Belépés
agica2004.blog.xfree.hu
Belőlem csak egy van, másokból is:) Módosítva, mert nagyképűnek tűntem, nem vagyok az. - Fehér lovag-king-kong :)))))))))) ,,Nem azok a nagy emberek, akik n... kovács ágica
2004.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Szép estét, jó éjszakát !......
  2016-03-24 19:54:59, csütörtök
 
 



Kellemes pihenést kívánok mindenkinek !
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tojásos uborkatálak sonka falatkákkal.....
  2016-03-24 19:34:26, csütörtök
 
  Hozzávalók:

1 kígyóuborka
6 főtt tojás
24 szelet füstölt sonka
1 kaliforniai paprika
1 csokor petrezselyem
majonéz

Elkészítés:

A megmosott kígyóuborkát csíkhámozóval (vagy éles késsel) kidíszítjük, majd 24 szeletet vágunk belőle.

A megtisztított főtt tojásokat szeletekre vágjuk, majd 1-1 szeletet az uborkákra teszünk.

1-1 kiskanál majonézt kanalazunk rá, majd belefektetjük a félbehajtott és felcsavart füstölt, főtt sonka szeleteket. Mindegyik falat közepébe paprikaháromszögeket teszünk, fogvájóval áttűzzük, és friss petrezselyemmel díszítjük.

Tálaláskor ízlésesen tányérra rendezve kínáljuk.





Elkészítési idő: kb. 30 perc... pofon egyszerű . Nem kell konyhatündérnek lenni, mindenki elkészítheti :)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sonkás-tojásos sajttekercs.....
  2016-03-24 19:24:08, csütörtök
 
  Hozzávalók:
20 dkg trappista sajt
8 szelet gépsonka
4 tojás
10 dkg natúr sajtkrém
10 dkg vaj

fehérbors
1 kis kanál mustár
kevés finomra vágott petrezselyemlevél

Elkészítés:

A sajtot kettévágjuk, és nylonzacskóban forrásban lévő, lobogó vízbe tesszük, hogy a sajt megolvadjon. Ezután kevés olajjal megkent sütőpapíron (hogy ne ragadjon hozzá) kinyújtjuk.

A tojásokat megfőzzük, majd a fehérjét és a sárgáját különvesszük. A tojásfehérjét finomra vágjuk, elkeverjük a sajtkrémmel, sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint kevés petrezselymet keverünk hozzá. Rákenjük a kinyújtott sajtra és befedjük a sonkaszeletekkel.

A főtt tojássárgáját elkeverjük a vajjal, a mustárral, és ízlés szerinti megsózzuk. A sonka tetejére kenjük, majd a hosszanti oldaláról feltekerjük, fóliába vagy folpackba csomagoljuk és jól lehűtjük. Utána éles késsel felszeleteljük.





Jó étvágyat !
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sonkás rétes.......
  2016-03-24 19:16:06, csütörtök
 
  Hozzávalók:
1 csomag mélyhűtött leveles tészta
10 dkg póréhagyma
8 dkg vaj
6 dkg liszt + a nyújtáshoz
2 dl tej
30 dkg füstölt főtt sonka
2 főtt tojás
1 tojás a kenéséhez

Elkészítés:

A tésztát hagyjuk kiengedni. A pórét megtisztítjuk, hosszában kettévágjuk, és felkarikázzuk. A tepsit kivajazzuk vagy sütőpapírral kibéleljük.

A vajat felolvasztjuk, rátesszük a lisztet, s amikor habzik, beleszórjuk a pórét. Jól elkeverjük, beleöntjük a tejet, habverővel simára keverjük, és 1-2 percig forraljuk. Sűrű masszát kapunk. Amikor kiforrt, félretesszük hűlni.

A sonkát és a főtt tojásokat nem túl finomra összevágjuk, és az időközben kihűlt masszához keverjük. Sóval, borssal ízesítjük.

A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Lisztezett deszkán 4-5 mm vastag téglalapra nyújtjuk a tésztát, a széleit megkenjük felvert tojással. A tölteléket egy sávban helyezzük a tésztára, és úgy tekerjük fel, hogy a tészta hajtása alul legyen. Vigyázni kell, hogy a tészta a hajtásnál csak 2-3 cm-es sávban fedje egymást.

