Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Korrupcióban hasít a Fidesz
  2016-03-21 20:49:07, hétfő
 
  2016.03.21. 05:37
Korrupcióban hasít a Fidesz

A Fidesz megnyerte a korrupcióharcot. Igen, jól teccik érteni, nem a korrupció ellenit. A témában végzett legfrissebb kutatás szerint ezek az eredmények:

Fidesz 17% - MSZP 7% vagyis a kormánypártot több, mint kétszer olyan korruptnak tartja a közvélemény, mint Gyurcsányékat.

Orbán Viktor 5% - Gyurcsány Ferenc 3% szóval a közvélekedés szerint Viktorka lassan kétszer korruptabb Ferikénél


http://m.blog.hu/va/varanus/image/Fabius/k%C3%A9p/gyurcsany-orban.jpg

Fényes győzelem, gratulálok én is. Ja, és még nincs vége, nagyon nincs.

Mondjátok csak milyen érzés a nép szemében kétszer nagyobb tolvajnak lenni a szociknál? Remélem dagasztja a keblet a büszkeség!


http://varanus.blog.hu/2016/03/21/korrupcioban_hasit_a_fidesz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kormányülés is lehetett a hatvanpusztai Orbán-ranchon
  2016-03-21 20:34:58, hétfő
 
  2016.már.21.

Kormányülés is lehetett a hatvanpusztai Orbán-ranchon

Orbán hétfőn a Parlamentben azzal utasította vissza Vona feltelezését, miszerint Mészáros Lőrinc az
személyes strómanja

volna, hogy ő élete nyitott könyv, a vagyonnyilatkozata rendben van.

Minden, amit ott olvas, az úgy van. Ami azon túl van - pletyka, föltételezés vagy politikai vád -, az mind valótlan.


https://youtu.be/G21rXYwZqr8

Tehát Mészáros nem stróman, mert a vagyonnyilatkozat megfelel a valóságnak.
Ha Mészáros stróman volna, akkor a vagyonnyilatkozat nem felelne meg a valóságnak. De megfelel. Becsszóra.

Ezzel egyszersmind maga is megengedte, hogy ha a hatvanpusztai haciendához mégiscsak volna valami köze, akkor mégiscsak fölmerülhetne a feltételezés, hogy a második kormányzása hat éve alatt rohamosan meggazdagodott felcsúti polgármester mégiscsak egyszerű vagyonkezelőként működik.

Egyszerűen tagadni már kevés. Az az állítás kevés, hogy a vagyonnyilatkozat megfelel a valóságnak, neki aztán elhihetjük, ő még soha nem hazudott. Ahhoz, hogy megnyugtatóan tisztázódjon a dolog, válaszolni kellene néhány kérdésre. Például arra, hogy

mit keres a fia kutyája, amivel ő maga fotóztatja magát, Mészáros ingatlanában.
Vagy hogy miért fizet Mészáros a ranchért, ha az Orbán-család lakik ott?

El kellene magyarázni néhány dolgot. De ez az, amit
nem tesz.

5 dolog, amit tanultunk ebből a videóból:


https://youtu.be/8A0RlRtZls0

Orbán Viktort az Országházban is testőrök kísérik.
Meg sem áll, ha hozzászólnak.
Szelektív a hallása.
Vagy csak nem tudja egyszerűen megválaszolni a hatvanpusztai ranch kínzó kérdését.
Ahol kormányülés is lehetett tavaly augusztusban.

Ez az utóbbi a legdurvább, természetesen.

Orbántól az nem lenne szokatlan, ha magához rendelné a minisztereket, ahelyett, hogy ő rándulna be a munkahelyére. (És még rá is lehet fogni, hogy vendégül látta őket.) 2009-ben például a Fidesz képviselőjelöltjeit felcsúti házában castingolta - és vétózta meg, ha úgy látta. 1998-2002 között pedig a Béla király úti miniszterelnöki rezidencián dőltek el a fontos kérdések a "hatok" hétfői munkareggelijén. De nem a parlamenti irodájába, hanem a rezidenciára rendelte Torgyánt is, amikor a fia büntetőügyével fenyegetve rákényszerítette a miniszteri lemondásra.

(Persze az sem kizárt, hogy a 444 egyszerűen blöffölt, és olyan kérdést tett föl, amit Orbán tagadhat, de azzal indirekt módon megerősíti a tényállítást.)

Azt Orbán is elismerte , hogy
bűncselekmény volna,

ha a vagyonnyilatkozata nem egyezne a valósággal.

Ha Nárcisz kutya nem volna elég, akkor a kormányülés ténye egyértelműen bizonyítaná, hogy

Orbán hazudik
a vagyonnyilatkozata nem teljes
tehát Mészáros stróman.

