Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Magyarországnak nincs törvényes alkotmánya
  2016-04-26 20:17:18, kedd
 
  April 24, 2016

Magyarországnak nincs törvényes alkotmánya



Az alkotmányosság nem azt jelenti, hogy egy országnak akármilyen alkotmánya van. Az alkotmányosság nem bármilyen alkotmánnyal rendelkező államot jelent, hanem kizárólag olyan államot, amelynek alkotmánya megfelel az alkotmányos állam követelményeinek. Az alkotmányosság demokratikus jogállamot jelent. Az alkotmányos állam kifejezés arra utal, hogy egy ország nem önkényen alapul. Az alkotmányosság követelménye kifejezi a legfontosabb társadalmi értékeket, és felöleli azoknak az alkotmánybiztosítékoknak a minimumát, amelyek az alkotmányban kifejezett társadalmi értékek érvényesülését garantálják. A legfontosabb társadalmi értékek azonosak a jogállam és a demokrácia alapkövetelményeivel.

Mindezeken túl a legfontosabb társadalmi értékek nem lehetnek az emberi jogokkal és a demokratikus normákkal ellentétesek, mert az alkotmányosság demokratikus joguralmat jelent, amelynek alapja az egyéni szabadság, a jog előtti egyenlőség és a polgári szabadság. Az alkotmányosság követelményei a következők:

1. A népszuverenitás elve és a népképviselet

Az állami főhatalom forrása a nép, amely a közhatalomban közvetlenül (népszavazás útján) és közvetve a népképviselet (önkormányzatok, országgyűlés) megválasztásával vesz részt. Ennek elengedhetetlen követelményét jelentik a szabad, egyenlő esélyeket biztosító, demokratikus és titkos választások.

2. A hatalmi ágak szétválasztásának és egyensúlyának elve

Ez minden demokrácia fokmérője. Montesquieu elmélete értelmében a törvényhozó, a végrehajtó és a bírói hatalmat az önkényuralom megakadályozása érdekében el kell választani egymástól. Ahol ez nem történik meg, ott diktatúra jön létre. A hatalmi ágak szétválasztásával a kormányzás szervezetében kölcsönös függőség és ellenőrzés alakul ki, így a hatalmi ágak ellensúlyként és fékként működnek a hatalmi koncentráció kizárása céljából.

3. A törvények uralma, a jogállam megvalósítása

Az állampolgárok felett a jog uralkodik, nem egy ember vagy emberek egy csoportja. Senki nem áll a törvények felett, a törvényeket nem lehet önkényesen megváltoztatni. A törvény mindenkire egyformán vonatkozik, az országban a jog uralkodik, nem egy ember. Magyarországon Orbán Viktor a törvény. A törvénytelenség formája az, hogy akar valamit, akkor "hoznak egy törvényt", oszt jó napot. Nem a törvény uralkodik felette, hanem ő uralkodik a törvény felett.

4. Egyenjogúság, jogegyenlőség

Az egyenjogúság vagy jogegyenlőség a jogalkotást és a jogalkalmazást átfogó alkotmányos alapelv, mely az egyéneknek a közhatalommal fennálló viszonyában teremt azonos jogi helyzetet, és megtiltja a bármilyen alapú megkülönböztetést az emberi, illetve állampolgári jogok élvezetében. Ez kizárja az önkényességet, nem lehet például senkitől semmit erővel elvenni.

5. Az emberi jogok biztosítása

Az alkotmányos állam elismeri és biztosítja az emberek nemzetközi normákban is rögzített elidegeníthetetlen alapvető jogait. A szólás, a vélemény, a sajtó, a vallás, a lelkiismeret, a gyülekezés szabadságát, a sztrájkjogot, a lakhatáshoz való jogot, a lakhely szabad megválasztásának jogát, az egészséghez, az élethez való jogot.

Az Orbán-rendszer az alkotmányosság egyetlen követelményének sem felel meg. Az Orbán-rezsim törvényen kívül áll, nem alkotmányos rendszer, hanem önkényuralom. Vagyis: diktatúra.

Orbán Viktor alaptörvénye törvénytelen, mert az Alkotmány tilalmát átlépte. Az Alkotmány nem tette lehetővé az alkotmányos rend megváltoztatását. Az Orbán-rendszernek nincs törvényes jogi alapja. Az alaptörvény alkotmányellenes. Ennél fogva érvénytelen. Magyarországon törvénytelen állapot van.

Orbán Viktor alaptörvénye nemcsak illegális, hanem illegitim is. Saját pártszövetsége szavazta meg. Sem népszavazás nem erősítette meg, sem parlamenti konszenzus. Az alaptörvény megszavazásáról tiltakozásul kivonult az ellenzék. Ez azt jelenti, hogy az ország általuk képviselt része nem fogadta el az alaptörvényt, ezért nincs alkotmányos és kellő legitimátása. Ez egy párt ideológiáját tükröző alaptörvény, egy puccs által létrejött rendszer hamis önigazolása.

Ezért erre az alaptörvényre demokrata nem esküdhet fel, még azzal a megtoldással sem, hogy ha a törvénytelen választásokon nyerne, akkor ezt megváltoztatná. Aki erre az alaptörvényre felesküszik, az elárulta a Magyar Köztársaságot, az Alkotmányt és a jogállamot. Jogialag és formailag is az Orbán-rendszer részévé vált, nem lehet ezzel egyidőben az Orbán-rendszer ellenzéke is. Nem lehet egyszerre kint is lenni, és bent is lenni.

A Pallas Nagylexikon meghatározása szerint "az államcsíny az alkotmány kijátszása, az államhatalom birtokosának olyan aktusa, mely az uralmi formának jogtalan megváltoztatását célozza, illetőleg eredményezi". Ez pontos leírása az Orbán-rendszer létrejöttének.

