Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
HOGY nE FELEDJÜK…
  2016-03-03 21:27:40, csütörtök
 
  HOGY NE FELEDJÜK...

Az elmúlt napokban jónéhány híres (hírhedt) közjogi méltóságunk és más közszereplők tettek olyan kijelentéseket, amelyekről leginkább a jogállami működés megcsúfolása, az európai alapértékek semmibevétele, a cinizmus és a kormányzati manipuláció juthat eszünkbe. Ezek a kijelentések ugyanakkor más szemszögből nézve a stand up comedy legnagyobb alakjainak a műveivel vetekednek. Tekintettel arra, hogy a minap éppen ennek a műfajnak a nagyjai hirdettek tehetségkutató versenyt, szerintem érdemes lenne beneveznünk azokat, akik a napokban bohózattá silányították Magyarország jogrendjét és élen járnak az ország állampolgárainak a félrevezetésében. Azért, hogy így együtt maradjanak meg az utókornak. Versenyzőink tehát a következők: Erdősi Lászlóné magánszemély, Patyi András, a Nemzeti Választási Bizottság elnöke, Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda vezetője, Polt Péter legfőbb ügyész, G. Fodor Gábor, a Századvég stratégiai igazgatója és a Magyar Idők egyik ismeretlen újságírója.

Erdősi Lászlóné egyszerű, világos, sallangoktól mentes MTI-nyilatkozatban reagált az egész országot feszítő lényegi kérdésre, miszerint: vajon kinek a megbízásából vett részt a boltzáras népszavazási cirkuszban? ,,A sajtóban megjelent híresztelésekkel szemben a kezdeményezést mint a közügyek iránt érdeklődő, arról véleménnyel bíró független magánszemélyként tettem meg." (Századvég? - kérdezhetnénk.
Patyi András halhatatlan véleménye arról, amit a Fidesz felhatalmazásából jó pár éve művelnek a választási bizottságban, mindannyiunk megrökönyödésére: ,,Magyarországon egyáltalán nem nehéz népszavazást tartani, főleg azon országokhoz képest, ahol például nincs népszavazás." Ebből a megjegyzésből azért mintha a köreiken kívül található állampolgárok iránti megvetés érződne ki. És annak biztos tudata, hogy bármilyen jogsértést is követ el az általa vezetett bizottság, annak úgysem lesz semmi következménye.
Pálffy Ilona az ATV egyik műsorában annyi magvas gondolatot osztott meg a nézőkkel a kopaszok NVI-nél történt randalírozása kapcsán, hogy itt több kijelentése is versenyben van (nehéz közülük választani):
,,Függetlenül attól, hogy kik voltak ott, meg mennyien voltak, azért rend volt." A műsorvezető azon kérdésére, hogy miért küldte el a rendőröket, a következőket válaszolta: ,,Azért, mert nem akartam, hogy ott rendőri intézkedés legyen, mert semmi olyan nem volt, ami indokolttá tette volna. Ma kihívtam a rendőrséget, amikor leszedték a táblákat az épületről." ,,Nem tudok velük mit kezdeni, miután rendesen viselkedtek." ,,Nézze, attól hogy gyanús, milyen alapon küldöm el őket?" És a slusszpoén (egyúttal a felmentő verdikt): ,,Ez a jogszabály ez jelen pillanatban mindenféle ügyeskedést megenged. (Ezt is? - kérdezi a műsorvezető.) Hát ezek szerint!"
Polt Péter véleménye az általa vezetett intézmény (és a saját) munkájáról, ami alapjaiban kísérli meg cáfolni azon vélekedéseket, hogy Magyarországon az ügyészség politikailag elfogult tevékenységet folytatna. A vörösiszapper kapcsán, de nyugodtan mondhatjuk, hogy azon is túlmutatóan: ,,A lelkiismeretem tiszta." S amire még büszkék lehetünk: ,,A másik alapvető cél az volt, hogy a súlyos korrupciós bűnügyekben a KNYF megfelelő hatékonysággal és alapossággal tudjon nyomozni. Ezt is sikerült elérni."
G. Fodor Gábor, aki mostanában a 888 újságírójaként is csillogtatja példátlan tehetségét, Orbán legutóbbi évértékelőjét - az elfogulatlanságnak még a látszatát is kerülve - a következőképpen elemezte:
,,Azt gondolom, hogy ez egy nagyon erős, egy európai kitekintésű beszéd volt, ami nemcsak a magyaroknak, hanem Európa átlagpolgárainak, az európai embereknek is választ kínálhat." ,,Orbán minden rezdülésére, minden levegővételére figyelnek most már Európában" - fejtegette az elemző a kormányzati propagandatévében.
S ugyan mi mást várhattunk volna a Magyar Idők néven futó üzemi lap Anonymusától - a Fidesz salgótarjáni választási vereségének a másnapján (!) - mint ezt (utalva a Századvég megbízható közvéleménykutatási adataira): ,,Ismét meglehetne a kétharmad - A kutatóintézet szerint februárban is változatlan maradt a Fidesz népszerűsége"