Már Nárcisz kutya ottléte is elég egyértelműen utal az Orbán-család (hiszen Gáspár kutyája) gyakori ott tartózkodására, miközben a volt főhercegi majorságot Mészáros Lőrinc bérli.

További fejlemény, hogy id. Orbán Győző cége, amely 155 millió forintért jutott hozzá az amúgy kifogástalan állapotban lévő épületekhez, és amelynek Mészáros egyösszegben 10 évre előre kifizette a bérleti díjat, semmilyen további bevétellel nem rendelkezik, ergo semmilyen további tevékenységet nem végez.

Ebből Hadházy Ákos LMP-s képviselő arra következtet, hogy színlelt szerződésről van szó, és Mészáros ezzel hálálja meg Orbán iránta való nagylelkűségét. De ez szerintünk továbbra is valószínűtlen: 155 millió forint egyszerűen aprópénz ahhoz a vagyonhoz képest, amire Mészáros az utóbbi hat évben hozzájutott.

Mindezek együtt azért azért már erősebbek, mint pletykák, föltételezések és politikai vádak, viszont cáfolni elég egyszerű volna őket. Egy jó magyarázat kellene. De csak a
mély hallgatás,

amióta kiposztolták azt a szerencsétlen képet arról a szerencsétlen kutyáról.

Ha nem a vagyonnyilatkozat hiányosságát, azaz a vagyonelrejtés tényét kell titkolni, akkor el se tudjuk képzelni, mit.


http://egyenlito.blog.hu/2016/03/21/kormanyules_is_lehetett_a_hatvanpusztai_orban -ranchon
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kitálalt az atommérnök, kontármunka lesz a paksi bővítés
  2016-03-21 19:57:47, hétfő
 
 
2016 Március 19

Kitálalt az atommérnök, kontármunka lesz a paksi bővítés

,,Mindent átható korrupció, a biztonsági kultúra teljes hiánya, a szakemberek képzésének elhanyagolása, a minőségbiztosítás kikerülése, törött és hibás alkatrészek beépítése" - többek között ezeket a problémákat sorolta föl Viktor Petrovics Alejnyikov, a Leningrád Atomerőmű volt munkatársa, aki 1991 óta dolgozott a létesítményben, és az erőmű jelenleg zajló bővítésében is részt vett.

Kép: Huszár Attila

A Leningrádi Atomerőmű II. lesz a referenciaprojekt az új paksi energiablokkok számára - közölte a napokban a kivitelező Roszatomra hivatkozva a RIA Novosztyi hírügynökség. A bejelentés azt jelenti, hogy az Orbán-kormány egy olyan reaktortípust kíván Magyarországra telepíteni, amely még sehol a világon nem üzemel - így üzemeltetési tapasztalatok sem állnak rendelkezésre a működéséről -, ráadásul egy olyan beruházásról van szó, amely az európainál lényegesen enyhébb orosz műszaki és nukleáris biztonsági előírásokat sem képes teljesíteni.

Az atomerőmű Szentpétervár mellett. Még az enyhébb orosz előírásokat sem képesek betartani Alexander Demianchuk / Reuters

,,Mindent átható korrupció, a biztonsági kultúra teljes hiánya, a szakemberek képzésének elhanyagolása, a minőségbiztosítás kikerülése, törött és hibás alkatrészek beépítése" - többek között ezeket a problémákat sorolta föl Viktor Petrovics Alejnyikov, a Leningrád Atomerőmű volt munkatársa, aki 1991 óta dolgozott a létesítményben, és az erőmű jelenleg zajló bővítésében is részt vett. Alejnyikov az erőmű két új reaktorának építéséről tett közzé ijesztő részleteket és dokumentumokat. Információi alapján a Green World nevű szervezet nyílt levélben fordult az orosz hatóságokhoz, azonnali vizsgálatot sürgetve.

Alejnyikov legfontosabb állítása, hogy a reaktorokba beépített primer köri csővezetékek nem felelnek meg az orosz állami szabványoknak; az építkezésen megfelelő szakképzettség nélküli munkavállalók dolgoznak; a felkészültséget, illetve az anyagminőséget igazoló dokumentumokat rendszeresen meghamisítják.

A nyomottvizes orosz atomerőművekben visszatérő hiba a csővezetékek anyaghibája és korróziója. A közelmúltban Jávor Benedek hozta nyilvánosságra, hogy a Paksi Atomerőmű 3-as blokkjában 2013-ban éppen egy ilyen jellegű hiba miatt folyt el 60 ezer liter sugárszennyezett bóros víz. Az Európai Bizottság egyik, az EP-képviselő által tavaly év végén publikált feljegyzése is utal rá: amennyiben a Paksra tervezett új reaktorokat úgynevezett menetrendkövető üzemben, vagyis a terhelést a napi energiaigények függvényében változtatva fogják működtetni, akkor a korrózió kockázata jelentősen megnő.
Az oroszok most már azt nyomnak le az Orbán-kormány torkán, amit akarnak

