Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
A Fidesz ismét megpróbálja átverni a terrorveszélyes javasla
  2016-04-24 20:27:16, vasárnap
 
  Terrorveszély csomag = Teljhatalom Orbán kezébe. Aki azt támogatja az éppen olyan bűnös, mint Orbán és bűnbandája.

Azzal egyeztetni, aki már Tarsolyt is csalafinta módon akarja megmenteni az életfogytiglantól ? Amelyik párt megszavazza, annak már nem kell gondolkodni a következő választáson, jobb ha el sem indul.

****

A Fidesz ismét megpróbálja átverni a terrorveszélyes javaslatát


ma, 15:06

A Fidesz várhatóan a jövő héten benyújtja az Országgyűlésnek a terrorveszélyhelyzetre vonatkozó különleges jogrendet létrehozó alkotmánymódosító javaslatát, amelyet így a két hét múlva kezdődő ülésén kezdhet tárgyalni a parlament - erősítette meg Gulyás Gergely (Fidesz), a parlament törvényalkotásért felelős alelnöke vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

Kiemelte, az Országgyűlés már tárgyalja a belügyminiszter azon törvénymódosító javaslatcsomagját, amellyel a hatóságok a jelenleginél hatékonyabban észlelhetik a terrorveszélyt. A kabinet a változtatásokkal több pénzt fordít a rendvédelmi, titkosszolgálati és terrorelhárítási szerveknek, emellett létrejöhet egy olyan terrorellenes központ, amely összesíti a szervezett bűnözés és a terrorizmus szempontjából lényeges valamennyi információt.

Gulyás Gergely megjegyezte, a törvénymódosító csomagról konstruktív ötpárti tárgyalások folytak, így azt remélik, hogy az indítványt egyhangúlag támogatják majd a frakciók.

Az alaptörvény módosítása ezzel párhuzamosan azért szükséges, hogy a katonaság is bevethető legyen azokban az esetekben, amikor a hatóságok jelentős és közvetlen terrorveszélyre utaló bizonyítékokat találnak, annak elhárítására pedig a rendőrségnek nincs elegendő ereje - fejtette ki Gulyás Gergely, aki szerint az alaptörvényben jelenleg is szereplő szükségállapot ezzel szemben csak arra az esetre ad megfelelő cselekvési alapot, amikor egy terrorcselekmény már be is következett.

Kifejtette, javaslatuk alapján a jelentős és közvetlen veszély esetén a kormány kezdeményezhetné a terrorveszély kihirdetését az Országgyűléstől, a kabinet azonban ezt megelőzően is rendelkezésére állhatna a rendkívüli jogrend néhány eszköze a terrorcselekmények megakadályozására, következményeinek enyhítésére.

A kormánypárti politikus hangsúlyozta, hasonló helyzetekben Belgiumban, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, Ausztriában, Szlovákiában, valamint az Egyesült Államokban is bevethető a katonaság.

Gulyás Gergely reményének adott hangot, hogy a többpárti egyeztetésektől távol maradó MSZP, továbbá a másik két ellenzéki frakció is támogatja majd a módosítást az ország biztonsága érdekében.

A fideszes képviselő ugyanakkor felelőtlennek nevezte a szocialistákat, és azt mondta, feltehetően elnökválasztásukra készülésük miatt sem voltak olyan állapotban, hogy részt vegyenek a témában folytatott tárgyalásokon. "Elkeserítőnek tartjuk, hogy ezeket az ügyeket nem lehet a pártpolitika fölé emelni" - fogalmazott.


http://propeller.hu/itthon/3212009-fidesz-ismet-megprobalja-atverni-terrorveszely es-javaslatat?utm_source=mm-2016-04-24&utm_medium=email&utm_campaign=A%20 Fidesz%C2%A0ism%C3%A9t%20megpr%C3%B3b%C3%A1lja%20%C3%A1tverni%20a%20terrorvesz%C3 %A9lyes%20javaslat%C3%A1t
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
MNB-alapítványok: Nem lehet másolni, ezért fizettek elő ötsz
  2016-04-24 20:08:43, vasárnap
 
  Nem. Lehet. Másolni.


******************************


MNB-alapítványok: Nem lehet másolni, ezért fizettek elő ötször is ugyanarra a kiadványra százezrekért

2016. április 24., vasárnap, 19:16

Szerző: hvg.hu

A Pallas Athéné alapítványok szerint azért rendeltek meg egy kiadványt Matolcsy unokatestvérének cégétől havi ötször 750 ezer forintért, mert azt egyébként nem lehet sokszorosítani.

