Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
csomóan elmentek? nembaj, vegyünk fel pár gyakszit!!
  2016-03-24 21:35:44, csütörtök
 
 
csomóan elmentek? nembaj, vegyünk fel pár gyakszit!!

tökéletes időzítés
fidelitas tagság előny

a tünde lelkes :-)

http://40.media.tumblr.com/ba425f625961ff024c56b22ad798a9da/tumblr_o4hzucLQzd1r0i rp7o1_500.p
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Eörsi Mátyás szerint tele van a Fidesz III/III-as ügynökökke
  2016-03-24 21:21:32, csütörtök
 
 
Eörsi Mátyás szerint tele van a Fidesz III/III-as ügynökökkel
2015. március 11. | 09:49

Eörsi Mátyás az ATV reggeli műsorában arról beszélt, hogy Simicska Lajos 30 éven keresztül fegyelmezetten hallgatott, majd amikor 5 százalékkal megemelték médiabirodalmának adóját, úgy döntött, hogy nem tudja tovább magában tartani, hogy Orbán Viktor jelentéseket írt róla.

A politikus elmondta, hogy annak idején az SZDSZ az ügynöklisták nyilvánosságát akarta elérni, de sosem volt elég ereje hozzá. A kérdést egyik oldalnak sem állt érdekében rendezni, mert már az első MDF-kormányban is rengeteg III/III-as volt. A Fideszben egyetlen III/III-as volt kezdetben, ma viszont a már tele van velük, a nevüket is tudja, nyílt titok volt, hogy ki az ügynök.

A Simicska által elmondottakból nem ért egyet azzal, hogy az ügynökaktákkal zsarolják Kremlből Orbán Viktort. Sokkal valószínűbb, hogy azzal tartják sakkban az oroszok a magyar kormányt, amit a paksi bővítési szerződésből titkosítottak. Innentől viszont az a kérdés, hogy ha Orbán dönt valamiről Brüsszelben, akkor a valódi szempont Magyarország érdeke, vagy orosz utasításra cselekszik.


http://pecsistop.hu/belfold/eorsi-matyas-szerint-tele-van-a-fidesz-iiiiii-as-ugyn okokkel/1308248/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez már kóros: a Fidesz egyetemi tananyaggá tette a gyurcsán
  2016-03-24 21:08:29, csütörtök
 
  vajon ki lesz az első, aki majd ebből doktorál?

a legjobbakra oda fognak figyelni. ha beütne a krach, akkor minden vasárnap, templom után össze lehetne gyűlni a stadionokban egy nagy, közös rituális gyurcsány-gyalázásra, ami erősíti a közösséghez tartozást. ehhez kellenek majd a megfelelő emberek.

Kunfalvi Nóra, posztgrad. csak szólok.

vélhetően ő a legautentikusabb helyről szívja magába a tudást.
Az idiotizmus határtalan !!!!!


--------------------------------------------------------------------------------- ----------------------------------------------

Ez már kóros: a Fidesz egyetemi tananyaggá tette a gyurcsányozást

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. márc. 21., 18:03


A Nemzeti Közszolgálati Egyetem ,,Közpénzügyek és államháztartástan" előadásán azt adták fel házinak, hogy sorolja fel az ,,elvesztegetett 8 év (2002-2010) magyar gazdaságának" jellemzőit.

A házi feladat további részében természetesen az Orbán-kormány mindezt helyrehozni igyekvő buzgalmát is részletezni kell. Az esetről beszámoló atv.hu azt írja, hogy ,,a Nemzeti Közszolgálati Egyetem egyik beadandó feladata néhány diáknál kicsapta a biztosítékot".

Nyilvánvalóan a lógosokról lehet szó, hiszen az teljesen nyilvánvaló, hogy egy ilyen kérdés nem lehet a szövegkörnyezetéből durván kiragadott részlet. Azt, hogy valaki ilyen házi feladatot ad fel, nyilván megelőzte minden, a vonatkozó, a feladat megoldásához szükséges tudnivalókat tartalmazó tananyag átadása - a színvonalas oktatás maga.

