Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Ezért bukott bele Orbán a boltzárba - és külön Semjén Zsolt
  2016-04-16 22:38:41, szombat
 
  2016.04.11.
Ezért bukott bele Orbán a boltzárba - és külön Semjén Zsolt
Hakapeszi Miki

Végre bedobták a törölközőt: annyi félrevezetés és kamuzás után belátták, hogy többet vesztenek, ha kitartanak a boltzár mellett.

Amikor érthetetlen módon bevezették, akkor is pontosan tudták, hogy a nép gyűlöli. Egészen minimális esély volt arra, hogy ez változzon. De végignyomták izomból, mert talán azt hitték, hogy a magyar havercégek kisebbet szívnak, mint a multik, s az már nekik jó. De fontosabb, hogy szopjon lovat mindenki, akinek nem tetszik, meg kellett mutatni, hogy nekik nem lehet csak úgy visszapofázni, a visszavonulás a gyengeség látszatát kelti.

Egy év alatt abban semmi változás nem volt, hogy a nép gyűlöli a boltzárat. De közben megpróbálták igazán aljas eszközökkel ellehetetleníteni azt a népszavazási kezdeményezést, amin hatalmasat buktak volna - és itt megint be kell idézzem Bozóky kartárs kitűnő meglátásait. De a kopaszbalhé visszanyalt, még a hívek egy része is kiakadt, majd a jogrendszer még le nem nyúlt része is elégnek látszott ahhoz, hogy mégis legyen szavazás.

Ebben a helyzetben egyszerűen nem várhatták meg, hogy a számukra sikeres népszavazás nyomán a szocik ünnepeljenek és egy kicsit kidugják a fejüket a mocsárból. Mivel csak az tartja hatalomban őket, hogy nincs alternatíva, minden eszközzel fenn kell tartaniuk ezt az állapotot.

Ezért volt nekik már a kisebbik rossz, hogy kihátrálnak a zárva tartásból. Szíriában tűzszünet van, a menekültáradat csökken, kevésbé hatásos a migránsok elleni hangulatkeltés. A boltzáras győzelmet a választásig napirenden tartva az egész mai szerencsétlen ellenzék esélyt kaphatott volna a feléledésre.

A főnyalonc szócső, a Magyar Idők még ma reggel is ódákat zengett a zárva tartás előnyeiről, csodás hatásáról a gazdaságra. De nem biztos, hogy simán elfelejtettek nekik szólni, vagy csak ma délelőtt hozták meg a döntést. Mostantól az lesz a duma, hogy noha előnyös volt, ők kibaszott jól csinálták, de a népnek nem tetszett a boltzár és ez ír mindent felül. Aminek az eleje és a vége is ugyanúgy egy ordas kamu, mint eddig is a legtöbb nyilatkozatuk.

Na most mit csinálsz KDNP és külön Semjén Zsolt?

http://mentalisdeficit.blog.hu/2016/04/11/ezert_bukott_bele_orban_a_boltzarba_es_ kulon_semjen_zsolt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tállai András szerint a magyar nemzet jövője a pálinkáról fo
  2016-04-16 22:17:26, szombat
 
  Senki sem gondolta volna, hogy ennyire reménytelen a helyzet.
akkor most minden stadionhoz építünk egy makovecz stílusú főzdét is?
Ő is egy hungarikum, büszkék is lehetünk rá. Nem hiszem, hogy van még ország, ahol az adóhatóság feje egy ilyen debil barom lehetne.
reggel egy kisusti, es mar mehet is kozmunkasorszag a polgarmester foldjere kapalni! a reformok mukodnek es agyarorszag jobban teljesit!

*

Tállai András szerint a magyar nemzet jövője a pálinkáról fog szólni

Czinkóczi Sándor
POLITIKA
április 15., péntek 22:42


Tállai András pénteken 17. Gyulai Pálinkafesztivál konferenciáján bejelentette, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium új jövedéki törvényt dolgoz ki, ami a pálinkafőzőket fogja segíteni. A pálinka jövője című konferencián az NGM parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára közölte, hogy a tervezet jelenleg közigazgatási egyeztetés alatt áll, várhatóan még az idén elfogadják.

Majd az adóügyi államtitkár eleresztette az év eddigi leglehangolóbb vízióját:

,,A pálinka nemzeti kincsünk és nemzeti italunk. A magyar nemzet jövője is a pálinkáról fog szólni"

- jelölte ki az irányt Tállai. Mindenkit emlékeztetett arra a tagadhatatlan tényre is, hogy az 55 tételből álló hungarikum-gyűjtemény első helyén a pálinka, második helyén a törkölypálinka áll.
Tállai András

Hangsúlyozta, hogy a kormány kiemelt szerepet szán a turizmusnak és a mezőgazdaságnak, emellett fokozottan figyel a hungarikumokra. Az új pálinkatörvény például megerősített jogosítványokkal látta el a Pálinka Nemzeti Tanácsot.

Az államtitkár felidézte, hogy Magyarországon már a 18. században főztek pálinkát, 1850-ben vezették be az első pálinkaadót.

,,Sajnos az Európai Unió kedveli ezt ma is"- jegyezte meg. Felidézte, hogy az 1930-as években a barackpálinkát világhírű magyar italként emlegették.
Fejlődés

Minya Gábor dandártábornok, a NAV jövedéki főosztályvezetője beszélt arról, hogy a párlatadójegy-rendszer bevezetése óta 3 044 ilyen engedélyt adtak ki, és 15 715 desztillálóberendezést regisztráltak, miközben mintegy 170 ezer bérfőzető tűnt el.

