Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Lemondtak a szakértők, mert nem szeretnék visszaépíteni a Bu
  2016-03-19 22:12:43, szombat
 
  Mindjárt kiderül, hogy ávós volt a nagyapjuk.

***********************

Lemondtak a szakértők, mert nem szeretnék visszaépíteni a Budai Várba a Horthy-korszakot


http://hvg.hu/kultura/20160319_Lemondtak_a_szakertok_mert_nem_szeretnek_visszaepi teni_a_Horthykorszakot_a_Budai_Varba

Vajon a fidesz soraiban maradt-e még épelméjű?

Felállt, és lemondott tagságáról a budai Vár megújítására hivatott Nemzeti Hauszmann Terv társadalmi testületének három szakértője pénteken, mert elegük lett abból, hogy a kormányzat következetesen figyelmen kívül hagyja a testület véleményét.
A testület tagjai azt írták: ,,Elfogadhatatlannak tartjuk a kortárs megoldások helyett száz-százötven éve megrajzolt tervek, fel sem épült épületek anakronisztikus megvalósítását, teljesen elpusztult épületek újraépítését, az ennek érdekében teljesen felszámolt magyar műemlékvédelem történetének és eredményeinek teljes semmibevételét. Szellemiségében is igencsak károsnak tartjuk a 19. század második felének, a 20. század elejének ilyesfajta rekonstrukcióját, az I. világháborúba torkolló késői historizmus, illetve a Horthy-korszak jelentés nélküli kulisszáinak, esetenként egyenesen idétlen építészeti megoldásainak száz- és ezermilliárdokat igénylő újraálmodását."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jobbik: saját hűbéreseit tömi ki 420 milliárd forint közpén
  2016-03-19 21:50:29, szombat
 
  2016. március 19. 15:59

Jobbik: saját hűbéreseit tömi ki 420 milliárd forint közpénzzel a kormány

Európa legnagyobb korrupciós ügyét készíti elő az Orbán-kormány, amikor a saját "hűbéreseinek" juttat garantáltan 420 milliárd forintnyi közpénzt a magyar kis- és középvállalkozások kárára - mondta Szilágyi György jobbikos országgyűlési képviselő szombaton az MTI-nek. A képviselő a fővárosban tartott sajtótájékoztatója után telefonon elmondta: a Nemzeti Fejlesztési Programiroda által napokban megjelent hat ajánlati felhívásból kiderül 48 hónapra kötnének keretmegállapodást a kiválasztott, az építőiparban tevékenykedő cégekkel. A felhívásban - a Szilágyi György szerint - olyan kritériumrendszert határoztak meg, amelyekből egyértelműen következik, hogy csak a Fideszhez közeli cégek nyerhetnek. "A nagy keretszerződések csak a nagyvállalatoknak kedveznek, azokon a kis- és középvállalatok véletlenül sem tudnak labdába rúgni" - hangsúlyozta a politikus, hozzátéve, hogy ez ellenkezik az új közbeszerzési törvény alapelveivel és az uniós irányelvekkel is. (MTI)


Forrás: https://kuruc.info/r/2/156527/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kormányszóvivőnek vagy a kormányfőnek higgyünk inkább?
  2016-03-19 21:48:51, szombat
 
  Magyar politikusnak azt sem szabad elhinni amit kérdez.
Ha fidesz-es vezető ez négyzetesen érvényes.

Az igaz magyar fidesz hívő mindkettőt elhiszi, és örvendezik, hogy az igazságnak lám milyen sok oldala van...
Ez nem kérdés, mindkettő hazudik, vagy (kicsit) csúsztat, de fideszes tolvajhordáról lévén szó közben a kezüket kell nézni, hogy éppen mit lopnak. Pl. a népszavazásra elkülönített pénz helyébe nem lennék, mivel a "kisgömböc" biztos megeszi azt is, ha lesz szavazás, ha nem.


///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// //////////////////////////////////


A kormányszóvivőnek vagy a kormányfőnek higgyünk inkább?

