Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Egy alom ez!
  2016-04-20 20:24:34, szerda
 
  Egy alom ez! Meg hát kérem azok a régi idők, amikor még Stumpf István feleségén Horváth Andreán keresztül kapták az infókat, aki Horváth István Kádár János volt belügyminiszter lánya. A brancs egy! Ez egy "szövetség"ami megbonthatatlan. Mert ha egy bukik, akkor az egész bukik. Azért takarják és fedik egymást. Mert a koleszes fiúk egy mindenkiért mindenki egyért jelszóval műkődnek. Annyira védik egymást hogy közben nemzet és haza árulóvá váltak mind az egész "szövetség" kollektíven.
Az igazság oda át van

http://kolozsvaros.com/2016/03/16/okadni-kell-ezektol-a-beismero-vallomasoktol/?u tm_campaign=shareaholic&utm_medium=facebook&utm_source=socialnetwork
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
1889. április 20-án, az osztrák Braunauban megszületik Adolf
  2016-04-20 20:17:13, szerda
 
  1889. április 20-án, az ausztriai Braunauban megszületik Adolf Hitler.

Adolf Hitler: ,,a fő gonosz", ,,a II. világháború kirobbantója", ,,50 millió ember gyilkosa", és ami a legszörnyűbb: ,,6 millió zsidó megölése szárad a lelkén". Az emberek nagy részének sajnos ezek jutnak eszébe, ha meghallják Adolf Hitler nevét.

Hogy kik ők? A tudatlan tömeg, akik nem ismerik a történelmet, csak annyit ,,tudnak" amennyit a kommunista és a zsidó propaganda terjeszt évtizedek óta. Hogy ennek semmi köze a valósághoz, azt még kevesen ismerték fel. Hitler tetteinek mozgatórugója az volt, hogy erős, egységes, elismert Németországot szeretett volna.

Az első világháborúban önként jelentkezett, hogy Németország győzelméhez hozzájáruljon. Tiszti küldöncként szolgált, az ezred parancsnoki harcálláspontja és az első vonalak közt hordta a parancsokat. A feladatokat egyedül kellett teljesíteni, neki akkor is menni kellett amikor bajtársai a lövészárokban kereshettek fedezéket a gránát és géppuskatűz elől. Az ellenség orvlövészei is elsősorban a futárokat vették célba. Ilyen körülmények között is kiemelkedő volt a bátorsága, és több kitüntetés mellett megkapta az első és másodosztályú vaskeresztet is, ami igen ritka volt az ő rangjában. Az, hogy Németország az I. világháborút elbukta, nem rajta és a bajtársain múlt.

A tragédia a hátországban uralkodó állapotok miatt következett be, aminek előidézői
elsősorban a kommunisták és a zsidók voltak. Mikor Hitler politizálni kezdett, fő céljai közé tartozott az ország megaláztatásainak megszüntetése, a gazdaság talpraállítása, és az ország fejlődését akadályozók elleni határozott fellépés.

Hatalomra kerülése után meggyőze a németeket, hogy igenis büszkék lehetnek a hazájukra, történelmükre a vereség ellenére is. Munkát adott a rengeteg munkanélkülinek, a világon elsőként autópályaépítésbe kezdett, támogatta a családalapítást, felismerte, hogy egy jól működő társadalom alapja a család. Az ifjúságot egészséges, sportos életmódra nevelték. Növelte az ipari termelést, fellendítette a mezőgazdaságot.

A bűnözőket, munkakerülőket és a rend ellenségeit pedig munka- és koncentrációs táborokba zárta. Itt fontos megjegyezni, amit előszeretettel hallgatnak el, hogy ezeket a táborokat nem Hitler találta ki. A történelem során az ő uralomra jutása előtt és után is voltak ilyen táborok, és azok működtetéséért nem vontak felelősségre senkit.

Az első koncentrációs táborokat az angolok hozták létre a búr háború idején, mivel katonailag nem bírtak az ellenséggel, ezért az ellenük harcolók családtagjait, nőket, gyerekeket fogdosták össze. Több tízezer ember halt meg bennük. A II. világháború idején Churchill is táborokba zárta politikai ellenfeleit, és a gyanús személyeket.

Az angolok után a sztálini Szovjetunióban alkalmazták másodjára a koncentrációs táborokat, ezek Gulag néven voltak ismertek. Általában szörnyűek voltak a munkakörülmények, és ide is rengeteg politikai fogoly, rendszerellenes került, de szállítottak ide köztörvényes bűnözőket is. Az Egyesült Államokban a japán támadás, 1941 után állították fel főleg a nyugati parton a koncentrációs táborokat.

