Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Döbrögi nem ostoba, csak végletesen aljas!
  2016-03-15 18:50:37, kedd
 
  Döbrögi nem ostoba, csak végletesen aljas!

Posted on 2016-03-15 by Admin
Magyar_kokárda






Mit kíván a nemzet?
Orbán Viktor azt hirdeti, hogy elég a politi­kailag korrekt szóhasználatból, ideje a nevén nevezni a dolgokat. Ám legyen. ­Orbán Viktor és a rezsim döntéshozói nem elég, hogy vérbő daganatként élősködnek az ország testén és fékevesztett maffiózókként lopják el a közvagyont, de aljas indokból el is árulják a magyar emberek, a teljes magyar nemzet hosszú távú érdekét is.

Igen, igaza van Orbánnak, nem kell udvariaskodni tovább, fel kell vállalni annak kimondását, hogy a Fidesz az európai közösség elleni gyűlöletkeltéssel és az unióval szembeni szabadságharcával tudatos és előre megfontolt hazaárulást követ el. Ez már nem puszta hazardírozás, ez már nem rafkós pávatánc, ez nem unortodox magyar virtus; ez a magyar nemzet érdekeinek vak és tragikus következményekkel járó elárulása. Pont.
Némi leegyszerűsítéssel, de biztosan állítható, hogy a magyar történelem szinte minden - akár véres - konfliktussal járó ­törekvése a honfoglalástól a forradalmakon és szabadságharcokon át egészen a rendszerváltásig mind azt a szándékot szolgálta, hogy a magyar nemzet egy felvilágosult és gyarapodó ­európai közösség tagja legyen. Hogy elérjen oda, ahol most vagyunk.
A tizenhárom évvel ezelőtti népszavazáson a választók nyolcvannégy százaléka döntött az uniós tagság mellett, (HOGYAN? HÁT ÍGY:
A Magyarország EU-csatlakozásáról
szóló népszavazás eredménye
(2003. április 12.)
A szavazásra jogosultak száma 8 042 272 fő = 100%
A megjelentek száma 3 669 252 fő = 45,62%
Ebből érvénytelen szavazat 17 998 a megjelentek 0,49%-a
IGEN szavazatok száma 3 056 027 = 83,76%
NEM szavazatok száma 592 690 = 16,24%
A Bal-Rad bemutatja “AZT" A 84 SZÁZALÉKOT, ami semmivel sem különb mint a döbrögista horda “választási" falkaforradalmi diadal aránya! Forrás: wikipédia.) és - bár az akkori remények, kivált a ködös és rózsaszín álmok nem váltak valóra maradéktalanul - a magyar emberek erős többsége, több mint hetvenhárom százaléka továbbra is az unió pártján áll. A Political Capital egyik tavalyi tanulmánya pedig egyértelművé tette, hogy a magyar válaszadók több mint fele, egészen pontosan hatvanhat százaléka az EU további, még mélyebb integrációjának a híve. Vagyis ­arra az aktuális kérdésre, hogy ,,mit kíván a magyar nemzet?", a válasz egyértelmű: megkérdőjelezhetetlen tagságot az Európai Unióban és a nemzetállami külön utak helyett mélyebb integrációt. Szorosabb, egységesebb, együttműködőbb és szolidárisabb Európát s benne Magyarországot. Azt, amit Orbán Viktor és a Fidesz is támogatott, amikor még nem adták el a lelküket a hatalomnak, illetve a lenyúlható eurók és a ki tudja, még honnan érkező pénzek, rubelek csábításának.
Az egyre inkább ­mag-Európára és perifériaországokra szakadó közösségünk kapcsán Orbán Viktor a következő évek ,,nagy intellektuális kihívásának" nevezte annak eldöntését, hogy Magyarország a közös európai pénzt használó euró­pai egységhez (és mint ilyen a tovább haladó magországokhoz) csatlakozzon-e inkább, vagy maradjon kívülálló, önálló, amolyan kuruc nemzetállam. Legyen nagyon világos, a kormányfő egészen pontosan arról beszélt, hogy szerinte az önálló gazdaságpolitika, az önálló nemzetpolitika és az önálló szo­ciálpolitika (!) feladását jelenti a mélyebb integráció, amivel kapcsolatban ugyan nem foglalt állást, de szerinte ez a nemzeti önállóság feladásával egyenlő. ­Leegyszerűsítve: a nemzeti önállóság Orbán számára azt jelenti, hogy senki ne szóljon bele, senki ne lásson rá arra, hogy miként alakítja a gazdaságpolitikánkat, miként és mennyit költünk szociális juttatásokra. Szerinte a nemzeti önállóság része nem mérni a mélyszegénységet Magyarországon (mert akkor nincs is), vagy magánpénzzé minősíteni a jegybankból kitalicskázott közpénzek ­százmilliárdjait. Ne legyünk tovább politikailag korrektek: Orbán számára a nemzeti önállóság a háborítatlan lopáshoz való joggal egyenlő. Az ­európai közösség mélyebb integrációja pedig ebben akadályozná meg. Ezért ellenzi, nem másért.
