Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Belső erők, melyek bármilyen félelmet segítenek legyőzni
  2016-03-09 23:15:57, szerda
 
  Belső erők, melyek bármilyen félelmet segítenek legyőzni





A félelem vagy bátorságot szül, vagy pánikot kelt bennünk. Vagy túllépünk az akadályon, vagy megtorpanunk és elmenekülünk a probléma elől, nehogy véletlenül fel kelljen oldani magunkban egy újabb gátlást, ami visszatart minket.

Szerencsére a belső félelmekkel nem csak direkt úton lehet felvenni a harcot. Lényegében csak arra van szükség, hogy felismerjük és fejlesszük magunkban azokat a belső erőket, amelyek mindannyiunkban ott vannak. Magunkat kell fejlesztenünk és minden nappal a lényünk tökéletesítésére kell törekednünk.


1. Fizikai erő

A fizikai kondíció szoros kapcsolatban áll az önbizalommal és a bátorsággal. Nem kell hústoronynak lenni ahhoz, hogy magabiztosan tudjunk viselkedni, de ha testünk formában van, nagyobb eséllyel tudjuk venni a mindennapok akadályait, és ide értendők azok a kihívások is, amelyek nem mindig oldhatók meg fizikai eszközökkel. A testmozgás például idős korban is növeli az önbizalmat, vagy ha egészségi okok miatt nem élhetünk teljes életet.

Egy 2009-ben közzétett tanulmány szerint például, amely a ,,Journal of Health Psyhology"-ban jelent meg, a testmozgás változásokat eredményezett az önbizalom szintjén, annak ellenére, hogy ezek a gyakorlatok nem voltak intenzívek és nem változtatták meg a fizikai küllemet sem. A cikkben továbbá kihangsúlyozták a testmozgás rendszerességének fontosságát is. Mindezek mellett a mozgás és a tornagyakorlatok segítenek abban is, hogy mélyebb és pihentetőbb álmunk legyen.


2. Értelmiségi erő

Sok csata már akkor megnyertnek tekinthető, mielőtt még kitörne a háború. Ez úgy lehetséges, ha tudatában vagyunk és képesek vagyunk megérteni az előttünk álló küldetés lényegét és értelmét. Ennek ellenére a félelem legtöbbször blokkolja az intellektuális ítélőképességet. A félelem miatt magunkba fordulhatunk, megakadályozhat abban, hogy olyan kapcsolatokat keressünk, amelyekre a győzelem eléréséhez lenne szükségünk.

Például, a félelem miatt besodródhatunk a lángoló épületből menekülő tömegbe ahelyett, hogy előbb megnéznénk a vészhelyzet esetére felállított menekülési útvonalat.

Miután egy ijesztő helyzetben össze tudjuk szedni gondolatainkat, kidolgozhatunk egy stabil támadási tervet is. Amint ez megfogalmazódott bennünk, a bizonytalanság és pánik helyét átveszi a cél és a cselekvés.


3. Lelki erő

A spiritualitás erős fegyvere lehet a félelemnek, azonban ez mindenkinél másképp és másképp működik.

Egyeseknek a lelkierő azt a hitbéli meggyőződést jelenti, miszerint velük van az Isten minden helyzetben, mikor a félelmeikkel kell szembenézniük. Másoknak a lelkierő abban áll, hogy értékelni tudják az élet minden ajándékát.

Például egy rákos betegnél sokat segít az, ha mindamellett, hogy felfogja és tudatában van halálos betegségének, mégis minden erejével az élet örömeinek megélésére és az élni akarásra koncentrál.


4. Érzelmi erő

Egy nyugodt és kiegyensúlyozott temperamentum óriási segítséget jelent, ha félelemmel szembesülünk. Ha nem is élsz aszerint az elmélet szerint, hogy ,,bármi is történik, én képes vagyok azt megoldani", megpróbálhatod ezt valamilyen szinten beépíteni az életstílusodba. Valahányszor úgy érzed, hogy a félelem irányít, gondolj egy olyan személyre az életedből, aki képes erre, aki nyugodt tud maradni a nyomás alatt. Próbáld meg elképzelni, hogyan reagálna ő az adott helyzetben.

Mindannyiunk életében van olyan személy, aki olyan, mintha soha nem ismerte volna a félelmet. Ő lehet a te példaképed. Mindenkinek megvan a maga példaképe.


