát, de az EBESZ demokratikus európai választások feltételeit meghatározó koppenhágai szerződését is megsértette,
Mindeközben a Ténytár a Mérték Médiaelemző Műhellyel közösen elemzést készített, amelyben a közéleti hírek arányát, szerkezetét és azoknak súlyozását ismertettük. Ennek eredménye meghökkentő: Orbán Viktorról nem volt negatív hír a kampány során a vizsgált médiumokban.
A külföldön élő magyarok egy része nehezebben szavazhatott
Az új választási szabályozás jelentősen megnehezítette, sőt ellehetetlenítette azon külföldön élő magyar állampolgárok szavazását, akik itthon nem számolták fel magyarországi állandó, vagy ideiglenes lakhelyüket. Ez esetben két lehetőség közül választhattak az érintettek: hazajöttek és a lakóhelyük szerint voksoltak, úgy mintha itthon élnének, vagy pedig az adott külföldi országban a helyi külképviseleten, ami lakóhelyüktől akár több száz kilométer távolságra is lehet. Elég csak a Londonban élő egy-kétszázezernyi magyarra gondolni, akik csupán egyedül a követségen szavazhattak. És mindenki más a szigetországban, Glasgowtól, Manchesterig.
Eközben azok, akik nem rendelkeznek magyarországi lakcímmel, de az ország határain kívül élnek, az általuk választott időpontban, szavazatuk postázásával választhattak. Ez az eljárás diszkrimináló, mert különbséget tett a külföldön élő, de magyar állampolgárok között. A modern demokráciák egyik alapfeltétele, a választójog egyenlősége megköveteli azt is, hogy a szavazók azonos módon, azonos feltételek között adhassák le voksaikat.
Összegzés
Az EBESZ ezek mellett a gondok mellett a női jelölteket hiányolta, illetve kifogásolta azt is, hogy egyetlen kisebbségi jelölt sem jutott az országgyűlésbe. Ezek az EBESZ által is jelzett problémák nem ismeretlenek Európában: ahogy írtunk róla, az ilyen gondok jellemzően a balkáni államokban jelennek meg. Mostantól tehát a 2014-es választást hivatalosan is, legalább részben “elcsalt" választásnak tekinthetjük, hiszen azon a Fidesz tisztességtelen eszközökkel nyert kétharmaddal.
(tenytar)
Bal-Rad komm: “...elcsalt választásnak tekinthetjük, hiszen azon a Fidesz tisztességtelen eszközökkel nyert kétharmaddal...az ilyen gondok jellemzően a balkáni államokban jelennek meg..."
-Papírisvanrulla? Osztakkó mi van?! A magyarokat nem zavarja!


http://www.balrad.com/2016/02/03/csalt-a-dobrogista-horda-papirjuk-is-van-rola/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amikor mindkét bandita igazat beszél!
  2016-02-03 18:42:06, szerda
 
  Amikor mindkét bandita igazat beszél!

Posted on 2016-02-03 by Admin

Szijjártó az uniós pénzeken balhézott össze az EP-elnökkel
Az EP-elnök Martin Schulz szerint Magyarországnak csak a pénz a fontos az EU-ból, de Szijjártó szerint ez sértés, az a pénz nekünk jár, Schulz pedig túl pökhendi.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint Martin Schluz európai parlamenti elnök megsértette Magyarországot, amikor szerda reggel arról beszélt, hogy a nacionalista kormányok Európa elé helyezi saját érdekeiket, és csak akkor akarnak Európához tartozni, ha pénzről van szó.

Schulz az ARD német közszolgálati televízió reggeli műsorában arra a kérdésre, miért nem sikerül végre az EU-külső határainak védelmét biztosítani, azt mondta: “mert öncélú európai kormányok a furcsa, részben nagyon nacionalista jellegű érdekeiket az európai közösségi megoldások elé helyezik. Az olyan kormányok, mint az Budapesten, aki azt mondja, hogy ez egy német probléma, amelyhez nekünk semmi közünk, nagyon reprezentatívak. 20 olyan tagállam van, aki azt mondja, hogy csak akkor van köze Európához, ha kap pénzt."
Szijjártó Péter mindezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: “sokadszor válik egyértelművé, hogy Martin Schulznak teljesen indokolatlan és megalapozatlan felsőbbrendűség-tudata van a közép- és kelet-európai országokkal szemben. Ezt hívhatjuk egyszerűen pökhendiségnek is."
“Az Európai Parlament elnökének sértéseit visszautasítjuk" - tette hozzá Szijjártó, aki azt mondta, Magyarország megnyitotta a piacait, teljesítette a vállalásait, így jogosult a kohéziós forrásokra, amely szerinte “nem könyöradomány, ez a pénz nekünk jár".
Szijjártó szerint az illegális bevándorlással kapcsolatos megoldásokat éppen “a sértegetett V4-országok" keresik, hiszen a február 15-i csúcstalálkozóra meghívták Bulgária és Macedónia vezetőit is, nyilvánvaló ugyanis, hogy ennek a két országnak kulcsszerepe lehet abban, hogy Európát megvédjék az illegális bevándorlástól.
“Martin Schulz még mindig befelé halad egy zsákutcában, a V4-országok viszont partnereikkel együtt mindent megtesznek azért, hogy megfékezzék az illegális bevándorlást, ami az Európai Unió történetének legnagyobb válságát jelenti" - vélekedett Szijjártó Péter.
(HVG)
Bal-Rad komm: Tipikusan a “bagoly mondja verébnek..." esete ez, de még inkább a martalócok marakodása a zsákmány fölött.
Totál igaza van Schulznak, amikor azt állítja, hogy a döbrögista horda csak zsebileg érzi magát uniós bagázsnak!
Szíjjártónak is igaza van, hiszen a júdáspénz Magyarország el-és kiárusításáért JÁR az EU-tól! (Nem Magyarországnak! A politikai maffiáknak!)