Míg Finnország jelentős biztonsági átalakításokat és kiegészítéseket rendelt Oroszországtól ahhoz a reaktortípushoz, amelyet Magyarország is megvásárolni készül a paksi bővítés keretében, Magyarország ezekre a kiegészítésekre nem tart igényt. Szakértők szerint komoly esély van rá, hogy a fapados atomerőmű nem fog megfelelni az európai biztonsági előírásoknak. Hargitai Miklós elemzése: >>>

A lapunk által megkérdezett szakértők szerint a paksi bővítés nemzetközi beruházási tenderének elmaradására az egyik lehetséges magyarázat, hogy a pályázaton a referenciák is sokat nyomnak a latban, ugyanakkor egy építés alatt álló, súlyos műszaki problémákat felmutató, nagy valószínűséggel az európai nukleáris biztonsági normáknak sem megfelelő reaktor (amely próbaüzemét legkorábban 2017-re tervezik) aligha jöhetett volna szóba egy 2014-es tenderen referenciaként.
Európa orosz energiapórázon

Oroszország az energiapiacon keresztül kimutathatóan beavatkozik egyes EU-tagállamok kül-, bel- és energiapolitikájába - hangzott el az Európai Bizottság budapesti képviseletén megrendezett konferencián. Az egyoldalú orosz energiafüggés súlyos biztonsági kockázat, amire az EU-nak egyelőre nincs válasza. Tovább a cikkre: >>>

A Népszabadság korábban arról is beszámolt, hogy az ugyanezt a reaktortípust megrendelő Finnország az európai megfelelőség érdekében számos biztonsági kiegészítést kért (összességében eurómilliárdos nagyságrendben), egy parlamenti szócsata nyomán pedig ismertté vált, hogy Magyarország ezeket a frissítéseket nem rendelte meg, beérte az alapváltozattal.
A Roszatom közleménye

Lapunkhoz is eljuttatott közleményében az orosz cégóriás azt állítja, nem igazolódtak a Leningrádi Atomerőmű II-es kiépítését érő vádak. ,,A Leningrádi atomerőmű II-es kiépítési területén egyetlen egy lényeges szabálysértés sem történt. Kisebb szabálysértések előfordulnak, amelyek bármilyen más, nagy volumenű, több ezres dolgozói létszámot feltételező építkezés esetében is vannak. Ezeket regisztrálják és a szokásos rend szerint megszüntetik. Az építési területen nem csak a megrendelő, hanem az állami szervek képviselői is tényleges ellenőrzéseket végeznek. Egy ilyen ellenőrzés alkalmával például egy szabálysértésben érintett alvállalkozót ki is zárták a további munkavégzésből. Ami Viktor Alejnyikovnak a magyarországi hírekben megjelent, egy szentpétervári sajtóértekezleten elhangzott kijelentéseit illeti, ezekről elmondható, hogy egyetlen állítását sem támasztják alá tények - dokumentumok vagy fényképek -, vagy bármilyen más bizonyító erejű anyag. Viktor Alejnyikov ezen a sajtóértekezleten maga is elismerte, hogy az általa ismertetett információk saját következtetéseit tükrözik csupán" - hangzik a közlemény, amelynek a teljes változatát erre a linkre kattintva érhetik el.

Forrás: Nol.hu

http://www.zoldhirado.hu/kontar-munka-paksi-bovites.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hiába vágyakozunk haza, ha otthon nem tudunk élni
  2016-03-21 19:52:02, hétfő
 
 

Hiába vágyakozunk haza, ha otthon nem tudunk élni


közzétette Konecsny Ágoston Pál -
már 21, 2016



A szegénység, a kilátástalanság, a hitetlenség, a rosszindulat és a kompenzálás is, amit ebből kifolyólag teszünk. Ezeknek a dolgoknak köszönhetően Magyarország 2014-re egy élhetetlen hely lett. Tele rosszkedvű, depressziós, egymást lehúzó emberrel, akiknek semmilyen tervük nincs a jövőre nézve.

Szerintem a magyarok legalapvetőbb hiányossága, hogy fogalmuk nincs a gazdaságról, még kevésbé a pénzügyekről. Nincs még egy ország a földkerekségen, ahol a lakosság fele devizával spekulálna, évtizedekre előre sokmilliós tételben, miközben fogalma nincs arról, mi történik vele, de még csak arról sem, mi az, hogy árfolyam.
Gyakorlatilag előre kitöltve egy biankó csekket, amire később kerül csak rá az összeg.

A saját lakás illúziója

Hogy miért van szükségünk a saját lakás illúziójára, nem tudom. Magyarország világelső ebben is - mint csaknem az összes negatív statisztikában - 92%-os a saját lakás arány. Ez közgazdaságilag gyakorlatilag lehetetlen, nem lehetne ennyi embernek saját ingatlana. A fejlett világban 50% körül van ez az arány. (A legfejlettebb helyeken, pl. Svájcban 40% körül.)

