Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Az FBI is körözte a kormány legújabb arab barátját
  2016-04-06 20:39:10, szerda
 
 
Az FBI is körözte a kormány legújabb arab barátját
Spirk József

2016.04.06. 16:47

A Forbes magazin 2008-ban a világ tíz legkeresettebb fehérgalléros bűnözője közé sorolta az amerikai pénzintézetek bedöntése miatt sokáig az FBI által is körözött Ghaith Pharaont, aki újabban a magyar kormány egyik kedvelt szaúdi befektetőjének számít.

A Heti Válasz csütörtöki száma részletes cikket közöl arról, hogy vonulnak be sorra a keleti csúcsgazdag pénzemberek a hazai palota- és kastélypiacra.

A szaúdi olajmágnás, Ghaith Pharaon a József nádor téren vásárolt be. Egy Tiborcz Istvánhoz, Orbán Viktor miniszterelnök vejéhez köthető cég adta el a tér sarkán álló épületet, a volt Postabank-székházat.
A volt Postabank-székház


A lap szerint az sincs kizárva, hogy az állam Ghaith Pharaonnak szánja a Budai Várba költöző Nemzetgazdasági Minisztérium szomszédos ingatlanát is. A szaúdi mágnás korábban már megszerezte a seregélyesi Zichy-Hadik-kastélyt.

A kormány és Pharaon közti kölcsönös bizalomra utal, hogy a kormány Magyar Nemzeti Kereskedőházának máris van egy közös - élelmiszer-nagykereskedelemre szakosodott - részvénytársasága az üzletemberrel.

A lap azt is furcsállja, hogy a terjeszkedés és a közös üzletelés nem számít nemzetbiztonsági kockázatnak, holott egy 2002-es francia parlamenti jelentés Pharaont úgy írta körül, mint aki kapcsolatban áll a terrorszervezetek - köztük az Al-Kaida - által is használt iszlám pénzügyi hálózattal.


http://index.hu/kulfold/2016/04/06/az_fbi_is_korozte_a_kormany_legujabb_arab_bara tjat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elpusztítottak egy gyönyörű klasszicista-romantikus utcaképe
  2016-04-06 20:28:02, szerda
 
  úgy látszik, már nincsen fa budapesten, a fijjuk kénytelenek épületirtásra fanyalodni.



teljesen értelmetlen ez az egész. egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy a kedves (orosz-ukrán) beruházó, miért pont azt a házat/helyet nézte ki magának, a város teli van foghíjakkal, és a tervezett építményen nem látszik semmi olyan, hogy csak ezen az egy ponton lehetne fölhúzni. és erre hogyan, mikor, miért és ki bólintott rá, és azt hogy tudta keresztülvinni. rejtély.

*******************


Elpusztítottak egy gyönyörű klasszicista-romantikus utcaképet Ferencvárosban
Zubreczki Dávid

2016.04.05. 18:59


Bár már elég régóta húzták a vészharangot, mégis váratlan gyorsasággal bontották le az Erkel utca 18-at. Nem egy végtelenségig lepukkant bérházat, még csak nem is egy pusztán építészeknek tetsző késő modern ipari épületet, hanem egy olyan épületet, ami a műemlékeseknek épp olyan értékesnek tűnő, mint az utca emberének.

Hogy miért nem volt védett? Védett volt.

Hogy hogy bonthatták le mégis? Levették róla a védettséget.

A Városi Metamorfózisok blog 2010-ben így foglalta össze a helyzetet:

"Ez úgy indult, hogy lebontottak két önkormányzati épületet a Ráday és a Lónyay utca között, hogy ott majd egy befektetővel építtessenek új épületet a hivatalnak. Most már nem így gondolják, inkább eladják a telket. Helyette kinézték a (bezárt) Schöpf-Mérei Kórházat erre a célra, viszont az a fővárosé. Nosza, adjunk nekik érte pár telket cserébe. Ám az egyiken, az Erkel u. 18. számún sajnos egy 1860-as években épült romantikus ház van (amelyhez hasonlókból egyre kevesebb van), helyi védettséggel, viszont áradni üresen kéne. Mi sem egyszerűbb, mint a védettséget levenni róla, majd lebontani."