A második világháború után a titói jugoszláv vezetés kollektívan kívánta büntetni a szerb hegemónia, illetve a jugoszláv egység ellen fellépőket. Ennek keretében tömegével végeztek ki több ezer magyart, ,,kollaboránsokat", csetnikeket, királypártiakat, usztasákat, valamint a németekkel együttműködő személyeket. A csetnikeken kívül a tisztogatás azonban teljes mértékben etnikai színezetet öltött, hiszen az egykori délvidéki németeket teljesen megsemmisítették. Ennek keretében koncentrációs táborokat állítottak fel, amelyekbe hatalmas nagyságrendben deportálták az általuk kiválasztott személyeket.

A második világháború utáni Csehszlovákiában is felállítottak többféle tábort, de itt - hasonlóan Jugoszláviához - igen erős etnikai színezetet is kapott az oda deportált emberek száma. Táborokba, majd menekülésre kényszerítettek rengeteg szudétanémetet, illetve a benesi dekrétumok alapján a felvidéki magyarok közül is sokakat Cseh- és Morvaország területére hurcoltak, ottani munkákra.

Ez csak ízelítő a táborok történetéből, de a legfontosabb következtetés: mindenkinek lehet munka és koncentrációs tábora következmények nélkül, csak Adolf Hitlernek nem. A holokauszt más tészta. A holokauszttal csak az a gond, hogy egy szó sem igaz belőle. Erről a témáról szintén rengeteget lehetne írni, mindeni tájékozódjon az érvek-ellenérvek felől, és ha egy kicsit is tud logikusan gondolkozni, rájön, hogy hazugság az egész. A sterilizáció és az eutanázia szintén nem Hitleri találmány, több országban is alkalmazták már a 30-as években, és alkalmazzák a mai napig is. Ezt sem lehet Hitler nyakába varrni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Melyiket utáljam jobban?
  2016-04-20 20:02:59, szerda
 
  Melyiket utáljam jobban?
Széky János | 2016. április 19. - 20:19

Sanyiéknak.
Melyiket utáljam jobban?

Mostanában gyakran jut eszembe életem egyik legrosszabb éve, 1976.

Akkor már valamennyire észnél voltam, és arra emlékszem, hogy utáltam azt a rendszert, az alább felsorolt okokból. De lehet, hogy az emlékezetem csal, és csak pár év múlva állt össze ilyen kompletten. Annyi biztos, hogy a bátyámék akkor disszidáltak. Fiatalabbak kedvéért: disszidálásnak a korabeli magyar köznyelvben azt hívták, ha valaki legálisan kiutazott (a határon átszökni gyakorlatilag nem lehetett), majd valamilyen nyugati országban maradt. Ez bűncselekménynek számított.

Bátyámék távozásának indokai között volt az is - a politikai viszonyok utálatosságán kívül -, hogy sohasem lehetett tudni, nem savanyú-e már eleve a műanyag zacskóba csomagolt tej, és ez három gyerekkel sok bosszúságot okozott. (Kívül szutykos, belül romlott - a zacskós tej a Kádár-rendszer tökéletes tárgyi megjelenítése.) Ma már lehet olyan tejet vásárolni, ami biztosan nem savanyú. Van internet stb. Csak ez inkább a világ általános technikai fejlődésének a terméke, és nem a politikai rendszer megváltozásáé.

Ami a kormányzati rendszert illeti, nagyon meg kell gondolnom, hogy érdemes-e jobban szeretnem a mostanit. ,,Minél inkább változik, annál inkább ugyanaz." Vagy még ugyanazabb. Tessék, egy táblázat, segítségül.
Magyarország, 1976 Magyarország, 2016

A legfőbb vezető kimozdíthatatlan.


A legfőbb vezető kimozdíthatatlan.

A legfőbb vezető nem engedi felnőni maga körül a riválisokat.


A legfőbb vezető nem engedi felnőni maga körül a riválisokat.

Csak találgatni tudjuk, miből lesz a politika valójában, milyen akaratok, ellentétek és áskálódások vannak a háttérben.


Csak találgatni tudjuk, miből lesz a politika valójában, milyen akaratok, ellentétek és áskálódások vannak a háttérben.

Egy biztos: amit Moszkva akar, az megvalósul.


Egy biztos: amit Moszkva akar, az megvalósul.

Bár a vezető próbál kicsikarni Moszkvához képest valami lavírozási területet. Hát, ennyi jön össze.


Bár a vezető próbál kicsikarni Moszkvához képest valami lavírozási területet. Hát, ennyi jön össze.

A pártpropaganda a kezét dörzsöli, hogy a kapitalista és liberális demokrata Nyugat a vesztébe rohan. Lám, ott mekkora válság van. Bezzeg nálunk nincs.


A pártpropaganda a kezét dörzsöli, hogy a kapitalista és liberális demokrata Nyugat a vesztébe rohan. Lám, ott mekkora válság van. Bezzeg nálunk nincs.