Persze lehet, hogy igazából mi vagyunk a fejlettek és ők a hülyék. Végül is otthon folyamatosan ezt hallani... komolyra fordítva a szót, egy saját ingatlan hátrányait oldalakon keresztül tudnám sorolni. Számomra a 2 legfontosabb, hogy illikvid és röghöz köt, azaz elveszi az összes lehetőségemet az életben.

Hogy a pénzem halott tőkeként álljon egy jövőkép nélküli ország lecsúszó ingatlanpiacán, miközben a világ tele jobbnál is jobb befektetési lehetőséggel? Brrrrrrrr, még a gondolattól is kiráz a hideg....
Az uniós tagság előnyei

Magyarország valószínűleg az uniós csatlakozás legnagyobb haszonélvezője, a kapott támogatásokat tekintve mindenképpen. Minden évben a GDP-nk 3,5-4%-át (!!!) kapjuk meg pénzügyi támogatásként az EU-tól. Az embereknek fogalma nincs erről az irgalmatlan pénzmennyiségről, amit minden évben ránk önt az Unió.

Magyarország ezzel a hatalmas pénzügyi támogatással tud csak 0%-os szinten vegetálni, ergo enélkül a pénz nélkül egy kapavágás nem történne az országban, lenne helyette többszázalékos recesszió, még több megszűnő munkahely, mélyszegénység, éhezés, jó eséllyel egy szélsőjobb kormány, és ki tudja még mi.

Persze erről a legtöbb derék honfitársunknak ugyanúgy semmiféle fogalma nincs, mint mondjuk a devizahitelekről, vagy hogy mi történik épp a világban az Ugaron kívül. Talán jobb is.

Mindenesetre összetehetjük a két kezünket, hogy létezik EU és hogy valamilyen teljességgel érthetetlen logika folytán támogatnak minket. Az országgal ennél jobb dolog a rendszerváltás óta nem is történhetett volna, bekerültünk egy olyan rendszerbe, amit még mi magyarok sem tudunk tönkretenni. Még egyszer leírom, hogy mindenkinek világos legyen: AZ ORSZÁGOT JELEN PILLANATBAN AZ UNIÓ TARTJA EL! ÍGY VAGYUNK CSAK KÉPESEK A FELSZÍNEN MARADNI.

A halódó Nyugat

Vicces, hogy otthon folyamatosan a hanyatló Nyugatról beszélnek... vajon mire gondolhatnak? A hanyatló Amerikára, ahol napjainkban épp palagáz-forradalom zajlik, amivel az USA jó eséllyel biztosítja magának a világgazdasági vezető helyet a következő évtizedekre is?

A hanyatló Németországra, ami eltartja a dolgozni nem képes és akaró Dél-Európát, miközben önti a pénzét ránk is, mindemellett megszerzi magának Kelet-Európa krémjét, a magasan kvalifikált munkaerőt? (Ellentétben Angliával, ami - tisztelet a kivételnek - a teljesen képzetlenek Kánaánja.)

A hanyatló Svájcra, ami pillanatnyilag a világ legversenyképesebb állama és talán legbiztonságosabb helye? A hanyatló Nagy-Britanniára, ahol a kelet-európai munkaerő révén mostanra 3% körüli lesz a növekedés ebben a stagnáló környezetben is?

Vagy mondjuk a hanyatló Norvégiára, ami szemetet (!!!) importál a tengerentúlról, azért, hogy azzal fűtsön? Javaslom azoknak a nagyokosoknak, akik állandóan a hanyatló Nyugatról beszélnek, hogy látogassanak el egy nyugat-európai városba év vége táján, és figyeljék meg, ahogy a hanyatló európai polgár elkölti a 14. havi fizetését, hogy azt a hanyatló gazdaságába invesztálja. Akik a nyugatot hanyatlónak tartják, milyen jelzővel illetnék kis hazánkat? Halott? Nem létező?

A béke szigete

A putyinrezsim pillanatok alatt beárazta a hanyatló nyugatot. Az euró két és fél éves csúcsra ment, a csehek és lengyelek azonnal jelezték, hogy ők mégiscsak minél hamarabb szeretnének eurót, Oroszországból pedig elkezdett menekülni a tőke.

Lefordítom, ha esetleg nem lenne egyértelmű: minden problémája ellenére az eurózóna jelenleg a béke szigete, a biztonság, kiszámíthatóság, a demokrácia, a jogbiztonság fellegvára. Ezt mondja a piac.

Így is van, Európában 70 éve nem volt háború - ami 2000 éve nem fordult elő - a népek megtanultak békésen együtt élni, sőt szolidárisak (!!!!) egymással, az erősebb támogatja a gyengébbet, társadalmi szinten és országok között is.