Az 1860 körül emelt romantikus épületet, melyből egyre kevesebb van a fővárosban, úgy tűnik az ingatlanválság mentette meg egy darabig a pusztulástól.
12932578 589124647910609 7848279741346690161 n?oh=4459ebebecc413
Fotó: Fiatal Műemlékvédők Egyesülete - FME

Viszont 2014-ben már eladta az önkormányzat, a pályázat szereplő indoklás szerint azért, hogy

hozzájáruljon az épített környezet minőségének javításához.

Ehhez képest egy évvel később már kiadták a bontási engedélyt.

Az elpusztított ház valódi értékét az adta, hogy egy olyan utcában állt, ahol viszonylag jól megmaradt a 150 évvel ezelőtti utcakép, többnyire klasszicista és romantikus épületekkel. Az egyik szomszéd az utcában például egy Ybl-tervezte bérház.

Ez itt balra a szóban forgó épület másfél éve, még teljesen jó állapotban:
utcakép
Fotó: Google Street View

A helyére most ez fog kerülni:
1500900
Fotó: erkel.geos.ua

Úgy általában semmi bajom a kortárs épületekkel, meg a foghíjbeépítésekkel, de hahó, itt nem foghíj volt, hanem egy egészséges fog. Az már csak külön ízt ad a projektnek, hogy nincs is magyar nyelvű honlapja, csak orosz és ukrán nyelven érhető el.


http://index.hu/urbanista/2016/04/05/elpusztitottak_egy_gyonyoru_klasszicista-rom antikus_utcakepet_ferencvarosban/

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
AZÉRT nEM MINDENHOL MENŐ A DEVIANCIA!!!!!
  2016-04-06 20:16:24, szerda
 
  AZÉRT NEM MINDENHOL MENŐ A DEVIANCIA!!!!!


"Éles vitákat kiváltó törvényt léptetett életbe Missisipi állam kormányzója kedden.

A törvény értelmében vallási meggyőződésükre hivatkozó személyek, vagy akár intézmények, kereskedelmi egységek is megtagadhatják meleg, transznemű. vagy egyéb, számukra nem elfogadható nemi identitású személyek kiszolgálását, kezelését. Ilyen alapon fel lehet mondani alkalmazottaknak, és meg lehet tagadni alkalmazásukat, még akkor is, ha egyébként alkalmasak lennének a munkára. Boltban megtagadható a kiszolgálásuk, lakásbérlésnél pedig erre hivatkozva lehet megtagadni a szerződéskötést. Az iskolák, vagy cégek vezetése meghatározhat nemi sztereotípiákon alapuló öltözködési szabályokat. Bár az Egyesült Államok törvényei megengedik az azonos nemű párok házasodását, Missisipiben egyetlen állami alkalmazott sem lesz kötelezhető arra, hogy részt vegyen ilyen iratok kiállításában, átadásában. "
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Offshore: a magyar államadósság két és félszeresét kitevő ös
  2016-04-06 20:10:11, szerda
 
  Offshore: a magyar államadósság két és félszeresét kitevő összeg vándorolt el az országból
Pogátsa Zoltán
2016. április 6. szerda, 17:20

A kiszivárogtatott Panama Papers szerint a világ politikai elitje offshore-ozik. Eddig is sejtettük, több esetben tudtuk is. A Brit Konzervatív Párt hosszú időn át regnáló alelnökéről, Lord Ashcroftról éveken át cikkeztek a brit lapok offshore ügyben. Mivel jelentős adományozója volt a pártnak, Cameron miniszterelnök nem volt hajlandó lemondatni. Most ő is szerepel a panamai anyagban. A Berne Declaration Putyin esetében már évekkel ezelőtt feltárta a javát, most már konkrét bizonyítékaink vannak.

panamapapers.jpg

Mások meglepetést okoztak. Senki nem sejtette, hogy Putyinnak és ősellenségének, az ukrán Petro Porosenko elnöknek ugyanaz az offshore bankárja. A pakisztáni, argentin, kínai, egyiptomi, azeri és szaúdi vezetők valószínűleg csak nekünk okoztak meglepetést, a hazai közönség már régóta sejthette offshore adóelkerülésüket. Mindenesetre innentől már nem kérdés, hogy a globális politikai elit érintve van. És ez csak a világ negyedik legnagyobb offshore-t elősegítő cégének kiszivárogtatott anyaga. Kik lehetnek az első háromnál? Kik lehetnek a az ötödiknél, hatodiknál, hetediknél?