Továbbá azt is tudja minden óvodás, hogy milyen firma ez a bizonyos Nemzeti Közszolgálati Egyetem - egy nettó Fidesz-kreatúra, ugyebár. Akkor mi csapta ki a biztosítékot? Min kell itt csodálkozni?

A lumpen hülyeségen mindig lehet csodálkozni. Az pedig, hogy mégis kicsapta, csak arról árulkodik, hogy épeszű embereket is vethet rossz sorsuk efféle egyetemekre. Az univerzális jó hír tehát az, hogy az ember nem születik eleve fideszesnek, csak azzá teszik, ha hagyja. Hát ne hagyja!


http://magyarnarancs.hu/villamnarancs/ez-mar-koros-a-fidesz-egyetemi-tananyagga-t ette-a-gyurcsanyozast-98674
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amikor Orbán Viktor ellenőrzés nélkül utaztatta a menekültek
  2016-03-24 21:04:45, csütörtök
 
 
Amikor Orbán Viktor ellenőrzés nélkül utaztatta a menekülteket Európába!
2016.03.23. 19:34

Kerítés, jogszabályok, a menekült terrorista, megmentjük a hazát, nem kellenek a bevándorlók, megvédjük a munkahelyeket, a kultúránkat, a korrupciót. Ja az már törvényes az megy szépen a maga kisvasútján. Már lassan egy éve elindult a Fidesz és Orbán Viktor a menekülteket ellenséggé tevő hadjárata a párt népszerűségének a visszaszerzése céljából. Na erről pont nem beszélt a hivatalos hazudozás, de kellett valami a jól körülhatárolható probléma amelynek segítségével el lehet terelni a belső, általuk elkövetett bűncselekményekről a figyelmet, és el lehet vele vezetni az emberek ellenszenvét a kormányzás tehetetlenségéről . Csak néhány ilyen cselekedet amelyet a Fidesz szeretett volna akkor a hallgatás mély gödrébe lökni. Brókerbotrány, Szíjjártó zakója, kitiltási lista,közbeszerzési pályázatok nyertesei, stadionok, útadó, Simicska G napja.

Első körben magyar nyelvű plakátokat helyeztek ki az ország számos pontján a menekültek ellen, mert akkor azok már szép számmal jöttek át az alig őrzött határon. Ez nem is nekik szólt igazán már csak a nyelv meg nem értése miatt inkább az indulatok felkorbácsolása volt a cél, meg a figyelem elterelése a belső lopásokról. Na és persze néhány haver szépen keresett is ezzel. Már ekkor tudott Orbán Viktor a válság bekövetkezéséről a menekültekkel kapcsolatban, de neki fontosabb volt a saját népszerűsége visszaállítása, mint az emberi körülmények megteremtése. És ehhez a nemzetet is képes volt megosztani. Civilek vették át az állam feladatát, ellátták, útbaigazították a sok gyerekkel, és néha tolószékkel háború elől érkezőket. Volt közöttük rossz ember? Persze hogy volt, csak az állam már ekkor sem azt a munkát végezte el ami akkor feladata lett volna, és amit most számon kér mindenkitől. Nem regisztrálta, nem ellenőrizte a háború elől menekülőket, kik is ők valójában.

Ráengedte őket az ország belsejére. Ismét a lakosság látta el az állam feladatát a határtól a fővárosig, ők igazították el a kisgyermekes családokat, ők rajzoltak térképet a befogadó állomásokról a pályaudvarok közelében a menekülteknek. Az állam csak állt a segítségre várók hullámával szemben, és még uszított is ellene a nyilatkozataival. A határon létesített néhány befogadó állomást ahol állatként dobálták az ellátást a menekült családok közé. A Keleti pályaudvar környékén hetekig tanyáztak a továbbhaladó menekültek, mert egy sem akart ebben a tündérországban maradni, de Orbán Viktor és a kormánya a végsőkig feszítve a türelmüket hetekig ott tartotta őket mindenféle ellenőrzés nélkül. Hátha azok elkeseredettségükben rombolni kezdenek, és akkor lecsaphat rájuk. De nem ez történt.