http://www.balrad.com/2016/02/03/amikor-mindket-bandita-igazat-beszel/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Polgármesteri jótanács a germán polgároknak
  2016-02-03 18:40:07, szerda
 
  Polgármesteri jótanács a germán polgároknak

Posted on 2016-02-03 by Admin

Nagy “örömködést" váltott ki a szászországi Bad Schlema polgármestere január végén.
A német kisvárosban lakossági fórumot tartottak, ahol egy nagyszülő arról beszélt, hogy az unokáját zaklatták migránsok. A nagypapi azt szerette volna megtudni, mit lehet tenni ez ellen, főleg hogy jön a jó idő, és egyre kevesebb ruhát fognak viselni a lányok.
,,Ez egyszerű: nem kell odamenni, nem kell őket provokálni!" - adta a mindenre megoldást ajánló tippet Herr Bürgermeister-Jens Müller.

https://youtu.be/XdSsJQ-fvOU


A fórum résztvevőit nem vidította fel az elöljárói válasz. Zsivajogni és haragosan kiabálni kezdtek. Többen is indulatosan tették föl a kérdést a polgármesternek: a saját országukban nem sétálhatnak szabadon az utcán? Herr Müllernek erre is akadt praktikus válasza: van bőven kerülőút. Azokon át is meg lehet közelíteni az iskolát, nem kell a menekültszállások felé kóringyálni, ingerelni a Meghívottakat.
Bad Schlema lakosai ezzel a lényegi problémát megkerülő a válasszal sem voltak elégedettek. A polgármester azonnali lemondását követelték. Meglehet praktikus okokból. Hiszen könnyen megeshet, hogy Jens Müller lemondása esetén MÉG UTOLJÁRA-talán-ŐK VÁLASZTHATNÁNAK polgármester maguknak! Németet.
De Herr Müller ettől az örömtől is megfosztotta őket! Nem mondott le, és esze ágában sincs lemondani.


http://www.balrad.com/2016/02/03/polgarmesteri-jotanacs-a-german-polgaroknak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ömlik ki a pénz a külkerbankból, mintha nem lenne holnap
  2016-02-03 17:53:19, szerda
 
  Komolyan érdekelne, hogy egy Fidesz szavazó erre mit tudna mondani. Milyen belső disszonancia kell még? Nagyon kérem, hogy egy szavazó segítsen már megérteni, mi az amit én nem látok, és ő igen, vagy fordítva?
Természetesen ezeknek az embereknek börtönbe kell menniük, már csak az a kérdés mikor. (nem a szavazóknak..)
Ugyan már, mi egy bankrablás, egy bank alapításhoz képest?
Itt meg még alapítani sem kellett, csak jó kezekbe adni az irányítást.

*******

Ömlik ki a pénz a külkerbankból, mintha nem lenne holnap

kasnyikm
gazdaság
ma 12:01


Mire gondol az ember, ha elhangzik az, hogy ,,Eximbank"? Talán egy szürke, unalmas kis állami külkereskedelmi bankra.

Hát, ez már a múlté, a mai magyar Eximbank már nem egy külkereskedelmi szakbank, hanem rengeteg adófizetői pénzt elnyelő, még annál is több pénzt a nemzetközi piacról állami garanciával beszívó, és egyre furább, belföldi ügyleteket hitelező bankgömböc lett.

Az Eximbank - illetve a vele együtt Exim brand alatt tevékenykedő Magyar Exporthitel Biztosító, a Mehib - célja az lenne, hogy a külföldre termelő cégeket kedvezményesen hitelezze, és ezzel is egyengesse útjukat a nemzetközi versenyképesség rögös útján, sok más ország eximbankjához hasonlóan. Erre külön törvény is van. Azaz volt.

Az utóbbi időben az Eximbank teljesen nyíltan kezdett hitelezni olyan dolgokat, mint Andy Vajna TV2-vásárlása, vagy Garancsi István CSOK-áremelkedést tökéletes időzítéssel kihasználó Kopaszi-gátas lakópark-projektje, miközben Kuna Tibor cége szervez rendezvényt, a Századvég ad tanácsot és még egy Duna Aszfalthoz kötődő cég is megjelent beszállítóként - azaz megjelentek a bank körül az állam más részeinél máshol már megszokott pénztalicskázó érdekcsoportok.
Gyanús dolgok

Akkor sokan felkapták a fejüket, amikor 2014 nyarán egyszer csak kinevezték az Eximbank vezérigaztó-helyettesének a nagyjából nulla banki tapasztalattal rendelkező Puskás Andrást, aki korábban Rogán Antal helyettese volt az V. kerületben.
Puskás András.

Innentől kezdve tényleg felgyorsultak a dolgok a bank körül. Nem sokkal később, 2014 decemberben leváltották az akkori, világbankos hiteleket letárgyaló vezérigazgatót, Nátrán Rolandot a korábbi MFB-s Urbán Zoltánra. Igaz, ebben szerepet játszhatott egy szövevényes ügy, amiben Nátránék, legalábbis az új vezetés szerint, hátrányos, hűtlen kezelést kimerítő (sőt, a büntető feljelentés szerint ,,bűnszervezetben elkövetett") szerződést kötöttek az Eximbank új, Lánchíd Palotában létesítendő székházáról Nobilis Kristóf Döb-68 nevű cégével. A per egyelőre tart, addig is, a bérleti díjat mindkét helyre fizeti az Eximbank, adófizetői pénzből.