A magyar miniszterelnök nem ostoba, csak végletesen aljas. Pontosan tudja, hogy Magyarország biztonsága és jövője egy együttműködő, egységes és szolidáris Európában van. Most azonban a hatalmi mámor és a pénzéhség felülír mindent; nem számít más, ,,csak a Fidesz". Pedig Orbán Viktor tisztában van azzal, hogy - idézet tőle - ,,Brüsszel nem Moszkva". Tisztában van azzal, hogy, mint azt még 2009-ben a Magyar Nemzetben írta: ,,Egy erős, szolidáris és összehangoltan cselekvő Európai Unió sokkal jobban helyt tud állni a globális versenyben, és hatékonyabban tud szembenézni a jelenlegihez hasonló jelentős kihívásokkal, mint a tagállamok külön-külön." A jelenleg az unió szétverését szolgáló különutasságot képviselő Orbán Viktor ugyanitt még azzal érvelt, hogy ,,balgaság lenne a teljesen szuverén nemzetállamok Európájáért kardoskodnunk". A Fidesz vezetője szerint ,,sokszor olyan kudarcokért is Európát szidjuk - akaratlanul is a kormányzat érdekeinek megfelelően -, amelyekért pedig nem az EU, hanem a magyar kormány a felelős. Csak éppen a kormány kommunikációs gépezete a felelősséget ügyesen áthárítja Brüsszelre, ami azért is lehet sikeres, mert az Európai Unió­hoz történt csatlakozásunkkor azt gondoltuk, hogy a legnagyobb problémát a szuverenitásunk feladása jelenti." Ezek Orbán szavai. Amelyek világossá teszik, hogy tisztában van a valósággal és azzal, ami abból következik, de jól sejthető érdekből mégis azzal ellentétesen cselekszik. A nemzet ellenében cselekszik.
Egyetlen tétel még: a Fidesz 2009-es európai parlamenti választási programja feketén-fehéren rögzíti, hogy szerintük az ­Európai Uniót olyan eszközökkel kell felruházni, hogy tagjait folyamatosan az értékek képviseletére és az alapelvek betartására tudja késztetni; enélkül ugyanis nincs erős Európa. ,,Ellentmondás, ha elvárjuk az uniótól, hogy vegye rá a normakövetésre a tagállamok kormányait, de vonakodunk attól, hogy ehhez a szuverenitásunkat esetleg csorbító felhatalmazást adjunk" - ez (volt) a Fidesz alapvetése nem is olyan régen. Most ezt és vele együtt a magyarságot árulják el az álkurucos, ,,Brüsszel" elleni gyűlöletkeltésükkel.
A magyar kormányfő az állami rádióban legutóbb - az újkori magyar történelem legsúlyosabb mondatát elejtve - azt mondta, hogy ,,nem csinálunk Európát Magyarországból!". És hogy mit kíván a magyar nemzet? Ennek az ellenkezőjét. Orbán nélkül.A Fidesz az európai közösség elleni gyűlöletkeltéssel és az unióval szembeni szabadságharcával tudatos és előre megfontolt hazaárulást követ el.
(NOL)
Bal-Rad komm: “...hogy a magyar nemzet egy felvilágosult és gyarapodó ­európai közösség tagja legyen. Hogy elérjen oda, ahol most vagyunk..."
-HÁT HISZEN ITT IS VAGYUNK! Köszönhetően rendszerváltó és azóta is az országot fölváltva kiárusító-kiszolgáltató-fosztogató politikai bűnbandáinknak!
Döbrögi csak kicsit többet nyúlt le a raktárkészletből, mint a többiek!
Döbrögi nem ostoba, csak végletesen aljas! Pontosan olyan, mint a többi! Csak rafkósabb!
DÖBRÖGINK CSAK a MAGA ÉS BŰNBANDÁJA SZÁMÁRA A RABLÁS SZABADSÁGÁT BIZTOSÍTÓ “SZABADSÁGHARCÁT" VÍVJA!
Az ellen az EU-ellen, amely a végletekig rabolta ki országunkat. Ezért IS süllyedtünk ide, ahol most vagyunk!
Újhelyi István-a cikk szerzője-aki a Maszop alelnöke és európai parlamenti képviselője is “...tisztában van a valósággal és azzal, ami abból következik, de jól sejthető érdekből mégis azzal ellentétesen cselekszik. A nemzet ellenében cselekszik..."
Csakúgy, mint Döbrögi! Aki amúgy nem ostoba, csak végletesen aljas! Mert elhatározta, hogy a jövőben CSAKIS Ő ÉS A HORDÁJA BIRTOKOLHATA A SZABAD RABLÁS JOGÁT!
Persze hogy aljas! De semmivel sem aljasabb mint azok, akik az ölépbe ejtették a kétharmadot a fékeveszett lopási tobzódásaik közepette!
Csak okosabb náluk! Többet is fog veszíteni!


