Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Kettecskén :-)
  2016-05-12 22:44:42, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szépek, kedvesek  
8 fajta gomba és a jótékony hatásuk
  2016-05-12 22:36:42, csütörtök
 
  Manapság egy kis adag gombáért is sok pénzt adnak ki az emberek, mert nem csak az egészségre van jó hatással, de ugyanakkor nagyon finom is.
A gomba aminosavakat, vitaminokat, ásványi anyagokat, proteineket, antibiotikumokat és antioxidánsokat tartalmaz.

A gomba egészségre gyakorolt jótékony hatásai :

1. Égeti a koleszterint:
Mivel a gomba tele van proteinnel, rostokkal és enzimekkel, valamint alacsony a szénhidráttartalma, és nem található benne koleszterin és zsír, hatékonyan égeti a koleszterint emésztéskor.

2. Meggátolja a mell- és prosztatarák kialakulását:
A béta-glükánok és a konjugált lenolajsav rák kialakulását gátló tulajdonságainak köszönhetően a gomba megakadályozza a mell- és prosztatarák kialakulását. A lenolajsav elnyomja az ösztrogént a menopauza után lévő nőknél, így megakadályozza a mellrák kialakulását, míg a béta-glükánok meggátolják a prosztatarák kialakulását. Ezenkívül a szelén is segít a rákos sejtek tevékenységének elfojtásában.

3. Kiváló a cukorbetegek számára:
Mint már fentebb említettük, a gomba nem tartalmaz zsírt, kevés szénhidrát található benne, viszont magas a protein, enzim, vitamin, ásványi anyag és rosttartalma, ezért ideális a cukorbetegek számára. A természetes enzimek segítik a cukor és a keményítő lebontását, valamint serkentik az endokrin mirigyek működését. Ezenkívül a gombában lévő természetes antibiotikumok távol tartják a cukorbetegektől a könnyen elkapható fertőzéseket.

4. Immunrendszer:
Az A-, B-, C- vitamin kombinációja hozzájárul az immunrendszer megfelelő felépítéséhez. A bennük lévő erős antibiotikumok felveszik a harcot a fertőzésekkel szemben, az antioxidáns ergotionin pedig védelmet nyújt a szabadgyökökkel szemben.

5. Fogyás:
Mindenki tudja, hogy a zsír és a koleszterin csökkentéséhez extra zsírt kell elégetnie a szervezetnek, ami ideálisan a proteineket emészti meg a szervezetben. Diétázás alatt mindig ajánlott sok proteint, kevés szénhidrátot és semmiféle zsírt fogyasztani, így az egyik legjobb választás a gomba.

6. D-vitamin:
A gomba az egyetlen olyan nem állati eredetű élelmiszer, amely D-vitamint tartalmaz. Ezenkívül található még benne kalcium, vas, kálium, réz és szelén.

Többféle különböző gombafajta létezik, körülbelül 14.000 fajta szerte a világon. Mindegyik gombafajtának megvan a saját jótékony, pozitív hatása.

1. Csiperke gomba:
A két spórás csiperke és a Portobello a csiperkék közé tartoznak, amely az egyik leggyakoribb ehető gombafajta. Ebben a gombafajtában speciális szénhidrátok találhatóak, amelyek segítik a vércukorszint egyensúlyban tartását. Ezek a gombák segítik a fogyást és felveszik a harcot a prosztatarákkal.

2. Siitake gomba:
A Siitake gombák igazán finom ízűek és egészen húsosak. Lentinant tartalmaznak, amely egy természetes tumor ellenes vegyület, ezért hatékonyan felveszi a harcot a rákkal. Ez a gombafajta nagy mennyiségben tartalmaz D-vitamint is, amellyel jól kezelhetőek a különböző fertőzések.

3. Pecsétviaszgomba:
Ez a nagy, fehér és barna színű, fán növő gombafaj, amely rákölő, antioxidáns, antibakteriális, vírusellenes és gombaölő tulajdonságokkal rendelkezik. Csökkenti a koleszterinszintet és a magas vérnyomást.

4. Maitake gomba:
Ez a fajta segít megtalálni az abnormális sejteket és elpusztítja őket. Elnyomja az ösztrogént, így megakadályozhatja a mellrák kialakulását.

5. Laskagomba:
Ez a gombaféle nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat, amelyek felveszik a harcot a HIV-vel.

6. Rókagomba:
Ez a gombafajta C- és D-vitamint, valamint káliumot tartalmaz, illetve antimikrobiális, gombaölő és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik.

