Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
SZAMOSVÁRI ZSOLT Gondolataim a Saul fiáról
  2016-03-06 12:49:41, vasárnap
 
  SZAMOSVÁRI ZSOLT

Gondolataim a Saul fiáról

Elhatároztam, hogy a dicsfény ellenére nem fogom megtekinteni a Saul fiát. Azért, mert már a hócipőm is tele van a Saulokkal és az ő erőszakos történelem hamisításukkal, az állandó követelésükkel, a pereikkel. Mielőtt még antiszemét, és az új vallás, a holokauszt tagadásával vádolnának, és bíróság elé citálna a TEV-nek nevezett sauli gondolatrendőrség, kijelentem, hogy nem tagadom a holokausztot.

Igen, a második világégés alatt nagyon sok zsidót öltek, hurcoltak meg. De a zsidó áldozatok száma elenyésző a háború 50 millió halottjához képest, melyből csak a Szovjetunió magáénak tudhat 20 milliót. Mégis, szinte naponta kell szembesülnünk a saulok szenvedésével, az őket ért gyalázattal, mintha az egész háborúban csak ők szenvedtek volna, csak őket érte volna gyalázat, míg mindenki más vígan élte volna az életét. Ha egy alkotó ehhez a témához nyúl, az eleve magában hordozza a Nobel-díjat vagy az Oscar-díjat. Én nem sajnálom ezt senkitől, azt sajnálom, hogy mára az átlagember történelemismerete ki is merült ezzel a témával. Ki kell jelentenem, hogy a Saul fia, dacára a milliárdos magyar állami támogatásnak, nem az én filmem, ez a film a sauloké.

Ez én filmem ebben a világban soha nem fog elkészülni. Miről szólna az én filmem? A családom szenvedéséről. Igen, ők is, mint megannyi magyar és európai család, szenvedett a háborúban és az utána következő világban. Megszenvedték a frontot, megszenvedték a szeretteik pusztulását, megszenvedték a bombázásokat, az idegen hadseregek tagjainak zabrálását, erőszakosságát. De ezekről sem irodalmi alkotás, sem film nem fog készülni, mert nincsenek benne saulok, csak magyarok.
Röviden leírom a történetüket.

Apai Nagyapám esztergomi földműves ember volt, mulatságok keresett harmonikása. Már a 30-as évei elején járt, amikor 1942-ben megkapta a behívóját Komáromba, a lovas tüzérekhez. Igen, ő a tragikus sorsú második magyar hadsereggel megjárta a Don-kanyart. Azon szerencsés kevesek közé tartozott, akik, bár meggyötörve, kimerülten, de életben maradtak és visszajöttek. 1943 nyarán szerelték le. Hazatérte után nemsokára munkát is kapott, erdészként alkalmazták a kárpátaljai Körösmezőn, ahova nagyanyámmal és az akkor 3 éves apámmal el is költözött. Körösmező és Kárpátalja akkor még magyar terület volt. 1944 egyik forró nyarának reggelén elkezdte szokásos körútját az erdőben, és ezzel együtt az örökkévalóságba távozott. Nagyanyám hiába várta haza ebédre, délutántól hiába kereste a többi erdész és falubeli, soha nem lett meg. Nem tudjuk, mi történt vele, nagyanyám évekig kerestette a Vöröskereszttel, csak a '70-es években adta fel a reményt. Nagyanyám hazajött a kisgyermek Apámmal, új életet kezdeni. A sors nem volt kegyes hozzájuk, sokat küzdött, hogy legyen hol lakniuk, hogy Apám iskolába járhasson, szakmát tanulhasson. Tudjuk, hogy közvetlen a háború utáni időszak nem kedvezett az egyedül álló anyáknak, dolgozott kőművesek mellet, elutazott élelemért falura, minden munkát elvállalt. És Apám felnőtt, rendes, dolgos munkásember lett.

Anyai Nagyapám a Heves megyei Mariska tanyán élt feleségével, kislányával, szüleivel. Ők nagygazdaságot vittek, a Remenyik kastély szomszédságában, ahol Anyám kislányként sokat játszott. Több száz holdjuk volt, több lovuk, tehenük, számtalan baromfi. Dolgoztak éjjel-nappal a béresekkel együtt. Dédnagyapám külön fogatos lovakat is tartott, a bricskának. Ezzel mentek el a közeli Besenyőtelekre templomba, vagy Egerbe, vagy a füzesabonyi állomásra. A debreceni csata idején a németek hadikórházat rendeztek be a tanyán, ahol Nagymamám elmondása szerint a német katonaorvosok ellátták a német, magyar, de orosz sebesülteket is. Aztán a Mariska tanyát elérte a front. A kozákok karddal fejezték le a baromfit, a lovakat, teheneket elhajtották, a sertéseket leölték, elvitték. Aztán vittek mindent, ami mozdítható volt, és a szemükben értéket jelentett. Hónapok múltán került elő csak az egyik ló, kimerülten, sebesülten, hogy ott pusztuljon el az istállójában. A zabráló katonák ellen a nőket és a vagyont védő Nagyapámat egy géppisztolysorozattal lőtték le. A gazdaság soha nem állt talpra. Dédnagyapámat kuláknak minősítették, a Mariska tanyát tagosították. A TSZ később az épületeket is eldózerolta. Csak három magányos sír maradt a besenyőtelki temetőben. Nagyanyám Esztergomba jött kislányával új életet kezdeni, itt pedagógusként dolgozott.

A két félárva, Apám és Anyám az esztergomi csónakházban ismerkedett meg, majd '62-ben össze is házasodtak. Becsületesen éltek, neveltek engem. Belesimultak a kádári hétköznapokba, igyekeztek mindent megadni, elérni, amit lehetett, a politikától távol tartották magukat. Életük végéig szeretetben éltek. E történet szereplői ma már nincsenek közöttünk. Legutoljára apai Nagymamám hagyott itt minket, ő 95 évet élt meg.
Nos, az én filmem erről a történetről szólna. Minden európai családban hagyott valami tragédiát a háború. Minden család szenvedett veszteséget, főleg itt, Közép-Európában, de a művészi alkotások mégsem róluk szólnak. Őket lassan elfelejti a nemzeti, családi emlékezet, tisztelet a kivételnek, míg a saulok időről időre a világ képébe vágják a maguk fájdalmát, és a világnak újra és újra le kell borulnia, és mea culpázni kell előttük. Én csak azt szeretném tudni, hogy Nagyszüleim előtt mikor borul le a világ, és kér bocsánatot a nekik okozott kínért, szenvedésért?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szegénységben sereghajtó Jász-Nagykun-Szolnok megye és a fél
  2016-03-06 12:24:16, vasárnap
 
 
Szegénységben sereghajtó Jász-Nagykun-Szolnok megye és a fél ország az Unió 276 régiójában

Jász-Nagykun-Szolnok megye és fél Magyarország az Európai Unió legszegényebb régiói között, miközben dúl a kormányzati sikerpropaganda mint az (múlt századi) 50-es években. A jelenlegi kormánynak nem áll szándékában megszüntetni a szegénységet, sőt inkább fenn akarja tartani, miközben az oligarchiáin és holdudvarán keresztül csakis a saját hatalmát építi - tudatta Baráth Zsolt (Jobbik) mai sajtótájékoztatóján Szolnokon, aki a megyei Közgyűlés tagja.





Ezt támasztja alá - tudatta Baráth - :

Országszerte és megyeszerte a bruttó 105 ezer Forintos minimálbér, ami modern rabszolgaságba kényszeríti munkavállalók millióját. Az éhen haláshoz sok, a megélhetéshez kevés! - informált a Jobbikos képviselő.
J-N-Sz megyében kifizetett (2015 év végi adatok szerint) 124464 Ft-os átlagbér, ami Uniós viszonylatban mai árfolyamon 401 Eurónak felel meg!
Az elmúlt időszak a korrupció melegágyaként emlegetett forráskoordinációs szervezetek hibás működése, amikor a fejlesztési források tanácsadók zsebeibe vándoroltak vagy kormányközeli reklámcégeknél folytak szét
Azok a látványberuházások (kilátók, szökőkutak, gyaloghidak, agórák, stadionok), melyek nem elsősorban a gazdaság élénkítését szolgálták, de jelentős uniós támogatást emésztettek fel...
M4-es autópálya építésének leállítása tette fel az i-re a pontot!