http://www.balrad.com/2016/03/15/dobrogi-nem-ostoba-csak-vegletesen-aljas/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Két lopás között Döbrögi üzent! A magyaroknak!
  2016-03-15 18:40:51, kedd
 
  Két lopás között Döbrögi üzent! A magyaroknak!

Posted on 2016-03-15 by Admin







Orbán Viktor miniszterelnök szerint a 48-as magyarság “az itt honos gondolatokból és a magyar szabadságvágyból épített országot magának", mert tudta, hogy a “szabadság és a függetlenség nem kívülről ránk szabott ruha, hanem belülről épül kifelé, mint almára a héj, csigára a ház".

A kormányfő hétfőn, a “magyar szabadság születésének napja" alkalmából honfitársainak címzett levelében írt erről, amelyet Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője juttatott el az MTI-nek.
Orbán Viktor kiemelte: 1848. március 15-én egy nemzet született újjá, amely “ütőképes hadsereg, megfelelő ipari háttér és szövetséges nagyhatalmak nélkül, kívül-belül körülkerítve fogott hozzá, hogy fordítson egyet sorsának kerekén".
Hangsúlyozta továbbá, hogy a 48-as magyarság határozottan és bátran állt ki a nemzet követelései mellett: császári önkény helyett felelős minisztériumot és törvény előtti egyenlőséget, a pénzügyi függés helyett nemzeti bankot, az elnyomás helyett szabadságot kívánt.
“Az azóta eltelt 168 év csak elmélyítette bennünk ezt a gondolatot" - húzta alá, majd megjegyezte, “törvényeinket, mindennapi életünket ma is ahhoz akarjuk igazítani, amit számunka jelent a szabadság itt, ebben a Kárpátok által koszorúzott medencében".
A miniszterelnök szerint “ma is megragadunk minden lehetőséget, hogy elérjük: senki se vitathassa nemzeti szimbólumainkat, senki se kérdőjelezhesse meg alkotmányos jogainkat, senki se vehesse el tőlünk iskoláinkat, és “senki se sorozhassa be és küldhesse idegen háborúba fiainkat".
“Úgy akarjuk szolgálni a magyar szabadság és megmaradás ügyét, ahogy a márciusi ifjaktól tanultuk: egy szívvel, egy lélekkel, egy akarattal" - fogalmazott Orbán Viktor, aki levelét “Éljen a magyar szabadság, éljen a haza!" felkiáltással zárta. (MTI)
Bal-Rad komm: Úgy ám! Ilyesmiket üzent LEVELÉBEN Döbrögi a magyaroknak!
“...császári önkény helyett felelős minisztériumot és törvény előtti egyenlőséget, a pénzügyi függés helyett nemzeti bankot, az elnyomás helyett szabadságot...senki se sorozhassa be és küldhesse idegen háborúba fiainkat..."
Legalább ilyesmiket ne üzent volna!
Mert ugye-nálunk nics fühggés, FELELŐS NEMZETI BANKUNK VAN!-és magyar katonák sincsenekidegen földön. És hát a többi hülyeségéről már ne is beszéljünk!