Mint megírtuk, a pénteken nyilvánossá tett MNB-alapítványok szerződései között több alkalommal is feltűnik a BanKonzult Pénzügyi és Gazdasági Tanácsadó Kft., amely Szemerey Tamás, Matolcsy György jegybankelnök unokatestvérének a cége. A BanKonzulttól többek között öt alapítvány is megvette havi 750 ezer forintért a "Hazai és globális gazdasági és pénzügyi trendek" című jelentést.

A Pallas Athéné Alapítványok ezzel kapcsolatban vasárnap délután közölték, a BanKonzult 2013 óta készíti a "Hazai és globális gazdasági és pénzügyi trendek" című havi kiadványt, a trendelemzést pedig "elsősorban olyan magyar pénzügyi befektetésekkel rendelkező intézmények, vállalati befektetők és a pénzügyi szektor szereplői rendelik meg, amelyek befektetési döntéseik során releváns, megalapozott gazdasági és pénzügyi háttérelemzésekre kívánnak támaszkodni".

Mint írják, a tanulmánysorozat segítségül szolgál a rövid-, közép- és hosszútávú stratégiai döntések meghozatalában, széles témakörben történő feldolgozása alkalmas befektetési stratégiák kialakításához és folyamatos felülvizsgálatához.

"A 'Hazai és globális gazdasági és pénzügyi trendek' című havi kiadvány szerzői jogvédelem alatt áll, ennek megfelelően a tanulmány sokszorosítása és terjesztése nem megengedett, ezért rendelkeznek a Pallas Athéné alapítványok külön előfizetéssel" - írták arról, hogy miért is költöttek az alapítványok egyenként 750 ezer forint + áfát havonta az ezek szerint igen fontos kiadványra.


http://hvg.hu/gazdasag/20160424_MNBalapitvanyok_Nem_lehet_masolni_ezert_fizettek_ elo_otszor_is_ugyanarra_a_kiadvanyra_szazezrekert/nyomtatas
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az NBH megrendelésére készült elemzések | Political Capital
  2016-04-24 19:44:03, vasárnap
 
  Lehet bogarászni, vannak érdekességek


Az NBH megrendelésére készült elemzések | Political Capital


A növekvő romaellenesség nemzetbiztonsági kockázatainak előrejelzése - kivonat a Political Capital Nemzetbiztonsági Hivatal számára készített


http://www.politicalcapital.hu/elemzeseink/nbh-nak_keszitett_elemzesek/

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sztálin hálából döntött kedvezően Horthy Miklós II. világháb
  2016-04-24 19:42:30, vasárnap
 
 
Sztálin hálából döntött kedvezően Horthy Miklós II. világháború utáni sorsáról


A kérdésben Sztálin mondta ki a döntő szót a magyar fegyverszüneti delegációnak: nem kell háborús bűnösként eljárni a volt kormányzó ellen, mert ,,öregember az már és mégiscsak fegyverszüneti ajánlatot tett 1944 őszén".

(Múlt-Kor)

1944. október 15-én Horthy Miklós kiugrási kísérlete kudarccal végződött. A tervről már napokkal korábban értesült a német külügyminisztérium titkosszolgálati osztálya, így Budapest stratégiai pontjai néhány óra alatt német és zöld inges magyar egységek kezébe kerültek. Estére a kormányzó csupán a személyes védelmét ellátó, nagyjából 300 testőre felett rendelkezett. Ez az alakulat vette fel október 16-ára virradó éjszaka a harcot a várat támadó német páncélosokkal. Az értelmetlen tűzpárbajnak hajnali 6 óra körül a kormányzó vetett véget, aki beleegyezett abba, hogy német védelem alá helyezze magát. Utolsó, életben lévő gyermeke, a proklamáció napján német fogságba esett Miklós esett, Edmund Veesenmayer teljhatalmú budapesti német megbízott ezután rávette a lemondásra és kiáltványa visszavonására, Lakatos Géza kormányának felmentésére és Szálasi Ferenc miniszterelnöki kinevezésére. Ezt követően családjával együtt - hivatalosan német oltalom alá helyezve - a Harmadik Birodalom területére szállították.

Veesenmayer ígérete szerint ifj. Horthy Miklósnak Bécsben kellett volna csatlakoznia hozzájuk, ez azonban nem történt meg. A vonatút végállomása Weilheim volt, ahonnan autóval vitték őket az alsó-bajorországi Schloss Hirschbergbe.