7. Porcini (vargánya):
Ez a gombafajta ergoszterolt tartalmaz, amely megtámadja az olyan káros sejteket, amelyek elindultak a rosszindulatú elfajulás útján. A gombafajta ezen kívül gyulladásgátló tulajdonságokkal is rendelkezik.

8. Shimeji gomba:
A Shimeji egy olyan japán gombafajta, melynek törzse vékony, a kalapja pedig kicsi. Mivel béta-glükánt tartalmaz, elpusztítja a rákos sejteket. Ezenkívül jó hatással van a cukorbetegségre, asztmára és a különböző allergiákra, mivel erősíti az immunrendszert, így meggátolja ezek kialakulását.

Figyelem:
- Számtalan gombafajta található és vehető, de csak néhány fajta ehető ezek közül. A nem ehető gombák mérgezőek. Soha ne szedjen gombát az erdőben, főleg ne fogyassza el, ha nincs megfelelő képesítése abban, hogy megkülönböztesse az ehető és nem ehető gombákat. Ha mégis szedne, a biztonság érdekében vizsgáltassa meg a gombát egy szakértővel.
- Ha a gomba elszíneződött vagy más színű a természetes színéhez képest, ne fogyassza el a gombát.
A méreg típusától és az elfogyasztott méreg mennyiségétől függően a gomba különböző tüneteket idézhet elő: hányinger, hányás, őrület vagy görcsök, legrosszabb esetben pedig halálhoz is vezethet.
- Ha a fentebb említett tünetek bármelyikét tapasztalja a gomba elfogyasztása után, azonnal forduljon orvoshoz.
Gombát csak biztos szakértőtől vásároljon, vagy pedig megbízható helyről. Mindig bizonyosodjon róla, hogy az elfogyasztani kívánt gomba be lett vizsgálva, és nem mérgező.
Forrás:dr tihanyi Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Maitake gyógygomba
  2016-05-12 22:30:47, csütörtök
 
 


A maitake gyógygomba az egyik leghatékonyabb gyógygombának számít az alternatív medicinában.

A maitake egy földszínű, nagyméretű, elsősorban tölgyfák törzsén élő, Japán észak-keleti részén és Észak-Amerikában őshonos gombafajta. Japán és Kína leggyakrabban fogyasztott gombafajtája, gyógyhatása miatt Kínában évszázadok óta gyógyszerként is alkalmazzák.

Maitake gyógygomba egészségügyi hatásai:


Rákellenes
Korábbi kutatások bizonyítják, hogy a maitake gomba MD-frakciója képes megelőzni a rákos daganatok kialakulását. A gomba a sejtaktivitást is fokozza, így elősegíti az interleukin nevű immunsejt termelését, amely nem csak a rák megelőzésében segít, hanem a kemoterápiás kezelés hatásait is javíthatja.

Immunrendszer erősítő
A maitake béta-glükánt (poliszacharid rostokat) tartalmaz, amely stimulálja a szervezet neutrofil, T-limfocita, és fehérvérsejt termelését. Ezek a sejtek segítenek a szervezet betegségek elleni védekezésében és annak leküzdésében a károsodott szövetek eltávolításával.

Vércukorszint csökkentő
A japán Kobe Gyógyszerészeti Egyetem 1996-os kutatása alapján egy évig rendszeresen maitake gombát fogyasztó laboratóriumi egerek vércukorszintje jobban csökkent, mint a gombát nem fogyasztó társaiké. A kutatók arra jutottak, hogy az X-frakció névre hallgató poliszacharid csökkenti a szervezet inzulin rezisztenciáját, így növekszik az inzulinérzékenység. Ez a tény, a maitake alacsony glikémiás indexével együtt cukorbetegeknek és diétát folytatóknak ajánlottá teszik fogyasztását.

Vérnyomás csökkentő
A washingtoni Georgetown Orvostudományi Egyetem 2002-es kutatása bemutatta, hogy extrém magas vérnyomással küzdő laboratóriumi patkányok maitake gomba port fogyasztva nagymértékű vérnyomás csökkenést mutattak gombát nem fogyasztó társaikhoz viszonyítva. Hasonló eredményt mutatott egy másik tanulmány, amelyben a maitake gomba patkányok vérnyomását 200 higanymilliméterről 115 higanymilliméterre csökkentette csupán 4 óra alatt.