A kereskedelmi főzés adatait ismertetve elmondta, hogy 2014-ről 2015-re 112-ről 123-ra nőtt a kereskedelmi főzdék száma, a megfizetett jövedéki adó 1,96 milliárd forintról 2,6 milliárdra. Ez idő alatt a lefoglalt alkoholtermékek mennyisége 36 százalékkal emelkedett.
Van egy másik hungarikumunk is

Mindeközben az év elején a szakértők arról beszéltek, hogy Magyarországon az alkoholisták száma 800 ezerről pár éven belül már egymillióra nőhet, közben továbbra sincs az országnak alkoholstratégiája, nincsenek olyan programok, amelyet tennének valamit a megelőzésért. 30 ezerre tehető azoknak a száma, akik alkohollal kapcsolatos betegségekben halnak meg. (MTI)



http://444.hu/2016/04/15/tallai-andras-szerint-a-magyar-nemzet-jovoje-a-palinkaro l-fog-szolni
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sándor Mária és az örökített politikai cselekvőképtelenség
  2016-04-16 22:02:07, szombat
 
 


Sándor Mária és az örökített politikai cselekvőképtelenség
JámborAndrás
2016. április 14. csütörtök, 10:04


,,Tehetetlen vagyok", ,,mit csináljak, forradalmat?" - ezeket a kérdéseket tette fel Sándor Mária a Népszabadságnak adott interjújában, ahol elmagyarázta, miért kíván hátrébb lépni, és bejelentette, hogy akkor folytatja az ellenállást, ha április 15-én az egészségügyi dolgozók a tanárok mellé állnak.

Sándor Mária fenti kérdései a mieink is, és a teljes magyar társadaloméi. Ezek a kérdések nem másról árulkodnak, mint a politikai cselekvőképtelenségről, az ellenzéki stratégia hiányáról, a politikai tudás hiányáról. Mégis, a magyar sajtó úgy hozta le Sándor Mária sztoriját, illetve az ellenzéki véleményvezérek úgy élik meg, mintha itt a tehetetlenség érzésének, az elfáradásnak nem lenne mélyebb politikai alapja.

dszzs201603153111.jpg

(Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt)

A tehetetlenség érzése ugyanis abból fakad, hogy nem látjuk a célt, és nem látjuk az oda vezető utat, nem látjuk, milyen eszközökre van szükség a cél eléréshez. A forradalomcsinálásról szóló elmélkedés pedig a végső elkeseredés megjelenítése a szövegben.

Ez a politikai cselekvésképtelenség, amely a stratégia-, eszköz- és célhiánnyal párosul, elég konkrét dolgokban mutatkozik meg. Sándor Mária (de mondhatnánk a tiltakozó tanárokat vagy a netadós tüntetések, sőt akár még a Milla szervezőit is) nem képes hálózatokat létrehozni, tartalommal feltölteni és működtetni azokat. Rendszert létrehozni a politikai céljaik érdekében. Sokszor még a célokat sem tudják kijelölni. Valójában egy mondatban Sándor Mária sem tudja megfogalmazni a saját politikai üzenetét, a tiltakozó tanároknál pedig láthattuk a 4, 12, valamint 25 pontot. (Önmagában nem azzal van a gond, hogy több pontos követeléseket fogalmaznak meg, de ezeknek mind egy, a társadalom egésze által átélhető, jól kommunikálható központi üzenetből kellene kinőniük)

Pénteken több fajta tiltakozás is lesz. Sándor Mária kérésében eredetileg az egészségügyi dolgozókat hívta fekete ruhában tiltakozni, az egészségügy állapota, és a tanárokkal való szolidaritás miatt, de mivel számos kórházban megfélemlítik a dolgozókat és tiltják a fekete ruha felvételét, ezért minden állampolgárt arra kér, 8 óra és 10 óra között menjen el egy egészségügyi intézményhez feketében és legyen szolidáris a megfélemlített dolgozókkal. Sándor Mária akciója csatlakozik az oktatásban a PDSZ által szervezett két órás figyelmeztető sztrájkhoz, amelyhez a Tanítanék mozgalom is csatlakozott. Ők is azt kérik az állampolgárok menjenek el egy oktatási intézményhez kockás ingben. Így lesz a pénteki kockás/fekete nap. Részletek itt: https://www.facebook.com/events/1726641580890918/

Alapvetően, ahelyett, hogy a társadalomban mozgalmi struktúrákat hoznának létre, ezek az ellenzéki szerveződések, a médiára bízzák társadalmi üzenetük eljuttatását, ami sikertelenségre van ítélve, mivel az üzeneteik, csak felületesen, és nem mindig a mozgalom céljainak megfelelő módon és időben jutnak el az aktivizálható csoportokhoz, a mozgalmak teljesen kiengedik a kezükből az üzeneteik ,,lefordítása", átadása fölötti ellenőrzést. Emiatt pedig védtelenné, kiszolgáltatottá válnak. Egy defenzívebb szakaszban, a média támogatásának elvesztése után pedig alig marad csatorna, amelyen keresztül tudják mozgósítani az őket támogató embereket.

De hogy lehet saját médiát, elérést kialakítani?

Az internet korában erre már számos eszköz van, amelyek egy részét használják is a mozgalmak, de rosszul. És itt nem csak arról beszélünk, hogy külső kommunikációra Facebook-csoport alakul Facebook-oldal helyett, hanem arról is, hogy mit kezdenek ezekkel az eszközökkel. Ugyanis a kommunikáció és a mozgósítás egy munka, amihez érteni kell. Az elmúlt hat évben elvétve volt olyan tüntetés, ami mozgósítási tervvel rendelkezett volna. Ezek a mozgalmak nem használják Facebook-oldalaikat érvek átadására, ellenvélemények megválaszolására, mozgósításra, hanem legtöbbször csupán nekik tetsző linkeket vagy sajtóközleményeket osztanak meg átmásolva. Nem kérik a követőket arra, hogy aktivistaként a Facebookon, e-mailen, személyes beszélgetésben az ismerőseiknek terjesszék az információkat.

De az elmúlt hat évben nulla olyan mozgalom volt, amely eljutott odáig, hogy telefonszámot kérjen a követőktől. Pedig már viszonylag olcsón lehet ingyen sms-eket vagy automata telefonhívásokat használni mozgósításhoz.