http://www.balrad.com/2016/03/15/ket-lopas-kozott-dobrogi-uzent-a-magyaroknak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zengett a "börtönbe!" Orbán beszéde alatt
  2016-03-15 18:11:29, kedd
 
 

Zengett a "börtönbe!" Orbán beszéde alatt

Ács Dániel
videó
ma 14:23


https://youtu.be/uD8qWaOGDj4

Miközben Orbán Viktor kozmopolita, keresztényellenes nemzetközi összeesküvést leplezett le, a rendőrsorfal mögött dühös ellentüntetők fütyültek és skandáltak.
A rendőrök kiemeltek két orbánistát.
Így nézett ki a balhé közvetlen közelről.
Ács Dániel - Böszörményi Edina


http://444.hu/2016/03/15/zengett-a-bortonbe-orban-beszede-alatt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ezt üzente Orbán a fütyülőknek
  2016-03-15 18:05:00, kedd
 
  Tehát ez a kis geci a népének azt a kis részét szereti akik őt szeretik.
Viktorkám, rajtad, mint gazda(g)állaton viszont a seggnyalóid és az agymosott parazita férgeid híznak, mint a kullancsok.


"De gazdaállat híján meg vannak számlálva a napjai. Ha nem érkezik újabb nagy szellemi és politikai infúziós segélyszállítmány külföldről"

Mondta ezt a lengyel importnézők előtt az uniós pénzek zsebretévője.
Milyen kifinomult humor.
Mehet megint elemet-cserélni az osztrákokhoz.

************************


Ezt üzente Orbán a fütyülőknek

Herczeg Márk
POLITIKA
ma 13:13


A miniszterelnök a Nemzeti Múzeum előtt minden eddiginél erősebb, kozmopolita, keresztényellenes nemzetközi összeesküvést leleplező beszédet mondott a március 15-i ünnepségen.

A beszédet ellentüntetők zavarták meg, akik végig fütyültek és skandáltak. Orbán Viktor a beszéde harmadánál nekik is kiszólt, ezt a kormánypárti tömeg nagy tapssal fogadta.

Azt mondta: ,,Az ünnep emelkedettsége sem feledteti, hogy a 19-es hagyomány is velünk él még, bár szerencsére inkább csak pislákol - ha néha hangoskodik is. :) De gazdaállat híján meg vannak számlálva a napjai. Ha nem érkezik újabb nagy szellemi és politikai infúziós segélyszállítmány külföldről, akkor a levelek és az ágak után a gyökerek is elszáradnak az internacionalizmus befogadására alkalmatlan magyar anyaföldben. S ez jól van így."

A miniszterelnök tehát parazitának nevezte az ellene tüntetőket.

Itt a teljes beszéd:

https://youtu.be/eOOerc7dCA8

http://444.hu/2016/03/15/ezt-uzente-orban-a-futyuloknek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Álljon le az élet egy órára!" – országos sztrájkot hi
  2016-03-15 17:48:18, kedd
 
  "Álljon le az élet egy órára!" - országos sztrájkot hirdetett Pukli István

personPropeller access_timema, 17:34 comment1 hozzászólás whatshot117 megosztás

Március 30-ára egy órás országos munkabeszüntetést helyezett kilátásba Pukli István, Kossuth téri felszólalásában.

Ha a kormány március 23-ig nem kér bocsánatot és nem ültet tárgyalóasztalhoz komolyan vehető, tárgyalóképes partnereket, egy óráig országosan sztrájkolni fognak a mozgalom tanárai. Mindezt polgári engedetlenség keretében képzelik el.

Amíg bárkit kirúghatnak, addig nem beszélhetünk egyenlő felekről. Amíg nem nyerjük vissza méltóságunkat, addig nincs miről beszélni - mondta a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója. Velünk van lélekben a társadalom 75 százaléka, velünk van a Fidesz-szavazók kétharmada - hangsúlyozta Pukli István.

Nincsen hatalmad felettem - skandálta a tömeg a beszéd végén.

www.propeller.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tüntessünk, vagy emlékezzünk?
  2016-03-15 17:45:48, kedd
 
  Tüntessünk, vagy emlékezzünk?

