Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Visszament tanítani a diákjaival hetyegő, munkáját nem végző
  2016-03-14 20:21:36, hétfő
 
  Mondjuk ha egy "vesszen trianon!" pólóban menne be "tanítani", akkor lehet, hogy börtönbe is kerülne.

At kellene helyezni valami "migrans-iskolaba" oszt ott kielvezheti magat, es meg oromet is szerezhet vele...(azoknak ugyse szamit, hogy hogy nez ki).
ez csak egy cigányszuka!

Nos, kérem.
Btk. 198§
(4) Az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki tizennegyedik
életévét betöltött, de tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel
a vele kapcsolatban fennálló hatalmi vagy befolyási viszonyával
visszaélve szexuális cselekményt végez, három évig terjedő
szabadságvesztéssel büntetendő.
Kérdéseim:
- miért nem tesz az igazgató hivatalból feljelentést, mikor intézméányvezetőként ez neki KÖTELESSÉGE a tudomására jutott bűncselekmény esetén?
- a sajtóhírek ellenére miért nem indít hivatalból ejárást a rendőrség, illetőleg az ügyészség?
- miért tiltakozó leveleket fogalmaznak ezek a drágaemberek, miért nem feljelentést tesznek?
Jellemző, hogy ebben az országban
a.) minden következmények nélküli, kivéve a holokauszttagadást, és nem-hatalomközeli személyek esetén az adócsalást
b.) ilyen személyek pedagógusként dolgozhatnak, és ezért persze, nem pörögnek az úgynevezett "szakmai szervezetek", de a balogh erőforráskedvelő úr minisztériuma sem.
Roppant jellemző, egyben sjanálatos.
Nem törvényeket kellene fosni reggeltől estig, pusztán betartatni azt, ami régen törvénybe van iktatva.
De ez egyedül Érpatakon történik meg, többé-kevésbé.






2016. március 14. 09:59

Visszament tanítani a diákjaival hetyegő, munkáját nem végző hajdúnánási pedagógusnő - aláírásgyűjtés indult


Koláné Károlyi Andrea, a diákjaival hetyegő hajdúnánási pedagógusnő - akit egyik lovagja jól helybenhagyott - egy hónap táppénz után, március 8-án visszament tanítani, nagy felháborodást keltve ezzel a tanárok, diákok, szülők és helyi lakosok körében. Ezzel kapcsolatban aláírásgyűjtés is indult: Rákattintva aláírható a petíció Mint ahogy a petícióban olvasható, semmilyen következménye nem lett se a szexbotránynak, se a munkaköri kötelességek elhanyagolásának. Az első napokban még próbált teljesíteni a tanárnő, még órát is tartott, azonban a hét végére elfogyott a lendület, elkezdett újra a diákfiúk körül legyeskedni, és nem tartott órát, ugyanis tananyag leadása helyett telefonálgatott, órán töltötte ki a hónapok óta kitöltetlen naplóit, eltüntetve ezzel az ellene szóló bizonyítékokat, melyek alapján ki lehetett volna rúgni. Zoom Koláné Károlyi Andrea Vajon erről tudott az igazgatónő? Ő engedte meg, hogy tanítás helyett ezt tegye? Lett írásos nyoma, hogy utólag lettek a naplók kitöltve, vagy ezzel végleg eltüntettek minden bizonyítékot, hogy elkerüljék a botrányt? Esetleg a botrány eltusolásának köze van a közelgő igazgatóválasztáshoz? Vagy még mindig ilyen nagy a barátság köztük? Sajnos a jogos kérdések megválaszolása nem is oly egyszerű egy következmények nélküli országban. (Kuruc.info)


Forrás: https://kuruc.info/r/6/156323/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Migránsok zaklattak fiatal nőket a Déli pályaudvaron
  2016-03-14 20:10:03, hétfő
 
  Orbán Viktor: "Magyarországon zéró menekültnek van helye" - vagy nem....

Próbálom ízlelgetni az alábbi szavakat: Migránsok, Déli pályaudvar, a migránsok bicskei befogadó állomás lakói...

Migránsok zaklattak fiatal nőket a Déli pályaudvaron

Migránsok zaklatták az utasokat egy vonaton Budapesten, a Déli pályaudvaron - adta hírül hétfőn az M1 Híradója. A férfiak hangoskodtak, sértegették őket, két lányt pedig fizikailag is zaklattak.

Amikor a kalauznő megpróbálta rendreutasítani őket, őt is inzultálták - hangzott el az M1 18 órai Híradójában.

A fiatal jegyvizsgáló menekülni akart, de elállták az útját és közben szóban és tettleg is megalázták.

A Híradó értesülései szerint a migránsok a bicskei befogadó állomás lakói.

hirado.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bencsik András életrajza
  2016-03-14 18:57:17, hétfő
 
  Bencsik András életrajza


2012/01/17 Híradmin

Nemzeti kaméleonunk, a 61 éves bajkeverő, a Békemenet egyik szervezője szinte minden pártnak felajánlkozott már, az MSZMP-től a Jobbikig.

A lentebbi életrajz-sablonba feltöltött adatokból az is kiderül, hogy Bencsik Andrásnak legfeljebb egy OKJ-s tördelői tanfolyam erejéig van köze a profi újságíráshoz. (A sablont a “bencsik andrás életrajz" szókapcsolatokra rákeresve, a Google által beindexelt és a találati lista 1-5 oldalán megjelenített oldalak tartalma alapján töltöttem ki.)...

