Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Amikor Matolcsy Gyuri elvesztette közjogi méltóságát! Egy el
  2016-04-29 21:19:50, péntek
 
 

Amikor Matolcsy Gyuri elvesztette közjogi méltóságát! Egy elmeorvos vallomása.
2016.04.28. 12:52

“Százszor mondtam neked Gyuri, ne menj a közpénz közelébe, abból semmi jó nem következik be az országnak! Mikor legutóbb nálam jártál kezelésen még úgy nézett ki ellen tudsz állni a fennálló kísértésnek, és nem borul el csekély értelmed ha visszaengedlek a normális emberek közé. Sajnálom hogy nem így lett, és ismét nem sikerült beteges vágyad leküzdened a felelőtlen költekezés elkövetésében. Ebben én is hibás vagyok, hiszen újra egy szobába zártalak Viktorral akivel nagyon megértitek egymást, mintha egy test lennétek. Talán egy természeti katasztrófa Mészáros Lőrinc földjén, vagy a Felcsút kiesése az NB-1-ből észre térítene mind a kettőtöket, ha neked is a stadion lenne a mániád.

De azért Gyuri te egy kicsit más eset vagy mint Viktor. Nálad nem számít annyira sport, és a föld iránti olthatatlan vágy azoknak az adófizetők pénzéből való megszerzése iránt, neked az ingatlan, a műkincsek, és mindenféle hülye támogatás a gyengéd. Elég ha valaki szépen néz az éppen értelmet mutató egyik szemedbe, miközben a másikat egy újabb kastélyra veted, és máris kiutalsz neki pár milliócskát, hagy érezze jól magát ha már veled találkozott. Nem számít hogy mire megy el a temérdek pénz, adod te azt minden hülyeségre mintha sohasem fogyna el.

Mikor itt feküdtél nálam a díványon és próbáltuk megfejteni miért is vagy ennyire rabja a mások pénzének az elverésének, egyik szemeddel rám néztél, a másikkal meg a japán csecsemők seggén levő piros pöttyöt kutatva halkan megjegyezted:- Én akkor is a jegybank elnöke vagyok, és az egy független szervezet!

Ez Gyuri így van, de nem magyaráz meg semmit! Próbáltam abba a buta fejedbe beleverni a szabályok és törvények betartásának a fontosságát, de az ahogy látom simán lepergett rólad. Ebben biztos Viktor is benne van, együtt találhattátok ki milyen módszerrel tudjátok a mások pénzét a magatok hasznára ellopni úgy, hogy az számotokra törvényes legyen. Orvosi kudarcnak tartom, hogy még azt sem sikerült egyikőtöknél sem elérnem, legalább a magatok alkotta szabályokat tartsátok tiszteletben, és nem változtassatok rajta állandóan.

Már az első kastély megvásárlásánál tudtam, a kezelésem nem eredményes nálad. Hiába igyekeztem a józan eszedre hatni, annak hiánya csak később lett világos előttem. Én orvos vagyok, hibát követtem el mikor nem vettem figyelembe a deviza árfolyam átváltásából eredő haszon elköltésének a lehetőségét, aminek bekövetkezte sokat rontott az állapotodon. Ekkor indultál el nagyon a lejtőn. Alapítványokat hoztál létre, irodaházakat vásároltál, értéktőzsdét vettél, biztonsági céget alapítottál magadnak, iskolát hoztál létre a hülyeségeid oktatására. Könyvet adtál ki magadról, hogy mennyire okos is vagy. Ekkor már nem hatottak a gyógyszerek, ezt egy független orvoscsoport bármikor megállapítja majd.

Fontos pozíciót töltesz be teljesen érdemtelenül egy alávaló hatalom rendszerében, ahol a büntetlenséget az egymás fedezése biztosítja. Mindenhol hozzád hasonló embereket lehet találni az ország irányításában, akinek csak a maguk boldogulása számít, ahol a gátlástalan hazudozás lett az értelmetlen magyarázat minden cselekedetekre. Nálatok a tehetséget felváltotta az élősködés, másra képtelenek vagytok a saját eszetekből. Csak egy más köreiben érzitek jól magatokat, igyekeztek is minél több szálat magtok köré csavarni a lekötelezettség hálójából, felhasználva családtagot, havert ezzel védve egymást, és magatokat.