Doki 2016. március 15., kedd 07:44

Fura egy nemzet a magyar. Nem tudunk tiszta szívből ünnepelni. Nálunk az ünnep is acsarkodás. 1990. óta szinte minden március és október arról szól, hogy a kormányoldal nemzeti ünnepet tart, az ellenzék pedig tüntet. Pedig a tüntetés nem azonos az ünnepléssel. Persze gondolom nagyobb durranás a nemzeti ünnepen tüntetni, emlékezzünkmint egy sima hétvégén. De mégis rossz érzésem van ezzel. Az USA-ban is van ,,ellenzék", még ha nem is a szó magyar értelmében, de láttatok már olyan július 4-ét, ami nem a függetlenség napjáról szólt? (lehet, hogy a példa nem túl jó, csak összevetésként írtam) Nálunk borítékolható, hogy a nemzeti ünnepek (március 15. augusztus 20. és október 26.) két pólusúak lesznek, ünnep és tüntetés. Miközben fejet kellene hajtanunk nagy idők hősei előtt, büszkén vállalni történelmünket, mi pofozzuk egymást. Persze az elmúlt 25 év politikája, a magyar reformok működnek, a nemzeti egészségügy és oktatás helyzete, általában a magyar valóság valóban vindikálja ezt, de nem lehetne egy két nappal elcsúsztatni? És mosolyogva, egymás szidása nélkül elhelyezni egy szál virágot az emlékműveknél, elszavalni a Nemzeti dalt, elénekelni a himnuszt és békésen haza menni? Aztán majd petőfimáskor, nem ünnephez kötve kimenni és szidni bárkit, aki akkor éppen nem tetszik? Pécsett is volt kis gabalyodás a civilek és az ellenzék között az ünnep szervezése során, elismerem, volt is talán alapja annak, hogy Tóth Bertalant nem szívesen látták a szónokok között, bár ebbe nem folynék bele.

Ha az ünnepeket politikai célokra használják fel akár pártok, akár civilek, 50 év múlva már gyermekeink nem fognak emlékezni arra, mit kellene ünnepelni, ők már a tüntetéseket fogják ünnepelni, és március 15-e, vagy az októberünk is a tüntetés ünnepe lesz. A tüntetéseknek ne legyen ünnepe. A patacsipilvax szerkesztősége mosolygós, vidám ünnepet kíván még a tüntetőknek is, de főleg azt, hogy inkább a magyar nemzet régi dicsőségét fényezzék, és ne a mai valóság rozsdás jelenét ostorozzák. Azt majd holnap és holnapután. Ma csak emlékezzünk a csodára, amit véghezvitt egy sokkal egységesebb magyar nemzet, vérrel és áldozattal.

http://patacsipilvax.hu/?p=56288
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rogán: a népszavazási törvénnyel szívjatok tovább!
  2016-03-15 11:14:05, kedd
 
  2016.03.14. 12:57
Rogán: a népszavazási törvénnyel szívjatok tovább!

Pasapark Antal ünnepi interjút adott a Magyar Hírlapnak, és mondott is az ünnep szelleméhez igazodót:
A kormánynak azonban nincs és nem is lesz önálló javaslata.


- See more at: http://magyarhirlap.hu/cikk/50054/Az_emberek_nelkul_nem_lehet_donteni#sthash.q4QI abYc.dpuf

"Szerintem az elmúlt két évben egyértelműen kiderült, ez a népszavazási törvény nem jó.

De.

A kormánynak azonban nincs és nem is lesz önálló javaslata."

Mert miért is lenne, ugye, nekik ez pont így jó, pont így kényelmes, mint egy kopaszok által kitérdelt edzőtermi melegítő alsó. Amiből már nem jön ki a beleivódott izzadtság és seggszag, de az elviselése igazán nem nagy ár azért, hogy tovább ücsöröghessenek a pocsolyában és köldöküket pöckölve.

rogan-antal_1_1.gif

Ja, amúgy a "zemberek nélkül nem lehet dönteni", ha nem tudnád, nyájas olvasó. Mármint kvótanép szavazáskor nem lehet, mert mindenkor máskor azért simán megy. Ahogy a hivatkozás is, hogy önálló ötlet hiányában olyanoktól várunk gondolatokat, akik a kialakult válsághelyzetben, a saját elnökük által szájba rágott tennivalók elvégzése helyett viselkedtek bólogató nejlonkutya módra.