KATT a képre

Tanulmányait a Kandó Kálmán Villamosipari Műszaki Főiskolán végezte, amit megfejelt a MUOSZ Akadémián egy Tördelő és Képszerkesztői OKJ-s szakképzettséggel egyenértékű tanfolyammal.

Újságírói pályafutása: Haditechnikai Szemle, Mezőgazdasági Mérnök, Somogyi Néplap, Csepel Újság, Népszava, Népszabadság, Esti Hírlap, Pesti Hírlap, Demokrata, Magyar Demokrata. Létrehozta a Szkítia könyvesbolthálózatot és a Magyar Ház Könyvkiadót. Alapító tagja a jobboldali Sajtóklubnak.

A Népszabadságban jelent meg az alább olvasható, szovjet elköteleződésű áradozása még 1986-ban:
KATT a képre

A rossz nyelvek szerint (Kuruc.info) Bencsik András a hazai újságírás és politikai élet kaméleonja, a Fidesz párt tagja, aki az elmúlt 25 évben szinte minden olyan pártot megjárt, ahol anyagi haszonra, vagy csak a személyes befolyásának növekedésére számíthatott.

Szintén a fenti linkre kattintva olvasható: “A Magyar Demokrata Fórumhoz szélkakasunk igazából és teljes odaadással még Antall József életében, 1993-ban csapódott. Azokban a hónapokban, amikor az általa végül anyagilag és szakmailag ellehetetlenített Seszták Ágnessel együtt fölélesztették és szerkesztették Kossuth Lajos hajdani újságját, a Pesti Hírlapot. A kormányzati hirdetések, közlések jóvoltából Bencsik akkoriban hatalmas összegeket kaszált az államkincstárból."
KATT a képre

1994 tavaszán, amikor a választásokat az MSZP nyerte meg, Bencsik megalapította a Demokrata nevű “konzervatív" hetilapot. “Erőszakos magatartása miatt az MDF-ből kizárták, mire lapjában bőszen elkezdte hirdetni a schamschulista eszméket. Mécs Imre a Bencsik ellen indított bírósági per egyik tárgyalásán azt vágta a hozzá hasonló kaméleon fejéhez, hogy a régi szép időkben, újdondász korában a Munkásőr című lap szerzője is volt." - állítják a rossz nyelvek Bencsik Andrásról.

És még mindig ugyanők: “Bencsik András azonban a Jobbik megerősödésének láttán úgy gondolta, hogy jó lenne ismét radikalizálódni, színt, esetleg pártot is váltani, s bevezetésként - a Fidesz vezetőségének megrökönyödésére és rosszallását kiváltva - alapító tagja lett a Magyar Gárdának. Takács Zsuzsa, Bencsik élettársa tervezte a Magyar Gárda híres oroszlános egyenruháját, amelyet legyártattak, a lelkes gárdisták pedig fizettek, mint a katonatiszt."

És végül egy kis sukorózás: “Orbán Viktor és Bencsik András kapcsolata visszanyúlik abba a korszakba, amikor a Magyar Demokrata szerkesztősége még a Király utcában, majd a Sas utcában volt, s a Fidesz akkoriban nem rendelkezett olyan jó sajtóval, mint manapság. Viktornak jól jött Bencsik fölajánlkozása, amely tüsténkedést később a Fidesz azzal is meghálálta, hogy jutányosan, mindössze egy forintért Bencsik főszerkesztő Dávid nevű fiának nevére írták azt az Andrássy út eleji, rendkívül értékes ingatlant, ahol a Magyar Demokrata szerkesztősége és Bencsik egyéb üzleti vállalkozásai is működnek."

Összeállította: Mária

https://internetfigyelo.wordpress.com/2012/01/17/bencsik-andras-eletrajza/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vihoghatnánk! A lengyelek egyre hülyébbek!
  2016-03-14 18:38:52, hétfő
 
  Vihoghatnánk! A lengyelek egyre hülyébbek!

Posted on 2016-03-14 by Admin

Lengyel miniszter: Moszkva a felelős Lech Kaczynski haláláért
A lengyel nemzetvédelmi miniszter szerint Oroszország gerjeszti a migrációs válságot, és ugyancsak Moszkva felelős a hat évvel ezelőtti szmolenszki légikatasztrófáért - jelentette a lengyel sajtó hétfőn a tárcavezető, Antoni Macierewicz előadását idézve. A lezuhant repülőgépen volt Lech Kaczynski elnök és felesége is, rajtuk kívül még 94 személy, köztük számos magas rangú politikai, katonai, gazdasági, egyházi vezető veszítette életét.
A miniszter a közép-lengyelországi Torunban rendezett biztonságpolitikai konferencián az Európát érő terrortámadásokról szólva úgy vélte, hogy Európa destabilizációját gerjesztett migrációhullámok okozzák.
Hasonló véleményt fogalmazott meg március elején Andrzej Duda lengyel államfő, mondván: Oroszország erőteljesen bekapcsolódott a szíriai konfliktusba, gerjesztve a migrációt, megnehezítve és destabilizálva az európai helyzetet. A lengyel elnök Philip Breedlove amerikai tábornoknak, a NATO európai erői főparancsnokának szavait visszhangozta, miszerint az európai menekültválságot Oroszország szíriai bombázása okozza.
Macierewicz kijelentette, hogy Lengyelország a katyni mészárlás révén a terrorizmus első európai áldozata lett. A miniszter a lengyel tartalékos tisztek 1940-es tömeggyilkosságára utalt, amikor az NKVD szovjet állambiztonsági szervezet a Szmolenszk melletti katinyi (Katyn) erdőben és más helyszíneken mintegy 22 ezer lengyel hadifoglyot és civilt végzett ki.
A miniszter beszélt arról is, hogy a katyni mészárlás körülményeinek teljes körű felderítését Lech Kaczynski néhai lengyel államfő szorgalmazta.
Ez olyan reakciót váltott ki, melynek ára az egész lengyel politikai elit halála lett- utalt a miniszter a Tu-154-es lengyel kormánygép Szmolenszk mellett bekövetkezett katasztrófájára. “Szmolenszk után kimondhatjuk: a terrorizmus első nagy áldozata lettünk a mai, a szemünk előtt lejátszódó konfliktusban is" - tette hozzá.