Az a pozíció amit betöltesz valamikor közjogi méltóság volt, szakembernek kellett hozzá lenni annak aki azt végezte. Te már akkor elvesztetted közjogi szerepedet, mikor Viktor minden tiltakozás ellenére kinevezett oda. Méltóságod már miniszter korodban sem volt, amikor az adóemelést nem megszorításnak nevezted el, és minden intézkedésed annak fogcsikorgatóan pofátlan magyarázata mellett kárt okozott az ország nagy részének.

Nincs mentségem arra, orvosként vissza engedtelek a normális emberek társadalmába. Engem is sikerült megtévesztened, ahogy Viktorral együtt az ország azon részét is átvertétek, akik rátok szavazva elhitték ti vagytok a megoldás az ország bajára. Pedig inkább a probléma vagytok.

Ha túléled devizahitelesek dühét, akiket átverve ilyen nagy haszonhoz jutottatok a bandáddal, és nem kötnek fel egy lámpavasra azért mert ennyi értelmetlen dologra költöttétek el a keserves nehezen összerakott pénzüket, a bíróság előtt ne hivatkozz elmebajra. Nem vagy az, ezt nekem mint szakembernek látnom kell. Néha hülye vagy, sokszor nem látszik az értelem benned, de a tények mást mutatnak. Nagyon okosan kitaláltátok Viktorral hogyan jutalmazzátok meg a hozzátok közel állókat az ország pénzéből. Azt is nagyon ügyesen próbáltátok eltakarni, magát az államot hogy tudjátok tiltott módon működésben tartani a jegybanki pénzből úgy, hogy állampapírt vásároltok rajta. A Te értelmetlen költekezésed mögött is haveri mutyi áll, sok olyan ember járt jól a bőkezűségeddel akik arra érdemtelenek, és párthoz, baráti családi körhöz köthetőek.

Ha a gyógyszerek engedik legyen már benned annyi tökösség nem hivatkozol mindenféle jegybanki függetlenségre, viszed a balhét. Jó, jó, ehhez nagyon gyáva vagy, és Viktor sem engedné meg neked az ilyen őszinteségi rohamot. Azt bármelyik független bíróság előtt ki tudom jelenteni, a kezelésetek során amíg Viktorral itt tartózkodtatok annyit sikerült megállapítanom, genetikailag vagytok aljasan gátlástalanok. És gerincet sem találtam bennetek. Gyanítom a többi hozzátok hasonló is ilyen tünetekkel van a hatalomban, ami a hozzátok hasonlóaknál erénynek van elfogadva. "


http://banditapolitika.blog.hu/2016/04/28/amikor_matolcsy_gyuri_elvesztette_kozjo gi_meltosagat_egy_elmeorvos_vallomasa
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gránátszilárdságú Alaptörvényünk ünnepére
  2016-04-29 20:41:00, péntek
 
  Gránátszilárdságú Alaptörvényünk ünnepére

2016.04.27. 11:36


Miután az Országgyűlésben bensőséges és bennfentes (de fogalmazhatnánk úgy is, hogy belterjes) ünnepség keretében megemlékeztek a gránitszilárdságú Alaptörvényünk elfogadásának ötödik évfordulójáról, amelyet állítólag Schmitt Pál egykori köztársasági elnök és egykori doktor a felszólalásában gránátszilárdságúnak nevezett, szóval úgy tudom, a megemlékező beszédeket követően Kósa Lajos frakcióvezető javaslatára a képviselő hölgyek és urak némi pezsgőzést követően dalra is fakadtak. Elénekelték a... nem, nem a Megjöttek a fehérvári huszárok című nótát, hanem stílszerűen a Nem loptam én életemben dalocska strófáit.

Erről jut eszembe, az már önmagában is érdekes egyébként, hogy ha a lopás vádja az ellenzék részéről bárhol szóba kerül, a Fidesz-KDNP-s honanyák és honatyák védekezése többnyire nem az, hogy e gyanúsításokra érdemben nyilatkoznának és azokat cáfolnák, hanem azonnal a korábbi kormányzás bűneiről kezdenek szónokolni. Amiben legtöbbször sajnos némi igazuk is van persze. Az más kérdés, hogy amennyit Medgyessynek, majd utódainak nyolc év alatt sikerült kemény munkával összelopniuk, azt Orbán valamelyik samesze vagy, ha úgy tetszik, strómanja néhány nap alatt gond nélkül, játszi könnyedséggel képes összehozni.