Mire ennek az összeállításnak a végére értem, újabb erős jelentkező érkezett a stand up-os csapatba, Pintér Sándor személyében. Az általa felügyelt nyomozó szerv ugyanis kivizsgálta Juhász Péter panaszát abban a tekintetben, hogy nem történt-e súlyos jogsértés a Rogán Antal által indított személyiségi jogi perben, hiszen a nyomozóhatóság egy olyan iratot csatolt a peranyaghoz, aminek ott semmi keresnivalója nem lett volna, de alkalmas lehetett a per kimenetelének a befolyásolására. Na és miről számolt be Pintér Sándor? Kapaszkodjanak: ,,A határozattervezet... a bírói megkeresésre elkészített válasz csomagolása során véletlenül került az iratok közé." A rendőrség a sajnálatos véletlen ellenére ,,megfelelően, elfogulatlanul és részrehajlásmentesen" kezeli az ügyet, ,,amit az ügyészség által a nyomozás felett gyakorolt törvényességi felügyelet is garantál" - derül ki a Népszabadság tudósításából. Ki is garantálhatná más, mint egy tiszta lelkiismeretű ember.

Mi pedig egyre mélyebbre és mélyebbre süllyedünk a mocsárba, és egyre többször vetődik fel a kérdés az emberben, hogy ennek az országnak, ilyen körülmények között, egyáltalán van-e jövője? Olyanokkal, akik mindenféle alkotmányos féket kiiktatva, nap mint nap gúnyt űznek a demokráciából, biztosan nem.

Összeállította: Horváth András
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Minden nappal tovább rohad
  2016-03-03 21:16:05, csütörtök
 
  "Jelen állás szerint Matolcsy György vergődik rendkívül látványosan. Lehetett volna sejteni, hogy baj lesz a nagyvonalú műkincsvásárlásokból. Igazából az már komoly figyelmeztetés szokott lenni a szakemberek szerint, ha valaki veszett harácsolásba kezd és ezzel párhuzamosan elhatalmasodik rajta a rettegés. Olyankor kell a magántestőrség, de az sem hoz megnyugvást, ugyanis a baj nem kívül van, hanem belül.

A nol.hu információi szerint maga az unortodox gazdaságpolitika atyamestere kuncsorogta ki a miniszterelnöknél az MNB költéseinek hozzáférhetetlenné tételét. Az eddig áttörhetetlennek tűnő fideszes sziklafal repedezik és szivárog a szennylé minden hasadáson. Érthető és teljesen jogos Matolcsy félelme. Ebből botrány lesz. Ebből is.

