|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 4
|
|
|
|
2016-04-08 22:56:37, péntek
|
|
|
Zöldfűszeres zabkása kakukkfüves pirított gombával
Hozzávalók
A zabkásához:
7 dkg zabpehely
2 dl csirkealaplé (vegetáriánusoknak zöldségleves alaplé)
3 dkg vaj
1 csokor petrezselyemzöld
snidling (ízlés szerint)
A pirított gombához:
30 dkg gomba (pl. csiperke)
kakukkfű
só
őrölt fehér bors
szerecsendió
3 ek olívaolaj
Elkészítés
A petrezselyemzöldet, a snidlinget és a vajat késes aprítóval vagy turmixgéppel pépesítjük.
A zabpelyhet átszitáljuk, hogy az apró, törmelékes része ne kerüljön bele a kásába (érdemes átszitálni, mert különben nagyon ragacsos lesz a kása).
Egy serpenyőben felmelegítjük a csirke- vagy a zöldségleves-alaplét, majd hozzáöntjük az átszitált zabpelyhet, és alaposan összekeverjük.
Ezután folyamatosan kevergetve pár percig főzzük, hogy besűrűsödjön. Végül hozzákeverjük a zöldfűszerekkel elkevert vajat, és óvatosan összekeverjük.
Főzzük még 1-2 percig, majd levesszük a tűzről, és tálalásig melegen tartjuk.
A gombát ízlés szerint felszeleteljük, a frissen szedett kakukkfüvet felaprítjuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a gombát. Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk szerecsendióval és a felaprított kakukkfűvel, majd óvatosan kevergetne megpároljuk (amennyiben szükséges, párolás közben még utánaízesíthetünk).
A gombát a kására szedve tálaljuk.
Megjegyzés
Tálaláskor szedjük a tányérra a zabkását, majd helyezzük rá a pirított gombát, és úgy kínáljuk.
Kard Sándorné
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
1 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2016-04-08 22:54:25, péntek
|
|
|
Villámgyors házi krémes - sütés nélkül!
Hozzávalók
1 liter tej
3 csomag vaníliás puding
9 ek. nádcukor ( vagy kristálycukor)
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg vajas ízű margarin
0,5 liter édesített cukrászhab
40 dkg vajas keksz
Elkészítés
Egy közepes méretű, magas falú tepsinek kirakjuk az alját és az oldalait vajas keksszel.
A pudingot megfőzzük a leírásnak megfelelően. A margarint habosra keverjük a vaníliás cukorral, majd, ha a puding kihűlt, hozzákeverjük.
A krémet az előkészített kekszsorra adagoljuk egyenletesen úgy, hogy ne mozduljanak el a helyükről.
Felverjük cukrászhabot, és a pudingos krémre kenjük. Erre a habra teszünk még egy réteg vajas kekszet.
Fogyasztás előtt pár órát érdemes hűtőben pihentetni, ez idő alatt a kekszek is megpuhulnak.
Kovács Valéria
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2016-04-08 22:51:45, péntek
|
|
|
Farkassügér édes-savanyú mártásban
Hozzávalók
4 db sügérfilé
2 db hal egészben
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
8 ek vaj,
1 ek liszt
3,5 dl vegyes gyümölcslé gránátalmalé, szőlőlé, narancslé, paradicsomlé vagy 4 ek gránátalma szirup 2,5 dl vízben feloldva, vagy 2,5 dl citromlé
Elkészítés
Serpenyőben felforrósítunk 4 ek. vajat, és állandó keverés mellett, aranybarnára pároljuk rajta az aprított vöröshagymát és fokhagymát.
A konyhakész, leöblített, szárazra törölt halat sózzuk, borsozzuk és lisztel megszórjuk.
A maradék vajat egy másik serpenyőben felforrósítjuk, és a halszeletek mindkét oldalát közepes lángon átsütjük.
220 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt készre pároljuk a négyféle - összesen 2,5-3,5 dl -gyümölcslével leöntött, és enyhén cukrozott halat.
Lencsés-datolyás-mazsolás rizzsel, vagy a sűrített levével leöntött, egész halszeletekkel tálaljuk, citromkarikával díszítjük.
Megjegyzés
Perzsa recept alapján - igazi különlegesség !
Dr.Gondek Károlyné
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-halas |
|
|
|
|
|
2016-04-08 22:48:15, péntek
|
|
|
Zöldborsóleves medvehagymával
Hozzávalók
1 csokor újhagyma
300 g krumpli
2 ek olaj
1 ek zöldségleves ízesítő (instant gemüsebrühe)
50 dkg zöldborsó (lehet mirelitzöldborsó is)
1 csokor medvehagyma
3 ek créme fraiche
3 dl víz
só
bors
Elkészítés
1. A medvehagyma kétharmadát csíkokra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk. Forró olajon átforgatjuk őket.
2. Hozzáadjuk a felkockázott burgonyát. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a zöldségalaplét, majd hozzáadjuk a zöldborsót.
3. Botmixerrel pépesítjük, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ezután hozzáadjuk a medvehagyma másik felét, a créme fraiche kétharmadát, és botmixerrel ismét pépesítjük. Öt perc alatt összefőzzük, majd créme fraiche-el megöntözve, parmezánforgáccsal tálaljuk.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 4
|
|
|
|
2016. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
229 db bejegyzés |
e év: |
2929 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 331
- e Hét: 3136
- e Hónap: 11402
- e Év: 128055
|
|
|