Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Túrós-gombás lasagne
  2016-03-19 23:30:41, szombat
 
  Túrós-gombás lasagne


Hozzávalók

Hozzávalók:
1 csomag lasagne tészta (250g)
4 dkg liszt
2 dl tejszín
1 db tojás
1 evőkanál vaj
6-7 db közepes méretű gomba
10 dkg magozott olívabogyó
kb. 40 dkg túró
olaj

bors
medvehagyma
fokhagymagranulátum

Elkészítés

Elkészítés: Forró, sós vízben a lasagne lapokat 1-2 perc alatt főzzük félkeményre.

Közben felaprított gombát és félbevágott olívabogyót olajon párolunk, amíg meg nem puhulnak teljesen. Fűszerezzük sóval, borssal, medvehagymával és fokhagymával.

Miközben ezek főnek, készítsük el a szószt, amely összetartja majd a rakott tésztát: a liszthez hozzáadjuk a tojást, a margarint és a tejszínt, illetve egy kevést vizet és sót. Az egészet habverővel keverjük össze, tegyük félre.

Ha a tészta és a gombás olíva elkészült, rétegezzük a tésztát a következőképpen: a tepsit kenjük ki olajjal, majd fél merőkanálnyi szószt tegyünk az aljára. Jöhet a tészta, majd egy réteg túró, rá só és a gombás ragu. Majd megint szósz, tészta, túró, ragu és így tovább. Tésztával zárjuk. Tetejére mehet a szószból, ha maradt, vagy reszelt sajt.





Sütőben kb. 30 perc alatt összesül.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Bulgursaláta bébispenóttal
  2016-03-19 23:26:47, szombat
 
  Bulgursaláta bébispenóttal

Hozzávalók

20 dkg bulgur
1 ek olívaolaj
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
20 dkg bébispenót
½ db citrom
1 csokor újhagyma
10 dkg magkeverék (fenyő-, tök- és napraforgómag)

Elkészítés

A bulgurt főzzük puhára kétszeres mennyiségű vízben. Azután húzzuk le a tűzről, és hagyjuk langyosra hűlni.
Forrósítsuk fel az olívaolajat, és pároljuk rajta üvegesre a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát. Reszeljük rá a meghámozott fokhagymát, majd dobjuk rá a megtisztított spenótleveleket, és kissé fonnyasszuk meg azokat.
Forgassuk össze a bulgurt a spenótos keverékkel, a citrom kifacsart levével és a megtisztított, felkarikázott újhagymával. A magkeverékkel megszórva tálaljuk a salátát.





KOCSIS BÁLINT

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Túrós-csokis oreotorta
  2016-03-19 23:23:50, szombat
 
  Túrós-csokis oreotorta

Hozzávalók

Fehér piskóta:
6 db tojás
20 dkg cukor
20 dkg liszt
1 tk szódabikarbóna
10 dkg oreo keksz
Csokis piskóta:
6 db tojás
20 dkg cukor
15 dkg liszt
5 dkg keserű kakaópor
1 tk szódabikarbóna
10 dkg oreo
Csokis krém:
2 dl tejszín
15 dkg étcsokoládé
10 dkg oreo
Túrós krém:
2 dl tejszín
15 dkg porcukor
25 dkg túró
10 dkg oreo
Oldalára:
1 dl tejszín
7 dkg étcsokoládé
Tetejére,oldalára:
20 dkg étcsokoládé
30 dkg oreo keksz

Elkészítés

A piskótához kemény habbá verjük a tojások fehérjét a cukorral. Beleszitáljuk a liszttel elkevert szódabikarbónát, finoman összekeverjük. Ügyeljünk rá, hogy ne törjük össze a habot!
Beleforgatjuk az összeaprított oreo kekszet, majd sütőpapírral bélelt tepsibe 180 fokon 15 percig sütjük.
A csokis piskótával ugyanígy járunk el, csak a liszthez keverjük a kakaóport is. Majd amikor ezt is összeforgattuk a fehérjével, hozzáadjuk a szintén feldarabolt oreo kekszet. Ugyanazon a módon sütjük mint a fehér piskótát.
Elkészítjük a csokis krémet: felmelegítjük a tejszínt. (Fontos, hogy ne forrjon, csak elég forró legyen ahhoz, hogy a csoki elolvadjon benne.) Majd beletesszük a kockákra tördelt étcsokit és addig keverjük amíg el nem olvad. Hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, habverővel addig keverjük amíg sűrű krémet nem kapunk. A túrós krémhez a tejszínt felverjük kemény habbá, hozzákeverjük a porcukrot, majd a túrót és végül az oreo kekszet amit előtte összezúztunk. Ezt is hagyjuk pihenni hűtőszekrényben amíg a piskóták kihűlnek.
A torta oldalára fog kerülni egy vékony réteg krém amire a zúzott oreot rátudjuk tapasztani. Ehhez a tejszínt szintén felmelegítjük, majd a csokit belekeverjük amíg el nem olvad. Hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, ezt is addig keverjük a habverővel amíg sűrű krém nem lesz belőle. A piskótákat hagyjuk kihűlni. Mindkét piskótát vágjuk ketté: alulra kerül a fehér piskóta, amit kenjünk meg csokis krémmel.
Erre kerül a csokis piskóta, erre a túrókrém kerül (egy kanálnyi krémet hagyjuk a torta közepére, amire rátapad az oreo keksz), aztán megint csokis piskóta következik és a csokis krém, végül az utolsó fehér piskóta.
A torta közepére rákenjük a maradék túrós krémet úgy, hogy a szélén hagyjunk kb. 3 centi üres részt amire az étcsokit folyatjuk majd. A tortát bekenjük körbe a díszítő krémmel, amit az oldalára készítettünk.
A zúzott oreo kekszet tapasztunk az oldalára úgy, hogy csak a torta magasságának a felét takarja be. A csokit felolvasztjuk gőz fölött, kinyomó zacskóba töltjük és kis lyukat vágunk rá, hogy finoman kicsurogjon a csoki. Körbeöntjük vele a torta szélét, onnan kezdve ahol kihagytuk azt a 3 centis részt és lefolyatjuk a torta oldalára.