Magyari Péter
politika
ma 16:05


Következik-e a pénteki EU-török megállapodásból, hogy Magyarországnak is be kell majd fogadnia szír menekültek török táborokból, egy kötelezően alkalmazandó kvótaképlet alapján? A kormányzati nyilatkozatok alapján ezt most nagyon nehéz eldönteni.

A pénteki csúcs után sem tűnt ez teljesen világosnak, hogy miért, arról itt írtam. A kormányzati nyilatkozatok sem segítenek azóta az eligazodásban.

Kovács Zoltán kormányszóvivő szombaton azt mondta az MTI-nek, hogy "soha nem volt még ilyen időszerű a népszavazás a menekültek szétosztását szabályozó kvótáról, mint most, a pénteki EU-török-csúcs után". Szerinte "a megállapodás is egyértelművé teszi, hogy az unió vezetői továbbra is a kötelező betelepítésben látják a válság megoldását".

Ezzel szemben Orbán Viktor pénteken Brüsszelben azt mondta, hogy "minden egyes, a menekültek áttelepítési rendszerére vonatkozó pontnál külön és hangsúlyosan szerepel az, hogy az abban való részvétel önkéntes. A céljainkat ezzel elértük".


http://444.hu/2016/03/19/a-kormanyszovivonek-vagy-a-kormanyfonek-higgyunk-inkabb






 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Még egy gondolat a kipában átvett Kossuth-díjról
  2016-03-19 16:27:54, szombat
 
 
" állami díjak. Valójában mit is jelent ?
A hatalom(?) honorálja,"megfizeti,hogy jó szolgája,csicskása voltál ! Kiszolgáltad, azt tetted,amit elvártak tőled.
Ha megelégednél azzal,hogy azt tehetted amit mindig is akartál, és ezt,szereted is,megelégedettséggel töltött el, hogy örömet tudtál ezzel másoknak is szerezni, Nagy Ember vagy. De ha eladod magad bármiféle díjért, egy senki!
" mióta átvettem a nobel (direkt) díjat, nem tudok a tükörbe nézni,mert a holokauszt ipar részese lettem. (kertész imre)
Pojácák !! Szánalmas az egész saulfia bohózat !
KOSSUTH azért ezt nem érdemelte meg !!


*******************************



Még egy gondolat a kipában átvett Kossuth-díjról


2016/03/18

NIF: A budapesti zsidó-PT által uralt iskolarendszerben vagyunk, a még magyarnak nevezett országban.

-Móricka, -mondja a tanítónéni-, mondj nekem zsidó nemzeti ünnepeket.

-Móricka: Hát, tetszik tudni van a Purim!

-Na, és még Móricka! -biztatja a tanítónéni.

-Hát aszem van még a Nobel díj, és az Oszkár díj !

++++++++++++++++++++++++++++

Egy gondolat erejéig még szükségesnek tartom visszatérni a kipában átvett Kossuth-díj ügyére.

Röhrig Géza miért érezte szükségesnek, hogy éppen a legnagyobb magyar állami kitüntetés átvételekor, a magyar Országház épületében jelképezze a zsidó mivoltát? Miért nem tette ezt az Oscar-díj átvételekor, amely pedig sokkal nagyobb média nyilvánossággal bír, sokkal szélesebb körben mutathatta volna be az önazonosságát?

A valóságban Röhrig Géza kipája ismét egy nyílt és nagyon tudatos provokációt jelent, amellyel az egész magyarságot, a kereszténységet akarta (akarták) szembeköpni.

++++++++++++++++++++++++++++++++++

NIF: A valóságban a Móricka vicc szerint is az Oszkár -díj- osztást, mint zsidó nemzeti ünnepet, Röhrig nem akarta leleplezni egy kipával. Röhrig úr valszeg nem ismeri ezt a Móricka viccet, s így nem tudja, hogy a világ zsidó nemzeti ünnepnek tartja a fenn említett 2 díj-osztást! Itt nálunk, Magyarországon is, a Kossuth díj osztást hamarosan zsidó nemzeti ünnepnek lehet nyilvánítani!!!