Az offshore elszivárgásoknak ma már igen jelentős nemzetközi tudományos irodalma van. Vezető szakértője éppen Thomas Piketty francia barátja és kollégája, Gabriel Zucman, aki könyvében nem csak feltárja azok működését, hanem elmagyarázza, hogyan lehet megbecsülni azok mértékét. Illetve szintén részletezi, hogyan lehetne fellépni ellenük, már ha a politikusok akarnák. Ahogy eddig nem akarták, a Panama Papers után pedig azt is tudjuk, hogy miért.

Márpedig nemzetgazdasági szempontból is igen jelentős összegekről van szó. A Tax Justice Network (TJN) nevű elismert nemzetközi szervezet szerint Magyarország például benne van a húsz legnagyobb offshore vesztes között, és az államadósságunk két és félszeresét kitevő összeg vándorolt el az országból offshore-ba a rendszerváltás óta. Ennek a megállapításnak szenzációként kellett volna robbannia a magyar belpolitikában, hiszen ha igaz, a masszív adóelkerülés hiányában gyakorlatilag az összes eddigi megszorítás feleslegesnek bizonyult volna. Míg azonban a nemzetközi sajtó tele volt ezzel az állítással, addig a magyar kormányok egyike sem vizsgálta meg a nyilvános módszertannal, nemzetközi intézmények adataival dolgozó TJN kutatóinak állításait.

Offshore cégek létrehozása önmagában az esetek többségében legális. Nem legális viszont anonim számlákon vagyont eltitkolni az adóhatóság elől. Márpedig többségében ez történik. (És ennél még rosszabb dolgok: bűnszervezetek és terrorizmus finanszírozása, korrupció, pénzmosás, stb.) Az eltitkolt jövedelmek pedig drámai mértékben csökkentik az országok adóalapját. Ha mindez legális lenne, mindenki feltüntetné az adó- és vagyonnyilatkozataiban. Nem véletlen, hogy nem teszik.

Nem, nem igaz, hogy az offshore egyszerű adóverseny lenne. A nyugati jóléti államok például csak 30-35% körüli társasági adó szintekkel fenntarthatóak. Nincs az az állam, amelyik versenyezni tudna az offshore joghatóságok 1%-os adókulcsaival. Ez nem egészséges adóverseny, ez az államok finanszírozásának aláásása. Amihez - mint most már tudjuk - az offshore-ban szintén részt vevő politikusok világszerte asszisztálnak. Miközben a választók felé a megszorítások szükségességéről beszélnek, hamis felelősségteljességet színlelve.

Igen szép példa erre a Panama Papers újabb hősének, Sztavrosz Papasztavrúnak esete. Ő a Szamarasz-féle görög konzervatív kormány főtárgyalója volt a Trojkával szemben. Miközben a kormányzat megszorításokat vezetett be a kisemberek, az oktatás és az egészségügy kárára, Papasztavrú úr offshore-ban rejtegette a saját vagyonkáját. Vagy említhetnénk a korrupciós botrányokkal teli uniós klíma- és energiabiztos, Miguel Arias Canete esetét is, akinek a felesége szintén előkerül a panamai cég levelezésében.

Ahogy Thomas Piketty bemutatta, a ma létező kapitalizmusban csak az tud meggazdagodni, aki örököl. Nos, David Cameron miniszterelnök örökölt, mégpedig a Panama Papers szerint a szintén offshore-ban utazó papájától. John Rawls amerikai filozófus szerint, ha nincs jelentős állami újraelosztás, akkor akik nem születnek gazdag családba, azoknak esélyük sincs a kapitalizmusban. Nos, mivel gyakorlatilag minden multinacionális cégnél, és a legtöbb gazdag magánszemély esetében is általános ma már a jövedelem és a vagyon adóparadicsomokba menekítése, ez rendkívül igazságtalanná teszi a kapitalizmus tiszta versenyét. Az offshore-ral versenyezni képtelen államok, az adócsökkentések nyomán meggyengülő politikai és intézményes hatalom pedig egyre kevésbé tud erőforrásokat biztosítani a gazdasági szereplők stratégiájával szemben. Ez az offshore valódi gazdasági és politikai tétje.

