Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Jó éjszakát!
  2016-04-29 23:51:08, péntek
 
  Mindenkinek



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Vöröslencsés, zöldséges vegetáriánus lasagne
  2016-04-29 23:10:52, péntek
 
  Vöröslencsés, zöldséges vegetáriánus lasagne


Hozzávalók

12 lasagne lap
1 ek. olívaolaj

1 ek. ghí (vagy olívaolaj)
1 sárgarépa
2 cukkini
250 g vörös lencse
1/4 tk. asafoetida vagy 1 fej hagyma
1 konzerv paradicsom (darabolt)
1 tk nádcukor

bors
bazsalikom
oregano
kakukkfű
csipet rozmaring
20 g vaj
2,5 ek. liszt
2 dl tejszín
szerecsendió
bors


Elkészítés

A répát és a cukkinit megtisztítjuk, és kockákra vágjuk. Egy magasabb falú edényben felmelegítjük a ghít. Beleszórjuk az asafoetidat és egy-két másodpercig pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldségeket és egy kicsit forgassuk meg, majd hozzáadjuk a vörös lencsét, összepirítjuk a zöldségekkel, majd hozzáöntjük a paradicsomot és beletesszük a fűszereket és a cukrot. Felöntjük egy kis vízzel, majd felforraljuk a szószt, majd lassú tűzön, folyamtos keverés mellett főzzük tovább, amíg a lencse megfő, és szépen besűrűsödik.
Fogkeményre főzzük a lasagne lapokat.
A szószhoz egy edényben megolvasztjuk a vajat, majd beleszórjuk a lisztet és a szerecsendiót. Habverővel csomómentesre keverjük, és egy picit megpirítjuk. Hozzáöntjük a tejszín felét, majd simára keverjük, majd beleöntjük a maradék tejszínt is, sózzuk, borsozzuk. Folyamatosan keverjük, amíg szép, krémes lesz a mártás.
Egy tűzálló edény vagy tepsi aljára egy kis olívaolajat teszünk, majd a lencsés szósz negyedét rákenjük. Ráhelyezünk egy tésztalapot, majd újabb sor lencsés keverék és a szósz következik. Majd újra tészta, aztán lencsés keverék (ebbe a rétegbe nem kerül mártás), aztán tészta, lencse és a tejszínes mártás következik, majd az utolsó réteg tésztára rákenjük a maradék mártást, majd a 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 25 -30 perc készre sütjük, amíg a teteje szép aranybarnára pirul.





Megjegyzés

A lasagne egy igen laktató étel, ezért sokan a lasagne-t csak hússal tudják elképzelni. Ezt a receptet nem csak vegetáriánusok, de olyanok akik néha szeretnek egy-egy húsmentes fogást kipróbálni is elkészíthetik. A vörös lencsének köszönhetően nagyon laktató és teljes értékű fehérjéhez juttatja a szervezeted, hiszen minden szükséges aminosav megtalálható benne, ami ahhoz kell, hogy a szervezeted ellásd fehérjével.
Vitai Kati

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Könnyű joghurtos brownie
  2016-04-29 23:08:47, péntek
 
  Könnyű joghurtos brownie


Hozzávalók

16 darabhoz:
10 dkg 70% kakaótartalmú étcsokoládé
2 db tojás
7,5 dkg barna cukor
1/2 tk instant kávépor
1 tk vaníliaeszencia
9 dkg 0%-os joghurt
9 dkg liszt
1/4 tk sütőpor
1,5 dkg kakaópor
porcukor a szóráshoz

Elkészítés

1. Megolvasztjuk a felaprított csokoládét forró vízfürdő felett, majd 5 percig hűlni hagyjuk. A tojásokat habosra verjük a cukorral. Belekeverjük a csokoládét, az egy teáskanál forró vízzel elkevert kávéport, a vaníliát és a joghurtot.

2. Hozzászitáljuk a lisztet, a sütőport és a kakaót. A keveréket tepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, rácsra borítjuk, majd 16 kockára vágjuk. Megszórjuk porcukorral, és tálaljuk.





PALCSEK ZSUZSANNA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Zöldborsós rakott krumpli
  2016-04-29 23:06:21, péntek
 
  Zöldborsós rakott krumpli


Hozzávalók

1 kg burgonya
1 fej hagyma
1 ek vaj + a formához
20 dkg kiolvasztott mirelit zöldborsó
2 db tojás
2,5 dl tej
bors


Elkészítés

1. Héjában puhára főzzük a burgonyát. Leszűrjük, hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk és felszeleteljük. A hagymát felaprítjuk, és a vajon megpirítjuk.

2. Egy tűzálló tálat kivajazunk, és bele rétegezzük a burgonyát, a hagymát, és a zöldborsót. Minden réteget sózunk, borsozunk. A legfelső réteg burgonya legyen.

3. 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Összekeverjük a tojást és a tejet. A burgonyára locsoljuk, és további 10 percig sütjük.





DÖMÖTÖR VIOLA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Brokkoli leves tojással
  2016-04-29 23:03:17, péntek
 
  Brokkoli leves tojással


Hozzávalók

50 dkg brokkoli
4 fej hagyma
3 ek olívaolaj
2 tk porcukor
8 dl húslevesalaplé
4 db tojás
1 ek ecet
5 dkg vaj
1 dl tejszín
1 tk citromlé
frissen őrölt bors


Elkészítés

1. A brokkolit rózsáira szedjük. A finomra vágott hagymát a felforrósított olajon üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a brokkolit, megszórjuk a cukorral, és kissé karamellizáljuk. Az alaplével felöntjük, és 20 percig főzzük.

2. Vizet forralunk és beletesszük a tojásokat 10 percre. Amikor elkészült leszedjük róluk a héjat és felnegyedeljük őket.

3. A brokkoli rózsákat botmixerrel pürésítjük. A vajjal és a tejszínnel gazdagítjuk, sózzuk és borsozzuk, majd hozzákeverjük a citromlevet.

4. A forró levest a főtt tojásokkal kínáljuk.





PALCSEK ZSUZSANNA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2016.03 2016. április 2016.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 229 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 621
  • e Hét: 3426
  • e Hónap: 11692
  • e Év: 128345
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.