Az értelmetlen pusztítás elől a hazájukból menekülők egyszer csak megindultak a nyugat felé a magyar utakon, amire Orbán Viktor és bandája nem volt felkészülve. A lakosság ismét megmutatta emberi arcát, ellátta a gyalog menetelőket, és melléjük állt. Orbán Viktor ezt nem engedhette meg magának. Gyorsan buszokat küldött e gyaloglók elé, és mindenféle ellenőrzés nélkül a nyugati határhoz vitte őket, ahol az osztrák hatóságok át is vették azokat. Kiürült a Keleti környéke, pár ezer ember már elérte célját ahova eredetileg is tartott. Csak ők nem készültek fel Orbán Viktor aljas tervére, amelyben nekik lett volna a gonosz szerepe kiosztva, így regisztráció nélkül jutottak át az általuk elérni kívánt célig. Volt köztük rossz ember? Biztos, de ez akkor nem volt szempont.

Szeptember 15. életbe lép az új jogi korlátozás a menekültekkel kapcsolatban, Mind ellenség aki menekült a Fidesz és Orbán Viktor akaratának megfelelően. Lezajlik a röszkei csata, ahol a menekültek addig a napig simán átmentek a határon, majd buszra vonatra szállva elhagyták tündérország barátságtalan földjét. Ja! Addig vajon közülük mennyit engedtek át regisztráció nélkül a kormány felkészületlensége miatt? Mert ugye a menekültek gyorsan akartak haladni, a kormány meg várta a megoldást a jogszabálytól. És az be is következett. Bűncselekmény lett a határt övező drótkerítés átlépése, ami addig már az addig még barátinak tartott horvátok felől is lezárta már a határt pár milliárdért a menekültek elől. Na azóta a horvátok is másként néznek a kedves szomszédra.

A menekültek új utat kerestek a továbbhaladásukhoz. Orbán Viktor akarata ellenére a szerb hatóságok a horvát határra vittek belőlük napi pár ezret, és ott utat mutattak nekik a továbbhaladáshoz. A horvátok nem győztek hálálkodni a magyar kormánynak a határ lezárásáért, ami rájuk tolta a menekültek továbbhaladását. Szépen meg is köszönték ezt, első körben a legközelebbi velünk közös átkelőre szállították a menekültek ezerszámra összetorlódott tömegét. Volt közöttük rossz ember? Persze hogy volt! És mit tett a magyar kormány az áttolt tömeggel a horvát határon? Szépen buszra, és vonatra rakva őket elvitte őket a nyugati határra, és megmutatta nekik az utat az továbbhaladáshoz a céljuk felé. Regisztrálta őket? Dehogy? Beszél Orbán Viktor vagy bármelyik talpnyalója a több százezer ilyen módon az országon átutaztatott menekültről. Hülye vagy? Egy szót sem szólt. Elmondták a valós számot ezzel kapcsolatban? Pont.

Most Orbán Viktor újra a nemzet megmentőjének a szerepét ölti magára. Közben a nemzeti bank százmilliárdokat tol át az alapítványaiba a közös pénzből ami akkora már elvesztette közpénz jellegét Kósa Lajos szerint. A közbeszerzéseket már nem is titkolt céllal a haverok felé irányítják, akik szépen el is lopják azt. A földárveréseken maga a törvény benyújtója szakít egy nagyot, de az Orbán család is jól jár, Mészáros Lőrinc nem is tudja mennyiért kellett a miniszterelnöknek földet venni. A hatvanpusztai birtok körül egy kuvasz ólálkodik az öt kastély körül, ahol szintén az Orbán család a gazda. A saját lábon álló férjes asszony az Orbán családból tanítani kezd a Corvinuson, közben a férje világítási bulija egyre sötétebb lesz a városok éjszakájában. De azért vesz pár kastélyt szerte az országban.