http://kettosmerce.blog.hu/2016/04/06/a_panama_papirok_gazdasagi_es_politikai_jel entosege
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tündérkert
  2016-04-06 20:06:30, szerda
 
 
"...megvalósul a Körúttól az Állatkertig terjedő úgynevezett Nyugati liget, ami állítólag Lázár János álma & szívügye. ... Csónakázótó is leend, mert arra a magyar embernek mindennél inkább szüksége van. Pusztai nép vagyunk, sorsunkban és lelkünkben a levegő és a föld elem jut túlsúlyra, míg viszont a víz elem fájó hiánya gyötör. Őshazánkat is azért hagytuk oda, mert ott nem lehetett csónakázni, nem pedig azért, mert a besenyők vagy akárkik elkergettek volna világnak csúfjára, ahogy az ellenségeink híresztelik. Jellemző egyébként, hogy a föntebb már említett népnyúzó Gyurcsány-kormány a magyar ember elemi erejű csónakázási igényét önsorsrontó módon negligálta, bele is bukott.

Állítólag kétszáztizenötmilliárdból az egész kihozható. A Vár és a Városliget szétbarmolásával együtt már ötszázmilliárd, csapjuk hozzá a stadionokat, és máris valami egészen tébolyult, ezermilliárdos pénzszórásnál vagyunk. Abban az országban, amely gyakorlatilag Európa legszegényebb régióiból áll össze, mondhatnánk, ha demagógiára volnánk hajlamosak, de nem vagyunk azok. Idézzük inkább a hadtápos Kraszkó főtörzs örök igazságát, amely szerint sokat lopni csak ott lehet, ahol sok pénz forog.



******************




Váncsa István

Tündérkert
LX. évfolyam, 13. szám, 2016. április 1.

Múzeumi negyedet a főváros népe nem akar, ám ennek semmi jelentősége nincs. Először is a főváros népét senki se kérdezte, csak az Ipsos, másodszor pedig múzeumi negyed nélkül az élet most már csak­ugyan nem mehet tovább. Mindenekelőtt azért nem, mert az alcsúti ember fel fog költözni a Várba, ergo onnét a múzeumoknak és általában a kulturális intézményeknek ki kell takarodniuk. Hogy mért, az nem kérdés. Elsősorban azért, mert az alcsúti ember az efféle dolgokat nem állhatja, másodszor azért, mert az általuk elfoglalt helyre szükség van, harmadszor pedig azért, mert Magyarország apostoli kormánya a budai várat nyilván a maga egészében, tokkal-vonóval sajátítandja ki.

Ez utóbbi persze csak feltételezés, de gondolkodjunk józanul. Mért megy a Várba az alcsúti ember? Nem azért, mert jelenlegi munkakörülményei kibírhatatlanul sanyarúak. Parlamenti dolgozószobáját a neten is megcsodálhattuk, alapterülete mint egy sportrepülőtér. Elférne ő abban továbbra is, de mi, magyar emberek, ragaszkodunk hozzá, hogy kormányunk és annak vezetője méltó körülmények között, térben is fölénk emelkedve dolgozhasson.


http://www.es.hu/vancsa_istvan;tunderkert;2016-03-31.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az osztrák kancellár szerint fel kellene oldani a Moszkva e
  2016-04-06 20:00:25, szerda
 
  Mennyit ér meg nekem Ukrajna bomlasztása és/vagy megszerzése a nyugatiak számára?
Mennyit veszíthetek azon, ha nekimegyek az oroszoknak és nem kereskedem velük?
Ezt követően pedig kivonom a bevételből a kiadást és meglátom, hogy melyik éri meg!

Eddig minden mutató azt mondja, hogy egy baromság a szankció.Már csak azért is, mert ameddig az EU és Oroszország között csökkent a kereskedelem, addig az USA és Oroszország között nőtt!Ki is találta ki a szankciókat?Az USA.Kell ennél több magyarázat arra, hogy baromság a szankció?