A Pallas szerint "az államcsíny felülről jövő revolúció jellegével bír, de sohasem menthető, mert a közjó érdeke legfeljebb az ideiglenes abszolutizmust, de nem ily állandó uralmi forma erőszakos behozatalát kívánja. Nem mentsége az sem, hogy a nemzet valódi akaratának megfelel, mert mindig van törvényes mód arra, hogy ez a valódi akarat alkotmányosan érvényesüljön".

Az államcsíny az államforma és az alkotmányos rend jogellenes megváltoztatása. Az államcsíny és a puccs nem azonos fogalmak. A puccs katonai erővel történik a többség akaratával szemben. Az államcsíny során a hatalomátvételt a politikai elit egy része hajtja végre, a rendelkezésére álló politikai eszközökkel. Alkotmányos eszközökkel felszámolja magát az alkotmányosságot és magához ragadja a hatalmat. Az államcsíny végrehajtása szintén antidemokratikus hatalomátvétel, mégis előfordulhat, hogy szélesebb néptömeg támogatását élvezi. Néha a hatalom megszerzése után népszavazással legitimálják. Ha Orbán Viktor az általa végrehajtott államcsíny után népszavazással erősítette volna meg az új rendszert (a Nemzeti Együttműködés Rendszerét), akkor is államcsínyt, államellenes bűncselekményt követett volna el, amelyért az akkor érvényben levő Btk. szerint életfogytiglani szabadságvesztés jár.

Az alkotmányosság és az Alkotmány kizárja az alkotmányos rend megváltoztatásának lehetőségét. Aki ezt elköveti, államcsínyt hajt végre. Orbán az alkotmányos rend megváltoztatását arra alapozta, hogy a 2010. évi országgyűlési választásokat önkényesen “fülkeforradalommá" minősítette. Ilyen jogi alapot az Alkotmány nem ismer. A parlamenti többség ezután elfogadott egy politikai nyilatkozatot, a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatát (NENYI), amely azt állította, hogy a választók egy új rendszer létrehozásával bízták meg a választások győztesét. Ez hazugság, a választók semmi ilyesmire nem szavaztak, senkit nem bíztak meg azzal, hogy változtassa meg (döntse meg) az alkotmányos rendet. Ez törvénytelenség.

A Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata országgyűlési határozatba foglalta az országgyűlési választások tartalmának meghamisítását. Törvénybe iktatta a választások alkotmányellenes átértelmezését. Azt a hamis látszatot keltette, mintha népakarat lenne az alkotmányos rend - Alkotmányban tiltott - megváltoztatása. Ez csalás, a jogállam és az alkotmányosság lebontására szóló felhatalmazás, amelyet Orbán Viktor adott saját magának. Bűncselekmény. Államcsíny. A halálbüntetés eltörlése óta ezt életfogytiglannal büntetik. Ha valaha Magyarországon lesz jogállam, Orbán Viktorra és bűntársaira törvényes bírósági eljárásban kimondják ezt az ítéletet.

Vörös Imre volt alkotmánybíró a Vasárnapi Híreknek adott interjújában már 2012-ben megmondta, hogy államcsíny történt:

“- Ezzel az államcsíny végrehajtottnak tekinthető?

- Igen. A választási törvényekben megfogalmazott ,,kísérletek" egy olyan irányba viszik el a közjogi rendszert, ami még jobban ráerősít az eddigi aggályokra. Vagyis, hogy ez egy demokratikus garanciák nélküli, autoriter rendszer, nem pedig polgári demokrácia. Egy Patyomkin-demokrácia."

Az álellenzék hívei azt kérdezik, “mit lehet tenni?", “mi a megoldás?", mondja meg valaki, “mi a kivezető út?" De azt nem hajlandók meghallani, hogy a megoldás az államcsínyre adható egyetlen jogszerű és alkotmányos válasz: a teljes kivonulás, az államcsíny végrehajtóival való mindenféle együttműködés felmondása, az államcsíny megnevezése, az államcsíny útján létrehozott rendszer teljes bojkottja, legitimitásának megvonása. Egy államcsínyt követően kétféle módon lehet egy rendszert fenntartani: az ellenzék általi legitimálással vagy erőszakkal. Különben megbénul és magától összeomlik.

Az Orbán-rendszer az ellenzéknek köszönhetően élte túl az államcsínyt, és ennek köszönhetően képes fenntartani önmagát. Ha az ellenzék megvonta volna a legitimációt, és a legitimáció révén a rendszer támogatását, Orbán arra kényszerült volna, hogy erőszakot alkalmazzon, vagy a rendszere összeomlik. Ha az ellenzék kivonul a rendszerből, bojkottálja a rendszert, akkor erőszakot sem lehetett volna használni, mert arra senkit nem lehet kényszeríteni, hogy valamit megtegyen. Senkit nem lehet bekényszeríteni a parlamentbe. A passzív ellenállás összeroppantotta volna a rendszert. Az Alkotmány minden polgár kötelességéve tette, hogy a hatalom kizárólagos birtoklására irányuló törekvésekkel szemben fellépjen. A kivonulás, a rendszer bojkottja lett volna az egyedüli békés, alkotmányos és jogállami megoldás, az igazi válasz az államcsínnyel létrejött diktatúrára.

