Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
mézes krémes
  2016-03-22 22:29:57, kedd
 
 




A mézes lapokhoz

45 dkg finomliszt
15 dkg porcukor
1 késhegynyi szódabikarbóna
3 ek sertészsír
4 ek méz (olvasztott)
1 db tojás (villával felverve)
4 ek tej

A töltelékhez

5 dl tej
100 g búzadara
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 db tojássárgája
20 dkg sárgabaracklekvár

A csokimázhoz

20 dkg étcsokoládé
20 dkg vaj

elkészítés

A tészta készítése: A mézes lapokhoz valókat félkemény tésztává gyúrjuk. Ha még kíván tejet, apránként lehet bele picit tenni.
A tésztát rúd formára sodorjuk és négyfelé osztjuk. Mindegyik tésztacipót nagyon lisztezett felületen kinyújtjuk, majd egyesével megsütjük margarinnal vékonyan megkent tepsi hátoldalán 200 fokra előmelegített sütőben. (Sötét zsemleszínűre kell sütni, vigyázzunk, nagyon gyorsan sül, kb. 6 perc/ lappal számoljunk. Azért jó a tepsi hátulján készíteni, mert könnyen le lehet róla csúsztatni.)
Töltelék készítése: A tejet felforraljuk és a lassan beleöntjük a grízt, ha megfőtt, keverve kihűtjük. Amikor langyos, hozzáadjuk a cukorral, vaníliás cukorral és tojássárgával habosra kevert margarint.
Összeállítás: A tölteléket kettéosztjuk, az első lapra rákenjük a fele tölteléket, a második lapot rátesszük, és megkenjük a lekvárral.
Erre jön a harmadik lap, amire rásimítjuk a krém másik felét, a negyedik lappal borítjuk, amit pedig csokimázzal vonunk be. (A csokoládémázhoz a darabokra tört csokit gőz felett megolvasztjuk, majd belekeverjük a vajat.)

tepsi mérete: 20x30 cm

forrás: nosalty.hu
 
 
0 komment , kategória:  édes sütik  
linzer süti
  2016-03-22 22:27:26, kedd
 
 




hozzávalók / 4 adag
A tésztához

50 dkg finomliszt
25 dkg margarin
12 dkg porcukor
1 db tojás
1 citromból nyert citromhéj
1 csomag sütőpor
1 ek cukrozatlan kakaópor
1 ek rum

A töltelékhez

50 dkg sárgabaracklekvár

A tetejére

4 db tojássárgája
12 dkg porcukor
10 dkg dió
elkészítés

A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, majd összegyúrjuk a tojással, a porcukorral, a sütőporral, a citromhéjjal.
Ha a tészta összeállt, 3 felé osztjuk, és az egyik részbe belegyúrjuk a kakaóport és a rumot.
A lapokat kb. 20x30 cm-es téglalapokra nyújtjuk. Először a világos lapot egy kivajazott-kilisztezett tepsi aljába fektetjük. Jó vastagon megkenjük lekvárral, erre jöhet a kakaós tészta, ismét lekvárkenés, és a tetejét befedjük a világos tésztával.
A tetejét megszurkáljuk villával, és 195 fokon kb. 30 percig sütjük.
Közben elkészítjük a tetejére a mázat: a 4 tojássárgáját 12 dkg porcukorral jól kikeverjük kézi habverővel. Ha a süti megsült, a sütőből kivéve azonnal megkenjük a tojásos mázzal, és megszórjuk a tetejét pirított dióval.

sütési hőfok: 195°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 30x20x6 cm

forrás: nosalty.hu
 
 
0 komment , kategória:  édes sütik  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2016.02 2016. Március 2016.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 75 db bejegyzés
e év: 422 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 131
  • e Hét: 277
  • e Hónap: 1269
  • e Év: 32998
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.