Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Döbrögi: “Papíron már jól nézünk ki”
  2016-05-19 20:58:04, csütörtök
 
  Döbrögi: “Papíron már jól nézünk ki"

Posted on 2016-05-19 by Admin

Kockázatokra figyelmeztetett Orbán


Orbán Viktor szerint munkahelyek tízezrei szűnhetnek meg, ha Magyarország kimarad a negyedik ipari forradalomból, vagy lemarad a lehetőségekről. A járműgyártás, különösen az önvezető autók fejlesztése olyan terület, ahol Magyarországnak minden adottsága megvan ahhoz, hogy sikeres legyen. A miniszterelnök szerint Európa hátrálásban van, a digitális forradalom lehet az a kő, amelyen megvetheti a lábát.
Messziről indult az autók felé Orbán Viktor miniszterelnök, amikor a Műegyetemen felvezette a Jövő autói nevű konferenciát: az 1956-os forradalom kitöréséről beszélt, ami világszintű politikai rengés volt szerinte, és a Műegyetem épületéből indult ki. Ahogy a rendszerváltás is politikai rengés volt, és sok fiatal rendszerváltó a Műegyetemen tanult. A miniszterelnök arra biztatta a Műegyetem mai tanulóit, hogy vegyenek részt a közéletben.
“Vagyunk, akik voltunk"
- adta a spártaiak szájába Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint a magyaroknak nem az a fontos, hogy kicsodák, hanem hogy kik voltak, és kikké lettek.
Európa hátrálásban
Vannak olyan korlátok az unióban, amik visszafogják a versenyképességet. A digitalizáció új jelenség, a politikusok most olyan szabályozási rendszert hozhatnak létre, amit nem sújtanak ilyen korlátok.
“Mindenki tudja, hogy Európa hátrálásban van"- mondta Orbán Viktor.
Demográfiailag, gazdaságilag, a befolyási övezetet tekintve. ,,Az ember igyekszik megvetni a lábát, de ez nem sikerül, csak csúszik hátra" - festette le az európai politikus életérzését a miniszterelnök. A digitalizáció és az ipari forradalom lehet az a kő, ahol megvethetjük a lábunkat. Nem csak potenciális iparági sikerről beszélünk, mondta Orbán Viktor, hanem a jövő nagy lehetőségéről.

döm
Jövő-e a holnap?
A robotautók már nem a jövő, hanem a holnap, mondta a miniszterelnök. Orbán Viktor szerint, ha nem találunk jó válaszokat, ha Magyarország kimarad a negyedik ipari forradalomból, akkor munkahelyek tízezrei szűnhetnek meg.
Rendezni kell a sorainkat, elsősorban intellektuálisan, nagyon jó iparfejlesztési stratégiát kell kialakítani. ,,Papíron már jól nézünk ki, a döntéseket meghoztuk, de a puding próbája az evés" - mondta Orbán Viktor. Az a kérdés, hogy a szereplők meg tudják-e tölteni a kormány által kialakított kereteket: “A versenytársaink sem kispályás játékosok, nézzünk akár keletre, akár nyugatra."
Európa ugyan gyengül, de még mindig nagyon erős. Ha az erősségeket sikerül Európai szintű politikává összeszervezni, akkor sikeresek lehetünk.
Nem félünk a jövőtől
Magyarországon azt gondoljuk magunkról, nem csak a járműgyártásnak, de az innovációnak is komoly hagyományai vannak, véli Orbán Viktor.
Ha a jövő a robotautóké, akkor nincs félnivalónk a jövőtől, mondta a miniszterelnök.