************************

2016. 04. 6. 16:11

Az osztrák kancellár szerint fel kellene oldani a Moszkva elleni szankciókat

Ausztria szükségesnek tartja annak megfontolását, hogy milyen módon szüntessék meg az Európai Unió Oroszországgal szemben (Moszkva ukrajnai beavatkozása miatt) életbe léptetett szankcióit - jelentette ki szerdán az orosz fővárosban Heinz Fischer osztrák államfő, miután fogadta őt Szergej Nariskin, az orosz szövetségi törvényhozás alsóházának elnöke.

"Mindig azt mondom, hogy a szankciók egyik fél javát sem szolgálják"

- hangoztatta Fischer.

"Fontos lenne meghatározni közeljövőbeli megszüntetésük útját, és meghaladni ezeket a szankciókat" - tette hozzá.

Mint mondta, Ausztria aktív szerepet vállal az EU-n belül erről folytatott vitában.

"Álláspontunk ezekben a kérdésekben az, hogy meg kell fontolni az Oroszországgal folytatott együttműködés fejlesztését minden szférában"

- fogalmazott az osztrák elnök.

A Kommerszant című lap értesülése szerint Reinhold Mitterlehner osztrák alkancellár, gazdasági miniszter Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnökkel szerdán Gorkiban zárt ajtók mögött folytatott tárgyalásán megígérte, hogy Ausztria mindent megtesz az Északi Áramlat-2 néven tervezett gázvezeték megépülése érdekében. Mitterlehner szerint az építkezésnek nem jogi, hanem politikai akadályai vannak, mert néhány EU-tagállam attól tart, hogy a vezeték erősíteni fogja a függőséget Oroszországtól.

A visegrádi négyek, a három balti ország és Románia vezetői március közepén az Európai Bizottság elnökéhez, Jean-Claude Junckerhez intézett levelükben tiltakoztak az Északi Áramlat-2 megépítése ellen.

Az alkancellár, akit moszkvai útjára elkísértek az OMV, a Raiffeisen, az AVL-List, az Andritz Hydro, a Vamed, a Bertsch Holding és Mondi vezetői is, hangoztatta, hogy éppen a kölcsönös gazdasági függőség jelenti a biztonság alapját és teszi lehetővé a kompromisszumok kidolgozását. Az osztrák miniszter állást foglalt a kereskedelmi és gazdasági kapcsolatok fejlesztése mellett.

Othmar Commenda vezérőrnagy, az osztrák fegyveres erők vezérkari főnöke szerdán Moszkvában kijelentette, hogy más országok utasításai ellenére Ausztria kész együttműködni Oroszországgal. Commendát orosz partnere, Valerij Geraszimov hadseregtábornok, védelmi miniszterhelyettes fogadta.

Az osztrák vezérkari főnök sajnálkozását fejezte ki amiatt, hogy az európai helyzet alakulása miatt az elmúlt években nem volt lehetősége meghívnia Geraszimovot. Az Interfax hírügynökség beszámolója szerint azt mondta, hogy Ausztria ezzel kapcsolatban érzi saját hibáját, és reményét fejezte ki, hogy az elkövetkező években mód nyílik az orosz vezérkari főnök vizitjére.

Szavai szerint moszkvai látogatásának egyik oka az, hogy egyes országok éppen ezzel ellentétes utasítást adtak, amit ő nem kíván követni. Commenda hangsúlyozta, hogy a globális változásokkal kapcsolatos problémákat csakis közösen lehet megoldani, továbbá "Ausztria és Oroszország sokkal közelebb áll egymáshoz, mint világunk más nagyhatalmai".


http://alfahir.hu/az_osztrak_kancellar_szerint_fel_kellene_oldani_a_moszkva_ellen i_szankciokat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Döbbenetes adatsorok: nélkülözik az ország negyede
  2016-04-06 19:57:15, szerda
 
  2016. 04. 6. 15:09

Döbbenetes adatsorok: nélkülözik az ország negyede

Az Európai Bizottság (EB) szakértői beszámoltak a magyarországi országjelentés munkaerőpiaci és szociális fejezetéről - írja a metropol.hu.
Ez Magyarország