A banknak a jelek szerint már kevés volt a korábbi szerep, tehát hogy kísérgessék a külügyminisztert a keleti nyitás soron következő állomásaira, és a bankokon keresztül pénzeljék a kis exportőrcégeket. Csak jöttek és jöttek a fura gigahitelek:

11 milliárd forint (35 millió euró) egy diósgyőri vasműre egy szlovákiai szír üzletembernek, Aksam Barakatnak, amiből a mostani helyzet szerint nem lesz semmi. (Bejelentés: 2015. április.)
A 9,2 milliárd forintos közvetlen állami támogatáson túl nagyjából harmincmilliárd forintos hitel a Kárpáti László agrárvállalkozó Tisza-TK Projekt Kft-jének egy óriási gabonafeldolgozó üzemre Tiszapüspökiben. (Bejelentés: 2015. július.)
Ismeretlen összegű hitel az időközben Csányi Sándor befolyása alá került egykori Olajterv, ma már OT Industries százhalombattai gumifeldolgozó üzemére - azóta az ötlet, legalábbis ebben a formájában, kútba esett. (2015. január.)
6,7 milliárd forint (21 millió euró) Andy Vajna kormánymegbízott-kaszinókedvezményezettnek, hogy meg tudja vásárolni a TV2 tévécsatornát. Ez csak 2015 decemberben derült ki.
16 milliárd forint (52 millió euró) Garancsi István Market Építőjének Kopaszi-gáti építkezésére (ezt nem jelentették be, sőt, a pletykák szerint az Eximbanknál és a Marketnél is meg voltak lepődve).

Ami Vajna és Garancsi beruházásait illeti, azok nem csak azért furák, mert hát mégiscsak a miniszterelnök folyamatosan a kedvükre módosított jobszabályokkal és milliárdokkal jutalmazott barátairól van szó, hanem azért is, mert

egy tévécsatorna-vásárlásnak vagy egy budapesti lakópark-építésnek a világon semmi köze nincs az exporthoz.

Korábban nem is adhatott volna ilyen hitelt az Eximban, egészen 2014 szeptemberéig, amikor is módosították az Eximbankot szabályozó törvényt (a sok fura dolgot tartalmazó költségvetési salátatörvény módosításának részeként). Bekerült az Exim által folyósítható hitelek közé a ,,nemzetközi versenyképességet javító befektetés", ami lehetővé tette, hogy belföldi cég exporthoz nem kapcsolódó beruházásait is finanszírozzák. Ahogy a törvény fogalmaz, akkor, ha az OECD módszertana szerint ,,számszerűsíthető előny" mutatható ki az adott cégnél a finanszírozott fejlesztési beruházással, ami aztán segíti a nemzetközi piacra lépést.

Ezek miatt a megkötések miatt Vajna és Garancsi beruházásai tényleg csak akkor férnek bele az Exim által finanszírozható körbe, ha a jogszabályt az értelmezhetetlenségig feszítjük.

Az is fura, hogy az Eximbank kötvényeit 2012 és 2014 megvásárló nemzetközi befektetők nem tudhattak arról, hogy nem exportcélú beruházásokat is finanszírozni fognak. Persze ha ezekkel valami gond lesz, akkor nem kell félniük a befektetőknek, egyszerűen csak aktiválódni fog a magyar kormány kezességvállalása. Azaz ha Vajna vagy Garancsi projektjei elbuknak, vagy valami miatt nem teljesítenek, azt a magyar adófizetők fogják kifizetni.

És még csak ez után jött a rejtélyes 10+6 milliárd forintos kockázati alapról szóló pályázat, amit a Forbes által hallott piaci vélemények szerint nem másra írtak ki, mint Rogán Antal első feleségének férje (és így a miniszterelnöki kabinetminiszter első gyerekét is nevelő) Gubicza Ágoston cégére, a GB & Partnersre. Az Eximbank azóta is titkolja a pályázat végeredményét, a szokatlanul szűk határidőre bravúros választ adtak. A Kölcsényi és Némethi Ügyvédi Iroda egyébként írd és mondd

százhatvanmillió (160 000 000 ;-)) forint

értékben adott tanácsot a kockázati tőkealap felállításához. Ez a cég dolgozott az V. kerületnek is, amikor Rogán volt a polgármester, Puskás pedig az alpolgármester.

De a jelek szerint csorog a pénz kormányközelbe egyébként is. Például a Századvég azzal nyitotta az évet, hogy nyert egy-egy - a szokásos eleganciával a 25 milliós értékhatárt éppen hogy alulról súroló - közbeszerzést az Exim-csoportnál: egy 24,4 milliósat a Mehib-nél, valamint egy 24,2 milliósat az Eximbanknál. Erről a Figyelő azt írta, hogy különös, miért kell az exportfinanszírozáshoz az országban valószínűleg mindenkinél jobban értő Eximbank helyett az ezen a területen semmilyen tapasztalattal nem bíró Századvégtől tanácsot kérni?

A Figyelő értesülései szerint feltűnt az üzleti sikereit Istentől származtató Kuna Tibor is az Exim körül, az államtól idén 12 milliárdot betakarító PR-cége, a Young & Partners szervezi a bank rendezvényeit. Igaz, ennek hivatalosan semmi nyoma (ennek a 125 millió forintos közbeszerzésnek például nincs hivatalos eredménye egyelőre), csak a Young & Partners oldalán látható az Eximbank a referenciák között.