A dolgoknak az a természete ugyanis, hogy amikor egy magasra kupacolt trágyahalom borulni kezd, azt gyorsan és feltartózhatatlanul teszi. Normális országban normális politikusok és egyéb közpénzfogyasztók tisztában vannak azzal, hogy egyszer el kell számolniuk a működésükkel. Nem normális országban ezt nem hiszik el a nem normális hatalom közelébe
vergődöttek, mert az velük soha az életben nem fordulhat elő. Mindenki mással igen, de velük nem. Őket megvédik az előjogok, a hűségesen szolgált vezér és talán még a megvetett és kirabolt pórnép is, mert úgy hiszik, a polgárokat arról lehet megismerni, hogy retardáltak.(...)

Az a gyanúm, hogy igen rossz hangulat uralkodhat most a kormány környékén. Igaz, eddig sem vágytam oda, de most kimondottan nem lennék a helyében senkinek, aki Orbán Viktor környezetében munkálkodik. Abban biztos vagyok, hogy senki sem mer szólni a főnöknek, hogy rohadtul nagy baj van. Orbán kiadja az utasításokat és kötve hiszem, hogy elfogadná,
pláne kikérné bárki véleményét, ellenben biztos vagyok benne, hogy nincs pardon annak, aki nem képes teljesíteni a parancsot.(...)

Ahogy növekszik a nyomás bizonyos fejekben és a fejek tulajdonosainak környezetében, úgy válik egyre nyilvánvalóbbá mindenki számára a rendszer rothadása. Ahogy Matolcsy most érzi a bajt és igyekszik védelemért fordulni Orbánhoz, úgy Orbánnak nincs senki, akihez fordulhatna. Eleve sem bízik senkiben, nem fogadja el senki tanácsait, ellenben ott lappang az árnyékban az egykori kebelbarát, aki minden titkát ismeri és nem tudni, mikor látja jónak kiteregetni azokat.(...)

Most igyekeznek eldugni Matolcsy működésének gyümölcseit, de ezer és ezer ilyen eset van és minden nappal csak nőni fog a számuk. Nem annyira nagy ország ez, hogy el lehessen benne bújtatni ennyi /ügyes üzletembert/ és minden pereputtyát, vagyonokkal együtt.

Egy ember van, aki biztosan megússza azt, ami következni látszik. Ő már vígan fog szipákolni valamelyik tengerparton, vagy ridikült lóbálva sétál egy másik üdülőhelyen, biztonságban és lesajnáló szemöldökrándítással gondol vissza a sok hülyére, akik megtömték a bankszámláját. Ő a nemzet névtelen, ismeretlen, milliárdos munkanélkülije."


http://kolozsvaros.com/2016/03/03/minden-nappal-tovabb-rothad/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mindenfajta kontrollt kikerülve költené a pénzünket Orbán
  2016-03-03 21:09:56, csütörtök
 
 

Mindenfajta kontrollt kikerülve költené a pénzünket Orbán

JámborAndrás
2016. március 3. csütörtök, 15:00


Lázár János egy olyan törvényjavaslatot nyújtott be a parlamentnek, ami lehetővé tenné, hogy a parlamenti kontrollt kikerülve, rendeleti úton rakosgassák a költségvetés tételeit.

206-001_d8ecc3172976d30c304166a6152fa4b6fb79cb51-nol.jpg

(Fotó: N. Schmidt János / Népszabadság)

A javaslat szerint ezután a Költségvetési Tanácsot és a parlamenti szavazásokat kikerülve, egyszerű kormányrendelet alapján módosíthatná a költségvetést Orbán vagy a helyettese, Lázár. Ezzel egyrészt az a probléma, hogy követhetetlen lenne, mire költ a magyar állam, hogy egyik pillanatról a másikra tudnának százmilliárdokat elkölteni, mondjuk, egy olyan ágazat támogatására, amelybe majd Mészáros Lőrinc beruház, vagy tudnának elvenni bármilyen megállapodást felrúgva, mondjuk, bért a pedagógusoktól vagy az iskoláktól költségfedezetet. Másrészt pedig az is probléma, hogy lényegében bármikor megpuccsolhatják a magyar államot.