A festői szépségű Haarsee neobarokk kastélyát a nemzetiszocialista német állam 1943-ban foglalta le. A hely a Waldbichl nevet kapta, és állami vendégfogadóvá minősült. 1944 őszén fenyőágakkal és terepszínű festéssel álcázták, és szögesdróttal kerítették körül. Izolált sziget volt ez ekkor a lángoló Európa közepén. Hivatalosan nem tartózkodott benne senki. SS őrségének parancsnoka, Oberführer Georg Klein a Reichsicherheithauptamt (RSHA) nyilvántartása szerint 1944 szeptemberétől ,,ismeretlen helyen" teljesített szolgálatot. Posta nem érkezhetett a kerítésen belülre, és nem is juthatott ki rajta. A háború végjátékából a Horthy család hónapokig szinte semmit nem érzékelt. Az élet monoton volt Hirschbergben, az ellátás egyre rosszabb lett, az ételválaszték szűkült, és kevesebb lett, a szobák a koksz fogyatkozásával párhuzamosan mind hidegebbé hűltek. Viszont talán az egyetlen épülete lehetett ez Németországnak, amelynek lakói 1944-1945 telén egy percig nem voltak életveszélyben. Hallották a fejük felett elhúzó szövetséges bombázókötelékeket, következtettek belőle arra, hogy a környező városok romokban állnak, de hogy ez valójában mit jelentett, azt naplófeljegyzéseikből ítélve láthatóan el sem tudták képzelni.

Válasz nélkül maradt levelek

1945 januárjában, elhajtott méneseit követve Németországba érkezett Horthy Jenő, a kormányzó öccse, és nem sokkal azután, hogy lovait illetően vitába keveredett egy SS-alakulattal, ő is csatlakozott Schloss Hirschberg lakóihoz.

Április végén a német őrség elmenekült, és megérkeztek Waldbichlba a 7. amerikai hadsereg 36. hadosztályának első katonái. Horthy Miklóst a göppingeni hadseregparancsnokságra vitték, és ott letartóztatták. Ekkorra már eldöntött tény volt, hogy a magyar kormány nem kéri kiadatását a szövetségesektől. A kérdésben Sztálin mondta ki a döntő szót a magyar fegyverszüneti delegációnak: nem kell háborús bűnösként eljárni a volt kormányzó ellen, mert ,,öregember az már és mégiscsak fegyverszüneti ajánlatot tett 1944 őszén". A mondatot feltehetően pragmatikusabb okok ihlették: a generalisszimusznak nem állt érdekében, hogy Horthy mártírrá váljék. A volt magyar államfőt négy nappal később hadifogolyként átszállították a 7. hadsereg augsburgi vizsgálati osztályára. Feltehetően ki is hallgatták, jegyzőkönyv azonban nem maradt fenn ebből az időszakból. Itteni fogsága idején levelek és memorandumok útján a győztes hatalmak több vezető politikusával is megpróbálta felvenni a kapcsolatot. Írt VI. György királynak, Winston Churchill angol miniszterelnöknek és Harry S. Truman amerikai elnöknek. A brit külügyminisztérium C (központi) osztályán ennyit fűztek leveleihez: ,,Úgy ír [...] mintha még a magyar nemzet és kormány képviselője volna. Ez természetesen teljes tévhit a részéről."

Horthy Miklós levele Sztálinhoz (V. Muszatov)

Tábornagy úr!

A végveszélyben lévő népem nevében és érdekében fordulok Önhöz. Ezt a magyar nép nevében teszem, amely nem felelős ezért a háborúért. Egy évezred és különösen az utolsó évtized során a szomszédos német kolosszus volt hatással népünk sorsára. Megint csak éppen e hatás alatt kerültünk bele ebbe a sajnálatra méltó háborúba a Szovjetunió ellen.

Külön ki kell hangsúlyoznom azt a tényt, hogy szegény országomat a német "ötödik hadoszlop" ténylegesen megszállta. Ez a nagymértékű megszállás éppen abban az időben kezdődött, amikor a német haderők Románia és Bulgária területére léptek. Végeredményben a német ügynökök Magyarországon gondosan nyomon követtek minden mozgást és minden lépést, és a legfontosabb hírek és jelentések soha nem jutottak el hozzám. Most jutott tudomásomra, hogy a Kassára és Munkácsra mért légitámadás [1941] után Molotov külügyminiszter a magyar követtel folytatott egyik beszélgetése során kihangsúlyozta a Szovjetunió békés szándékait Magyarország iránt. Ha ez valóban így volt, ez balsorsszerű, mert abban az időben erről nem kaptam hírt.