Lesújtó megállapításokat tettek: a szegénység magas, a szociális mutatók pedig nem javultak annyit 2014-re, mint amennyire a kormánykommunikáció szerint az általános gazdasági és munkaerőpiaci helyzet. 2005-től kezdve a legtöbb országban, azaz hazánkban is folyamatosan csökkent a rendkívüli nélkülözés népességaránya. 2008-ban Magyarországon ez a szám 17,7 százalék volt, majd fordult a kocka: 2013-ra 27,8-ra növekedett. A mutató 2014-re néhány ponttal csökkent ugyan, de még mindig negyedével magasabb, mint a 2010-es kormányváltás idején.
Ez a szegények országa

Az EU-tagországok kilenc százalékos átlagánál majdnem két és félszer magasabb, azaz huszonhárom százalékos az a mutató, amely megmutatja, hogy

2 millió 340 ezer magyar él rendkívüli nélkülözésben.

Meghaladta a 11%-os uniós átlagot azoknak az aránya is (12,2%), akik nagyon alacsony munkaintenzitású háztartásban éltek, azaz alighanem alkalmi munkákból tengetik az életüket. Különösen szomorú, hogy a 18 év alatti gyermekek körében a rendkívüli nélkülözés aránya 32,4%-kal a második legmagasabb az EU-ban, tehát ez a nehézség nem kizárólag a romákat érinti, mint ahogy szeretik azt beállítani. A jelentés arra is rámutat, hogy

a nem roma emberek huszonhárom százaléka úgynevezett abszolút szegény.

Ez a közmunkások országa.

A közmunkarendszer az állam legfőbb munkaerőpiaci intézkedése, amire több pénzt fordít, mint az álláskeresési járadékra. Ez az összeg 2014-ben elérte a GDP 0,8%-át, 2015 és 2018 között pedig megduplázódhat ennek az aránya, közmunkástartó társadalmat épít az állam. Érdekesség, hogy az Európai Unióban a legrövidebb ideig Magyarországon segítenek a munkanélkülieknek. Mindössze három hónapig utalnak álláskeresési járadékot. Miközben a luxuskormány szerint ez arra ösztönzi a munkanélkülieket, hogy minél gyorsabban újra munkát találjanak, az EB felhívja a figyelmet arra, hogy a

megtakarítások hiánya miatt sokan belekényszerüljenek a közmunkarendszerbe, akkor is, ha képzettségük alapján más munkát is megkaphatnának.

A szerzők ugyanakkor jelezték azt is, amiről a Világgazdaság nyomán korábban is írtunk, itt is, hogy a közmunka átmeneti jellege tartós lesz, a többség bennragad, a sikeres kilépők aránya tavaly az első fél évben csupán tizenhárom százalékos volt. Tehát a közmunka hangzatos és látványos megoldásnak tetszik, de végső soron a termelékenység csökkenéséhez vezet. Ehhez hozzájárul, hogy a visszafoglalkoztatás révén is piaci munkahelyeket számolhat fel a közmunka.

,,Miért adna a munkáltató rendes fizetést annak, aki ugyanazt a feladatkört a minimálbér alá szorított közmunkásbéréért is elvégzi?"

- tehetjük fel a költői kérdést. Hiába tagad a luxuskormány, bemutatjuk a magyar nyomort.


http://alfahir.hu/dobbenetes_adatsorok_nelkulozik_az_orszag_negyede0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Abszurdisztán: félelmükben válságstábot hoztak létre a fides
  2016-04-06 19:53:08, szerda
 
 
2016. 04. 6. 18:32

Abszurdisztán: félelmükben válságstábot hoztak létre a fideszesek

Akinek nincs félni valója, az kimeri teríteni a kártyáit, akinek viszont takargatnivalója akad, az időt húz, mellébeszél, mindenféle mondvacsinált ügybe belekapaszkodva megpróbálja az igazság kiderítését megakadályozni - szögezte le Apáti István, a Jobbik alelnöke keddi sajtótájékoztatóján. A legerősebb ellenzéki párt országgyűlési képviselője felidézte, négy olyan téma van, amely ,,olyan hatással van rájuk, mint vámpírra a fokhagyma".