Tepsire tesszük, a végeit lenyomkodjuk, a tetejét lekenjük felvert tojással. A sütőben 20-25 percig sütjük. Amikor megsült, pár percet pihentetjük, majd szeleteljük és tálaljuk.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Töltött tojás -recept.....
  2016-03-24 19:08:31, csütörtök
 
  hozzávalók / 4 adag

8 db főtt tojás
20 dkg krémsajt (natúr)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (őrölt)
1 kávéskanál mustár
4 közepes db paradicsom

elkészítés

1.A főtt tojások aljából egy vékonyabb, a tetejéből egy vastagabb lapot levágunk. Ahonnan a vastagabbat vágtuk, onnan kiszedjük a tojássárgáját.
2.A tojássárgákat összekeverjük a krémsajttal, a fűszerekkel és a mustárral. Visszatöltjük a tojásba.
3.A paradicsomokat félbevágjuk, belsejüket kikaparjuk és a tojásokra borítjuk.
4.A tetejét a megmaradt krémsajttal díszítjük.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Készülődjetek az ünnepre.....
  2016-03-24 17:45:54, csütörtök
 
 



Fonott kalács

Hozzávalók:
50 dkg liszt
10 dkg vaj
5 dkg mazsola
3 dl tej
2 dkg élesztő
2 tojás
2 evőkanál kristálycukor


Az élesztőt fél deci langyos, picit cukros tejben futtasd fel. Dolgozd össze a liszttel, a cukorral, a maradék langyos tejjel, a vajjal, egy tojással és csipetnyi sóval. Add hozzá a mazsolát is, és gyúrd össze.

A tészta akkor jó, ha sima. Szórd meg a tetejét vékonyan liszttel, konyharuhával takard le, majd hagyd megkelni. Lisztezett deszkán oszd három egyenlő részre a tésztát, és sodord őket a tepsi hosszára.
Fond össze őket, a tetejét kend meg a megmaradt, felvert tojással, és hagyd még újabb 20 percet pihenni. Ha megkelt, megint kend be, és előmelegített sütőben süsd meg.





Töltött tojás- kiscsibék

Elkészítés
1. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk, a "kalapjukat" levágjuk, majd félre tesszük.
2. Egy kiskanál segítségével kikaparjuk a tojások sárgáját, egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a majonézt és a mustárt, majd megsózzuk és megborsozzuk. Jól összekeverjük, a masszát habzsákba töltjük, majd a tojás alsó részébe töltjük. Végül rátesszük a félretett "kalapokat".
3. Egész borsból szemet, sárgarépából orrot készítünk a csibéknek. Tálcára helyezzük őket, friss tavaszi salátával kínáljuk





Túrós-sonkás-medvehagymás fonott kalács

Hozzávalók

A tésztához:

45 dkg liszt
2 dkg élesztő (friss)
2 dl tej (langyos)
1 db tojás (nagy)
1 ek olívaolaj
1 tk só
1 tk cukor


A túrós töltelékhez:

25 dkg tehéntúró
1 ek tejföl
1 mk pirospaprika



A medvehagymás töltelékhez:

8-10 db medvehagyma
1 ek tejföl


A sonkás töltelékhez:

15 dkg sonka
1/2 ek tejföl


Elkészítés
1. A langyos tej feléhez keverjük hozzá a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, és futtassuk fel. A maradék tejet öntsük bele a keverőtálba, adjuk hozzá az olajat és az egész tojást, majd keverjük össze. Ezután öntsük hozzá a felfuttatott élesztőt, majd szitáljuk hozzá az előzőleg sóval elkevert lisztet, és pár perc alatt dagasszuk meg a tésztát (természetesen kézzel is megdagaszthatjuk, de én robotgéppel dagasztottam meg).
2. A megdagasztott tésztát tegyük át egy kelesztőtálba, majd langyos helyen kelesszük kb. másfél óráig. A megkelt tésztát ezután borítsuk kilisztezett felületre, gyúrjuk át, majd osszuk el három egyforma részre, és mindegyik tésztát formázzuk gombóccá. Ezután egyesével nyújtsuk ki jó vékonyra, majd mindegyiket töltsük meg az előkészített töltelékkel.
3. A túrót villával törjük össze, majd adjuk hozzá a tejfölt, a pirospaprikát, és ízlés szerint sózzuk. Ezután keverjük alaposan össze. A medvehagymát vágjuk fel apróra, majd adjuk hozzá a tejfölt és egy csipet sót, és keverjük alaposan össze. A sonkát vágjuk fel apró kockákra. A tejföl majd a tészta lekenéséhez kell.
4. Az egyik tésztagombócot nyújtsuk ki kb. 35x30-cm nagyságúra, majd egyenletesen kenjük meg a túrós töltelékkel. Ezután a két szélét kicsit hajtsuk be, majd tekerjük fel mint a bejglit, óvatosan kicsit sodorjuk meg, és tegyük félre.
5. A második tésztagombócot szintén nyújtsuk ki 35x30-cm nagyságúra, majd egyenletesen kenjük meg a medvehagymás töltelékkel. Ezután a két szélét kicsit hajtsuk be, majd tekerjük fel mint a bejglit, óvatosan kicsit sodorjuk meg, és tegyük félre.
6. A harmadik tésztagombócot szintén nyújtsuk ki 35x30-cm nagyságúra, majd egyenletesen kenjük meg a tejföllel, és szórjuk meg az apróra vágott sonkával. Ezután a két szélét kicsit hajtsuk be, majd tekerjük fel mint a bejglit, óvatosan kicsit sodorjuk meg, és tegyük félre.
7. Végül fonjuk össze a három megtöltött tésztarudat, és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe (én egy 18x27 cm-es tepsibe tettem, hogy sütés közben ne terüljön majd el nagyon).
8. Ezután konyharuhával takarjuk le a tepsiben lévő tésztát, és szobahőmérsékleten kelesszük 25 percig (közben melegítsük elő a sütőt). Kelesztés után kenjük le egész tojással a kalácsot, majd helyezzük előmelegített sütőbe, és közepesnél kicsit magasabb hőmérsékleten süssük 45-50 perc alatt szép pirosra (én légkeverésnél 160 fokon 45 percig sütöttem). A sütőből kivéve helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Senki nem töléletes......
  2016-03-24 17:42:27, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mosolyogj.......
  2016-03-24 17:40:26, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kellemes készülődést......
  2016-03-24 17:35:26, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmónia......
  2016-03-24 16:51:02, csütörtök
 
  HarmoNet Harmóniakártya (2016-03-24)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Izzás hatja át.



Napfény - életerő

A föld éltető energiája a boldogság üzenetét hozza el számodra. Férfias jellegű, erőteljes, tüzes szimbólum. Áthatja egész lényedet. Nélküle nincs élet, és így halál sincs. Üzeni, hogy vizsgáld felül apáddal való kapcsolatodat, és nézd meg, mit tanultál ebből. A nap számunkra a legfontosabb és legforróbb égitest. Éltet, de gyilkolni is képes, ha uralma alá vonja a földet. Tud perzselni, de tud melengetni is. Évszaka a nyár - ez a lap nyáron erősebben fejti ki hatását. Száma az egyes. Asztrológiai jelkép is.

Szerelmi üzenete: Kapcsolatban élőknek perzselő szerelem, latinos, forró kapcsolat, nyers szexualitás, szélsőséges érzelmek. Párkeresőknek hirtelen szerelembe esés esélye.

Ezt mondja neked:
Üzeni, hogy vizsgáld felül apáddal való kapcsolatodat, és nézd meg, mit tanultál ebből. Mindegy, hogy testben van-e még, vagy sem! Az üzenet a lényeg, amit tanított és tanít neked a létezésével.
Vizsgáld meg, hogy a napfény életedben most perzselő, vagy melengető minőségében van jelen?
Üzeni, hogy mindig annyi feladatot ad neked az élet, amennyit el tudsz látni, sem többet, sem kevesebbet.

Erre is gondolj: Nap kártyája a tarotból. Napjegyed az asztrológiából. Születésnapod.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2016.02 2016. Március 2016.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 155 db bejegyzés
e év: 1930 db bejegyzés
Összes: 26622 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 38
  • e Hét: 3206
  • e Hónap: 5340
  • e Év: 57898
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.