És akkor most Orbán Viktor a borzalmas robbantások áldozatait is felhasználja a maga hatalma érdekében. Mindent a menekültekre fog, és mindenért őket teszi a felelőssé. Na akkor ki engedett az unió területére több százezer menekültet ellenőrzés nélkül, amit most számon kér? Ki használja ki az áldozatokat a maga érdekében miközben lehet neki is szerepe van az események bekövetkezésében? Most akkor kinek kellene számot adni a cselekedeteivel? Ezen érdemes lenne elgondolkozni.


http://banditapolitika.blog.hu/2016/03/23/amikor_orban_viktor_ellenorzes_nelkul_u taztatta_a_menekulteket_europaba
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A tervezettnél 700 millióval lesz drágább a Mészáros Lőrincé
  2016-03-24 21:03:08, csütörtök
 
  CSAK 700 MILLIÓVAL?
ÚJ CIPŐ KELL A GYEREKNEK.
Mint a hentesnél. Kérek egy lovarda építést 1,8 milliárdért. 2,5 lett maradhat?
Milyen szerencse hogy Paks2-nél ilyen elő nem fordulhat, mert februárban Putyin közölte Vityával, hogy - az ismert körülmények miatt - egyelőre nem tudják finanszírozni Paks bővítését. Nagy is a csönd, szerencsénkre. Inkább a rentábilisabb kisvasút épül Disneyland-ig.

Ez is biztos tűréshatáron belül van a fideszbirkáknál. Azért most segítek nekik. A reggeli 8 milliárdból úgy 1-1.5 milliárd forint fog eltűnni, itt pedig a 700 millió.

Na, az olyan 2.2 milliárd forint. Hozzáteszem egyetlen egy nap intézkedéseiről beszélünk!!!!!

Annak az orbán rajongónak, aki 100 ezer forintot keres havonta és azt állítja, hogy a tolvajokkal szemben, mi vagyunk a hazaárulók, ez olyan 190 évnyi fizetése.

Sok sikert a megkereséséhez.

A fiúknak meg a kurva anyjukat!

******


A tervezettnél 700 millióval lesz drágább a Mészáros Lőrincék által felújított Nemzeti Lovarda

Horváth Bence
POLITIKA
ma 14:32


A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő írta ki a tendert, csütörtökön pedig fel is bukkant az eredménye az uniós közbeszerzési értesítőben, mely szerint a Keleti közelében lévő Nemzeti Lovardát a Várkert Bazárt is felújító West-Hungária Bau Kft. és a Mészáros Lőrinc, valamint felesége és lánya tulajdonában lévő Fejér-B.Á.L. Zrt. alkotta konzorcium újíthatja fel.

Az utóbbi céget Mészárosék tavaly alapították, 5,1 milliós kezdőtőkével.

A két vállalat 2,5 milliárd forintért végzi el a munkálatokat, pedig az eredetileg becsült értéke még 1,8 milliárd forint volt.

Elég jó napja van amúgy az Orbán Viktor-közeli polgármesternek, az is csütörtökön derült ki, hogy Mészáros a vasútbizniszen is nyolcmilliárdot kaszálhat egy másik cége révén. (via TED/index)


http://444.hu/2016/03/24/a-tervezettnel-700-millioval-lesz-dragabb-a-meszaros-lor incek-altal-felujitott-nemzeti-lovarda
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A telefonokat lehallgathatják, az emaileket elolvashatják
  2016-03-24 20:35:55, csütörtök
 
 
A telefonokat lehallgathatják, az emaileket elolvashatják

2016.03.24. 10:34

Egy terrorizmus elleni intézkedéscsomagról döntött szerdán a kormány. Ezt Pintér Sándor belügyminiszter jelentette be Simicskó István honvédelmi miniszterrel és Kovács Zoltán kormányszóvivővel.