mfe
A magyar feltalálók a világ élvonalában vannak.
2010 óta azon dolgozik a kormány, hogy Magyarországot az autógyártás innovációs központjává tegye. Ehhez az kell, hogy a nagy autógyártók idehozzák az innovációs központjaikat. ,,Nem állítom, hogy vezetünk ebben a versenyben, de jó helyen állunk" - mondta Orbán Viktor. Javítani kell a szakemberképzésen, bár már ezen a téren is történtek lépések.
Lesz ez még jobb is
A kormány szerint a járműipar lassulásának szerepe volt abban, hogy az első negyedéves GDP-adat úgy alakult, ahogy.
Ha a járműipar magára talál, az újra megdobhatja a magyar nemzeti összterméket.
Márpedig a járműipar amúgy jól teljesít, a szektor növekszik, véli Orbán Viktor.
A kormány optimista
Magyarország a negyedik ipari forradalom meghatározó központja lehet, különösen az önvezető járművek fejlesztése terén, mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, aki még Orbán Viktor előtt szólalt fel.
A magyar kormány optimista.
Kezdeményező, aktív szereplő akar lenni a világgazdaság alakításában.
A gazdaságfejlesztés fontos szakaszához érkeztünk. Európa vezető lehet a digitális gazdaság fejlesztésében, véli a nemzetgazdasági miniszter.
Magyarország a világ élvonalába emelkedhet
A magyar gazdaság fejlődése miatt ambíciózus célokat tűzhetünk ki. Több, mint 30 százalékos növekedést produkált a magyar ipar 2009 óta. Ebben hatalmas szerepe van a járműgyártásnak, mondta Varga Mihály. A járműgyártás a kapcsolódó ágazatokat is felhúzza.

balm
A kormány az elmúlt években sokat tett az ipar fejlesztéséért, ezeket a gazdasági miniszter részletesen ismertette.
Magyarországon van szaktudás, versenyképesek a beszállítók, a K+F kapacitás nagyon jó. A robotjárművek el fognak terjedni, Magyarország ezen a téren a világ élvonalába emelkedhet, mondta a miniszter.
Kellenek a multik
Egyre több élvonalbeli autógyár hoz fejlesztési központot Magyarországra. Ezt a kormány minden lehetséges módon támogatja. Többek közt szakemberek képzésével és K+F támogatásokkal. Több ezer mérnök foglalkozik Magyarországon járműfejlesztéssel.
Minden adottságunk megvan ahhoz, hogy Magyarország sikeresen vegyen részt a jövő járműfejlesztésében"- véli a nemzetgazdasági miniszter.
(origo)
Bal-Rad komm: Igazán hozzáedződhettünk már a dölyfölésekhez. A rendszerváltás óta szárnyalunk! Hol szélsebesen, hol még annál is gyorsabban. PAPÍRON! Azon már jók vagyunk!
Igaz hogy az EU-ban már csak a bulgárok vannak mögöttünk!-de hát fordítva kell nézni a tabellát, és máris esélyesek vagyunk a viág legjobbjai közé...
Döbrögi óriási szerencséje, hogy NEM KÉRDEZHETŐ! 2006 óta mint ördög a tömjénfüstöt!-úgy kerüli az alkalmakat! Így aztán a hülyeségáradatát sem képes megállítani senki!
A “papíron már jók vagyunk" megállapításán túl MI az alábbi mondatát ragadnánk ki: “...Több ezer mérnök foglalkozik Magyarországon járműfejlesztéssel..."
Akik-ugyebár-MAGYAR autókat fejlesztenek!
Talán nem is a MI kommentárunk a lényeg. Mérvadóbb, hogy néhány hallgató-ott a Műegyetemről-SZERINTÜK általánosítható hallgatói véleményt fogalmazott meg telefonos érdeklődésünkre.
EZEK TELJESEN BOLONDOK!
Most hallották-látták először élő-egyenesben Döbrögit! “A szernek ilyen hatása is lehet?"-kérdezte egyikük.

http://www.balrad.com/2016/05/19/dobrogi-papiron-mar-jol-nezunk-ki/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Viktor figyelmébe: 3 tuti kisvasút Felcsúton túl
  2016-05-19 20:50:06, csütörtök
 
  2016.05.13.

Viktor figyelmébe: 3 tuti kisvasút Felcsúton túl

Hakapeszi Miki

A felcsúti fejlesztések gyöngyszeme azt jelzi, hogy a kormányfő szívén viseli a hazai keskeny nyomtávú vasutak sorsát és a turisztikai célú fejlesztéseket. A nagyfőnök szűk körben be is jelentette, hogy földijeim, tovább kéne építeni a kisvasutat mindkét irányba. Fasza, de most lássuk, hogy csak akkor látja-e így a kis nagy ember, ha a saját faluja és stadionja a kedvezményezett, vagy akkor is, ha teszem azt felüti a fejében némi racionalitás, ha simán túllép a saját homokozóján és jót akar tenni alattvalóival is. Íme 3 kisvasút, amely eddig is megérdemelte volna a támogatást és még mindig reménykednek a túlélésben, illetve a segítségben.