Otthon azon is állandóan megy a sírás, hogy miért keresnek a gonosz nyugatiak 4-5-ször annyit, mint a szorgalmas, példamutatóan dolgozó magyarok, akiket persze az egész világ galád módon kihasznál. Nyilván ennek megértéséhez azért tisztában kéne lenni legalább a piac működésének alapelveivel, ez pedig mifelénk nem divat.

Miért nem jut több?

A PIAC MINDENT ÉS MINDENKIT TÖKÉLETESEN BEÁRAZ. És megvan az a kellemetlen tulajdonsága, hogy nem téved. Beáraz téged is. Engem is. A határátkelő blogot is. A kommentelőket is. A londoni mosogatót, a stockholmi mérnököt, meg a frankfurti tőzsdést is. Országokat, devizákat, részvényeket, kötvényeket, cégeket, foglalkozásokat, rendszereket, mindent.

Otthon azért keresel 100.000 Ft-ot eladóként, mert a Te munkád egy Európa peremén lévő, európai szemmel nézve szegény, teljes mértékben rossz irányba tartó, végtelenül pazarló, bután kitalált és működtetett rendszerekkel rendelkező, nagyon erősen korrupt országban van. Ezért nem jut neked több. Ebben a teljességgel pazarló, rossz rendszerben PONTOSAN ennyit ér a munkád, egy forinttal sem többet. Ez a piaci árad.

És azért kap mondjuk egy müncheni eladó ugyanazért a munkáért 1500 eurót, mert ő egy okosan kitalált, értelmesen működtetett, ÁTLÁTHATÓ, ELLENŐRIZHETŐ és FENNTARTHATÓ rendszerekkel rendelkező országban teszi ugyanezt, ahol legfeljebb a maradékot nyúlják le, de semmiképpen sem milliárdokat, vagy komplett piacokat. Az ő ottani munkája abban a rendszerben pontosan annyit ér, függetlenül attól, hogy ő is ugyanazt a munkakört látja el.

Nincs igény a fejlődésre

Nálunk olyan dolgok, mint verseny, piaci alapon való működés, hatékonyság, FELELŐSSÉGVÁLLALÁS, önmagamról való gondoskodás teljesen ismeretlen fogalmak. Ezekhez TENNI kéne valamit, energiát belefektetni, tanulni, fejlődni, tervezni stb. Erre otthon egyszerűen nincs igény.

A magyar embernek nincs igénye arra, hogy fejlődjön, új dolgokat tanuljon, továbblépjen. Ahelyett, hogy tenne valamit a saját érdekében, arra vár, hogy valaki más oldja meg a problémáját. A kormány, a bankok, az EU, a szomszéd, bárki, csak neki ne kelljen tennie valamit magáért.

Hazánk sajnos egy szocialista ország, több évtizedes lemaradással, gazdaságilag-kulturálisan, de főleg gondolkodásmódjában Ázsia része, semmiféle köze nincs Európához.

Aki kíváncsi Magyarország jövőjére, arra, hogy hová vezet a szocializmus, annak javaslom olvasson utána Argentína elmúlt néhány évtizedének, de még jobb, ha belenéz az utóbbi hónapok venezuelai híreibe.

Elképesztően pontosan látszik belőle, hogy meddig tud süllyedni egy ország / nép, ha szembemegy a demokráciával, a piaccal, na meg a józan ésszel..."


http://globalisvilag.com/2016/03/21/hiaba-vagyakozunk-haza-ha-otthon-nem-tudunk-e lni/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amiért börtönbüntetésre ítélték Tribuszer Zoltánné pilótaját
  2016-03-21 19:09:19, hétfő
 
  Amiért börtönbüntetésre ítélték Tribuszer Zoltánné pilótajáték-szervezőt - avagy pilótajáték Rogán módra, állami támogatással

Egy nappal azután, hogy beadták a javaslatot a nemzeti otthonteremtési közösségekről már meg is szavazták azt a parlamentben. A tagok kötelezettséget vállalnak egy összeg folyamatos befizetésére, és amikor egy új lakás megvásárlásához szükséges pénz összegyűlik, sorsolással választják ki, hogy azt éppen ki kaphatja meg. Azaz - bárki állítja az ellenkezőjét - ez bizony pilótajáték, vagy piramisjáték a javából...

(A pilótajáték vagy piramisjáték olyan nem fenntartható hierarchikus pénzügyi hálózat, amelybe az újonnan belépett emberek belépési díját a korábbi tagok, a ,,piramisban" felette elhelyezkedő személyek kapják meg.)