Ezek a következők:

Feláll a terrorelhárítási információs bűnügyi központ.

A telefonos és internetes adatszolgáltatást dekódolhatják a magánszolgáltatók, azaz lehallgathatják a telefont, elolvashatják az emaileket. Erről törvényt kell hozni, az egyes kéréseket végrehajtani csak bírói engedéllyel lehet. (Bírói engedéllyel erre most is van lehetőség, de van olyan szolgáltató, amely a forgalmát titkosítja. Ezt az akadályt akarják megszüntetni.)

Ellenőrizni kell a gyanús pénzügyi tevékenységeket bizonyos esetekben. (A bankszámlára eddig is rá lehetett látni, de a kormány szeretné, ha bizonyos személyeknél folyamatosan lehetne látni a pénzmozgásokat.)

Egy esetleges terrortámadásnál az információáramlásnál előnyben részesítik a mentésben részt vevőket, a civilek csak sms-ben érintkezhetnek.

Simicskó István honvédelmi miniszter elmondta, hogy az intézkedéscsomaghoz módosítani kell az alkotmányt, ehhez az ellenzék segítségét kérte. Pintér ezzel kapcsolatban azt mondta: konszenzusos megoldás kell.


http://index.hu/belfold/2016/03/24/kovacs_zoltan_simicsko_istvan_pinter_sandor_br usszel_merenylet/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A bevándorlóknak nem itt kell meghalniuk, hanem otthon, harc
  2016-03-24 20:12:54, csütörtök
 
  2016. 03. 24. 12:29

A bevándorlóknak nem itt kell meghalniuk, hanem otthon, harcban!

Több mint egymillió ember nyomult be Európába tavaly, és a mai napig tízezrek indulnak útnak, pedig többségüket már félúton megállítják. A közel-keleti országokból érkezők állítólag az Iszlám Állam és az ahhoz hasonló terrorszervezetek rémuralma elől menekülnek. De itt sem jó. Sehol sem jó. Meg kéne halni. De miért itt?

Parttalan vita szól arról, hogy a menekült az menekült-e egyáltalán, vagy csak gazdasági bevándorló. A pénz kell-e neki, vagy a biztonság. Épeszű ember pedig tudja, hogy mindkettőben van igazság.

Szíriában élni tényleg szar lehet. De nem költözhet el egy fél ország azért, mert a másikfele megőrült. Ezt a harcot nekik kell megvívniuk egymás között, Európának ehhez már csak azért sem lehet köze, mert a nyugati kultúra sok évszázaddal ezelőtt leszámolt a primitív vallási szélsőségekkel. S persze ezért nem is kellett volna beleszólnia korábban abba, hogy ott mi és miért történik úgy, ahogy.

A "menekültek" azt mondják, nem a nyugati szociális háló, a magas segélyek miatt jönnek. De csak a leggazdagabb országok felelnek meg nekik. És ott is első dolguk a lehető legtöbb pénzügyi igénylést beadni.

Majd amikor feltartóztatják őket a határokon, éhségsztrájkba kezdenek: eldobálják az ajándék ételt és italt, sőt, még attól is elveszik, aki elfogadná. A sajátjaik ellen is irányuló hétköznapi kegyetlenséget már azzal elő lehet hívni, ha csak kérni engedik őket, követelni nem. Őszintén: ezek után elvárható a német, magyar, vagy más európai társadalmaktól, hogy szomorú sorsú, de normális emberekként tekintsenek rájuk, akiken segíteni kellene? Kicsit sem.

"Ha nem tudunk innen továbbmenni, akkor mindannyian itt akarunk meghalni" - mondták a görög-macedón határon lévő idomeni átkelőnél jelenleg is tüntető tömegek,

és senki nem állt oda megmondani nekik, hogy

"Öcsi, nem itt kell megdöglened hanem otthon, miközben a hazádat véded. Na húzzál visszafele!"