Bugaci kisvasút

Nyilván Felcsút az ország turisztikai gócpontja, de a puszta és Bugac még mindig sokaknak vonzó lehet. Hét éve csukták be még a mocskos elődök a Kecskemét környéki tanyavilágot felfűző vonalakat, így aztán egy ottani megnyitón is elmondhatná viktor, hogy a büdös komcsik bezárták, ő meg feléleszti. A pálya persze ma csak rohad, ahogy múlik az idő, úgy lesz egyre kisebb az esélye annak, hogy még vonatok járjanak rajta. Igaz, hogy nagyon kicsi volt a forgalom, igaz, hogy a tanyasiak sem igen zötykölődtek vele már az utolsó években. De épp turisztikai célokra lehetne használni, egy alapítvány ki is dolgozta a terveket. A kormány felesleges pénzszórásaival összevetve semmi összeg kellene az újranyitáshoz és a hatékony üzemeltetéshez.

Nyírvidéki kisvasút

Ezen a bezárás előtt is komoly utasforgalom volt, bár folyamatosan csökkenő. Mivel lófasz volt itt 30 évig, nem felújítás, az emberek elkezdtek átszokni a buszra. Normális pályán, új mozdonyokkal abszolút nyerő lehetne a vasút és nem csak a Nyíregyháza-Sóstó közti turistaforgalomban, hanem a megyeszékhely hivatásforgalmában is. Itt is csak egy kis pénz és figyelem kellene, ráadásul sok tízezer választó szívét dobogtatná meg a vasút, amit a mai napig rengetegen hiányolnak Ibránytól Dombrádig. Igazán gusztustalan húzás volt sutyiban elkezdeni egy mozdony felújítását, majd amikor a helyiek azt hitték, hogy van remény, elvinni a gépet Felcsútra. Ezt lehetne most jóvá tenni.

Kemencei kisvasút

Ez az emberekről szól, arról, hogy meg kell-e őket becsülni. Pár tucatnyi önkéntes társadalmi munkában építette vissza a vasutat, amit elvittek az árvizek. Már négy kilométeren jár nyári hétvégenként, de még hiányzik egy hosszabb szakasz. Lehet hülyézni azokat, akik szabadidejükben talpfát fektetnek és sínt barkácsolnak, meg pénzért kajtatnak. De a Börzsöny egyik érdekes színfoltja ez a kisvasút, az elhivatottság mintapéldája. Az ilyen embereket kellene megbecsülni és támogatni. A felcsúti vasútra szánt pénz töredékéért földhöz vernék a seggüket és csinálnának egy olyan vonalat, amelyen mindenki szívesen zötyögne. Nem úgy, mint Felcsútra, ahova a híveken kívül mindenki csak a hányingerét visszatartva utazik.

Nem vagyok teljesen naiv hülye. Csak eljátszottam a gondolattal. Szinte biztos, hogy egy büdös petákot sem fog kapni egyik se, minden marad úgy, ahogy volt. Ha mégse, akkor örömmel folytatom a posztot.

http://mentalisdeficit.blog.hu/2016/05/13/viktor_figyelmebe_3_magyar_kisvasut_ami t_tamogatni_kellene
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Üzenet annak a hazug Fidesz kormánynak: Voltam kórházban. El
  2016-05-19 20:10:11, csütörtök
 
 
Üzenet annak a hazug Fidesz kormánynak: Voltam kórházban. Elmentek ti a fenébe!
2016.05.19. 16:19

Veri a mellét a nemzeti együtt lopás rokoni haveri közössége, miszerint ők aztán milyen qrva jól megmentették az egészségügyet az összeomlástól, amit azok a gaz szocik okoztak hat éve. Ennyi, meg annyi száz milliárdot toltak bele, átszervezték, megreformálták, kifestették, lecserélték, megjavították, összevonták, szétosztották, és még sok más fasza dolgot elkövettek a betegellátás javítása érdekében. Dumában mindig is olyan szépen el tudták magyarázni ezen kormánypárti mocskok menyire jól is csinálják az általuk kormányzásnak nevezett kapkodást, miközben tudatában vannak annak az egyszerű ténynek, nem csináltak ők ezen a területen sem semmi érdemlegeset a szétverésen, kivonáson, bezáráson, leromboláson kívül.