Majd hozzátette az előbb leírtakhoz: A közlekedési infrastruktúra kiépítése vonzza a befektetőket a térségbe. Ezt nagyon jól tudja a Fidesz, hiszen 2 évvel ezelőtt ezzel kampányolt Orbán Viktor és dr. Bene Ildikó is.


Fotó: MN-grafika (http://mno.hu/gazdasag/sereghajto-lett-fel-magyarorszag-1330944)

Fotó: MN-grafika (http://mno.hu/gazdasag/sereghajto-lett-fel-magyarorszag-1330944)

Mi tehát a megoldás?

A magyar gazdaság hatékony élénkítése
A 4-es autópálya megépítése nem leállítása (az első verzió 2016-ot jelölte meg célidőpontként az Abony-Fegyvernek szakasz átadására)
A magyarországi kis- és közepes vállalkozások támogatása, fejlesztése, felkészülve a 2020 utáni időszakra, amikor feltehetőleg kevesebb Uniós támogatás érkezik
A termelékenység növelése termelő beruházások létrehozásával, amelyeknek nem okoz gondot a saját működtetési költségeinek megteremtése
Változtatni kell az alulfinanszírozott oktatási rendszerünkön, ami képtelen az Uniós fejlesztési forrásokat értelmesen felhasználni, szinte minden a humántőke- képződés intenzívvé tételétől függ.
Tudásalapú, versenyképes társadalmat kell létrehozni, megszüntetve az Unión és országrészeken belüli bérkülönbségeket.





Ez nemcsak a Jobbik, hanem mindannyiunk érdeke!

Fel kell nőni a feladathoz a kormánynak, van még rá 2 éve, ha nem sikerül át kell adni a lehetőséget a Jobbiknak! - zárta a sajtótájékoztatót Baráth Zsolt.


http://videk.ma/2016/03/04/szegenysegben-sereghajto-jasz-nagykun-szolnok-megye-es -fel-orszag-az-unio-276-regiojaban/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csak az első éjszaka joga hiányzik
  2016-03-06 12:17:38, vasárnap
 
  Csak az első éjszaka joga hiányzik

Posted on 2016-03-06 by Admin

Nemhogy konzervatív, semmilyen gazdaságpolitikája nincs az Orbán-kormánynak.
- Tipikus félfeudális rendszert épít a Fidesz - a végén gazdák tömegei kényszerülhetnek nagyvárosi nyomornegyedekbe.
- Ha a külföldre szakadt magyarok nem utalnak, és nincs EU-s pénz, mínuszba hullik a gazdaság teljesítménye.