Az igazság érdekében közölni szeretném Önnel, hogy mi soha senkitől nem akartunk egy hüvelyknyit sem elvenni olyan területből, ami jog szerint nem lenne a mienk. Ellenkezőleg, a románok foglalták el Besszarábiát a saját orosz szövetségesüktől az első világháború után, és ők akarták Szovjet-Oroszország jelentős részét elfoglalni a németek segítségével a második világháború ideje alatt. Tovább, amikor 1940-ben szándékunkban állt a magyarok iránt Erdélyben tanúsított szörnyűséges magatartásnak véget vetni, a románok újból segítséget kértek Németországtól, megkérték Hitlert, hogy segítsen nekik megkapniuk ennek a földterületnek legalább egy részét a bécsi döntés révén.

Küldöm a teljes jogkörrel rendelkező delegációmat a béketárgyalások lefolytatására, és kérem Önt, hogy kegyelmezzen meg szerencsétlen országunknak, melynek történelmi érdemei vannak, és melynek népe az orosz néppel oly sok közös vonással rendelkezik. Legyen szíves, használja fel befolyását a szövetségeseire azzal a céllal, hogy a feltételek, amelyeket kidolgoznak, összeegyeztethetők legyenek népeink érdekeivel és becsületével, és azok valóban a békés életet és a biztos jövőt szolgálják.

Megragadom az alkalmat, hogy kifejezzem Önnek, Sztálin Tábornagy úr, legmélyebb tiszteletemet.

Őszinte híve:
Horthy

U.i.: Tekintettel arra, hogy hadseregeink még mindig a határokon vannak és országunkba jelentős német haderők törtek be, kérem, hogy levelemet diszkréten kezelje mindaddig, míg képesek nem leszünk úrrá lenni a helyzeten.


http://harcunk.info/index.php/93-tortenelem/1611-sztalin-halabol-doentoett-kedvez oen-horthy-miklos-ii-vilaghaboru-utani-sorsarol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért nem lehet Londonból levélben szavazni, ha Marosvásárhe
  2016-04-24 19:32:28, vasárnap
 
  Miért nem lehet Londonból levélben szavazni, ha Marosvásárhelyről meg igen?
2016.04.21. 18:31

Nem csak az utazási költségről van szó. Az Alkotmánybíróság által is jóváhagyott szabályozás egy nagyon rossz üzenet a még visszatérésen gondolkodók felé.

Jelen szabályozás szerint egy marosvásárhelyi (mondjuk) Kirunában élő honfitársunk szavazhat levélben, de egy füzesabonyinak 1200 kilométert kell utaznia, hogy Stockholmban, a külképviseleten leadhassa szavazatát. Az alkotmánybíróság döntése szerint ez a szabályozás nem diszkriminatív. Szerintem pedig az, annyira az, hogy tiltakozni is hajlandó vagyok miatta, de a történet nem ennyire egyszerű.

Első lépésben szeretném leszögezni, hogy ez a kérdés kisebb részben szól arról, hogy a határontúli kettős állampolgároknak vagy a tartósan külföldön dolgozó magyaroknak mennyire van joguk Magyarországon (vagy Magyarországról) szavazni. Sokkal inkább szól arról, hogy a magyarországi lakcímmel rendelkező, a példában füzesabonyi és a lakcímkártyával nem rendelkező (de akár ugyanabban a nyugat-európai városban dolgozó) marosvásárhelyi polgárra miért vonatkoznak másféle szabályok.



A marosvásárhelyi polgár csupán pártlistára szavazhat levélben, míg a füzesabonyi mind pártlistára, mind az egyéni (füzesabonyi) választókerületi jelöltre leadhatja szavazatát, már amennyiben több száz vagy ezer koronáért elutazik Stockholmba, esetleg Füzesabonyba. Tegyük hozzá, hogy a választókerületi voks értékesebb, vagyis a levélben szavazó marosvásárhelyi csak egy töredék súlyú szavazatot adhat le. Ugyanakkor a jelen szabályozás eredménye a gyakorlatban az, hogy a marosvásárhelyi szavazni fog levélben Kirunából (pártlistára), míg a füzesabonyi sehogy nem szavaz majd (pártlistára sem).