“Ordítasz a fájdalomtól a mentőben, és kérsz egy újabb fájdalomcsillapítót a törött lábad miatt az ápolótól, aki minden egyes döccenőnél bocsánatkérően néz rád, és biztosít róla más nem sok van hátra mindjárt ott vagy a kórházban. Később tudod meg, neked szerencséd volt a kiérkező autóval, abban még volt elég gyógyszer az ellátásodhoz, így nem viselt meg téged annyira az út minden egyes gödre. Mikos később beszélgetsz egy hozzád hasonló sérülést szerző betegtársaddal, az akkor már egykedvűen mondja el neked, az a mentő ami őt hozta be már nem rendelkezett a fájdalomcsillapítás eszközével, ő csak ordítani tudott helyette.A szépen kivilágított stadiont elhagyva végre befordul a mentő a Kórház udvarára, és téged betolnak az épületbe. Ha van kedved nézelődni, egy régi irodaház alagsorában érezheted magad a málló vakolattal fedett, a kopott linóleummal borított folyosón végignézve. A rendelő ajtaja nyikorogva nyílik, a sok nekitolt betegágytól combmagasságban látszik a pattogzó festék alatt a szálkás fa. Bent is hasonló kép fogad. Függönnyel elválasztott kis térben helyeznek el, mert a mosdócsapnál már van egy hordágy rajta egy beteggel. A személyzet jön, megy, segít, gyógyszert ad, kérdez, alá irat, teszi a dolgát. Nincs rajtuk egyforma ruha, a fehér minden árnyalatát meg lehet különböztetni a néhány zöld, és más színek közül. Egy valami azonos csak bennük, a szemükben levő fáradtság."

Nincs az egészségügynek külön minisztériuma, az érte felelősnek mondott államtitkárok elég hamar cserélődnek, ez azért kellőképpen jelzi a terület fontosságát, vagy inkább annak a hiányát. A beteg mintha csak teher lenne a nagy nemzeti összképben, ahol már minden jól teljesít, amelyben dübörög gazdaság, épülnek a sportlétesítmények az egészség megőrzésé érdekében. Aki nem egészséges arról gondoskodni kell, azt el kell látni mert éppen gyenge, ahhoz viszont együttérzésre, és szolidaritásra lenne szükség. Na meg a megfelelő állami ellátás sem ártana, amit az állampolgár pont az előre nem látható betegsége miatt fizet egy életen át, pedig lehet nem is veszi igénybe. Ha azonban mégis, akkor jelenleg azt kell tapasztalnia nem azt kapja ami járna neki ezért. Vagy másnak.

“Nem tudnak azonnal megműteni, nincs hozzá ember, késő van, szorítsd össze a fogad amíg összeraknak a várakozásra. Feltolnak az osztályra miután elláttak, és vársz. Hosszú az éjszaka, a nővérnek kiáltani kell ha bajod van, és abból most van elég. Vársz még egy napot. Gyógyszer van, fájdalmad is, a viziten kapsz pár biztató mosolyt. Nyugi. Ha ma nem, majd holnap. De akkor mindenképpen."

Konganak a kórházak a személyzet hiányától, de a kormány már azt is sikerként adja elő, ha naponta csak egy orvos, vagy ápoló hagyja el a pályát a méltatlan körülmények, és a megalázó munkabér miatt. Pedig aki az egészségügyben dolgozik az az életért felelős, és főleg a máséért. Teszi ezt szinte folyamatosan, az állami rendszerben letöltött órák után azonnal indul a következő munkahelyére ha meg akar élni a fizetéséből.

" Tolnak a műtő felé, keresztül a fél kórházon. Várakozók között szlalomozik a betegszállító veled, akik csak nézik a lepedővel letakart meztelen tested. Betolnak a műtő előterébe. Ha van kedved szétnézni egy lepukkant panelház előterében érezhetnéd magad a nagy vasajtó előtt. Csak a postaládák hiányoznak a falról, így viszont látszik a festés minden hiányossága. Jön az altató orvos, jön az aki megműt, szépen elmondja mindenki mi vár rád, ha tudsz figyelni érzed a szavaikban az aggódást érted, a szemükben látod megtesznek érted mindent. Kijön a műtőből aki bevisz oda téged, de előtte pár szót beszél a főorvossal a hátad mögött a munkabéréről amit még nem kapott meg ebben a hónapban. Elcsukló hangon beszél a hiteléről, a késedelemről, a bankról, de mire veled foglalkozik már csak te vagy a számára a fontos. Betol a műtőbe, átrak,emel, nyugtat. Van miért. Szétnézel hol is vagy, hova is kerültél, mi is van körülötted még azt hihetnéd ettől egy szebb helyiségben raknak kés alá. Ez olyan felújításra szorulónak néz ki. Megnézed az előkészületeket a műszerekkel, kicsit csodálkozol azon amiből előveszik az milyen kopott, és mintha nem is lenne tiszta kívülről. De megnyugtatnak, minden rendben van, de látszik nem először használnak így ott bármit is amivel majd rajtad dolgoznak. Évek óta ez van. Aztán elalszol, néha felébredsz, de nem érzel semmit pedig látod mit csinálnak veled."