Egy ilyen módosítás után a közpénz tényleg Orbán Viktor személyes játszóterévé válna, és ha a miniszterelnök reggel bal lábbal kel fel, a kormányt, a Fidesz-frakciót megkerülve, mondjuk, elveheti a pénzt teljes területekről, tehát a kontroll utolsó maradványa is eltűnik a miniszterelnök környezetéből.

Pedig az elmúlt időszakban már jobboldali orgánumok is arról cikkeztek, annyira beszűkült a miniszterelnökre hatással bírók köre, hogy az veszélyezteti a működő kormányzást. Ezzel a törvénnyel pedig tovább szűkül ez a kör, és a fideszes középvezetés, a helyi vezetők amúgy is korlátozott beleszólási lehetősége szűnik meg.

Ez pedig nem jó senkinek, ugyanis Orbán nem mindent látó orákulum, neki is szüksége van arra, hogy a valóság néha bekukkantson hozzá, és kijavítsa a hibákat. Márpedig azok vannak bőven, és ettől a döntéstől biztosan nem lesz kevesebb.


http://kettosmerce.blog.hu/2016/03/03/mindenfajta_kontrollt_kikerulve_koltene_a_p enzunket_a_kormany
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Álhír:
  2016-03-03 19:49:44, csütörtök
 
  A kormányszóvivő cáfolta, hogy összefüggés lenne a baloldal salgótarjáni polgármester választási győzelme és aközött, hogy a kormány döntése szerint állati fehérje feldolgozó kombinát, atomhulladék temető és egy 10 ezer férőhelyes menekült befogadó állomás épül a nógrádi megyeszékhelyen.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ébresztő, bamba ellenzék! Ne Orbán gumicsontjain rágódjatok
  2016-03-03 19:46:49, csütörtök
 
  Ébresztő, bamba ellenzék! Ne Orbán gumicsontjain rágódjatok!

2016. március 03. 16:42

Visszatért a 2014-es ,,forró ősz" hangulata a budapesti utcákra. Utoljára a netadó elleni tüntetések idején volt ennyire forró a talaj Orbánék lába alatt.

Egyre világosabban látszik: hat év Fidesz-uralom eredménye totális csőd lett minden fontos területen.

1.) Az egészségügy romokban: a fél éves-éves várólisták miatt kezelés nélkül halnak meg emberek, akik egész életükben fizették a tb-járulékot. Brutálisan megemelkedett a műtéti fertőzésekben elhunytak száma. Ennek oka, hogy már filléres steril eszközökre sincs pénz, ezért egyszer használatos eszközöket kell újra és újra használniuk az orvosoknak. A lábadozó betegek moslékot kapnak enni és a ceruzaelemig bezárólag mindent nekik kell bevinniük a kórházba.

2.) A kormány erőszakos dilettantizmusa szétverte az oktatást. A kormány agyonhajszolja és megfélemlíti a pedagógusokat, mozgásterüket a nullára szűkíti, komisszárokat ültet a nyakukra. Egyes iskolákban fűtésre nem volt pénz, a tanárok nem kaptak időben fizetést.

3.) Az ország kétharmada gyakorlatilag nyomornegyednek számít az EUROSTAT szerint. A 20 legszegényebb európai régióból 4 Magyarországon található. Magyarok milliói tengődnek 28 meg 49 ezer forintokból havonta.

Ezt a csődtömeget sikerült összehozni, fiúk. De kezd magára találni a társadalom, egyre keményebb a hang, a megalázott ágazatok dolgozói egyre bátrabban szembemennek a zsarnoksággal. Ami nem csoda, hiszen nincs már hová hátrálniuk és a láncaikon kívül semmit nem veszíthetnek.

bamba_ellenzek.png

Eközben a habonyi boszorkánykonyhában vért izzadnak, hogy figyelemelterelő műbalhékat kreáljanak. Hogy az égbekiáltó valós problémák helyett álkérdéseken rugózzon a szájtáti közönség. Kit érdekel, hogy az egész országban rohadnak az iskolák meg a kórházak, amikor ott van a roppant fontos menekültkvóta?