Röhrig Geza kipaban veszi at a Kossuth dijat

Forrás: Édes Erdély <edeserdely@gmail.com>

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A fideszeseket sokkal korruptabbnak tartják, mint a szociali
  2016-03-19 16:19:56, szombat
 
  Ráadásul a Fidesz van tulsúlyban a médiába, ennek ellenére jött ki ez az eredmény..
Ezek egy komcsi kutya kölkei! Két kisztitkár bandája!(ORBÁN vs Gyurcsány)

ez is az egyik utódpártja a bábszínháznak!



*******************************


A fideszeseket sokkal korruptabbnak tartják, mint a szocialistákat


hírfaragó. 2016. 03. 19. 14:43



A megkérdezettek közül a Fideszt vagy a fideszeseket 17 százalék tartja korruptnak, az MSZP-t és politikusait csak 7 százalék.

Az egyes korrupciós, vagy korrupciógyanús ügyek társadalmi megítélését vizsgálta a Publicus Intézet, a Vasárnapi Hírek megbízásából készült.

A megkérdezettek szerint jelenleg a korrupció a hatodik legfontosabb probléma az országban, de tíz megkérdezettből hat nem tudott érdemben válaszolni arra a kérdésre, hogy ki a legkorruptabb politikus hazánkban. Az érdemben válaszolók többsége is inkább pártokhoz, semmint politikusokhoz köti a korrupciót.

A korrupcióvakságra magyarázatot ad, hogy a megkérdezettek több mint kétharmada úgy látja, túl sok a korrupciós ügy és már nem lehet rá figyelni. Háromnegyedük úgy látja, a korrupciónál vannak ma nagyobb problémák.

A válaszadók fele szerint politikai döntésnél nem veheti figyelembe a korrupciót, mert minden politikus korrupt.

Mindazonáltal az egyes korrupciós, vagy korrupciógyanús ügyek ismertsége magas, az érdemben válaszolók 80-90 százaléka korrupciós ügynek is gondolja őket.

Minden harmadik válaszadó úgy gondolja, hogy a Fidesz 2010-es kormányzása óta több a korrupció, csupán feleannyian azt, hogy az előző, MSZP által kormányzott nyolc év alatt volt magasabb ez az arány. Ám még többen, tízből négy válaszadó szerint ugyanolyan mértékű a korrupció mindkét időszakban.

korrupcióü

A megkérdezettek túlnyomó többsége, majdnem fele szerint elsősorban a sajtó feladata, hogy felhívja a választók figyelmét a korrupciós ügyekre, majd a sort az ellenzéki pártok, a civil szervezetek, és az EU követi.

A megkérdezettek harmada nem tudta érdemben megválaszolni azt a kérdést, hogy melyik párt tud hitelesen küzdeni a korrupció ellen, míg másik egyharmad szerint egyikük sem hiteles.

Akik szerint párt hiteles tud lenni ebben, elsősorban a Fideszt, a Jobbikot és az LMP-t tartják alkalmasnak.

Orbán Viktor a megkérdezettek 5 százaléka szerint korrupt, Gyurcsány 3 százalékot kapott.


http://24.hu/kozelet/2016/03/19/a-fideszeseket-sokkal-korruptabbnak-tartjak-mint- a-szocialistakat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A KIRÁLYNÉT mEGÖLNI NEM KELL FÉLNETEK JÓ LESZ
  2016-03-19 16:12:14, szombat
 
  2016. március 19., szombat

A KIRÁLYNÉT MEGÖLNI NEM KELL FÉLNETEK JÓ LESZ

Ravasz, ravasz...

