Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Sajtos rizslepény zöldségekkel
  2016-02-05 22:43:14, péntek
 
  Sajtos rizslepény zöldségekkel

Hozzávalók

Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg barna rizs
2 tojás
15 dkg reszelt sajt
1 evőkanál vágott petrezselyem
A sütéshez:
2 evőkanál olaj
A körethez:
15 dkg sárgarépa
30 dkg brokkoli
30 dkg spenótlevél
1 evőkanál vaj
1 csipet őrölt szerecsendió
2 dl tejszín

Elkészítés

Előkészítés: A rizst megmossuk, és háromszoros mennyiségű sós, forró vízbe tesszük. Lefedjük, kíméletesen főzzük, amikor már alig van alatta víz, levesszük a tűzről, és 10-15 percen át letakarva pihentetjük.

Elkészítés: Ha a rizs kellően megpuhult, és már nem túl forró, összekeverjük a tojással, a sajttal, sóval, borssal, a petrezselyemmel, és pihentetjük. A zöldségeket megmossuk és megtisztítjuk. A répát felkarikázzuk. Rózsákra szedjük a brokkolit, sós, forró vízben 5-8 percen át főzzük, majd kiszedjük, és lecsepegtetjük. A visszamaradt vízbe beletesszük a parajleveleket 3 percre, majd leszűrjük. A vajat felolvasztjuk, kevés vízzel, sóval, borssal, megpároljuk a répát. Amikor kellően puha hozzáadjuk a brokkolit, a parajt, a szerecsendiót, a tejszínt, és pár perc alatt összepároljuk. A sajtos rizsből lepényeket formálunk, amit jól összenyomunk, majd a felforrósított olajon mindkét oldalát megsütjük. Amikor kész, rátesszük a tejszínes zöldségekre, és azonnal tálaljuk.





Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 770 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Kakaós sajttorta sütés nélkül
  2016-02-05 22:40:52, péntek
 
  Kakaós sajttorta sütés nélkül

Hozzávalók

A tésztához:
25 dkg darált keksz (kakaós)
5 dkg vaj
5 dkg porcukor
tej
A krémhez:
45 dkg natúr krémsajt
1,5 ek zselatin
60 ml víz
175 ml tej
15 dkg cukor
1 ek cukrozatlan kakaópor

Elkészítés

1. A darált kekszet keverjük össze az olvasztott vajjal, a porcukorral és egy kevés tejjel. Gyúrjuk össze, majd a tortaforma aljába egyenletesen simítsuk el.

2. A zselatint főzzük fel alacsony hőfokon, és közben folyamatosan kevergessük. Keverjük össze robotgépben a krémsajtot a tejjel, a cukorral és a kakaóporral. Keverjük bele a kihűlt zselatint.

3. A krémet egyenletesen terítsük a kekszes alapra, majd egy éjszakára tegyük a hűtőszekrénybe.





DÖMÖTÖR VIOLA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Pulykamelltekercsek füstölt császárszalonnával töltve
  2016-02-05 22:38:09, péntek
 
  Pulykamelltekercsek füstölt császárszalonnával töltve

Hozzávalók

4 szép szelet pulykamell
4 vékony szelet füstölt császárszalonna
2 evőkanál zsiradék (kókusz-,liba-, kacsa-, sertészsír, extra szűz olívaolaj)
0,5 pohár száraz fehérbor
1 púpos teáskanál tápióka keményítő

Elkészítés

A kiklopfolt pulykamellszeleteket enyhén megsózzuk, és mindegyikre hosszában egy-egy szelet császárszalonnát fektetünk.
Feltekerjük, hogy a szalonna belül maradjon, majd a tekercs végére eső húsdarabot fogpiszkálóval átszúrva rögzítjük a tekercshez.Egy lábasban épphogy megolvasztjuk a zsiradékot, beletesszük a tekercseket, azok oldalait hirtelen megpirítjuk, majd aláöntjük a bort és 1,5 dl vizet, és mérsékelt tűzön pároljuk, fedő alatt 20 percig.
Közben ellenőrizzük, hogy a víz ne fogyjon el, ha kell, hozzáadunk még egy keveset, hogy a hús alatt mindig legyen. 20 perc elteltével levesszük a tűzről. Egy csészébe tesszük a tápióka keményítőt, fokozatosan ráöntünk 2 evőkanál vizet, és csomómentesre keverjük, hozzáöntjük a húshoz, visszatesszük a tűzre, és egy pillanatra felforraljuk, hogy besűrűsödjön a szaft. Ha kell, még sózzuk ízlés szerint.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Mediterrán halleves
  2016-02-05 22:35:43, péntek
 