Hiba az is, hogy ha gyűjtenek is e-mail-címeket, legtöbbször nem használják azokat semmire, vagy csupán ömlesztett linkeket, illetve pár soros semmitmondó szövegeket írnak, valódi mozgósítás helyett. Persze ezek a módszerek erőforrást igényelnek, de akár már nagyon rövid távon is meg tudnak térülni ezek az erőforrások. És ez a pár sor még ízelítőt sem tudott abból adni, mennyi lehetőség van a hagyományos médián kívüli kommunikációban, nem beszélt például a kitelepülésekről, plakátokról, szórólapokról.

A támogatóiknak nem adnak közösségi identitását, és nem segítenek nekik iránymutatással napi szinten a felmerülő kérdések, viták kapcsán. Nem adnak muníciót a véleményvezéreknek, mert a többségükhöz el sem jutnak. Amikor mégis ilyen történik véletlenül, mint például a kockás ingnél, az identitásképzés óriási érzelmi energiát ad a mozgalmaknak, de mivel nem használják ki ezeket az energiákat, csupán ideig-óráig mozgatja jó irányba ezeket a tüntetéseket.

De mit lehetne tenni a médiára bízott üzeneteljuttatás helyett?

A fejlett politikai rendszerekben, minimum Barack Obama első elnökjelölti kampánya óta, a Greenpeace-től Donald Trumpig, az Amnesty-től az egyszerű, együgyes tiltakozó kampányokig az engagement szó körül forog minden, amit magyarul bevonásnak hívhatnának. A kérdés ebben az, hogyan tudjuk leghatékonyabban a állampolgárt úgy meggyőzni és annyira bevonni, hogy lehetőleg minél több szabad erőforrását, pénzét, kapcsolati hálóját, szabad idejét az ügyünknek áldozza. Egy jó kampány akkor hatásos, ha a velünk szimpatizáló állampolgár túljut azon, hogy csupán megnéz rólunk egy hírt a tévében, és eljut addig, hogy belájkolja a Facebook-oldalunkat, megadja az e-mail-címét, innentől kezdve pedig apróbb lépésekben, az elköteleződését vizsgálva, egyre jobban megpróbáljuk bevonni, egyre nagyobb lépéseket kérünk tőle, az ismerőseinek a meghívását, pénzadományt, önkéntesnek való jelentkezést, a körülötte lévő emberek megszervezését, végül pedig a csapatunkhoz való csatlakozást. Persze ez akkor működik jól, ha előre ki van találva az az út, amin keresztül valódi feladatokkal tudjuk felruházni a velünk szimpatizáló állampolgárt, folyamatos visszajelzésekkel látjuk el, és előre kitalált szerepekbe tudjuk helyezni őt. Ha egy ilyen rendszert felépítünk, óriási erőforrásokat lehet spórolni, és ha ehhez jó kommunikáció, megfelelő és érthető célok társulnak, már kész is van a mozgalmunk.

Fontos az is, hogy nem ismerik fel a tiltakozó mozgalmak szervezői saját hatalmi helyzetüket, így nem is tudják értékelni azt, és ezt figyelmen kívül hagyva cselekednek, hoznak létre saját maguk működtetésére struktúrákat, amelyek zártak lesznek, mivel az információs és egyéb hatalmi monopóliumot senki nem akarja kiengedni a kezéből.

Mi az a hatalmi monopólium és miért baj?

Egy olyan szervezetben, amelyben csak és kizárólag önkéntesek dolgoznak és az információáramlás, illetve a szervezet működése nincs alapvető szabályok által lefektetve, hanem véletlenszerűen, az éppen elvégzendő munkára való ráérés alapján alakul ki, a legtöbb szabadidővel és legtöbb energiával rendelkező, a magukat leginkább kompetensnek érző emberek fogják a munka nagy részét elvégezni, és az ő kezükben fognak az információk összpontosulni. Ez pedig hatványozottan így lesz, ha szoros határidőkkel és feszes tempóban zajlik a munka, hiszen az információ- és időtöbblettel rendelkező emberek fognak ráérni a munkára, így ők jutnak az információk birtokába, de nem lesz idejük az információk átadására, és egyre kisebbre zárják a kört maguk körül. Ennek következményeként viszont nem lesznek képesek új embereket bevonni, és a túlterheltség alatt össze fog omlani az egész mozgalom azon a ponton, ahol a szűk embermennyiségre az általuk elvégezhetőnél több munka jut. Először csak egyes munkák nem kerülnek elvégzésre, majd az el nem végzett munkák miatti, és az esetleges kudarcokból érkező sikertelenség miatt csökken a motiváció, ezáltal pedig az önkéntes munkakedv, és szép lassan már lényeges munkák maradnak elvégezetlenül. Mindeközben azok, akik az információhiány miatt nem tudnak bekapcsolódni a munkába, kiszorítva érzik majd magukat, és minden hibáért az aktívan dolgozókat okolják, miközben a munkát elvégzők azokat fogják hibáztatni, akik nem dolgoznak, az információhiány és a bekapcsolódás lehetősége miatt.

Csakhogy ezekért a hibákért nem lehet a felelősséget kizárólag a mozgalmak, személye nyakába varrni, hanem fel kell térképezni azokat a működési dinamikákat, amik ezt a helyzetet minden alkalommal újra előállítják. Ma azok a tapasztalatok, készségek, cselekvési módok, procedurális tudások, amelyek egy működőképes és hosszú távon is fenntartható mozgalom létrehozásához szükségesek, beszerezhetetlen az ellenzéki baloldali és liberális térfélen. Ennek pedig három oka van:

1. A legkevésbé fontos és a legkönnyebben áthidalható az, hogy ezek ma a kormánypárt demonizáló kampányai miatt tiltott tudások. Saul Alinsky amerikai író állítólagos veszélyes tanai miatt támadták először az ellenzéki mozgalmakat - akkor, amikor még a tiltakozók nagy része nem is tudta ki ő, és mára újra nem tudja senki. De támadtak mindenkit, aki külföldi segítséget, pénzt vagy képzést vesz igénybe, és hazaárulónak címkézik őket, pedig Kubatov Gábor még idén is az amerikai elnökválasztási kampányra ment tanulmányútra. Sőt azokat is támadják, akik olyan emberekkel dolgoznak együtt, akik már korábban bármilyen politikai cselekvésben részt vettek.

