Belépés
eva6.blog.xfree.hu
Hogy boldog lehess három kincset keress Hit,Remény,Szeretet vezéreljen Tégedet Doros Ferencné
1957.08.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 50 
Szép estét látogatóimnak
  2016-04-12 17:48:17, kedd
 
 

 
 
1 komment , kategória:  Szerkesztéseim  
Megszavazta az Országgyűlés a vasárnapi boltzárról szóló ..
  2016-04-12 17:46:06, kedd
 
  Megszavazta az Országgyűlés kedden a vasárnapi boltzárról szóló törvényt. Az erről szóló javaslatot 163 igen, 2 nem és 11 tartózkodással fogadták el.
Nem valószínű, hogy a nagy üzletláncok most vasárnap már ki tudnának nyitni. A megszavazott törvénymódosítást alá kell írnia a köztársasági elnöknek, akinek erre 5 napja van. Majd ennek meg kell jelennie a Magyar Közlönyben is. A törvény a kihirdetése, vagyis a Közlönyben való megjelenése utáni napon lép életbe.
Ha az államfő gyorsan alá is írja a törvényt, az üzleteknek ezután a nyitva tartás megváltoztatását 8 napon belül kell bejelentenie a hatóságoknak, és erről a dolgozókat is értesíteni kell. A nagyobb üzleteknél komolyabb szervezést igényel a visszaállás a vasárnapi nyitva tartásra.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Png rózsa
  2016-04-12 17:39:50, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Rózsák  
Életmentő feleség
  2016-04-12 17:37:49, kedd
 
  - A feleségem ma egy csomó ember életét mentette meg.
- Hogyan?
- Reggel nem tudta beindítani a kocsit.
 
 
1 komment , kategória:  Viccek  
Esőben
  2016-04-12 17:36:53, kedd
 
  A rendőr áll kint a szakadó esőben, és a felesége által csomagolt szendvicset eszi. A kollegák döbbenten nézik:
- Józsi, miért nem jössz be ide az őrszobára enni?
- Azt mondta az asszony, akkor egyek, amikor jólesik.
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Nudista strand
  2016-04-12 17:35:34, kedd
 
  - Mi a különbség a nudista strand és a sima strand között?
- ???
- A nudista strandon nincsenek zsebtolvajok.
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Don-kanyar
  2016-04-12 17:34:18, kedd
 
  Az utcán szembetalálkozik két idős férfi. Mindketten erősen sántítanak, húzzák a lábukat. Amikor elmennek egymás mellett, egyikük a mellére bök és együtt érzően mondja:
- Don-kanyar, 1943.
A másik elmosolyodik. biccent és szintén megböki a mellét:
- Banánhéj, öt perccel ezelőtt.
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Devecsery László: Este
  2016-04-12 17:32:15, kedd
 
 
Mint patak a hegyről
suhan már az alkony,
pelyhes sötétséggel
telik meg a balkon.

Miként a gyors eső,
siet most az este,
csillagfény-virágok
hullnak rá a kertre.



 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Amit eddig nem tudtunk a tejről
  2016-04-12 17:24:35, kedd
 
  A tej az egyik legkomplexebb vitamin- és ásványianyag-forrás, összetevőinek köszönhetően a szervezet számos területére van jótékony hatással. Nem véletlen, hogy a kisgyermekek immunrendszerének megerősítéséhez, csonttömegük és izomzatuk felépítéséhez is anyatejre van szükségük, a későbbiekben pedig ezek megtartásához is hozzájárul a tejfogyasztás.
Mire kell figyelni, ha tejet veszünk?
A tej és tejtermék legfontosabb tápanyaga a kalcium, így teljes elhagyása az étrendből megfelelő pótlás nélkül hiányállapotot eredményez. Hogyan pótoljuk?
"Az anyatejben olyan ellenanyagok vannak, amelyek megvédik a csecsemőt a fertőző betegségektől, ez a tehéntejről nem mondható el. Az anyatej pótlására vagy kisgyermekek számára a kecsketej a legoptimálisabb, mert sokkal könnyebben emészthető, mint a tehéntej. A későbbiekben azonban, amikor a gyerekeknek már tehéntej is adható, rendkívül jó hatásai vannak a csontozat és az izomzat fejlődésére"