sum
“Kétségtelen, hogy annak, ami Szmolenszk felett történt, az volt a célja, hogy Lengyelországot megfosszák attól a vezetésétől, amely a függetlenséghez vezette nemzetünket" - érvelt Macierewicz.
A szmolenszki légikatasztrófában Kaczynski elnök és felesége mellett további 94 személy, köztük számos magas rangú politikai, katonai, gazdasági, egyházi vezető veszítette életét.
A Macierewicz vezette nemzetvédelmi tárca februárban új bizottságot állított fel a légikatasztrófa vizsgálatára. A miniszter úgy látja: az eddigi lengyel- és oroszországi vizsgálatok alapvető tényeket és információkat hallgattak el, amelyek lényegesen módosítják az események megítélését.
A katasztrófa okait illetően az orosz és a lengyel vizsgálóhatóságok eddig eltérő részeredményekre jutottak, Oroszország a lengyel pilótákra hárította a teljes felelősséget. A bűnügyi vizsgálat mindkét országban jelenleg is folyik, ezeket az orosz szövetségi nyomozó bizottság, illetve a lengyel katonai ügyészség folytatja. Az orosz nyomozás lezárásának határidejét eredetileg múlt csütörtökre tűzték ki, a lengyel hatóságokat azonban egyelőre nem értesítették ennek eredményéről.
(origo)
Bal-Rad komm: Az európai “újdemokráciák" ilyen-olyan szintű-rangú politikusaira ritkán lehet elmondani, hogy normálisak. Hogy bolondok!-azt már inkább. Hogy a lengyel hadügyér a legbolondabbak közé tartozik, azt két dolog bizonyítja mindennél ékesebben.
Az egyik, hogy az ő naptára 2015 október elsejével kezdődik. Merthogy szerinte akkor indultak el Szíriából a migránsok Európa felé. Ugyanis az orosz beavatkozás 2015 szeptember 30-án kezdődött. Akik azt megelőzően elhagyták Szíriát, azok csak kalandvágy űzte MEGHÍVOTTAK voltak. Az pedig számára már említésre sem méltó, hogy a migránsoknak tizede ha szír!
Bolondságának másik ékes bizonyítéka, hogy azt sugallja, hogy Oroszország a területe fölött repkedő lengyel kormánygépekre lövöldöz, vagy csapatja őket a földhöz. Nekünk viszont még rémlik, hogy az orosz légiirányítás szólt a lengyel kormánygépnek: az időjárási viszonyok, és a szmolenszki katonai repülőtér POLGÁRI GÉPEK ILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTTI FOGADÁSÁRA NEM ALKALMAS, SZÁLLJANAK LE INKÁBB...-n!
De a bevodkázott Kaczynski ragaszkodott Szmolenszkhez, és a rettegő személyzet belevágott a leszállásba! Hát így jártak!
Dmitrij Peszkov az orosz elnök szóvivője-a Bal-Rad értelmezésében-hülyeségnek minősítette Macierewicz kijelentéseit. Szerintünk joggal.
Mi-magyarok-most kissé elégedetten vihoghatnánk, ha volna hozzá kedvünk. A lengyeleknek még a miénknél is bolondabb-mondhatni torgyáni szintű-kormánypolitikusaik vannak!
Csakhát nincs kedvünk vihogni! Ahhoz túl rossz a kedvünk!


http://www.balrad.com/2016/03/14/vihoghatnank-a-lengyelek-egyre-hulyebbek/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A civil pénzek megokosítása
  2016-03-14 18:35:05, hétfő
 
  A civil pénzek megokosítása

2016. március 14., hétfő, 11:40

Szerző: Béres Tibor

Korszakváltás a mutyiban: Kiknek szól a kiírás? Na, szabad a gazda?

A kormány civilekkel kapcsolatos politikáját gyakorlatilag a politikai ízlés és hovatartozás szerint lehet kategorizálni. Ha belül vagyok az egy-a-táboron, azaz a CÖF-fel zarándoklok, békemegyek, nyitom fel a szemét a honi magyarságnak (ez így, vonzat nélkül is megállja a helyét, lényeg, hogy nyitva legyen, amikor kell), akkor ez a kormány végre, évezredes sorsszerepét betöltve tesz pontot a liberális világrendszer végére azzal, hogy a valódi értékeken alapuló civil értékeket támogatja. Ilyesmi.