Szóval, Tonyókám, mivel önálló javaslathiányban szenvedtek adok egyet grátisz: menjetek ti a picsába!


http://varanus.blog.hu/2016/03/14/rogan_a_nepszavazasi_torvennyel_szivjatok_tovab b
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Háromféle magyar
  2016-03-15 10:47:16, kedd
 
  ...háromféle

Háromféle magyar

Háromféle ember van ebben az országban,.. háromféle magyar. Mind a három egyezik abban, hogy elégedetlen a világgal, a kormánnyal, ami ennek a világnak a nyakán ül, a rendszerrel, mindennel. Panaszkodnak, morognak, keseregnek, átkozódnak. Aztán egy részük úgy próbálja megoldani a maga bajait, hogy kiszolgálja a hatalmon lévőket. Csatlakozik hozzájuk. Hasán csúszik, farkát csóválja, s ha odalöknek neki egy koncot, s befogadják cselédnek, akkor veszettebb lesz a veszett kutyánál, marósabb a vad farkasnál, kegyetlenebb az ellenségnél, kommunistább a kommunistánál, csakhogy bebizonyítsa a maga hűségét, és nagyobb koncot kapjon érte. Egy másik részük az ellenkezőjét teszi: feláll a két lábára és verekszik. Védi azt, amiről úgy érzi, hogy az övé. A maga jussát az élethez. A maga jussát a szabadsághoz. A maga jussát ehhez a földhöz, melyen született, s mely a hazája. Verekszik másokért is, mindenkiért. A mások jussáért, a mások szabadságáért. A még csak meg sem születettekért is verekszik. Mindenkiért és mindenki helyett. Aztán van a harmadik csoport, a nagy csoport, amit úgyis nevezhetünk: a nép. Akinek nincsen arca, sem rossz, sem jó. Sem szép, sem csúnya. Se nem hős, se nem áruló. Senki és semmi. Tömeg. Nyáj. Nem tesz se jót, se rosszat. Semmit se tesz. Csak meghúzódik és vár. És mint a fű a rátaposó láb alatt, meghajlik, meggörbed tűr, mindent eltűr, s amikor tovább lép a nagy láb, akkor lassan felegyenesedik megint. De sohasem egészen. Egy kissé mindég meghajolva marad, készen arra, hogy újra lelapuljon egy másik láb alatt. Érted? Eszébe sem jut, hogy tegyen valamit a rátaposó láb ellen, megvágja, megszúrja, küzdjön ellene, kockázatot vállaljon jussáért, a szabadságáért, bármiért, érted? Ez a nagy tömeg. Ez a nép. (Wass Albert )
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A fasizmus éledezik Amerikában?
  2016-03-15 10:39:35, kedd
 
  A fasizmus éledezik Amerikában?
2016. március 08.

CC Matt Johnson CC Matt Johnson


https://www.flickr.com/photos/cornstalker/

Amerikai kommentátorok egyetértenek abban, hogy a fékezhetetlennek látszó Donald Trump váratlan sikere a republikánus párti elnök-aspiránsok versenyében az elit elleni lázadást fejezi ki. A baloldali elemző fasiszta veszélyt emleget, jobboldali kollégája viszont azért szurkol, hogy elitellenes jelölt legyen az elnök.



,,Az alsóbb osztályok bosszúja és az amerikai fasizmus felemelkedése" - olvassuk a szocialista Chris Hedges írásának mindjárt címében a Truthdig baloldali internetes újság hasábjain.

Az American Conservative szerzője, a paleokonzervatív William S. Lind pedig azzal vádolja az uralkodó elitet, hogy ,,életformájává vált a kudarc", mármint az, hogy kudarcról kudarcra vezesse Amerikát.