meta
- Az Országgyűlés épp most mondta ki, hogy a jegybank által saját alapítványának utalt százmilliárdok ,,elveszítik közvagyon jellegüket". Melyik konzervatív-jobboldali gazdaságpolitikai irányzat tekinti ,,megvakított" fejőstehénnek a polgárokat?
- Nem konzervatív és nem jobboldali a kormány gazdaságpolitikája - ahogy a társadalomfilozófiája sem.
- Akkor milyen?
- Egyes vonásai a szocialista kormányzásra emlékeztetnek, sok elemében pedig a '30-as évek horthysta hatalomgyakorlása köszön vissza.
- Például?
- Amit a földekkel csinálnak. Félelmetesen támogatják a nagybirtokokat, most privatizálnák a halastavakat és az erdőket is. Tipikus félfeudális rendszert építenek, már csak az hiányzik, hogy az új földesuraknak ismét kijárjon az első éjszaka joga.
- Nem ellentmondás egyszerre szocialistázni és horthystázni a rendszert?
- Nem. A közös nevező az erős központosítás - a kormány is épp így centralizál. Pedig az emberfia azt várta volna a 2010-es választások után, hogy a konzervatív kabinet erős kézzel rendbe teszi, felpörgeti az úgy-ahogy működő jogintézményeket és a döcögő piacgazdaságot. Nos, ebből semmi nem valósult meg - egyedül az erős kéz van meg. Igaz, a kormány nem árul zsákbamacskát: immár illiberális demokráciáról beszél. Ez semmilyen konzervatív ideológiával nem egyeztethető össze, a konzervativizmus alapélménye a szabadság, a jogállam, az állam átláthatósága - ehelyett nálunk félelmetes méreteket ölt a korrupció. Engem konzervatív gondolkodóként kifejezetten taszít a Fidesz uram-bátyám Magyarországa, ami azt üzeni az embereknek: ne iparkodj és teljesíts, csak parírozz és gazsulálj, így lehetsz része a hatalomnak. Emiatt nem tud kitörni perifériális európai helyzetéből az ország.
- A hivatalos verzió szerint a külső és belső ellenség húzza vissza...
- Á, dehogy húzza. A '90-es évek közepén az egy főre jutó GDP az uniós átlag mintegy 48 százaléka volt, aztán egy évtized alatt 62-63 százalékra izmosodott az arány. Azaz lehetett előre menni. Ám évek óta 66-67 százalékon állunk, mögöttünk csak Románia, Bulgária és Horvátország toporog. A kormány persze önmagát nem okolhatja, tehát másban kell megtalálnia az ellenséget: Brüsszelben, a karvalytőkében, a zsidókban, a menekültekben.
- Lépjünk egyet hátra: fentiek tükrében van bármilyen kormányzati gazdaságpolitika?
- Nincs. Abból, amit mi 2010 előtt a gazdasági háttérműhelyekben kidolgoztunk, semmit nem valósított meg a kormány. Hamar világossá vált, hogy a kabinet ideiglenes forrásokból (magánpénztárak 3 ezermilliárdjának lenyúlása, banki különadó) próbál túlélni - a rendszerszintű átalakításoknak neki sem kezdett. Nem tett semmit a kis- és középvállalkozások, illetve -birtokok helyzetbe hozásáért, holott a holland és a dán példa megmutatta, hogy ezeket sikerre lehet vinni. Orbán kormánya viszont a nagybirtokot támogatja: mintagazdasággá nyilvánították például Csányi Sándor OTP-vezér több ezer hektáros birtokát. Hát mire lesz ez minta? Két-három ilyen akad az országban. Szóval a gazdaságban senki nem tett semmit a versenyképességért, a termelékenységért és a szerkezeti változásért - miközben a humántőkébe sem fektetett be senki, sőt: a kormány csak kivonta a pénzt az oktatásból és az egészségügyből.
- Ez az oka, hogy hiába futnak be az uniótól ezermilliárdok, azok mégsem képesek a gazdaságot megerősíteni?
- Az uniós pénzek sorsa duplán fájó. Egyrészt a közösségi források felhasználásához borzasztó korrupció társul. Másrészt csak nagyon kevés pénz jutott az érdemi fejlesztésre - utakon kívül stadionokra, játszóterekre stb. ment a támogatás. A termelőtőke nagysága nem nőtt: így sem az áruk mennyiségét nem sikerült növelni, se a technológiákat nem modernizálták. Az uniós pénzek felhasználása leginkább arról szólt, hogy miképp lehet a legkönnyebben jogcímet kreálni a közösségi támogatások kifizetéséhez.
- A kormány szerint igenis produktív a gazdaság, ezt bizonyítja, hogy a folyó fizetési mérleg pozitív - azaz több pénz jön be az országba, mint amit kivisznek.
- De minek köszönhetően? Egyfelől az export miatt - ennek 80 százalékát a külföldi cégek állítják elő. Másodsorban azért pozitív a mérleg, mert évi 2 ezermilliárd uniós pénz érkezik, illetve a külföldön dolgozók mintegy 1000 milliárdot utalnak haza. Ez pedig ellensúlyozza, hogy a külföldi tulajdonú cégek évente mintegy 2400 milliárdnyi profitot visznek ki - igaz, cserébe megtermelik a GDP negyedét, mintegy 9 ezermilliárdot.
- Mi történne, ha az uniós források elapadnának és a külhonban dolgozók nem küldenének pénzt?
- Részben mindjárt kiderül: a kabinet - nyilván a választásokra való tekintettel - el akarja költeni a 2021-ig járó összes uniós pénzt 2018-ig. Pedig ha nem jön uniós pénz - és nem utalnak a külföldre szakadt hazánkfiai -, teljesen leáll a gazdasági növekedés, sőt egy százalékkal csökkenhet is a gazdaság teljesítménye. Azaz egyértelműen lélegeztetőgépen vagyunk. Ráadásul amennyiben a hagyományos autóiparban (ez Magyarországon húzóágazat) valami miatt - például az elektromos autók gyors elterjedése okán - kitör a válság, ennél is sokkal rosszabb lesz a helyzet. És ezt kell ünnepelni? Ezt kommunikálja sikereként a kormány?
- Meg azt, hogy megvédi a külföldtől a magyarokat, ezért épít állami monopóliumokat, legyen szó a nemzeti közműszolgáltatóról (gáz, villany, telefon), esetleg a közétkeztetésről. A monopólium védi vagy inkább erősíti az emberek állami függését?
- Azt gondolom az utóbbi igaz. Bár Orbán Viktor remekül látja, hol vannak a problémák - ezzel nyerte meg a Fidesz a választásokat -, a bajokra adott válaszai rosszak: a mindenáron való központosítás elve is abszolút hibás. Hogy ez a régi szocialista emlékeiből jön, vagy a természete olyan, hogy imád vezetni, azt nem tudom, de úgy tűnik, a miniszterelnök azt hiszi: csak az a biztos, amit ő felügyel, ami központi kézben van. Tény, a centralizációnak akadnak előnyei, az egyik az, hogy amit az állam ural, azt nagyon gyorsan meg tudja változtatni.
- A KLIK példája mintha azt mutatná, hogy a gyors központosítás nem sikertörténet.
- Na, ez az! Nem egy nonszensz dolog, hogy egy kréta felhasználásáról egy központban döntenek? Sírtunk és nevettünk a szocialista tervutasításos rendszeren, abban mondták meg, hogy a bonyhádi zománcárugyárban hány húszliteres lábost csináljanak. Hát honnan tudták volna, hányra van szükség - vagy őrült nagy láboshiány volt, vagy brutális túltermelés. A központosítás nem orvosolja a bajokat, ha megtöbbszörözik az irányítási láncot, akkor csak romlik az adott terület teljesítménye - legyen szó a KLIK-ről a közoktatásban, a kancellári rendszerről a felsőoktatásban vagy a Nemzeti Turisztikai Ügynökségről az idegenforgalomban. A centralizáció egyre jó: őrülten megnöveli a pazarlást. És egyértelmű, hogy a központosítás pótcselekvés: azt hivatott elfedni, hogy a hatalom képtelen kitalálni, mit is kellene/akar csinálni az adott területen. Az erőltetett központosításnak egyetlen esetben van, pontosabban lenne létjogosultsága: ha hadigazdálkodás van. A szovjet hadigazdálkodásból nőtt ki a szocializmus, és a vezetők szeme előtt ott lebegett a cél, a világforradalom. Ekkor volt jogosultsága annak a mondásnak, hogy ágyút kell gyártani és nem vajat. De minden más esetben majd a piac eldönti, hogy mennyi ágyú kell és mennyi vaj.
- Meg tudná becsülni, hogy a központosító hatalom a gazdaság mekkora részét mozgatja?
- Direkt módon legalább a gazdaság 40-50 százalékát irányítja a kormány, de nyilván számolni kell a közvetett hatással is, például akkor, amikor a gazdasági környezet kialakítja. Nehéz úgy élni, hogy Magyarország hét régiójából négy az EU legszegényebb térségei közé tartozik, mivel a kormányzati célok csak Budapestet, Közép- és Nyugat-Magyarországot ,,építik".
- Az a mondás, hogy az államnak kell eldöntenie, mire és hova ad pénzt, ugyanis hiányzik a prosperitáshoz szükséges vállalkozói réteg. Amikor a sok uniós támogatást besöprő nagybirtokrendszert építi a kabinet, vagy építőipari vállalatokat tol meg, akkor nem a hazai, a jövőbe majd befektető tőkésosztályt formálja?
- A kormány nem vállalkozást ösztönöz, baráti oligarchahálózatot épít ki. Ezt bizonyítja, hogy amikor összeveszett a miniszterelnök Simicska Lajossal, akkor minden pozíciójából elkezdték kiszorítani és az új csókosokat próbálják helyzetbe hozni. És Mészáros Lőrincet vagy Garancsi Istvánt sem azért támogatja, mert ezzel egy-egy szektort ösztönöz, hanem azért, hogy a politikai hatalmát megtámasztja néhány nagyvállalkozó, ráadásul mivel egy koncentrált-centralizált szféráról van szó, csak pár szereplővel kell kiegyeznie - és ezek az oligarchák gazdasági oldalról biztosítják a hatalmat. Aki viszont kimarad a támogatotti körből, az lehetetlen helyzetben van. Nincs igazi vállalkozásösztönzés. Noha anno írtunk róla tanulmányokat, hogy legyen és miképp - például a mezőgazdaságban azt, hogy 50-200 mezőgazdasági vállalkozó létrehozhat egy komplett termelésrendszert, az állam meg hitelt nyújt a feldolgozó kapacitások kiépítéséhez.
- Termelői, feldolgozói szövetkezetről beszélünk?
- Igen, huszonöt évvel a rendszerváltás után merjük kimondani: szövetkezet - ami egyébként naggyá tette Dániát. Nem az orosz kolhozra gondolunk. Két lehetőség van: vagy azt mondjuk, hogy a mezőgazdaságban legyenek Csányik, több ezer hektárral, magas gépesítettséggel, kevés alkalmazottal, és termeljenek gabonát kis hozzáadott értékkel, vagy 30-80 hektáros kisbirtokokat hozzon helyzetbe az állam, és termeljenek nagy hozzáadott értékkel, sok alkalmazottal gyümölcsöt, zöldséget, amit a közös szövetkezetük akár exportálni is tud.
- Ha a nagybirtokrendszer mindent visz, mi lesz a falusi gazdákkal?
- Nagy részük kénytelen lesz otthagyni a vidéket, legrosszabb esetben a nagyvárosok peremére költöznek - majd nálunk is lesznek bádogvárosok, mint Dél-Amerikában.
- Nem túloz?
- Nem. Semmit nem tud csinálni a faluban. Épp ezért kéne helyzetbe hozni a megmaradt kisebb gazdálkodókat, például úgy, hogy 100 hektáros tulajdonig adómentes a vállalkozás által használt föld, aztán ahogy nő a terület, úgy emelkedik az adóteher, az 1000 hektár feletti birtokokat pedig dézsmajelleggel kellene kőkeményen sarcolni. És persze legyen összeszámítás: az nem járja, hogy a gyerekeknek is van több száz hektárja, meg az asszonynak is - de nem egyben adózik. Nonszensz, hogy ma ugyanolyan koncentrált a földvagyon, mint a két világháború között.
- A kis- és középvállalkozások esetében az MNB azt látszik csinálni, amit ön mond: nagyon kedvezményes hitelekkel juttatja tőkéhez a szféra szereplőit. Akkor miért nem mozdul ez a szektor?
- A jegybanknak csak az első ilyen akciója volt igazán sikeres, akkor a vállalkozások a régi, magas kamattal terhelt hiteleiket cserélték le az alacsony kamatozású MNB-s kölcsönökre. Most egyre kevesebben élnek a lehetőséggel, de a kereskedelmi bankoknak kötelező átvenni a jegybanktól valamennyit ezekből a kedvezményes hitelekből, ebből fölösleges pénzük keletkezik, amit állampapírra költenek - így teljesítik azt az előírást, hogy adott mennyiségű tőketartalékot kell tudniuk felmutatni állampapírban.
- Jól értem, hogy a Matolcsy György vezette jegybank tőkéjéből vesznek állampapírt a bankok, azaz az MNB finanszírozza a magyar államot, illetve segíti elő az államadósság visszafizetését, majd amikor eljön a kamatfizetés ideje, kereskedelmi bankokat juttat pénzhez?
- Nagyjából ez a helyzet. Mégpedig azért, mert az tilos, hogy a jegybank állampapírt jegyezzen le, azaz áttételesen teszi mindezt. Az állami kiadásokat pénzteremtéssel finanszírozza a jegybank.
- Egyébként az rendben van, hogy a jegybank közvetlenül próbál belenyúlni a gazdaságba?
- Dehogy van! Csak a monetáris politikát alakíthatná, illetve a hazai fizetőeszközt védhetné. Amúgy gazdasági tevékenységet sem folytathatna.
- Pedig a nyereségéből épp közgazdászokat készül képezni.
- Klientúrát akarnak. Ugyanaz zajlik, mint a szocializmusban: a régi polgári közgazdászokat kiszorították és helyettük jöttek a marxista közgazdászok. Láttuk, milyen eredménnyel.
Névjegy
Mellár Tamás
Közgazdász, az MTA doktora.
Az első Orbán-kormány idején irányította a Központi Statisztikai Hivatalt, dolgozott a Századvég Gazdaságkutató Zrt. kutatási igazgatójaként, most a Pécsi Tudományegyetem tanára.
(vh)
Bal-Rad komm: Hát van némi kivetnivaló Mellár úr összehasonlítgatásaiban. Mert valahogy azokból kimaradt a szocializmus EREDMÉNYEINEK az összehasonlítása jelenünk viszonyaival. Amit a kommunista “klientúra" vezetésével ez a nép megalkotott (az AKKORI RENDSZER kétségkívül meglévő és felróható hibái dacár, AMIK HIBÁK VOLTAK!-de nem bűnök!) és amely KÖZEL NEGYVENÉVES ALKOTÁST honi bűnbandáink tíz év alatt nyomtalanul eltüntettek!
Mellár úr NEM SZOVJET TÍPUSÚ szövetkezetekre gondol, hanem dán és holland típusúakra. LEHETETT VOLNA KÖZVETLENÜL A RENDSZERVÁLTÁS UTÁN, egy igazságos privatizációval, de hát akkoriban a LÉNYEG NEM EZ VOLT!
DE MARADGATOTT IS volna az a szövetkezeti forma-DE PIACAINKKAL EGYÜTT! Meg a rá telepített feldolgozóiparral együtt!
A RÉGÓTA MŰKÖDŐ DÁN, HOLLAND PÉLDA pontosan az alapvető hiányossáégokra mutat rá!
ITT FELSZÁMOLTÁK AZ ALAPOKAT, pontosan a dán és a holland érdekeknek megfelelően.
A MAGYAR gazdaság más egyéb területeit ugyanígy, ugyanilyen érdekek mentén számolták fel! Mellárok, Chikánok, Csillagok, Bauerek stb. “súgásai" alapján.
A szocializmus időszakát összemosni a döbrögizmussal ordas nagy csúsztatás. A horthysta “urambátyámozós, rokonyi-kliensi rendszerrel" bizony megállja az összehasonlítás a helyét.
Mellár úr rá kellett volna, hogy világítson: MAGYARORSZÁG TELJESEN KI VAN VÉREZTETVE GAZDASÁGI TÉREN!
Feje, végtagjai tőből levagdosva, teste széttrancsírozva! HA NEM UTALNÁNAK HAZA NYUGATRÓL...-panaszkodik Mellár. Bizony igaza van!
DE NYUGATRA AZÉRT MENTEK, MERT IDEHAZA PUSZTULÁS VOLT/VAN/LESZ!
Amit a mekkmesteri jegybank úgy szolgál ahogy szolgál.
Mellár Tamás elmondta, hogy nagy a baj, és így nem mehet tovább, mert még nagyobb lesz a baj!
De azt nem mondta, hogy mit is kéne csinálni?! Amit mondott, annak ellene hat politikai-gazdasági-katonai szövetségi rendszerünk! Az EU-NATO STRUKTÚRÁNAK ÉS HAZAI KÉPVISELŐINEK EZ ÍGY TÖKÉLETES!
CSAKIS EZ A JELENLEGI STRUKTÚRA GARANTÁLJA AZ Ő ÉRDEKÜKET! Hogy Magyarország érdeke mit kívánna? Na az őket nem érdekli!
Márpedig Magyarország és a MAGYAR NÉP ÉRDEKE homlokegyenest mást kíván!
Más szövetségi rendszert, más társadalmi formációt! Szocializmust! A nagytőke államosítását, az oktatás központosítását és ellenőrzését, a mezőgazdasági nagyüzemi forma újbóli kialakítását.
Ha úgy tetszik, le van írva a Magyar Népköztársaság Alkotmányába! Elő kell venni, le kell porolni, aktuálisan meg kell reformálni-és LEHET MAGYAR TALPRAÁLLÁS!