Igaz, hogy élő ember nem akar Magyarországon letelepedni (valahogy nem túl vonzó nekik a 49 ezres közmunka perspektívája), de játsszuk el, mintha mi lennénk a célország, akik hősiesen harcolnak az ide települni vágyó milliókkal.

Ócska színjáték, de váratlan helyről kaptak hozzá megerősítést Orbánék: Szigetváriék minipártja, az Együtt (amelynek jellemzője, hogy mindenkitől KÜLÖN áll), csont nélkül besétált a zsákutcába és most a Fidesz menekültkvótáról szóló népszavazása ELLEN gyűjtenek aláírást...

Igazán eszes húzás. Véletlenül se a Fidesznek kínos ügyekről menjen a polémia, inkább rugózzunk Habony és Finkelstein témáin...

És ugyanígy: bár botrányos, hogy nem az MSZP megfogalmazásában fogunk szavazni a boltbezárásról, de lássuk be: ezzel az üggyel nem fogjuk megbuktatni a kormányt. Jó reggelt kívánok, ebben az országban emberek millióinak nem az a problémája, hogy vasárnap nem tudnak vásárolni, hanem hogy egyáltalán nincs miből vásárolni a hét többi napján.

Ébresztő ellenzék! Ahelyett, hogy úgy ugrotok a fideszes gumicsontokra, mint gyöngytyúk a hungarocellre, vegyétek észre: az egészségügy és az oktatás körül terebélyesedő tiltakozáscunami elsöpörhetné vagy véglegesen leamortizálhatná a kormányt.

Ne sétáljatok bele a fideszes zsákutcába, ne az általuk kreált kamutémákra reagáljatok, hanem álljatok bele ezerrel a valóban égető kínos ügyekbe!

Történelmi lehetőség van kibontakozóban. Az Isten szerelmére, ne bénázzátok el!

http://nyugatifeny.blog.hu/2016/03/03/ebreszto_bamba_ellenzek_ne_orban_gumicsontj ain_ragodjatok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Titokban eladták az MKB képeit Matolcsyéknak
  2016-03-03 19:39:51, csütörtök
 
 
Titokban eladták az MKB képeit Matolcsyéknak

2016.03.03. 07:14



Teljes titokban, ismeretlen áron megszerezték az MKB festménygyűjteményének legértékesebb részét Matolcsy alapítványai, írta HVG.

A lap megtudta, hogy hirtelen eladta az államosított MKB a festménygyűjteményének javát. A titokban tartott eseményről még a megkérdezett legnagyobb magyar galériák se tudtak. Az így elég értelmetlen eseményt ettől még árverésnek hívták, amit a Nagyházi Galéria intézett az MKB központjában. Ők elhárítottak minden megkeresést azzal, hogy az eseményt a bank szervezte, és ők intézték azt is, hogy a lap szerint csak a Matolcsyék alapítványait hívhatták el.
Milliárdos érték lehetett összesen

A most az MNB alapítványaihoz átkerülő képek közt olyanok voltak mint Barabás Miklóstól az Egy utazó cigánycsalád Erdélyben vagy Székely Bertalantól a Csónakázó szerelmesek. De többek közt Benczúr, Rippl-Rónai vagy Mednynánszky képei is szerepeltek köztük, összesen egymilliárd forint körüli becsült értékben.

Rubovszky Éva gyűjtemény kurátora elismerte, hogy csak alapítványok jöhettek, de a részletekért Gerhardt Fernc MNB-alelnökhöz igazította az újságírókat. Az elvileg főállásban jegybankár Gerhardt ugyanis az MNB 30 milliárdos "Értéktár" programjának a vezetője, aminek keretében műkincsket vesznek Matolcsyék. Ennek keretében vették meg például 4,5 milliárd forintért azt a Tiziano-képet, amit a volt tulajdonosa szerint is csak 1,6 milliárdos értékűnek becsültek fel a szakértők.