Ha kívül vagyok ezen (ami azért civilként nem jelent fogalmi abszurditást), akkor rossz esetben hatósági vegzatúrát, KEHI szabadcsapatok grasszálását a székhelyünkön, jobb esetben csak ignorálást jelent. Ez utóbbi nem pusztán annyit jelent, hogy elmennek a közterületen kihelyezett adománygyűjtő dobozunk mellett az állami alkalmazottak anélkül, hogy beledobnának legalább egy nagykabátgombot, hanem az állami és uniós források megvonását. Ez utóbbi majdnem olyan hatású, mint amikor egy húszfős készenléti rendőr akciócsapata megadásra és iratanyaguk átadására szólítja fel a háromfős, a fegyveres és fegyvertelen közelharcra kevésbé felkészült civil jogvédő aktvista csoportot.

A magyar civileknek (innen ezt a jelzőt a józan észnek megfelelő civil csoportosulásokra használom) nincs saját pénzük. Jó, van, akinek van egy kevés. Kizárólag egy-két, ezt a munkát nagyon hatékonyan, profin végző szervezet tud a működéséhez elegendő támogatatást összeszedni magánadományozóktól, úgynevezett fundraising tevékenységgel. És ez nem pusztán profizmus kérdése, mivel kiskutyákra, beteg gyerekekre könnyebb (ez utóbbi opció be is húzott a szektorba néhány obskúrus hóhányót), cigány integrációra, családon belüli erőszak elleni küzdelemre, jogvédelemre stb. pedig majdnem lehetetlen annyi pénzt összetarhálni, amiből az államtól függetlenül lehetne működni. Pedig úgy kellene.

Mégis, a kelet-európai országok sajátja az a helyzet, hogy ezek a társadalmak nem tudják (akarják) a saját civil (mondom, civil) szektorukat fenntartani, és ez még jó hosszú ideig így is lesz. Létkérdés tehát az uniós finanszírozás megléte. Ebből lehetne olyan tevékenységeket finanszírozni, amit szinte mindenütt a világon, civilek tudnak a legjobban elvégezni.

Csakhogy az uniós forrásokat is a kormány szervezetei osztják. Persze, van a rendszer felett uniós kontroll, de ez jobbára abban merül ki - egyelőre -, hogy ha a kormány nagyon láthatóan disznólkodik az uniós pénzzel, akkor ideszalad az OLAF (az EU csalás elleni hivatala), szól a főügyésznek, hogy hellóka, ez így nem oké, csinálni kellene valamit. A főügyész erre pedig úgy reagál, hogy nemá', tényleg? Mik vannak! Nem szabad ilyet csinálni! Még jó, hogy Magyarországon ilyen nincs. És vagy minden megy a maga útján tovább, vagy csavarnak egyet a rendszeren, hogy ne legyen már annyira feltűnő az egyértelmű. Az EU civil társadalom fejlesztésére szánt pénzei pedig továbbra is mennek a NER építésére. Tessék figyelni, mutatom, hogyan!

A pénzszivattyú eddigi működési módja rém egyszerű volt. Ki kell írni egy pályázatot, amibe beleírjuk, hogy az egyedüli pályázó csak a Nemzeti Anyák Alapítványa lehet. Vagy a Pro-Haverok Rt. (aminek tulajdonosi köre történetesen megbízható gimnáziumi osztálytársakból áll, akik tudják, hogy valami valakinek visszajár majd). De ez annyira feltűnő lett mára, hogy még a hivatalból naiv (azaz a következmények nélküliségre trenírozott) közvélemény mellett az uniós kontroll gyakorlóinak is szúrja a szemét. Az új módszer ennél szofisztikáltabb.

Végy egy nagyon is fontos társadalmi célt. Legyen ez mondjuk

a társadalmi együttműködés erősítése és a szegénység, valamint a hátrányos megkülönböztetés elleni küzdelem (...) az ifjúsági korosztály aktív közreműködésére építve, a közösségi aktivitás előmozdításával, a helyi közösségek és az önkéntesség megerősítésével.

Nehéz lenne vitatni, hogy ez mennyire fontos ügy (lenne) ma Magyarországon. Ezt a célt a kormány civil és egyházi szervezetek bevonásával kívánja elérni. A cél is oké, pénz is van rá. Most jön az uniós forráselosztás megNER-esítése. Vegyük ezt a pályázati kiírást. Minden, e területen dolgozó civil örülhetett ennek a kiírásnak egészen addig, amíg végig nem olvasta a feltételeket: Nem lehet egyáltalán bérre költeni a 18-25 milliós támogatásból, amit 36-48 hónapos projektekre lehet megszerezni. De nem lehet, csak 1% (!) a rezsire, működésre elszámolható forrás. A magyar civil (civil!) szektor szegény, mint a templom egere. Szinte senki nem tudja vállalni (még akkor sem, ha Soros György áll a hátuk megett), hogy egy ilyen kezdeményezéshez megfelelő működési és személyes költséghányadot biztosítson.

De akkor kik tudnak? Kiknek szól a kiírás? Na, szabad a gazda?