Pedig János esztergomi érsek nem is volt szakszervezeti korifeus, és mégis...
Ami pedig Gertrudist illeti, az összes vonatkozó történelmi forrás tagadja, hogy rászolgált volna rettenetes sorsára - ez viszont eltérés a mai helyzethez képest, mint ahogy Pukli István se egy Bánk bán.
Igaz, a történészek szerint a végzetes kardcsapás egy volt főbíró lelkén szárad, de bizonyára megelőzte ezt néhány tüntetés, meg a lázadók egymás közötti torzsalkodása, aztán mire lecsengett a dolog, a fele társaság elvesztette a fejét.
Ma még nem történt semmi, de a résztvevők túlnyomó többsége már elvesztette a fejét és bánatosan keresi a kivezető utat, jóllehet az egyirányú utca, amelyikbe Pukli igazgató beleterelte őket nem mondható egy bonyolult labirintusnak.

Mindenesetre egy lázadás halála, ha a résztvevők nem mutatnak kifelé egységet, mert ellenfeleik a legkisebb résbe is azonnal beletolják a feszítővasat, belecsepegtetnek egy kis savat, esetleg olvasztott arannyal locsolgatják, csak táguljon az a rés, roppajon az egység, öljék egymást a résztvevők, hogy lehessen már megint nagyokat röhögni az impotens értelmiségen.
Természetesen egy feladatot sokféleképpen fel lehet fogni, szakszervezeti vezetőként is van egy békésebb, mindenáron megegyezésre törekvő irány, meg egy másik, amelyik nem retten vissza a nyílt konfrontációtól.
Nem lehet egyértelműen állást foglalni abban, hogy melyik módszer a jobb, csak az a baj, hogy a megegyezéshez a két fél azonos szándéka kell, tehát mindkettőnek megegyezésre kell törekedni.
Van ebben az országban ember, aki el tudja képzelni Orbánt, amint éppen kompromisszumot köt a társadalmi béke érdekében, vagy visszavonul, mint tette Gyurcsány a vizitdíjas népszavazás esetén?
Nem hiszem, hogy ilyen ember lenne, ha meg mégis, akkor annak más, súlyosabb bajai is lehetnek.

A szakszervezeteknek az lenne a dolga, hogy felismerve a heléyzetet meneteljenek előre, mozgósítsák tagságukat, magyarázzák el a kialakult válság okait, győzzék meg tagságukat és szimpatizánsaikat a követelések indokoltságáról, és ne hagyjanak magukból bolondot csinálni.
Ne higgyék azt, hogy a Pukli igazgató tekintélyén esett csorba őket nem érinti, ne gondolják azt, hogy a megoldás kulcsa a mindenáron való kiegyezés, ha hisznek az igazukban, akkor harcoljanak érte.
Nálunk szerencsésebb országokban a szakszervezetek vezetőit saját tömegeik tolják maguk előtt, a radikális tömegek radikalizálják vezetőiket is.
Nálunk más a történelmi helyzet, itt a tömegek békésen legelészve várják, hogy vezetőik megmutassák, hogy merre van az előre, hiszen azért van kolomp a nyakukban, hogy a többiek követni tudják őket.
Ha a vezetők vacillálnak, ha képtelenek elhatározni magukat, akkor elbizonytalanítják az egyébként is bizonytalan tömegeket.
Úgy nem lehet harcolni, ha békésen tűrjük, hogy kiröhögjenek bennünket, harcolni nem lehet egy félmosollyal a szájunk sarkában, harcolni csak dühösen lehet, és istenemre mondom, ennek a tömegnek ma minden oka meg is van arra, hogy dühös legyen.

Ez ugyanis nem játék, ennek a harcnak a kimenetele meg fogja határozni két-három generáció sorsát, meghatározza, hogy a polgárok köztársasága, vagy a cselédek Magyarországa leszünk.
Ritkán adódik olyan történelmi helyzet, hogy a tanárok érdemben tudják befolyásolni az ország jövőjét, de ez most egy ilyen pont, nem akarok nagy szavakat használni, de történelmi helyzet.
Fe kellene nőni hozzá.
És fel kéne fedezni egy régi-új fogalmat, úgy hívják, hogy szolidaritás.
Ezt először a saját szervezeteken belül kellene követelménnyé tenni, utána pedig az egész szakszervezeti mozgalmat - és a társadalmat - ismét meg kellene tanítani rá, hiszen szolidaritás nélkül nincs győzelem.
Ha pedagógusok mellett kiállnának az egészségügyiek és a szállítási dolgozók szakszervezetei, a nagy kereskedelmi láncok dolgozói, és csatlakoznának a figyelmeztető sztrájkhoz, ha leállna a közlekedés, ha mindenki kiállna a munkahelye kapujába erre az egy órára, majd lefagyna a gúnyos vigyor ezeknek a képéről.