Gerhardt semmit nem volt hajlandó elárulni az ügyről, az MKB pedig későbbre ígért csak bármiféle választ. Az MKB vezetője egyébként Matolcsy bizalmasa és volt beosztottja, Balog Ádám, akit az államosítás után tettek oda.
D AS20150324024
Fotó: Kovács Tamás / MTI

Az MKB-t egyébként valamikor majd privatizálná az igen drágának tűnő államosítás után az MNB. A privatizáció ügyében Matolcsy személyesen győzködte a Bank of China embereit is, egyelőre hiába. Egyébként ha azt akarták volna, hogy közkincsek maradjanak ezek a képek, egyszerűen felajánlhatták volna bármelyik közgyűjteménynek.
Nagyon bűzlik az MKB államosítása
Most eladták a biztosítóit. Rejtély, hogy minek államosítottuk a bankot, mondjuk a bajorok örülnek.
Tovább
MKB: Nem is igaz, amit a HVG ír

Az MKB a cikk megjelenése után azt írta, teljes mértékben hamis és félrevezető a HVG ma megjelent cikke, mivel az MKB Bank nem adta el gyűjteményének kiemelt darabjait, mi több: egyetlen műalkotástól sem vált meg.

Az MKB egy zártkörű meghívásos versenytárgyalást tartott, ami a műtárgypiacon teljesen bevett eszköznek számít. Különösen akkor, ha a gyűjtemény tulajdonosát az a szándék vezérli, hogy hiteles információt kapjon gyűjteményének piaci értékéről, illetve akkor, ha egy esetleges értékesítési szándék esetén gondoskodni kíván annak későbbi sorsáról. A hivatkozott versenytárgyaláson egyetlen műtárgy értékesítésére sem került sor.

"Az MKB Bank továbbra is feladatának tekinti, hogy negyedszázados gyűjtőmunkájának eredményét közkinccsé tegye: a célja változatlanul az, hogy magángyűjteményéből közgyűjtemény váljon, melyhez minden esetben külső szakértői segítséget kér" - írták.


http://index.hu/gazdasag/bankesbiztositas/2016/03/03/titokban_eladtak_az_mkb_kepe it_matolcsyeknak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nincs B-terve a németeknek – megszólaltak a vészharang
  2016-03-03 19:28:43, csütörtök
 
  Nincs B-terve a németeknek - megszólaltak a vészharangok az állambiztonságnál
Káncz Csaba, 2016. március 02., 08:20

Privátbankár


Az állambiztonságnak Berlinben és Bécsben a jelek szerint elege van a nagypolitika tehetetlenkedéséből, ezért egyenesen a közvéleményhez fordul. A berlini kormánykoalíció közben mindenfajta bejelentés nélkül szétzilálódott és már csak papíron létezik.



Merkel kancellár a német köztelevízióban vasárnap leadott egyórás interjújában arról értekezett, hogy nincsen szükség a menekültek felső korlátjának megszabására és Berlinnek nincsen 'B-terve' a menekült-hullám megállítására. Nos, ezzel a kenetteljes üzenettel éles ellentétben mind a német, mind az osztrák állambiztonságnál már bekapcsoltak a riadó-készültséget jelző piros lámpák. A jelek szerint az állam ezen kulcs-intézményei már nem hajlandók eltűrni a nagypolitika tehetetlenségét, ezért páratlan módon egyenesen a közvéleményhez fordulnak.

Borítja a bilit a német és osztrák állambiztonság

Hans-Georg Maaßen, a német Alkotmányvédelmi Hivatal (belső elhárítás) elnöke egy hétfői beszédében a német belpolitika robbanás-veszélyére figyelmeztetett. Az elnök szerint az ellenőrizetlen bevándorlás jelentősen növelte a biztonsági kockázatokat, mivel a hatóságok már nem tudják, hogy pontosan kik tartózkodnak az országban. Az új helyzet Maaßen szerint a szélsőjobboldal hullámszerű megerősödéséhet vezetett. Mi több, egy esetleges iszlamista merénylet, vagy egy radikális jobboldali támadás könnyen egy újabb eszkalációhoz vezet.