Az egész migrációs helyzet kabaréba fordult. Az útnak indulókat nem érdekli, hogy nem várja őket itt senki, pedig butaság lenne feltételezni, hogy ne tudnának a határzárakról. Mindenki tud róluk. Mégis elindulnak, mert abban bíznak, majd megsajnálják őket. Mind a százezret. Mind az egymilliót. Majd mind a tízmilliót. Aztán mi is elindulunk valamerre.

A halálban legalább békében lehetnénk - mondta az apa, miután képes volt a sínekre rántani várandós feleségét és kisbabáját, amiért nem mehettek Ausztriába


http://alfahir.hu/a_bevandorloknak_nem_itt_kell_meghalniuk_hanem_otthon_harcban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kettészakadt Magyarország - Szociális Trianonnal fenyeget a
  2016-03-24 19:26:55, csütörtök
 
  2016. 03. 24. 17:28

Kettészakadt Magyarország - Szociális Trianonnal fenyeget a nyomor

Egyes ellenzéki pártok, polgármesterek, civil szervezetek olyan programok kivitelezésén fáradoznak, melyek szerintük segíthetnek a leszakadó térségek, illetve rétegek beilleszkedésében. Eredményeiket az alfahir.hu is nyomon kíséri. Eközben a Nemzeti Együttműködés Rendszerének az egyik legelső intézkedése az volt, hogy a tankötelezettség korhatárát leszállította 18 évről 16 évre.

A józan paraszti ésszel és a szakértői tanulmányokkal is előre borítékolt eredményeket, ma már az állami felügyelet alatt álló Központi Statisztikai Hivatal azon műhelytanulmánya is kimutatja, amelyet a Magyar Nemzet megismert és leközölt. Tiszavasváriban, az alfahir.hu helyszíni riportja alatt a gyermekvédelmi veszélyeztetettséget észlelő és jelző rendszer szakembereinek munkaértekezletén is felmerült, hogy milyen komoly gondokat szül az, hogy tizenhatra csökkent a tankötelezettségi korhatár, így sokaknál jelentkezik egy kétéves időszak, amely alatt munkát nem tudnak vállalni, iskolába már nem járnak; javarészt csak lebzselnek otthon, vagy az utcákon a kortársaik társaságában. Úgymond kiesnek a rendszerből, és ki tudja, hogy mibe esnek viszont bele. Most azonban számokkal igazolhatóan is kiderült, hogy

egyre több fiatal esik ki a társadalom látköréből, bele egy nagy fekete lukba, az alkalmi és közmunkák világába, ahol a bűnözői vagy a szexmunkás életforma életszerű csábítást jelenthet.

A 18-24 évesek 23,2 százaléka ugyanis általában munkanélküli, ami önmagában döbbenetes, de a korai iskolaelhagyók körében az az arány majdnem kétszeres; 40,6%-os.

A korai iskolaelhagyás rátája egyébként azoknak a 18-24 éveseknek az arányát méri, akiknek nincs középfokú szakiskolai végzettségük vagy érettségijük, és nem is vesznek részt oktatásban.

Igen, igen a leszakadás etnikailag is kitapintható:

a népszámlálás adatai szerint a nemzetiségek két csoportjában jelentős az alacsony végzettségűek aránya: a 18-24 éves roma nemzetiségűek 63,3 százaléka, illetve a román nemzetiségűek negyede minősül korai iskolaelhagyónak.

Éppen ezért lenne különösen fontos, hogy a kettészakadt Magyarországon, ne kerüljön egy teljes etnikum olyan helyzetbe, amiben nincs hova hátrálnia, nincs mit féltenie. Ugyanis elképesztőek a földrajzi különbségek:

Észak-Magyarországon minden ötödik, Budapesten minden 16. gyermek legfeljebb nyolc osztályt végez el.

