Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
húsvét
  2016-03-07 23:35:52, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  húsvét  
Salvador Dali
  2016-03-07 23:34:02, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Salvador Dali  
Rigó Jancsi
  2016-03-07 23:32:06, hétfő
 
 



hozzávalók / 6 adag

20 dkg liszt
25 dkg cukor
4 tojás
2 ek kakaópor
1 cs sütőpor
2 cs vaníliás cukor
2 ek víz
15 dkg durvára vágott dió
20 dkg margarin
20 dkg cukor
1 vanília ízű pudingpor
3 dl tej
0,5 dl rum vagy 0,5 üvegcse rumaroma
csokoládé a bevonáshoz

elkészítés

A tojásokat kettéválasztjuk, a tojások sárgáját habosra kavarjuk a cukorral, vaníliával, a vízzel, majd belekeverjük a kemény habbá vert fehérjét.
A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóporral, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásos masszába.
Hozzákeverjük a diót, majd előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Közben a pudingot megfőzzük, hozzákeverjük a rumot vagy aromát, és hűtjük.
A margarint habosra kavarjuk a cukorral, hozzákeverjük a pudingot.
A krémet a kihűlt tésztára kenjük, csokoládéval vonjuk be.

sütési hőfok: 160°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 30x35 cm

forrás: nosalty.hu
 
 
0 komment , kategória:  édes sütik  
mákos rudak
  2016-03-07 23:25:52, hétfő
 
 



hozzávalók / 12 adag
A tésztához

40 dkg finomliszt (finom)
40 dkg rétesliszt
25 dkg margarin
175 ml tejföl
1 dl tej
25 dkg sajt (reszelt, tetszőleges)
2 db tojássárgája
8 dkg mák (nem darált!)
0.5 csomag sütőpor
4 kk só

A tetejére

2 db tojásfehérje
10 dkg szezámmag

elkészítés

A hozzávalókból tésztát gyúrunk. A hozzáadott tej mennyisége nagyban függ a liszt minőségétől (így ez lehet picivel kevesebb, ill. több is), a lényeg, hogy nyújtható tésztát kapjunk.
A tésztát folpackba csomagolva hűtőbe tesszük pihentetni. A legjobb, ha egy egész éjszakán át ott marad, de ha nagyon sürgős, néhány órányi pihentetés után is süthetjük a rudacskákat.
A pihentetett és szobahőmérsékletűre melegedett tésztát, több részletben, enyhén lisztezett felületen 0,5 cm vékonyra nyújtjuk.
Késsel vagy derelyevágóval keskeny és kb. 10 cm hosszú csíkokra vágjuk. A tésztacsíkokat sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, tetejüket megkenjük a tojás fehérjével és meghintjük szezámmaggal.
Légkeverésen 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranyszínűre sütjük. (Közben néha ránézünk, nehogy megégjen.)
Ugyanígy járunk el a maradék tésztával. (A fenti mennyiségből kb. 4-5 gáztepsinyi rudacska lesz.)

forrás: nosalty.hu
 
 
0 komment , kategória:  sós sütik  
hétfő
  2016-03-07 12:59:32, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  üdvözlések  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2016.02 2016. Március 2016.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 75 db bejegyzés
e év: 422 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 567
  • e Hét: 2242
  • e Hónap: 3234
  • e Év: 34963
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.