Szóval loptak azok is, és most lopnak ezek is, mondhatnánk. Csak míg azok százmilliókat tapsoltak el, ezek százmilliárdoknak vertek a seggére. És hol van még a vége?

Abban azonban mindkét tábor reagálása egyforma, hogy ha ezeket számon kérik rajtuk, mérhetetlenül fel vannak háborodva. Mert ők megdolgoztak azért. Az egykor Kubában koktélozgató ex-miniszterelnökünk például az Alstomtól kapott pénzekről önérzetesen kijelentette, a mögött sok ember sokévi munkája áll ám. Jó, csak akkor azt nem értem, a majd hatszázezer euró jelentős része végül mégis miért a neje magánszámlájára futott be, ebből hatvan milliócska állítólag születésnapi ajándék címén.

Naná, hogy Matolcsy unortodox bankelnök úr is háborog az őt ért vádak miatt. Nem csodálkoznék, ha előbb-utóbb úgy döntene, hogy miután az ellenzék az ő rokonai hátrányos megkülönböztetését szándékozik elérni, Strasbourghoz fordul. Ahelyett, hogy a mérhetetlenül gátlástalan és tisztességtelen pénzosztogatásáért a legközelebbi rendőrőrsön sürgősen feladná magát.

Szóval az a helyzet, hogy mifelénk az ordibál leginkább, akinek a háza ég. De fogalmazhatnánk úgy is, hogy a tolvajok kiáltanak rendőrért.

Vagyis nagyon is igaza volt Fricz Tamás politológusnak, amikor megállapította, hogy ez egy következmények nélküli ország. Mert ő is megtehette mindenféle következmények nélkül, hogy személyében és a cégén keresztül a jegybanki alapítványoktól milliókat felmarkolhasson.

http://proszektura.blog.hu/2016/04/27/granatszilardsagu_alaptorvenyunk_unnepere
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
SZÁMVETÉS: eGY ÁTDOLGOZOTT ÉLET JUTALMA
  2016-04-29 20:33:08, péntek
 
 
2016. április 28., csütörtök

SZÁMVETÉS: EGY ÁTDOLGOZOTT ÉLET JUTALMA

A mai poszt a nyugdíjas-korú embereké, akik - ha egészségük engedte - negyven évnél is többet gürcöltek, húzták az igát abban a hitben, hogy egyszer azért majd eljön az ő idejük is, eljön a nyugdíjas-kor, amikor majd reggel addig alhatnak, ameddig csak akarnak, lesz idejük a hobbyjukra, csendesen, de jó hangulatban élhetnek, míg meg nem halnak.
A bátrabbak még abban is reménykedtek, hogy mire ők nyugdíjba mennek, addigra oda jutunk, hogy mint a német vagy angol nyugdíjas, ők is mehetnek világot látni, pihenni, szemlélődni, szórakozni.
Merthogy a nyugdíjas nem a halál előszobájában szeretne kegyelemkenyéren élni, hanem családja és jóbarátai körében, hasznosan, nyugodtan és értelmesen.
Na, ez nem jött össze neki, sajnos.

A fiatal nem gondol az öregségre, hiszen az az öregek problémája, ahhoz neki nem sok köze van - azon kívül, hogy szereti a nagymamáját, a nagyapját, esetleg.
Az elfoglalt és saját problémáikkal küzdő szülők mellett az unokák a nagyszülőktől kapják a feltétel nélküli szeretetet, nekik van idejük leülni velük beszélgetni, elmenni bicajozni, sétálni, velük ballagnak haza kézenfogva óvoda után - szóval elég szoros a kötődés, és ez nagyon jó dolog.
Ez az idős kor jutalma, és az idős ember utolsó ajándéka leszármazottainak, mely sokszor többet ér, mint a vagyon, habár az se baj, ha marad az utódoknak - legyen mit eltapsolni.
Azt szoktákl mondani,hogy az ember a gyermekeiben él tovább, de én azt hiszem, hogy az unokáiban méginkább, hiszen azt a kapcsolatot nem árnyékolják be nézetkülönbségek, hamarabb megy a megbocsátás és a megértés is könnyebb talán.
Ha az élet nem azt hozta volna, hogy idős emberek sokasága kiszolgáltatottá és megnyomorítottá vált, akkor talán nem is lenne baj, de a rendszerváltás itt is megtette a magáét, és amit az megkímélt, azt a mai kurzus veri szanaszét.