Több ilyen valóban megtörtént esetről tudunk, és az indítványozó az alkotmányjogi panasz előterjesztésének indokaként is azt adta elő, hogy külföldön, Magyarországtól 1400 km, Magyarország külképviseletétől 137 km távolságra tartózkodik, így a külképviseletre történő utazás oda-vissza több mint öt órát igényelne, és mintegy 25 ezer forintos utazási költséget jelentene számára. Amíg egy 1956-os emigráns magyar levélben is szavazhat Londonból, addig egy ott dolgozó magyar fiatal csak személyesen a külképviseleten voksolhat. Pedig lehet, hogy szomszédok.

Miért nem szavazhat a füzesabonyi is levélben, ahelyett, hogy a követségre utazna? Ugyanis a levélben szavazás ellen érvként felhozható kockázatok a határon túliak esetén is ugyanúgy fennállnak. Megvan a kockázata, hogy akár halottak nevében adnak le voksokat, hiszen a magyar hatóság erről nem értesül. Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke szerint az általuk elkövethető csalás a választópolgárok kisebb számára és földrajzi szóródására tekintettel jóval kevesebb veszélyt jelent a választások tisztaságára. Az persze nem világos, hogy a földrajzi szóródás miért lenne nagyobb mondjuk a Romániában, mint a Németországban élő magyarok közt?

Persze szavazhat levélben a füzesabonyi is, amennyiben 15 nappal a választások előtt kijelentkezik magyarországi lakhelyéről, de akkor csak pártlistára. Mondhatánk azt, hogy akkor jelentkezzen ki magyar lakcíméről mindenki, aki szavazni szeretne. A kijelentkezés egyrészt a gyakorlatban nem is annyira egyszerű, másrészt vannak ingázók, akik néhány hónapot egyik, néhányat a másik országban élnek, tehát a magyar lakcímüket is aktívan használják. Persze lehetne egy olyan új szabályozás, hogy levélben szavazni csak pártlistára lehessen, függetlenül attól, hogy van-e valakinek magyarországi lakcímkártyája. Az alkotmánybírósági döntés után ez egyrészt nincs kilátásban, másrészt ezzel a megoldással továbbra is csak egy töredék súlyú szavazatot adhatna le az is, aki csak egy fél éves szerződéssel él külföldön.

Ezen a ponton válik az ügy kényessé. A határontúliak számára magyarságuk megélésében egy fontos előrelépés volt a szavazati jog megszerzése. Ez (szerintem) rendben is van, mert különösen a 21. században válik egyre értelmetlenebbé ezt az egész ügyet mindenáron térre kivetíteni. A kulturális és nyelvi kötelékek mellett határokon átívelő gazdasági, tudományos, művészeti projektek, az online munka és kapcsolattartás lehetősége szünteti meg egyre inkább a valóságélmény térbeli izolációját. Ezt nem lehet csak azzal mérni, hogy ki hol fizet adót (és vesz ezért cserébe igénybe közszolgáltatásokat).

Ugyanakkor egy füzesabonyi külhoni esetén a magyarországi kapcsolatok vélhetően még erősebbek. Előfordulhat, hogy az illető azért van pár évet Kirunában, hogy az ott megkeresett pénzből finanszírozza füzesabonyi építkezését, mert otthonról ezt nem tudná megtenni. Tehát nem kalandból, hanem gazdasági kényszer miatt költözik ki, és már a következő választási ciklusra visszaköltözne, mert várják a szerettei. Ő közvetlenül érintett abban, ki képviseli majd a választókerületét. A külhoni magyarok évi 3-4 milliárd eurót utalnak haza, ami az évi 5-6 milliárd eurós EU-s pénzekkel összemérhető nagyságrend. A kettő együtt a GDP 10 százaléka.

2013 tavaszáig elvileg úgy volt, hogy a külföldön tartózkodó, de magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárok is szavazhatnak levélben. Mindez Gulyás Gergely fideszes képviselő indítványa után került ki a törvényből egy utólagos módosítással. Nem értem, hogy miért nem gondolják, hogy ez is egy elég érzékeny téma.

Nem csak arról a költségről van szó, amit a Stockholmba beutazás jelent, hanem arról is, hogy az ilyen kényszerekkel is távolabb lökik Magyarországtól azokat, akik még gondolkoznak egy esetleges visszatérésen.

Ez egy rossz üzenet. Egy rossz üzenet a nagyon sok rossz üzenet közül.