Az osztrák katonai hírszerzés kedden nyilvánosságra került elemzése pedig arra figyelmeztet, hogy radikális kurzus-váltás hiányában az 2015-ös migrációs hullám intenzitása idén is megismétlődhet. Ausztriában rendkívül ritkán fordul elő, hogy a külső hírszerzés jelentése napvilágra kerüljön, tehát a felbukkanása komoly politikai üzenettel bír. A jelentés tartalma egy mondatban összefoglalva: a 2015-ös rendkívüli menekültválság csupán a kezdet lehet!

A vasárnapi Merkel interjú leolvasztotta a biztosítékot a bécsi kormányban is. Doskozil védelmi miniszter válaszul kijelentette, hogy Merkel jobban tenné, ha a Görögországba frissen megérkezett embereket közvetlenül Németországba transzportálná.

Már csak papíron koalíció

A német kormány-koalícióban uralkodó állapotokat egyébként is jól érzékelteti, hogy Horst Seehofer bajor miniszterelnök holnapután Budapestre látogat, mindezt a Merkel kancellár által a menekültügyben kulcsfontosságúnak tekintett március 7-i EU-török rendkívüli európai csúcs előtt három nappal. A német koalíciós partner tehát azzal az Orbán Viktorral találkozik, aki pár napja jelentette be a magyar népszavazást az EU menekült-elosztási kvótájáról. Így már jobban érthetőek azok a német sajtó-beszámolók, hogy a német kormánykoalíció három pártvezetője (Merkel-Gabriel-Seehofer) már egy ideje nem hajlandó hatszemközt találkozni egymással.

Mi több, a szociáldemokrata SPD ezekben a napokban éppen a 2017-es központi költségvetés megvétózásával fenyegetőzik, ha Berlin nem biztosít évi 3-5 milliárd euró pluszforrást a menekültek integrációjára. Az SPD ráadásul a költségvetés megszorító kurzusának egyébként is véget akar vetni, ezért több pénzt követel a szociális lakás-építésre, a kis-nyugdíjak emelésére, valamint a kisgyerekek egész-napos felügyeletére is. Schäuble pénzügyminisztert ezek a követelések annyira felháborították, hogy a hétvégén egy sanghaji sajtótájékoztatón fakadt ki és küldte el melegebb égtájakra az SPD elnökét - egyben saját kormányának gazdasági miniszterét. Nos, Németországban a helyzet fokozódik!

Káncz Csaba jegyzete


http://privatbankar.hu/makro/nincs-b-terve-a-nemeteknek-megszolaltak-a-veszharang ok-az-allambiztonsagnal-290982
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
mindezt az orbándúlás hatodik évében
  2016-03-03 18:56:51, csütörtök
 
  mindezt az orbándúlás hatodik évében

http://40.media.tumblr.com/ffb932a6cf898614a97e4d7ffa2bfe1b/tumblr_o3gfmhWWLC1s4e w3vo1_1280.jpg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Haverok, Rokonok, Szomszédok, Mutyi, Hanta!
  2016-03-03 18:51:20, csütörtök
 