Jó lenne azt hinni, hogy ennek a pályázati konstrukcióak a kiagyalói szimplán csak nem értenek a munkájukhoz amikor azt írják, hogy a projektmenedzsmentet, szakmai vezetést, pénzügyi menedzsmentet önkéntes munkában kell vállalni. De ez ismét csak az idiotizmushoz közeli naivitás lenne. Ez a kiírás annak a pénzszivattyúnak a 2.0-ás verziója, amíg eddig így-úgy elzötyögött a ,,kiemelt pályázatok" műfaji megjelöléssel (nevesített lehetséges pályázókkal) vagy a meghekkelt beszerzési eljárásokkal. Ehhez a pénzhez azok a civil szervezetek férnek majd hozzá, akiknek van máshonnan is és nem kevés bevételük. Mondjuk az unió által nem ellenőrzött állami forrásokból. Hopp, egy remek lehetőség a Szerencsejáték Zrt. vagy a Magyar Nemzeti Bank entertainment alapítványai. És akkor még nem említettük az ,,egyházakat és egyházi hátterű civil szervezeteket", akiknek ez a módi kétségkívül nem jön rosszul - ha épp az egész nem rájuk lett kitalálva...

Korszakváltás a mutyiban. Az egész olyan, mint amikor a benzinüzemű autók átállnak a hibrid motorra.

Alighanem a pénzek őrzőinek is jó lesz egy 2.0-ás védekezőszoftverre áttérni. De talán már hasznosabb volna azt mondani, hogy állj, ebből elég. Be lehet fejezni a kreatívkodást! És az sem megoldás, ha egy-egy ilyen akció után ,,korrekciót rendelnek el", ami magyarul visszafizetést jelent az uniós kasszába. Mert nem a Nemzeti Magyar Anyák és a Pro-Haverok fogják a pénzt visszatalicskázni, hanem mi. Te és én. Bizony.

http://hvg.hu/velemeny.publicisztika/20160314_A_civil_penzek_megokositasa
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így lesz valaki rendszerváltóból a nemzet csúszómászója
  2016-03-14 18:10:21, hétfő
 
  Így lesz valaki rendszerváltóból a nemzet csúszómászója

Ma, 13:15
Játékra invitáljuk a tisztelt olvasóinkat. Leginkább szerepjáték jellegű, kreativitást és nyitott gondolkodást, mondhatni fantáziát igényel a kihívás. Képzeljük el közösen, hogy mi vagyunk Bánki Erik. Szugeráljuk magunkban, és bújjunk a bőrébe! Ha megvan, mehetünk tovább!

46 évesek vagyunk, Mohácson nevelkedtünk. Édesapánk általános iskolai ének-testnevelő tanár, édesanyánk adminisztrátorként és laboránsként dolgozott. Apa hittant is tanított, cserébe be kellett lépnie az MSZMP-be. A családunk nagyobb felét sváb származása miatt 1947-ben kitelepítették a Ruhr-vidékre. Ez a trauma és a tapasztalat, hogy az NSZK-ban jobb az élet, mint Magyarországon, nem tett minket a szovjet rendszer hívévé. 1989-ben beléptünk a Fideszbe, s egyik alapítója lettünk a párt mohácsi csoportjának, előbb a helyi, majd a megyei közgyűlés tagjává választottak minket, mígnem 1998-ban bejutottunk a parlamentbe.

Nem tűnik gázos életútnak, de nézzük meg, hogy ha mi vagyunk Bánki Erik, akkor hol tartunk most!

Ha létezne ilyesféle elismerés, akkor minden bizonnyal megkapnánk a nemzet csúszómászója-díjat. Mégpedig azért, mert a kommunistaellenes családunk, az etatizmus ellen küzdő generációnk meghazudtolásával már csak egy dolog érdekel minket: erkölcstelenül, a következmények figyelembevétele nélkül kiszolgálni a rendszert.

A parlament gazdasági bizottságának elnöke - aki Rogán Antalt váltotta a poszton - a napokban azért került fókuszba, mert ő terjesztette az Országgyűlés elé a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvény módosítását, amely lehetővé tette volna, hogy a jegybank 260 milliárd forint közpénzzel kistafírozott alapítványainak gazdálkodása tíz évig titkolható legyen. A labda most az Alkotmánybíróságnál pattog - írja a Népszabadság.

Az évtized első felében a Fidesz baranyai szervezetét a párt pécsi elitje irányította. A vidéki csoportok 1995-ben összefogtak, és átvették a vezetést. Az összefogásban meghatározó szerepe volt annak a Bánkinak, akit 1999-ben megyei elnökké választottak. A pécsi fideszesek 2001-ben pár nap alatt létrehoztak 17 új alapszervezetet, s
megbuktatták volna Bánkit, ám a pártvezetés leállította őket. Akkor úgy tűnt, hogy azért, mert a gyanús tagbeszervezés visszhangjától tartottak, utóbb viszont az látszik, hogy Orbánnak egy könnyen kezelhető, bármire kapható samesz kellett, nem a Bánkinál műveltebb pécsiek, akik időnként erkölcsi alapon politizáltak.

Bánki az ezredforduló óta kikezdhetetlen tekintély pártjában a Dél-Dunántúlon. Bár rendszeresen támadások érték - még belülről is - amiatt, hogy az a gazdasági érdekkör, amely vele tart kapcsolatot, kiváltságos helyzetben van a közpénzek odaítélésekor, neki sosem lett bántódása. Sokan úgy vélik, Orbán azért ragaszkodik hozzá, mert a yuppie kinézetű politikus gazdasági háttere miatt bármikor megzsarolható - összegezte a napilap a Bánki-jelenséget.

