Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Orbán Viktor a szokásos pénteki (április 8.) rádióinterjújáb
  2016-04-09 19:27:34, szombat
 
 

Orbán Viktor a szokásos pénteki (április 8.) rádióinterjújában a vasárnapi zárva tartással kapcsolatban kifejtette, hogy ez csak az első lépés volt afelé, a magyar családok pihenéssel töltsék el a vasárnapjaikat. Vagyis szándékában áll a kiskereskedelem után további szektorokban is megtiltani a vasárnapi munkavégzést.

És ez nem vicc! Ez a reakciója egy népszavazási kezdeményezésre!

Hogy is mondta?

,, Ha támadják a kisvasutat, akkor meg kell hosszabbítani Bicskéig, és ha akkor is támadják, akkor meg Lovasberényig. "

Vagyis, ha támadod a vasárnapi zárva tartást, bezárunk mindent, majd meglátod! Szembe mersz szállni a császárral?

jóreggelt

Mar nincsen kapcsolata valosaggal. Az a gond, hogy ez a “szihozis" minden pillanatban szembejohet veled. Es nem erti a barom, h nem plazazni akarsz - es ha igen? - hanem a valasztas szabadsagat kered vissza. Melo a boltban? Hany foglalkozast soroljak miniszterelnok ur?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mennyi legyen az elfogadott nemi erőszak/olimpiai arany arán
  2016-04-09 19:19:42, szombat
 
  2016.04.09. 14:21
Mennyi legyen az elfogadott nemi erőszak/olimpiai arany arány?

Itt minálunk minden relatív, még egy csoportos nemi erőszak megítélése is. Bayerzsolt szerint egyenesen gyalázat a szájtépés, amit csak liberális patkányok csinálnak. Lázár megemlítette, hogy deazé' 10 olimpiai arany van az erőszakkal kúró mérleg másik serpenyőjében.

Na, most akkor arra kérem a két jómadarat, hogy legyenek kedvesek megállapítani a Nemzetileg Elfogadott Nemi Erőszak / Olimpiai Aranyérem arányt.

Gondolatmankónak írok egy teljesen légből kapott példát: Tegyük fel, hogy a három keménytökű faszagyerek szexuális érdeklődése nem kizárólag a nőkre korlátozódik, gerjednek ők feszes fiúseggre is, mint amit a mellúszásban jeleskedő bayerzsoltika hord magán. Egyikük lakására csalják, lefogják és egymás után seggbe pocsékolják, Laci bácsi már akkor, mikor a többiek ügyködésétől kiütve ernyedt állapotban van. Az aktus végeztével elmondják neki, nem nagy ügy az egész, üljön be a hideg medencébe, az majd lehűti a sajgó púzót. Mikor kitör a balhé meg azt mondják, ő benne volt a buliban, még egy százast is akartak adni neki, de Zsoltika többet akart és ezért ez az egész...

Ne jöjjön most senki azzal, micsoda undorító ez a példa. A nemi erőszak nem a szenvedő fél nemétől lesz undor vagy nem undor.

Inkább, ha már relativizálunk akkor tessék meghatározni mennyi olimpiai arany után kell efölött szemet hunyni? Kettő már elég hozzá? És öt? Hét? Esetleg kell mind a tíz ahhoz, hogy aszongyuk:

"Tett valami rosszat Kiss László az elmúlt ötvenöt évben? Volt rá panasz? Megerőszakolt újra valakit? "

Mert az igaz, hogy:

"minden egyes magyar himnuszban, amit a tanítványai tiszteletére eljátszottak, ő is benne volt. Mert amikor Vitray azt ordítja elcsukló hangon, hogy ,,gyere, Egérke, gyere, kicsi lány!" (még ennyi év elteltével is zokogok, ha hallom), akkor Vitray Kiss Lászlónak is ordít"

..de Vitray nem csak Kiss Lászlónak ordít, hanem a példabeli bayerzsoltikának is, aki nem a meghatottságtól zokog, hanem a testét leszorító kezek és a seggébe hatoló faszok emlékétől sírja álomba magát. Aztán mit lehet tudni, még az is meglehet, a képzeletbeli bayerzsolt a hús-vér kifakadására mondaná:

Gyalázat!


http://varanus.blog.hu/2016/04/09/mennyi_legyen_az_elfogadott_nemi_eroszak_olimpi ai_arany_arany
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
KISS LÁSZLÓ MEg A KISSZERŰEK
  2016-04-09 19:14:43, szombat
 
  2016. április 7., csütörtök

KISS LÁSZLÓ MEG A KISSZERŰEK

Kiss László

Hát, szoktam én tenni ezt-azt azért, hogy ne vezessem a népszerűségi listát.
Valószínűleg ezzel az írással sem fogom megdönteni népszerűségi rekordom, melyet a cicák randalírozása miatti tiltakozásommal már amúgy is a Mariana -árok mélységeibe sülyesztettem, - valószínűleg én leszek a tevék Titanicja.
Mégis meg kell írnom a véleményem erről a tipikusan magyar jelenségről, a végletes indulatokról, a kérlelhetetlenségről, az - úgy tűnik - minden magyar számára születésétől fogva biztosított, szívecskékkel és kisangyalokkal ékesített tábori erkölcsi piedesztálról, melyre oly szorgalmasan mászik fel magyarember, mint majom a datolyáért.
Igen, Kiss Lászlóról és az ő ügyéről szeretném elmondani a véleményem.