5. A tapasztalat ereje

Az eltelt évek nem csak idősebbé tesznek, hanem élettapasztalattal is megajándékoznak. Az élettapasztalataink azok, amelyek csiszolják jellemünket. Minél idősebb valaki, az összegyűlt tapasztalatok által egyre több fegyvert gyűjt maga köré, amelyeket bevethet a mindennapok nehézségeivel vívott harcban.

A múlt félelmeiből tanult leckék segíteni fognak abban, hogy elejét vegyük a jelen félelmeinek. A múltbeli félelmek hasznos irányjelzők, még akkor is, ha annak idején nem tudtunk ezekkel közvetlenül szembenézni.

Egyed Zsuzsanna
Forrás: http://filantropikum.com/belso-erok-melyek-barmilyen-felelmet-segitenek-legyozni/

Forrás: http://joportal.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
6 egyszerű gyakorlat, ami átsegít az igazán rossz napjaidon
  2016-03-09 23:10:47, szerda
 
  6 egyszerű gyakorlat, ami átsegít az igazán rossz napjaidon





Rossz napod volt? Afféle igazi, szörnyű, pocsék, feledhető nap?


Az érzés rettenetes, ugye? Lehet, sovány vigasz, de mindannyian éreztünk már ilyet, jártunk hasonló cipőben. Előfordulnak ilyen napok, amikor úgy érezzük, semmi nem jön össze. Leginkább egy spirálhoz tudom hasonlítani, és mi szépen lassan kezdjük elveszíteni az események fölött az irányítást...

A szorongás lesz úrrá rajtad és a stressz kezelési tudományod az ablakon hajíthatod ki, semmit sem ér. Általában remegve várjuk a nap végét, amikor végre ágyba bújhatunk, hiszen ez jelenti a rettenetes nap végét.

Nos ezegyszer a "helyzet" kipipálva. De mit teszel a következő alkalommal, ha hasonló helyzetbe keveredsz? Hogyan fogod kezelni újra ezt a kellemetlen helyzetet? Mi az, amit eddig tanultál hasonló helyzetekből?

Ez a 6 jó tanács segít neked átvészelni a kellemetlen pillanatokat!


1. Lélegezz mélyeket!

Az első és legfontosabb dolog, hogy visszatérj lelked természetes békéjéhez, amilyen gyorsan csak lehet. Meditálj néhány percben, ha már lecsöndesedtél picit. Csak a légzésedre koncentrálj, érezd, hogy a feszültség szépen lassan kiáramlik a testedből. Érezd, ahogy megkönnyebbülsz a teher súlya alól. Hagyd, hogy a gondolatok jöjjenek, majd engedd el őket. Lehet, nem tudjuk irányítani pusztán a negatív teret és érzést, de lépéseket tudunk tenni annak érdekében, hogy ezek ,,visszapattanjanak" rólunk. Ezt követően sokkal tárgyilagosabban tudjuk a napi történéseinket áttekinteni,hiszen megszűnik a mély,negatív érzelmi befolyás.


2. A szíved mélyén tudatosítsd: ez csak egy rossz nap, nem egy rossz élet!

Attól hogy volt egy rossz napod, az nem azt jelenti, hogy az egész életed fabatkát sem ér. Tedd föl magadnak a kérdést: milyen gyakran érzem magam ilyen passzban? Mikor is volt a legutóbbi ,,hasonló" eset és mi váltotta ki ezt belőlem? Kezdjem el megkérdőjelezni az életem érintő legfontosabb döntéseim, akár a munkám akár a kapcsolataim területén? Vagy ez csak egy egyszerűen és valószínűleg egy rossz nap...?

A legtöbben, a szívünk mélyén tökéletesen tisztában vagyunk azzal, ez csak egy pocsék nap volt. Az egész életünk sokkal, de sokkal többről szól és többet is ér ettől. Az örömteli pillanatok gyakran keverednek a fájdalmasabbakkal, de ez az élet rendje. Tudom, egészen más megtapasztalni ezt, de bízz abban, hogy ez csak egy ,,állapot. Mindig adj magadnak pici időt, mielőtt elsodornak a negatív érzések, és indulatból reagálsz bármire is!