Ehelyett az álellenzék a legkülönfélébb hazugságokkal a rendszer legitimációját választotta, és ezzel évtizedekre bebetonozta az Orbán-rendszert. Az államcsíny tudomásul vétele és legitimációja felveti az álellenzék vezetőinek büntetőjogi felelősségét is, de az a minimum, hogy az államcsíny és a diktatúra legitimálása után valamennyiüket el kell tiltani a közügyek gyakorlásától. Az Orbán-rendszer akkor bukik meg, amikor létrejön egy valódi ellenzék, amely visszatér az államcsíny elkövetésének kérdéséhez és követeli az államcsíny elkövetőinek letartóztatását. A rendszer álellenzéke teljesen összenő Orbán rendszerével, és együtt bukik azzal. A rendszert évtizedekkel később is a kivonulás, a passzív ellenállás, a rendszer mindenre kiterjedő bojkottja buktathatja meg.

Ezt már 2010 és 2014 között meg lehetett volna tenni. Különösen addig, amíg el nem törölték a törvényes Alkotmányt. Az ellenzék a 2014-es választásokon való részvételével, a rendszer legitimálásával megpecsételte Magyarország sorsát. A felelősségüket és az országgal, az új nemzedékekkel szembeni bűneiket nem lehet szavakkal kifejezni. Tetteik csak a hazaáruláshoz hasonló kategóriában értelmezhetők. Az ellenzéki felelősség nem csupán a múltra, hanem a jövő eseményeire is kiterjed. Azzal, hogy nem alkalmazták az egyetlen békés, jogállami megoldást, a rendszerből való kivonulást és a rendszer bojkottját, nem hagytak más lehetőséget az egyre gyülemlő népharagnak, mint a fizikai ellenállást. Ahol nem alkalmazzák a jogot, ott utat nyitnak az erőszaknak.

Ha lesz az Orbán-rendszernek igazi ellenzéke, az a bojkottal és a passzív ellenállással korlátozhatja és megelőzheti az erőszakot. Ha nem jön létre ilyen ellenzék, hanem az ország a kollaboráns ellenzékkel halad tovább a szakadék - az anyagi, erkölcsi és egzisztenciális megsemmisülés felé - , akkor a legkisebb szikra is robbanáshoz vezethet, s a nem kívánt erőszak következhet be.


https://nepszava.us/blogs/news/104338502-magyarorszagnak-nincs-torvenyes-alkotman ya
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hengerel az őrület!
  2016-04-26 19:51:15, kedd
 
  Hengerel az őrület!

Posted on 2016-04-26 by Admin

Tovább tombol-és egyre dühödtebben!-Döbrögi stadionépítő bolondériája. Egyelőre feltartóztathatatlanul.

A cigányvajdák által kiválasztott és nyakunkba szabadított elmeháborodott már messze túltesz a magát a Kárpátok Géniuszának neveztető néhai román diktátoron. (De az legalább adósságmentesen hagyta ott országát, mielőtt “leléptették" a színről!)
Döbrögi nem bír magával! “CSAKAZÉRTIS"! Ha kritizálják, meghoszabbítjuk Bicskéig!"-vágta egy ország pofájába a dölyfös elmebeteg a felcsúti mesevasút kritikáira. És lőne: MEGHOSZABBÍTJÁK!
Sokalljátok a stadionokat?! Akkor még építtetek! Ha akarok százat építtetek, mert én vagyok a császárotok!
Egy ország nézi egyre tehetetlenebb dühvel és elkeseredéssel Döbrögi ámokfutását! Most ne beszéljünk arról, hogy stadionok vagy közegészségügy! A közegészségügyből évente lopnak ki három Fradi-stadion árát! Arról beszéljünk, hogy az egyre kevesebb nincsből költenek futballstadionokra.
Lassan már a tisztességes futballkedvelő magyarok azért fohászkodnak, hogy a magyar futballválogatott a közelgő EB-n bukjon egy hatalmasat! Látványosan cáfolni a felemelésére szánt invesztíció ésszerűségét! (Ami még egy “siker" esetén is megkérdőjelezhető!)
Döbrögi nem fog leállni! Egy beteg elme zakatolásának fogságában vergődik Magyarország!
DÖBRÖGIT CSAK ERŐVEL LEHET MEGÁLLÍTANI!


http://www.balrad.com/2016/04/26/56167/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
“Ha Vona így folytatja, ő lesz a Jobbik Dávid Ibolyája
  2016-04-26 17:38:48, kedd
 
  Orbán kérésére, (vagy parancsára?) nyesegeti le a Jobbikról a szélsőségeseket. Cserébe beígéri neki a koalíciót a '18-as választásokon, így lehet meg Orbánnak ismét a kétharmad. Nyilvánvaló, hogy ez a cél.
A Zadrivecz (Vona) Szabó Albert szinművét visszi tovább, mert rajta még annyira nem látszik a másság
mint az elődjén?? Egyre több Szegedi Csanád álarcában jelennek Zádrivecz (Vona) tanácsadóii???

***************


“Ha Vona így folytatja, ő lesz a Jobbik Dávid Ibolyája"

A kormányra kerülés lehetőségének megragadásával indokolta Vona Gábor, a Jobbik elnöke, hogy miért küldött selyemzsinórt radikális alelnökeinek, Apáti Istvánnak, Novák Elődnek és Szávay Istvánnak. A pártvezető szerint csak a Jobbik képes leváltani a Fidesz-kormányt, de ehhez személyi változásokra van szükség. “Vannak jobbak, mint Novákék" - zárta rövidre a magyarázkodást Vona. A PestiSrácok.hu úgy tudja, Vona egyelőre ellenszélben van, mert a Jobbik vidéki bázisa felháborodott a pártelnök új tervein, az alelnökök kirúgásán és a néppártosodáson. A nyári tisztújítással kapcsoltban Sneider Tamás Jobbik-alelnök is megszólalt, aki kifejtette: “ha egy szkinhedvezér sem szerepel a radikálisok között, akkor ott már komoly probléma van".

