Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Áder János, hát itt a vége
  2016-05-18 21:04:49, szerda
 
  2016.05.18. 08:50

Áder János, hát itt a vége

Rubovszky Gyugyót nem az eszéért tartották a kormányoldalon eddig sem. De ez a kósalajosodás amit leművelt a HÍR TV kamerái előtt valami olyasmi, amire azért nem számítottak még tőle sem. Emberünknek tényleg ennyi esze van, figyelmeztetés után, forgó kamera előtt előadja: Azt hallotta, Sajókám, hogy a Káder János megy a levesbe, mert aszonta a Viktor?

ader-janos.jpg

Hiába no, a jólértesültség látszatát kelteni havertársunk előtt előbbre való, mint félműveltnek lenni a kamerák hangrögzítési képességéről és a sajtó működéséről. Ki ér rá erre, mikor annyi a dolog? Ki kell módolni például, hogy tegyen keresztbe ellenzéki javaslatnak akár házszabály szegő módon. Mert neki ezt lehet, nyilván, amíg molinón nem lengeti addig Dagilaci Házmeter úr felől semmi bántódása nem eshet.

Nem mintha meglepetés lenne Orbán kézi vezérlése, de azért ez így kimondva azért új.

Bár szemmel láthatóan a kormányoldalon ez természetes, Vas képviselőn sem látszik a nagy hír bejelentése és a levezénylés módja fölötti elképedés. Amit - akit - Viktor nem akar, az nincs és kész. Most meg Káder Jánost nem akarja tovább, hiába volt annyira ügyes, hogy "egyetlen egy lényeges kérdést nem adott vissza úgy, hogy megakadályozta volna", úgy látszik az a kicsi amit tett is megülte Orbán gyomrát. Mert ott van például a jegybank alapítványainak közpénzjelleg mentesítési ügye, az MNB törvény vétója, aminek köszönhetően kiderült, a Matolcsy - Szemerey klán vitt mindent, ami mozdítható volt. Kusza Szem nem létező renoméja tovább zsugorodott, mint gyapjútakaró a főzőmosásban, Kovács Zoltánról azóta mintázzák a cinikusparaszt szobrát, Viktorék meg puszta kézzel tépnének új segget mindenkire, akinek az eltitkolás meggátolásához köze van.

Ezek szerint Káderre is.

Janó az elmúlt években megkapta az obsitot ami egy alapító atyának kijárt. Távozása után nem kell piaci alapú munkán törnie a fejét, se a nyugdíjgarasokat számolászni hó végén. Élete végéig neki is jár a köztársasági elnöki illetmény, a köztisztviselői illetményalap harminckilencszerese havonta. Mehet horgászni amennyit csak akar, a lényeg, hogy egy ember se maradjon tisztségben, akiben morális gátlás nyomokban még fölfedezhető.


http://varanus.blog.hu/2016/05/18/ader_janos_hat_itt_a_vege
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így osztották ki Magyarországnak a méretes fekete pontot
  2016-05-18 21:00:17, szerda
 
  Így osztották ki Magyarországnak a méretes fekete pontot


2016. május 18. 16:05



A magyar statisztikai hatóságok szerint az Eximbank független, piaci szolgáltatást nyújtó pénzügyi vállalkozás, ezért nem szükséges az államháztartási körön belülre elszámolni. Ezt az érvelést azonban az Eurostat szakemberei pontról pontra szétszedték válaszukban, ezért történhetett meg az a példátlan eset Magyarországgal, hogy korlátozó záradékot kapott a költségvetési adatai mellé. Most a színfalak mögé láthatunk.


Közzétették azt a levélváltást az Eurostat oldalán, amelyet az EU statisztikai hivatala és a magyar Központi Statisztikai Hivatal folytatott le március és április folyamán az Eximbank besorolásának ügyében (az ilyen "aktákat" egyébként az EU szerve mindig nyilvánosságra hozza).

A magyar szakértők azzal érveltek levelükben, hogy az Eximbank

független intézmény, kielégíti az ezzel kapcsolatos összes feltételt;
pénzügyi vállalkozás, melynek elsősleges feladata pénzügyi szolgáltatások nyújtása;
pénzügyi közvetítő, amely piaci szolgáltatásokat kínál; és végül
nem foglyul ejtett pénzügyi vállalkozás, mivel a fentiek miatt önálló pénzügyi intézmény.


Ezek fényében a KSH azt kérte, hogy folytatódjanak az egyeztetések arról, hogy az Eximbankot az államháztartáson belülre vagy kívülre kell-e elszámolni.