De nyert közbeszerzést az Exim csoporttól a Humansoft kft. is, 23,9 millió forintért szereztek be eszközöket, illetve 23,2 millióért bővítték a központi adattárolási infrastruktúrát. A Humansoft a 4ig Nyrt. - korábban Freesoft - tulajdonában áll, aminek számos fura tulajdonosi-cégvezetői összefonódása van. A legnagyobb tulajdonosa Fehér István, aki a Provital tulajdonosaként sorozatos közpénz-nyerő, de jelentős tulajdonos a Tief Terra is, amely több szálon kötődik a Szíjj László-féle Duna-Aszfalt csoporthoz. A Humansoft egyébként a közpénzkereső szerint csak 2015-ben 17 közbeszerzést nyert el, 210 milliárd forint értékben.

Egyszóval egyre vaskosabb csatornákban folyik ki a pénz a bankból.

De hogyan vált ez lehetségessé?
Külkergömböc

Korábban ahhoz lehettünk szokva, hogy az MFB, azaz a Magyar Fejlesztési Bank adja a gyanús állami hiteleket, bár ezekre sokan talán már nem is emlékeznek (nem teljes lista: Rác fürdő, sávolyi motoGP-pálya, gödi golfpálya, pápai húsüzem, szolnoki papírgyár, adonyi magtárbázis, győri Quaestor-beruházás, Malévba öntött vagyonok - mindegyik elsüllyedt adófizetői milliárdokat hagyott maga után). Annyira az MFB diktálta az iramot az állami bankvilágban, hogy egészen 2011-ig az MFB alá volt beszervezve az Exim.

De aztán a Fidesz-korszakban kihúzták az MFB alól a külkerbankot, előbb a Matolcsy-féle Nemzetgazdasági Minisztérium, majd a Szijjártó-féle Külügyminisztérium lett a fölérendelt szerv. (Ekkor keveredett bele az Eximbank a Quaestor-ügybe, amikor kiderült, hogy a tulajdonosi jogokat megtestesítő, piacképtelen Exim-részvényeket Tarsoly Csaba csaló cégénél tartotta a Szijjártó-féle külügyminisztérium - hogy miért, arra továbbra sincs józanul elfogadható magyarázat.)

De ekkorra már hihetetlen tempóban szívták be a forrásokat.

Így alakult a két nagy állami bank mérlege az utóbbi években:
Millió forintban. Balra az Eximbank, jobbra az MFB, fent a forrásai, lent az eszközei, 2008 és 2014 között. (Forrás: MNB.)

A fenti két ábrán azt látjuk leegyszerűsítve, hogy honnan van pénze (források), és mire költi ezt a pénzt (eszközök) a két állami bank.

Az rögtön látszik, hogy az MFB egy sokrétűbb cégcsoport, és sokkal több értékpapír és közvetlenül birtokolt vagyon van a konszolidált mérlegében, mint a lényegében csak hitelezéssel foglalkozó Eximbanknak. De az utóbbi bődületes tempóban nő.

Miből nőtt ekkorára az Eximbank? Mint a felső, a bank forrásait követő grafikonból, azon belül is a zöld sávból látszik, a bank kötvényadósságai ugrottak meg egészen durván. Az Exim ugyanis három komoly devizakötvényt bocsátott ki:

2012 végén 500 millió dollárt (éves kamat: 5,5 százalék, lejárat: 2018),
2013 őszén 400 millió eurót (éves kamat: 2,12 százalék, lejárat: 2019),
2014 őszén megint 500 millió dollárt (éves kamat: 4 százalék, lejárat: 2020).

Összesen tehát mai értéken 412 milliárd forintnyi devizaadósságot halmozott fel a bank egészen rövid idő alatt, a pénzt külföldi befektetők adták össze. Ezek között volt olyan kötvény, a 2013-as, aminek a hitelminősítése AAA, azaz jobb, mint a továbbra is bóvli magyar államé. Ez úgy lehetséges, hogy a Világbank alá tartozó MIGA is beszállt az ügyletbe, az eurókötvények garantálásával. Ez hatalmas sikere volt akkor a magyar gazdaságpolitikának, és az akkor még Nátrán Roland vezette Eximnek.

Nem csak a kötvényeket tolta lelkesen az Eximbank, hanem kapta is tőkét a magyar adófizetőktől. 2013 és 2014 között 36,6 milliárd forinttal nőtt a bank tőkéje, ami elég durva, hiszen korábban éveken át 16-18 milliárd forint volt a tőke. És azóta két évben is kapott 20 milliárd forintos tőkeemelést az államtól, azaz tőlünk. Most már közelíti a százmilliárd forintot az Eximbank tőkéje, ennyi pénzből már lehet rendesen hitelezni. (Összevetésül, a sokkal több dologgal foglalkozó Budapest Bank tőkéje 2014-ben nagyjából ekkora, 113 milliárd forint volt.)
Millió forint. Forrás: Eximbank, költségvetés, Magyar Közlöny.

A kötvényekből bevont forrásokból már 2014-ben is nagyobb hitelállományt tolt ki az Eximbank, mint a korábban sokkal-sokkal nagyobb - 2011-ben még majdnem hatszor annyit hitelező -, de évek óta szűkülő MFB.
Forrás: MNB.