Ezt a harcot - mert ez már harc, gondoljanak bármit is erről a kiegyezésre bármi áron kész szakszervezeti vezetők - nem szabad elveszíteni.
És igen, fel kell arra is készülni, hogy a hatalom fenyegetőleg fog fellépni, hogy helyi szinten is eshetnek sebek, de csak addig, míg a sebesültek mellé nem áll saját kollektívájuk, és ki nem harcolja a rehabilitációjukat.
És ha nem sikerül egyedül, akkor számíthat rá az érdekelt, hogy mellé állnak a megyei, de ha kell, az országos szervezetek is.
Ami itt most folyik, az tulajdonképpen egy oktatási forradalom, egy társadalmi mozgalom, mely érvényre akarja juttatni a tanulók, szülők és pedagógusok érdekeit a fejlődéükben elakadt bűnözőkkel szemben.
Ezt a harcot nem lehet megalkuvások közepette vívni, és lehet, tövényt is kell sérteni, ha a törvény nem ad teret a jogos harag keltette tiltakozásnak.
Gondoljunk bele, milyen vicces lett volna, ha annak idején a Bastille lerombolásához bontási engedélyt kér a nép.
Most éppene ezen folyik a tipródás, pedig a helyzet tulajdonképpen kényelmes.
A sztrájkot nem a szakszervezet szervezi, a polgári engedetlenséget pedig nyugodtan támogathatja, és ha emiatt valakinek bántódása esne, hát az ok lenne a radikálisabb fellépésre.
A tett halála az okoskodás, majd az irodalomtanárok elmagyarázzák, mit kell ezen érteni.

A hó végéig még van idő, ez alatt lenne éppen feladat is, rengeteg,
Egyrészt meg kell találni azt a formát, mely a megmozdulást látványossá teszi, el kell készíteni a kellékeket, ki kell találni a jelszavakat, kikerülhetetlenné kell tenni a média számára a történéseket, tájékoztatni kell a szülőket, és el kell mondani a tanítványoknak is, hogy mi a harc oka, célja és tétje.
Közben azért lehetne kisebb akciókat szervezni, felkeresni a képviselőket, beleértve az önkormányzati képviselőket is.
Lehetne fórumokat tartani a témáról és segítséget kérni az emberektől.
Egyet nem lehet, bizonytalanul totyorogni, mint liba a jégen.

Drukkolok a pedagógusoknak, mindahányunk érdekében.
Drukkolok a szakszervezeteknek, melyek ebből a harcból vagy nagyon erősen kerülnek ki, vagy el lehet dobni őket.
Drukkolok Pukli igazgatónak, aki most szerzi be élete legszebb élményeit és legundorítóbb csalódásait.
És drukkolok Magyarországnak.

Ideje lenne, hogy felemelje a fejét...


http://www.pupublogja.hu/2016/03/a-kiralynet-megolni-nem-kell-felnetek.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Azért fennakad az ember szeme, amikor Orbán szerint Petőfi i
  2016-03-19 15:43:10, szombat
 
  Azért fennakad az ember szeme, amikor Orbán szerint Petőfi is ellenség volt


JámborAndrás


2016. március 15. kedd, 14:29


Orbán Viktor március 15-i beszédében hosszan beszélt a forradalmakról. Állítása szerint voltak a nemzeti forradalmak, mint a 48-as és 56-os, amelyek elvezettek &#8220;az alkotmányos rend helyreállításához" (tehát hozzá és az Alaptörvényhez), és voltak a jakobinus forradalmak, mint 1919 és a &#8216;45 utáni 50 év, amik a pusztulásba visznek. Csak hát van egy kis gond, a &#8216;48-as forradalmárok nagy része bizony rajongott a jakobinus forradalomért, Petőfi kifejezetten magyar jakobinus forradalmat vizionált.