A többség ezen röhög.


A többség elhiszi.

Viszont a kormány igyekszik jóba' lenni a Nyugattal is, mert egy csomó pénzt lehet szerezni onnan, ami független a gazdasági teljesítményünktől, és enélkül a gazdaság holnapra összeomolna. (Hitelek.)


Viszont a kormány igyekszik jóba' lenni a Nyugattal is, mert egy csomó pénzt lehet szerezni onnan, ami független a gazdasági teljesítményünktől, és enélkül a gazdaság holnapra összeomolna. (Uniós támogatások.)

Ezt a csomó pénzt olyasmikre költik, amiktől már középtávon sem javul a gazdasági teljesítmény.


Ezt a csomó pénzt olyasmikre költik, amiktől már középtávon sem javul a gazdasági teljesítmény, vagy egyszerűen zsebre vágják.

Vannak értelmetlen nagyberuházások, amiknek a terheit az unokáink is nyögni fogják.


Lesznek értelmetlen nagyberuházások, amiknek a terheit az unokáink is nyögni fogják.

A minisztériumokban és a pártvezetésben hájfejű hülyék dirigálnak.


A minisztériumokban és a pártvezetésben hájfejű hülyék dirigálnak.

Mutatóba azért van, aki ért valamilyen szakmához.


Mutatóba sincs, aki ért valamilyen szakmához.

Tudatlan és szolgalelkű bunkónak lenni nem kötelező, de határozottan előnyös a karrier szempontjából. Egy bizonyos szintnél úgysem juthatsz följebb.


Tudatlan és szolgalelkű bunkónak lenni nem kötelező, de egy bizonyos szinten felül a karrier szükséges feltétele.

Ha egy ún. értelmiségi (művész, tudós, újságíró stb.) hozzájuk törleszkedik, elhalmozzák pénzzel és lehetőségekkel. Ha nem, van rá esélye, hogy megél valahogy, de nem biztos.


Ha egy ún. értelmiségi (művész, tudós, újságíró stb.) hozzájuk törleszkedik, elhalmozzák pénzzel (irdatlanul sokkal többel, mint 1976-ban) és lehetőségekkel. Ha nem, van rá esélye, hogy megél valahogy, csak annyival kevesebb, mint 1976-ban, amennyivel több pénzt kapnak azok, akik törleszkednek.

Nem lehet pofázni.


Lehet pofázni, de semmi haszna.

Nem lehet hozzáférni a szabad világ politikai médiájához. Szerencsére van Szabad Európa.


Hozzá lehet férni a szabad világ politikai médiájához, de alig érdekel valakit. Sajnos már nincs Szabad Európa.

Az állami tévé híradója mellébeszél és hazudik.


Az állami tévé híradója mellébeszél és hazudik, valamint egyes kereskedelmi tévék is.

Politikai szakadék választ el a Nyugattól.


Politikai szakadék választ el a Nyugattól.

Viszont a mi vezetőnk másmilyen politikát folytat, mint a többiek a térségben, úgyhogy a legfontosabb nyugat-európai vezetők is szóba állnak vele.


Viszont a mi vezetőnk másmilyen politikát folytat, mint a többiek a térségben, úgyhogy szóba állnak vele azok, akik meg akarják buktatni a legfontosabb nyugat-európai vezetőket.

A kormányzat kezét-lábát töri, hogy javítsa a viszonyt Ausztriával és a Német Szövetségi Köztársasággal. Az egyik mégiscsak a nyugati szomszédunk, a másik mégiscsak a legerősebb nyugat-európai ország.


A kormányzat kezét-lábát töri, hogy rontsa a viszonyt Ausztriával és a Német Szövetségi Köztársasággal.

Az átlag sokkal szegényebb, mint Nyugaton...


Az átlag sokkal szegényebb, mint Nyugaton...

...de mindig egy kicsit jobban élünk, mint az előző évben, ellentétben az egész térséggel.


...de az egész térség mindig egy kicsit jobban él, mint az előző évben, ellentétben velünk.

A gazdaság éppen valamennyire növekszik, de a gazdasági modellből nem sülhet ki semmi jó.


A gazdaság éppen valamennyire növekszik, de a gazdasági modellből nem sülhet ki semmi jó.

A többségnek így is jó.


A többségnek így is jó.

A legbefolyásosabb gazdasági vezetők össze vannak fonódva a pártállami vezetéssel, és az az érdekük, hogy ne legyen verseny.


A legbefolyásosabb gazdasági vezetők össze vannak fonódva a pártállami vezetéssel, és az az érdekük, hogy ne legyen verseny.

A rendszer üzemanyaga a korrupció, valamennyire mindenki korrupt.


A rendszer üzemanyaga a korrupció, de csak az korrupt, akinek szabad, az viszont nagyon.