Hedgest akár paleoszocialistának is nevezhetnénk, mert régi vágású osztályharcos kategóriákkal írja le a helyzetet. A diplomás elitek, úgymond, ,,vad neoliberális rohamot intéztek a dolgozó szegények ellen a nagytőke nevében". Kétszínűnek nevezi képviselőiket, név szerint Bill Clinton volt és Hillary Clinton reménybeli elnököket, továbbá Barack Obama leköszönő államfőt, amiért megtestesítik az oly sokáig sikeres, ámde annál ártalmasabb elitpolitikát. E kétszínűség pedig abban áll, hogy miközben az elit szavakban a befogadást pártolja és elítéli a nyílt rasszizmust és a vallási bigottságot, nem átallja hátba döfni a hátrányos helyzetű ,,underclasst", hogy ezzel is ,,nagytőkés gazdáinak" kedvére tegyen. Ennek a játéknak most vége - folytatja drámai stílusban: amerikaiak tízmilliói lázadtak fel ,,a rájuk kényszerített neoliberális politika és politikai korrektség ellen, és állnak egyfajta ,,amerikai fasizmus" mellé. A továbbiakban Hedges kriptofasizmusnak nevezi ezeknek a néprétegeknek a magatartását, amelyet úgy ír le, hogy a szabadság, amelyet követelnek, a gyűlölködés szabadsága, annak a szabadsága például, hogy fizikailag megtámadják a muszlimokat, az illegális munkavállalókat, az afroamerikaiakat, a melegeket. Hedges nem közli, honnan meríti azt a tudást, hogy amerikaiak tízmilliói követelik maguknak e jogokat, mindenesetre Trumpot ,,amerikai Ducének" nevezi, és a fasiszta típusú irányzat fő reprezentánsának tekinti. Társadalomtudósok és egyéb szaktekintélyek sorát idézve bizonyítja, hogy az ilyesmi nagyon is a fasizmus lényegi vonásai közé tartozik, és a szerencsétlen sorsú Weimari Köztársaság esetével példálózik. Nem tér ki arra, hogy Weimart két ellentétes radikalizmus roppantotta össze, nem csupán egy. A másik oldalon, a Demokrata Pártban zajló elit-ellenes lázadás vezéralakját, Bernie Sanders szocialista szenátort ennek megfelelően meg sem említi cikkében.

Lind a ,,negyedik generációs háborúk" tételének kidolgozója, az olyan háborúké, amelyekben nem csupán államok állnak egymással szemben, s elmosódnak a civilek és a hadseregek közötti határok. Ennek megfelelően a külpolitikai baklövésekben ragadja meg az amerikai elit kudarcainak legjellemzőbb példáit. Amerika egymás után vívja a ,,negyedik típusú" háborúkat, s veszti el őket, mert nem ismeri fel lényegüket, és azt képzeli, hogy liberális demokráciáját szinte bárhová átültetheti. Ő is a pénz uralmát jelöli meg döntő oknak. Ha egy-egy politikus az új vadászbombázók vásárlását támogatja, akkor kap támogatást a kampányaihoz (egyéb juttatásokról nem is szólva), márpedig a negyedik típusú háborúkban a vadászbombázók szerepe erősen korlátozott. Tapasztalatból állítja, hogy harminc évvel ezelőtt a honatyák fele az ország helyzetének jobbítását tekintette feladatának, ma viszont az ilyen emberek arányát tíz százalékra becsüli. A nagy többségnek az a célja, hogy sikeres és gazdag emberként vonuljon majd nyugdíjba. Az elit így zárt világot alkot, amely megvédi tagjait rossz lépéseik következményeitől, márpedig az ilyen rendszer előbb-utóbb összeomlik. Lind abban reménykedik, hogy végül mégiscsak valamelyik protesztjelölt nyeri az elnökválasztást, s így elkerülhető lesz az összeomlás, amely persze magát az államot is maga alá temetné.


http://www.metazin.hu/index.php/item/3223-a-fasizmus-eledezik-amerikaban

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egyelőre még csak ellenzéki szerepre készül Németország egye
  2016-03-15 10:23:48, kedd
 
  2016. 03. 14. 20:11
MTI

Egyelőre még csak ellenzéki szerepre készül Németország egyetlen bevándorlásellenes pártja

A párt vezetőinek hétfőn Berlinben tartott tájékoztatóján Frauke Petry társelnök a választási részvételi arány növekedésére utalva kiemelte, hogy a vasárnap "a demokrácia nagy napja" volt, hiszen az AfD erőfeszítésének köszönhetően Baden-Württembergben, Rajna-vidék-Pfalzban és Szász-Anhaltban is többen adták le voksukat, mint a 2011-ben tartott előző Landtag-választáson.

Az AfD sikere szerinte annak tulajdonítható, hogy a német politikai erők között egyedüliként veszi komolyan az állampolgári részvétel erősítésére, a közvetlen demokrácia intézményeinek kiterjesztésére irányuló társadalmi igényt, és fogalmazza meg hitelesen a társadalomban megmutatkozó aggodalmakat. A többi párt "azzal vádol minket, hogy csak félelmet gerjesztünk, de az emberek az ellenünk irányuló propaganda és lejárató kampány ellenére kitartottak mellettünk" - mondta Frauke Petry.

Az AfD célja a "jogállamiság helyreállítása" - tette hozzá.