marciusi_ifjak.jpg

&#8220;Felhívta a figyelmet arra, hogy a magyaroknak két forradalmi hagyománya van. Az egyik 1848-tól 56-on keresztül, a rendszerváltáson át az alaptörvényig és a mai alkotmányos rendig vezet. A másik hagyomány vérvonala a jakobinus európai elődöktől 1919-en át, a második világháború utáni kommunizmusba, a magyarországi szovjet világba fut - sorolta." (Orbán Viktor beszéde fidesz.hu-n.)

Halomra lehetne idézni Petőfitől, az akasszátok fel a királyokat-típusú szövegeket, vagy a világszabadságról és az emberek és népek egyenlőségről szóló versrészleteket, de Petőfi írt rajongó verset az 1792-ben a forradalmi Franciaországban szolgáló parancsnokról, Beaurepaire-ről is. Itt pedig egy konkrét tanulmány olvasható Petőfi, a forradalom és a jakobinusok viszonyáról.

De Petőfi mellett ott van Táncsics is, aki még tőle is balrább volt. Táncsics szocialistaként a munkások önigazgatásáért, a magántulajdon és a tőke ellen szólalt fel Marxék kommunista kiáltványa előtt.

És akkor nem is beszéltünk a többi márciusi ifjúról, akik lényegében a francia, berlini, majd a bécsi forradalom hírére döntötek úgy, hogy lépnek, ezek a forradalmak pedig mind 1789 eszemeköréből indultak ki: a monarhista és a feudális elnyomás ellen, az egyenlőség, szabadság és testvériség jegyében. Persze elődeink hazaárulozásánál még nagyobb gond a kortársak hazaárulózása.

Orbán beszédét a menekültválság ihlette, de már nem a menekültek voltak megjelölve ellenségként. A mai beszédben nem csak Petőfi, Táncsics volt hazaáruló, hanem mindenki, aki nem Orbán Viktort követi. A mai beszéddel a legnagyobb probléma ugyanaz, ami Orbán egész szürreálisba fordult retorikájával. A menekültválság mára csupán eszköz lett annak a gondolatnak a megformálásában, hogy mindenki hazaáruló, aki nem őt követi. Lényegtelen, hogy a menekültek kapcsán akár még egyet is ért vele, ugyanis a retorika szerint ha más kérdésben mást gondol, mint Orbán, akkor azokat erősiti, akik menekülteket akarnak beköltöztetni Európába, hogy a magyarokra támadjanak. (Persze ilyen emberek nincsenek.)

Orbán a menekültválságot nem a nemzeti egység megteremtésére használja fel, hanem a gyűlöletkeltésre, a másként gondolkodók megbélyegzésére. Így lett hazaáruló Petőfi és Táncsics is: ők sem illeszkednek abba a világképbe amit Orbán szán az országnak.

http://kettosmerce.blog.hu/2016/03/15/azert_fennakad_az_ember_szeme_amikor_orban_ szerint_petofi_is_ellenseg_volt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Túl magas a nyugdíjkorhatár! - Figyelmeztet a szakértő
  2016-03-19 15:37:59, szombat
 
  65 FELETT MÁR NEM SOKÁIG ÉLNEK, A MOCSKOS ÁLLAM JÓL JÁR, NEM KELL NYUGDÍJAT FIZETNI, CSAK ELŐTTE BESZEDNI A JÁRULÉKOKAT!!!

***************************

Túl magas a nyugdíjkorhatár! - Figyelmeztet a szakértő


A 65 éves nyugdíj-korhatár enyhítése nélkül esély sincs a nyugodt időskori évekre - írja a Népszabadság szombati számában.