  Forgó Irén

Haverok, Rokonok, Szomszédok, Mutyi, Hanta!
A migránsok elleni népszavazásra már korábban be volt készítve előre három milliárd forint a reklámokra. Valószínűleg megint Rogán szomszédja fogja gyártani magyar nyelven az analfabétákat elriasztó óriásplakátokat.
Egymilliárd forint helyeztek letétbe Orbán Viktor leendő várbéli irodájában beszerzendő festményekre, műkincsekre.
A jegybank a devizahiteleseken és a külföldre kiszorított magyarok által hazautalt pénz sok nyereséget hozott, 250 milliárdot ki is szerveztek alapítványokba Matolcsyék. Az alapítványok működése, pénzfelhasználása most már titkos. Akár a haveri ökörkör finanszírozására is lehet onnan bőséggel kifizetni.
A jegybank összes kiadása, 1200 dolgozójának giga jövedelme, épületeinek, gépkocsijainak fenntartása, stb. mind a magyar adófizetőket terheli.
Így a bolond is tudna gazdálkodni!!
Mondj egy szlovák királyt! És mondj egy posztjára alkalmas magyar minisztert!
Amelyik esetleg alkalmas volt, az is megkapta a Fidesz-kórság nevű betegséget!
A Fidesz népszerűsége hét százalékkal csökkent a legutóbbi közvélemény-kutatás szerint. Lesz ez még lejjebb is! Még néhány botrány például a Nemzeti Választási Bizottság előtt, és még az is lehet, hogy a Fidesz-szavazók felébrednek...
SVPSZ
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Új Tocsikok jöhetnek - hiénák a pályázatírás bizniszében
  2016-03-03 18:44:21, csütörtök
 
  Új Tocsikok jöhetnek - hiénák a pályázatírás bizniszében

2016. március 03., csütörtök, 13:12

Szerző: hvg.hu

,,XXI. századi Tocsikok jönnek, akik Magyarország létét veszélyeztetik. Az nem vigasztal, hogy pár év múlva kiderül, majd talán börtönbe küldik őket. Addig is a fejlesztési területeken olyan károkat okoznak az államnak, piaci szereplőknek, hogy több év, míg helyreáll a rend, ha helyre tud." A magukat közvetítőnek nevezőkre akadt ki Essősy Zsombor, egy neves uniós pályázatíró cég vezetője.

Egy neves pályázatíró cég, a MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt. vezérigazgatója blogjában akadt ki a magukat közvetítőknek nevezők miatt. Erős mondatok jönnek.

,,Egy fekete nagy dzsip leparkol a Parlament melletti étterem előtt a tilosban, vészvillogóval. Kiugrik belőle egy jólfésült, öltönyös ember. Bent már várják, mint egy megváltót." Ő a közvetítő, akinek elvben az a munkája, hogy a pályázati pénzeket kijárja. Igaz ezt az átlagos piaci ártól eltérően, 15-30 százalékért, mert hát ,,nagy ára van a biztonságnak."

Megjelentek ugyanis a pályázatíró piacon úgynevezett közvetítők, akik a pályázókat támadják be, mondván kapcsolatrendszerük segítségével biztos a siker. Munkát, semmit nem végeznek, viszont ha tényleg nyer a pályázó elviszik a támogatási összeg 15-30 százalékát. Ha meg nem nyer, akkor mossák kezeiket.

Az már más kérdés, hogy ezt az árat a pályázó hogyan tudja majd kigazdálkodni. ,,Oldja meg... máskülönben soha nem nyer".

Essősy szerint a pályázati pénzek Magyarország versenyképességének szempontjából létfontosságúak és sok ember dolgozik lelkiismeretesen az államigazgatásban és a piaci szektorban azon, hogy tisztán, transzparensen haladjanak a fejlesztések.

Ám a közvetítők miatt Essősy XXI. századi Tocsikokat vizionál, ,,akik Magyarország létét veszélyeztetik", és olyan károkat okoznak, amelyek helyreállításához több év kell majd.

A Miniszterelnökség ugyan most odacsapni szándékozik a nagyon magas visszacsorgatott díjakért dolgozó ,,kijáróembereknek", de a helyzet egyáltalán nem megnyugtató.


http://hvg.hu/vallalat_vezeto/20160303_essossy_kiakadt_palyazatiras_allamositasan
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2016.02 2016. Március 2016.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 465 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2789
  • e Hét: 8521
  • e Hónap: 19632
  • e Év: 173128
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.