|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2016-03-07 23:32:06, hétfő
|
|
|
hozzávalók / 6 adag
20 dkg liszt
25 dkg cukor
4 tojás
2 ek kakaópor
1 cs sütőpor
2 cs vaníliás cukor
2 ek víz
15 dkg durvára vágott dió
20 dkg margarin
20 dkg cukor
1 vanília ízű pudingpor
3 dl tej
0,5 dl rum vagy 0,5 üvegcse rumaroma
csokoládé a bevonáshoz
elkészítés
A tojásokat kettéválasztjuk, a tojások sárgáját habosra kavarjuk a cukorral, vaníliával, a vízzel, majd belekeverjük a kemény habbá vert fehérjét.
A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóporral, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásos masszába.
Hozzákeverjük a diót, majd előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Közben a pudingot megfőzzük, hozzákeverjük a rumot vagy aromát, és hűtjük.
A margarint habosra kavarjuk a cukorral, hozzákeverjük a pudingot.
A krémet a kihűlt tésztára kenjük, csokoládéval vonjuk be.
sütési hőfok: 160°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 30x35 cm
forrás: nosalty.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: édes sütik |
|
|
|
|
|
2016-03-07 23:25:52, hétfő
|
|
|
hozzávalók / 12 adag
A tésztához
40 dkg finomliszt (finom)
40 dkg rétesliszt
25 dkg margarin
175 ml tejföl
1 dl tej
25 dkg sajt (reszelt, tetszőleges)
2 db tojássárgája
8 dkg mák (nem darált!)
0.5 csomag sütőpor
4 kk só
A tetejére
2 db tojásfehérje
10 dkg szezámmag
elkészítés
A hozzávalókból tésztát gyúrunk. A hozzáadott tej mennyisége nagyban függ a liszt minőségétől (így ez lehet picivel kevesebb, ill. több is), a lényeg, hogy nyújtható tésztát kapjunk.
A tésztát folpackba csomagolva hűtőbe tesszük pihentetni. A legjobb, ha egy egész éjszakán át ott marad, de ha nagyon sürgős, néhány órányi pihentetés után is süthetjük a rudacskákat.
A pihentetett és szobahőmérsékletűre melegedett tésztát, több részletben, enyhén lisztezett felületen 0,5 cm vékonyra nyújtjuk.
Késsel vagy derelyevágóval keskeny és kb. 10 cm hosszú csíkokra vágjuk. A tésztacsíkokat sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, tetejüket megkenjük a tojás fehérjével és meghintjük szezámmaggal.
Légkeverésen 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranyszínűre sütjük. (Közben néha ránézünk, nehogy megégjen.)
Ugyanígy járunk el a maradék tésztával. (A fenti mennyiségből kb. 4-5 gáztepsinyi rudacska lesz.)
forrás: nosalty.hu |
|
|
0 komment
, kategória: sós sütik |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2016. Március
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
75 db bejegyzés |
e év: |
422 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 567
- e Hét: 2242
- e Hónap: 3234
- e Év: 34963
|
|
|