2. De fontos pont az is, hogy a politikáról a magyar közbeszésben csupán mint egyszeri, a semmiből előbukkanó történésekről van szó. A diskurzusban nem szerepel az, hogyan lehet bármilyen politikai aktivitást kezdeni, nem beszélünk arról, miben hibáznak az egyes politikai szereplők. Nincs szó arról, hogy a politikai eseményeket meg kell tervezni, fel kell építeni, hogy a politika harcait embertől emberig kell megvívni. Semmilyen kritikai elemzés nem jelenik meg a politika működéséről, nem is része a politikáról alkotott diskurzusnak az, hogy milyen eszközök vannak a politizálásra.

3. A legfontosabb pont maga a baloldali-liberális politikai elit kihalása és újratermelődésének hiánya. 2006 után, ahogy egyre közeledett a biztos választási vereség, sorra hagyták ott az MSZP-t, majd a megszűnő SZDSZ-t, a politizáló emberek, ők pedig nem új, civil politikai projektekben, hanem a magánszektorba vagy magánéletükbe visszavonulva folytatták pályafutásukat, ezzel pedig lényegében azokat a technikákat, ismereteket nem örökítették tovább, amelyek a politizáláshoz vagy a politikai cselekvés megértéséhez és véghezviteléhez kell. Egy hasonló folyamat játszódott le az LMP szétválásánál is, ahol lényegében a megfelelő tudás híján két cselekvőképtelen párt jött létre, melyekből a politikai tudás a cselekvőképtelen pártokban csalódott alkalmazottak és párttagok képében elszivárgott.

De így történt ez a mozgalmi aktivizmusban is. A nagyobb társadalmi megmozdulások vezéralakjai, a politikai cselekvések végrehajtói nem nevelték ki maguk után a következő generációt, sokszor már magában a politikai cselekvésben is hatalmai pozícióikat tartották meg, és nem tanítottak ki embereket, egyszerűen nem vontak be azokat, akik továbbvihették volna a tudást.

A HAHA első generációja például egyszerűen visszavonult, az utánuk jövők pedig elfáradtak és feladták az oktatási harcot, és lényegében szétszéledtek. Az Alkotmány Nem Játék szintén egyszerűen elfáradt, megfelelő struktúrák és a bevonás kereteinek megteremtése hiányában. A Millából a politikailag aktív emberek egy része átment az Együttbe, majd onnan tűnt el a politikából, a másik fele, pedig egyszerűen nem tartott az Együttbe, és kiszállt. A netadós tüntetések több szervezői csoportja közül van, aki még aktív, de nem tudott bevonást, és ezzel valódi támogatottságot, vagyis a mozgalmának folytatását elérni. Ezeknek a mozgalmaknak a vezetői félrehúzódtak, és személyes életükre, sokszor a politikától elég távoli, vagy csak részben politikai projektjeikre koncentrálnak, ami mellett nem érzik azt, hogy lenne idejük és kedvük újra frontpolitikai küzdelmeket vívni.

Az én személyes történetem is ilyen, különböző ellenzéki csoportokban szerveztem számtalan rendezvényt, akciót az elmúlt hat évben. De nem ismertem fel, csupán mára, hogy mennyire rosszul csináltam azt, hogy centralizáltan magamnál tartottam bizonyos hatalmi szálakat, nem koncentráltam a tudásátadásra és a bevonásra. Mennyire nem voltam kreatív, ha a megszokott eszközhasználatról volt szó, és mennyire nem figyeltem az aktivisták információval való ellátására, információátadásra, szervezetépítésre, ezzel pedig sokszor inkább blokkoltam azt, hogy valamiféle mozgalomcsíra jöjjön létre, amely hosszú távon kevés hasznot hozott.

Az elmúlt hat év különböző mozgalomcsíráinak, tüntetéseinek, akcióinak szervezői nemhogy azt nem érezték kötelességüknek (nagyon nagy tisztelet a kivételnek), hogy megkeressék Sándor Máriát vagy a tiltakozó tanárokat, és átadják nekik azt a tudást, amit felhalmoztak, hanem a nyilvánosságban sem írnak, nem mondják el azokat a politikai tudásmorzsákat, amiket megszereztek. Akár csak annyit, hogyan kell megszervezni egy tüntetést, hogyan rontották el például ők anno azt, vagy hogyan lettek sikeresek, mi ebből a tanulság. Amikor 2015 októberében levelet írtunk 40 embernek, akik részt vettek a netadós tüntetések szervezésben, hogy egy cikksorozat keretében vonjuk le a tanulságot, 3 olyan ember volt, aki valóban elkészített valami értékelést.

Pedig ha a nyilvánosságban nem beszéljük át ezeket úgy, hogy eljussanak a potenciális politikai kezdeményezések elindítóihoz, ők is újra és újra azokba a hibákba fognak belesni, amikbe mi, így pedig újratermeljük az ellenzéki akciók sikertelenségét, sőt a társadalomnak sem tesszük lehetővé, hogy a valóságban megértsük a politikai történéseket, így pedig hiábavaló lesz az a munka, amit korábban elvégeztünk. Csupán nosztalgiasörözések részévé válik.


http://kettosmerce.blog.hu/2016/04/14/sandor_maria_es_az_orokitett_politikai_csel ekvokeptelenseg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Aki ma elhagyja az országot, kint is marad
  2016-04-16 21:52:17, szombat
 
  Gyertek haza fiatalok, könyörgünk!!! Hát ki fog eltartani bennünket, segílyeseket, és ezerféle más jogcímen ingyenélőket, a "kormányunknak" nevezett korrupt mutyibandával együtt?

Gyertek haza fiatalok, könyörgünk!!

*****************


Aki ma elhagyja az országot, kint is marad

Az utóbbi öt évben nem emelkedett és nem is csökkent a kivándorló magyarok száma - mondta Tanay Marcell, az Euwork munkaközvetítő cég vezetője szombaton az M1-en.
MTI, 2016. április 16. szombat, 19:47


Abban viszont jelentős változás van, hogy milyen céllal mennek külföldre a munkavállalók: míg 8-10 éve inkább ideiglenesen, bizonyos célok megvalósítása érdekében hagyták el az országot, ma inkább a kivándorlás jellemző. Abban is változás van, ma már könnyebben jutnak munkához állásközvetítők nélkül egy külföldi országba, hiszen egyre több embernek van ismerőse, aki segít, és elhárultak azok az akadályok is, amelyek régen elriasztották a vállalkozó kedvűeket.