http://alkotmany.hu/alkotmanyok/hatalyos/hatalyosalkotmany.pdf
Hosszú idő, és tisztességes-áldozatos-verejtékes munka eredményeként!


http://www.balrad.com/2016/03/06/csak-az-elso-ejszaka-joga-hianyzik/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ki nevet a végén?
  2016-03-06 12:14:28, vasárnap
 
  Ki nevet a végén?


Posted on 2016-03-06 by Admin

Hatalmasat nyer a minimálbér-emeléssel az állam

Noha idén egy hajszállal csökkent a személyi jövedelemadó mértéke, az elmúlt években történt változások az állam malmára hajtották a vizet.
Mint azt már tudjuk - és az érintettek tapasztalták is - a minimálbér összege idén bruttó 111 ezer forintra emelkedett a tavalyi 105 ezerről. Ez 5,7 százalékos emelés, aminél nagyobbra nagyon régen volt példa, nettóban pedig 7,3 százalékos pluszt jelent ez a 6000 forint. Kézhez ugyanis a korábbi 68 775 forint helyett már 73 815-öt kapnak azok, akik minimálbérre vannak bejelentve.

Az elmúlt pár évben - 2010 óta - összesen a bruttó bér 37 500 forinttal, vagyis 51 százalékkal emelkedett. Mivel azonban az adózás terén is voltak jelentős változások, a nettó emiatt eltérő mértékben változott. Egyrészt kivezették ugyanis az alacsonyabb keresetűeknek könnyebbséget jelentő adójóváírást, másrészt a személyi jövedelemadó kulcsa is módosult. A minimálbéresek vonatkozásában először 17-ről 16 százalékra, majd idén 15 százalékra csökkent. Mindezek eredményeként a bruttó bér 51 százalékos növekedése mellett a nettó kereset csupán 13 579 forinttal, vagyis 22,5 százalékkal emelkedett 6 év alatt.
Míg 2010-ben egy minimálbéres 13 264 forintnyi adót fizetett a bruttó 73 500 forint után, addig idén ez már 37 185 forintot jelent a bruttó 111 ezerre. Egyszerűbben megfogalmazva, az adóterhelés a 2010-es 18 százalék után idén már 34 százalékot jelent.
Mivel a munkaadói járulékok területén ilyen drasztikus változások nem voltak, a munkáltató akárcsak 2010-ben, úgy idén is 28,5 százalékot fizet a dolgozója után a bruttó béren felül.
Az eddig részletezetteken miatt az adóváltozások eredményeként (vagyis a munkavállalói adófizetés növekedésének köszönhetően) az állam lett a legnagyobb nyertese az elmúlt évek minimálbéremeléseinek.