3. Vállald a saját felelősséged a kialakult helyzetben

Milyen szerepet játszottál abban, hogy kialakuljon ez a helyzet az életedben? Konkrétan azon az adott napon? Általában, amikor ingerülten reagálunk, haraggal vagy keserűséggel- ez azért történik, mert túlfeszítjük a húrt, átlépjük saját határainkat. Ezen a ponton már rég föladtuk önmagunk egészséges szeretetét, és ,,Igen"-nel válaszoltunk, amikor valójában már rég ,,Nem"-et mondtunk gondolatban. Ezek egytől egyik olyan döntések, amelyek leszívják az erőnket, és szerepet játszanak abban, hogy ne tudjuk kezelni a kellemetlen napokat. Vess egy szigorú pillantást a közelmúltban hozott döntéseidre, mit látsz? Inkább elfogadtad az adott helyzetet, amivel szembekerültél, vagy tettél valamit annak érdekében, hogy számodra kedvezően alakuljanak?

Érzed -e a személyes felelősséged súlyát ezekben?

Tégy lépéseket a tested és lelked épségének védelme és megőrzése érdekében, hogy mindig a lehető legjobb kondícióban légy, bármit dob is az élet eléd!


4. Mondd ki a véleményed!

Mit gondolsz, mit tehetett volna más annak érdekében, hogy ne így alakuljon a napod? Gondolkodj picit: Valaki netán rád zúdított egy rakás munkát rövid határidővel együtt? Vagy a párod nem tartotta be az ígéretét? Ki lehet az a személy, aki döntően befolyásolta ilyen irányba a hangulatod? Egyáltalán befolyásolhatja e bármilyen külső körülmény a rossz hangulatod?

Mások döntéseit és választásait nem tudjuk irányítani, de meg tudjuk szabni a saját határainkat. Ha látod, a megingott bizalom vagy felelősség súlya az, ami feszegeti a határaid, igenis beszélj róla! Újra és újra! A nyitott, őszinte, de együtt érző, egyenes beszéd mindig célravezető. Hiszen hogyan máshogyan lennél képes az adott személy tudtára adni, mi az, amit az adott helyzetben Te másképpen szeretnél kezelni a jövőben? Ez egy igen nehéz és bonyolult beszélgetés. De megéri. Nem várhatsz el mást a jövőben sem, ha már most nem teszed meg a szükséges lépéseket. Senki más, csakis te tudod és érzed, a benned lezajló történéseket. Egy másik személy nem is lehet ezzel tisztában, hiszen ő életed szereplője csupán. Gyengéden, szeretettel add tudomásukra mondanivalódat, álláspontodat, és azt, hogyan is lehetne a legközelebbi alkalommal másképpen, jobban csinálni, hogyan lehetne mindenki számára a legjobb döntést meghozni!


5. Vedd észre a nap fénypontjait!

A legrosszabb nap is tartogat csodálatos dolgokat. Tekintsd hát át újra, és találd meg benne azt a pillanatot, ami mégis ragyogóvá tehette azt, akár egy perce is. Emlékszel e bármilyen örömteli momentumra benne? Például a legjobb barátod telefonhívása..? Vagy egy kedves mosolyra egy ismeretlen járókelőtől..?

Nekem is volt már hasonló élményekben részem, amikor úgy érzetem, aznap minden és mindenki összeesküdött ellenem. Csalódtam az emberekben, de legfőképpen magamban, amiért hagytam, hogy az események idáig fajuljanak. De! A napom végére, amikor igen későn hazaérve, kiszálltam az autómból, az én drága kisfiam szaladt oda hozzám, s nyújtotta ki a kezét felém, és rám mosolygott. Öröm. Szeretet, szívmelengető érzések. Ez az igazi fénypontja a napnak...

Ezek az aprócska örömök, és a szeretteid mindig ott vannak neked, akármilyen érzések kavarognak is benned. Csak keresd őket bátran, öleld meg őket, hálával a szívedben!


6. Engedd el, hadd menjen!

A tegnap az épp tegnap volt, ma pedig ma van. Megtettél minden tőled telhetőt az adott helyzetben csakúgy, mint mások. Ami megtörtént, az már a múlt, és megtörtént. Kelj föl a következő reggelen hálával és örömmel a szívedben, add meg az új esélyét egy örömteli kezdetnek. Ne engedd, hogy a tegnap határozza, meg a jelened Tanulj, vond le a következtetéseket a leckékből, amiket kaptál! Hasznosítsd ezeket, raktározd el szépen magadban, majd lépj tovább! A legközelebbi ,,rossz" napon pedig (mert hidd el, mindenkinek van és lesz ilyen) ismételd meg, amit a leckékből elsajátítottál!


Mielőtt még belemerülnél a sűrűjébe ismét, már képes leszel felülemelkedni, helyén kezelni a dolgokat, és nem hagyva hogy egyetlen nap befolyásolja az egész életed...