A Jobbik az egyetlen, amely képes leváltani a Fidesz-kormányt, de ehhez személyi változásokra van szükség - jelentette ki a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában Vona Gábor, a Jobbik elnöke. A politikus, arra reagálva, hogy a Jobbik vezetéséből, az ő döntésére kiszorul Novák Előd, Apáti István és Szávay István alelnök azt mondta: 2018-ban olyan elnökségre lesz szükség, amely rendelkezik a kormányra jutás és a kormányzás képességével.
A pártelnök hangsúlyozta: a távozó három alelnökkel együtt kíván működni, de náluk “vannak jobbak". Azt mondta, polgármesterekben gondolkodik, akik bebizonyították, hogy jobbikos programmal és elképzelésekkel meg lehet szerezni egy közösség bizalmát; ezt a tapasztalatot szeretné az elnökségben érvényesíteni.

Vona Gábor a rádióban kifejtette, a kormányra kerüléshez a Jobbiknak néppártként kell működnie. Ez a törekvés szerinte sikerrel járt, példaként a tavaly áprilisi tapolcai időközi országgyűlési képviselő-választást említette, amelyen pártja megszerezte első egyéni mandátumát. Vona arról is beszélt, hogy a mai pártok közül egyikkel sem akarnak szövetségre vagy koalícióra lépni.

A PestiSrácok.hu úgy tudja, Vona egyelőre ellenszélben van, mert a Jobbik vidéki bázisa felháborodott a pártelnök új tervein, az alelnökök kirúgásán és a néppártosodáson.

“Vona már lenyeste a vadhajtásokat, amely az első, a vidéki jobbikosok szemében nehezen emészthető lépése volt a pártelnöknek. Majd következett Vona hídemberré válása, amikor minap bejelentette, konstruktív ellenzékiként fog viselkedni és a problémás területeken olyan feladatot szán a Jobbiknak, hogy az érintettek közé hidakat építsen. Ha mindehhez hozzávesszük a folyamatos néppártosodást, a puhulást és a cukiskodást, akkor kijelenthető, a vidéki tagság nagy részénél már korábban betelt a pohár, de kitartottak. Csakhogy most jött az eszement ötlet, a radikális, a jobbikos szavazók által szeretett alelnökök kivégzése. Párttársaim beszélve most úgy vélem, kicsordult az a bizonyos pohár. Sokan úgy vélik, Vona ezzel rálépett az útra, hogy a Jobbik Dávid Ibolyája legyen" - szögezte le a PestiSrácok.hu-nak a Jobbik egyik erős, parlamenti mandátummal nem bíró vidéki politikusa, aki neve elhallgatását kérte szerkesztőségünktől.

(A Dávid Ibolyás hasonlat háttere az, hogy 2008-ban, miután Dávid Ibolya és Herényi Károly a Nemzetbiztonsági Hivatal, illetve a főigazgató Laborc Sándor, továbbá Szilvásy György titkosszolgálati miniszter aktív közreműködésével zajló sötét és durva kémjátszmával, az UD Zrt.-s ügyként emlegetett lehallgatási botránnyal elérte, hogy ne Almássy Kornél irányítsa a pártot, az MDF királycsináló szerepbe került, és Dávid Ibolyáék a Fidesszel való koalíciós szakítás után még fél évig segítették a Gyurcsány-kormány túlélését a parlamentben. - A szerk.)

A nyári tisztújítással kapcsoltban Sneider Tamás Jobbik-alelnök is megszólalt. Sneider szerint nem az egyéni érdekeket kell szem előtt tartani, hanem azt, hogy kormányzásra készülnek. Az ellenzéki párt egyik alelnökét egy csütörtöki sajtóbeszélgetésen kérdezték arról a hírről, hogy Vona Gábor pártelnök döntése alapján három jelenlegi alelnök, Novák Előd, Apáti István és Szávay István nem lesz tagja az elnökségnek. Sneider Tamás - aki megerősítette, hogy a nyári tisztújításon újraindul az alelnöki tisztségért - közölte: szerinte nem radikális és mérsékelt irányvonal szembenállásáról van szó. Néhány hónapja éppen azt a három politikust cserélték le másra a frakcióvezető-helyettesi poszton, aki most az elnökségben marad. (Az akkori változás Sneider Tamást, Volner Jánost és Z. Kárpát Dánielt érintette).

Azzal összefüggésben, hogy az ő neve nem merült fel a sajtóban a radikális politikusok között, ironikusan azt felelte: “ha egy szkinhedvezér sem szerepel a radikálisok között, akkor ott már komoly probléma van". Mindhárom érintett alelnököt a párt fontos személyiségeként határozta meg, ugyanakkor jelezte, hogy a pártelnök olyan embereket - például polgármestereket - szeretne beemelni az elnökségbe, akik rendszereket tudnak működtetni.

Ismert, tegnap a PestiSrácok.hu elsőként szólaltatta meg a Vona által leváltásra ítélt Apáti Istvánt, aki portálunknak nyomatékosította, “jobb farkasként meghalni, mint kutyaként élni", mint ahogy azt is mi tálaltuk, hogy Dúró Dóra frakcióvezető-helyettes, (Novák Előd felesége) le fog mondani a pártban betöltött tisztségeiről, ha Vona nem gondolja meg magát. A kirobbant jobbikos háborúról szóló cikkeinket itt és itt olvashatja.


http://pestisracok.hu/ha-vona-igy-folytatja-o-lesz-jobbik-david-ibolyaja/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amikor egy magyar külföldről már csak látogatóba jön haza.
  2016-04-26 17:27:37, kedd
 
 
Amikor egy magyar külföldről már csak látogatóba jön haza.
2016.04.26. 08:53

Mindig azt lehet hallani, egy magyar az mindig is magyar marad, akárhol is éljen a világban. Ez valóban így van. Senki sem felejti el honnan jött, ki volt mikor elindult, mennyit hagyott itt magából, és mi az amiért vissza akar jönni. Az ember nem szokott megváltozni olyan mértékben megtagadja a hazáját, bárhol is éljen a világban. Azonban ha közben a haza változik meg, és az már számára nem olyan ahova szívesen visszatér, akkor nem csak szomorú lesz tőle az ember.