Testsúly csökkentő
100 gramm maitake csupán 37 kalóriát tartalmaz és egyáltalán nincs benne zsír, viszont 2.7 gramm rostot tartalmaz, amely egy átlagos felnőtt ajánlott napi adagjának 11 százaléka. A rostok olyan növényi származékok, amelyek térfogata vízzel érintkezve megnő, így megakadályozzák a túlevést. Épp ezért ha fogyni szeretne, mindenképp fogyasszon rostban gazdag ételeket, mint például a maitake gomba.

Koleszterinszint csökkentő
A japán Obihiro Mezőgazdasági és Állatorvosi Egyetem 2001-es kutatása alapján laboratóriumi patkányok koleszterinszintje maitake és shiitake gomba fogyasztásával jelentősen csökkent. Ez a gomba koleszterin kiválasztó tulajdonságának köszönhető.

Tápanyagokban gazdag
100 gramm nyers maitake 1.9 gramm proteint, a napi ajánlott fogyasztás 4 százalékát, és többféle B-vitamint tartalmaz, amelyek a sejt anyagcseréhez szükségesek. Ezen felül a napi ajánlott magnézium és vas 2%-át, mangán és szelén 3%-át, cink, kálium és foszfor 5-7%-át tartalmazza. Ugyanekkora adag tartalmaz még 0.3 milligramm rezet (az ajánlott fogyasztási mennyiség 13%-a), és az agyi működéshez szükséges omega-6 zsírsavak is találhatóak benne.
Forrás: drtihanyi Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Cékla és a vérszegénység
  2016-05-12 22:18:37, csütörtök
 
 



Fáradtnak és gyengének érzi magát? A tünetei mögött a vashiány bújik meg? Válassza a természetes megoldást a vérszegénység legyőzésére!

A vashiányos anémia, vagyis vérszegénység gyakori probléma manapság. Ha Önt nem régiben ezzel a betegséggel diagnosztizálták és természetes gyógymódot keres, akkor a jó minőségű és természetes alapanyagú étrend-kiegészítők mellett kiváló választás lehet a cékla.

A cékla ugyanis gazdag természetes vasforrás. Egy csésze szeletelt cékla 1,1 mg vasat tartalmaz, ami az ajánlott napi vasbevitel 6%-a. Ebből persze világosan látszik, hogy magát a problémát csupán cékla fogyasztással rendkívül nehéz lenne megoldani, de mindenképpen ajánlott a mindennapos cékla fogyasztás. Ráadásul amellett, hogy a cékla nagyon egészséges, rendkívül finom is, kiválóan fogyasztható savanyúságként, önmagában vagy ivólé formájában.

Nem véletlen az sem, hogy a jó minőségű, természetes alapanyagú vaskészítmények mind tartalmaznak cékla kivonatot.

Az IOSR Journal of Nursing szaklapban megjelent tanulmány szerint azoknál a vashiányos vérszegénységben szenvedő alanyoknál, akik 20 napon keresztül fogyasztottak céklalevet, emelkedés volt megfigyelhető a vér hemoglobin szintjében.
Forrás : drtihanyi Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
A legjobb fogyasztó ital
  2016-05-12 22:08:53, csütörtök
 
  A teaivás kiegészítheti az étrendet és hozzájárul az egészséghez.

Holland kutatók számos tanulmányt és statisztikát néztek át a zöld-, fehér- és oloong tea jótékony fogyasztó hatásairól és azt találták, hogy a teák természetes összetevői - a katekin és a koffein segítik növelni az energia leadást vagy mondhatjuk úgy is, hogy kalóriát égetnek, ezen kívül növelik a zsíroxidációt, vagyis a zsírlebontást.
Nem is beszélve arról, hogy a tea igazán jó a bélrendszernek Jeffrey Blumberg, PhD szerint, a Friedman Táplálkozástudományi Intézet Emberi Táplálkozáskutató Központjának igazgatója szerint.

A tudomány folyamatosan bizonyítja be, hogy bizonyos ételek jobban, míg mások rosszabbul befolyásolják a bélflórát: a tea fogyasztása az előző kategóriába esik.
Ha 1-2 csésze teát iszunk naponta, akkor már kimutatható a hangulat és a figyelem pozitív változása, különböző betegségek kockázatának csökkenése, mint a rák, a csontritkulás vagy a magas vérnyomás és a cukorbetegség. És nem, nem mindegy, hogy milyen teát iszunk.