Mivel a dolgozó többet adózik az adójóváírás kivezetése miatt, az államkasszába egyetlen minimálbéres alkalmazott után a 2010-es 34 212 forint helyett idén már 68 820 forint jut adó és járulékok formájában. A növekedés mértéke 101,2 százalékos.
Vagyis míg a dolgozó a béremeléseknek köszönhetően 22,5 százalékkal vihet haza többet, addig az államkasszába 101,2 százalékkal több pénz folyik be.
(mfor)
Bal-Rad komm: “...Vagyis míg a dolgozó a béremeléseknek köszönhetően 22,5 százalékkal vihet haza többet, addig az államkasszába 101,2 százalékkal több pénz folyik be..."
-Talán így már érthető, hogy Döbrögi miért akar bármi áron minél agyobb rabszolgahadat?
A TELJES FOGLALKOZTATOTTSÁG csodaszlogenjével való büszkélkedésen túl.
Nyilván sok olvasónk emlékszik még a “Ki nevet a végén?"-dobókockás társasjátékra. Hát ez valami hasonló, a VÉGEREDMÉNYT ILLETŐEN!
DÖBRÖGIÉK NEVETNEK! MERT ADÓ EZ! ADÓBEVÉTEL!
Nem fegyverrel rabolják el!



http://www.balrad.com/2016/03/06/ki-nevet-a-vegen/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elbukott Szlovákiában a döbrögista kegyencpárt
  2016-03-06 12:06:41, vasárnap
 
  Elbukott Szlovákiában a döbrögista kegyencpárt

Posted on 2016-03-06 by Admin

Nem jutottak be a pozsonyi parlamentbe

Robert Fico kormánypártja az Irány - Szociáldemokrácia győzött, de elvesztette parlamenti többségét a szombaton tartott szlovákiai választásokon a szavazatok bő 90 százalékának összeszámolása alapján. A magyar kormány által támogatott Magyar Közösség Pártja nem érte el az 5 százalékot. A Most-Híd vegyes párt, Bugár Béla vezetésével viszont ott lesz a törvényhozásban.

fico
A Robert Fico vezette, Irány - Szociáldemokrácia a voksok 28,65 százalékát szerezte meg. Egy ilyen eredmény, pirrusszi (veszteséggel is felérő) győzelemként értékelhető, ugyanis mind a voksolás előtti felmérésekhez, mind a négy évvel korábbi eredményekhez képest visszaesést jelent a párt számára. A számok azt mutatják, hogy Robert Fico elveszítette a lehetőségét annak, hogy önállóan alakítson többséggel rendelkező kormányt, sőt - a többi befutó összetételét és eredményeit tekintve - az is kérdésessé vált, hogy képes lesz-e koalíciós kormány megalakítására.
Robert Fico a pártja által elért eredményre reagálva azt mondta: jobb szereplésre számítottak, de ennek ellenére tény, hogy a választásokat megnyerték, ami arra kötelezi őket, hogy megpróbáljanak kormányt alakítani. A leendő parlament összetételéről azt mondta, hogy “nagyon összetett a helyzet". Arra a kérdésre, hogy mely pártokat készülnek megszólítani koalíciós ajánlattal, kitérő választ adott.
A második legjobb eredményt a Szabadság és Szolidaritás nevet viselő liberális mozgalom szerezte 11,47 százalékkal. A harmadik helyen az Igor Matovic vezette Egyszerű Emberek és Független Személyiségek (OLaNO) mozgalom végzett, a Daniel Lipsic nevével fémjelzett Nova párt jelöltjeit is listáján indító mozgalom a voksok 10,74 százalékát kapta.
A negyedik legjobb eredményt a Szlovák Nemzeti Párt érte el a szavazatok 8,74 százalékát megszerezve, az ötödik helyre pedig meglepetésként a Marián Kotleba vezette, a szlovák sajtó által szélsőjobboldaliként jellemzett Mi Szlovákiánk - Néppárt (LS-NS) futott be 8,17 százalékkal.
A hatodik hely a Most-Híd vegyes párté 6,61 százalékos eredménnyel. A hetedik helyen, meglepetésként - a Boris Kollár vállalkozó vezette Család vagyunk (Sme rodina) nevet viselő csoportosulás áll 6,58 százalékkal.
A nyolcadik helyen egy eddig ugyancsak parlamenten kívüli, új párt, a Kereszténydemokrata Mozgalomból (KDH) kilépett Radoslav Procházka alapította Háló (Siet) áll, nekik a választók 5,47 százaléka szavazott bizalmat.
A Magyar Közösség Pártja (MKP) a szavazatok 4,46 százalékát szerezte meg, így az 5 százalékos küszöb miatt nem jutott be a szlovák törvényhozásba.
“Nincs győztese ezeknek a választásoknak, mert senki sem tud magabiztosan kormányozni" - jelentette ki az eredményekre reagálva Berényi József, az MKP elnöke hozzátéve, hogy a felvidéki magyarság viszont vesztett. Hangsúlyozta: nagyon sok nem hagyományos párt került a parlamentbe, nagyon nehéz négy év előtt áll az ország és a politikai stabilitásnak Szlovákiában vége.
Az MKP eredményéről azt mondta, hogy a politikai megosztottság nagyon komolyan befolyásolta a választás eredményét, a párt vezetősége a végeredmények kiértékelését követően majd levonja a konzekvenciákat.

Hasonlóan borúlátón értékelte pártja szereplését Bugár Béla, a Most-Híd elnöke. Mint mondta: kétszámjegyű eredményt vártak, és a 8 százalék alatti eredmény nem értékelhető jónak, ezért annak okait ki kell elemezniük. Bugár Béla egyelőre nem kívánt nyilatkozni arról, hogy a parlamentbe bekerült pártok közül melyekkel folytatna koalíciós tárgyalásokat.
Megfigyelők szerint a parlamenti választás eredménye rendkívüli meglepetésként értékelhető, és egyidejűleg megkérdőjelezi a pártok támogatottságáról készített előzetes felmérések megbízhatóságát, amelyek a parlamentbe bejutó 8 párt közül legalább kettőnek, a Boris Kollár vezette Család vagyunk (Sme rodina) és a Marián Kotleba vezette Mi Szlovákiánk - Néppárt várható eredményét alaposan a bejutási küszöb alá mérték.
A választás részvételi aránya 59,39 százalék volt, ami némileg meghaladta a 2012-es előrehozott parlamenti választásokét.
(Forrás: MTI)
Bal-Rad komm: Bármily furcsán hangozhat is, a tegnapi szlovákiai választásokon Döbrögink veszítette a legtöbbet. Mert bár erősödött a muszlim migrációellenes vonal, ahhoz nem tudott a Nemmzetthvezető által futtatott és bőkezűen apanázsolt MKP csatlakozni! Így aztán Róbert koma kevésbé lesz befolyásolható a Felcsúff-környéki rablóvárból. Ráadásul Bugárék meg egyáltalán nem is szívlelik a mostani magyarországi kurzust.
Ficonak IS JOBBAN ODA KELL FIGYELNIE ezentúl minden lépésére, mert csak olyan koalíciós partnerekre fog lelni, amelyek nem éppen magyarbarátságukról, és kiváltképp nem Döbrögi imádókként ismertek. A potenciális parlamenti ellenzékről pedig már nem is beszélve.
Egy másik tanulsága is LEHET a tegnapi szlovákiai választásoknak.
“...egyidejűleg megkérdőjelezi a pártok támogatottságáról készített előzetes felmérések megbízhatóságát..."
Bizony-bizony!
MINÉL TÖBBEN MENNEK EL SZAVAZNI, ANNÁL INKÁBB BORULNAK A KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁSI ELŐJELZÉSEK!

http://www.balrad.com/2016/03/06/elbukott-szlovakiaban-a-dobrogista-kegyencpart/


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyar kormány több ezer lengyel barátja érkezik március 1
  2016-03-06 11:12:01, vasárnap
 
  Hmm...Csak nem műveleti területté nyilvánította a TEK?
Lesznek mesterlövészek is?
Lesznek "lelkes" fizetett fiatalok is?
A különvonattal érkező lengyelek jelenlétükkel is ki akarják fejezni, hogy támogatják Orbán Viktornak a nem rá szavazókkal szembeni politikáját.
Importálni kell a forradalmárokat. Elfáradt a CÖF?
Van az a zltoyi mennyiség , amiért még a lengyelek egy része is elnézi Orbánnak, hogy Putyin egyik csatlósa lett.
"Arra kérjük lengyel barátainkat, hogy ecetes halat, pierogit, zubrowkát, krówkát kellő mennyiségben hozzanak. Az őstermelői piacot ideiglenes jelleggel megnyitjuk."