Az Eurostat április elején kelt válaszlevelében viszont ezekre a felvetésekre úgy fogalmaz, hogy mivel az Eximbank 100%-ban az állam irányítása alatt áll, ezért rá is vonatkoznak az uniós ESA-szabályok, így a foglyul ejtett pénzügyi vállalkozás kategória is érvényes lehet ebben az esetben.

Hangsúlyozzák: ugyanilyen eljárást alkalmaztak más tagállamok hasonló ügyei során is.


Magyarázatuk szerint az Eximbank nem gyűjt betétet, ezért nem is lehet a pénzügyi szektorba sorolni a vállalatot. Azt is kifejti az Eurostat, hogy a pénzügyi szolgáltatást nyújtó intézmények nem feltétlenül tekinthetők piaci szolgáltatást nyújtó vállalkozásnak. Egyúttal kétségbe vonják a KSH azon érvelését, mely szerint a kormány által az exportáló cégeknek juttatott kamattámogatás az Eximbank bevétele lenne. Közben a kormány teljes felügyeletet gyakorol az Eximbank eszközei felett és meghatározza az általános üzletpolitikáját is.

Arra a következtetésre jutnak az uniós szakértők, hogy az Eximbank a kormány egy olyan eszköze, amelyet az exportőrök támogatására talált ki, és mint ilyen nem végez valódi piaci tevékenységet.

Az Eurostat azzal zárta levelét, hogy megítélésük szerint az Eximbank egy foglyul ejtett pénzügyi vállalkozás, ezért az államháztartási körön belül kell elszámolni.


Ezért történhetett az, hogy az EU statisztikai hivatala korlátozó záradékot helyezett el az áprilisban nyilvánosságra hozott jelentésében a magyar fiskális adatok mellé. Erre korábban Magyarország esetében soha sem volt példa.


http://www.portfolio.hu/gazdasag/igy_osztottak_ki_magyarorszagnak_a_meretes_feket e_pontot.232000.html?utm_source=portfolio&utm_medium=mail&utm_campaign=hi rlevel_hirfutar
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jobban utálják a magyarok az uniót, mint válság előtt
  2016-05-18 20:47:43, szerda
 
  Jobban utálják a magyarok az uniót, mint válság előtt

2016. május 18. 13:50 - Napi Csárt

Hazánk a legtöbb országnál jóval jelentősebb gazdasági haszonhoz jutott az EU-tagságnak köszönhetően, ezt viszont egyáltalán nem tükrözi az emberek unióról alkotott véleménye. Itthon a legnagyobb a szakadék aközött, hogy mennyit profitált a tagságból, és hogy ítélik meg az emberek az EU-t - derül ki a Külkapcsolatok Európai Tanácsának (ECFR) kutatásából. A csatlakozás óta Magyarország 25,4 milliárd euró uniós támogatást kapott.

grafikon_ecfr_kutatashoz.jpg

A grafikon függőleges egyenese az unióról alkotott véleményt mutatja, a vízszintes egyenes pedig a tagsággal járó gazdasági hasznot.

A válság előtti utolsó évben, 2007-ben a magyarok véleménye valamivel jobb volt az unióról, mint 2014-ben. A többi kelet-közép-európai országokban jóval kedvezőbb lett az EU megítélése a gazdasági előnyök hatására.

http://napicsart.blog.hu/2016/05/18/jobban_utaljak_a_magyarok_az_uniot_mint_valsa g_elott
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem vásárolhatsz klímát igazolás nélkül, de szerelő sincs, a
  2016-05-18 20:41:06, szerda
 
  ORBANISZTÁN

****************************

Nem vásárolhatsz klímát igazolás nélkül, de szerelő sincs, aki papírt adhat

Népszabadság
2016. május 18. szerda 09:00


Ha légkondit szeretnél vásárolni, a boltban be kell mutatni egy igazolást, amelyet regisztrált szerelő állított ki arról, hogy ő fogja üzembe helyezni a berendezést. Enélkül a boltban nem adhatják oda a klímát. Ami a még nagyobb probléma, hogy Magyarországon nincs a szerelők regisztrációjához szükséges tanfolyam - írja a Népszabadság.

Ez az új szabályozás a piac átláthatósága és a környezetvédelem szempontából megfelelőnek látszik. A klímaszerelőkre viszont rengeteg előírás vonatkozik, ami amellett, hogy sok papírmunkát és időt emészt fel, nincs a regisztrációjukhoz szükséges tanfolyam az országban.