Fordította: Lázár Judit
Forrás: http://www.lifehack.org/articles/communication/6-simple-steps-fix-really-bad-day. html

Forrás: http://joportal.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
7 erőt adó idézet a Bibliából
  2016-03-09 23:06:36, szerda
 
  7 erőt adó idézet a Bibliából





A Biblia üzenetei nekünk íródtak. Mély bölcsességeket, igazságokat közvetítenek felénk, melyek megértésével és betartásával megváltoztathatjuk mindennapi gondolkodásunkat.

Gondolkodásunk és hozzáállásunk megváltoztatásával pedig az egész életünk megváltozik...

1."Minden lehetséges annak, aki hisz." Mk(9:23)


2."Kérjetek és kaptok, keressetek és találtok, zörgessetek és ajtót nyitnak nektek.

Mert aki kér, az kap, aki keres, az talál, s aki zörget, annak ajtót nyitnak."

Mt(7:7-8)


3." Ne aggódjatok tehát a holnap miatt, a holnap majd gondoskodik magáról.

A mának elég a maga baja." Mt(6:34)






4." A Lélek gyümölcse viszont: szeretet, öröm, békesség, türelem, kedvesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás. Ezek ellen nincs törvény." Gal( 5:22-23)


5."Aki aggódik szívében, az levertté lesz, a jó viszont felvidítja." (Példabeszédek Könyve)


6."Ha a halál árnyéka völgyében járok is, nem félek semmi bajtól, mert Te velem vagy." ( Zsoltárok 23:5)


7."Ha akkora hitetek volna, mint a mustármag, azt mondanátok ennek a hegynek: Menj innen amoda, és elmenne; és semmi sem volna lehetetlen néktek." Mt (17:20)

Jóportál

Forrás: http://joportal.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Égi üzenetek  
Mi a gazdagság?
  2016-03-09 22:59:40, szerda
 
  Mi a gazdagság?





Sokan úgy gondolják, hogy a gazdagság egyenlő a vagyonnal. Azzal a vagyonnal ami, a pénztárcájukban és a bankszámlájukon található. De ez nem így van.

Az élet célja az, hogy bőségben éljünk az élet minden egyes területén. Bár igaz, hogy a pénzügyek fontos részét képezik ennek, de ez még mindig csak egy szelet a tortából.

Az életünk hét különböző területén kell bőséget éreznünk: egészség, szeretet, karrier, pénzügy, emberi kapcsolatok, szabadidő, spiritualitás. Ha valaki csak az egyik területre koncentrál, akkor a többi háttérbe kerül, hiányozni fog.

Azt gondolod, hogy a gazdagság úgy mérhető a legjobban, hogy megnézed, milyen összeg van a pénztárcádban, bankszámládon? Álljunk meg egy pillanatra! A pénz önmagában teljesen haszontalan. Ez csupán egy darab papír vagy egy szám a bankszámlabizonylaton. Az igazi értéket a fizikai dolgok és tapasztalások, átélt örömteli élmények adják.

Tehát az igazi mércéje az anyagi helyzetednek ez: azt csinálod, amit szeretsz? Megvannak azok a dolgok, amikre szükséged van ahhoz, hogy az életed boldog és kényelmes legyen? Vagy csak a "jövőre" tartalékolod az összes pénzedet, ami sosem jön el?

Szerintem a vagyon egy gondolkodásmód. Azt jelenti, hogy tudatosan tisztában vagy vele, hogy meg van mindened, amire szükséged van, vagy magadhoz tudod vonzani rövid, belátható időn belül. A magabiztosság, hogy soha nem fogsz hiányt szenvedni semmiből, és a hála, hogy az egész univerzum melletted áll, hogy segítsen.

Felejtsd el egy kicsit a pénzt és élvezd a pillanatot!

Fordította: Lehotszky Liliána - Jóportál
Forrás: http://thespiritscience.net/

Forrás: http://joportal.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
Márciusi energiák - a megtisztulás lehetősége
  2016-03-09 22:56:06, szerda
 
  Márciusi energiák - a megtisztulás lehetősége





A következő energiahullám, 2016. március 8-20-ig tart.

Kardinális dolgok történnek jelenleg az energiák terében. Több energetikai dolog is történik egyszerre, egy időben és ezt bizony érezzük minden sejtünkben. A tavaszi Napforduló közeledte és az ezzel egy időben induló új 13 napos energetikai ciklus, alaposan átrendezi most életünket. Csak állunk a saját életterünk közepében és értetlenül bámuljuk, hogy mi történik éppen.