Apáti István elmondta, az Országgyűlés Igazságügyi bizottságának hétfői ülésén a fideszes többség szünetet kért, és ad hoc jelleggel válságstábot hozott létre - amely a nemzeti párt szerint egyébiránt házszabály-ellenes volt -, miután a Jobbik négy téma felderítése érdekében szorgalmazott vizsgálóbizottságot.
A Jobbik kivizsgálná:

az Országos Roma Önkormányzat visszaélés gyanús ügyeit;

a Nemzeti Választási Iroda előtt történteket,

a Nemzeti Bank közpénz felhasználása körüli gyanús eseteket,

a letelepedési kötvények körüli áldatlan állapotokat.

A Fidesz azonban elnapolta a döntéshozatalt a vizsgálatok elindításáról, mert előbb megvizsgálnák, van-e folyamatban ezekben az ügyekben bármilyen eljárás, illetve érinti-e valamely szerv hatáskörét.

Apáti István arra is kíváncsi volt, hogyha ezekre a kérdésekre nemleges válasz érkezik, akkor vajon felállnak-e a vizsgálóbizottságok. Ám a képviselőnek jegyzőkönyvön kívül úgy nyilatkoztak, hogy akkor sem lesz vizsgálat.

A képviselő szerint ezzel csak az időt próbálják húzni, majd egy hónap múlva pedig, függetlenül a válaszoktól, meg fogják akadályozni a vizsgálóbizottságok létrehozását, hiszen ezen négy ügy felemlítése

,,olyan hatással van rájuk, mint vámpírra a fokhagyma"

- fogalmazott Apáti István.

Mert mi lenne a Fidesszel 270 ezer cigány szavazat nélkül, ha normálisan lehetne népszavazást tartani, ha nem lehetne az MNB 200 milliárdjával mutyizni, és ha a letelepedési kötvényekből származó bevételek a költségbevetésbe kerülnének?

- tekintett a jövőbe a nemzeti párt alelnöke.

http://alfahir.hu/abszurdisztan_felelmukben_valsagstabot_hoztak_letre_a_fideszese k
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Átverés volt a Fidesz ígérete az ingyenes vízóracseréről
  2016-04-06 19:43:38, szerda
 
 
168 Óra Online írása





2015. augusztus 2.

Átverés volt a Fidesz ígérete az ingyenes vízóracseréről

A Fidesz lassan két éve eteti a közvéleményt az ingyenes vízóracserével, de belátható időn belül nem lesz változás. A társasházak lakóinak a jövőben is le kell szurkolniuk az darabonkénti 10-15 ezer forintot, ha vízóracserére kerül sor. Bár a rezsibiztos a rezsicsökkentés részeként már tavaly februárban nyilvánosan megígérte az ingyenességet, továbbra is hiányzik az akarat, a jogszabály és a pénz, hogy az ígéret valósággá váljon. Marad a kampányszöveg és a hitegetés.
Kapcsolódó írásaink

Rizsacsökkentés: kamuzott Németh Szilárd az ingyenességről
Beváltatlan Fidesz-ígéret az ingyenes vízóracsere
Kötelező kvóták: Orbán-blöff Brüsszelben

Giró-Szász András akkori kormányszóvivő egy 2014 februári sajtótájékoztatón azt mondta: ,,A fogyasztók érdekeit kívánja szem előtt tartani a kormány, és nem a szolgáltatókét,,.

Németh Szilárd fideszes rezsibiztos ugyanott bejelentette: ,,A mérőórákkal kapcsolatosan felmerülő összes költség ezentúl a szolgáltatókat terheli".

Mivel a gáz- és villanyóráért már akkor sem kellett fizetniük a fogyasztóknak, a bejelentés a meleg- és hidegvíz-órákra korlátozódott.

A napokban megkereste szerkesztőségünket egy olvasónk, aki arról számolt be: egy budapesti társasházban él, és a közös képviselő most bejelentette: a lakásában lévő két vízórájának (mellékmérőjének) hitelessége lejárt, ezért le kell azokat cserélnie. A csere darabonként nyolcezer forintba kerül. Felháborodva vette elő a már idézett fideszes nyilatkozatokat.

Olvasónk azt is panaszolta, hogy ezzel az eljárással az egyébként is jobb anyagi körülmények között élő háztulajdonosok járnak jól, mert az ő vízóráikat (fővízmérő) ingyen cserélik a szolgáltatók. Mellékmérőik pedig általában nincsenek.