Választási csalás a Nemzeti Választási Irodánál

Szilva Attila

Uppsala, Svédország

http://y-gen.blog.hu/2016/04/21/miert_nem_lehet_londonbol_levelben_szavazni_ha_ma rosvasarhelyrol_meg_igen
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Álhír:
  2016-04-24 19:20:29, vasárnap
 
  A boltok zárva tartásáról szóló törvény eltörlése után a bicskei befogadóállomásról elengedték a Budapest Nagydíj atlétikai versenyre tavaly hazánkba érkezett jamaicai Usein Boltot is.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
GYORSHÍR - Osztrák elnökválasztás - A szabadságpárti jelölt
  2016-04-24 18:33:02, vasárnap
 
  GYORSHÍR - Osztrák elnökválasztás - A szabadságpárti jelölt vezet a becslés szerint
2016. április 24. 15:13
Hunhír.info

Norbert Hofer szabadságpárti államfőjelölt 37,3 százalékkal az első helyre került, a függetlenként induló Irmgard Griss 18,6, a Zöldek által támogatott Alexander Van der Bellen 18,3 százalékkal áll a második és harmadik helyen a vasárnap tartott osztrák elnökválasztáson az ARGE közvélemény-kutató intézet délután ismertetett előzetes becslés szerint.


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=93438
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Anyám egyszerű asszony volt, de nagy embert adott a világna
  2016-04-24 18:21:55, vasárnap
 
  "Anyám egyszerű asszony volt, de nagy embert adott a világnak." /Adolf Hitler/


Ezen a napon, 1889-ben született Adolf Hitler - és a világ azóta már nem ugyanaz. Most eltekintek attól, hogy beálljak a Hitlert pocskondiázó, vagy épp ellenkezőleg, dicsőítők sorába. Nem elemzem azt a tényt, hogy a megvert, kisemmizett és térdre kényszerített Németországot talpra állította, s a világ azóta is egyik legerősebb országává tett; majd egész kontinenseket - a sunyító, kisstílű érdekekeit képviselő Európai államok hallgatólagos részvételével - lángtengerbe és vérözönbe borította. Nem kommentálom a zsidóírtásokat, és azt sem, hogy az akkori Európának, valamint a zsidó szervezeteknek ebben mekkora a felelősségük. Átlépek afölött a tény fölött, hogy Magyarország 1943-ra tervezett "kiugrását" az angol külügyminisztérium a Zsidó Tanács elnökével közösen meghiúsította, mi több, föláldozta hazánkat 800.000 hazai zsidó megmentése érdekében. A történelem svédasztaláról sem csipegetek ilyen ínyencfalatokat, mint a kudarcba fulladt eviani konferencia, a zsidó menekültek iránti teljes részvétlenség, amely a "Struma" nevű nevű hajó elsüllyedéséhez, s a rajta utazó több száz zsidó menekült halálához vezetett; már meg sem említem azt az apróságot, hogy a világháború alatt az USA sajtóorgánumai drámai hangon kérlelték lakosságukat, hogy fogadják örökbe az európai bombázások során árván maradt - kutyakölyköket. Szóra sem érdemes, hogy a "The Times" magazin a kibaszott olvasók szavazatai alapján az "Év embérévé" választották meg Hitlert; mellékes az a körülmény is, hogy úgy a már akkor is létező Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak, mint a nemzetközi bűnüldöző szervezetnek, az Interpolnak több olyan német vezetője is volt, akiket később, mint háborús bűnöst halálra itéltek. Akik az ATV-ből, a Győzike- meg Gálvölgyi-showkból, meg a subidubi magazinokból tanulnak történelmet, akik a Dörner-Csurkaellenes, vagy Millás, meg sajtószabadságos és melegséges-büszkeséges buzicigányzsidó-tüntetéseken az egymás szétkúrt seggének síkosítóval keveredett büdösségétől megrészegülve csápolgatnak-vonulgatnak-vonaglanak, azok ezekről mit sem akarnak tudni. Ahol a füvescigaretta- és vazelinillat, a dollárszagú liberalizmus felülírhatja a történelmi tényeket, ahol a sunyiságot, a hazudozást, a mellébeszélést és elhallgatást "politikailag korrektnek" minősítik, ott nem a történelem az élet tanítómestere. Gondoljunk bele: Hitler sokat kárhoztatott ténykedése nélkül a világ legzamatosabb déligyümölcse, Izrael sohasem jöhetett volna létre; a világháború során meggyengült gyarmattartó országok föladták gyarmataikat, és azok immár függetlenekké válhattak; a titkos világszervezetek reneszánszukat élik; a rejtőzködő háttérhatalmak és a cionista körök befolyása erősebb, mint valaha; a sajtó-és szólásszabadság megerősödött, mi több, egyre harsányabban követelik jogaikat; a civil mozgalmak jelentősége, sorsfordító képessége már-már kormányzati tényező; a tőke-és munkaerő szabadon áramlik; a holokauszt-ipari termelés mutatói az egekben. És, ami a legfontosabb: szabadon, minden korlátozás nélkül lehet fasisztázni, nácizni, antiszemitázni meg szélsőjobboldalizni; Szentkoronánkat le-svájcisapkázni, Szent István jobbját le-tetemcafatozni; turulmadarunkat le-dülledtszeműtyúkozni; a magyart bőgatyás-fütyülőspálinkás-parasztozni; genetikusan le-alattvalózni, meg le moslékzabálózni. Hitler nélkül hiányozna a polcokról egy seregnyi kurrens primőr termék: a zsidókérdés, a cigánykérdés, a szélsőjobb kérdése, a nemi diszkrimináció kérdése, a hátrányos megkülönböztetés, nem létezne a MAZSIHISZ, a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége, a MILLA, az LMP, az SZDSZ, nem létezne Gyöngyöspata, a Hit Gyülekezete, Gyurcsány és Orbán, nem lennének Heller Ágnesnek milliói; nem volna Klub-rádió, meg Bolgár György, dúlt seggű, szexuálisan másként gondolkodó honfitársaink nem esküdhetnének egymásnak örök hűséget. Ők mindnyájan - hogy Csehovot kissé átformálva idézzem - Hitler köpönyegéből bújtak ki. Azzal kezdtem: ezen a napon született Hitler, és a világ azóta már nem ugyanaz. Jobb-lett-e, rosszabb lett-e, döntse el mindenki vérmérséklete szerint.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"A nyugdíjasok felélik a jövőnket" - Időseket aláz a Habony-
  2016-04-24 17:58:53, vasárnap
 