A Nemzeti Klímavédelmi Hatóságot többek között azért hozták létre, hogy megszervezze a minősített szereléshez szükséges tanfolyamokat. A klímások szerint viszont amellett, hogy nem szerveznek tanfolyamot, nem is érhető el a testület.
Így most az összes szerelő, aki minősíttetni szeretné magát, Szlovákiába, Párkányba megy,

és ott végzi el a szükséges európai uniós oktatást, majd hazajön, és a vizsgával a zsebében regisztrál a hatóság internetes oldalán.

http://www.penzcentrum.hu/vasarlas/nem_vasarolhatsz_klimat_igazolas_nelkul_de_sze relo_sincs_aki_papirt_adhat.1049644.html?utm_source=penzcentrum&utm_medium=ma il&utm_campaign=hirlevel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pocsékul teljesít a magyar gazdaság, recesszió jön
  2016-05-18 20:35:50, szerda
 
  Sikert sikerre halmozunk...oszt jó napot.
Az még nagyobb baj, hogy a további negyedévekben még nagyobbat kell hazudozni, mivel ha nem így lesz a tartós recesszió árt a szavazóbázisnak.
Vérrel és verítékkel, a megtakarításaink (MANYUP) elvesztésével, a szociális ellátások leépítésével, a szolgálati nyugdíjak megszüntetésével, az alaklmazotti kedvezmények eltörlésével stb. stb. elértük.
Köszönjük neked Szeretett Vezetőnk és köszönjük neked kuszaszem varázsló, hogy elkúrtátok. Nem kicsit.

http://kepkezelo.com/images/b6gw711vfj5rwnr03ui5.jpg


*******************************

Pocsékul teljesít a magyar gazdaság, recesszió jön


ma, 15:32

A második negyedév is pocsékul sikerülhet a magyar gazdaság számra, sőt, igazából az egész év kilátásai gyászosak - ez derül ki a legjobb magyar előrejelző modell által "kiköpött" számokból - számol be a Portfolio.hu gazdasági portál.

A havi változást mutató Leading Hube (főleg az építőipari új rendelések emelkedése miatt) májusban folytatta emelkedését, ám továbbra is a negatív tartományban maradt - derül ki a konjunktúra indikátort készítő ING Bank szakértőinek jelentéséből.

Ha ezt a mutatót GDP-növekedési előrejelzésként fogjuk fel, akkor azt mondhatjuk, hogy a magyar gazdaság az első negyedéves -0,8%-os "bővülése" után a következő negyedévekben is zsugorodhat. Márpedig ha két egymást követő negyedévben visszaesés következik be, akkor azt a közgazdászok technikai recessziónak hívják.

Nem csak a 10 hónapos előrejelző erővel bíró Hube, hanem a három hónapra előremutató Leading Robust index is gyenge konjunktúrát jelez, utóbbi szerint hasonló mértékű visszaesésre számíthatunk a második negyedévben, mint az elsőben.

További részletek itt.

http://propeller.hu/itthon/3218129-pocsekul-teljesit-magyar-gazdasag-recesszio-jo n
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha a Viktornak székrekedése van
  2016-05-18 20:19:50, szerda
 
 
Ha a Viktornak székrekedése van


MTI Fotó/Kovács Tamás

Nem kellene ezen igazán csodálkozni, hiszen semmi újdonság nincs abban, hogy Orbán Viktor akaratától és lelki sérüléseitől függ az egész ország, benne minden ember jelene és jövője. Nem kellene ezen csodálkozni, de felháborodni, felhördülni, kikérni magunknak és véget vetni ennek, bizony kellene.

Nem, egyáltalán nem normális, nem természetes dolog ez. Ahogyan az sem, hogy a igazságügyi bizottság kereszténydemokrata elnöke, bizonyos Rubovszky György nevű öregember (az öreg jelző az én szóhasználatomban soha nem az életkort jelöli, hanem a gondolkodást) vidáman csacsogott a bekapcsolt kamerák előtt és gátlástalanul jelentette ki, hogy ő akár házszabálysértés árán is meg fogja akadályozni egy jobbikos javaslat napirendre vételét. Ez önmagában is elég ok lenne a lemondásra. Nem nálunk persze, hanem kultúrországokban. De amit utána mondott, az letaglózóan gyalázatos látlelete nem csupán a parlamenti képviselők eltorzult gondolkodásának, hanem az egész rendszer szánalmas, ugyanakkor bicskanyitogatóan pofátlan működésének is.