Most akkor a beszédnél lesz lengyel szinkrontolmács? Vagy csak megmondják neki, hogy kussoljanak szépen, amíg a barom beszél, nem érdekes mit mond, lényeg, hogy utána nagy ováció, meg dwa bratanki meg pfúj EU....Az éljen sokáig Putyin-ról, mint jelszóról még azért egyeztetnek.

Mindenki hozzon magával még egy tanárt !


****************************

A magyar kormány több ezer lengyel barátja érkezik március 15-én

Magyari Péter
politika
március 5., szombat 22:27


Az Origo értesülése szerint 3 - 4 ezer lengyel is érkezhet március 15-én Budapestre. Az utazást a Gazeta Polska című lapban hirdetik, korábban is ott szervezték a magyar állami ünnepre érkező szimpatizánsokat.

A mostani lengyel kormányt támogató lap tavaly kivételesen nem szervezte meg az utazást, mert kifogásolták, hogy Orbán Viktor túlságosan jóban van Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. A fenntartások azóta elmúltak, a lengyel szervezők megértették, hogy Orbán és Putyin csak üzletről beszélgetnek.

A különvonattal érkező lengyelek jelenlétükkel is ki akarják fejezni, hogy támogatják Orbán Viktor menekültekkel szembeni politikáját. (Origo)


http://444.hu/2016/03/05/a-magyar-kormany-tobb-ezer-lengyel-baratja-erkezik-marci us-15-en

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Trump győzni fog, ha nem megvásárolható, ha nem megzsarolhat
  2016-03-06 10:31:20, vasárnap
 
  Trump győzni fog, ha nem megvásárolható, ha nem megzsarolható, és ha nem ölik meg


2016/03/05 transyadmin


Mivel Trump nem zsidó pénzeken kampányol (ezeket visszautasította!!!) úgy néz ki a Trump-csapat engedi az esélyes Hillary Clintont csőbe futni. Reméljük így még sok csontváz kibukhat a Clinton család 7 lakattal lezárt szekrényéből. Ezek közül vegyünk ki csak néhányat (a sok csontváz közül), melyek részben, érdekes módon, “elkerülik" a fősodrú média figyelmét (értsd: agyonhallgatják!!!):

-Hillary Clinton leszbikus lett; ez a gyanú rég tartja magát; de homoszexuálisnak lenni ma már büszkeség, mégpedig “meleg büszkeség"! Csak be kell írni a google.com képkeresőbe és özönleni fognak a képek: Hillary Clinton lesbian!
-A Clinton család sátánista; szintén csak be kell írni a keresőbe és jönni fognak a képek, amint a sátánisták jelét mutatják az ujjaikkal, ily módon üzenve a köreiknek, meg mindenkinek, aki ezt érti!
-A legnagyobb titkot is fellebbentették most. Trumpnak csak használnia kell az információt: Chelsea Clinton nem Bill Clinton lánya!!! Azt is tudják, hogy ki a Chelsea apja: Webb Hubbell !!! Ez annyira biztos, hogy Trumpnak csak nyilvánosan követelnie kellene egy DNA tesztet, amivel Hillary Clinton sátánista politikusnőt rendkívül kényelmetlen helyzetbe hozza a választók előtt, de nem a futtatói előtt, mert azok ezeket a dolgokat jól tudják és zsarolásra használják! Mindhiába próbálták Chelsea rendkívül erősen megmutatkozó zsidó faji jellegeit számos plasztikai sebészeti műtéttel eltüntetni (lásd képgalériánkat!).
Véleményem az, hogy az amerikai politikában, amennyiben ezt Trump továbbra is erőteljesen akarja, -és nem megzsarolható és nem megvásárolható, és ki sem lövik, mint Kennedyt-, tősgyökeres változás fog bekövetkezni. Ehhez elég, ha továbbra is támogatja az amerikai hadsereget és a fegyveripart (ezt teszi is!) és APRÀDONKÉNT ELŐVESZI A FENT FELSOROLT TITKOKAT ÉS KIBUKTATJA ŐKET, MINT CSONTVÁZAKAT, VAGY OSZLÓBAN LÉVŐ BÜDÖS HULLÁKAT A CLINTON CSALÁD HÉTPECSÉTES SZEKRÉNYÉBŐL. Szégyen és gyalázat, hogy az Amerikában kialakult zsidó PT (Párhuzamos Társadalom) nemképes tagjai közül tisztességes és becsületes tagot felépíteni és magas politikai pozícióba juttatni. De ugyanúgy szégyen és gyalázat lehetne a magyarországi PT tagjainak, hisz 1990-ben képesek voltak, -az aljas paktumukkal a háttérben-, egy patkányt a magyar köztársasági székbe juttatni: Göncz Árpádot, akit 1956 után az 56-os politikai foglyok spiclijeként, börtön besúgójaként, fogolytársai patkánynak neveztek. Hisz a közmegvetett besúgok között is a legalja a börtön besúgó, a patkány!
De a zsidó PT tagjaira ez jellemző, ilyenek ők: börtön besúgó patkányok, sátánisták, élősködők, minden pozitív emberi tulajdonság hiányában uralkodni vágyó erkölcstelen feltörekvők! Egyszóval: cionisták!!!


Néhány link a képgaléria mellé támogatásként:

http://www.thepoliticalinsider.com/huge-scandal-chelsea-isnt-bill-clintons-daught er/
http://letsrollforums.com//bill-and-hillary-clinton-t30237.html?s=41f6ec3a23c04da 20d72839888a52a8e&
Video, melyben Chalsea Clinton származásáról csevegnek (angol nyelven, angol felirattal):
Larry Nichols a Clinton dinasztia megalapításáról, avagy Chelsea félépítéséről (angol nyelven, angol felirattal):

És ebben az ügyben összegyűjtött kis része a képeknek, a képgaléria!
Bill Clinton a sátánisták jelét mutatja
Bill Clinton a sátánisták jelét mutatja
Bill Clintont pedofíliával is vádolják. Felesége meg egy erőszakos latornak (szó szerint mutherfucker = anyabaszó).
Bill Clintont pedofíliával is vádolják. Felesége meg egy erőszakos latornak (szó szerint mutherfucker = anyabaszó).
A kép eredeti cime: Bill-with the daughter of Hillary-Chelsea-clinton.
A kép eredeti cime: Bill-with the daughter of Hillary-Chelsea-clinton.
Mellbevágó szépség és hasonlóság! Lánya és apja: Chelsea Clinton és apja Webb Hubbell.
Mellbevágó szépség és hasonlóság! Lánya és apja: Chelsea Clinton és apja Webb Hubbell.
Chelsea Clinton a temérdek pénzbe kerülö szépségsebészeti beavatkozasok utan: még mindig a biológiai apjára hasonlít!
Chelsea Clinton a temérdek pénzbe kerülö szépségsebészeti beavatkozasok utan: még mindig a biológiai apjára hasonlít!
Chelsea Clinton és az apja Webb Hubbell. Itt még előreugró csimpánz majom fogakkal.
Chelsea Clinton és az apja Webb Hubbell. Itt még előreugró csimpánz majom fogakkal.
A leleplező film első képkockája (lásd a videót)


A cikket összeállította, mélységes utálkozás közben
TRANSYADMIN

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)


https://internetfigyelo.wordpress.com/2016/03/05/trump-gyozni-fog-ha-nem-megvasar olhato-ha-nem-megzsarolhato-es-ha-nem-olik-meg/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kórkép a rendszerváltástól eltelt két évtizedről 1. rész
  2016-03-06 10:24:51, vasárnap
 
  Kórkép a rendszerváltástól eltelt két évtizedről 1. rész
|
Doki 2016. március 6., vasárnap 05:41

Írta: Virág Elvtárs

Az ideológiai alapon világnézeti, vagy vallási alapon szerveződő és kiépülő társadalmi modelleka vallási és világnézeti különbségek miatt megosztják a társadalmat. A kormányzó pozicióba kerülőirányzat, párt, a megszerzett politikai hatalmat a képviselt társadalmi csoport érdekeinek érvényesítésére használja fel. Koaliciós partnerek révén, valamint jól megválasztott választási Rendszerváltás újratöltvepropagandával, demagógiával és hitegetéssel tőlük független szavazói tömegeket csábítanak maguk mögé, azonban a csatlakozó csoportok érdekeinek képviseletét, csak a választások közeli időszakban szavakban vállalják fel. A ciklus ideje alatt azonban csak közvetlenül az irányzathoz kapcsolódó szűkebb csoport érdekeinek megvalósítására törekednek. A választások előtt látszólagos kedvezményekkel, növelik a szavazó bázisukat. Összegezve az ideológiai alapon egy, vagy többpártrendszer formájában működő demokráciák, a vezető párthoz közeli csoport anyagi előnyének biztosítását valósítja meg. A népesség egészének érdekei háttérbe szorulnak.