 
"A nyugdíjasok felélik a jövőnket" - Időseket aláz a Habony-portál

nepszava.hu|2016. ápr 24. 14:49


Sok csodálkozni való ugyan nincs a hangvételen, miután ugyanez a médiafelület gyalázta akkor még döbbenetesnek gondolt módon Tóbiás József MSZP-elnök asszonyát és lánygyermekét. Most az idősek, vagyis - és ebben semmi érzelgősség nincs, ezek ugyanis tények - édesszüleink, nagymamáink, nagypapáink kerültek sorra. Az alkotó egy Bertha László nevű ifjú, aki vélhetőleg lombikban jött világra, nagyszülei is legfeljebb kémcsövek, elektródák, mifenék lehettek, különben valószínűleg nem jött volna ki ilyesmi a száján, illetve a klaviatúráján. Nagy levegő, és olvasson:

Ahogyan Európában folyamatosan elöregedik a társadalom, a demográfiai piramis szép lassan átfordul, egy egészen újfajta ,,harc" van kialakulóban, de nem az osztályoké, hanem a generációké. Ezt a harcot elsősorban a szavazófülkéknél vívják, de míg a nyugdíjasok választásokat nyernek, addig a fiatalok jelentős része otthon marad. A megszerzett zsákmány pedig nem más, mint a mérleg nyelvének elbillenése a nyugdíjrendszer irányába, szemben az oktatással, vagy a kedvező adórendszerrel.

A fiatal feltörekvőnek alighanem nagyon imponál a kormányfő és közeli emberei militáns hangvétele, nehéz lenne nem észrevenni a csatazajos szóhasználatot: "harc" "vívják" "nyernek" "zsákmány".
Ő is bűnös

Ő is bűnös, és még az egészségére is vigyáz

Nade:

A választásokon vesztes generáció, a fiatalok egy egészen más jellegű fegyvert forgatnak: a lábaikat. Azokban az országokban, ahol az idősek ,,uralkodnak", a fiatalok általában olyan gyorsan hagyják el az országot, amilyen gyorsan csak lehetséges. Az oktatás azonban súlyos költségeket jelent az államnak, ami a fiatalok távozásával még komolyabb adósságterhet eredményez, hiszen a befektetés nem térül meg.