Az egészségügy ,,ingyenes", de az átlagéletkor viszonylag alacsony, a kórházak nyomorúságosak.


Az egészségügy ,,ingyenes", de az átlagéletkor viszonylag alacsony, a kórházak nyomorúságosak.

A pedagógusok fizetése szégyen, a köz- és szakoktatás oktatás elmaradott (bár próbálnak ezt-azt javítani rajta).


A pedagógusok fizetése szégyen. a köz- és szakoktatás oktatás elmaradott (és igyekeznek teljesen tönkretenni).

A felsőoktatásba kevesen jutnak be, az átlagszínvonal kínos, viszont a kisebb jövedelmű és tűrhetően tanuló többségnek ingyen van.


A felsőoktatásba kevesen jutnak be, az átlagszínvonal kínos, viszont mindenkinek rohadt drága.

A közüzemi szolgáltatások díjat államilag alacsonyan tartják, hogy ne látsszon, milyen kevés az átlagbér, ezzel összefüggésben a közüzemi szolgáltatások rosszak.


A közüzemi szolgáltatások díjat államilag alacsonyan tartják, hogy ne látsszon, milyen kevés az átlagbér, ezzel összefüggésben a közüzemi szolgáltatások rosszak.

Kommunista állambiztonsági emberek vannak politikai és gazdasági kulcspozíciókban, de ezt nem lehet tudni róluk.


Kommunista állambiztonsági emberek vannak politikai és gazdasági kulcspozíciókban, de ezt nem szabad tudni róluk.

Akinek nem tetszik, disszidálhat. Igaz, kék vagy jugoszláv útlevél kell hozzá, de azt, ha keservesen is, a többség meg tudja szerezni. A disszidálás bűncselekmény. Az emberveszteség nem akkora, hogy az ország végül is ne tudná kiheverni.


Akinek nem tetszik, elmehet. Személyi igazolvánnyal felül a vonatra, és kész. Nem bűncselekmény. Az emberveszteség akkora, hogy az ország nem tudja kiheverni.



Végül, ami az ilyen összehasonlításokban a 2016-os rendszer híveinek az adu ásza szokott lenni, pedig mégsem az:

A legfőbb vezető több száz embert kivégeztetett, és több ezer embert bebörtönöztetett.


A legfőbb vezető nem végeztetett ki több száz embert, és nem börtönöztetett be több ezret.

De a rendszer nem ettől rossz. És különben is, a nyilvánosság erről 1976-ban nem tud, mert:


De a rendszer ettől nem jobb. Amúgy a nyilvánosságnak fogalma sincs, hogy mi az, amiről 2016-ban nem tud, mert:

A legfőbb vezető tényleges viselt dolgairól a nyilvánosságnak nem szabad tudnia.


A legfőbb vezető tényleges viselt dolgairól a nyilvánosságnak nem szabad tudnia.



Összefoglalva:

Lehet ugyan remélni, hogy az a rendszer, ami van, egyre elviselhetőbb lesz...


Nem lehet remélni, hogy az a rendszer, ami van, egyre elviselhetőbb lesz...

...de azt nem, hogy ennek a mi életünkben vége lesz...


...de azt igen, hogy ennek a mi életünkben vége lesz...

...és utána jobb jön.


...azt viszont megint nem, hogy utána jobb jön. Lásd a fentieket.



A szerző az Élet és Irodalom (Budapest) rovatvezetője.


http://parameter.sk/melyiket-utaljam-jobban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Négymillió magyar él kevesebb mint 800 forintból naponta
  2016-04-20 19:48:26, szerda
 
  Hű de működnek azok a kurva reformok!!!
Közben Orbán és bagázsa dőzsöl!! Szijjártó Olimpiát rendez!
A kormány milliókért plakáton hirdeti, hogy jól élünk! Gülüszem azt mondja jövőre itt a Kánaán! A nyugdíjemelés 0,9%...
És ez még csak a kezdet. További rétegek fognak leszakadni egészen a mélyszegénységbe hacsak végre nem tapossa el őket a nép. Egy diktátort csak és kizárólag erővel lehet eltávolítani. A népnek nem csak joga, de kötelessége ezt megtenni! Példát kell statuálni, hogy a leendő kormányok már féljenek a néptől!

************************

Négymillió magyar él kevesebb mint 800 forintból naponta


ma, 16:47

Elkeserítő adatokat közölt a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MSZSZ). Tavaly havi 88 ezer forint volt az egy felnőttből álló háztartás átlagos létminimumértéke, a kétgyermekes családoké pedig 255 246 forint -legalábbis a Központi Statisztikai Hivatal szerint, de azóta a létminimum-számítást ebben a formában meg is szüntették.

