|
1/3 oldal
|
Bejegyzések száma: 23
|
|
|
|
2016-04-19 22:05:14, kedd
|
|
|
Hozzávalók:
Lapokhoz:
8 tojás
8 ek cukor
7 ek liszt
2 ek kakaópor
1 cs sütőpor
Vaníliás krém:
7 dl tej
2,5 cs vaníliás pudingpor
1 cs zselatin
4 ek víz
4 e k cukor
7 dkg margarin
4 ek tejszínhab
Csokis krém:
7 dl tej
2,5 cs csokis pudingpor
1 cs zselatin
4 ek víz
4 ek tejszínhab
7 dkg margarin
Tetejére:
0,5 l Meggle cukrászhab (habtejszín)
reszelt csoki
Elkészítése:
4 tojást kb 10 perc alatt keményre felverünk elektromos habverővel 4 ek cukorral, majd beleforgatjuk óvatosan a lisztet, melybe előzőleg belekevertünk fél cs sütőport. Egy 22*38 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd belesimítjuk a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük.
A maradék hozzávalókból egy ugyanekkora lapot sütünk, csak kakaóporral, majd ezt is kihűtjük.
Míg a lapok hűlnek elkészítjük a krémeket.
A vaníliás pudingport elkeverjük a cukorral és a tejjel, majd állandó keverés mellett felfőzzük. 4 ek vízben elkeverjük a zselatint és addig melegítjük, míg fel nem olvadt, majd a vaníliás krémhez keverjük. Még melegen hozzáadjuk a margarint és összekeverjük.
A csokis pudingport elkeverjük a cukorral és a tejjel, majd állandó keverés mellett felfőzzük. 4 ek vízben elkeverjük a zselatint és addig melegítjük, míg fel nem olvadt, majd a csokis krémhez keverjük. Még melegen hozzá adjuk a margarint és összekeverjük.
Míg a krémek hűlnek a tejszínt felverjük, majd a hideg pudingokhoz keverjük a 4-4 ek tejszínhabot .
Betöltjük a lapokat: alulra tesszük a sárga piskótát, rákenjük a csokis krémet. Rátesszük a csokis piskótát, rákenjük a vaníliás krémet. Kissé megnyomkodjuk és a tetejére a felvert tejszínhabot kenjük, reszelt csokival díszítjük. |
|
|
0 komment
, kategória: Ételek-italok |
|
|
|
|
|
2016-04-19 22:01:31, kedd
|
|
|
HOZZÁVALÓK
Teteje: 3 dl növényi tejszín
Krém: 25 dkg Rama
20 dkg porcukor
8 dl tej
1 ek. liszt
2 cs. vaníliás pudingpor
8 tojássárgája
Tészta: fél csomag sütőpor
8 ek. liszt
8 ek. cukor
8 tojásfehérje
madartej szelet
ELKÉSZÍTÉS
1. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem. Belekeverem a sütőporos lisztet és sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütöm.
2. A tojássárgából, pudingporból, lisztből, tejből, sűrű krémet főzök. A Ramát kihabosítom a porcukorral, és összekeverem a kihűlt, főzött krémmel.
3. A krémet a tésztára simítom. Tetejére kenem a keményre vert tejszínhabot.
|
|
|
0 komment
, kategória: Ételek-italok |
|
|
|
|
|
1/3 oldal
|
Bejegyzések száma: 23
|
|
|
|
2016. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
558 db bejegyzés |
e év: |
6874 db bejegyzés |
Összes: |
69029 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 612
- e Hét: 5910
- e Hónap: 31789
- e Év: 221424
|
|
|