MTI-Eco, 2016. március 19. szombat, 09:55



Simonovits András nyugdíjszakértő a napilapban kifejtette: hiába tudta valaki lefutni a Kinizsi 100-as teljesítménytúrát fiatal korában, 60 évesen nem tudja majd teljesíteni. 60 év felett érezhetően csökken a hatékonyság, az idős alkalmazott már nem tudja a korábbi erővel elvégezni a feladatot.

Így adott esetben valaki 35-39 év szolgálati idővel, 60-62 éves korában találhatja magát az utcán, vagy évekig küzdhet az ellátórendszerrel, a munkanélküliséggel és a közmunkával, miközben semmi reménye sincs, hogy a hátralévő években korához és végzettségéhez méltó munkát tudjon végezni.

A problémát csak tetőzi, hogy a 65 éves korhatár magában hordoz egy egészségügyi fenyegetettséget is. A statisztikák szerint ugyanis az a felső korhatár, ameddig a magyar átlag egészségben él, 59-61 év - ez a szám a férfiaknál valamivel kevesebb, a nőknél pedig több. Mivel a nyugdíjkorhatár az egészségben eltöltött életszakaszt meghaladja, a statisztikai átlag magyar utolsó munkahelyi éveit már betegségben tölti - idézi a lap Krémer Balázs szociológust. Hogy ez a betegség gyógyszerekkel kordában tartható, teljes életet lehetővé tevő kór, vagy az erőt felemésztő, az eltérő, ezt a statisztika nem mutatja ki.

A nyugdíjas évek ennek következtében azonban nem a megérdemelt pihenést jelentik, hanem a korábban a munka miatt elhanyagolt betegségek kezelését.

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/tul_magas_a_nyugdijkorhatar_figyelmeztet_a_sza kerto.611887.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A médiacenzúrára épült Merkel migrációs politikája
  2016-03-19 15:25:52, szombat
 
  2016.03.18. 12:57 Nyugati világ,

A médiacenzúrára épült Merkel migrációs politikája

Angela Merkel évtizedes elismertségében alapvető változást hozott a migrációs válság - a németek többsége már elutasítja Merkel migrációs politikáját. A fordulópont azonban akkor jött el, amikor átszakadt a médiacenzúra védőernyője, és a németek többsége szembesült a bevándorlás következményeivel.

Angela Merkel támogatottsága egészen tavaly év végéig töretlen volt; a német társadalom többsége támogatta a &#8220;nyitott ajtó" politikát, és a gazdasági problémák ellenére kitartottak a kancellár által képviselt irányvonal mellett. Decemberben azonban mindinkább előtérbe került az a következtetés, miszerint a kancellár támogatottsága pusztán a kiterjedt médiacenzúrának volt köszönhető, ami nem engedi nagy nyilvánosság előtt megmutatni a bevándorlás következményeit. Merkel támogatottsága zuhanni kezdett, miután a magyar kormány úgy döntött, hogy nem tartóztatja fel Berlin kedvéért a migránsáradatot, hanem továbbengedi a bevándorlókat Németország irányába. A sokkterápia szerű eljárás szükséges volt, mert Angela Merkel gyakorlatilag meghívólevelet küldött a világ összes háborús zónájának lakossága számára, és nyíltan arról beszélt, hogy az Európai Unió befogadja a migránsokat - tette ezt mindaddig, amíg az EU perifériaországai különböző indirekt módszerekkel hátráltatták a Németországba irányuló migránsáradatot.

A kancellár támogatottsága rohamosan csökkenni kezdett, miután a migráció fő hulláma elérte a német városokat. Merkel megítélésének romlásában azonban a december végén, Kölnben történt tragédia jelentette a fordulópontot; a német sajtó eleinte csoportosan elkövetett rablásokról számolt be, majd nyilvánosságra jutott, hogy több mint félezer német nő vált szexuális zaklatás áldozatává, egyetlen éjszaka leforgása alatt. Később német rendőrök arról számoltak be, hogy felsőbb utasítások miatt nem léphetnek fel olyan bűncselekmények esetében, amelynek elkövetője bevándorló. A december végén Kölnben történteket már nem tudta eltitkolni a sajtó, mert a nyílt utcán tömegesen elkövetett bűncselekmények elérték azt a kritikus tömeget, ahol már &#8220;minden kiderül". Később egy német televízió volt igazgatója nyilatkozott arról, hogy Németországban totális médiacenzúra működik, és a liberális demokráciában a média működése semmiben nem különbözik a diktatúrákétól, mindössze annyi az eltérés, hogy a cenzúra egy másik ideológia - a liberalizmus - mentén működik.