Demokrácia leplébe csomagolva az egyenlőség jelszava alatt például, az egykulcsos adó rendszer, a gazdagok gazdagodását és a középrétegek és a szegények elszegényedését valósítja meg.

Még a XIX. század kapitalizmusának arányos közteher viselési elvét is sutba dobták.

Ma Magyar országon a rendszerváltástól a kapitalizmus kiépítése zajlik, de nálunk nem a nyugat-európai országokra jellemző szociális piacgazdaság valósul meg, hanem a korai angliai kapitalizmus bekerítések időszakára jellemző vadkapitalizmusa dúl. ,,Mindegy, hogy honnan származik a tőke, rablásból, gyilkosságból,"- csalásból, antallvagy olajszőkítésből, csak működő tőkévé válljon,- mondta egyik miniszterünk. A tűzközeliek, sógor-koma pártbarát széthordta a 40 év alatt kiépült állami vagyont, ehhez a politika 2000 milliárd forint összegű ,,E" hitellel asszisztált. A munkahelyteremtő hitelt haverok kapták, akik nem létesítettek munkahelyeket, sőt utcára szórták a dolgozó tömegeket, ezzel megszegték az ,,E" hitel feltételeit, de senkinek nem kellett visszafizetni ezt az irdatlan összeget. A rendszerváltáskori vállalti menedzsment tagjai szándékosan veszteségbe taszították a saját cégeiket, és leértékelt áron:

vagy ,,E" hitellel megvették saját maguk,
vagy kivitték 3.000.000 Ft törzstőkéjű Kft-kbe a milliárdos vállalti vagyonokat, amit becsődöltettek, és így szinte ingyen kerülhetett saját tulajdonba.
vagy kenőpénzért átjátszották külföldi rablótőkéseknek, akik eladták az eszközöket, megszüntették a termelő iparágakat, azaz a külföldi cégek hazai konkurenseit.

2x 4 év alatt megszűnt a vegyipar, hiradástechnikai ipar, textil és papíripar, autóbusz és motorkerékpár gyártás, szétverték az európai élvonalhoz tartozó mezőgazdaságot, állami gazdaságokat és TSZ-eket. Örülhettek a francia, holland, dán és német parasztok, megszűnt a magyar versenytárs, és kinyílt a kelet-európai piac számukra.

Hab a tortán az az Antal kormányra jellemző filozófia, mi ideológiai alapon nem szállítunk az orosz piacra, átengedtük a teljes orosz piaci részarányunkat, elvesztve az export piacainkat.

Kapolyi László és cégtársai ,, Energia racionalizálásra" hivatkozva felszámolták a hazai bányaipart, szén, urán és ércbányákat is, mert hogy olcsóbb a lengyel szén, ez igaz is volt a hazai bányák bezárását követő másnapig.
A hazai termelés szinte nullára esett vissza, mindent nyugati cégek szállítottak a magyar piacra.
Extra szolgáltatásként kontrol nélkül beengedték a multinacionális kereskedelmi láncokat, és bankokat, biztosítókat, azaz eladták a hazai belső piacot, hazai vásárló erőt.
Csodálkozunk azon, hogy eladósodott az ország, mindenki külföldi terméket vásárolt, amit devizáért kellett behozni, úgy hogy az export minimálisra csökkent. Az átkosra jellemző kivitel és behozatali egyensúlyra törekvés megszűnt, kikerült a kormányzati politika feladatai közül.
Lelkesen örültünk annak, hogy konvertibilis lett a forint, bármennyi valutát lehetett vásárolni, de nem számoltak a következményekkel, felemelt kézzel tűrte, sőt asszisztált a pénzügyi kormányzat, hogy a nyugati bankszivattyú kiszívja a nemzet által megtermelt nemzeti jövedelmet.

( Német Miklósék 24 milliárd USA dollár államadóssággal adták át a konyeckormányzást, amiből felépült egy kevés autópálya, 3 millió panel lakás, KOMLÓ, Dunaujváros, Kazincbarcika, Tisza Újváros, Uránváros, - Kertváros, Nevelési Központ, európai szintű oktatási és egészségügyi rendszer, európai szintű mezőgazdaság, stb.)

Most az államadósság 28.000 ezer milliárd Euró, és ebből nem épült semmi, az ország javára. Persze ofsort cégeken kikerült néhány új gazdag számlájára horribilis összeg. Mexico-i olajcéggel rendelkező hazánkfia, sem munkával kereste meg hozzá a tőkét. Kapolyi hálából az energia racionalizálási programért saját maga gazdálkodott az orosz államadóssággal.

Nagyon megszolgálták a rendszerváltás után működő pártok a nyugati párttársaiktól kapott hatalomba jutást elősegítő pénzügyi támogatást.

A rendszerváltástól tevékenykedő politikai elitre, diplomáciai és szakmai analfabétizmus volt a jellemző. Történelemtanár kormányfőnk újra felfedezte, és elkezdte kiépíteni a dzsentri magyar

Magyarországot. Zsinóros dolmány. Díszmagyar, sógor-koma érvényesülési rendszer, kéz kezet mos közélet, magyarkodás, nacionalizmus, és az egyre kiterjedő kispolgári magatartás, arrogancia.

Torgyán papa ,,kárpótlási jegy"játéka újabb ezer milliárdnyi adóssággal terhelte a jövő nemzedéket.

Persze az ügyvéd urak kárpótlási jegyen és egyes politikusok rokonai e hitellel intenzív földvásárlásba kezdtek, hogy majd jó pénzért eladják a külföldieknek. Ezek a földek azóta is csak parlagfüvet teremnek.

Ma Zala, Vas Győr-sopron és Somogy megye, és az Ormánság földterületeinek jelentős hányada az előbbi példát másoló ügyeskedők által előkészített zsebszerződésekkel külföldiek tulajdonába van.

A ,, nagy vezér" azt igérte felszámolják a zsebszerződéseket és visszaveszik ezeket a földeket, de ez csak egy volt a demagóg igéretei közül, pl. hogy a privatizációt felülvizsgálja. Nyilván nem érdeke, mert, ha piszkálódna, akkor kiderülne, hogy az Orbán ,,bányaművek" szintén nem lottó nyereményből épült fel.

(Következik: a politikai elit ellopta a rendszerváltást a társadalomtól)


http://patacsipilvax.hu/?p=56220
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kivándorlás: egyre többen mennének, közben Orbán a kintiek j
  2016-03-06 10:19:38, vasárnap
 
  Kivándorlás: egyre többen mennének, közben Orbán a kintiek jogfosztását nevezi sikernek
2016.03.03. 08:10 xatnego

David Cameron választási ígéretének megfelelően hamarosan kiírhatják Nagy-Britanniában a referendumot az ország EU-ban maradásáról. A ,,Brexit" támogatottsága folyamatosan nő a szigetországban, ám ha ez megvalósulna, az gazdaságilag elég rosszul érinthetné a briteket, ráadásul valószínűleg a skótok is kiválnának.

Ezt Cameron is nagyon jól tudja, ennek megfelelően reformokkal próbálja lecsitítani a közvéleményt. Cameron közben egy ideje már zsarolja az EU-t Nagy-Britannia EU-ból való távozásával. Ennek hatására most megkötöttek egy alkut, amelynek legnagyobb vesztesei a magyar, a lengyel és más Közép- Európából érkező munkavállalók lesznek.