Nem lehet még azt mondani az egészségügy összeomlott, de az a cinizmus ahogy az ország választottnak nevezett kormánya kezeli a nagy részben miatta kialakult helyzetet, méltán jellemzi a hatalom gyengékkel és elesettekkel szemben mutatott kíméletlenségét. Mikor pedig beszélnek róla süt a szavaikból fogalmuk sincs róla mi a valóság, azt az ember egész másnak érzi ha belekerül. Náluk csak az jelenik meg ha őket hallja az állampolgár, ők mennyire megtesznek mindent az egészségügy rendbetételéért. Csak éppen hol ez nincs, hol az, sokszor pont semmi sem történik ami valóban javulást hozna a jelenlegi hatalom által kialakított helyzet megoldására. A rendszer ha akadozva is azért még működik, de ebben az államnak nem nagy szerepe van. A hetvenmilliárdból fenntartott közmédia sok csatornája nem nézhető sok kórházban, mert nincs ott készülék sem, a betegek így nem tudhatják meg milyen jól is bánnak velük a gyógyulások érdekében. Meg azt sem, a szenvedésért, a várólistáért, a magas gyógyszerárakért mindig más a felelős. Pedig ha nem lopnának el annyi közpénzt és támogatást, ha jegybank elmebeteg vezetője normális lenne még azt is meg lehetne érni nem neveznék blöffnek a nyilvánvalót. Ha kevesebb vagy nulla stadion épülne, ha a kisvasút nem indulna el egy felesleges útjára sem, ha a haverok nem gazdagodnának a közpénzből, ha Orbán Viktor nem akarna a Várba költözni, ha nem ennyi senkiházi irányítaná az országot, akkor az nem itt tartana.

" Mikor felébredsz mindent másként látsz. Túl vagy rajta, megúsztad, egyszer még járni is fogsz. Rajtad múlik, a rendszer is segít majd, csak lassan, akadozva. Eszed a kórházi kaját, meg amit otthonról hoztak ha nem akarsz éhes maradni. Már szólsz a a szomszéd ágyon fekvő bácsihoz is. Miután megtudod tőle őt először a törött vállával hazaküldték mert nem volt szabad ágy, majd négy napot várt a műtétjére, már csak egy dolgot akarsz. Hazamenni."

http://banditapolitika.blog.hu/2016/05/19/uzenet_annak_a_hazug_fidesz_kormanynak_ voltam_korhazban_elmentek_ti_a_fenebe
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy közvélemény-kutatás szerint Donald Trump országos népsz
  2016-05-19 20:03:45, csütörtök
 
  Egy közvélemény-kutatás szerint Donald Trump országos
népszerűségben átvette a vezetést Hillary Clintontól



Országszerte három ponttal vezet Hillary Clinton előtt Donald Trump a Fox televízió által készíttetett felmérés szerint.

Külföld | Forrás: MTI | Beküldte: Gépnarancs | 2016. május 19.

A republikánusokhoz közelállónak mondott Fox felmérését a többi rivális televíziós csatorna és a közszolgálati rádió is idézi, a közvélemény-kutatás ugyanis elemzők szerint trendváltozást jelenthet. A felmérést a Fox felkérésére az Anderson Robbins kutatóintézet készítette, s eszerint Trump jelenleg országosan 45-42 százalék arányban vezet Clinton előtt. Egy hónappal ezelőtt a szintén a Fox által készíttetett felmérés szerint még Clintoné volt a vezetés, méghozzá jelentős arányban: a demokraták esélyes elnökjelöltje akkor 48 százalékos támogatottságnak örvendett, a republikánus elnökjelölt 41 százalékos támogatottságával szemben.