Le kívánom szögezni mindjárt az elején, hogy semmi közöm nincs az úszósporthoz, nem is ismerek senkit az uszodák tájékáról, viszont ez a történet nem is az úszásról szól, hanem pénzről és befolyásról, a társadalom erkölcsi állapotáról és az álszentségről.
Csak a nagyon naivak gondolják azt, hogy a neves úszóedző és szövetségi kapitány körül kitört botrány Kiss László ötvenöt évvel ezelőtt elkövetett bűncselekményéről szól.
A történet inkább szól a vizes világbajnokságról, meg az egyetlen sportágról, melyet még nem gyűrtek maguk alá Orbán hozzáértő csicskásai, a tapasztalt birkózó, aki már cipelte a birkózószőnyeget, meg a többiek, akik leginkább arról híresültek el, hogy megbízható népek, nem veszélyeztetik egyéni ötleteikkel a mindenhez értő diktátorocska ambicióit.
Ezt gondoltam már akkor is, amikor a sportág jelenlegi legnagyobb tehetsége két karcsapás között elkezdte támadni a szövetséget, a vezetőket, merthogy nem biztosították neki azt, amit az USA biztosítani tud sztársportolóinak.
Akkor azt is gondoltam, hogy vannak bizonyos pozíciók, melyekből felettébb könnyű megígérni, hogy a neves sportoló medencéje siker esetén - és nem sportsikerre gondolok - nem vízzel, hanem tejjel-vajjal lesz feltöltve, pelyhes kislibákkal törölközhet, és a katolikus egyház megindítja szenttéavatási eljárását.

Természetesen egyetértek azzal, hogy egy kiemelkedő tehetséget kiemelten és személyre szabottan kell támogatni, azt sem tartom bajnak, ha van affinitása személyes érdekeinek érvényesítéséhez.
De azt azért nem gondolnám, hogy egy neves hotel üzletpolitikáját a szálloda éttermének hidegkonyhai főszakácsának kellene két dinnyefaragás között meghatározni, beleértve az anyagfelhasználást, a személyzet összetételét, bérét, és a ráfordítások összegét is.
Mindenkinek megvan a dolga, azt kell végezze a lehető legmagasabb szinten, de egymás munkájába belepofázni - végzetes tévedés.
Különösen egy ilyen megmérettetés előtt, mint a 2017-es vizes világbajnokság, melynek minden botrány árt.
De hát Orbán nem arról nevezetes, hogy érdekelné, mi hasznos vagy mi árt az országnak, ő reggelente odaáll a tükör elé, és ahelyett, hogy leköpné magát, megkérdi tőle: Tükröm-tükröm, mondd meg nékem, ki ért legjobban az úszáshoz e vidéken?
És ha a válasz Gyárfás, esetleg Kiss László. akkor másnapra új tükör lóg a falon.

A célkeresztben sem Kiss László van, hanem Gyárfás, akivel nehéz mit kezdeni, hiszen az eredmények őt igazolják.
Ha meguntunk egy pulóvert, hát keresünk egy kilógó kis fonalat, és elkezdjük felfejteni.
Ez a kis fonal jelen esetben Kiss László 1961-es - már elnézést - pöcse, mely alkalmasnak látszik arra, hogy eltávolítsák az útból először őt, majd arra való hivatkozással Gyárfást is, hogy megtűrte őt ebben a nagyon fontos pozícióban, holott vannak olyanok is, akik úszást tanítani ugyan nem, de segget nyalni lényegesen jobban tudnak a sportág jelenlegi vezetőinél.
Ha nem akarják, hogy a várható dicsőség Gyárfásék nevéhez kötődjön, és ne a majdani karikalábú úszópápa arassa le a babérokat, akkor ezeknek menniük kell.
Orbán már úszott a felcsúti libaúsztatóban, nem egy nagy kunszt, nagy kár, hopgy nem lehet átúszni a szomszéd pályára és leharapni a konkurencia fülét, mert akkor még bajnok is lehetett volna belőle...