Ha belegondolunk, vajon mégis miért jutott volna eszünkbe (feltéve, ha még mindig Bánkik vagyunk) az MNB pénzeinek átcsoportosítása, amik "elveszítik közvagyon jellegüket?" Semmi viszonyunk nem fűződik az egészhez, de van egy meglehetősen jelentős havi summánk, amiért beterjesztünk, amit a Párt diktál.

Bánki egyébként 2010 és 2014 között az Országgyűlés sport és turizmus bizottságának elnöke, jelenleg a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségi tagja. Ez utóbbi posztja miatt szoros a kapcsolata a miniszterelnökkel. Ez a kapcsolat mindkettejük számára gyümölcsöző...


Forrás: Sztárklikk
Szerző: Jabronka Richárd


http://sztarklikk.hu/kozelet/igy-lesz-valaki-rendszervaltobol-a-nemzet-csuszomasz oja/250540
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Álhír:
  2016-03-14 17:34:23, hétfő
 
  Álhír:
Tekintettel a március 15-re várható viharos, esős időjárásra, a kiemelten védett személy biztonsága érdekében a TEK úgy döntött, hogy Orbán Viktor a Kossuth rádióban olvassa fel az ünnepi beszédét, a vezér hangját nagyteljesítményű hangszórók közvetítik a Múzeum kertben összesereglő embereknek és, hogy a személyes jelenlét illúziója meglegyen, Németh Szilárd a pulpituson állva a maga profizmusával pótolja a főnök mimikáját és gesztikulációját.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megtört Fideszes szavazó levele Orbán Viktornak
  2016-03-14 15:51:43, hétfő
 
  Megtört Fideszes szavazó levele Orbán Viktornak

2016-03-13 szerző:MAM


Nincs is annál jobb érzés mikor azt látjuk, hogy a diktátor szavazótáborából napi szinten lépnek ki azon megtört Fideszes szavazók, akik már nem hisznek a diktátornak. Persze ez nem káröröm, hiszen mindannyian emberek vagyunk és rossz érzés csalódni, csalódni abban, akiben bíztunk.

Egyre többen szembesülnek ezzel az érzéssel, és egyre többen csalódnak a diktátorban. Alább olvasható egy megtört Fideszes levele Orbán Viktornak, ami most pörög az interneten.

Ahogy a levél szerzője is leírja, osztani kell, és nem lájkolni.

Megtört Fideszes levele Orbán Viktornak.

Tisztelt Orbán Viktor Úr!

Nehéz szívvel állok neki ennek a levélnek, és még azt sem tudom, hogy miért teszem. Talán bízom abban, hogy Ön is el fogja olvasni és talán elgondolkozik azon, hogy miért jutottam oly sok emberrel együtt arra az álláspontra, hogy NEM szavazok további bizalmat Önnek és Önhöz közel álló politikusoknak mondott emberekre.

Annak idején, mikor Ön még fiatal és életerős volt, voltak tervei. Egy jobb jövőt jósolt, ahol a társadalmi különbségek nem látszanak, egy olyan jövőt, ahol a ,,politikai celebek" értünk vannak és nem magukért. Egy olyan jövőt, egy olyan Magyarországot, ahol a fiataljaink - bocsánat ez így már nem állja meg a helyét - , ahol a fiataljaink és középkorú honfitársaink Magyarországon élnek és boldogulnak, ahol a jövő biztosítja, a gyermekvállalást. Önnek, annak idején elege volt a politikai elitből, abból, hogy a zsebüket tömik. Ön jól beszélt és sokan bíztunk Önben töretlenül.

Ön egy jó politikus.....

lett volna, ha

mostanra nem derül ki, hogy édesapja és családja nevén annyi érték halmozódott már fel, hogy ha azokat pénzé tennénk, a mélyszegénységben élők száma egyenlő lenne a nullával.
Ha nem lopnák el az összes Uniós támogatás legalább 50 százalékát.
Ha nem akarná tönkretenni az Uniót, és az Oroszokat előnyben részesíteni
ha nem titkosítaná minden kényes anyagot, miközben videók tömkelegén nyilatkozta azt még ifjú korában, hogy a népnek joga van tudni, hogy a politikusok mire költik a Magyar emberek pénzét
Ha az Önhöz közelálló politikai celebek zsebébe nem tömne annyi pénzt.
Ha nem kellene tapsolókat megfizetnie ahhoz, hogy legyen valaki március 15.én, aki tapsolni fog Önnek

Sorolhatnám, de nem ezért írok, hiszen az időm fontosabb számomra és a családommal szeretném eltölteni.

Önre szavaztam és tegnap még mindig úgy gondoltam, hogy Önre fogok, de betelt a pohár.

Észrevettem, hogy minden, amit eddig tett és mondott nem az én érdekeimet, és az Ön szavazótáborát veszi figyelembe, hanem csak Önt és politikai celeb társaságát. Minden nap olvasok arról, hogy mit tesz, és mit tesz majd a jövőben. Oké.

De amiket mond, hogy tett, én miért nem látom????

Azt mondta, hogy a kórházakat rendbe tette, és über-szuper kórház lesz Budapesten.

Hol? Minek? Mi van a meglévő kórházakkal? Mi a szarnak kell új kórház, amikor a kórházaink tartozása a csillagos égig ér?