Egy posztot szeretnék veletek megosztani változtatás nélkül. BANDITA.

Eugenia S. Lee:

Magyarországra készülődöm, néhány nap múlva utazom. Több, mint egy hónapot leszek ott a kisebbik gyerekemmel, ugyanis előrehozott érettségit tesz angolból és a szokásos év végi záróvizsgáit.
Ebből az apropóból gyakran eszembe jut a haza, a magyarságom kérdése. Ha nem muszáj, nem szoktam Magyarországra menni. Nem szeretek oda utazni, engem sokkol amit ott látok, tapasztalok. Hét év után tavaly nyáron voltam először, akkor is csak a cigány gyerekek táboroztatása okán, kötött programban, kevés szabadidővel. Most csak ketten megyünk, autóval. Koreába mikor utazom, előző este bedobálom a holmim a bőröndbe, aztán másnap repülök. Most, már egy hete pakolok. Viszek gyógyszert, koreai ennivaló alapanyagokat, rizsfőzőt, kávéfőzőt, viszem a komfort érzetemet, mert tudom, hogy ezer és egy alkalommal fogom magam pocsékul érezni. Persze ott lesz a legjobb barátnőm és nyilván vele remek lesz, ha ráérnek majd más ismerőseim, velük is találkozni fogok, de tudom jól, hogy minden egyéb interakció kényelmetlen és stresszes lesz, ahogy az volt tavaly is. Semmi honvágyam nincs az égvilágon, sokkal inkább tartok az egésztől. Rokonom nincs, a házamat eladtuk rég, turista leszek és egészen őszintén megmondom, nem is érzem ennél többnek magam. Persze magyar vagyok, magyarul beszélek a legjobban, gyakran azon a nyelven is álmodom, de ennyi maradt, nem több. Ennyiben áll a magyarságom. Nem tudom ez vajon mire elég. Koreában otthon vagyok és alig várom, hogy mehessek. Itt, ahol most élek, még persze nem, de a házunk, a kisváros ahol lakunk, Maastricht és Aachen már a miénk. Magyarországtól félek. Nem szeretem a mentalitást, nem szeretem a horror árakat a benzinkutak büféjében egy nyomorult presszó kávé ellenében, nem szeretem, hogy mert külföldinek néznek, majd mindenhol megpróbálnak becsapni, és fáj látnom a nyomort, meg a pazarló luxust, egymás tőszomszédságában. Vágyom a budai alsó rakpart illatára amit befúj a szél a kocsi ablakán, de semmi pénzért nem ülnék fel a városnéző hajóra, annyira mégsem vagyok idegen. Az eltelt hosszú évek alatt lekopott rólam amit onnan hoztam, az értékrend, illetve annak hiánya, a morális szabadosság, a megoldjuk okosban mindennemű élvezete, az, hogy kenőpénzt kell adni, az a gyomorgörcs ami ezzel jár, hogy a borravaló nincs benne a számlában ha beülök valahová, hogy taxira még csak gondolni se merjek, ahogy már a tömegközlekedésben sem boldogulnék. Minden ami nem tiszta, nem egyenes és nem korrekt, az korábban a jól ismert játék része volt, ma már valami olyasmi, ami idegen és taszító. Nem ismerem ki magam már ezeknek a lélekölő apró trükköknek az útvesztőjében és nem is vágyom rá, hogy megtanuljam. Azt hiszem a rakpartra elmegyek majd este, a lágymányosi hídtól elhajtok egészen az Ürömi útig, fel rózsadombra és bemegyek a koreai barátom boltjába, mert ott legalább tudom, mit várhatok, hogyan viselkedjek, mi számít jónak és mi nem. Nem tudom, nem mondom, hogy nem az én hibám, ha ez egyáltalán hiba, de nem érzem, hogy oda tartoznék. Emlékeim vannak egy szép gyermekkorról, egy változatos és utazásokkal, külföldön élésekkel tarkított fiatal felnőtt korról, és egy utolsó ott töltött néhány év minden nyomoráról. Nem oda billen a mérleg. Anyám magyar, mindenki más a családomban nem az. Én persze az maradok a nyelvemben, amikor zenét hallgatok vagy verset olvasok. De a vágyódás a hazám iránt pusztán egy illúzió lenne, mert az a haza már rég nem létezik, ez a mostani ország, ami helyette van, még csak nem is hasonlít rá, én pedig nem vagyok az illúziók embere..."

http://banditapolitika.blog.hu/2016/04/26/amikor_egy_magyar_kulfoldrol_mar_csak_l atogatoba_jon_haza
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Viktor, már megint hülyék vagytok!
  2016-04-26 17:24:19, kedd
 
 
2016.04.26. 11:43

Viktor, már megint hülyék vagytok!

Tegnap megünnepelték az alaptörvény aláírásának ötödik évfordulóját. Szétszórtak pár magasztosnak szánt ám üres frázist, Plagi bátyánk morális töltetről motyogott, Szájer pedig közölte: nem lett igazuk a gúnyolódóknak. Orbán idegen erők haragjáról hadovált, majd jött Kövér, és bemutatta ennek az alapizének mekkora komolyságot és méltóságot tulajdonítanak ők a gyakorlatban.