De beszéljünk konkrétan Kiss Lászlóról.
Hajdan, 1961 -ben három fiatal úszó jó ötletnek tartotta. hogy erőszakkal magáévá tegyen egy lányt.
Köztük volt Kiss László is.
Nem ő csalta el a lányt a tett színhelyére, de a többiek után - sajnos - ő is beszállt az akcióba, és ő is megerőszakolta a lányt.
Hát, a fene tudja, nem irigylem a gusztusát, hogy két kollegáját követően kellett neki is bizonyítani erős férfiasságát.
Hogy önmaga, vagy társai előtt, ezt már soha nem tudjuk meg.
Elítélték, le is töltött másfél évet börtönben, hogy ez sok vagy kevés, arányban állt e az elkövetett bűncselekménnyel, a fene se tudja, mint ahogy arról sem esik szó, hogy a többiek mennyit kaptak, vagy ki volt az értelmi szerző és mi volt Kiss László konkrét szerepe az ügyben.
Egyszer - úgy hat éves koromban falun nyaraltam, és a helybeli nagyfiúkkal és nagylányokkal elmentünk a közeli erdőbe, előtte megnéztük a kondát, megállapítottuk, hogy a dal, mely szerint csavaros a csavaros a disznó esze - igazat mond.
Ennek utána a nagyfiúk és a nagylányok frissen szerzett ismereteiket átülteték a gyakorlatba, majd ennek végeztével észrevettek engem is, és rámparancsoltakm hogy akkor most én is, és kijelölték számomra a tizenhat éves Zsuzsát, akinek - sajnos - nem tudtam feledhetetlen élményeket nyújtani, pedig igazán iparkodtam...
Nem mondom, hogy Kiss Lászlónak ilyen okok miatt kellett beszállnia a bűncselekménybe, ezt már csak a résztvevők tudják, ha élnek még, de ezt vizsgálgatni sem érdemes, rengeteg idő ment el azóta, az emlékezet pedig érdekes jószág, gondoljunk csak a kommunizmus ellen bátran harcoló ex-köztársasági elnökre.

Kiss László kijött a börtönből, visszament az úszósportba, majd képezte magát és dolgozott, mint a gép, és elkezdtek jönni az eredmények.
Mikor Egerszegi Krisztina, a későbbi biodíszlet bajnok lett, egy ország zokogott együtt a boldogságtól Vitrayval, hogy mire volt képes ez a kicsi lány, és hát a szakma elismerte bizonyos Kiss Lászó edző érdemeit is, mint még sok más eredmény után sok más alkalommal is.
Így telt el fél évszázad, mire most előkotorta valaki ezt az ügyet, mellyel akár a halálba is lehet kergetni a szövetségi kapitányt, aki az úszáshoz ért ugyan, de a szemétkedések kivédéséhez nem annyira.
Nem kétséges, bűnt követett el hajdan, de a társadalom azonnal elítélte, nem lehet azt mondani, hogy szó nélkül ment el az eset mellett, mint például ma a felcsúti juhász gyilkosának, vagy a rendőrautóban elhalálozott vállalkozó esetében, vagy a Nemzet Legnagyobb Tolvaja esetében történik.
A büntetés célja a társadalom rosszallásának kifejezése, ezt követően pedig a bűnelkövető visszavezetése a társadalomba.
Ha van büntetés, mely példásan elérrte a célját, hát Kiss László büntetése éppen ilyen.
Anno Bajcsy-Zsilinszky Endre részt vett Áchim András parasztpolitikus meggyilkolásában, ma út van elnevezve róla, no, nem ezért, hanem, mert későbbi tevékenysége méltóvá tette rá.
Ha gyereket nevelünk és megbüntetjük valamiért, az értelmes szülő az esetet nem hánytorgatja fel, mert tudni kell büntetni és tudni kell megbocsátani is.
Lehet, erre az áldozat soha nem lesz képes, de a társadalomnak nem kell tőle átvállalni ezt a terhet, a társadalon lehet akár nagylelkűen megbocsátó is.

Ez a bűncselekmény egy ember terhére történt, egy alkalommal, ötvenöt évvel ezelőtt.
Aki kilencmillió embert erőszakol meg napjainkban - naponta, no, azzal nincs baj, igaz, azt kockázatosabb elítélni.
Ez az eset régen történt, és az időmúlásnak bizony jelentős szerepe van az igazságszolgáltatásban.
Ez az eset abban az évben történt, mikor először járt ember a kozmoszban, amikor felépült a berlini fal.
Történelmi távlat, a nyilvánosan vért követelő idióták jelentős része még nem is élt.
Ennek az embernek a vizes világbajnokság lenne fél évszázados szakmai teljesítményének megkoronázása, aki el akarja lopni tőle ezt az élményt, az talán embertelenebb, mint a hajdani erőszaktevők, mert itt egy egész életet akarnak valakik lenullázni, elfelejtve a bűn-büntetés-bűnbocsánat egységét.

Csodálkozom, hogy ebbe a cirkuszba amúgy értelmes emberek is beszállnak, - talán azért, mert a környezetük elvárja tőlük.
Talán Kiss László is ezért tette, amit tett.
Abba lehetne hagyni az üldözését bátran, nem ő a bostoni kéjgázdemizyonos gyilkos (cpoyright by Moldova...).