Valami készülődik, valaminek eljött már az ideje, és ezt érezhetjük minden egyes sejtünkben. Nem konkrét érzések, inkább érzetek, melyek sejt szinten, energia szinten jelentkeznek. Érezzük, mintha valami félelmetes dolog közeledne. Érezzük a késztetést, hogy készüljünk fel... Vajon hogyan és mikorra? Mikor ér el bennünket, mikorra ér ide? Elbújjunk vagy kint maradjunk? Szorongat a késztetés és a tehetetlenség, egyszerre, egy időben.

Ahogy körülnézek, embereket látok, kétségbeesetten. Segítséget kérően. Azt mondják, nem álltak készen erre, nem várták ezt. Tavasz van, már mindenki arra készült, hogy könnyebb lesz, hogy megérkezik a Fény és vele együtt a kikelet. Azt vártuk, hogy Fény és meleg lesz, mert ennek van ideje. Ehhez képest valami készülődik éppen. Valami készül, és érezzük, hogy ez a valami most fenekestül felforgat majd mindent. Olyan, mint egy hatalmas vihar, sőt inkább tornádó. A következő napokban egy hatalmas Tornádó söpör végig életünkön, nem kímélve egyetlen életterületet, egyetlen aspektust sem. Fontos, hogy felkészüljünk erre. Erősítsük meg magunkat, lépjünk magunkhoz közelebb. Engedjük most el a külső dolgokat, az eddigi viszonyítási pontjainkat, értékrendszerünket és hitrendszerünket. Engedjük el, mert a vihar úgy is kitépi kezünkből... lejárt az ideje! VÉGE!


A hatalmas erő felforgat mindent. Megmozgatja bennünk alapvető érzéseinket, gondolatainkat, hiedelmeinket és hitrendszerünket.

Amikor mindez megtörténik, akkor vissza húzódik. S majd amikor azt gondolnád, hogy vége, akkor újra visszatér, hogy mindazt amit még megóvtál tőle, amit elrejtettél előle, azt elvigye.

Álljunk meg egy pillanatra és elmélkedjünk rajta, hogy vajon hogyan szolgál ez a hatalmas vihar minket? Mi az, amit megmutat, tanít, amire felhívja a figyelmet? Mi az értelme?


Sokan haladnak, fejlődnek, sokan tudatosan élik már az életüket. Akik ezt teszik, akik így élnek, azok változnak és változtatnak időről-időre. Tudnotok érdemes, hogy vannak olyan belső dolgok, melyek még így sem változnak meg. A mintáink, az örökölt családi mintáink ilyenek. Olyan mélyen vannak bennünk, annyira hozzánk tartoznak, hogy ezeket csak komoly, elszánt munkával változtathatod meg. Örökség ez, amit az őseid hagytak rád, hogy segítsen, védjen, óvjon téged. Eddig szolgált téged. Most azonban ennek is lejár az ideje. Lejár az ideje minden réginek. A karmikus mintáknak, előző életi és ezéleti szerződéseknek.


Mostantól más lesz minden. Megváltozik a TÉR körülöttünk és ha mi szeretnénk igazodni ehhez, akkor nekünk is sürgősen változnunk kell. Fel kell ismernünk, hogy milyen minták mozgatnak minket, életünket és át kell írni ezeket. Sőt! Vissza kell adni tisztelettel az ősöknek és helyette tiszta lapot kérni örökségnek. Ez az az örökség, aminek örülhetsz! A Végtelen lehetőségek, melyek végtelen szeretetből fogantak benned! Az ősök tudása, tapasztalata és szeretete egyetlen tiszta lapban... benned, minden sejtedben. Ez lehet mostantól az örökséged! Végtelen szeretet és végtelen lehetőségek. Elfogadod, akarod ezt örökségnek?


A vihar, a felforgató energia azért kell, hogy alaposan, sőt akár teljesen felforgasson végre mindent. Enélkül nem ment senkinek...nem tudtunk túllépni a saját korlátainkon, komfort zónánkon, hiába tudtuk, hogy változni, változtatni kellene. A fejünkben tudtuk merre kell lépni, mégsem tettük meg. Még mindig a fejünk vezetett, a szívünk helyett. Ennek most vége. Romba dől minden olyan, amit el lehetett volna képzelni, amit fejből lehetett volna megalkotni. Romba dőlt az Egó elképzelése. Az Egó romokba dől, így most lesz, lehet esélye a Léleknek. Ez a mostani idők, a vihar értelme! Az, hogy a Lélek végre teret, életteret nyerhet.