  Mediterrán halleves

Hozzávalók

50 dkg pontyfilé
1 fej főzőhagyma
1 gerezd fokhagyma
1 db édeskömény
1 szem burgonya
1 kis doboz sűrített paradicsom
1 db piros kaliforniai paprika
1 tk római kömény
1 csokor petrezselyemzöld
2 db babérlevél
1 l húslevesalaplé
1/2 tk sáfrány
2 ek olívaolaj

bors

Elkészítés

1. Pucoljuk meg és aprítsuk fel a főzőhagymát és a fokhagymát. Forrósítsuk fel az olajat, és pároljuk meg rajta a hagymákat. Mossuk meg és csíkozzuk fel az édesköményt, hámozzuk meg és kockázzuk fel a burgonyát, a paprikát pedig aprítsuk fel. Mossuk meg a halat, és vágjuk falatnyi darabokra.

2. Forgassuk át a burgonyát a hagymás olajon. Adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, és öntsük fel a húslevessel. Tegyük bele a római köményt, a babérlevelet és a sáfrányt, majd forraljuk fel.

3. Főzzük 20 percig, majd adjuk hozzá az édesköményt, a paprikát és a halat. Főzzük együtt további 10 percig, végül ízesítsük sóval, borssal. Tálaljuk petrezselyemzölddel.





PALCSEK ZSUZSANNA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-halas  
Fahéjas falatkák
  2016-02-05 22:32:42, péntek
 
  Fahéjas falatkák

Hozzávalók

2,2 dkg élesztő
3,3 dl tej
7,5 dkg porcukor
50 dkg liszt
1/2 tk őrölt kardamom
1 db tojás
9 dkg vaj
A töltelékhez:
5 dkg vaj
10 dkg porcukor
1,5 ek őrölt fahéj
3 dkg édes kekszmorzsa
1 dl tejszín
A kenéshez:
2 db tojás
A mázhoz:
15 dkg sárgabaracklekvár
15 dkg cukor

Elkészítés

Morzsoljuk tálba az élesztőt, majd adjunk hozzá 1 dl langyos tejet, 1 ek porcukrot, és futtassuk fel a keveréket. Szitáljuk át a lisztet a kardamommal, és mikrohullámú sütőben melegítsük meg kissé. Nyomjunk a közepébe mélyedést, öntsük bele a felfuttatott élesztőt, adjuk hozzá a megmaradt porcukrot, a tojást, a puha vajat, valamint a megmaradt tejet. Dagasszuk 20 percig. Letakarva kelesszük a duplájára.
A töltelékhez keverjük össze a vajat, a porcukrot, a fahéjat és a kekszmorzsát. A tejszínt verjük habbá. A tésztát nyújtsuk 30 x 60 cm-es téglalappá, vonjuk be a tejszínhabbal, majd szórjuk meg a fahéjas keverékkel. Tekerjük fel a szélesebbik oldalától, majd osszuk 12 egyenlő részre. A közepét lapítsuk el kissé.
Kenjük meg mindet 1 db tojás és 1 db tojássárgája keverékével, és ismételten kelesszük meg. Végül süssük 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig. A mázhoz forraljuk fel a lekvárt a cukorral közepes lángon, és még forrón kenjük át vele a kisült tekercseket.





DUSHA CSENGE
Cukrász- és gasztroblogger

A kelttészta-darabokat mindig csomagoljuk folpakba, hogy a formázás ideje alatt se repedezzenek ki.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2016.01 2016. Február 2016.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 298 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1099
  • e Hét: 3313
  • e Hónap: 17218
  • e Év: 146925
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.