Próbáljunk meg emberek maradni, ha néha nehezünkre esik is...

http://www.pupublogja.hu/2016/04/kiss-laszlo-meg-kisszeruek.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amikor a dolgozókat kéne védeni, nincs fideszes szabadsághar
  2016-04-09 19:03:56, szombat
 
  Amikor a dolgozókat kéne védeni, nincs fideszes szabadságharc
JámborAndrás
2016. április 8. péntek, 9:25

Bár a győri Audinál és az Autolivnél megállapodtak a felek, koránt sincs minden rendben az autóiparban. Az Audinál a dolgozók fele írta alá a sztrájkot támogató felhívást, és végül el is érték fizetésemelési céljukat. Sopronkövesden, a svéd Autoliv nevű, Európa legnagyobb, biztonsági öveket gyártó cégénél pedig a dolgozók kétharmada támogatta a sztrájkot, a gyár múlt hét csütörtökön le is állt egy 2 órás figyelmeztető sztrájk erejéig. Az ok egyszerű. Ugyanezekben a szakmákban már pár kilométerrel arrébb, Szlovákiában is 10-15, esetenként 20%-kal keresnek többet a melósok, ha pedig Németországra vagy Ausztriára nézünk, órási a bérkülönbség.

audi-a3-hungary-2_1.jpg

fotó: Audi AG

A munkaerő-hiány eddig nem volt nagy gond a magyar autóiparban, de az elmúlt fél-egy évben itt is elindult az elvándorlás, és ennek következtében már nem csak mérnök-állások maradnak betöltetlenül, de a szaképzett dolgozók (szakmunkások) esetében is növekvő munkaerő-hiányról beszélhetünk.

A Vasas Szakszervezeti Szövetség vezetője szerint “Megkezdődött a bérverseny az autóipari cégek kelet-közép-európai fióktelepei között, hogy hol lesz az a pont, amelyen e folyamat megállhat, még nem tudni, a kérdés, hogy meddig tolerálják a gyártócégek nyugati központjai a munkavállalókért zajló konkurencia harcot."

Ez pedig Magyarország számára órási probléma, hiszen közhelyszámba megy, hogy a magyar ipart lényegében az autócégek tartják fenn.

Bár a hazai termelékenység általában az EU termelékenységi átlag alatt van, de ha ezt a mutatót ágazatspecifikusan is megnézzük, akkor azt látjuk, hogy vannak messze az EU-s termelékenységi szint alatt teljesítő ágazatok és vannak olyanok is, ahol a termelékenységben való lemaradás sokkal kisebb. Alapvetés, hogy a multik szigetszerűen emelkednek ki magas termelékenységi mutatóikkal a hazai KKV-szektorból. Nincs ez másképp a gépjármű-iparban sem.

Ha valaki eddig nem értette volna, hogy miért éri meg itt termelnie az Audinak vagy a Mercedesnek, akkor most szögezzük le, hogy elsősorban ezért. Magas termelékenységet kapnak olyan bérek mellett, amelyek alatta maradnak a munkatermelékenységből következő (elvárható) ágazati bérszintnek.

Egyszerűbben fogalmazva, a munkásoknak kevesebbet fizetnek, mint amennyit a termelékenységi szint alapján várnánk, és ezáltal extraprofitra tesznek szert. Régebben ezt kizsákmányolásnak hívták, ma újraiparosítás a neve. A hazai gépjármű-iparban dolgozó melósoknak ebből lett elege, teljes joggal.

De ha ez nem lenne elég, még a kormány is húzza őket, ugyanis a kormány által az elmúlt 6 évben folytatott adópolitikának egyik nagy vesztese - az adójóváírás elvonásával, az egykulcsos adó bevezetésével - éppen a szakképzett munkások csoportja. Míg egy gyermektelen karosszérialakatos a 2016-os 156 ezer forintos bruttó átlagbérével 2009-ben 108 ezret keresett volna, idén csupán 103 ezer forintos nettó átlagbért vihetett haza.

Ezek az adóváltozások pedig tovább fokozzák az így is magas bérnyomást. Ami enélkül is jelen lenne, hiszen a szakképzett munkásokénál szlovák kollégáik bruttó bérei is magasabbak.

download.png

kép: napi.hu

Nem beszélve arról, hogy míg az elmúlt években sorra nézhettük a kormány “szabadságharcait" az Unió ellen, Soros György ellen, az USA ellen, a bankok ellen, az IMF ellen, a nemzetközi élelmiszeripari üzletláncok ellen, ezeknek valójában soha nem lett olyan következménye, amely tényleg javítanának az emberek életminőségén.

Nincs így másként az autóiparban sem, hiszen az a különbség is magas, ami a szlovák autógyárak és a magyar autógyárak dolgozóinak bérei között van, az pedig órási különbség, ami a magyar és a német, vagy osztrák dolgozók bérei között van. Akinek pedig van lehetősége rá, nyilván a magasabb béreket fogja választani.

A probléma az, hogy amikor a magyar kormány támogatásokat adott a nagy német autóipari cégeknek, egyáltalán nem vették figyelembe a bérek, a munkavállalói jogok kérdését. Egyszerűen nem harcoltak a magyar dolgozókért. Persze az Orbán-kormány máshol sem állt a munkavállalók pártján - egy konzervatív kormánytól botorság is lenne ilyesmit várni -, erre az új munka törvénykönyve a bizonyíték, amelyben a munkaerő-piac rugalmasabbá tételének leple alatt a munkavállalói jogok jelentős korlátozására került sor. Orbánék mindig is a tőke, azon belül is, ha választási lehetőségük adódott, a nemzeti tőke (ami persze a haverokat jelenti) pártján álltak a tőke-munka közötti konfliktusban.