Jadranka Roganovic
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fenyő János jobbkeze véd meg minket a migráns áradattól
  2016-03-21 19:06:54, hétfő
 
  2016. 03. 21. 17:30

Fenyő János jobbkeze véd meg minket a migráns áradattól

Több mint egymilliárd forintnyi megrendelést kapott Fenyő János egykori jobbkeze a déli határ védelmét szolgáló hőkamerák és egyéb eszközök beszerzésére, illetve karbantartására. A tender nem volt nyílt, az ár jó magas - de legalább a berendezések se működnek.

Ha valaki egy percig is abba az illúzióba ringatta magát, hogy az ország migráns inváziótól való megvédésének össznemzeti ügyét elkerüli a korrupció, annak ideje felébrednie, és körülnéznie Narancsországban. A jelek szerint nincs olyan projekt, amit a kormány, de a haveroktól-drágán-rosszat közbeszerzési szentháromsága alapján intézne. A határvédelem se tűnik kivételnek.
Libsi havertól

A Magyar Nemzet hétfői cikke szerint a rendőrség tavaly júniusban hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos, zárt eljárásban állapodott meg a fix és mozgó hőkamerák karbantartására, szervizelésére a Milipol Zrt.-vel. A cég Székely Herbert tulajdonában áll, aki az 1998-ban meggyilkolt, közismert balliberális médiamogul,

Fenyő János bizalmasa volt.

Brády Zoltán 2005-ben bemutatott dokumentumfilmjében a milliárdos egyik barátja azt állította, Székelynek köze volt Fenyő megöléséhez is, az pedig tény, hogy a halála után ő vette át az irányítást a Vico-csoport nagy része felett.
Drágán

A Milipol két évre kapott megbízást a 17 Zeiss típusú mobil, a négy darab - szintén Zeiss-féle - stabil és a hét darab Pro Patria mobil hőkamera javításával, karbantartásával. A szerződések értelmében az eseti javítási munkadíj

óránként bruttó 31 496 forint.

Az ORFK azt is elárulta, hogy tavaly nyár óta, vagyis kevesebb, mint egy esztendő alatt már huszonegyszer kellett javítást kérniük, vagyis eddig már 600 ezer forintot csengettek ki a cégnek. A Fenyő-birodalom örököse azonban összességében ennél sokkal nagyobb összegű közpénzt kaszál.

Cége tavaly év eleje óta nagyjából 650 millió forintnyi megbízást kapott a rendőrségtől. Többek közt 3108 darab Gallet ütésálló sisakot szállítottak le bruttó 287 millió forintért, ezekhez való gázálarcot 126 millióért, 646 lövedékálló sisakot 73,5 millióért, négyezer könnygázgránátot 120 millióért, valamint könnygázspray-t 32 millióért. Ezek az összegek a piaci árnál

40-50%-al drágábbnak

számítanak.
Rosszat

A napilap úgy tudja, több határ menti hőkamera

nem működik,

és a jövőben nem is várható, hogy sikerül megjavítani őket. Megkérdezték az ORFK-t is, amely két berendezés meghibásodását ismerte el. Szerintük egyébként a mutyira zárt eljárásra ,,az érintett haditechnikai eszköz, illetve rendszer, szolgáltatás bonyolultsága" miatt volt szükség.

A Milipolnak egyébként már korábban is remek referenciái voltak az ORFK-nál. Egy 2014-ben kiírt tender nyerteseiként két-két nappali, illetve hőkamerát rendeltek tőlük Mohács környékére több mint 370 millió forintért. A projekt annyira jól sikerült, hogy a rendőrség a következő évben át is vehette az eszközöket. Apró szépséghiba volt csupán, hogy a berendezések lényegében

működésképtelenek voltak.

Hogy igazán szép, kerek magyaros legyen a történet, a Magyar Nemzet úgy értesült, a zsaruk azért bólintottak rá az elfuserált rendszer átvételére, mert ha új pályázatot írnak ki, akkor elbukták volna a beruházásra kapott uniós támogatást.

Az ORFK aztán bekeményített, és bevasalt mintegy 40 milliónyi kötbért a cégen - miközben további 650 milliós megrendelést kaptak. Ma Magyarországon ezek szerint

aligha van jobb üzlet, mint selejt árut szállítani a rendőrségnek.

Jól feküdtek a szociknál is

A történetet az teszi az elmúlt 25 év igazi orvosi lovává, hogy a Milipol neve 2010 előtt Combat Kft volt, és az MSZP-SZDSZ kormányok kedvence volt. A ködbe vesző régmúltban, Horn Gyula országlása idején a BM-nek és a Köztársasági Őrezrednek is hivatalos szállítói voltak.