A felmérés szerint Trump támogatottsága nagyrészt a nem egyetemi végzettségű, fehér amerikaiak körében nagy: e társadalmi rétegben népszerűsége 61 százalékos, míg ennek a csoportnak csak a 42 százaléka rokonszenvezik Clintonnal. A felmérés egyik érdekes eredménye: Trump a fehér női választók körében is népszerűbb - 47:38 százalékos arányban - Hillary Clintonnál, annak ellenére, hogy a sajtó Clinton mellett kampányoló része éppen Trump állítólagos nőellenességét igyekszik hangsúlyozni. Hillary Clinton ugyanakkor az afroamerikaiak és a spanyolajkúak körében jóval népszerűbb Trumpnál. A felmérést készítők rákérdeztek a két elnökjelölt által képviselt morális értékekre is. Kiderült, hogy a választók sem Clintonban, sem Trumpban nem bíznak igazán. Hillary Clintonról 66 százalékuk azt gondolja, hogy nem tisztességes és nem megbízható, és Trumpnak is csak parányival jobb a megítélése: a megkérdezettek 57 százaléka szerint nem tisztességes. A választók 71 százalékának az a meggyőződése, hogy Clinton “képes bármire, hogy ő legyen az elnök", míg Trumpról a megkérdezettek 65 százaléka gondolja ezt.

A felmérés másik érdekes eredménye, hogy Hillary Clinton vetélytársával, Bernie Sandersszel szemben Donald Trump veszítene, az elnökjelöltségért folyó küzdelem jelenlegi állása szerint. A vermonti szenátor szavazóinak tíz százaléka nyilatkozta azt, hogy amennyiben nem Sanders a párt elnökjelöltje, a novemberi választáson átszavaz majd Trumpra.

Közben a Politico című lap arról közölt elemzést, hogy Hillary Clinton kampánycsapata egyelőre még csak keresi, hogy milyen reklámspotokkal támadja Trumpot, akit - a Politico elemzése szerint - elég nehéz beskatulyázni.

http://gepnarancs.hu/2016/05/egy-kozvelemeny-kutatas-szerint-donald-trump-orszago s-nepszerusegben-atvette-a-vezetest-hillary-clintontol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán beijedt a botránytól, és kihátrált Matolcsy mögül
  2016-05-19 19:46:22, csütörtök
 
  Azért mindenesetre biztató előjel, hogy elkezdik nyírni egymást
Ilyen béna ellenzék mellett sem kell aggódnunk, hiszen önmagat buktatja le a Fidesz!
Szurkolunk!

*****************************


Orbán beijedt a botránytól, és kihátrált Matolcsy mögül
Ma, 16:25


A Figyelő azt írta, a miniszterelnöknek és környezetének "nagyon nem tetszik" hogy a jegybanki alapítványokhoz botrányos ügyek kötődnek. Az ügyészség vizsgálatot indított, ezért Orbán már nem áll ki Matolcsy mellett, nem akar vele bukni, így a lap forrása szerint úgy fogalmazott: "védjék meg magukat, ahogy tudják."


A Figyelő forrása szerint mindenesetre Orbánék szerint aktívan kellett volna kommunikálni a a tényleg jó kezdeményezéseket, például a külföldi egyetemeken tanulók támogatását. Orbánékat a lap szerint azt bántja, hogy hiába van ott a lehetőség, hogy a rendszert erősítse a jegybank a pozitív kezdeményezésekkel, de mégis a pénzköltések eltussolásáról szólnak a hírek. Emiatt állítólag rosszallását fejezte ki a miniszterelnök, Matolcsy pedig azt az üzenetet kapta, hogy álljanak bele a kommunikációba, domborítsák ki az alapítványok működésének jó oldalát, és "védjék meg magukat, ahogy tudják."

A Fővárosi Főügyészség kedden törvényességi ellenőrzési eljárást kezdett a Magyar Nemzeti Bank hat alapítványával szemben, amiért a közpénzből létrehozott szervezetek nem írtak ki közbeszerzéseket az amúgy botrányosan drága megrendeléseikre.

Az ügyészségen Tóth Bertalan MSZP-s képviselő kezdeményezte a vizsgálatot április 27-én. Ibolya Tibor fővárosi főügyész kedden tájékoztatta a képviselőt arról, hogy elrendelte a vizsgálatot, és le fogják folytatni az eljárást - derült ki a párt által az Indexhez eljuttatott dokumentumból.