A magyar munkások (tanárok, ápolók, stb.) előtt két út áll. Az egyik a kivándorlás keserédes útja, a másik a bérharc (osztályharc) kipróbált, ám nem könnyű útja. Ha ez utóbbit választják, akkor nem árt tudniuk, hogy - bár a magyar kormány nincs velük -még sincsenek egyedül. A jogos küzdelem erős szolidaritást válthat ki a magyar társadalomban, újraszőheti a társadalom szövetét. A magasabb bérért, akárcsak a jobb oktatási rendszerért, vagy egészségügyi ellátásért meg lehet és meg is kell küzdeni. Együtt, magunkért és egymásért.


http://kettosmerce.blog.hu/2016/04/08/amikor_a_dolgozokat_kene_vedeni_nincs_fides zes_szabadsagharc
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ebből baj lesz! A döbrögista horda megint családbarát!
  2016-04-09 18:04:27, szombat
 
  Ebből baj lesz! A döbrögista horda megint családbarát!


Posted on 2016-04-09

Rétvári szerint ők családbarát országot építenek

rv
Családbarát Magyarországot építünk, ezért fontos, hogy minden területen családbarát intézkedéseket hozzunk - állította Rétvári Bence a KDNP család- és életvédelmi munkabizottságának szombati konferenciáján.
A 2010-től e téren megtett kormányzati intézkedéseket sorolva a politikus arról beszélt, hogy még nem állt meg a népesség 34 éve elkezdődött fogyása, de “kezd fordulni a trend", és az 1998 és 2002 közötti időszak példája azt mutatja, megfelelő családpolitikai intézkedésekkel meg lehet állítani a lélekszámcsökkenést.
Az államtitkár kiemelte: Magyarország a legfejlettebb államokat tömörítő OECD átlagának másfélszeresét, GDP-je mintegy négy és fél százalékát fordítja családpolitikai célokra.
(propeller)
Bal-Rad komm: Érdekes! A döbrögista horda potentátjai-ha kell-visszanyúlnak az időben! Önnön nagyságukat és csodatételeiket kicsit megszidolozni. Mint az Első Döbrögi Korszak “mutatványai".
Pedig volt itt egy szocializmus is! Amikor azért jobban mentek a dolgok! Igaz nem loptak, nem hencegtek!-CSAK HAGYTÁK ÉLNI A MAGYAR CSALÁDOKAT! (Erre a korszakra még a norvég tankönyvírók is jobban emlékeznek, mint ez a baromarcú Rétvári háromkeresztes.)
Rétvárika! Nem a GDP négy és fél százalékát kell családpolitikára fordítani!
OLYAN CSALÁDPOLITIKÁT-EGYÁLTALÁN: OLYAN POLITIKÁT-KELLETT VOLNA CSINÁLNI, HOGY A MAGYAR CSALÁDOK JÓL ÉREZZÉK MAGUKAT!
Persze ha úgy érti ez a barom, hogy az OECD országok összességénél másfélszer többet lopnak el a NEMMZETTHY MAGYAR CSALÁDOK!-akkor lehet hogy szerénykedik, de legalább igazságközeli dolgot állít!
Komoly problémák előtt állunk, ha a döbrögista horda megint elővette a családbarátságáról szóló kórusművet!
“Megreformáltátok" büdös bitangok ezt az országot! Reformátusok meg hasonszőrű banditahordák fosztogatják! Hírlik, hogy református ELNÖKÖT IS akartok!


https://youtu.be/rxdmt_MFR8Q

A magyar nép is akar valamit! Az lesz pedig a döntő!



http://www.balrad.com/2016/04/09/ebbol-baj-lesz-a-dobrogista-horda-megint-csaladb arat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mráz Ágoston már nem is látszik ki a miniszterelnöki fenékbő
  2016-04-09 15:32:54, szombat
 
  2016.ápr.08.
Írta: nickgrabowszki

Mráz Ágoston már nem is látszik ki a miniszterelnöki fenékből

mraz.jpg

A kormányfőre az átlagválasztó, szerintem nem alaptalanul, a luxust vagy a rongyrázást kifejezetten kerülő politikusként gondol. Márpedig a vagyonosodás vádjával plebejusokat nem lehet sarokba szorítani.

Ezt Mráz Ágoston Sámuel, a "Nézőpont Csoport vezérigazgatója, valamint a Nézőpont Intézet vezető elemzője" bírta mondani a Heti Válaszban Orbán Viktor vagyonosodási ügyei kapcsán.

Mindezt azok után, hogy Orbán nem tudott válaszolni a kérdésekre, hogy

miképpen lakhat egy olyan ingatlanban, amit másvalaki bérel az apjától.
Vagy, ha nem lakik ott, akkor miképpen kerül oda a kutyája?