Hende Csaba 2010 decemberében a HírTV-ben

a szoci korrupció egyik tipikus példájaként

említette. A hat évvel ezelőtti balliberális bukta után aztán a cég nevet változtatott, így sikerült elsiklaniuk a Nagy Elszámoltatás közismerten tűéles radar-rendszere alatt. 2014-től immáron Milipol néven sorra nyerik a különböző közbeszerzéseket - a mohácsi kamerákkal együtt az elmúlt két esztendőben összesen már több, mint egymilliárd forint értékben.


http://alfahir.hu/fenyo_janos_jobbkeze_ved_meg_minket_a_migrans_aradattol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ezért vásárolják fel fél Fejér megyét Orbánék? Dőlhetnek a s
  2016-03-21 19:02:16, hétfő
 
  2016. 03. 21. 09:32

Ezért vásárolják fel fél Fejér megyét Orbánék? Dőlhetnek a százmilliárdok!

A rejtélyes birtok körül több ezer hektárnyi földet szereztek meg Orbán Viktor körei. 12 milliárd eurós beruházás valósulhat meg a területen - derül ki a Népszabadság cikkéből.

Mint ismert, kastélyszerű épületekkel tarkított hatalmas alcsútdobozi birtok van Orbán Viktor édesapjának, Orbán Győzőnek nevén, a területet pedig a miniszterelnök barátja, Mészáros Lőrinc bérli. A birtokra a miniszterelnök kutyája, Nárcisz hívta fel a figyelmet, akiről Orbán a Facebookra posztolt képet, a kuvaszról ugyanis kiderült, hogy a birtokon él. Az újságírók kiszúrták, hogy a helyszínen rendszeresen feltűnnek a miniszterelnöki család személyautói is.

Közvetlenül a birtok körül Mészárosék 529 hektárnyi állami földet szereztek meg. A felcsúti polgármester családja már közel 1400 hektárhoz jutott a teljes térségben, raádásul nemrég megszerezte a Herceghalmi Kísérleti Gazdaságot is, melynek 4000 hektárnyi földje van.

A céget eladó Kenyeres Sándor korábban
egy egyetemvárost, innovációs központot és technológiai parkot tartalmazó komplexumot, vagyis a "magyar Szilícium-völgyet" álmodta meg a területre, a Talentis program keretében pedig rengeteg uniós pénzt szeretett volna lehívni hozzá.

Mészáros családja megvárásolta a Talentis Group Zrt.-t és más cégeket is, ami nagy lökést adhat a kormány által eddig hátráltatott projektnek. Bevásárolt egyébként a környéken Orbán veje, Tiborcz István is: Mány mellett korábban már 300 hektárhoz jutott hozzá, majd Bicske közelében is szerzett 193 hektárnyi földet.

Ha megvalósulnak a nagyszabású tervek, az rengeteg pénzt hozhat Orbán Viktor körének: ha a földeket ipari területté minősítik át, értékük megtöbbszöröződne, a beruházás esetében pedig korábban 12 milliárd eurós programköltségvetéssel számoltak, bízva abban, hogy az EU ilyen célokra könnyebben ad támogatást.


http://alfahir.hu/ezert_vasaroljak_fel_fel_fejer_megyet_orbanek_dolhetnek_a_szazm illiardok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
„Az ország elitjét hirtelen milliárdokat szerző senkik
  2016-03-21 18:43:04, hétfő
 
  ,,Az ország elitjét hirtelen milliárdokat szerző senkik alkotják"
KaG, 2016. március 20., 20:00

Vesztes ország az, amelynek elitjét, hirtelen milliárdokat szerző senkik alkotják - véli a Concorde Értékpapír vezetője.

Jaksity György a nol.hu-nak adott interjújában azt mondta: Magyarországon elmaradt a pénzügyi szemléletváltás, ami a 2008-as világválság után szükséges lett volna, és ezt a tavalyi brókerbotrányok bizonyítják a legjobban. Az üzletember azért örülne egy budapesti olimpiának, mert ahogy fogalmazott: végre konszenzus jönne létre egy olyan témában, amely nem valamivel szemben, hanem valami mellett mozgatja meg pár évig a magyarokat. Hozzátette: a politikai elitnek morális fejlődést egy olimpia sem hozna, mert szerinte ,,a megvalósítás és a pénzkilopás tekintetében nagyjából úgy zajlana a projekt, ahogy ma mennek a dolgok."

http://hirtv.hu/ahirtvhirei/az-orszag-elitjet-hirtelen-milliardokat-szerzo-senkik -alkotjak-1333861
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Pedagógusok Szakszervezete kihátrált a Pukli-féle sztrájk
  2016-03-21 17:26:35, hétfő
 
  A Pedagógusok Szakszervezete kihátrált a Pukli-féle sztrájk mögül
2016. március 21. 16:49
Hunhír.info

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) azt javasolja, hogy a pedagógusok március 30-án délután négy óra után, munkaidőn kívül fejezzék ki véleményüket a köznevelés helyzetéről. Az érdekvédelmi tömörülés az közleményében azt írta, fontos, hogy a véleménynyilvánítás ideje alatt se maradjanak a gyermekek felügyelet nélkül.