Azokat a kórházakat kell rendbe tenni, ahol most is éppen műtenek valakit, ahol éppen egy kislány vár egy új májra, ahol édesapám is kénytelen volt feküdni, majd iszonyatosan megalázó körülmények között meghalni.

Persze tiszta nálam is, hogy az új kórház építésével, a támogatások 60%-a ellopható, míg a felújításban csak a 20%-a lopható....de kérem Önt, mint egykori szavazója, most már rengeteg pénze, bányája, autója, KASTÉLYA, és mindene megvan. Kérem, ne lopjon többet. Kérem, ne tegye, mert nem marad senki az országban.

A házban ahol lakom, már az összes nyugdíjas unokája külföldön van. Persze tudom....kalandvágy....de akkor mi a helyzet a nyugdíjas szomszédok gyermekeivel?

Miért mentek és mennek a gyermekeik után? Csak azt ne mondja, hogy azért, hogy együtt legyen a család. Segítek. Azért mennek, mert nem tudnak Magyarországon élni, megélni.

Most itt állok a kérdéseimmel megtörve és tudom, hogy nem kapok Öntől választ. Igaz, hogy sok a kérdésem, és nem lesz ideje mindre válaszolni, ezért csak egy dolgot kérdeznék:

Szereti Ön Magyarországot és a magyar embereket?

Amennyiben a válasza igen, és ezt tiszta szívből mondja, legyen igazságos és adja vissza nekünk, amit elloptak a kormányzásuk idején. Adják vissza, hogy a reménytelen emberek élete jobbá váljon. Tegye meg ezt értünk, a szavazókért.

Nem kérjük vissza az egészet. Csak annyit tegyen vissza, hogy az oktatás és az egészségügy rendbe jöjjön. Ha csak ennyit tesz vissza az eddig ellopott pénzekből, akkor is marad Önnek elég. Megtarthatja a földeket, a bányákat, és minden mást.

Csak ismételten azt kérem, hogy tegye rendbe az oktatást, hogy továbbra is híresek maradjunk az oktatásunkról.

Csak ismételten azt kérem, hogy tegye rendbe a kórházakat, hogy a legjobb orvosaink ne menjenek el és hálapénz nélkül is kipihenten, rendezetten tudjanak dolgozni.

Bízom benne, hogy ez a levél el fog jutni Önhöz. Bízom benne, hogy sokan megosztják, így valamelyik médiafigyelő munkatársa észreveszi és megosztja Önnel a levelem. Bízom benne, hogy bár többet nem szavazok Önre, Ön belátja majd, hogy eljött az igazság pillanata....

Vissza kell tenni az ellopott pénzeket, vagy március 15.én le kell mondani és nem előre megírt szöveget felolvasni.

U.I.: Rossz ómen, hogy úgy néz ki esni fog.....ez jelent valamit Orbán Viktor Úr! Ez jelent valamit!

Tisztelettel: Ferenci Tamás Mező

http://24per7.info/megtort-fideszes-szavazo-levele-orban-viktornak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Merkelék makacsul ragaszkodnak irányt vesztett politikájukho
  2016-03-14 15:45:44, hétfő
 
  2016. 03. 14. 13:46

Merkelék makacsul ragaszkodnak irányt vesztett politikájukhoz

Angela Merkel német kancellár és kormánya úgy tűnik, hogy továbbra is egy párhuzamos univerzumban létezik, még a bukás előszele sem érinti meg őket, hogy figyelmeztetően hasson.

A német szövetségi kormány kitart az európai menekültválság megoldását célzó politikája mellett - ezt közölte a kormány szóvivője hétfői berlini tájékoztatóján az előző napi tartományi választásokkal kapcsolatban. Horst Seehofer bajor miniszterelnök szerint a Kereszténydemokrata Unió (CDU) visszaesése a berlini vezetés menekültpolitikájának tulajdonítható, a CDU főtitkára viszont úgy véli, a demokratikus pártok ,,mind támogatják" Angela Merkel kancellár irányvonalát.
Totális tagadás és beszűkült gondolkodás jellemzi Merkeléket

Steffen Seibert kormányszóvivő tájékoztatóján kiemelte, hogy a szövetségi kormány továbbra is "teljes erővel" dolgozik a menekültválság európai ,,megoldásán", amely valamennyi uniós tagországban a migránsok számának érezhető csökkenéséhez vezet.

A szóvivő elhárította a tartományi választások eredményeinek kormányzati értékelésére irányuló kérdéseket. Mint mondta, az értékelés nem a kormány, hanem a pártok dolga.

A külügyminisztérium szóvivője, Sawsan Chebli viszont az Alternatíva Németországnak (AfD) nevű párt előretöréséről szólva megjegyezte, hogy az AfD-s politikusok beszédeiben, nyilatkozataiban bőven felfedezhetők "demokráciaellenes" elemek, de külföldön tudják, hogy az AfD nem képviseli a németek többségét.

Beate Braams, a gazdasági minisztérium szóvivője kérdésre válaszolva elmondta, hogy a tárca szerint a választási eredmények nem fenyegetik a német gazdaságot.
Merkelék nem hajlandóak észrevenni, hogy mekkorát buktak

A szövetségi kormányt alkotó koalícióban résztvevő pártok közül a CDU és a szociáldemokraták (SPD) vettek részt a Baden-Württembergben, Rajna-vidék Pfalzban és Szász-Anhaltban tartott helyi törvényhozási (Landtag-) választáson. Mindketten vegyesen teljesítettek.