Külföldön elsősorban fizikai szakmunkásokat, betanított munkásokat keresnek, de sokakat alkalmaznak a vendéglátásban is. A nyelv ismerete mindenhol alapkövetelmény.


http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/aki_ma_elhagyja_az_orszagot_kint_is_marad. 613326.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Béna trükkel csitítgat a kormány, valójában nincs több pénz
  2016-04-16 21:37:43, szombat
 
  Béna trükkel csitítgat a kormány, valójában nincs több pénz a KLIK-re

DiószegiHorváthNóra


2016. április 16. szombat, 19:13


A Napi.hu derítette ki, hogy bár Palkovics László államtitkár megígérte, hogy majd adnak pluszpénzt az éves költségkereten kívül a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak (KLIK), hogy rendezni tudják az adósságaikat, erről valójában egyelőre szó sincs. Nem mozgattak át egy költségvetési sorból sem milliárdokat, egyszerűen arra adtak utasítást, hogy a gigaintézmény az éves költségvetéséből a november-decemberi pénzeket fordítsa a mostani adósságainak rendezésére. Ez azért elég ügyes, nem?

image_12.jpg

Fotó: Túry Gergely

Szükség is van a pluszpénzekre: a KLIK irdatlan adósságokat halmoz ugyanis fel, hónapról hónapra, gyakorlatilag lehetetlenné téve, hogy az iskolák normálisan tudjanak működni. Unalomig hallgattuk már, hogy még papírra és krétára sincs pénz. Nos, ez épp a KLIK miatt van így: az intézmények fenntartását intézni hivatott központ ugyanis épp ebben nem jeleskedik. Abban, hogy finanszírozza az intézmények működési költségeit. A kréta és a papír egy dolog, vannak más számlák is befizetetlenül. Volt olyan intézmény, ahol a gázt kapcsolták ki elmaradás miatt. És az adósságok csak halmozódnak, ahogy telik az idő. Néha a kormány betol némi kiegészítő pénzt a rendszerbe, így az összeomlást mindig sikerül elkerülni, de hosszú távon ez a rendszer élhetetlen. Méghozzá leginkább azért, mert az teljes, oktatásra fordított összegek évről évre csökkennek.

Április közepére 5,2 milliárd forintra csökkent a KLIK adósságállománya. Pölöskeiné, a KLIK elnöke közölte: három ütemben zajlik az adósságok rendezése. Elsőként 90 ezer lejárt számlát fizettek ki kis- és középvállalkozóknak, a második szakaszban 27 ezer számlát fizettek be, a harmadik ütemben jön a maradék - ezek a nagyobb összegű számlák lesznek.

A kormány összesen 38 milliárd forintos pluszforrást biztosít a KLIK számára, ez magában foglalja a 17 milliárdos adósság konszolidációját is - ezt még február végén jelentette be Palkovics. Ehhez képest egy fia peták sem érkezett azóta a központ számlájára. De ha már itt tartunk: az is egészen döbbenetes, hogy az év második hónapjának végére a KLIK már képes volt ekkora adósságot felhalmozni. Persze, ezen valójában csak az lepődhet meg, aki nem követte a központ fennállása óta eltel időszak eseményeit: valójában a KLIK tavaly 55 milliárd forinttal lépte túl az előre meghatározott költségvetési keretét (akkor elméletileg 524,7 milliárdból gazdálkodhattak volna, a végszámla viszont 580,1 milliárdot tett ki). Az első években folyamatosan nőtt a KLIK éves költségvetési kerete (2013-ban még 484 milliárdról indultak), idén azonban valamiért ,,csak" 561,2 milliárdot szántak rá - így valóban nem csoda, hogy már most kezd rezegni a fejük fölött a léc.

Azt tehát már az év elején látni lehetett, hogy kevesebb a pénz - ehhez képest szeptemberben még vár rájuk (ha már egyszer megígérték) a pedagógusok bérének megemelése is, ami az év utolsó három hónapjában még 4-5 milliárd forinttal megdobja a költségeket. És a november-decemberi pénzükből már most lecsíptek egy ,,keveset", hogy az adósságokat rendezzék. Talán ezek után joggal merül fel a kérdés: mégis mitől nem omlik össze az egész intézményrendszer?

A KLIK 2013 októberében volt a csúcson: ekkor 18,6 milliárd forint volt az össztartozása.

Egész egyszerűen érthetetlen, miért ragaszkodik a kormány a központi fenntartáshoz. Előnye legfeljebb annyi van, hogy valóban uralni tudja az állam által túszul ejtett intézményeket, és egy közös levelezési listán adhatja az ukázokat.

Hátránya viszont... Na, azzal tengert lehetne rekeszteni. A centralizálás átka ugyanis, hogy ez a hatalmasra duzzasztott intézmény egyszerűen képtelen napi szinten ellátni magát. Valójában már az is komoly problémákat jelent, hogy a pedagógusok bérét időben kifizessék - és akkor a közüzemi számlákról már igazán nincs is mit beszélni. Emellett a döntéshozatal is nehézkes: hiába jelez egy intézmény egy problémát a tankerületének, ha végső döntést csak a KLIK hozhat. Számtalan iskola nem lett soha kifestve az ilyen anomáliák miatt...

És ami a legérdekesebb az egészben: a KLIK úgy gazdálkodik egyre több pénzből, hogy valójában egyre kevesebb iskolát kell ellátnia: van már olyan önkormányzat (az esztergomi), amelyik visszavette a saját iskoláit, hogy maga tartsa fenn őket. A szakképző iskolák pedig a nemzetgazdasági tárca fenntartása alá kerültek.