Rubovszky szerint jövő májusban nem választják újra Áder Jánost. ,,Közölték, hogy nem létezik, hogy újraválasszák, a Viktor nem engedi meg" - mondta a honatya. Közben a szeme sem rebbent, nem pirult el, nem remegett a keze. Csak így. A Viktor nem engedi meg. Mintha azt mondta volna: ez Isten akarata.

Igen, itt tartunk, drága feleim. Ha a Viktornak szar napja van, akkor lapítunk. Mert például egy mozdulattal a felére csökkentheti az oktatásra szánt pénzt. Ha a Viktornak fáj a foga és ettől dühös, akkor a rákbetegek nem kapják meg a modern gyógyszereket és az esélyt a túlélésre. Ha a Viktornak székrekedése van, akkor úgy dönthet, hogy egész megyéktől veszi el például az egészségügyi szakápoló képzést, vagy bármit, ami eszébe jut.

Egyetlen ember szellemi képességei, akarata, mentális állapota, hangulata mozgat egy egész országot. Ha a Viktor úgy akarja, Áder lesz megint a köztársasági elnök. Az az Áder, aki remekül szolgálta a Fidesz érdekeit. Ez igaz is. Ahogy az is igaz, hogy Rubovszky és az egész KDNP a Fidesz érdekeit szolgálja. A Fidesz is a Fidesz érdekeit szolgálja. A Fidesz pedig lényegében nem más, mint Orbán Viktor. Aki vagy beveszi a gyógyszerét rendesen, vagy nem.

Aki eldönti, hogy márpedig a szülőfaluja világváros lesz. Porfészekből metropolisz. Most Felcsút egy olyan porfészek, ahol a miniszterelnök kertjének végében akkora stadion van, amibe az egész falu beköltözhetne. Semmi másért, csak azért, mert a Viktor ifjúkorában focista akart lenne, de nem volt elég tehetséges. A porfészekben rengeteg pénzből épült egy kisvasút, ami üresen pöfög át a kertek alatt. Semmi másért, csak mert a Viktor nem kapott játékvonatot karácsonyra, pedig mennyire vágyott rá.

Valójában már jó ideje semmi másról nem szól ez a szarrá alázott ország, mint a Viktor akaratáról. Itt a Viktor kegyelméből lehet valamire jutni és a Viktor bosszújától lehet elvérezni.

Ahhoz, hogy ez így lehessen, még a hívő szektások sem elegendőek. Ahhoz kell az is, hogy a nemtörődömség, lustaság, ostobaság, gyávaság és a jószándékból véghezvitt rombolás ilyen Rubovszkykat bugyogjon fel magából. A 72 éves vénembert, aki ott van és tartja a Viktort, támasztja, a nyálával a trónhoz tapasztja. Nem önzetlenül teszi, hiszen a másik lehetősége a nyugdíjas lét. A névtelenség, az előjogok nélküli gyuribácsiság.

Ezek a szánalmas figurák azok, akik a szégyen morzsája nélkül szolgálják a Viktort. Az Ország Házában, ahol nekik nem ez lenne a dolguk. Akkor tehetnék azt, amit tesznek, ha az Orbán-klán szakácsai, szobalányai, kertészei és egyéb cselédei lennének. Ha a Viktor osztaná ki a fizetésüket a saját kezével, a saját zsebéből.

Igaz, most is a Viktor osztja, de a mi pénzünkből.

A végén - csak, hogy véletlenül se maradjon magára ez a nyomorult kis eset - Rubovszky György a sértett kisember és az önmagától könnyekig meghatódott vénember egyfajta sajátos keverékével makogja a mikrofonba: a tévé az aljas, mert kihallgatott egy magánbeszélgetést és felvette azt. A parlamenti ülésteremben, egy sajtónyilvános eseményen a működő kamera előtt magánbeszélgetett az igazságügyi bizottság kereszténydemokrata elnöke.

A másik vénember, Harrach Péter KDNP-s frakcióvezető pedig - szintén szokásosan sértett hangon - kiáll az ő kollégája és annak magánbeszélgetése mellett.

Egy dologról nem esik szó ebben az egész szánalmas, beteges vásári színjátékban. Áder Jánosról. Mintha nem is lenne. Igaz, ez nem újdonság, kinevezése óta így van ez.