Az MFB 2011 óta 42 százalékkal kevesebbet hitelez (819 milliárd helyett csak 480 milliárdot), és annak is egy kis része, nagyjából 158 milliárd van klasszikus fejlesztési banki hitelprogramban. Eközben az Exim 3,5-szeresére növelte hitelezését 2014 végére (144 milliárd helyett 504 milliárdra), de a bank vezérigazgatója ősszel arról beszélt, hogy most, 2016 elején már 776 milliárd körül lehetnek.

Az Exim hitelállományának nagy része egyébként bankoknak továbbadott hitel (főleg az exportélénkítési hitelprogram keretében), de a bank 139 milliárddal közvetlenül finanszírozza az ügyfeleit. Az Exim szerint ebből 90 milliárd forintot feldolgozóipari cégek kaptak 2014 végén, egy 30 milliárdos része pedig ,,külföldi" (ez lehet magyar cégek külföldi leányvállalatainak, vagy államközi együttműködés keretében utalt hitelek, esetleg máshonnan megörökölt hitel). A hitelportfólió minősége egyébként - papíron legalábbis - parádés, mindössze 7-8 milliárd forintot tart számon a bank kétes vagy rossz hitelként.

Az Eximbank felfúvódásában szerepet játszhat, hogy a magyar gazdaság exportfüggősége sokat fokozódott az utóbbi években, így nagyobb lehet az Eximbank szerepe, egyre több cég akar és tud élni az exportélénkítési devizahitelekkel. De az is egyértelmű, hogy az Exim fúvódásában tavaly már nem csak exportáló cégeknek, hanem az abszolút belföldre termelő cégeknek adott hitelek játszhatták a főszerepet.

És hogyan érintette mindez az adófizetőt? Már az utóbbi években átutalt tíz-húsz-negyven milliárdos feltőkésítésen túl. Nem mondhatni, hogy jól:
Millió forintban. Forrás: MNB.

A 2009-2012-es évi átlag 2 milliárd után 2014-ben már 4 milliárdot emésztett fel a bank működési költsége, de emellett rendszeresen rontotta a bank eredményét néhány milliárdos ,,egyéb" eredmény is. Így hiába nőtt jelentősen - a kihelyezett hitelekkel párhuzamosan - a bank kamatbevétele, 6-ról 10 milliárdra, üzletileg mégis veszteséges lett az állami bank.

Ez az egymilliárdos üzleti veszteség egyébként önmagában nem lenne probléma. Az MFB például 2010, 2011 és 2012-ben összesen 81,6 milliárd forintot vesztett. És az Eximnek egyébként sem a pénzügyileg eredményes működés az elsődleges feladata, hanem az, hogy az export élénküljön, hiszen ennek lehetnek még pozitívabb járulékos hatásai.

Az itthoni haveri üzletek finanszírozására viszont bárhonnan nézzük, nincs mentség. Főleg azért, mert ha az egész beomlik, akkor végül az adófizetők fognak fizetni.


http://444.hu/2016/02/03/bibliai-leptekekben-omlik-ki-a-penz-a-kulkerbankbol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Döbbenetesen, 15 százalékkal nőtt a halálozás idén tavalyhoz
  2016-02-03 17:38:19, szerda
 
  15%-al nőtt! Magyarország jobban teljesít. Na ugye!
Máriaországamutyisztában a lakosság élettere jelentősen növekedett (köszönhetően az elhalálozottak számának növekedésének).

a kivándorlások magas száma miatt öregedő lakosság. A Fidesznek nem áll szándékában rendbe tenni az egészségügyet, mert azzal nem javulna a munkaképes és a nyugdíjas lakosság aránya.

a nyugdijasok arányának a javulása nem érdeke a fidesznek, akkor nyugdijat kell fizetni. Nekik az a jó ha a nyugdijkorhatár megegyezik az átlagéletkorral.

A magyar társadalom folyamatosan öregedik el, a fiatalok nagy része elmenekült (vagy menekülne) külföldre, több öreg ember több halálozást jelent.Sajnos nincs ezen mit csodálkozni, a trend folytatódni fog.A cigány népesség pedig egyre szaporodik, 50 év múlva nekik kell eltartaniuk az elöregedett magyar társadalmat
smile hangulatjel

A kormány pont a halálozások növekvő számára gondolva jelentette ki, hogy csökken a szegénység (legalábbis számban).
Most körülbelül 4000 szegénnyel kevesebb van, mint tavaly.


**********

Döbbenetesen, 15 százalékkal nőtt a halálozás idén tavalyhoz képest

akiraly
politika
2015. május 27., szerda 13:16


Anomáliaszerűen, még az általában visszafogottan fogalmazó KSH szerint is "különösen nagymértékben" nőtt a halálozások száma 2015 első három hónapjában az előző év azonos időszakához képest

15 százalékkal

nőtt. Három hónap alatt 37 823 honfitársunk hunyt el. És bár a születések száma is 3,3 százalékkal nőtt az elmúlt év azonos időszakához képest, így is csak 22 014 gyermek születet.

Vagyis a természetes fogyás az év első három hónapjában 15 809 fő volt, ami

4125-tel több, mint tavaly ilyenkor.

Egy statisztikai kategóriában viszont kiugró a javulás, a csecsemőhalálozások száma 18,9 százalékkal csökkent. (Via KSH)




http://444.hu/2015/05/27/dobbenetesen-15-szazalekkal-nott-a-halalozas-iden-tavaly hoz-kepest/

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Durva kamuváddal akarta sározni a tanártüntetést Bencsik An
  2016-02-03 17:13:10, szerda
 
 
Durva kamuváddal akarta sározni a tanártüntetést Bencsik András
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Windisch Judit

- 2016. február 3. 16:18


A Pedagógusok Szakszervezetének vezetőjéről tette közzé, hogy az egykori ÁVH-vezér, Péter Gábor gyereke. Csakhogy ez nem igaz.