A lakosság több mint negyven százaléka az előbb említett létminimumnál jóval alacsonyabb jövedelemmel rendelkezik, hiszen rengeteg olyan család van ahol csak egy ember dolgozik. Ezeknél a családoknál az egy főre eső összeg párszáz forint -naponta.

A létminimumon élő felnőttek havonta alig több mint 24 ezer forintot fordíthatnak élelmiszerekre - amin naponta egészen pontosan 800 forintot jelent. A magyarok negyven százalékának pedig még ennyi sem jut.


http://propeller.hu/itthon/3210913-negymillio-magyar-el-kevesebb-mint-800-forintb ol-naponta?utm_source=mm-2016-04-20&utm_medium=email&utm_campaign=N%C3%A9 gymilli%C3%B3%20magyar%20%C3%A9l%20kevesebb%20mint%20800%20forintb%C3%B3l%20napon ta
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vona kitette Novák Elődéket a Jobbik-elnökségből
  2016-04-20 19:02:40, szerda
 
  A probléma az, hogy tavaly nyár - migránsválság - óta a néppárti fordulat ellenére csökkent a támogatotság.

Méghozzá Vona személye, korábbi iszlámbarát nyilatkozatai miatt.

Vonának mennie kell.

Hányszor mondtam, hogy az irány rossz! És mindig akadt egy mentegető aki azt mondta jó lesz ez így...
Francokat.
Novák elűzésével számomra megszűnt létezni a Jobbik!
Tudom hova tart Vona, és bizony ugyan azt folytatja amit az MSZP meg a Fidesz. Rég megvették Gabit is kilóra! A meccs előre el van döntve!
Amint elég nagy egy párt ahhoz, hogy kormányzóképes lehessen, rögtön korrumpálják a vezetőket. A változást itt nem hozza el, egyetlen ma aktuális politikai párt sem.
Nagyon sok ember utolsó szalmaszála fog elporladni, mert ebben az országban már annyira mocskos a politikai élet hogy csak radikálisan lehet változtatni. A szimpatizánsok és a biztos szavazók is megosztódnak, ami a Fidesz ámokfutása után ismét a baloldali csürhe malmára hajtja a vizet. A Jobbik beáll a sorba, a felszeletelt kisgazdák és a szintén szétzüllesztett MIÉP után. A politikába belefásult emberek száma gyarapodni fog, míg a gazembereké tovább emelkedni! Kezd a helyzet ahhoz hasonlítani mikor a Fidesz meghülyítette az emberek zömét és jött a keserű kijózanodás!


*************

2016. április. 20. 18:05

Vona kitette Novák Elődéket a Jobbik-elnökségből

Windisch Judit


Bár radikális politikusokat nem akar látni Vona Gábor az elnökségben, a szóvivő szerint nem ez áll a döntés hátterében, és a párt sem szakad. A kirakottak egyike, Novák Előd leforrázva érzi magát.

Három jelenlegi alelnök - Novák Előd, Apáti István és Szávay István - nem lesz tagja a Jobbik elnökségének a másfél hónap múlva esedékes tisztújítás után - közölte Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője.

Az ATV írt arról, hogy Vona Gábor a párt radikális szárnyához sorolt politikusoknak tiltaná meg, hogy induljanak az alelnöki tisztségért. Az egészet Szlávik Viktor, a Jobbik volt bátonyterenyei képviselőjelöltje hozta nyilvánosságra a Facebook-oldalán. Az azóta már eltávolított posztban az ATV cikke szerint Szlávik úgy fogalmazott,

,,Ma megtörtént az, amit sosem gondoltam volna a Jobbik háza táján. Vona megparancsolta élve a vétó jogával Novák Elődnek, Apáti Istvánnak, Szávay Istvánnak, hogy ne induljanak az alelnökjelölt-választáson, mint hivatalban lévő alelnököknek (!!!!), és megkérte Hegedűsnét!!!, hogy Ő se induljon! Megtörtént a hídépítés... VÁGÓHÍD A RADIKÁLISOKNAK. Betagozódás a Fideszhez."

Szlávik Facebook-oldalán délután már csak ez szerepelt:

Mirkóczki Ádám a hvg.hu-nak azt mondta, a párt alapszabálya szerint az elnöknek joga van alelnökaspiránst jelölni, és csak arra lehet szavazni, akit jelöl. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy nem jelölni is joga van embereket, mint ahogy ez történt most Novákkal, Szávayval és Apátival, akikkel a mostani elnökségi ülésen közölte döntését.

A szóvivő arról nem tudott, hogy Vona Hegedűsnét is eltiltotta volna attól, hogy induljon az alelnökségért. Mirkóczki szerint ,,hamis törésvonal", hogy Vona ezzel a radikálisokat akarta kizárni az elnökségből. Szerinte egyszerűen arról van szó, hogy olyanokat szeretne az elnökségben, akik már polgármesterként bizonyítottak, hiszen most a kormányzóképesség kialakítására törekszenek. A szóvivő szerint pártszakadásról szó sincs.