Mert az alaptörvény "ünnepén" kibasztak egy sor újságírót a parlamentből a francba. Például ezért:

//index.indavideo.hu/video/Ugysem_valaszolok_arra_amit_kerdez

Igen, ezt úgy kell érteni, ők maguk ennyire veszik komolyan a szétünnepelt alaptörvényük IX. cikkének második pontját ami így hangzik:

"Magyarország elismeri és védi a sajtó szabadságát és sokszínűségét, biztosítja a demokratikus közvélemény kialakulásához szükséges szabad tájékoztatás feltételeit."

Ennyi erővel Viktor és Kövér felmászhatott volna az alaptörvény asztalára és szinkronban szarhatták volna le a díszkötéses izét. Azt már csak halkan kérdezem, hogy miként is állunk a fenti videó alapján a szabad tájékoztatás feltételének biztosításával, ami gránitszilárdságú baszba vésett alapvetés?

http://varanus.blog.hu/2016/04/26/viktor_mar_megint_hulyek_vagytok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újra megugrott az adósság
  2016-04-26 17:06:03, kedd
 
  Újra megugrott az adósság

2016. 4. 26. 06:30

Tovább nőtt a költségvetés adóssága március végéig, így valószínűleg az első negyedévben a kiugróan jó államháztartási hiányszámok ellenére romlani fog a maastrichti adósságmutató.
Mik ezek?

Március végén 25 473 milliárd forintot tett ki a központi költségvetés adóssága. Ez 773 milliárddal (3 százalékkal) nagyobb a múlt év véginél - közölte honlapján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK). A nominális adósság soha nem volt ilyen magas egyetlen negyedév zárásakor sem, ezt a szintet egyedül tavaly november végén, december elején közelítette meg, ám végül a nagy év végi leszorításban sikerült 24 700 milliárd alá faragni.

Így lett a december 31-én megállapított maastrichti államháztartási adósságszint a GDP 75,3 százaléka, persze az Eximbank nélkül számolva. (Ezt vitatja az Eurostat, s beleszámolná az adósságba az Eximet is, ami akár 2 százalékponttal is megdobhatná a rátát.) Most valószínűleg az Exim nélkül is ismét megugrik majd a GDP-arányos mutató is, valahol a nemzeti össztermék 78 százaléka körül járhat majd. Ez már nem rekord: az adósságszint többször haladta meg már a 80 százalékot az elmúlt tíz évben.

Az államadósság idei visszagyarapodását az ÁKK a ,,kedvező piaci helyzetben megvalósított nettó forintkibocsátással" magyarázza. A nettó kibocsátás 1078 milliárd forintot ért el az első negyedévben, ami nemcsak az első három hónap költségvetési hiányát haladja meg (az rekordalacsony volt, és alig érte el a 125 milliárd forintot), de az egész évre tervezett deficitet is jelentősen felülmúlja. Az éves hiányterv 761 milliárd forint, vagyis most már az ÁKK-nak nem is volna több dolga, mint a lejáró hiteleket megújítani. A szervezet magyarázata szerint a hiányterv felett felvett több mint 300 milliárd forint az év későbbi időszakában lejáró devizaadósságot finanszírozza majd - igaz, azt is megjegyzik, hogy a Kincstári Egységes Számla egyenlegét 237,4 milliárd forinttal töltötték fel. (Vagyis: ennyivel szorították le a múlt év végén, hogy szebb szám jöjjön ki a brüsszeli elszámoláskor.)

Persze mindeközben 207 milliárd forintnyi devizaadósságot vissza is fizetett az állam az első negyedévben, s félretette - a szabályok szerint egy letéti számlára - az Európai Bizottsággal szemben fennálló 1,5 milliárd eurós (a gazdasági válság kezelésére kapott) hitel utolsó részletét is. Ám miután ezt csak április elején fizették ki valójában, ez az összeg még a bruttó adósságot emelte.

Az euró erősödése mindeközben kedvezően is hatott az adósságszámokra. Az, hogy a forint gyengült egy kicsit a közös valutához képest, 25,7 milliárd forinttal rontotta a számokat, ám az, hogy az euró erősödött a dollárhoz képest, 123,6 milliárdot hozott az elszámolásban. (Ennek az az oka, hogy Magyarország minden eurótól eltérő devizanemű adósság árfolyamkockázatát nullázza, ám ez egy elszámolási szabály miatt úgy jelenik meg, hogy az euró erősödése átmenetileg csökkenti, gyengülése viszont növeli a magyar adósságállományt.)

A devizakockázat minimalizálása persze továbbra is cél, a visszafizetésekkel pedig jelentősen sikerült visszaszorítani a külföldi valutában lévő tartozást is. A devizaadósság aránya március végén a világgazdasági válság óta először csökkent 30 százalék alá: az állomány 181,3 milliárd forinttal 7554 milliárd forintra esett, ami a teljes tartozásnak a 29,7 százalékát tette ki. Tovább folytatódott mindeközben a külföldi befektetők magyarállampapír-állományának csökkenése: a 3600 milliárd forintot meghaladó mennyiség 70 milliárd forinttal kisebb a februárihoz képest is - az ÁKK szerint a hazai befektetői kereslet szívta fel a külföldiek állományát (ebben persze valószínűleg jelentős szerepe volt az MNB önfinanszírozási programjának is).

Szerző: Várkonyi Iván


http://www.vg.hu/gazdasag/adozas/ujra-megugrott-az-adossag-469213?utm_source=hirl evel&utm_medium=hirlevel&utm_campaign=gazdasagi
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
„Azokat is kitiltom” – Májer Z. Solt inter
  2016-04-26 16:31:58, kedd
 
 
,,Azokat is kitiltom" - Májer Z. Solt interjúja Kövér Lászlóval

By Hírcsárda -
2016-04-26


Máyer Z. Solt interjúja Kövér László házelnökkel a parlamenti újságíró-kitiltással kapcsolatban.

kover fereg

László! Hívhatlak így? Régi harcostársam. Hát most mondd meg, mit lehet tenni ezekkel a leélt arcú patkányokkal?
Én minden tőlem telhetőt megteszek.