Az elfogadott javaslat szerint Nagy-Britannia jogosult a ,,vészfék" behúzására, ami azt jelenti, hogy a Nagy-Britannián kívülről érkező EU-s munkavállalók számára a szociális támogatásokat hét évig korlátozhatja a szigetország. A brit nacionalisták szerint a kelet-európai munkavállalók többsége a szociális rendszeren ,,élősködik", ám a valóságban ez nem így van. A gyermeknevelés azonban szinte lehetetlenné válik a szociális támogatások nélkül.

01_orban_cameron_cz1.jpg

forrás: magyaridok.hu

Orbán unortodox sikere

Orbán Viktor ennek ellenére egy hónappal ezelőtt jókedvűen, tegeződve tartott sajtótájékoztatót ,,Daviddel". Orbánnak érdemi aggálya nem volt Cameron törekvéseivel, inkább terminológai finomságokban nem értett egyet a brit miniszterelnökkel. Eszerint a magyarok nem migránsok vagy neagyisten' a szociális rendszeren ,,élősködők", hanem becsületes európai munkavállalók. Magyarán, Orbánnak pont azzal a politikai korrektséget felülíró demagógiával van problémája, amit egyébként a magyar kormány előszeretettel alkalmaz (emlékezzünk csak vissza a kormány tavaly nagy vihart kavart ,,nem veheted el a magyarok munkáját" plakátkampányra). A brit törekvések tulajdonképpen kapóra jönnek a kormánynak, mivel az elvándorlás a nagy sikerű ,,Gyere haza, fiatal!" program ellenére is nagyon magas.

Orbán láthatóan semmit nem tett azért, hogy honfitársainkat ne érje hátrányos megkülönböztetés Nagy-Britanniában. Miért is tett volna, hiszen csupán pár tízezer magyar és családjaik érdekei állnak szemben az unió bomlasztásának távlati céljával. Hiszen a britek kilépéssel való zsarolása megtette a hatását: az elfogadott kompromisszum az EU egyik alapszabadságának, a szabad mozgásnak és letelepedésnek ellenében hat, és először az EU történelmében visszabontja a már elért vívmányokat nemzetállami szintre.

Ezzel olyan uniós polgárok, köztük több százezer külföldre költözött magyar egyszer már elismert joga, a helyiekkel való jogegyenlősége került veszélybe, hiszen ezután bármelyik uniós tagállam követheti a briteket. Nagy-Britanniában pedig egyenesen elveszik a már megszerzett jogokat: az ott dolgozó uniós munkavállalók otthon maradt gyermeki után járó családi pótlékot ugyanis drasztikusan megvágják, a kint dolgozók esetében 2020-tól, a most kiköltözőknek azonnali hatállyal. Kiskapuként viszont ottmarad a lehetőség, hogy az utódokat is kivigyék a munkavállalók, hiszen így rájuk már nem vonatkozik a módosítás. Ezzel csak Magyarország jár rosszul, hiszen a kinti családegyesítés után még valószínűtlenebb, hogy a kint dolgozók egyszer hazatérnek.

Orbán - hamisan - mégis óriási sikerként értékelte az EU-s csúcsot, szerinte megvédtük a legfontosabb európai elvet: egyetlen uniós polgárt sem lehet egy másikkal szemben hátrányosan megkülönböztetni... a munkavállaló magyarok továbbra is diszkriminációtól mentes ellátásban részesülhetnek.

Ez azonban, ahogy a fentiekben is bemutattuk, egyszerűen nem igaz. A csehek például észre is veszik azt, ami felett Orbánék szeme valahogy átsiklott.

Mindeközben idehaza...

Sajnos itthon az elvándorlás továbbra is nagyobb probléma, mint a bevándorlás. 2014-ben 31ezer 500-an hagyták el az országot minimum egy éves külföldi tartózkodás szándékával. Bár a miniszterelnök 2012-be azt vizionálta, hogy 5-6 éven belül tömegesen fognak hazajönni a fiatalok, ennek egyelőre még csak a nyomát sem látni. Egy tavalyi kutatás szerint, amelyet az Aktív Fiatalok Magyarországon kutatócsoport készített, az egyetemisták jelentős része nem tervezi Magyarországon a jövőjét. A felsőoktatásban lévő hallgatók 63 százaléka jelezte, hogy rövidebb ideig, 52 százaléka, hogy hosszabb ideig vállalna munkát külföldön, 37 százalék pedig külföldön szeretne letelepedni.

original_1_3.jpg



Az erőteljes kivándorlás hatására több szektorban már munkaerőhiány van. Talán az orvosok elvándorlásának volt a legnagyobb visszhangja. Emellett azonban számos más területen is baj van, kevés a hentes, a pincér, a fogorvosi asszisztens és a sort még folytathatnánk.

Miközben a kormány erőteljes kampányt folytat annak bemutatásáért, hogy mindent megtesz a családokért és családbarát politikát folytat, az emberek nem ezt érzik. A hazai fiatalok többsége, akik családot alapítanának, leginkább azon törik a fejüket, miként jöhetnének ki anyagilag hónapról-hónapra.

,,Apának lenni jó" - az állítással ugyan nem vitatkozunk, ám a videó igen messze van a magyar valóságtól

Az Intrum Justitia jelentése szerint a gyermekeket nevelő 25-30 éves fiatalok 71 százaléka csúszott meg a fizetéssel az elmúlt egy évben, gyakran nem is egy számla esetében, és nem azért, mert nem figyelt, hanem azért, mert éppen nem tudott fizetni. A kutatásból az is kiderült, hogy leginkább a gyermekes fiataloknak gyűlik meg a baja a számlákkal, a gyermektelen magyar fiatalok ,,csupán" 59 százalékának voltak ilyen problémáik. Kijelenthető tehát, hogy a kormány üzenetével ellentétben, pont a gyermekesek vannak a legrosszabb helyzetben.

http://tenytar.blog.hu/2016/03/03/kivandorlas_egyre_tobben_mennenek_kozben_orban_ a_kintiek_jogfosztasat_nevezi_sikernek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tesó, adj má egy cigit! Meg a telefonodat is!
  2016-03-06 09:48:23, vasárnap
 
  Az arcuk nélkül is látszik, hogy cigányok.

Ez is mehet majd a balog-féle mesekönyvbe.

,nekünk vannak saját migránsaink akik több száz éve itt élnek közöttünk és semmi esély,hogy beilleszkedjenek,ezek a cigányok,akiket rajtunk kivül szinte senki nem fogad be.Vagy ha befogad,-lásd Franciaországot-akkor pár hónapon belül visszatoloncolják őket,mert rosszabbak mint az arabok,akikkel együtt tudnak élni a Franciák!

*******

2016. 03. 5. 19:49
cigánybűnözés

Tesó, adj má egy cigit! Meg a telefonodat is!

Annyira tipikus rablásról számolt be a rendőrség honlapja, hogy az már közhely.

A hír szerint a rendőrség azonosította, majd rövid időn belül elfogta a feltételezett tetteseket, akik a megalapozott gyanú szerint egy fábiánházi buszmegállóban kiraboltak egy férfit.

A gyanúsítottak, egy 16 és egy 18 éves srác március 5-én a hajnali órákban leszólítottak egy fábiánházi buszmegállóban várakozó 26 éves mérki férfit, akitől először cigarettát, majd értékei átadását követelték.

Mivel a sértett nem tett eleget a követeléseiknek, ezért támadói bántalmazták, majd erőszakkal elvették a kabátjában lévő mobiltelefonját és készpénzét, végül távoztak a helyszínről.

A sértett a történteket követően a közeli lakóktól kért segítséget, akik értesítették a rendőrséget. A feltételezett elkövetőket a nyomozók rövid időn belül azonosították, Nagyecseden elfogták, a rendőrkapitányságra előállították, és gyanúsítottként kihallgatták. A rendőrök a férfiaknál tartott házkutatások során az eltulajdonított értékeket megtalálták és lefoglalták.

A Mátészalkai Rendőrkapitányság a gyanúsítottakat őrizetbe vette és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásuk ügyészi indítványozására.


http://alfahir.hu/teso_adj_ma_egy_cigit_meg_a_telefonodat_is
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2016.02 2016. Március 2016.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 465 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1832
  • e Hét: 5596
  • e Hónap: 9341
  • e Év: 162837
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.