"Ha kitör a vihar, mindenki a természete szerint cselekszik.

Van, ki elnémul a félelemtől. Van, ki menekül. Van, ki elbújik.

És van, aki szárnyát kitárja, és sasként szárnyal a szélben."

(Elizabeth: Az aranykor)


Sokan kérdezik, honnan tudom, hogy mikor élek az Egómból és mikor van ott a Lélek?

Én erről azt gondolom, hogy akkor élek a Lélek szerint amikor bentről élek kifelé, amikor tudom, ismerem a középpontomat, magamban megtartom azt középen és hagyom, hogy onnan áramoljon ki minden, belőlem. Amikor így teszek, akkor nem érdekel más, csak az, hogy a saját utamat járva, a Fényemmel megérinthessek másokat. Nincs bennem, elvárás, előítélet, ítélet. Nem érdekel ki mit, miért tesz vagy nem tesz meg. Ezektől a külső tényezőktől függetlenül haladok előre. Amikor a lélek vezet, akkor mélység van bennem és a mélységek érdekelnek, nem köt le a felszínen megcsillanó Napsugár csodás játéka a víz felszínen, mert tudom, hogy a Nap sugara átvilágít minden, és elér ide hozzám is, megérint engem is, csak másként...nem csak hozzáér a bőrömhöz, hanem átölel, behatol lényem, sejtjeim legeslegmélyébe.


Amikor belülről kifelé élek, akkor szeretettel teszek dolgokat. Nem szeretetből, mert szeretetből tenni, az azt jelenti, hogy megmérem, megítélem a helyzetet, a másikat, és azzal az ítélettel együtt amit hoztam, Egóm által vezérleve, “megmutatom önnön nagyságomat és lám, én még így is szeretlek"...szeretetből megtenni, nekem ezt jelenti. Szeretetből tenni, mindig aktív, konkrét cselekvést eredményez.


Szeretettel tenni, azt jelenti, hogy én, magam kapcsolódom a szeretet áramához, belül szeretetben élek és ezzel a szeretettel kapcsolódom mindenkihez, minden helyzethez. Szeretettel tenni, nem aktív cselekedet. A szeretet áramló, passzív energia, cselekvést nem feltételez. Szeretettel tenni bármit lehet.Ülhetsz csendesen, csukott szemmel, akkor is szeretettel létezel, és csinálhatsz aktívan bármit, a passzív szeretetet, önmagad teljességét abba is bele tudod tenni. Csendesnek lenni, hallgatni, meghallgatni, teret adni, önmagam belső mélységét megmutatni, odaadni, egy adott térben eggyé válni, elfogadni, elengedni, megengedni, kegyelmet adni, kapcsolódni, de viszonzást nem várni, tenni, de elismerést nem várni...nekem ezt jelenti az, hogy szeretettel tenni, lenni.


A vihar jön és elsöpör mindent végre. Amit nem voltunk képesek elengedni a maga idejében, azt kitépi kezeinkből, úgy viszi el...lehetőséget kaptunk ezzel az újjáépítésre. Önmagunk újjáépítésére.


Látnunk kell, hogy semmi másunk nem maradhat, csak a Szeretet és a Lélek. Mindkettő időtlen. Örök, örökké értékes. Belőlük indul ki minden. A Teremtés középpontja, értelme. Az élet értelme.


Milyen az, amikor megélem ezeket a minőségeket, amikor szeretettel élek?

Amikor szeretettel élem az életemet, akkor látlak téged és látom a történeteidet, a kicsinységedet. Látlak téged, így bármi is történt, elfogadlak és szeretlek. Amikor szeretettel élem az életemet, akkor sosem csak magamat élem, élem az egész mindenséget, mindent amit teszek vagy nem teszem, azt mindannyiunkért teszem meg. Amikor szeretettel élem az életemet, akkor arra figyelek, hogy ezt a szeretet mindennel és mindenkivel megosszam, akkor az a legfontosabb, hogy a szívemet a szeretet érzésére nyitva tartsam.


Amikor szeretettel élem az életemet, akkor alázattal kérem a Mindenséget, Istent, hogy mindenkinek adjon egyetlen olyan pillanatot, amikor megélheti ezt az érzést, a Szeretetet, a csodát amiért tulajdonképpen leszületett, amiért éppen embernek született.