Ha más nem, ez mindenképpen erősíti azért a gyanút, hogy Mészáros polgármester egyszerű stróman, gazdatiszt, az Orbán-család vagyonkezelője.

Amely Orbán-család puritán életmódjáról meg Ráhel 15 millió forintos tandíja árul el sokat. (Ha már a Cinege utcai villa nem volna elég.) Persze ezt nem az Orbán-család maga, hanem az adófizetők finanszírozták az önkormányzati közvilágítási projekteken keresztül.

Orbán maga amúgy annyira kerüli a rongyrázást, hogy a személyes hobbijára százmilliárdos nagyságrendű közpénzt költött el. Emellett a luxus olyan távol áll tőle, hogy
20 milliárdba fáj a magyaroknak összesen, hogy felköltözhessen a királyi várba, amit már olyan régen szeretne.

És erre Mráz Ágoston azt bírja mondani, hogy plebejusokat vagyonosodás vádjával nem lehet sarokba szorítani.

Plebejusokat tényleg nem. De Gucci-táskásokat, Rolex-órásokat, Burberry-kabátosokat, Ibizára, meg Új-Zélandra járókat, folyton növő lakásokkal, meg eltitkolt haciendákkal rendelkezőket azért már mégiscsak könnyebb,

Mráz vagy nem ezen a világon él, vagy nem olvasott híreket az utóbbi években. Persze az is lehet, hogy már nem lát ki Orbán fenekéből. Akit nevezett már az új De Gaulle-nak is.

Talán őt meg nem életlenül nevezték már
magyar seggnyalás lobogó fáklyájának.

Politikai éleslátása legendás (a Schmitt-ügyben például egész biztosra vette, hogy Schmitt doktor is marad, meg államfő is), kb. mindent, amit mond a legalábbis a reciprokértékén kell kezelni. Ha nem éppen a negatívján.

De mindent, amit mond, alárendel a Fidesz- és Orbán-apológiának. Amit mond, az nem van, hanem azt szeretnék elérni, hogy majd legyen.

Ilyenformán nagyon hasznos mindenkinek, aki szeretné megérteni az orbáni aula működését: a dolgok állása egyszerűen kikalkulálható a mrázológiából.

Például intézete, az Nézőpont legutóbb már nem közölt a teljes népességre vonatkozó adatokat, noha két évvel a választás előtt, a ciklus félidejében a biztos szavazó pártválasztók aránya még csaknem teljesen érdektelen. Ezt valószínűleg Mráz is tudja, de mi mást tudott tenni?

Decemberben 34,
januárban 32,
februárban 31

százalékra mérték a Fideszt. Ha a márciusi mérés további, már statisztikailag is releváns csökkenést mutatott, akkor nem tudtak volna olyan címet adni, hogy

FÉLIDŐBEN IS VÁLTOZATLANUL VEZET A FIDESZ-KDNP.

Azt meg csak nem írhatták le, hogy egyre csökken a Fidesz előnye, vagy hogy a kormánnyal szemben állóké már jelentősen meghaladja a kormánypárti szavazók számát.

Akkor leszünk egyszer bajban, ha Mráz egyszer majd elkezd igazat is mondani. Mondjuk véletlenszerűen. Csak, hogy összezavarja az ellenséget.

Azzal nagyon meglepne mindenkit.

http://egyenlito.blog.hu/2016/04/08/mraz_agoston_mar_nem_is_latszik_ki_a_miniszte relnoki_fenekbol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A cigányok nekimentek az “egykori csóró roma gyereknek
  2016-04-09 15:24:57, szombat
 
 
A cigányok nekimentek az “egykori csóró roma gyereknek"


orban-viktor-tablokepe
http://kormanyvalsag.info/wp-content/uploads/2016/04/orban-viktor-tablokepe.jpg