Az ügyben kerestük Novák Elődöt, de nem értük el. Az Index viszont igen: a lapnak annyit mondott, leforrázva érzi magát, teljesen meglepte Vona Gábor lépése. Novák délután 2 körül a Facebook-oldalára is kiírta, hogy leforrázva érzi magát több okból is, azonban csak egy, Vona döntéséhez nem kapcsolódó okot említett.


http://hvg.hu/itthon/20160420_jobbik_elnokseg_vona_novak_elod_szavay
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ab: nem alkotmánysértő, ha az erdélyi magyar szavazhat levél
  2016-04-20 18:56:47, szerda
 
  Ez nagyon nagy baj, nagyon szomorú és nagyon nagy szégyen. Mindent meg jell tenni, hogy ez a gyalázat megváltozzon. A kivándorolt magyarokat csak azért nem engedik szavazni ezek a "bírók", mert jó eséllyel nem a tolvajkormányra szavaznának.


*************



2016. április. 20. 14:12
Ab: nem alkotmánysértő, ha az erdélyi magyar szavazhat levélben, az Angliában dolgozó nem

szerző:
hvg.hu


Orbán volt minisztere, Stumpf István ugyan nem szavazta meg, de az Ab végső döntése szerint egyáltalán nem gond, hogy a magyarországi lakhellyel rendelkezőknek bonyolult procedúrán kell átesnie, ha külföldről akarnak szavazni, míg a határon túli magyaroknak elég hozzá egy levél is.

Az Alkotmánybíróság 8:5 arányban visszadobta egy Angliában élő magyar panaszát, aki a 2014-es választások előtt leírta: neki ötórás utazásba és sok pénzbe kerülne, továbbá munkahelyi problémát is okozna, hogy elmenjen szavazni a magyar külképviseletre. Szerinte alkotmánysértő, hogy mivel van magyarországi állandó lakcíme, nem szavazhat levélben, míg a szomszéd országokban élő magyarok ezt megtehetik.

A bírák többsége szerint nincs hátrányos megkülönböztetés a hazai lakcímmel rendelkező és nem rendelkező állampolgárok eltérő szavazási szabályaiban, mert két különböző csoportról van szó.

Bár a panaszos elmagyarázta, miért nehéz angliai vidéki lakóhelyéről még Londonba is eljutnia, a bírák szerint a törvény "nem zárja el a szavazástól ... a szavazás napján külföldön tartózkodó magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárt: választása szerint szavazhat a külképviseleten, vagy hazatérhet és leadhatja a szavazatát az állandó lakóhelye szerinti szavazókörben". A különbségtételt indokoltnak tartják, mert az állandó hazai lakóhellyel rendelkező választópolgár "közvetlenebb és erősebb" kapcsolatban áll a magyar állammal, mint a határon túli.

Hivatkozik az Ab a kormány még Navracsics Tibor miniszter által kifejtett álláspontjára is. Eszerint "a választópolgároknak a szavazás napján külföldön tartózkodása nem ellenőrizhető", emiatt "a választópolgár következmények nélkül tehetne akár olyan hamis tartalmú nyilatkozatot, mely szerint a szavazás napján külföldön tartózkodik", ez pedig "a választás tisztaságát veszélyeztetné azzal, hogy a szavazatok előzetes megvásárlását és a szavazás titkossága sérelmének megvalósítását megkönnyítené".

Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke is hasonlóan érvelt. Igaz, ő elismerte, hogy visszaélés a határon túliak esetében is történhet, de ez szerinte "gyakorlatilag - a választópolgárok kisebb számára és földrajzi szóródására tekintettel - jóval kisebb veszélyt jelent a választások tisztaságára".

Az Ab kimondta: az országgyűlés természetesen megváltoztathatja a szabályokat, és lehetővé teheti minden külföldön tartózkodó választópolgárnak a levélszavazást, de nincs ok arra, hogy ezt kötelezően előírják a törvényhozóknak.

A határozatot öt bíró - Czine Ágnes, Lévay Miklós, Pokol Béla, Stumpf István és Szalay Péter - nem fogadta el. Egy részük az érintett törvényhely megsemmisítését, más részük az mulasztásos alkotmánysértés kimondását tartotta volna helyesnek.

Stumpf István így fogalmazott: hiba, hogy a többségi határozat a szavazás módját mellékes "technikai" szabálynak minősíti: "határozottan meg vagyok győződve arról, hogy a törvény indokolatlanul korlátozza a magyarországi lakcímmel rendelkező, a szavazás napján külföldön tartózkodó választójogosultak választójogát, vagyis diszkriminálja őket. Azokat a magyar állampolgárokat, akik immár jelentős számban (nem ritkán kényszerűségből) hagyják el hazájukat, hogy hosszabb-rövidebb ideig külföldön éljenek."