Durva rágalommal állt elő Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője, a Békemenetek egyik szervezője: egy azóta már eltávolított Facebook-posztban azt állította, hogy a Pedagógusok Szakszervezete vezetőjének, Galló Istvánnénak Péter Gábor, a hírhedt ÁVH-s az apja.

Bár a vezetéknév stimmel - Galló Istvánné leánykori neve Péter Piroska -, azonban egy gyors Google-kereséssel is kideríthető, hogy a szakszervezeti vezető édesanyja nem azonos Péter Gábor feleségével, Simon Jolánnal. Ráadásul a matek sem stimmel: Péter Gábor börtönben ült Galló Istvánné születése előtt kilenc hónappal.

Galló Istvánné megkeresésünkre megerősítette: az állítás nem igaz, apja Péter Ferenc egyetemi adjunktus, édesanyja Kovács Ilona. Az mno.hu-nak azt mondta, megteszi a szükséges lépéseket Bencsik ellen.
A rágalmazó poszt

http://vs.hu/i/screen-shot-2016-02-03-at-15-48-35-png.exact1168x841.jpg


A posztot Bencsik András szerdán 14 óra előtt tette közzé, az eltávolításáig eltelt két óra alatt csaknem 500-an megosztották, több mint 100 komment is volt alatta.

Bencsik amúgy a pedagógustüntetések főalakjaként állította be a szakszervezeti vezetőt. A szakszervezet azonban nem szervezője a mai, a miskolci Herman Ottó Gimnázium petíciója nyomán tartandó fáklyás tüntetéseknek. A PSZ-nek a jövő hét végén lesz demonstrációja.


http://vs.hu/kozelet/osszes/durva-kamuvaddal-akarta-sarozni-a-tanartuntetest-benc sik-andras1-0203#!s3
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pont az ellenkezője történt annak, mint amit Orbánék ígértek
  2016-02-03 16:58:37, szerda
 
 
Lengyel L. László írása





2016. február 3.

Pont az ellenkezője történt annak, mint amit Orbánék ígértek
Az állami földek eladásának visszásságai

Az első összegzések szerint - a kormány állításaival szemben - a kiárusított állami földek csupán töredéke került a kisebb családi gazdaságok tulajdonába. A legnagyobb nyertesek a politikai elithez közeli érdekeltségek és nagyvállalkozások lettek.


Az első körben meghirdetett 200 ezer hektárnyi állami földből 130 ezer hektár kelt el, amit a kormány nagy sikerként állít be. Ezt biztosan nem a nyilvánosan meghirdetett elvek teljesülésére alapozza, mert arról szó sem volt, éppen ellenkezőleg. Emlékezzünk: három fő érvet ismételgettek Orbánék annak indokául, hogy a bírálatok ellenére miért kell sebtiben eladni az állami földvagyont. Az első úgymond a magyar föld védelme volt, ne kerülhessen külföldiek kezébe. Aki tehát ellenzi a földeladást, az a fideszes propaganda szerint a külföldi spekulánsok szekerét tolja és a magyar érdekek árulója.

A második érv szerint nagy a földéhség, márpedig a ,,föld azé, aki megműveli", tehát a helyi, családi kisgazdaságokat kell tulajdonhoz juttatni. E logika alapján a földkiárusítás bírálói a nagyvállalkozók, zöldbárók kiszolgálói, a kisgazdák ellenségei. A harmadik indok a költségvetési bevételekkel érvelt, mondván, sok százmilliárd áramlik majd az államkasszába a licitek nyomán. Ez utóbbi érdekében legfeljebb kikiáltási vagy annál magasabb áron kelhetnek el a földek.
Forrás: www.dehir.hu

Nos, mindebből semmi sem lett igaz, ahogy azt előre sejteni lehetett. Kezdjük a legutóbbi állítással, amelyet a hivatalos adatok rögtön cáfolnak. Összesen 200 ezer hektárt hirdettek meg 272 milliárdos kikiáltási áron, ebből 130 ezer talált gazdára összesen 171 milliárd forintért. Gyorsan kiszámítható, hogy az átlagár nem 10 százalékkal magasabb, mint azt a kormány állította, hanem néhány százalékkal alacsonyabb a kikiáltásinál. A büdzsé bevétele is jórészt papíron létezik, mivel a 171 milliárdból 120 milliárd hosszú távú, rendkívül kedvezményes állami hitel, amelyen a költségvetés inkább bukik, semmint nyer.

A másik két érv esetében ennél sokkal kirívóbb az ellentét Orbánék ígéretei és a valóság között. Ángyán úr és csapata, valamint más elemzők sok ezer árverési jegyzőkönyvet végigvizsgálva elkészítették az első összegzéseket a vásárlók összetételéről. Az eredmény nem csupán a kormányzati kijelentésekhez, de a kritikus jóslatokhoz képest is megdöbbentő. Az elemzések szerint a teljes vizsgált földterület mintegy 30 százaléka a politikához közeli érdekeltségek, további 30 százaléka pedig közvetlenül vagy közvetve nagyvállalkozások tulajdonába került.

Ismert fideszes politikusok, kormánytagok, helyi pártvezetők és hozzájuk közismerten közel állók jutottak hatalmas birtokokhoz, nagyon sok helyen pedig strómanokkal játszották ki a szerzési korlátokat. A földek tizedénél külföldi állampolgár lett a vevő, azaz szó sem volt a magyar föld védelméről. A terület csupán ötöde jutott a sokat emlegetett helyi, tényleges családi vállalkozásoknak, jellemzően kicsi birtokterületek, ellentétben a fentebb felsorolt 70 százalékkal, ahol nagyságrenddel nagyobb az átlagos birtokméret.