Most, ezekben a napokban lehetőséged van arra, hogy te is hozz egy döntést és felforgass magadban végre mindent! Mi arra biztatunk téged, cseréld le a az életedben a szeretetből megtett dolgokat, a szeretettel megtett dolgokra. Ha eleged a van már a felszínes dolgokból, a locsogásból, értelmetlen és fakó dolgokból, akkor bizonyítsd be! Éld szeretettel az életedet, mutasd meg magadnak, hogy te is képes vagy erre! Hidd el, másnak úgysincs értelme...


Vegyél egy mély levegőt, és ereszkedj mélyebbre! Itt vagyunk, és megtartunk téged merülés közben.


Csodákkal és sok-sok szeretettel telített mélységes felismeréseket kívánunk nektek:

Andi& Aletta - talentumok.com

Forrás: http://talentumok.com/gondolataink-2015/aktualis-energiak/marciusi-energiak-a-meg tisztulas-lehetosege/

Forrás: http://joportal.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
A szerdai nap Angyal üzenete – Biztonságban vagy!
  2016-03-09 22:51:35, szerda
 
  A szerdai nap Angyal üzenete - Biztonságban vagy!





"Oltalmazlak az alantas energiáktól, és vigyázok rád, a szeretteidre és az otthonodra."

Engedd el aggodalmadat, hiszen a szeretet mindent elsöprő fényével védelmezlek téged, a szeretteidet, az otthonodat és a javaidat. Ez a fény taszítja a negatív energiákat, és vonzza a pozitívakat. A félelem helyett e fényre és szeretetre összpontosíts, mert azt vonzod magadhoz, ami a szemed előtt lebeg. Ha az elmédből kiűzöd a félelmet, a felszabadult időt és energiát annak szentelheted, amire születtél. Szabad vagy, ha nincs benned félelem. Tudd, hogy mindig tökéletes biztonságban vagy a védőszárnyaim alatt.






Mihály elsődleges feladata az, hogy elűzze a félelem alacsonyrendű energiáit. Ha aggodalom vagy szorongás lesz úrrá rajtunk, gondolatban szólítsuk Mihály arkangyalt, és ő megnyugtat minket. Arra is kérhetjük, hogy távolítsa el az ártalmas energiákat az otthonunkból, a munkahelyünkről, az autónkból vagy a társaságunkból. Amikor hozzá fordulunk, melegség tölthet el. Ez azért van, mert Ő tüzes, harcos arkangyal. Ha akarjuk, állandóan velünk marad, hiszen képes egyszerre mindenütt jelen lenni.

Doreen Virtue Angyalkártya

Kártyát húzta: Sándor Judit Angyalterapeuta

Forrás: http://joportal.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
2016.március 9. – teljes napfogyatkozás és szuperhold!
  2016-03-09 22:42:53, szerda
 
  2016.március 9. - teljes napfogyatkozás és szuperhold!

Mielőtt készítenéd a kormozott üveget tudnod kell, hogy Magyarországról nem fogod látni a jelenséget, csak ha Indonézia környékén hajózol éppen, de hatással az egészen biztos, hogy lesz rád!






Hogyan működik ez az energia, amiről azt is hihetnénk, hogy csupán bolygók együttállásáról szól?
A nap az Egót “takarja", így tehát, amikor a nap majd eltűnik egy pillanatra a hold, azaz az érzelmeink vehetik át az uralmat. Ez olyan, mintha a jobb agyféltekénk átvenné az irányítás a baltól, ami arra a kis időre elhalkul. A körülöttük lévő bolygók pedig azt segítik elő ez idő alatt, hogy érzelmi sebeink begyógyulhassanak. Különösen igaz ez a finoman érzékeny Halak jegyű emberekre, ők különösen nyitottan képesek befogadni ezeket az erős hatásokat.

A márciusi újhold konstellációban megmutatkozik a Chiron bolygó, mely képes felszínre hozni a rejtett sebeket is és segít azok gyógyulásában. És mivel ez a bolygó újholdkor épp a Halakban fog állni talán még előző életekben szerzett sebektől is képes megszabadítani a jegy szülötteit. Ehhez közreműködni érdemes azzal, hogy nem állunk útjába az elengedésnek, megbocsájtásnak. A gyógyulást elősegíthetjük oldási és holisztikus gyógyászati technikákkal.