A választási szabályok módosításáról zajló politikai eszmecserében is az egyik problémás pontnak tartották a levélszavazás kérdését, és a további lépésekhez egyebek közt az Alkotmánybíróság mostani állásfoglalását is várták.


http://hvg.hu/itthon/20160420_Alkotmanybirosag_levelben_szavazas
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb négymilliárdnak inthetünk búcsút az elmaradt elszámol
  2016-04-20 18:54:39, szerda
 
  Újabb négymilliárdnak inthetünk búcsút az elmaradt elszámoltatás miatt
2016. április 20. 12:22
Hunhír.info

A nemrég lezárult peres eljárás nyomán a BKV-nak négymilliárd, azaz négyezermillió forintot kell megfizetnie a 4-es metróhoz alagutat fúró cég, a Bamco Kkt. részére. A Jobbik minden lehetséges fórumon, így a Parlament falai között is fel fogja emelni szavát az elszabotált elszámoltatás miatt.


Mára nyilvánvaló és köztudomású tény, hogy az M4 metró szerződései előnytelenek voltak Budapest és tágabb értelemben Magyarország számára, ugyanakkor senkit sem vontak felelősségre, akinek része volt abban, hogy egy csonka szakaszon az indokolt költségek többszöröséért épült meg az új metróvonal. A Fidesz semmit sem tett a szocialista kormány és szocialista városvezetés bűneinek feltárása és a felelősök felelősségre vonása érdekében, ezért kell jelen esetben is az adófizetők pénzéből akkora összeget kifizetni, amelyből minden budapesti újszülött 250 ezer forint születési támogatást kaphatott volna.

A Jobbik minden lehetséges fórumon, így a Parlament falai között is fel fogja emelni szavát az elszabotált elszámoltatás miatt.

Tokody Marcell Gergely, a Jobbik fővárosi képviselője


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=93315
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Három alelnök leköszön a Jobbikban
  2016-04-20 18:48:28, szerda
 
  Három alelnök leköszön a Jobbikban

2016. április 20. 16:15
Hunhír.info

jobbik-2015-10-23-2-500.jpgHárom jelenlegi alelnök - Novák Előd, Apáti István és Szávay István - nem lesz tagja a Jobbik elnökségének a következő, nyári tisztújítást követően - közölte Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. A jobbikos politikus kijelentette: pártszakadás nincs és fel sem merült, a leköszönő alelnökök munkájára a továbbiakban is számítanak. Kifejtette, hogy az alapszabály szerint az elnöknek joga van megnevezni az aspiránsait és Vona Gábor élni fog ezzel.


Hogy kiket jelöl, az a következő hetek kérdése - mondta, megjegyezve, az elnökségből távozókkal higgadt és őszinte beszélgetés volt az elnökségi ülésen és nem a sajtón keresztül üzengetnek egymásnak a felek.

A szóvivő a lépést azzal magyarázta, hogy megváltoztak a feladatok. A most záruló elnökségi ciklus feladata a párt támogatottságának stabilizálása volt és az, hogy a Jobbikot az ellenzék vezető erejévé tegyék - fejtette ki, jelezve: értékelésük szerint a jelenlegi elnökség teljesítette, amit vállalt. A következő időszak feladataként a kormányzati munkára készülést jelölte meg. Hozzátette, hogy Vona Gábor pártelnök más karaktereket, polgármestereket is szeretne maga mellé az elnökségbe.

Mirkóczki Ádám egyúttal visszautasította, hogy egy radikális - mérsékelt törésvonal lenne a pártban. Érdemi konstruktív viták mindig vannak, de a program nem változott - hangsúlyozta.



http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=93323
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Még Old Shatterhand is magyar volt
  2016-04-20 18:45:31, szerda
 
  2016. április 20.

Még Old Shatterhand is magyar volt

Jogász, szabadságharcos, térképész , akadémikus - Xántus János kalandokban gazdag élete igen sok értéket hozott szülőhazájának

Dippold Pál - 2015.04.17. 10:42
Alig néhány nappal a nagy német író, Günter Grass halála után, akinek fő műve, A bádogdob milliók könyvespolcán talált otthonra, gyászunkat feledendő, emlékezzünk elődjére, Karl Friedrich Mayra, aki száz évvel korábban, 1912-ben hagyta itt a világot. De itthagyta harmincnál több nyelvre lefordított, kétszázmillió példányban megjelent könyveit is.