Ahogy az várható volt, a nemrég haszonbérletbe adott földeknél többnyire az új bérlők lettek a tulajdonosok, élve a különlegesen kedvezményes vásárlási feltételekkel. Minden szempontból az történt tehát, amit az agrárszakértők előre megmondtak: a Fidesz igazi célja a földeladással a saját hátországának jutalmazása volt az állami vagyon terhére. Az árverések így Orbánék szemszögéből nézve tényleg sikeresek voltak, elérték azt, amit akartak.

Ennek alapja a jó szervezés volt, a legtöbb helyen előre leosztották a lapokat, ne rúghasson a kijelölt vevőn kívül más labdába. Ennek nyomán többnyire nem volt igazi licitharc, licitáló is kevés, sőt gyakran csak egy, ahol pedig mégis több érdeklődővel kellett számolni, olyan magasra tolták a vételárat, hogy az ne érje meg másnak. Eleve kevés kisgazdaság engedhette meg magának, hogy tízmilliókért vegyen mások haszonbérletében lévő földet, hatalmas adósságot vállalva úgy, hogy a vételár majd valamikor megtérül.

Ezzel szemben a tőkeerős nagyvállalkozások, valamint a politikai hátteret élvező érdekeltségek és spekulánsok könnyen vállalhattak akár sok száz milliárdos terhet, bízva abban, hogy az viszonylag gyorsan, mondjuk egy-két újabb törvénymódosítás nyomán szép hasznot termelhet. Pont azok maradtak így hoppon, akik állítólag a fő kedvezményezettek lettek volna: a földet ténylegesen művelő helyi gazdák.

Rövidesen indul az árverések újabb köre, amelyben hírek szerint némileg könnyítenek a feltételeken. Várhatóan mintegy 180 ezer hektárt hirdetnek meg, benne az első körben nem elkelt területekkel. Ez utóbbiakból állítólag több nagy egységet feldarabolnak, hátha úgy gazdára találnak - ami nem kell a nagyoknak, talán jó lesz a kicsiknek.

A magyar agráriumban hatalmas tartalékok vannak, adottságaink a legjobbak közé tartoznak Európában. Ezt sajnos nem tudjuk kellőképpen hasznosítani, annak ellenére hogy gigantikus összegű támogatást kapunk az uniótól is. Az elmúlt három évben a mezőgazdaság teljes termelési értéke nagyjából kétharmadának megfelelő pénz áramlott Brüsszelből a magyar agráriumba, jó lenne látni, mire használták fel. Egy minapi kormányzati tájékoztató szerint a 2020-ig tartó mostani uniós költségvetési periódusban összesen 5400 milliárd forintnyi mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatás áll rendelkezésünkre. Ez a várható teljes agrártermelési érték közel kétharmada, jó lenne végre hatékonyan élni vele.

http://www.168ora.hu/itthon/foldtulajdon-allami-foldek-csaladi-gazdasagok-142695. html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
PSZ: Megfenyegették az óvodákat a mai tanártüntetés miatt
  2016-02-03 16:43:50, szerda
 
  FENYEGETŐZNEK A MOCSKOK, DE A LÁMPAVAS HIDEG LESZ!
AZ ÓVODÁSOKAT megkötözik?
Ez a kormány igazi tárgyalási ajánlata ! Ezért nem érdemes még el is menni hozzájuk !
Péter gábori judás ,ávh-ás időket élünkát nemzeti kötntösbe bujtatva!

***

PSZ: Megfenyegették az óvodákat a mai tanártüntetés miatt

2016. február 03., szerda, 11:35 Utolsó frissítés: 4 órája

Szerző: hvg.hu

Minden miskolci óvodának "leszóltak", hogy ne vegyenek részt a délutáni tanártüntetésen, mert annak következményei lesznek - mondta az ATV-nek a Pedagógusok Szakszervezetének helyi képviselője.

Komoly következményei lesznek, ha a pedagógusok részt vesznek a szerda délutáni miskolci tüntetésen - állítja a Pedagógusok Szakszervezetének miskolci titkára, Csabalik Zsuzsanna.

A középiskolai tanár az ATV-nek azt mondta, információi szerint valamennyi miskolci óvodába "leszóltak", de azt nem említette, hogy honnan. Az óvodák egyébként önkormányzati fenntartás alatt működnek.

Pedagógusok demonstrációja tavaly júniusban

Fotó: Túry Gergely

"Nagyon remélem, hogyha összefog egy-egy óvoda, nem lehet leváltani a teljes személyzetét, és egymást védve ki fognak jönni, és velünk együtt vesznek részt a fogadóórán" - fogalmazott.

Csabalik szerint nehéz megmondani, hányan vesznek majd részt a délutáni demonstráción, de rengeteg visszajelzést kaptak, ami alapján nagy létszámra számítanak. Hozzátette: nagyon örülnek, hogy országszerte több településen aktivizálták magukat a tanárok, mert a Herman Ottó Gimnázium tantestülete által felvetett problémák országos szintűek.


http://hvg.hu/itthon/20160203_ovodak_tuntetes_tanarok_miskolc
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hatmillió németet gyilkoltak meg 1945-48 között, emiatt mégs
  2016-02-03 16:42:33, szerda
 
 
Armageddon nyomában

Hatmillió németet gyilkoltak meg 1945-48 között, emiatt mégsem őrjöngenek
2015. január 24. - Andre Lowoa

szogesdrot250.jpgKonrad Adenauer német kancellár 1948-as memoárjaiban olvasható, hogy az 1945-48 közötti brutális üldöztetések során a 18 millió német menekültből 6 millióan vesztették életüket. (Olvasható a Crimes and Mercies c. könyvben is.) Legalább tízszer annyi német halt meg francia és amerikai táborokban a háború után, mint 1941 júniusa és 1945 áprilisa között É-Európában a nyugati front összes csatájában.