A bolygók állása azt követeli majd meg, hogy ne szigetelődjünk el, sokkal inkább érezzük meg a kollektív tudatot, az “együtt" szó erejét. Legyünk nyitottak és megbocsájtóak, ezzel is segítve a bolygók munkáját.
Én magam rákészülök az ilyen értékes “dimenzió kapu" nyitásokra. Már előre készítek elengedés listát, melyet elégetek amint elkészült. Fehér gyertyát gyújtok azon a napon és igyekszem tisztán, nyitottan és befogadóan élni.
Mert ugye, mi van ha igaz? 😉
Szerző: Gini Papp - Illúzió

Forrás: http://illuzio.cafeblog.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
Focaccia, olasz kenyérlepény - avokádós tojássalátával
  2016-03-09 21:37:12, szerda
 
  Focaccia, olasz kenyérlepény - avokádós tojássalátával

Hozzávalók

50 dkg liszt
2 dkg élesztő
1 tk só
0,5 dl olívaolaj + a kikenéshez
1 ek felaprított rozmaring
2 ág rozmaring
nagy szemű só

Elkészítés

1. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a szétmorzsolt élesztőt, a sót és a felaprított rozmaringot, majd beledolgozzuk az olajat 1,6 dl langyos vízzel együtt.

2. Kiolajozunk egy tepsit, és beletesszük a tésztát, majd az ujjunkkal széthúzzuk. Pihentetjük kb. 45 percig. Ezután ismét megnyomkodjuk és megszurkáljuk villával, és kelni hagyjuk még 30 percig.

3. Leöblítjük a rozmaringágakat, letépkedjük róluk a leveleket, és rászórjuk a tésztára. Ezután a focacciát 250 fokra előmelegített sütőbe tesszük 5 percre, majd 220 fokon további 35 percig sütjük.

4. Még forrón megkenjük olívaolajjal és megszórjuk nagy szemű sóval.





Fazekas Kira

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Mogyorókrémes tallérok
  2016-03-09 21:33:56, szerda
 
  Mogyorókrémes tallérok

Hozzávalók

8 dkg puha vaj
6 dkg porcukor
2 db tojássárgája
8 dkg liszt
1 ek kakaópor
2 ek kukoricaliszt
mogyorókrém

Elkészítés

1. Keverjünk habosra 8 dkg puha vajat 6 dkg porcukorral, majd egyenként adjunk hozzá 2 db tojássárgáját. Fokozatosan dolgozzunk bele 8 dkg lisztet, 1 ek kakaóport és 2 ek kukoricalisztet.

2. Töltsük a tésztát habzsákba, és sütőpapírral kibélelt tepsire nyomjunk belőle 2-2,5 cm átmérőjű halmokat, egymástól 3-4 cm távolságra.

3. Tegyük 180 fokos sütőbe, és süssük 8-10 percig. Ha kihűltek, óvatosan szedjük le őket a sütőpapírról, és ragasszunk össze kettesével mogyorókrémmel.





DÖMÖTÖR VIOLA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Klasszikus muszaka
  2016-03-09 21:31:15, szerda
 
  Klasszikus muszaka

Hozzávalók

1 kg padlizsán

0,5 dl olívaolaj
2 db paradicsom
2 ek sűrített paradicsom
fehér bors
1 tk őrölt fahéj
1 tk őrölt szegfűbors
3 ek petrezselyemzöld
őrölt szerecsendió
2 fej hagyma
50 dkg darált marhahús
0,5 dl száraz fehérbor
3 ek zsemlemorzsa
4 ek vaj
2 ek liszt
3 dl tej
10 dkg reszelt parmezán

Elkészítés

1. Vágjuk szeletekre a padlizsánt. Sózzuk meg, hagyjuk állni, majd nyomkodjuk ki, és pirítsuk meg 2 ek olajon. A paradicsomot hámozzuk meg, és daraboljuk fel. A maradék olajon pároljuk meg a felaprított hagymát, majd pirítsuk a hússal 5 percig

2. Ezután keverjük hozzá a paradicsomot, a fűszereket, valamint a sűrített paradicsomot, és öntsük fel a borral. Ha felforrt, fedő alatt főzzük kb. 15 percig, majd rétegezzük a padlizsánnal egy tűzálló tálba.

3. Futtassuk meg a vajon a lisztet, öntsük fel a tejjel, főzzük kb. 2 percig, majd adjuk hozzá a parmezánt. Fűszerezzük sóval, borssal, és egy csipet őrölt szerecsendióval, majd öntsük a padlizsánra. Szórjuk rá a zsemlemorzsát, és süssük 170 fokon kb. 30 percig.





PALCSEK ZSUZSANNA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2016.02 2016. Március 2016.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 330 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 254
  • e Hét: 9757
  • e Hónap: 23662
  • e Év: 153369
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.