A Viktor akarta, most meg a Viktor nem akarja. Ennyi.


http://kolozsvaros.com/2016/05/18/ha-a-viktornak-szekrekedese-van/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kormányszóvivő szerint nagyon sok ember titokban csodálj
  2016-05-18 20:00:02, szerda
 
  Talán azt csodálják,hogy ezt tűrjük...... .....


***


A kormányszóvivő szerint nagyon sok ember titokban csodálja a magyarokat és kormányukat
2016. május 18. - 10:19


Olvasói levélben válaszolt Kovács Zoltán a Politico című brüsszeli napilapnak - írja az Origo.

Forrás: 24.hu

Nagy port kavart múlt hét csütörtökön a Politico című napilap cikke, amelyben azt állították: a magyarok Brüsszel páriái. A címlapján hozott cikkben a lap azt állította: Orbán Viktor kormányfőnek annyira rossz a megítélése az Európai Unióban, hogy az EU-ban dolgozó magyarok közül sokan másodosztályúnak érzik magukat.

,,Az egyetlen módja a túlélésnek az Európai Bizottságban, ha letagadod, hogy magyar vagy" - nyilatkozta egy meg nem nevezett magyar forrás.
Kovács nem ért egyet

A Politico online kiadásában szerdán reggel a kormányszóvivő válaszolt a vádakra. Olvasói levelében Kovács Zoltán azt írta: ritka öröm a magyar zászló látványa a Politico címlapján, de a cikk tartalmával egyáltalán nem értett egyet.

Miután felidézte a leírtakat, Kovács Zoltán vitathatatlan fecsegésnek nevezte az állításokat, amelyek szerinte anekdotákon és pletykákon alapulnak. A kormányszóvivő az Eurológus blog újságíróját is idézte, akinek egy brüsszeli kollégája a cikk megjelenése után azt üzente: ,,nem is tudtam, remélem jól vagy".

Kovács szerint Brüsszelben sok magyar tisztségviselő arról számol be, hogy kollégáik zárt ajtók mögött folyamatosan dicsérik Magyarországot, majd ezek után nyilvánosan elítélik.

Brüsszelben sokan titokban csodálják, ahogy a magyarok és kormányuk végzik a dolgukat" - írta.
Egyenes emberek

A kormányszóvivő hozzátette: a magyarokat és a magyar miniszterelnököt is egyenes embernek ismerik, akik kimondják, amit gondolnak.

Miután felidézte a leírtakat, Kovács Zoltán vitathatatlan fecsegésnek nevezte az állításokat, amelyek szerinte anekdotákon és pletykákon alapulnak. A kormányszóvivő az Eurológus blog újságíróját is idézte, akinek egy brüsszeli kollégája a cikk megjelenése után azt üzente: ,,nem is tudtam, remélem jól vagy".

Kovács szerint Brüsszelben sok magyar tisztségviselő arról számol be, hogy kollégáik zárt ajtók mögött folyamatosan dicsérik Magyarországot, majd ezek után nyilvánosan elítélik.

Brüsszelben sokan titokban csodálják, ahogy a magyarok és kormányuk végzik a dolgukat" - írta.
Egyenes emberek

A kormányszóvivő hozzátette: a magyarokat és a magyar miniszterelnököt is egyenes embernek ismerik, akik kimondják, amit gondolnak.



origo.hu


http://civilhetes.net/a-kormanyszovivo-szerint-nagyon-sok-ember-titokban-csodalja -a-magyarokat-es-kormanyukat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb sztrájk a franciák válasza
  2016-05-18 14:24:45, szerda
 
 
Újabb sztrájk a franciák válasza

MTI2016.05.18. 14:140

Folytatódtak a munkajogi reform elleni tüntetések Franciaországban: a kamionsofőrök után sztrájkba léptek a vasutasok és a kikötői munkások is. Több mint két hónapja tartanak országszerte az időnként erőszakos eseményekbe torkolló demonstrációk.


A munkabeszüntetés miatt a nagysebességű vonatok és a gyorsvonatok 40-50 százaléka, az elővárosi forgalomban közlekedő vonatoknak pedig majdnem 70 százaléka nem közlekedett. A nemzetközi útvonalakon közlekedő Eurostar- és Thalys-expresszek viszont menetrend szerint járnak. A Nagy-Britannia és Észak-Franciaország között közlekedő kompjáratok többségét törölték a kikötői munkások sztrájkja miatt.