Mondjuk a nyugdíj nominálisan ma sem kevesebb, mint abban az átkos negyven évben volt, amikor a mai öreg befizette a járulékait, abban a hitben, hogy annak fejében majd nyugodt öregségben lesz része.
Nem lett, és kiderült, hogy ő is, meg a kor társadalma is tévesen hitte, hogy a létező szocializmus vívmányai örökkön-örökké tartanak.
Ha ez így lett volna, baj se lenne, hiszen a kor életminőségét nem csak a pénz ellenében kapható javak és szolgáltatások határozták meg, hanem azok a különféle juttatások is, melyeket anélkül kapott az állampolgár, hogy akár csak észre is vette volna.
Vegyünk csak egy egyszerű példát, a villamosjegyet, mely a városi közlekedést gyakorlatilag ingyenessé, de mindenképpen mindenki számára elérhetővé tette.
Itt egy országot lehetett megvenni a minap azzal, hogy a lakossági energiaárakat először az egekbe emelték, majd rezsicsökkentés címen odahajítottak valamennyit a nép közé, akik annak örültek, hogy nem kell többet fizetniük annál, amennyit azért fizettek, mert a hatalom annyit állapított meg.
Megállapíthatott volna kevesebbet is, már régebben is, de akkor elmarad a politikai haszon, a hatalom édes íze, meg a pénzes-zsák.
De beszélhetünk arról is, hogy a lakhatás költségei is megemelkedtek, a fűtés is drágábbá vált, mióta kiderült, hogy a Barátság gázvezetéken a gáz nem kifelé ment a bejövő barátság ellenében, hanem fordítva...

És hol vannak már a vállalati, szakszervezeti üdülők, melyekben a cég nyugdíjasai is pihenhettek, még ha nem is főidényben, de a vénasszonyok nyarát azért ott tölthették, elviselhető áron.
És hol vannak a vállalatok, szövetkezetek, melyek évente találkoztak nyugdíjasaikkal, akik így nem vesztették el kapcsolatukat azzal a közösséggel, mellyel életük javát töltötték...
Az életminőséget a csirkefarháton kívül az emberi kapcsolatok is meghatározzák, ezek pedig rengeteget romlottak a rendszerváltás óta.
Aki a társadalom köztiszteletben álló tagja volt, kiderült, hogy felesleges, gyanús múltú senki, aki tulajdonképpen kegyelemkenyéren él, mert a mai aktív korúak elől eszi el az ételt.
A családi kötelékek is meglazultak, a gyerekeket leköti a megélhetésért folytatott harc, rengetegen elmentek külföldre, és bármennyit is javultak a kommunikációs lehetőségek, a skypon nem lehet megölelgetni a kisunokát, nem lehet megszorongatni azt a kis pufók kezét...
Falun se egyszerűbb a helyzet, mert igaz, hogy ezt-azt meg lehet termelni, míg bírja az ember, de egy ház fenntartásával rengeteg baj tud lenni, amit a lakásokban élők nem is gondolnának.

És itt van még a legnagyobb baj, a társatalanság.
A férfiak gyengébbek, életkilátásaik rosszabbak, mint a nőké, nem csak a mosónők, de a férfiak is korán halnak.
Ez akkor is így van, ha a férfiak hajlamosabbak a rendszertelenebb és helytelenebb életmódra, és a nők jelentős része magára marad.
Márpedig a nő gondoskodásra van kódolva, és bármennyire is aranyos tud lenni egy macska vagy egy kutya, azért a társat pótolni nem tudja.
Így aztán a mai magyar társadalomban ott üldögél a sokszor fűtetlen lakásban a sok idős nő, magányosan, társatalanul.
Ebben a társadalomban nincs kultúrája a társasági életnek, szerencsések azok, akik el tudják önmagukkal fogadtatni, hogy a lakásból ki is lehet mozdulni, el lehet menni egy nyugdíjasklubba, vagy kirándulni egy hasbaakasztós túra keretében, ahol - ha szerencséjük van - nem sózzák rájuk éves nyugdíjuk fejében a zenélő ágyneműt.