Az ügyben felhívtuk a Budapesti Vízművek ügyfélszolgálatát, ahol közölték: valóban szó volt erről, de a kormánypárti frakciók nem terjesztették be az erre vonatkozó törvényjavaslatot. A mellékvízmérők - a vonatkozó jogszabályok alapján - a felhasználók tulajdonában vannak, így azok hitelesítése, cseréje is a felhasználók kötelessége.

Vidéken is hasonló a helyzet. A Szegedi Vízmű Zrt. egy közös képviselőnek küldött válaszában ugyanerre a jogszabályra hivatkozik. Úgy fogalmaz: ,,a jogi szabályozásban kevésbé jártas felhasználók a médiában megjelenő utalásokat, a politikusok által tervezett intézkedéseket, illetve az elhangzott részinformációkat sokszor kész tényként kezelik, és ez esetenként olyan helyzetet eredményezhet, hogy olyan jogszabály betartását kívánják meg a közszolgáltatótól, amely még nincs kihirdetve, függetlenül a médiában megtett kijelentésektől,,.

Az ügyben megkerestük a Fidesz-frakció sajtóirodáját: mi lett, mi lesz az eredeti ígéretek sorsa? Készül-e akár a rezsibiztos, Németh Szilárd, akár a Fidesz-frakció a vízóracserét ingyenessé tevő törvényjavaslattal?

Ha a szándék valós, mi volt az akadálya, hogy eddig nem tették meg a szükséges lépéseket a tetemes költségek megszüntetésére? Ha nincs ilyen szándék, azt hivatalosan közlik-e a nyilvánossággal?

Megkeresésünkre a Fidesz-frakció az alábbi választ küldte:

,,A Fidesz rezsicsökkentésekért felelős munkacsoportja jelenleg is vizsgálja annak lehetőségét, hogy miként tehető a mellékvízmérő órák cseréje díjmentessé a fogyasztók számára.,,

Lefordítjuk: "A választásokat megnyertük, mostantól coki!"

http://www.168ora.hu/itthon/atveres-volt-fidesz-igerete-ingyenes-vizoracsererol-1 37919.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elképesztő, egy tetű,részeges cigány miatt!!
  2016-04-06 19:39:03, szerda
 
  Soha semmi probléma nem lett volna ha nem törnek be lopni...! Az eszem megáll... Amerikába és sok más helyen ,éjszaka az első portán tett lépés után karikára lőtték volna a malájt és az ablakból nézik ahogy elviszik a zsákba..Pedig ott is demokrácia van ,még ha nem is ekkora fene nagy mint nálunk...!

********************

Mégsem sajnálta meg az ügyészség a fagyállós gazdát



2016.04.04. 12:11

A vácszentlászlói férfi azért állt bíróság elé, mert 2013-ban elege lett a borát dézsmáló tolvajokból, és fagyállót töltött a palackokba. A lecke viszont elég rosszul sült el, mert az egyik férfi a kórházban meghalt. A gazdát a rendőrség emberöléssel gyanúsította, az ügyészség viszont először életveszélyt okozó testi sértéssel vádolta, amit a tárgyaláson halált okozó testi sértésre módosítottak.

A bíróság elsőfokon7 év börtönbüntetésre ítélte, amikor váratlan fordulat következett. Az ügyészség enyhítésért fellebbezett a gazda érdekében. A Népszabadság hétfőn arról írt, hogy ezt felülbírálta
a fellebbviteli főügyészség, ami szerint az elsőfokú ítélet nemhogy túl szigorú, hanem törvénysértően enyhe.

Az ügyészség szerint amit a gazda tett, semmiképpen sem minősíthető megelőző jogos védelemnek, hiszen a törvény az ilyen esetben is tiltja az emberi élet kioltását, annak súlyos és közvetlen veszélyeztetését.

A férfi ráadásul azért palackozta ki a korábban hordóban tartott borát, miután fagyállót kevert bele, hogy a tolvaj biztosan el tudja vinni azt. Nem védte tehát a termékét, hanem megleckéztetésre használta azt.


http://velvet.hu/helyszinelo/2016/04/04/megsem_sajnalta_meg_az_ugyeszseg_a_fagyal los_gazdat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2016.03 2016. április 2016.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 339 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2145
  • e Hét: 5247
  • e Hónap: 16358
  • e Év: 169854
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.