A gyorsvonatok fele nem közlekedett
Forrás: Flickr/ERIC SALARD

A kamionsofőrök Nyugat-Franciaországban tartanak blokád alatt több főutat, kikötőket, olajfinomítókat és ipari központokat. A vasutasok péntek reggelig sztrájkolnak, a légiirányítók pedig csütörtökön tartanak munkabeszüntetést.

Francois Hollande ötéves államfői mandátuma legfőbb reformjának tekinti a 10 százalék feletti munkanélküliség csökkentését célzó munkajogi reformot, amelynek egyik legfőbb eleme a munkaidő rugalmasabbá tétele, valamint az elbocsátások szabályozásának könnyítése. Bírálói szerint a reform túlságosan is kedvez a munkaadóknak, és fokozhatja a munkavállalók kiszolgáltatottságát.

http://www.origo.hu/nagyvilag/20160518-folytatodtak-a-munkajogi-reform-elleni-tun tetesek-franciaorszagban.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A migráció egy terrortámadás
  2016-05-18 14:08:55, szerda
 
  A migráció egy terrortámadás

2016. május 17. 21:44
Hunhír.info

Földi László titkosszolgálati szakértő szerint a menekülthullám maga egy terrortámadás méghozzá az európai léttel szemben. A szakértő az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában hangsúlyozta: az Európában "turistaként" viselkedő migránsokat nagyon kemény szabályok közé kell szorítani.
Magyar Menedék - Sitchin

"Azt gondolom, hogy ha ezt az államok nem teszik meg(...), akkor Európában ki fognak alakulni olyan csoportok, akik önbíráskodás útján fognak rendet tenni" - mondta.

Hozzátette, hogy tudomásul kell venni, a migránsok csak a nagyon kemény fellépésből értenek, és amíg ez nem történik meg addig Európát továbbra is "invázió" éri majd.


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=94121
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A világléptékű zsidó spekuláns, Soros is érintett az offshor
  2016-05-18 14:04:05, szerda
 
  A világléptékű zsidó spekuláns, Soros is érintett az offshore-botrányban


2016. május 18. 08:24
Hunhír.info

Soros György magyarországi zsidó származású amerikai befektető is érintett az offshore-botrányként elhíresült panamai kiszivárogtatásban - írta honlapján a FoxNews amerikai tévécsatorna.E szerint a milliárdos üzletember a panamai Mossack Fonseca ügyvédi irodán keresztül jegyeztetett be három céget három olyan országban, amely adóparadicsomnak számít, és nem tartozik amerikai fennhatóság alá.
Magyar Menedék - Ősmagyar

A Soroshoz köthető Soros Finance Inc. nevű céget Panamában, a Soros Holdings Ltd.-t a Brit Virgin-szigeteken, a Soros Capital Ltd.-t pedig Bermudában jegyezték be. Előbbi kettő még az 1980-as, 1990-es években volt aktív.

A FoxNews a botrányt kirobbantó Oknyomozó Újságírók Nemzetközi Konzorciumától (ICIJ) kapott adatbázisban bukkant rá a cégekre.

Az ICIJ egyik fő támogatója a Soros György által alapított Nyílt Társadalom Intézet, amely tavaly 1,5 millió dollárt (417 millió forintot) adott a szervezetnek.

Az ICIJ vezetője, Gerard Ryle azt mondta, hogy addig nem találkozott a Soros-cégekkel a több millió adatot tartalmazó adatbázisban, amíg a FoxNews munkatársai nem hívták fel rá a figyelmét.

A FoxNews írása szerint a Soros Capital létrehozott egy offshore céget a Kajmán-szigeteken, azzal a céllal, hogy közösen fektessen be a Carlyle Grouppal, melynek befektetői között volt a szaúdi Bin Laden-család is. A Carlyle Group kormányzati és katonai szerződésekkel rendelkező, fegyvergyártó és hírszerzési eszközöket előállító cégek adásvételére szakosodott, amihez offshore cégeket is felhasznál.

A Soros Capital az adatok szerint az AIF (Indonesia) Ltd.-nek is nagybefektetője lett, amely cég magán és állami pénzekből vesz részt ázsiai infrastrukturális projektekben.

A kiszivárogtatott adatbázis a Soros Capitalt kapcsolatba hozza a Dongya Ports Ltd.-del is, amelyet offshore cégek kusza hálózata tulajdonol a FoxNews szerint.

hirado.hu

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=94128
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2016.04 2016. Május 2016.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 462 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 471
  • e Hét: 6223
  • e Hónap: 9968
  • e Év: 163464
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.