"A tej kalcium- és D-vitamin-tartalma gyerekeknél a csontnövekedéshez, a csontsűrűség növeléséhez és az izomzat fejlődéséhez járul hozzá elsősorban. Később segít a csonttömeg megtartásában, ezt a benne található magnézium, stroncium és C-vitamin is elősegíti. Az izomfelépítést magas minőségű fehérjeforrásként támogatja, tartalmazza a nélkülözhetetlen esszenciális aminosavakat, fontos energiaforrás, ami a sportolók számára kifejezetten hasznos lehet" - folytatta a szakember, majd hozzátette, hogy pozitív élettani hatásai miatt azoknak sem kell lemondani a tejről, akik érzékenyek a benne található tejcukorra.
"A laktózérzékenyeknél tejfogyasztás után hasfájás, puffadás és gázképződés jelentkezhet, a kellemetlen tünetek azonban laktáz enzimet tartalmazó készítményekkel, például rágótablettával, megelőzhetők. A tejet azért sem érdemes teljes mértékig kiiktatni az étrendből, mert a benne található kálium segít a szív-és érrendszeri betegségek, így a magas vérnyomás és a stroke megelőzésében, miközben D-vitamin tartalma egyes kutatások szerint a vastagbélrák rizikóját is csökkentheti" - hangsúlyozta Dr. Plósz János, aki azt is kiemelte, hogy a tejben található kolin segít az idegi átvivő anyagok képzésében, ezáltal pozitív hatással van az alvásra, a memóriára és természetes nyugtatóként hat.
 
 
0 komment , kategória:  Életmód  
Tavaszi allergia
  2016-04-12 17:21:19, kedd
 
  Világszerte nagyjából 30 millió ember szenved az allergia okozta tüsszögéstől, orrfolyástól, szemviszketéstől. Az alábbi tippek segítenek elviselni a kínzó szezont.

Elkerülés
Később, ha nedves lesz az idő, jobb lesz. Próbálja ügyeit akkor intézni, amikor esős az idő, mert ez megelőzi a pollenek szállását a levegőben. Ütemezze a szabadtéri aktivitásokat késő délutánra vagy kora estére, mert a pollenkoncentráció sokkal magasabb a levegőben reggelente.
Légkondicionálók
Zárja be az ablakokat. Pollenszezonban a különböző nyílászárókat tartsa zárva, és használjon légkondicionálót, amikor csak teheti. Így meg tudja szűrni a levegőben keringő pollenek 99 százalékát. Ha autóval közlekedik, húzza fel az ablakokat és használja a légkeverést.

Antihisztamin
Válogassa meg a gyógyszereket. A második generációs allergia gyógyszereket korábban csak receptre lehetett kapni és gyakran állandó mellékhatásuk volt az álmosság. Válassza a gyorsabb megoldást! Az első generációs antihisztaminok néhány perc alatt hatnak, anélkül, hogy álmosítanák, lenyomnák a hangulatát.

Szemcseppek
Ha a szemviszketés nagy gondot okoz. Az antihisztamin tartalmú szemcseppek napi kétszeri használata, minimalizálja a tüneteket. Mi a helyzet, ha kontaktlencsét hord? Használjon például olopadadin tartalmú szemcseppet éjszakra, amikor eltávolítja a kontaktlencsét.

Antihisztaminos spray
Ez egy gyors és hatékony megoldás. A receptre kapható spray-k az orrirritációkat kezelik. Egy-két spriccelés 20-30 percen belül csökkenti a tüneteket nagyjából 12 órára.

Szteroidok az orrnak
A kortizoltartalmú készítmények csökkentik a gyulladást, megszüntetik a tüsszögést és orrfolyást, viszont napi szinten kell őket alkalmazni.

Immunterápiás tabletták
Akár egy injekció, szúrás nélkül. Ezek az újfajta készítmények egyszerűen alkalmazhatóak. Csak a nyelv alá kell tenni, hagyni feloldódni, majd várni a hatást. Hátránya, hogy 12 héttel az allergiaszezon megkezdődése előtt el kell kezdeni szedni és nem biztos, hogy hatásos minden allergénnel szemben.

Antiallergén fogkrém
Létezik egy fogkrém, ami allergén anyagokat tartalmaz. Bár a vizsgálatok még folynak a készítmény ügyében, a kutatások szerint a fogkrém jobban teljesít, mint a tabletták. Az Egyesült Államokban kapható már a fogkrém, vénykötelesen.

Van még egy megoldás
Kövesse az arany középutat. Ha 6 havonta meglátogatja a kezelőorvosát, allergológusát, az a legjobb kezelés. Mivel az orvosa személyre szabottan tudja kezelni az allergiáját, ezért ez hatásosabb bármilyen sztenderd tablettánál, spray-nél, orrcseppnél.
 
 
0 komment , kategória:  Életmód  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 50 
2016.03 2016. április 2016.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 367 db bejegyzés
e év: 5284 db bejegyzés
Összes: 127944 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2944
  • e Hét: 19759
  • e Hónap: 41862
  • e Év: 320087
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.