Igen, látjuk, olvassuk és melletted állunk ezekkel a legrosszabb értelemben vett balliberális, két lábon járó médiaszemétdombokkal vívott eposzi harcban. Mi lesz akkor, - mert meg fog történni, mert ezek létrán szédelegve sem érnek fel lábkörmünkig - szóval mi lesz, ha egy másik kaftános zugfirkászt küldenek be kamerával zaklatni?
Azokat is kitiltom.

Értem én, de mi lesz ha már nem halljuk ki a disznószaros ajvékolásból a tiszta hangot? Lászlóm, bírjuk majd féllábon is az elnyomást, összekapaszkodva, mint régen, amikor a kommunistákat elzavartuk otthonainkból?
Én ilyenkor Ákost szoktam hallgatni.

Miként az a Korintusiaknak írt levélben is áll, ,,a lelki adományok ugyan különfélék, a Lélek azonban ugyanaz", nemdebár. Ehhez kapcsolódóan hadd meséljek el egy történetet - 1993-at írunk, én pedig éppen belülről rothasztottam cikkekkel a Népszabadságot. Ekkor jött oda az akkori szerkesztőm, hogy írjak már valami kellemetlent az egyik politikusról. A nevét most nem mondom meg, a lényeg, hogy mindketten ismerjük jól. Erre én azt mondtam neki: hát a büdös életbe már, hová lesz ez a világ, ha már minden újságíró kérdezhet bárkit bármiről? Nem vájkáltunk eleget mi, egyszerű halandók a szellemi hatalmasságok politikájában, a döntések hátterében, amit fel sem foghatunk, s ha mégis, át nem tudunk adni a vasárnapi plázázók szintjén rekedt DK-zombiknak? Hát nem volt igazam?
De, abszolút.

Amúgy most is itt vagyunk a Parlamentben, megannyi ős-Herkules és Tökmag Ferenc körében, belélegezve ezt a nehéz, pajesszagú, Bajnai-éra jegyeit levetkőzni próbáló levegőt. Nem lesz ebből baj, ha a Havasi Berciék erre járnak?
Hagyjad már.

http://hircsarda.hu/2016/04/26/azokat-is-kitiltom-majer-z-solt-interjuja-kover-la szloval/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kitiltották a HVG, Index, Nol és a 24.hu tudósítóit a Házból
  2016-04-26 16:31:12, kedd
 
 
Kitiltották a HVG, Index, Nol és a 24.hu tudósítóit a Házból

nepszava.hu|2016. ápr 26. 10:21


A hvg.hu kedd reggel kapott értesítést arról, hogy Fekete Norbertet, a lap riporterét határozatlan időre kitiltják a parlamentből, mert "a Sajtóiroda munkatársának többszöri figyelmeztetése és felszólítása ellenére is folytatta tevékenységét, és nem volt hajlandó elhagyni a Déli Társalgó és az Országház Kupolatermének területét"- írja a 444.hu.

Az újságírót "engedély nélküli forgatás", és "a szabályokkal való nyílt és tudatos szembeszegülés" miatt tiltotta ki Kövér László házelnök. Így járt az Index két munkatársa, Fábián Tamás és Bakró-Nagy Ferenc is, a Népszabadság Online videósai, Kovács Klára és Mándli Iván, és a 24.hu tudósítója is. A Népszabadság hétfői videóján lehetett már látni, hogy Havasi Bertalan azt mondja, következményei lesznek annak, hogy olyan területen forgatnak, ahol az országgyűlés rendje szerint nem lehet.

http://nepszava.hu/cikk/1092315-kitiltottak-a-hvg-index-nol-es-a-24hu-tudositoit- a-parlamentbol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Panamáig ér az M4 autópálya(?)
  2016-04-26 16:19:15, kedd
 
 
Panamáig ér az M4 autópálya(?)


Egyre súlyosabb és kiterjedtebb jogsértésre derült fény az M4 autópálya kivitelezési munkáival kapcsolatban, a Közbeszerzési Hatóság az utóellenőrzés során feltárt számviteli fegyelem megsértése, valamint közbeszerzési jogsértés miatt tesz feljelentéseket.

Emellett panamai hátterű cégek is felbukkantak az alvállalkozói körökben, ami alapján a hatóság bejelentést tett a Nemzeti Nyomozó Irodának is.

A Közbeszerzési Hatóság azt közölte, a tavaly elfogadott új közbeszerzési törvény alapján utóellenőrzést végeznek a közbeszerzési eljárásokban megkötött, már lezárult szerződésekkel kapcsolatban. Ennek célja a jogszerűség, valamint az átláthatóság biztosítása a közbeszerzéseknél. Idén várhatóan csaknem félszáz projekt esik át a részletekbe menő ellenőrzéseken.

A 2016 első negyedévében ellenőrzött beruházások között az M4 autópálya kivitelezési munkáinál fordultak elő a legnagyobb számban jogsértések- közölte a hatóság.

A tájékoztatás szerint a helyszíni ellenőrzéseket is magában foglaló, a számlák, a mögöttük álló teljesítések, a feladatban részt vevő gazdasági társaságok és az általuk elvégzett munka, valamint a kifizetett összegekre vonatkozó vizsgálatok során az eddigieken felül újabb és súlyosabb visszaélésekre bukkantak a szakemberek.

A hatóság a számviteli fegyelem megsértése miatt tett feljelentésben a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál komplex adóvizsgálatot kezdeményezett.

Az ellenőrzés során - új elemként - alvállalkozóként bevont,panamai bejegyzésű társaságokra is fény derült,emiatt a hatóság bejelentést tett a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodának.