Xantus
Méltán lehetünk büszkék sokoldalú honfitársunkra (Forrás: Wikipédia)
Természetesen sem a két irodalomtörténeti korszak, sem a két író munkássága nem hasonlítható össze, de a maga nemében mindkettejük életműve világraszóló teljesítményt jelentett. Az Adolf Hitler kedvenc írójának tartott May Károly sokkal közelebb áll hozzánk, magyarokhoz, mint azt gondolnánk. Leghíresebb vadnyugati történeteinek hősei közül az egyik, Old Shatterhand modellje ugyanis a mi Xántus Jánosunk volt.

A korban világszerte jól ismert magyar utazó amerikai kalandjai, hiteles alakja, bátran vállalt humanizmusa felkeltette May Károly figyelmét. A drezdai Karl May Múzeumban őrzik azt a levelet, melyben az író Xántus Jánostól engedélyt kér arra, hogy Old Shatterhand figuráját róla mintázhassa meg.

A nem éppen klasszikusan magyar nevű Xántus egy korábban bevándorolt görög családba született, 1825-ben. Apja jogász volt, Somogy vármegye főügyésze, édesanyja Wunderlich Terézia. Xántus János a győri bencés gimnáziumban tanult, majd Pécsre került, ahol jogász végzettséget szerzett. Pesten érte az 1848-as forradalom, amelyhez nemzetőrként csatlakozott. Nem sokkal később már tűzmesterként vett részt a pákozdi csatában, Komáromot Klapka György főhadnagyaként védte. A bukás után börtönre ítélték, de fogságából megszökött, és 1852-ben áthajózott az Amerikai Egyesült Államokba. New Yorkban a legkülönbözőbb munkákból tartotta fenn magát (matróz, hírlapkiadó, gyógyszerész, zongoratanár, vasúti hivatalnok, mérnök, nyelvtanár). Nem maradt sokáig itt, még ebben az évben a vadnyugaton találta magát, a Saint Luis-Kalifornia vasútvonal nyomvonalának kitűzésében kapott munkát. Két év múlva már mérnökként dolgozott. Térképészként járta be Indianát és Texast, de megfordult New Orleansban és Iowában is. Kalandos utazásai közben egyre nagyobb növény- és állatgyűjteményt szedett össze. Xántus János életének következő évei egyre komolyabb önálló munkákkal teltek, megkapta például az Arkansas forrásvidékének feltérképezését. Közben nem szakadt meg kapcsolata szülőhazájával, folyamatosan küldte természettudományi gyűjteményei újabb és újabb darabjait haza, többek között ezért 1859-ben a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagjának választották. Ebben az évben felmentését kérte az amerikai katonai szolgálat alól, hogy erejét az amerikai préri természetrajzának tanulmányozására összpontosíthassa. Később, 1862-ben hazautazott Magyarországra, megtartotta akadémiai székfoglaló előadását, majd visszament Amerikába, ahol az Egyesült Államok mexikói konzuljaként dolgozott. Aztán újra visszajött Magyarországra, itt Rómer Flóris sugallatára beindította a pesti állatkert megépítésének előkészületét, amelynek elkészülte után, 1866-ban az igazgatója lett. Két évig bírta ki itt, majd lemondott, mert egy osztrák-magyar expedícióval Kelet-Ázsiába mehetett gyűjtőútra. Megjárta Ceylont, Sziámot, Kínát és Japánt, aztán eljutott Celebesz, Borneó és Jáva szigetére is, itt hatalmas állattani anyagot gyűjtött, és kétezer-ötszáz darabos borneói néprajzi gyűjteményt szedett össze, amelyre aztán a későbbi Néprajzi Múzeumot alapozhatták. Hazaérkezte után, 1872-ben Rómer Flórissal összeállította a bécsi világkiállításra az első magyar néprajzi gyűjteményt.

A Xántus Jánosról mintázott May-hős, Old Shatterhand, már csak azért is közel áll az olvasóhoz, mert ő az, aki egyes szám első személyben meséli el barátja, az indián Winnetou történeteit. Kalandjaikban tanúságot tesznek bátorságukról, egymás iránti szeretetükről, okosságukról és könyörületességükről. Karl May Winnettou-regényeiben mindenhol ott van a szabad élet iránti hatalmas emberi vágy, a természet tisztelete és szeretete, és annak hite, hogy az emberek alapvetően jók.

Minden magyar ember büszke lehet Old Shatterhandra, akinek életét, már mint modelljének, Xántus Jánosnak az életét Németh Imre 1961-ben megjelent, A bíbor tenger partján című könyvéből is ismerhetik az idősebb olvasók.


- See more at: http://magyarhirlap.hu/cikk/22642/Meg_Old_Shatterhand_is_magyar_volt#sthash.X0uig WAu.O1q8uJ6F.dpuf
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2016.03 2016. április 2016.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 339 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4157
  • e Hét: 9889
  • e Hónap: 21000
  • e Év: 174496
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.