A pedagógusok természetesen fennállása óta folyamatosan jelzik (egyre kétségbeesettebben), hogy a KLIK gyakorlatilag megbénította az intézmények működését. A mostani tiltakozások egyik sarkalatos pontja is ez, mégis sokáig úgy tűnt, a kormány nem enged a központi fenntartásból. Aztán, ahogy a hónapok során egyre nőtt az elégedetlenség, mégis bejelentették, hogy a KLIK mostani formájában megszűnik. A valóság az, hogy meg nem szűnik, csak átalakul (legrosszabb esetben csak átnevezik), de várhatóan ettől a helyzet nem sokkal lesz jobb. Az állami fenntartás marad, a központi irányítás marad, a pénz időközben el fog fogyni. De milyen jól hangzik, amikor egyes tüntetések előtt az államtitkár bejelenti, hogy nincs is igazán értelme a lázongásnak, mert ezt meg azt a pontot épp most vizsgálja a köznevelési kerekasztal, miközben a kormány máris döntött arról, hogy elintézi a problémát.

Kár, hogy ezeknek a szavaknak lassan a lőtéri kutya sem hisz majd.


http://kettosmerce.blog.hu/2016/04/16/bena_trukkel_csititgat_a_kormany_valojaban_ nincs_tobb_penz_a_klik-re
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fidesz már ki sem lát az offshore-mutyikból
  2016-04-16 21:18:24, szombat
 
  2016. 04. 16. 14:27

A Fidesz már ki sem lát az offshore-mutyikból

A Fideszben nemhogy lejárt volna az offshore-lovagok kora, hanem soha nem látott mértékben megnőtt az offshore-érdekeltek száma - mondta Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője szombati, budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus úgy fogalmazott: az elmúlt napok eseményei "abba az irányba mutatnak", hogy fideszes képviselők, fideszes állami cégek vezetői, igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjai, fideszhez köthető rokonok, barátok, családtagok,

"olyan, sokszor, egymáshoz kapcsolódó, maffiaszerű céghálózatot működtetnek, amelyek a közpénzek megcsapolásából szerzett vagyonokat offshore-cégeken keresztül viszik ki az országból"

és próbálják meg eltüntetni a magyar hatóságok és a magyar közvélemény elől.
Kerényi, Hartmann

Mint mondta, újabb két fideszes prominens "bukott le" offshore-cégekkel: az egyik Kerényi János, a Fidesz országgyűlési képviselője, a másik Hartmann Péter, az MVM Zrt. igazgatósági tagja. Kerényi egyébként a Fidesz közép-magyarországi régiós igazgatója, akinek a régiójába tartozik Kecskemét, amelynek országgyűlési képviselője volt Horváth Zsolt, "aki elsőként bukott le a nemzetközi offshore-botrányban".

Hozzátette: offshore-céget adóelkerülés miatt, vagy azért alapítanak, hogy korrupciós pénzeket tüntessenek el, és ha Kerényi arra hivatkozik, hogy nem azért alapították a cégeket, hogy adót kerüljenek el vele, "akkor csak a másik lehetőség áll fenn".

Mint mondta, Kerényi János arra is hivatkozik, hogy nem csináltak titkot belőle, a felesége által vezetett vendéglátócég adatai benne vannak felesége vagyonnyilatkozatában. Ezzel kapcsolatban Szilágyi György jelezte: a nyilatkozat titkos, egy zárt borítékban van az Országgyűlés illetékes bizottságánál, és noha ezeket a Jobbik saját részéről nyilvánossá és honlapján bárki számára összehasonlíthatóvá tette, erre hiába kérték meg a többi párt képviselőjét, azok nem voltak hajlandók megtenni ezt a lépést.
Javaslat a nyilvánosságért

Szilágyi György elmondta: a vagyonnyilatkozatokkal kapcsolatos problémák miatt a jövő héten olyan javaslatot nyújt be, amely szerint amennyiben egy képviselő javítja vagyonnyilatkozatát, azt azonnal hozzák nyilvánosságra az Országgyűlés honlapján. A javaslat szerint a javítás automatikusan vagyonnyilatkozati eljárást is jelentene, vagyis a bizottságnak meg kellene vizsgálnia, miért javította nyilatkozatát a képviselő, és ellenőriznie kellene a nyilatkozat összes adatát.

Hartmann Péterrel kapcsolatban utalt arra: néhány napja "leleplezték" Maróth Gáspárt, a HM EI Zrt. elnökét, aki ciprusi hátterű offshore-cégek tulajdonosa, és akinek barátja az MSZP-hez köthető Weisz Imre, valamint Incze Zsolt, Orbán Viktor miniszterelnök volt gimnáziumi osztálytársa, aki mások mellett az MVM Zrt. felügyelőbizottságának is tagja. Mint mondta, Incze cégei között feltűnik egy Green-Invest nevű cég, ami felbukkan Hartmann cégénél, a Geothermal Internationalnál is. Erről itt írtunk részletesen.

Felvetette, vajon az érintettek nem érzik-e kötelességüknek, hogy különválasszák üzletemberi mivoltukat közmegbízatásuktól, illetve, hogy "mikor jön el a pillanat, amikor a miniszterelnök úgy érzi, véget kellene vetni az offshore-lovagok korának".
Lovagi kor

Szavai szerint bár 2010-ben a miniszterelnök azt mondta, lejárt az offshore-lovagok kora, a Fideszben és a Fidesz környékén soha nem látott mértékben megnőtt az offshore-érdekeltek, a korrupciógyanús esetekbe keveredettek száma,

"és azoké, akik a közbeszerzési eljárásokat, pályázatokat sorra nyerik",

és ehhez nem kell mást tenniük, mint a Fideszhez hűnek lenniük

"és közeli barátokat kell szerezni a kormány közeléből."