Zsarnokká vált az egykori csóró roma gyerek: Orbán Viktort nem segítik többé hatalomra a cigányok, mert szerintük szemen köpte saját fajtáját.
Nyílt levél Kedves Roma Testvéreink!
Mi, akik ezt a levelet aláírtuk együtt és külön-külön is kifejezésre juttatjuk, hogy elegünk van a mai magyar kormányból és különösen annak vezetőjéből, Orbán Viktorból.
Kevesen tudják, de 1989-ben, a cigányság akkori vezetői megegyeztek abban, hogy néhány személyt ki kell választani a romák közül azzal a céllal, hogy népünk felemelkedéséért dolgozzon, hiszen a cigányság helyzete, életkörülményei már akkor is rendkívül rosszak voltak.
Köztük a legígéretesebb fiatalember Orbán Viktor volt, akiben az akkori roma vezetők a cigányság felemelkedésének letéteményesét látták. Türelmesek voltunk, 1998-ban, amikor Orbán miniszterelnök lett úgy éreztük, most jött el a mi időnk.
Valóban történt néhány olyan intézkedés, ami reményeinket éltette, de igazi áttörés nem történt, gyermekeink iskoláztatása, családjaink anyagi és egészségügyi helyzete nem igazán javult. Ennek ellenére tovább reménykedtünk és a választásokon szavazatainkkal támogattuk a Fideszt.
Ilyenkor mindig elhúzták a mézesmadzagot előttünk, a fideszes aktivisták néhány ezer forint választási pénzzel ,,motiválták" cigány testvéreinket. 2010-ben újra győzött a Fidesz. Ez megint csak nagyon sok roma szavazatnak is köszönhető, megint volt egy kis ,,hálapénz".
Ami ezután történt azt még a rémálmunkban sem képzeltük volna: Magyarország és azon belül a elsősorban a ,,vidék" olyan mély nyomorba került rövid idő alatt, amire senki sem számított. Mára már általánossá vált a az éhezés, a fagyhalál, a korábban már felszámolt betegségek elterjedése, stb.
Helyzetünk lassan a kilátástalansággal lett azonos, mára már mindenünket elveszítettük, főleg a reményt. Reményünk sincs arra, hogy gyerekeink írástudóvá váljanak, hogy szeretteink egészségben öregedhessenek meg, hogy tisztességes munkához juthassunk.
Ki kell mondanunk: Orbán Viktor, aki ma már nem büszke arra, hogy származása szerint közülünk való, nem csak a cigányságot köpte szemen, hanem több millió nyomorba kényszerített magyar embert is.
Látva azt, hogy ma már kizárólag a saját családjának a gazdagodása érdekli, ki kell mondanunk, hogy nem tekintjük vezetőnknek, elveszítette bizalmunkat és semmilyen módon nem kívánjuk a továbbiakban segíteni a hatalomba maradását.
Reméljük, hogy felhívásunkhoz minden magyarországi roma csatlakozik és 2018-ban a mi segítségünkkel szabadulhat meg az ország a zsarnokká vált egykori csóró roma gyerektől.
Roma Rom Összefogás Egyesület,
Magyarországi Cigány Demokratikus Szervezet,
Békés-megyei Esélyegyenlőségi és Hagyományőrző Egyesület,
Európai Unió Roma Ifjúságáért Egyesület, Nagykanizsa,
Összefogás Magyarországáért Párt / MCF- ÖMP/,
Nádudvari Roma Nemzetiségi Önkormányzat,
Tiszainokai Roma Nemzetiségi Önkormányzat
Recskéi Roma Nemzetiségi Önkormányzat
Egerszalók Roma Nemzetiségi Önkormányzat,
Tarnalelesz Roma Nemzetiségi Önkormányzat ,
Bodony Roma Nemzetiségi Önkormányzat,
Ivád Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Korlát Roma Nemzetiségi Önkormányzat

http://kormanyvalsag.info/az-egykori-csoro-roma-gyereknek/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jobbik: a fideszesek nem mernek nyilatkozni arról, van-e off
  2016-04-09 15:16:13, szombat
 
 

"Jobbik: a fideszesek nem mernek nyilatkozni arról, van-e offshore-cégük"

Ennyire sötéten nem látnám, elképzelhető az is, hogy csak megfeledkeznek az offshore cégeikben lévő milliárdokról. Egy szinttől felfele bocsánatos bűn, úgyszólván erény.
A "nemzeti" lopás - nem lopás, gondolja magában (és próbálja elhitetni) Orbán és bandája... Sajnos azonban a szavazóik ezt el is hiszik...


*******

2016. április 9. 14:44


Jobbik: a fideszesek nem mernek nyilatkozni arról, van-e offshore-cégük


A párt szerint a fideszes képviselők nem merik aláírni azt a dokumentumot, amelyben arról nyilatkoznának, hogy van-e offshore-cégük. Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője szombati sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: hiába ígérte meg Orbán Viktor 2010-ben, hogy lejárt Magyarországon az offshore-lovagok kora, azóta sem változott semmi, a Fidesz-frakció hiteltelen ebben a kérdésben. Ha a Fidesz valóban ki akarja űzni az offshore-lovagokat, akkor segítségképp felhívják a figyelmet néhány vizsgálandó személyre, illetve cégre - mondta az ellenzéki politikus. Hozzátette: többek között az Andy Vajnához köthető Las Vegas Casino Kft. luxemburgi hátterére, a letelepedési kötvényt árusító offshore cégekre, valamint Habony Árpádra gondolnak. (MTI)



Forrás: https://kuruc.info/r/1/157366/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Schmitt Pál szerint nem fair azt feltételezni, hogy Magyaro
  2016-04-09 12:38:41, szombat
 
  Aki ad Plagi bá véleményére az annyit is ér!

"Schmitt Pál szerint nem fair azt feltételezni, hogy Magyarországon szétlopnák az olimpiát"

Nem fair,de igaz!!

Még hogy nem lopnák szét? Még nem is a miénk de már lopják.

*******************

Schmitt Pál szerint nem fair azt feltételezni, hogy Magyarországon szétlopnák az olimpiát

Czinkóczi Sándor
POLITIKA
április 7., csütörtök 22:01


A lemondatott köztársasági elnök, aki most az Olimpiai Védnökök Testületének elnöke, az Egri Ügyeknek adott interjújában az olimpiával kapcsolatban megjegyezte, hogy

nem mondaná, hogy egy ilyen nagy vállalkozás óhatatlanul melegágya lesz a korrupciónak.