Tekintettel arra, hogy az ellenőrzés a fővállalkozóktól az alvállalkozói lánc irányába halad, a projektben még további és kiterjedt vizsgálatokra számíthatnak az érintettek - hívta fel a figyelmet a hatóság.

A Közbeszerzési Hatóság az említett lépéseken felül jogorvoslati eljárást kezdeményezett a Közbeszerzési Döntőbizottságnál az M4 kivitelezésében részt vevő alvállalkozók alkalmassági igazolásaival összefüggésben.

Ugyancsak jogorvoslati eljárást indított egy másik közbeszerzés esetében a szerződés módosításával járó közzétételi kötelezettség elmulasztása miatti jogsértés orvoslására - áll a közleményben.

A szóban forgó ügy az Abony és Fegyvernek közötti, kevesebb mint 30 kilométeres szakasz. Ezt a távot három szakaszban pályáztatta az állam: a tender végén öt építőipari céggel kötöttek szerződést, 110 milliárd forintért. A vállalkozásokkal az alábbiak szerint szerződtek:

46,7 milliárd forint, 13,4 kilométer út Abony és a Tisza között - Colas, Swietelsky

32,5 milliárd forint, 2,3 kilométer út és egy Tisza-híd - Közgép, A-Híd

31,5 milliárd forint, 13,2 kilométer út a Tiszától Fegyvernekig - Strabag.

Az építkezések az eredeti tervek szerint 2016 szeptemberében fejeződtek volna be, 2015 márciusban azonban leállították a munkákat.
[2016.04.25]

hirpress.hu


http://hirpress.hu/index.php?pg=cikk&id=31924
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már izzítják a láncfűrészeket Budapesten
  2016-04-26 16:12:49, kedd
 
  INKÁBB A KEMENCÉKET KÉNE AZ ILYEN TERMÉSZETROMBOLÓKNAK!


**************




Már izzítják a láncfűrészeket Budapesten

Tenczer Gábor

2016.04.23. 07:19

Három nagyobb fővárosi zöldterületen is izzítják a láncfűrészeket, a Városligetben, az Orczy parkban és a Római-parton. Hétvégén civilek tüntetnek a fairtás ellen, a jövő nemzedékek szószólója is óvná a zöldfelületeket. A favágók azzal védekeznek, hogy a kivágottak helyén még több fa lesz.

A jövő nemzedékek szószólója a Föld Napján az Orczy-park fái és a fővárosi zöldfelületek megóvását szorgalmazza. Szabó Marcel üdvözli a Föld Napja Alapítvány Fákat a Földnek faültetési kezdeményezését, egyben felhívja a figyelmet az értékes városi faállomány megóvásának fontosságára. A közlemény nem véletlenül született, Budapesten mintegy 2000 fa van veszélyben.
A városligeti hadszíntér

Pro:

A Városligetben a Liget Projekt keretében több száz fát terveznek kivágni, holott egy idei közvélemény-kutatás szerint a budapestiek 75%-a új épületek létesítése nélkül akarja a Városliget megújítását, ezért négy civil szervezet a Budapesti Városvédő Egyesület, a Civil Zugló Egyesület, a Levegő Munkacsoport és a Városliget barátai tiltakozást szervez a hétvégére.

A Városligetnél már felizzottak egyszer a kedélyek:

Kontra:

A Liget projektet vezénylő Városliget Zrt. nemrég videóban próbálta nyugtatni a kedélyeket. Eszerint a favágás és a múzeumi negyed kiépítése után nem csökken, hanem 5%-kal nő a zöldfelület a Városligetben. Elhangzik az is, hogy a városligetben 600-650 fa szorul segítségre, nagyjából a negyedét tudják idén meggyógyítani.
Az Orczy-kerti front

Pro:

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) újabb 145 fa kivágására kapott engedélyt az Orczy parkban, a Ludovika Campuson, írta korábban blogján az LMP józsefvárosi képviselője, aki ezért polgári engedetlenségi mozgalmat szervez. Jakabfy Tamás úgy tudja, eddig már 131 fát már kivágtak az építkezések miatt, tehát összesen 276 fa lesz az építkezés áldozat.

Kontra:

A Ludovika Campus Projekt honlapjára kitett közlemény szerint a fákat, amelyek nem a történeti park területén találhatók, nemcsak a beruházás miatt kell most kivágni, hanem azért is, mert nagy részük elöregedett, vagy megrongálta a vihar. A kivágásra ítélt fák és cserjék közül 83 olyan, amit kifejezetten egészségi, esztétikai és környezeti veszélyességi szempontból kell eltávolítani. Az érvényes hatósági engedély arról is szól, hogy ezeket a fákat pótolni kell, ráadásul úgy, hogy később még több legyen: egy hektárral nő majd a zöldfelület és a ma még elzárt területek is a park szerves részeivé válnak majd a jövőben.
A Római-parti blitzkrieg

Pro:

Mintegy 1500 fát kell kivágni a Római-parton a 2016-ban elkezdődő árvízi védműépítés miatt. (A gáttal 2018 végéig készülnek el, a beruházás 10 milliárd forintos uniós támogatást kap.) "Tőlem ne féltse senki a Római partot, én ott nőttem fel. Tökéletes partrendezés lesz, természetközeli állapotok lesznek" - jelentette ki Tarlós az ATV-ben.

Kontra:

A hatalmas famennyiség bejelentésén annyira ledöbbentek a korábban hangosan tiltakozók, hogy egyelőre szóhoz se jutnak.


http://index.hu/belfold/budapest/2016/04/23/fovarosi_fafronton_a_helyzet_valtozat lan/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2016.03 2016. április 2016.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 339 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 184
  • e Hét: 523
  • e Hónap: 4268
  • e Év: 157764
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.