A nyugdíjas fél, hogy megtámadják, fél, hogy kirabolják és a televízió gondoskodik is róla, hogy nyugtalansága zavartalan és folyamtos legyen.
Ezért aztán bezárkózik, és hallgatja, nézi az okosságokat a számára megfizethető,vagy ingyenes adásokat, és hálás népünk nagy vezérének, hogy megvédi őt a migránsoktól, és annyi jót tesz vele.
Ha mondanánk neki, hogy ő adja a társadalom gyilkosa kezébe a kést, el se hinné.
Haragudni se lehet rá, hiszen a mai világot sokszor két-három diplomával se lehet megérteni, hogy érthetné hát meg egy kiszolgáltatott, magányos idős nő, aki nem ismeri az internetet, és a külpolitikai kitekintést a Jobbikos szomszéd adja neki, a szokásos magas színvonalon.
De ő még szerencsés, mert neki még van nyugdíja, ami a fiának már valószínűleg nem lesz.
És talán ez a legnagyobb gond.

Az időskor gondjairól utoljára itt Gyurcsány kormánya gondolkodott felelősen, mikor elkezdte az öngondoskodás felé terelni az öregedő népet.
A logikusan felépített új nyugdíjrendszer el is kezdhetett volna működni, de aztán jött Orbán, és elvette a felhalmozott magánnyugdíj-vagyont, és elszórta a szélbe, helyette meg nem gondoskodott semmiről.
Azon kívül persze, hogy a nyugdíjjárulék helyett ma adót fizetünk, és az állam annyi nyugdíjat állapít meg, amennyit akar, meg amennyi jut.
Ennél még a cigányzenekar kontrása is jobb helyzetben volt a gázsi elosztásánál, mikor nem kapott pénzt és reklamált, hogy neki is jár, neki legalább azt mondta a prímás, hogy jár hát, de nem jut.
Ez a prímás azt mondja, hogy a szád jár...
Ez a rezsim velejéig embertelen, önző és kegyetlen.
Számomra a jellegét leginkább a szegény ember temetésének szabályozása mutatta be, ahol a koporsót az özvegynek kellett volna kivinni a sírhoz, aztán személyesen elkaparni az elhunytat, az erre kijelölt parcellába, melyet a temetőárokban terveztek kijelölni.

A jövő kegyetlen lesz, mert százerek maradnak időskorukra fillérnyi jövedelem nélkül.
A magyar falu számára megszűnt a nyugdíj, ha a gyerek a kilátástalanság elől elköltözik a városba, az se lesz, aki egy tál levest lökjön az öregnek.
A városban, akinek nem volt munkája - márpedig ilyenek vannak szép számmal, - vagy bejelentés nélkül dolgozott, annak csúnya világ jön el.
A vakondnak a felcsúti bedzőpálya fűtött füve alatt jobb dolga lesz, mint neki.
Orbánék legnagyobb bűne az, hogy ezektől a generációktól elvették a múltjukat, a becsületüket, mikor megtagadták azokat az éveket, azt a korszakot, melyben a háború után újjáépült az ország, melyben felnevelkedett ez a sok élősködő senki, kikben ma új urainkat tisztelhetjük - na nem nagyon.
A mai nyugdíjasoknak szégyenkezniük kellene a múltjuk miatt, melyet egy laza mozdulattal hatályon és törvényen kívül helyezett a nyakkendős bika unokája, meghálálva annak a kornak, hogy kivakarta a szarból őt is, meg a családját is.
Hát, azt hiszem, nem nagy baj az, ha nem szégyenkeznek.

A legnagyobb gond, hogy a nyugdíjasok és nyugdíj előtt állók el se hiszik, hogy tudnának változtatni a sorsukon.
Ha a nyugdíjasok fele egyfelé húzna, ez a rendszer mehetne Orbánostól-mindenestől a levesbe, mert a nyugdíjasok sokan vannak és egyre többen lesznek.
Csak éppen nem ismerik fel saját érdekeiket, könnyen becsaphatók, szép szólamokkal félrevezethetők, ijesztgethetők.
A demokraták meg el vannak foglalva a világpolitikával, holott közöttük kellene dolgozniuk, el kellene mondani nekik az igazságot, szervezni kellene őket, támogatni a törekvéseiket és a politika centrumába húzni a gondjaikat.
Ma a nyugdíjas-szervezetek gyengék, azt se lehet tudni, hogy léteznek, viszont választások előtt menetrendszerűen megjelenik Schmuck Andor, hogy bohócot csináljon követőiből - hogy kinek a pénzén, azt eddig még senki sem kérdezte meg tőle.
Úgy lopta el a nyugdíjasok képviseletét, mint a Szociáldemokrata Pártot.
Pedig hárommillió nyugdíjas egybehangolt akaratát nem lenne kormány, amelyik figyelmen kívül hagyhatná, de ennek a rétegnek a képviselete jelenleg ennek az önjelölt bohócnak a kezében van.
Nem is kérdezem, kinek a szekerét tolja, hiszen nyilvánvaló.