Megjegyzés

Azért lett "falncos" a neve,mert kissé költséges torta,de az íze kárpótol mindenért. Születésnapra tökéletes! És saját recept! :)
Kovács Noémi

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Csirke zabpelyhes bundában - kölesfasírttal
  2016-03-19 23:21:34, szombat
 
  Csirke zabpelyhes bundában - kölesfasírttal

Hozzávalók

80 dkg csirkehús (pl. comb, mell)

bors
2 ek zabpehely
2 ek szezámmag
1 ek vegyes zöld fűszer
1 db tojásfehérje
A mártáshoz:
2 dl tejföl
2 ek magos mustár

bors

Elkészítés

1. A húst mossuk meg, és töröljük szárazra. Sózzuk és borsozzuk meg, majd tegyük a hűtőbe 1 órára.

2. Keverjük össze a zabpelyhet a szezámmaggal és a zöld fűszerekkel. Forgassuk meg a húst először az enyhén felvert tojásfehérjében, majd a zabpelyhes keverékben. Nyomkodjuk rá a panírt, tegyük sütőpapírral kibélelt tepsire, és süssük 190 fokon kb. 45 percig.

3. A mártáshoz keverjük a tejfölbe a mustárt egy kevés sóval és borssal együtt. Kínáljuk a csirkét a mártással. Főtt burgonya illik hozzá.





PALCSEK ZSUZSANNA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Raguleves medvehagymás burgonyagombóccal
  2016-03-19 23:14:49, szombat
 
  Raguleves medvehagymás burgonyagombóccal



Hozzávalók:
25 dkg hús (sertés, csirke, pulyka, stb...)
30 dkg vegyes leveszöldség (sárgarépa és fehérrépa, zeller és karalábé)
1 közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
őrölt bors
lestyán
majoránna
2 dkg liszt
3 dkg zsír vagy olaj
1 húsleveskocka
kevés őrölt paprika
A gombóchoz:
30 dkg burgonya
12 dkg liszt
őrölt szerecsendió
1 tojás
7 szál medvehagyma aprítva


Elkészítés

Elkészítés: A húst kis kockákra, a zöldséget tetszés szerint, a vöröshagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk.

A zsiradékban a zöldséget a hagymákkal magas hőfokon pár percig dinszteljük, ameddig a nagyja levét elpárologja. Meghintjük a liszttel, rövidet keverünk rajta, meghintjük kevés őrölt paprikával, és felengedjük kb. 1,3 liter vízzel. Hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, lestyánnal, majoránnával, leveskockával ízesítjük, és addig főzzük lassan, ameddig a hús megpuhul.

Közben a gombóchoz a burgonyát meghámozzuk, kis kockákra daraboljuk, sós vízben megfőzzük. Összetörjük, langyosan a többi hozzávalóval összekeverjük. Vizes kézzel fürjtojás nagyságú gombócokat eresztünk a forrásban lévő levesbe, és lassan főzzük, ameddig a gombócok feljönnek a leves felszínére.

Tálalásnál aprított medvehagymával díszíthetjük.





Megjegyzés

Felhasználhatunk a levesbe maradék fagyasztott zöldség- és csontfélét is.
Rozsnyai Gabriella

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Medvehagymás-sonkás csiga
  2016-03-19 23:12:42, szombat
 
  Medvehagymás-sonkás csiga


Hozzávalók

10 dkg medvehagyma
10 dkg reszelt sajt
10 dkg sonka
1 csomag leveles tészta
2 db tojás
4-5 ek ketchup vagy tejföl

őrölt bors

Elkészítés

A medvehagymát megmossuk, lecsepegtetjük, majd apróra vágjuk. A sajt kétharmadát, a medvehagymát, a tojást és ketchupot összekeverjük, megsózzuk és megborsozzuk.
A leveles tésztát kinyújtjuk, a töltelékkel megkenjük, majd feltekerjük.





A rudakból 2-3 cm-es szeleteket vágunk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket.





Előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. A sütés vége felé megszórjuk a maradék sajttal, és aranysárgára sütjük.





Megjegyzés

Egyszerű, gyors és finom nassolnivaló.
Markos Mária

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Szeretetben eltöltendő hétvégét!
  2016-03-19 23:04:03, szombat
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

További jó estét!
és




 
 
0 komment , kategória:  Hétvégét  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2016.02 2016. Március 2016.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 330 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 929
  • e Hét: 7730
  • e Hónap: 12768
  • e Év: 142475
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.