"Beszélnünk kell arról, hogy senki nem helyezheti az erkölcsöt a jog fölé, és be kell fejezni a baloldal és a jobboldal veszekedését, amelyet a jó és a rossz küzdelmének állítanak be, miközben az sem világos, hogy mit jelent a jobboldaliság, és mi a baloldaliság"

Az AfD további alapelve, hogy meg kell őrizni a jóléti államot, de erősíteni kell a szabadság, a felelősség és a verseny elvét, hogy továbbra is segíteni tudjon a valóban rászorulóknak - ismertette. Kifejtette, hogy pártja mindhárom tartományi gyűlésben ellenzéki szerepre készül, és immár a 16 tartomány közül 8-ban rendelkezik helyi törvényhozási képviselettel, ez a fejlemény pedig arra sarkallja az AfD-t, hogy "össznémet" párttá érett politikai erőként megkezdje a felkészülést a 2017-es szövetségi parlamenti (Bundestag-) választásra.

Jörg Meuthen társelnök, a párt baden-württembergi listavezetője kiemelte, hogy szavazóbázisuk összetétele leképezi a társadalom keresztmetszetét, a hagyományos pártoknak pedig tudomásul kell venniük, hogy megvetette a lábát egy "új konzervatív, szabadelvű, polgári, a világra nyitottan hazafias erő".

Az AfD a kampányban a szövetségi kormány menekültpolitikájának igen erőteljes bírálatára épített. Álláspontja szerint sürgősen le kell zárni a határokat a menedékkérők előtt.

Frauke Petry januárban egy interjúban hangot adott annak a véleményének, hogy a német rendőröknek szükség esetén fegyverrel kell megakadályozniuk az illegális határátlépést, a párt egyik alelnöke és európai parlamenti (EP-) képviselője, Beatrix von Storch pedig úgy vélekedett, hogy "támadó" mindenki, aki nem hajlandó megállni a határon, a "támadók ellen pedig védekezni kell", szükség esetén akár fegyverrel, akkor is, ha gyermekekről vagy nőkről van szó. Később azt mondta, hogy a vonatkozó bejegyzés csak véletlenül jelent meg egy ismert közösségi portálon.

Elemzők szerint azonban az AfD sikere nemcsak annak tulajdonítható, hogy mozgósítja a szövetségi kormány menekültpolitikája ellen tiltakozó szavazókat, hanem annak is, hogy be tudja csatornázni az összes többi társadalmi elégedetlenséget és nyugtalanságot, például az alacsony betéti kamatok miatti aggodalmat.

A vasárnapi eredmények azt mutatják, hogy a legtöbb támogatót a nem szavazók közül szerezték, vagyis abból a rétegből, amelynek tagjai eddig nem vettek részt Landtag-választásokon. A 2013 tavaszán alakult AfD kezdetben az euróövezeti államadósság-válság kezelésének elutasítására összpontosított, és csak kevéssel maradt el a Bundestagba bejutáshoz szükséges 5 százaléktól a 2013 őszén tartott Bundestag-választáson, de a 2014-es EP-választáson már 7 százalékos eredményt ért el, és az alapítása óta tartott valamennyi tartományi törvényhozási választáson átlépte az 5 százalékos küszöböt. Az AfD így esélyt szerzett arra, hogy tényezővé váljon az országos politika jobboldali térfelén. Ez kihívás a CDU/CSU konzervatív pártszövetségnek, amely fennállása óta arra törekedik, hogy tőle jobbra ne vesse meg a lábát számottevő erő.

A belső harcok miatt azonban az AfD népszerűsége 2015 tavaszára visszaesett, majd a konzervatív-liberális irányzat vezetői távoztak a pártból. Az AfD támogatottsága 2015 nyarától a menekültválság elmélyülésével párhuzamosan ismét emelkedésnek indult. Vasárnap Baden-Württembergben és Rajna-vidék-Pfalzban a harmadik helyen végeztek - a szavazatok 15,1, illetve 12,6 százalékával -, Szász-Anhaltban pedig eddigi legnagyobb sikerüket érték el, 24,2 százalékkal a tartomány második számú politikai erejévé léptek elő.


http://alfahir.hu/egyelore_meg_csak_ellenzeki_szerepre_keszul_nemetorszag_egyetle n_bevandorlasellenes_partja
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2016.02 2016. Március 2016.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 465 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 184
  • e Hét: 523
  • e Hónap: 4268
  • e Év: 157764
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.