A politikus szerint a Fidesz képviselői az ilyen és ehhez hasonló érintettségek miatt nem írták alá azt a nyilatkozatot, amit a jobbik képviselői igen, miszerint kijelentik, hogy nem rendelkeznek offshore-cégekkel. Szilágyi emlékeztetett, hogy velük ellentétben a fideszesek azt a nyilatkozatot sem írták alá amiben kijelentik, hogy a Quaestor-botrány kirobbanása előtt nem rendelkeztek vagyonkimentésre alkalmas bennfentes információkkal.


http://alfahir.hu/a_fidesz_mar_ki_sem_lat_az_offshore_mutyikbol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kormány megszüntetné a vasutasok szombati pótlékát
  2016-04-16 21:07:53, szombat
 
  A kormány megszüntetné a vasutasok szombati pótlékát
2016. április 16. 14:56
Hunhír.info

A Vasutasok Szakszervezete szerint a kormány megszüntetné a szombati készenléti munkáért járó pótlékot - írja az MTI. A szakszervezet szombati közleményében az áll, hogy a Munka törvénykönyvének tervezett módosítása után a készenléti jellegű munkakörben dolgozókat szombaton és vasárnap is munkára lehetne kényszeríteni, pluszdíjazás nélkül.


A közlemény szerint így tízezreket fosztanának meg a pótléktól, amely azoknak jár, akiket úgy rendelnek készenléti munkára szombaton, hogy utána vasárnap, rendes munkaidőben kell dolgozniuk.
A MÁV-csoportnál egy bírósági döntés nyomán éppen most kell kifizetni mintegy 5 milliárd forintnyi elmaradt pótlékot az ilyen munkakörben foglalkoztatottak számára. Szerintük összefüggés van a törvénymódosítási szándék és a kifizetés között.


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=93218
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Trump tízezer ember előtt beszélt a NATO feloszlatásáról
  2016-04-16 21:03:31, szombat
 
  Trump tízezer ember előtt beszélt a NATO feloszlatásáról

2016. április 16. 13:19
Hunhír.info

Donald Trump, a republikánusok elnökjelölt-várományosa ismét tízezres tömeg előtt beszélt arról, hogy a NATO elavult, az európai országok az Egyesült Államokon élősködnek, és ma a NATO létezésének már nincs értelme. Trump kedden New Yorkban is nagy nyilvánosság előtt fog beszélni a NATO feloszlatásának lehetőségéről, mert ez a téma - népszerűsége okán - visszatérő kampányelemmé vált.


Trump Hartfordban, Connecticut fővárosában tartott beszédét mintegy tízezer ember hallgatta. A politikus a péntek esti felvonuláson ismét kijelentette, hogy a NATO fenntartása nem megengedhető tovább, mert ezen keresztül az európai országok az amerikai adófizetők pénzén élősködnek.

A felmérések szerint Donald Trump támogatottsága különösen New Yorkban kiemelkedő, ahol nagyságrendi különbséggel vezet a másik két jelölt, John Kasich - Ohio kormányzója - és Ted Cruz texasi kormányzó előtt. Trump kedden New Yorkban is nagy nyilvánosság előtt fog beszélni a NATO feloszlatásának lehetőségéről, mert ez a téma - népszerűsége okán - visszatérő kampányelemmé vált és az amerikai választók körében láthatóan nagy sikert arat a hidegháború maradványainak eltüntetése.

Trump korábban számos alkalommal kijelentette, hogy az Egyesült Államok NATO-politikája idejétmúlt, és a hidegháború maradványának tekinthető, hogy az USA akarja “megvédeni" az európai országokat, miközben azok önerőből képtelenek megvédeni saját magukat. A politikus kampányának egyik vezérelemévé vált, hogy amennyiben ő elnyerné az elnöki széket, nagyobb anyagi szerepvállalást kényszerítene ki az európai országoktól, vagy ha erre nem hajlandók, akkor az Egyesült Államok nem ragaszkodna tovább a NATO fenntartásához, mert az főként az amerikai adófizetőket terheli.

hídfő.ru


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=93216
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
1500 fát vágnak ki a Római-parton
  2016-04-16 20:55:17, szombat
 
  tarlós Budapest 2. számú ellensége, az 1.számú régóta foglalt orbán személyében!
Tarlós a famentő: Városliget + Népliget + Római fáit menti meg attól, hogy az ő uralma alatt kelljen élniük =))

***

1500 fát vágnak ki a Római-parton


ma, 13:57

Nagyobb fokozatra kapcsol a római-parti mobilgát-beruházás. A jövő hónapban döntenek a végleges nyomvonalról, ősszel indulhat az építkezés. A tervekből szabadtéri ,,tárlatot" rendeznek a sétányon. Ami biztosnak tűnik: ezernél is több fát vágnak ki a beruházás miatt - írja a NOL.hu.

A kiemelt állami beruházás 10 milliárdos tételként szerepel az uniós projektlistán. Tarlós István bízik abban, hogy ez az összeg elég is lesz. Ha mégsem, akkor a 90 milliárdos EIB-hitelkeretből, illetve a Főgáz-részvények eladásából maradt 30 milliárdból egészítenék ki.

A drágább mobilgát-szerkezetet választották, ami csaknem láthatatlan lesz a száraz napokban, mivel nemcsak a támfalakat, hanem az oszlopokat is kiveszik, és alsó pereme sem lesz a gátnak. Kifejezetten az ott élők kérésére döntöttek emellett - mondta Tarlós István.

Az ártérben lévő karvastagságú fákat is beleszámítva, mintegy 1500 fát kell majd kivágni a parton. Gyakorlatilag az összeset.


http://propeller.hu/itthon/3209773-1500-fat-vagnak-ki-romai-parton?utm_source=mm- 2016-04-16&utm_medium=email&utm_campaign=1500%20f%C3%A1t%20v%C3%A1gnak%20 ki%20a%20R%C3%B3mai-parton
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vallássá vedlett át a döbrögista vakhit!
  2016-04-16 20:33:22, szombat
 
  Vallássá vedlett át a döbrögista vakhit!

Posted on 2016-04-16 by Admin

BESZÉLTÜNK EGY TAGGAL ORBÁN GÁSPÁR GYÜLEKEZETÉBŐL

Nem mindennapi videón bukkant fel a miniszterelnök fia - adtuk hírül pénteken. A nyilvános szereplést eddig gondosan kerülő Gáspár a Felház nevű vallási közösségbe toboroz híveket.