Az Angela Merkel vezette CDU Szász-Anhaltban - ahol 2002 óta folyamatosan hatalmon van nagyobbik koalíciós pártként - nagyjából ötezerrel több listás szavazatot kapott, mint az előző, 2011-es választáson, de szavazataránya a választási részvétel emelkedése révén csökkent. A CDU azonban így is az első helyen végzett.

A párt Baden-Württembergben és Rajna-vidék-Pfalzban ellenzékből indult, a második helyen végzett és kevesebb szavazatot kapott, mint 2011-ben. A CDU-s listavezető mindkét tartományban kiállt a menekültválság európai megoldása mellett, de hangsúlyozta, hogy korrekcióra szorul a Merkel-féle menekültpolitika. A berlini vezetés bírálata az eredmények alapján nem bizonyult nyerő stratégiának.

Az SPD Rajna-vidék Pfalzban a tartományi kormánykoalíció nagyobbik pártjaként növelte támogatottságát és megőrizte első helyét, Baden-Württembergben és Szász-Anhaltban viszont kisebb koalíciós pártként jelentős mértékben gyengült.

Az AfD újonc pártként mindhárom Landtagba bekerült, a legnagyobb sikert Szász-Ahhaltban érte el, ott a szavaztok csaknem negyedét szerezte meg és a második számú politikai erő lett, maga mögé utasítva az SPD-t.

Merkelék nem az embereknek, hanem a közvélemény-kutatásoknak hisznek

Horst Seehofer, a CDU bajor testvérpártja, a Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke pártja hétfői müncheni elnökségi ülése előtt tett nyilatkozatában kiemelte, hogy az eredmények a CDU vereségeként értelmezendőek, és a kudarc "legfőbb oka a menekültpolitika".

Úgy vélte, a német politika "tektonikus eltolódáson" esett át, és az uniópártoknak hónapokig kell majd dolgozniuk, hogy stabilizálják helyzetüket. Ugyanakkor igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy Angela Merkel továbbra is megfelelő személy-e a kancellári tisztségre.

Andreas Scheuer, a CSU főtitkára a Bayerischer Rundfunk bajor tartományi közszolgálati műsorszóró társaságnak nyilatkozva hangsúlyozta, hogy fordulatra van szükség a menekültpolitikában, a tartományi választások eredménye azt jelzi, hogy az eddiginél is sürgetőbb a "menekültáradat gyors korlátozása". Rámutatott, hogy a CSU mindig is ezt az álláspontot képviselte.

A CDU főtitkára, Peter Tauber az n-tv hírtelevíziónak nyilatkozva felidézte az utóbbi hetek közvélemény-kutatási adatait, amelyek a Merkel-féle menekültpolitika támogatottságának növekedését jelzik. Kiemelte: a választási kampányban a "demokratikus pártok szinte versenyeztek, hogy ki támogatja leginkább Angela Merkelt, és ez meg is mutatkozik az eredményekben". Az AfD-t leszámítva valamennyi párt azt mondta, hogy európai megoldásra van szükség a menekültválságban - mondta.


http://alfahir.hu/merkelek_makacsul_ragaszkodnak_iranyt_vesztett_politikajukhoz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
„A Fidesz-kormány közveszélyes”
  2016-03-14 15:43:23, hétfő
 
  2016. 03. 14. 12:40

,,A Fidesz-kormány közveszélyes"

Közveszélyesnek nevezte a Fidesz-kormányt hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője, miután egyeztetett a Kéményseprők Országos Szakszervezetének vezetőjével a területet érintő tervezett kormányrendeletről.

A jobbikos képviselő azt mondta, hogy a Fidesz arroganciája, nagyképűsége és szakmaiatlansága oda vezethet, hogy emberek százezreit veszélyezteti. Hozzátette: azért is rejt veszélyeket magában a kéményellenőrzések esetleges ritkítása, mert

"a szakma megítélése szerint ez az intézkedés több száz emberéletet is követelhet évente".

Szilágyi György elmondta: elegendő szakember híján a kéményseprők már most is inkább mennyiségi, mint minőségi munkát végeznek.

Felvetette, a ritkább, de ingyenes ellenőrzés egyik következménye lehet az is, hogy azok a tehetősebb emberek, akik "biztonságban szeretnék tudni a családjukat", erre szakosodott magáncégekkel vizsgáltatják majd a kéményüket, miként az is előfordulhat, hogy az ágazat a Fidesz "hűbéreseinek" kezére kerül.

Vámos Csaba, a Kéményseprők Országos Szakszervezetének elnöke a sajtótájékoztatón arról beszélt: a szén-monoxid "nem pártszimpátia alapján szedi az áldozatait", bármelyik házhoz "beköszönhet", ahol csak két- vagy négyévente ellenőrzik a kéményeket. Az ellenőrzés ritkításának az lehet a következménye, hogy a jelenlegi, évi harminc-negyvenről akár több százra is nőhet a halálos balesetek száma - mondta.


http://alfahir.hu/a_fidesz_kormany_kozveszelyes
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2016.02 2016. Március 2016.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 465 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 197
  • e Hét: 3961
  • e Hónap: 7706
  • e Év: 161202
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.