Szóval nincs könnyű helyzetben az utolsó nyugdíjas-generáció, de azért ne aggódjunk érte, sokat megélt emberekről van szó, némelyikük már Rákosit is túlélte.
Volt egy kollegám, aki hajdan eltartási szerződést kötött egy idős, nagyon beteg emberrel, de az egy istennek se volt hajlandó elpatkolni.
Amikor a kollegám az ágya fölé hajolt, az öreg boldogan röhögött és a középső ujját feltartotta eltartójának.
Talán el kellene lopni a receptet, de azért, mellé, szerveződni se lenne ártalmas.

El kellene talán gondolkodni ezen...

http://www.pupublogja.hu/2016/04/szamvetes-egy-atdolgozott-elet-jutalma.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lakás-négyzetméter áron vett szőnyeget a Matolcsy-alapítvány
  2016-04-29 20:29:41, péntek
 
  lehet, hogy Matolcsyné maga szőtte!


*********************



Lakás-négyzetméter áron vett szőnyeget a Matolcsy-alapítvány


ma, 19:28

165 millió forintért rendelt szőnyegeket egy Matolcsy-alapítvány - írja a 24.hu.

Ezt a szőrszálhasogatóan alacsony összeget ugorjuk is át, senkit nem érdekel 165 millió, mióta napi rutin lett milliárdokat lopni, inkább nézzük innen: a szőnyegbiznisz

280 ezer forint/négyzetméter árra jött ki,

vagyis drágábban vett szőnyeget Matolcsy alapítványa, mint más lakást.

Versenyeztetés nem volt, de ez sem lep meg senkit, és a GKI alelnök feleségének cége nyerte el a pályázatot, mert kézi csomózású szőnyegeket Magyarországon csak ők gyártanak, ilyen kaliberű alapítvány munkatársai meg ugye mégsem járhatnak holmi szirszar áruházi padlószőnyegen.

A PADA egyébként zseniálisan megindokolta a 24.hu-nak, hogy mire fel ez a költekezés. Lényegében azt írták, így támogatják a hazai kézműipart, a kézi szőnyegszövés szakmakultúrájának fennmaradását, valamint a kistérség foglalkoztatottsági mutatóját.

http://propeller.hu/itthon/3213558-lakas-negyzetmeter-aron-vett-szonyeget-matolcs y-alapitvany#v1595515
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A közmédia hogy adja majd elő?????
  2016-04-29 20:16:06, péntek
 
  Pert vesztett Orbán Viktor

Első fokon pert nyert Orbán Viktorral szemben az Altus Zrt., amely Gyurcsány Ferenc tulajdonában áll. A kormányfőnek perköltséget kell fizetnie az Altusnak, és nyilatkozatban kell kifejeznie sajnálkozását.
MTI, 2016. április 29. péntek, 14:48


A Fővárosi Törvényszék szerdai ítéletében azt mondta ki, hogy a miniszterelnök valótlanul állította 2015 májusában azt az Altus Európai Bizottságtól elnyert, uniós fejlesztési programokról szóló megbízásával kapcsolatban, hogy a cég a pénzt egyértelműen pártcélokra is használja. Emellett azt is kimondta az ítélet, hogy a kormányfő az uniós tenderen nyert szerződést abban a hamis színben tüntette föl, hogy az Altus a megbízást politikai megfontolásból vezérelve nyerte el - erről Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke számolt be sajtótájékoztatóján.

A bíróság döntése szerint Orbán Viktornak 270 ezer forint perköltséget kell fizetnie az Altusnak, és nyilatkozatban kell kifejeznie sajnálkozását.

Gyurcsány Ferenc szerint az ügynek két tanulsága van: egyrészt, hogy Orbán Viktor "bármilyen gátlástalan hazugságra kész", ha politikai érdeke úgy kívánja, másrészt pedig az, hogy Orbán Viktor morális, társadalmi és politikai értelemben egyaránt legyőzhető.