Dr. Blumberg szerint egy kis kihívás megtalálni a számunkra megfelelő fajtát. Fontos azt is megjegyezni, hogy ezek az eredmények igen szerények és nem kombinálják az egészséges étrendet a mozgással, különösen nem a fogyás érdekében.
Forrás:drtihanyi
 
 
0 komment , kategória:  Diéták és fogyókúrák  
A pajzsmirigy túlműködés különös jelei és tünetei
  2016-05-12 21:22:17, csütörtök
 
  A pajzsmirigy túlműködés, okozza akár Graves betegség vagy más egészségügyi állapot, folyamatos jeleket és tüneteket produkál, amik testünk szinte bármely részét érinthetik.

A pajzsmirigy túlműködés a test hőmérsékletének folyamatos emelkedettségét okozhatja. Előfordulhat testsúly csökkenés megnövekedett étvágy mellett. A testsúly csökkenés azonban nem a zsírszövet, hanem az izomszövet veszteség eredménye. Ritkább esetben a túlzott mennyiségű kalóriabevitel hatására súlynövekedés következik be.

A pajzsmirigy túlműködés egyik jellemző tünete a gyengeségérzés. A beteg olykor nyirokcsomókat tapint teste különböző részein, aminek az oka az, hogy a Graves betegség egy autoimmun betegség. Gyakori pl. a mandulák duzzanata.

A nyirokcsomók megnagyobbodásának a Graves betegségen kívül még számos oka lehet, úgyhogy ha ezt a tünetet tapasztalja saját magán, keressen fel minél előbb egy szakembert.

A pajzsmirigy elváltozása:
- Amikor a pajzsmirigy túlműködés oka a Graves betegség, akkor a pajzsmirigy mindkét oldalon, szimmetrikusan megduzzad és keménnyé válik a tapintása.
- Ha a túlműködés oka egy hiperaktív góc, akkor a góc maga megnagyobbodik, ami a pajzsmirigy többi részét összenyomja.
- Ha a túlműködést több góc okozza, akkor több csomó és dudor tapintható a mirigyen.
- Ha egy megduzzadt pajzsmirigyhez tesszük a kezünket, úgy érezhetjük, mintha zizegne, ami a megnövekedett véráramlás oka a túlműködő pajzsmirigyben. Sztetoszkóp segítségével a zúgás hallható is.

Bőr és haj
Pajzsmirigy túlműködés során a kezek meleggé és nyirkossá válhatnak, és gyakran kivörösödnek. Néhol csökken a bőr pigmentációja, ami az autoimmun betegség másik jele. A bőrfelület más részei pedig sötétebbé válhatnak. A hajszálak elvékonyodnak, kiegyenesednek és nem képesek megtartani göndör állapotukat.

Szív
A pajzsmirigy túlműködés gyors pulzust és szívdobogás érzést okoz. A Graves betegség első jele gyakran a pitvarfibrilláció, ami a pitvarok szabálytalan működése. Idősebb szívbetegeknél a pajzsmirigy túlműködés anginát, szívelégtelenséget is okozhat. Ezzel párhuzamosan légzési nehézséget is tapasztalhat.

Idegrendszer és izmok
Pajzsmirigy túlműködés során az ujjakban gyenge remegés jelentkezhet. Az izomveszteség pedig gyengeséghez vezethet. Gyakori az idegesség és a kialvatlanság, ami változó érzelmeket válthat ki a vidámságtól a depresszióig.

Gyomor és bélrendszer
Pajzsmirigy túlműködés során az étel gyorsabban megy keresztül a bélrendszeren, mint normális esetben, ezért gyakran előfordul hasmenés, de nem kizárt a hányinger és hányás sem.

Húgyúti rendszer
A felgyorsult véráramlás hatására a vesék is gyorsabban működnek, több vizelet termelődik és gyakrabban kell kijárni a mosdóba. A megnövekedett folyadékvesztés hatására pedig a betegek állandó szomjúságot éreznek.

Szemek
A pajzsmirigy túlműködés általában visszafordítható károsodásokat okoz a látásban. A felső szemhéjak jobban felhúzódnak, ezáltal a szem dülledté válik és a fehér részek jobban kilátszódnak.

A Graves betegség azonban súlyosabb szemproblémákat is okozhat.
Forrás: drtihanyi Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Angyalfelhő Florida felett
  2016-05-12 19:23:34, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyalok   
Felhőangyal Somersetben
  2016-05-12 19:22:31, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyalok   
Diana hercegnő
  2016-05-12 12:31:22, csütörtök
 
 




 
 
0 komment , kategória:  Diana Hercegnő  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2016.04 2016. Május 2016.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 381 db bejegyzés
e év: 4199 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7507
  • e Hét: 16289
  • e Hónap: 47775
  • e Év: 252476
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.