Hozzá lehet tenni azonban, hogy nem csak roma, hanem magyar nemzetiségűek is osztoznak ebben a balsorsban. A cikkből kiderül, hogy az iskolarendszerből kihulló fiatalok közül a falvakban élők sokkal inkább nagyobb kockázatnak van kitéve, mint a városiak. De, az érintett korosztályban a 16 ezer fogyatékossággal élő fiatal közel egyharmada is legfeljebb alapfokú végzettséggel lép ki az oktatási rendszerből.

Tény, ami tény, hogy Magyarországon ez az arány a Fidesz hatalomra kerülése előtt, 2010-ig folyamatosan csökkent, azóta azonban az uniós folyamatokkal ellentétesen megfordult a tendencia, egyre több fiatal szakad le, mutató 2011-es népszámláskor 12,6 százalék volt. A tankötelezettség korhatárának leszállítását 2011 decemberében fogadták el.

Kiderült, hogy a közel 109 ezer korai iskolaelhagyó közül 79 ezer legfeljebb az általános iskola nyolcadik évfolyamát végezte el. A szakiskolákban a képzést megkezdő diákok, majdnem ötöde; 18,2 százaléka nem fejezi be tanulmányait. A korai iskolaelhagyás egyik oka a korai gyermekvállalás.

A korai iskolaelhagyónak számító fiatal nők több mint felének van gyermeke, 15,8 százalékuknak már kettő. 8,4 százaléka három vagy annál több gyermeket hozott világra, tehát ez a kör legalább pályázhat a 10+10-es CSOK programra. Ha, csak az ellenzék javaslata nyomán a kormány nem szigorít.

Holott máskülönben a 18-24 éves nők 90 százaléka gyermektelen. A korai iskolaelhagyónak számító 18-24 évesek 7,6 százaléka ugyan házas - háromszor annyian mint a teljes korcsoportban - de az oktatási rendszerből korán kilépők közel fele elválik. Önmagában a hazai népességszaporulatnak lehetne örülni, nem jó hír azonban, hogy a korai iskolaelhagyó gyermekek szülei többségének maguknak is legfeljebb alapfokú végzettségük van, az apák több mint felének, az anyák kétharmadának van legfeljebb nyolc osztálya:

a leszakadó társadalmi réteg tehát nem csak növekszik, hanem érdemi beavatkozás nélkül újra és újra ki fogja termelni önmagát.

A kereső tevékenységet nem folytató anya esetében már a gyermekek ötöde lép ki az oktatási rendszerből középfokú végzettség nélkül. El kell ismerni, hogy Magyarország tankötelezettség tekintetében tartja az átlagot a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tagállami között, mi több az európai uniós szintet is súrolja; alulról. Egy német 19, egy francia 16, egy török vagy egy koreai 14 évig köteles az iskolapadot koptatni, de a külföldi minták nem szolgálhatnak igazolásul a kettészakadt Magyarországra. A KSH statisztikai adatai pedig számszerűleg kimutatják, hogy a magyar jogszabály, ebben az országban nem megfelelő tendenciákat erősíthet, holott önmagában még a korhatár emelése sem jelent teljes megoldást a társadalom újraegyesítésének irányába.


http://alfahir.hu/ketteszakadt_magyarorszag_szocialis_trianonnal_fenyeget_a_nyomo r
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A "magyar emberek védelmében" turkálna a kormány a bankszáml
  2016-03-24 19:22:16, csütörtök
 
  Az a sok magyar állampolgár támogatja a terroristákat, pénzeli őket, a nyugdíjasok és a közmunkások különösen gyanúsak. Teljesen érthető, hogy figyelni kell a bank számlájukat. Mi a fenéből élnek, már régen éhen kellett volna dögleniük.
A következő lépés, a gyógyszertárak ellenőrzése, na meg a gáz, villany, viz korlátozása. Már kész is a törvény, ezeket a szolgáltatásokat a nap 24 órájából 23 órában korlátoznák, szüneteltetnék, csupán éjszaka 2 és 3 óra között működne, lenne elérhető a szolgáltatás. Tényleg csak napok kérdése: ITT A BETYÁR KÚRVA VILÁG.