Gyurcsány Ferencet a sajtótájékoztatón azzal kapcsolatban is kérdezték, hogy Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter a budai Vár rehabilitációjáról szólva csütörtöki sajtótájékoztatóján közölte: végre kívánják hajtani a Gyurcsány-kormány ezzel kapcsolatos, 2004-ben jegyzett kormányhatározatát. Gyurcsány Ferenc erről azt mondta: 1999-ben, az első Orbán-kormány időszaka alatt született kormányhatározat ilyen tartalommal. Hangsúlyozta: fontos, hogy a Vár megszabaduljon a II. világháborúban szerzett sebektől, de nem támogatja, hogy itt kormányzati negyed épüljön, mert ez újabb szimbolikus megerősítése a két világháború közötti elfogadhatatlan társadalompolitikának.

Lázár János azon megjegyzését, miszerint Gyurcsány Ferencnek "akkoriban volt esze, ma úgy látom, hogy ez elment, reméljük, hogy nem örökre, csak átmenetileg", a DK elnöke úgy kommentálta: "fegyvertelen emberrel szellemi párbajt sem folytatunk".


http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/pert_vesztett_orban_viktor.613975.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gigantikus választási csalás készül 2018-ra
  2016-04-29 20:15:19, péntek
 
 

Gigantikus választási csalás készül 2018-ra

ma, 11:50

Több ponton is sürgősen módosítani kell a választási törvényeket, különben a 2018-as parlamenti választás még a 2014-esnél is kevésbé lesz tisztességes - állítja Political Capital és a Transparency International Magyarország.

A PC és a TI már 2013-ban figyelmeztetett:

a kampányfinanszírozási szabályok lehetővé teszik a pártoknak, hogy rendkívül sok pénzt szabályozatlanul és ellenőrizetlenül költsenek el.

A 2014-es választás tapasztalatai pedig igazolták a félelmeiket. Rengetegen éltek vissza a többes ajánlás intézményével a több százmilliós, ellenőrizetlenül elkölthető kampánytámogatás reményében. Az így listát állító kamupártok gátlástalanul másolták a választópolgárok személyes adatait egyik ajánlóívről a másikra.

Gigantikus választási csalás készül 2018-ra

Változatlan szabályozás mellett nincs ok feltételezni - hangsúlyozza a két szervezet -, hogy mindez ne ismétlődne meg, sőt, 2018-ban a négy évvel korábban tapasztaltaknál még súlyosabb visszaélésekhez vezethet az, hogy a határon túli magyarok regisztrációja tíz évig érvényes, ezért elhunyt magyar polgárok ezrei szerepelhetnek a 2018-as külhoni névjegyzékben. Az ő szavazólapjaik könnyen illetéktelen kezekbe kerülhetnek, ami súlyos választási csaláshoz vezethet.

A választási rendszer akut problémáinak kezelése érdekében javasolják, hogy a pártok - az egyéni képviselőjelöltekhez hasonlóan - kincstári kártyán kapják meg és csak ezen a kártyán keresztül költhessék el az állami kampánytámogatást, s számoljanak el kampányköltéseikkel. Azok a szervezetek pedig, amelyek nem szerzik meg a szavazatok bizonyos százalékát, a kampánytámogatást legyenek kötelesek visszafizetni (az egyéni jelöltek esetében jelenleg két százalék a küszöb). Ugyanakkor teremtsék meg a jogszabályi és technikai feltételeit annak - írják -, hogy ki lehessen szűrni a másolt ajánlóíveket.

A külhoni magyar állampolgárok regisztrációját minden egyes választás előtt meg kellene erősíteni - hoznak elő egy újabb fontos kérdést. Jelzik ugyanakkor, hogy

súlyosan sérti az esélyegyenlőséget a külföldön tartózkodó magyar állampolgárok közötti megkülönböztetés.

Ha a két szervezet felvetéseit figyelmen kívül hagyják, az Országgyűlés azt kockáztatja - figyelmeztetnek -, hogy a 2018-as parlamenti választás még a 2014-esnél is kevésbé lesz tisztességes.





http://propeller.hu/itthon/3213405-gigantikus-valasztasi-csalas-keszul-2018-ra?ut m_source=mm-2016-04-29&utm_medium=email&utm_campaign=Gigantikus%20v%C3%A1 laszt%C3%A1si%20csal%C3%A1s%20k%C3%A9sz%C3%BCl%202018-ra
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2016.03 2016. április 2016.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 339 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1310
  • e Hét: 5074
  • e Hónap: 8819
  • e Év: 162315
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.