Figyeltek? "vesztes" "fegyvert forgatnak" "uralkodnak" - és akkor még a mondanivalóról nem is gondolkodtunk igazán.

Nade az idősekre, szüleinkre, nagyszüleinkre mért KO még csak most jön:

Egyes elemzők egészen brutálisan írják le ezt a folyamatot, az idősebb generációkat az egykori európai gyarmatosítókhoz hasonlítják, akik mintegy kolonizálják a jövőt, felélve a gazdagságot és a tartalékokat, kietlenséget hagyva az általuk gyarmatosítottaknak, azaz a jövő generációinak.

A teljes cikk, a maga szépségében és kronológiájában itt olvasható.

http://888.hu/article-a-nyugdijasok-felelik-a-jovonket?source=hirstart


A fiatalember szüleinek kézcsókjainkat küldenénk.








http://nepszava.hu/cikk/1092135-a-nyugdijasok-felelik-a-jovonket---idoseket-alaz- a-habony-portal/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
40 forinttal olcsóbb csirkefarhátért ne adjuk el az országu
  2016-04-24 17:55:12, vasárnap
 
  40 forinttal olcsóbb csirkefarhátért ne adjuk el az országunkat egy bűnbandának!
2016. április 20. 12:33 - Első Kézből

Közeleg a választás, és vele az igazság pillanata. Orbánék már készülnek a kampányra.

Bevált recepten ne változtass, ezért a fideszes mesterterv a régi: üveggyöngyökért megvenni a szájtáti nép szavazatát, hogy újabb 4 évig folytathassák az ország kifosztását.

A migránsellenes hisztéria kifújt - az ügy magyar vonatkozásai amúgy is gyengécskék voltak, hiszen sosem voltunk célország a menekülteknek. Senki nem akar itt letelepedni, viszont százezrek menekülnek innen Nyugatra. Azzal meg talán még nálunk sem lehet 4 évre teljhatalmat szerezni, hogy távol tartunk az országtól 1300 szerencsétlen embert.

Kell tehát egy nehézfegyver, amilyen pár éve a rezsicsökkentés volt. És lőn: talán a Fidesz romló népszerűségi mutatói miatt, de már idén áprilisban bejelentették: 2017 januárjától (azaz 9 hónap múlva!) csökkentik a csirkehús, a tej és a tojás áfáját.

fideszes_nyanya.png

A helikopteres pénzszórásnál semmit nem lájkol jobban a nép - gondolják a habonyi manipulációs boszorkánykonyhában.

De tényleg ennyire ostobák lennénk? Negyven forinttal olcsóbb csirkefarhátért átjátszani az országunkat egy gátlástalan bűnszervezetnek? Amelyik a strómanjain keresztül százmilliárdokkal nyúlja le a közvagyont? Amelyik törvényekkel legalizálja a saját korrupcióját? Amelyik elűzi az országból diplomás fiatalokat?

2018 a magyarok szellemi nagykorúságáról fog szólni.

Intő példának ott van a legutóbbi választás. Ezer forinttal olcsított gázszámláért újabb 4 évre a nyakunkra ültettük az országrontó Fideszt.

Perverz értékrendjük szerint a pénz javát a saját zsebük tömésére, a maradékot fölösleges presztízsberuházásokra költötték. Minden kisvárosi NB2-es focicsapatnak vadiúj stadionja lesz a ciklus végére, Matolcsy úgy szórja a pénzünket kastélyokra-festményekre, mintha olajnagyhatalom lennénk, Orbán milliárdokért a várba költözik. Eközben lerohasztották az iskolákat és a kórházakat. A hagyományosan sokat tűrő tanárok és ápolónők zsinórban tüntetnek Orbánék ellen.

Menthetetlenül ostobák és önsorsrontók vagyunk, ha 2 ilyen ciklus után bármire felhatalmazást adunk még a Fidesz-KDNP-nek. Nem folytathatják az ország ipari méretű kifosztását, nem úszhatják meg az elszámoltatást.

A hatalom közeléből is el kell kergetni a fideszes bűnbandát - mert addig sem fejlődés, sem béke nem lesz ebben az országban.


http://nyugatifeny.blog.hu/2016/04/20/40_forinttal_olcsobb_csirkefarhatert_ne_adj uk_el_az_orszagunkat_egy_bunbandanak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2016.03 2016. április 2016.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 339 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1364
  • e Hét: 3286
  • e Hónap: 7031
  • e Év: 160527
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.