A háború után a német hivatalok kutatásokat kezdtek folytatni az eltűnt katonák és civilek megmaradt családtagjainál, valamint a postai bejegyzések között. Eszerint 1,4/1,7 millió németről mai napig sincs hivatalos adat. Adenauer kancellár a hivatalos névsort átadta 1951-ben az ENSZ-nek.

... A hadsereg adatai nagyon ,,pontatlanok, az élelmezendő emberek száma valójában 1.550.000-rel nagyobb. A hivatalos 3.700.000-es kérelmi alappal szemben összesen 5.250.000-en vannak." (Littlejohn a CG-nek,
TSFET Főhadiszállás, 1945.aug.27. In: QM Jelentések, NARS, Washington.) Németországban több, mint 200 amerikai tábor volt, Németország francia zónájában, valamint Franciaországban együttesen több, mint 1.600 francia tábor működött. Legalább tízszer annyi német halt meg francia és amerikai táborokban a háború után, mint 1941 júniusa és 1945 áprilisa között É-Európában a nyugati front összes csatájában.

A Szövetségesek által a II. Világháborúban foglyul ejtett németek összlétszáma az összes hadszíntérről: 9.040.839 fő volt. Ebből az amerikaiak összesen 5.886.310 főt ejtettek, Északnyugat-Európában 5.224.310 főt. (Források: NW Europe: SHAEF G1, jún. 2.
Italy-South Austria: Alexander hadseregtábornok a SHAEF-nek; Bejövő
Napló, máj. 8 és 17., 1945, Abbilene. Germans int he US: Daniel
Costelle: Les Prisonniers (Párizs: Flammarion, 1975), 208.o.)


A dokumentumokból világosan kitűnik, hogy a SHAEF-USFET nyilvántartásokat szándékosan meghamisították, hogy kb. 1 millió foglyot elrejthessenek. 1945. június 2. volt az az időpont, amikor a hadszíntér tábori
csendőrsége felügyelőjének (TPM) napi jelentését heti jelentésre változtatták és az átállás során egyszerűen töröltek 1.042.537 foglyot a nyilvántartásokból!!! Az USA által É-Európában foglyul ejtettek száma: 5.224.310 fő
______________________________________________________
Hivatalos elhalálozások (heti 0,6 %-al számolva!)
POW-táborokban (45.jún.9.-szept.8.):
145.208 fő
DEF-táborokban (45.máj.8.-szept.8.):
310.992 fő
TPM jelentésekből törölve 1945.jún.2.-án:
1.042.537 fő
Elhalálozások a franciáktól történő fogolyvisszaadáskor:
26.000 fő
Elhalálozások (45.szept.-46.jan.1.):
124.023 fő
Elhalálozások az elbocsátott foglyok között:
67.200 fő
Összes elhalálozás: 1.715.960 fő

Ez a cikk csak a SHAEF területén (Északnyugat-Európa) az amerikai hadsereg által foglyul ejtett német foglyok halálának vizsgálatára terjed ki (összesen: 5.224.310 fő). Nem vizsgáljuk az olaszországi, ausztriai és
az észak-afrikai hadjáratok során az amerikaiak által foglyul ejtett 660.000 fogoly, az Észak-Európában a franciák, britek és kanadaiak által ejtett 2.020.529 fogoly, valamint az Olaszországban és Ausztriában
foglyul ejtett 1.134.000 német fogoly sorsát, mivel ezekről nincsenek fennmaradt dokumentumok (összesen: 3.816.529).

Tehát a 9.040.839 összes szövetséges fogolylétszámból csak 5.224.310 fogolyra jutó elhalálozást vizsgáljuk. Tudjuk, hogy még 1947-ben is működtek az amerikai, francia és brit táborok. Fontos lenne annak vizsgálata is,
hogy hány fogoly volt még ezekben a táborokban 1946. január 1-után, valamint azt, hogy mi lett a fent említett 3.816.529 fogoly sorsa.

Vándorffy Hunor

http://nyomaban.blog.hu/2015/01/24/hatmillio_nemetet_gyilkoltak_meg_1945-48_kozot t_emiatt_megsem_orjongenek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarország foggal - körömmel védi Izrael édekeit
  2016-02-03 16:17:37, szerda
 
  Magyarország foggal - körömmel védi Izrael édekeit

2016. február 03. 14:01
Hunhír.info

A VOLTAIRENET francia hírportál most értesült arról, hogy január 18-án ,,Bulgária, Ciprus, Görögország, Magyarország és Románia szerződést írt alá a zsidó állammal, hogy annak érdekeit megvédi az Európai Unióban". Úgy döntöttek, hogy havi csúcstalálkozóik zárónyilatkozataiból törölnek mindenfajta Izraelt bíráló szöveget
Magyar Menedék - Háttérhatalom

Ja. egy fasiszta állam, mint Izrael mosogatórongya.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=90928
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2016.01 2016. Február 2016.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 477 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 122
  • e Hét: 2382
  • e Hónap: 19175
  • e Év: 152092
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.