- Áldás, békesség, Orbán Gáspár - köszön be a Felház Facebook-oldalának videó­ján a kormányfő fia. Mellette álló barátai ezután elmondják, a Felház egy rendezvény Istennek, aki szerintük a fiatalokon keresztül megváltoztatja Magyarországot. Április 21-én a Körcsarnokban tartanak istentiszteletet, ahová hívőket, hitetleneket is várnak. Gáspár fiatalos lazasággal veszi át a szót:
- Nem arra van hitünk, hogy Isten meg tudja-e tölteni 2500 emberrel a Körcsarnokot, hanem arra, hogy ez a 2500 ember fogja az Isten tüzét és elviszi az ország különböző részeibe, mert Isten ezt akarja, és a Felházat is ezért hívta életre, hogy ez az ország az övé legyen.



https://youtu.be/VLVTjxqoOnQ?list=PLPxMp-dD2yzosvY5GR51ymlQKB2fJlf6j
Ima az egyetemen


A videót csaknem húszezren látták, de a Bors rábukkant egy korábbi felházas felvételre is, amelyen a kormányfő fia egy gyűlésen közös imádságot tart, és átszellemülten énekel. A nyilvánosságot eddig gondosan kerülő Gáspár az ELTE jogi karán tanul, ahol a 24 éves fiatal információink szerint elég aktív, egy imacsoportot is létrehozott ott.
Ha szeretnénk közelebb jutni a Felházhoz, az interneten egy KUL nevű alapítványhoz jutunk - Kelet-európai Utógondozottakért és Lakóotthonokban Lakókért Alapítvány -, amelyen keresztül anyagilag lehet támogatni a keresztény gyülekezetet. Pénteken hiába kerestük az alapítványt, megkeresésünkre nem reagáltak.
Még nincs bejegyezve
A Felház egyelőre még nem bejegyzett egyház, de egy felhívásuk utal rá, ezen már dolgoznak. Éppen egy hónapja írták: ,,Mostanra a Felház olyan méreteket öltött, hogy szükséges előrelépnünk a jogi és pénzügyi keretekben." A gyűléseiket kávézókban tartó fiatalok ígérik: minden pénzügyi adatot nyilvánosságra hoznak majd. A jelek szerint Gáspár a kezdetek, 2015 szeptembere óta jelen van a Felház életében. Olyan arcokat is maguk mellett tudhatnak, mint az X-Faktorból megismert Andelic Jonathan vagy a dalszerző Johnny K. Palmer.
Fél éve indultak
A Bors telefonon utol­érte a Felház egyik aktív tagját:
- Nem vagyunk egyház, de egyszerű az egész: úgy fél évvel ezelőtt alakult ki egy mély vágy bennünk, hogy hozzunk létre egy helyet egyetemistáknak, tudjanak találkozni Istennel. A csütörtök az egyetemeken bulinap, de inkább Isten jelenléte részegítse meg őket, mint az alkohol! Egyre többen kezdtek jönni, és most értünk el egy olyan pontra, hogy Isten azt kérte tőlünk, hívjuk a Körcsarnokba az embereket.
Így nyilatkozott fiáról a kormányfő
- Megveszekedett kálvinista republikánus. Kérem, ne fogadjon rá! - reagált 2014-ben Orbán Viktor a Blikk egyik olvasójának kérdésére, aki azt tudakolta, lesz-e a fiából király. Maga Orbán református, felesége, Lévai Anikó katolikus, aki boldog volt, hogy tíz évvel a polgári esküvőjük után 1996-ban oltár elé állhatott. Gáspárt metodista, Ráhelt református, három testvérüket pedig katolikus pap keresztelte.
(bors)
Bal-Rad komm: “...Isten azt kérte tőlünk, hívjuk a Körcsarnokba az embereket..."
“Az ISTEN" pedig azt is elintézte, hogy a Körcsarnok menedzsmentje a létesítményt ingyen és bérmentve az ÚJHITŰEK rendelkezésére bocsássa! (Vagy majd Ő MEGFIZETI!)

VALLÁSSÁ NEMESEDETT A DÖBRÖGISTA HIT!
A videofelvételeket elnézve akár egy drogellenes rendőrségi oktatóanyagot is láthatnánk. IJESZTŐ! EGYENESEN IJESZTŐ! Korántsem lehetünk abban biztosak, hogy nem füves szeánszok részleteit láthatjuk.
Ha eddig bárkiben is kérdések fogalmazódtak meg a FIÚUTÓD HOLLÉTÉVEL ÉS A RÁHEL MINDENEK ELÉ HELYEZÉSÉVEL KAPCSOLATBAN (merthogy fogalmazódtak meg ilyen kérdések!) hát itt a válasz: GÁSPÁR A DÖBRÖGISTA VALLÁSI HIT FŐPAPJA! LELKI FŐKERÍTŐ!
Itt bizony egy olyan dologgal kell hogy szembesüljön a magyar társadalom, ami az EGÉSZ VILÁGON PÁRJÁT RITKÍTÓ GAZEMBERSÉG! ENNEK A SZÉLHÁMOSSÁGNAK PEDIG MI ADTUNK TERET-HELYET! Ezt jól megcsináltuk!
Ne csodálkozzunk azon, ha a Televízió Vajna 2 (TV2) hamarosan élő-egyenes adásokban fogja sugározni s felcsúffy ékszerdobozból a felház szekta tobzódásait.
Jól ismert módszerek alapján!
“...Áldás, békesség..." - Na akkor karolj bele apuciba, és vezesd el innen minél előbb, minél messzebbre! Mert itt csak akkor lesz békesség, ha eltűnik a kedves papa! Az áldás lesz Magyarországra nézvést!
“A vallás a lélek ópiuma!"-mondta Lenin! Ebben a legelvetemültebb antikommunisták is csak egyetérthetnek vele.




http://www.balrad.com/2016/04/16/vallassa-vedlett-at-a-dobrogista-vakhit/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2016.03 2016. április 2016.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 339 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 864
  • e Hét: 3966
  • e Hónap: 15077
  • e Év: 168573
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.