Schmitt Pál szerint meg kell nézni, hogyan lesz megszervezve, a szervezőbizottság mennyire lesz átlátható és a közpénzeket átlátható módon költik-e el. Hozzátette, hogy egyből korrupcióra asszociálni az olimpiáról ,,nem fair feltételezés".
Tök mindegy

Az előkészületekről elmondta, hogy a sportlétesítmények 80 százaléka, függetlenül attól, hogy megkapjuk-e az olimpiát vagy nem, már az előtt kész lesz, hogy Budapest megkapná a rendezés jogát. ,,A maradék húsz százalék sportspecifikus: csarnokok, lőtér, lovarda, amelyek még jelen pillanatban nincsenek meg. Ezzel nem lesz baj, sőt nagyra értékelik, hogy a fenntarthatóság szempontjából már meglévő sportlétesítményeket használunk"- jegyezte meg Schmitt.
Érvanyag

Megismételte, hogy nincs szükség olimpiáról szóló népszavazásra, mert szerinte elég az is, hogy a kormány, a parlament és a budapesti közgyűlés támogatja azt. Ugyanakkor hozzátette, hogy ,,az emberek akarata ellen nem lehet tenni". Szerinte ha a budapestiek vagy az országban az emberek nem akarják az olimpiát, akkor korábban is megmondhatták volna.

,,A kocka el van vetve"

- összegezte gondolatait azzal kapcsolatban, hogy az emberek által megválasztott megválasztott tisztségviselők a fővárosban, a MOB-ban, a parlamentben igent mondtak az olimpiára.

Scmitt nem látja értelmét annak, hogy ebben a fázisban támadásoknak tegyék ki az olimpiai eszmét és mozgalmat, ha már ilyen magas szinten támogatják. Mint volt köztársasági elnök egyébként tiszteletben tartja a népszavazás intézményét. Szerinte abban az esetben, ha valaki összegyűjt 200 ezer aláírást, hogy megakadályozza az olimpiát, akkor nekik

,,össze kell fogni az olimpiáért és olyan érvanyaggal állni az emberek elé, hogy ez a népszavazás ne legyen sikeres."

http://444.hu/2016/04/07/schmitt-pal-szerint-nem-fair-azt-feltetelezni-hogy-magya rorszagon-szetlopnak-az-olimpiat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Balaton fejlesztésére szánt uniós forrásokat is felfalja a
  2016-04-09 11:47:18, szombat
 
  A Balaton fejlesztésére szánt uniós forrásokat is felfalja a felcsúti kis gömböc
2016. április 09. 07:17
Hunhír.info

Felháborítónak tartjuk, hogy az elmúlt hónapokban a kormánypárti képviselők által melldöngetve hangoztatott 300 milliárd forintos, Balaton-régió fejlesztésére szánt pályázati forrásból több mint 72 milliárd forint ismét Orbán Viktor barátjának zsebébe robog a dél-balatoni vasútvonal fejlesztése kapcsán.


Ismert, hogy a Szántód-Kőröshegy és Balatonszentgyörgy közötti 52 kilométeres, uniós támogatásból finanszírozott beruházás eredeti költségvetése szerint a vasútfejlesztés uniós programból 53 milliárd, míg hazai forrásból 14,3 milliárd forintba került volna. Ezt egy napokban megjelent kormányhatározattal 72,4 milliárd, illetve 19,4 milliárd forintra emelték csak azért, mert a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó konzorcium ennyit kért a munka elvégzéséért. Ezzel párhuzamosan 9 milliárd forintról 19 milliárd forintra nőtt a Fonyód és Kaposvár közötti vasútvonal felújítására szánt forrás is. Ennek tükrében máris elkelt a 300 milliárd forintos keret egyharmada, és egyetlen tartós munkahelyet sem teremtett a kormány, nem indult el egyetlen turizmusélénkítő beruházás sem.

A Jobbik hosszú évek óta szorgalmazza, hogy legyen végre önálló gazdája a Balatonnak, és a kormány dolgozzon ki egy átfogó fejlesztési stratégiát a régióra. Egy ilyen anyag birtokában ezt a 300 milliárd forintos keretet a Balaton valódi fejlesztésére lehetett volna fordítani, ezzel szemben most csak az ötletelés folyik, és a források barátoknak történő kitalicskázására van kilátás. A Jobbik a jövőben is kiáll a Balaton érdekei mellett, és kormányra kerülve egyrészt a térség valódi fejlesztésére fogja fordítani az ország rendelkezésére álló forrásokat, másrészt el fogja számoltatni a korrupciógyanús közpénzfelhasználásokat.

Kepli Lajos országgyűlési képviselő, a Jobbik Balaton-munkacsoport vezetője

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=93000
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2016.03 2016. április 2016.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 339 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 411
  • e Hét: 3513
  • e Hónap: 14624
  • e Év: 168120
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.