Most a Bild német napilap arra hívja fel a figyelmet, hogy a megrendelésükre az INSA által végzett felmérésből kiderült: a német lakosság vélekedése alapvetően megváltozott, és a lakosság többsége ellenzi azt, amit Merkel &#8220;migrációs stratégiájának" neveznek. Az INSA képviselője, Hermann Binkert azt mondta; &#8220;Az eredmények látványosan mutatják, hogy a közhangulat alapjaiban megváltozott. Miközben eredetileg a lakosság relatív többsége támogatta Merkel menekültpolitikáját, az emberek hozzáállása teljes fordulatot vett."

A felmérés rámutatott, hogy a német lakosság 51,9%-a ellenzi a jelenlegi migrációs politikát, és Merkel bevándorláspolitikájának támogatottsága 17,5%-kal csökkent a Kölnben történtek nyilvánosságra jutása óta. Németországban azonban a migrációval kapcsolatos helyzet nem változott jelentősen tavaly év eleje óta; a változást mindössze az jelenti, hogy a bevándorlás &#8220;velejárói" nyilvánosságra jutottak. A német szövetségi rendőrhivatal adatai szerint egy év alatt 186 ezer bűncselekményt követtek el migránsok, ennek többsége rablás, kisebb hányada szexuális zaklatás és/vagy nemi erőszak. December 31.-én több mint 500 nő vált szexuális zaklatás áldozatává csak Köln belvárosában, miközben hasonló bűncselekményekről számoltak be más európai nagyvárosokból, és valamennyit migránsok követték el.


http://www.hidfo.ru/2016/03/a-mediacenzurara-epult-merkel-migracios-politikaja/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Készül a jobbfogas.hu, a kormányzati apró-oldal
  2016-03-19 15:24:01, szombat
 
  2016. március 15.
Készül a jobbfogas.hu, a kormányzati apró-oldal

Termőföldet cserélne trafikra? Érdekli egy használt autópálya-tender? Március 15-én elindult a jobbfogas.hu!

habony01.jpg

,,Alig használt aranykalászos gazda OKJ diploma eladó."
,,Quaestor-kintlévőséget cserélnék kárpótlási jegyre."
,,Dedikált Kovács Ákos CD-gyűjtemény ajándék Videoton-mezzel áron alul eladó."
"Alig használt, kímélet fekete Bentley áron alul eladó"

Néhány cím a jobbfogas.hu oldalról, amely a kormányzati körök ingyenes apróhirdetési oldala közel kétharmados felhasználói többséggel, és amelyen olyan csemegékre bukkanhat a lelkes böngésző, mint Habony Árpád tavalyi Gucci kabátja vagy Áder János alig használt logopédia-könyve.

A regisztráció ingyenes és gyors, ám a fiók visszaellenőrzésekor el kell küldeni előre a 2018-as kopogtató cédulát.

A felhasználói szabályzat elég szigorú. A legtöbb tétel esetében lehetőség van 14 napos visszaküldésre, a megvásárolt, de ki nem fizetett tételek esetében azonban a vevő kétszer felszólító e-mailt kap, harmadszorra Kubatov Gábor NEVI-alakulata kopogtat.


http://hircsarda.blog.hu/2016/03/15/keszul_a_jobbfogas_hu_a_kormanyzati_apro-olda l
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2016.02 2016. Március 2016.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 465 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 117
  • e Hét: 5849
  • e Hónap: 16960
  • e Év: 170456
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.