*******************

A "magyar emberek védelmében" turkálna a kormány a bankszámláinkban


ma, 11:30

A kormány úgynevezett "terrorizmus elleni intézkedéscsomag" alkotásáról döntött - jelentette be Pintér Sándor belügyminiszter csütörtök délelőtt.

Áprilisra szeretnék elkészíteni a törvényjavaslatot, amelyhez a parlament soron kívüli eljárását kérik majd. A törvénycsomag arról szólna, hogy "a magánszolgáltatók biztosítsák a rendőrség és a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat által lefoglalt adatszolgáltató eszközök dekódolását."

A Prviátbankár szerint ez gyakorlatilag azt jelentené, hogy:

- betekinthetnek a magánszemélyek bankszámláiba és megfigyelhetik a pénzmozgásokat
- belenézhetnek a magánvállalkozások adatfolyamaiba. A nemzetbiztonsági szervek itt azt szeretnék, hogy az olyan magáncégek, amelyek titkosítást használnak (neten vagy mobilhálózaton), adjanak egy "hátsó bejáratot" a hatóságoknak, mivel az ilyen kommunikáció dekódolása sokkal hosszabb időt vesz igénybe
- szükség esetén csak SMS-üzenetekre redukálnák a mobilkommunikációs lehetőségeket: ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy merénylet esetén a civilek lehetőségét a kommunikációra visszaszorítják a mentőszolgálatok javára, hogy ne legyen a hálózat túlterhelt és használhatatlan

Ezekhez a lépésekhez kétharmados törvényt kell elfogadnia a Parlamentnek, és bírói határozathoz kötnék. Simicskó István honvédelmi miniszter úgy fogalmazott:

"A magyar emberek védelmében ezeket mindenképp meg kell lépni."

Elmondása szerint csak a megfelelő felhatalmazás mellett használnak majd ilyen eszközöket.


http://propeller.hu/itthon/3203289-magyar-emberek-vedelmeben-turkalna-kormany-ban kszamlainkban#v1571049
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kiszivárgott a titkos kutatás: szinte mindenben megbukott a
  2016-03-24 19:16:49, csütörtök
 
  A nagy TEK riadó közepette bankot raboltak...vicc az egész.
Csak egy elmebeteg szurkol még ezeknek.

je suis "elmebeteg", es meg nehany milio ember.

**************************

Kiszivárgott a titkos kutatás: szinte mindenben megbukott a kormány


ma, 13:20

A kormány néhány intézkedése, illetve tervezete szöges ellentétben áll az emberek által elvártakkal. Legalábbis az Indexnél landolt nem nyilvános közvélemény-kutatás szerint, amit a Nézőpont Intézet készített.

A kutatás szerint a Fidesz tervezett terrortámadásos alkotmánymódosítása csak a megkérdezettek 42%-ánál talált valamilyen támogatásra, egyébként inkább elutasítóak az emberek ezzel kapcsolatban. Ennél sokkal rosszabbul állnak az oktatáspolitikában, mert 65% mondja azt, hogy jogos a pedagógusok elégedetlensége. Egy kérdéstől eltekintve bírálják a kormány oktatáspolitikáját, valamiért a mindennapos testnevelés szimpátiára talált.

Alacsony jövedelemadó és magas fogyasztási adó - 2010 óta ez az Orbán-kormány adópolitikájának fő iránya. A megkérdezettek ennek pont az ellenkezőjét támogatják, jövedelemadó-csökkentést 22% akar, míg áfacsökkentést 62%.

Egyetlen intézkedésben találta meg a Fidesz a számítását: a határkerítést elsöprő többségben támogatják.



http://propeller.hu/itthon/3203328-kiszivargott-titkos-kutatas-szinte-mindenben-m egbukott-kormany
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2016.02 2016. Március 2016.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 465 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1371
  • e Hét: 4473
  • e Hónap: 15584
  • e Év: 169080
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.