Kitértek arra is, az alkotmányos jogokat összevetve úgy ítélik meg, a köznevelési intézményekben dolgozóknak állást kell foglalniuk abban a kérdésben, hogy a Tanítanék! Mozgalom felhívása alapján március 30-án élnek-e a véleménynyilvánítás jogával. Hangsúlyozták, a véleménynyilvánításra vagy attól való távolmaradásra senki nem késztethető. Hozzátették, nem lehet munkajogi következménye annak, ha valaki a véleménynyilvánítás jogával a javasolt időpontban él, és tanuló nem marad ellátatlan.

Pukli István iskolaigazgató március 15-én, a fővárosi Kossuth téren tartott demonstráción bocsánatkérésre szólította fel a kormányfőt és az államfőt “az elmúlt hat évben megalázott emberektől", és érdemben tárgyalóképes kormányzati delegáció felállítását követelte. Ha ez nem történik meg március 23-án éjfélig, akkor március 30-ára egyórás sztrájkot hirdetnek - jelentette ki. Hozzátette, erre az egy órára ,,leáll az élet“, és kimennek majd az iskola épülete elé.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=92420
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tízezer embert rúgtak ki a családellenes parazitapárt miatt
  2016-03-21 17:23:12, hétfő
 
  Tízezer embert rúgtak ki a családellenes parazitapárt miatt - Semjén Zsolti, takarodj a magánéletemből!


2016. március 20. 14:57 - Első Kézből

Az álszent álkeresztények kamupártja lakatot tett a nagyáruházakra. Egy éves a boltbezárós elmebaj.

A Semjén-féle parazitapárt, amelynek egyetlen hobbija (mármint a lopáson és a madárgyilkoláson kívül) hogy belemásszon az emberek privát szférájába, átverte a parlamenten a boltbezárást. Persze ne legyünk naivak: az ötlet megrémálmodói lehettek bár a KDNP-sek, de ,,ez a műsor nem jöhetett volna létre", ha nincs a Fidesz.

Az a Fidesz, amelyik nem ismer se Istent, se embert: a KSH adatai szerint egy év alatt 10 ezer EMBERT rúgtak ki a kereskedelmi szférából, ennyien váltak fölöslegessé az eszelős törvény hatására.

boltbezaras_semjen.png

Azt hazudjátok, hogy a családok védelmében dolgoztok, közben pedig elbocsátásra ítélitek az embereket. Hellóka, a kirúgott dolgozók mögött CSALÁDOK vannak! Mi a bánat ebben a családbarát?

Semjén! Orbán! Hogy fogtok elszámolni azzal a 10 ezer emberrel, akik emiatt vesztették el az állásukból? Eladókkal, raktárosokkal, takarítókkal, karbantartókkal, irodai dolgozókkal... Velük mi lesz? Mennek közmunkára 49 ezerért?

Vegyük észre, a Fidesz-KDNP idegen érdekeket szolgál: vasárnap a határ menti bevásárlóközpontok forgalma nőtt meg, így Románia és Szlovákia költségvetése jár jobban a magyarok pénzével. Csökkenő állami bevétel, kirúgott kereskedelmi alkalmazottak. Mindezt azért, hogy a maffiakormány helyzetbe hozza a haveri bolthálózatokat.

Arcátlan nyíltsággal mutatták meg: ők lopni jöttek. Az sem számít, hogy a költségvetés 100 egységnyi bevételtől esik el, ha cserébe a haverok ellophatnak 10 egységet. Ugye evidencia, hogy ez a hazaárulás minősített esete.

Bár a beígért egymillió új munkahelyből semmi nem lett, 3,5 millió ember azért mégiscsak dolgozik ebben az országban. Ők csak szombat-vasárnap érnek rá vásárolni vagy éppen lemenni a hétvégi házakba, ház körüli felújításokat elvégezni. Mivel bezártátok a kertészeteket, barkácsáruházakat, nem tudják hol intézni az ehhez kapcsolódó beszerzéseket. Ha eltörik egy cső, meghibásodik egy zár, nem tudják megvenni a szükséges alkatrészeket.

A rohadt életbe, nincs jogotok hozzá, hogy 10 millió ember hétvégéje, szabadideje fölött rendelkezzetek! Hazugság, hogy 2,2 millió Fidesz-szavazó erre felhatalmazást adhat. Adjátok vissza a jogunkat, hogy mi döntsünk az életünkről! Semjén, Orbán, takarodj a privát szférámból!


http://nyugatifeny.blog.hu/2016/03/20/tizezer_embert_rugtak_ki_a_csaladellenes_pa razitapart_miatt_semjen_zsolti_takarodj_a_maganeletembol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2016.02 2016. Március 2016.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 465 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2145
  • e Hét: 5247
  • e Hónap: 16358
  • e Év: 169854
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.