A jelenleg hatályos közbeszerzési törvény szerint a szolgáltatások és áruk beszerzése esetén 8 millió, építési munkák esetén pedig 15 millió forint felett kötelező közbeszerzést kiírni. Ilyenből bőven volt az MNB-alapítványoknál, ráadásul ezek sokszor olyanok zsebében kötöttek ki, akik elég közel állnak Matolcsyhoz.

Az MNB 260 közpénzzel kitömött alapítványainak pénzszórásáról korábban már számos botrányos dolog napvilágot látott, mióta kénytelenek voltak kiadni szerződéseik listáját. Legutóbb például az derült ki, hogy Matolcsy György alapítványai több ezer példányt vásároltak saját könyvéből, amit amúgy az ő pénzükön adtak ki több tízmillióért.
Forrás: Sztárklikk

http://sztarklikk.hu/kozelet/orban-beijedt-a-botranytol-es-kihatralt-matolcsy-mog ul/264961
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Érvelési segédlet fideszes trolloknak
  2016-05-19 19:41:19, csütörtök
 
  2016.máj.16.
Írta: nickgrabowszki


Érvelési segédlet fideszes trolloknak

A hosszú hétvégén nagyot mentek a kormánypárti rezsiharcosok, megmondók, bértollnokok, propagandisták, ideológusok, ifjútörökök és sajtófőnökök.

Íme 10 dolog, amit a híveik megtanulhattak, és a konstruktív vitában felhasználhatnak Németh Szilárdéktól.

Ha fideszes vagy, vállalhatatlan álláspontot képviselsz és valaki nem értene veled egyet, akkor mondd azt, hogy
aki a magyar kormányt támadja, az Magyarországot támadja.

Ha azzal jönnének, hogy a kormány álláspontja nem feltétlenül esik egybe az ország érdekeivel, akkor tromfolj rá. Vegyél példát Németh Szilárdról, és tedd hozzá, hogy
aki nem ért veled egyet, az idegen érdekeket szolgál.

Ezt különösebben bizonyítani nem szükséges. Minden további magyarázat csak gyengíti az érv magas érzelmi töltetű fogalmi sűrítményét. A megcélozni kívánt szavazótábor úgyis tudja, milyen érdekekre gondoltál.

Ha az okvetetlenkedők mégis követelőznének, és tudni akarnák, hogy mégis kinek az érdekét szolgálják ők (netán a terroristákét, vagy a zsidókét?), akkor sötét tekintettel
kérd ki magadnak, sértődj meg, és hagyd el a vitát.

Egy huszáros csavarral jól teszed, ha ezután
zsidózással vádolod meg a vitapartnert,

és antiszemitának nevezed azokat, akik téged neveznek antiszemitának. Az érveléssel itt sem kell bíbelődni. Egyúttal tedd hozzá, hogy
olyanok ők, mint az SZDSZ.

Hidd el, ezt mindenki érteni fogja.

Felháborodásodban ilyenkor jól esik egy kis Bayer-összest olvasni, különös tekintettel a tűrhetetlen viselkedésű balliberális zsidóságról szóló cikksorozatára.

Bayertől azt is megtudhatod, hogy az idegenek (ki ne mondd, hogy kik!) azt szeretnék, ha Magyarország tele lenne bevándorlókkal. Persze te ezt már régen tudod, és azon a látszólagos ellentmondáson se akadsz fenn, ami a tele mint szó és 1500 mint szám között feszül.

Te jól tudod, hogy milyenek ezek. Folyton hazudnak, azt se szabad nekik elhinni, amit kérdeznek.

Ha már mindenki sikeresen összezavarodott, akkor
mondd azt, hogy elfogytak az érveik,

valamint
követelj konstruktív vitát.

lanczia_nol.jpg
Ha azt mondják, hogy így nem is lehet érvelni, és átterelődik a szó a korrupcióra, akkor kövesd Lánczi András iránymutatását, és mondd azt, hogy attól, hogy korrupciónak nevezik, csak
egy politikai elképzelés végrehajtása.

Ne akadj fenn azon, ha azt mondják, hogy a hatályos törvényekbe ütközik. Ezt majd a Polt megoldja. Itt érdemes a politikai retorika egy olyan tekintélyéhez fordulni, mint Havasi Bertalan, és azt mondani, hogy
aki mást állít, az hazudik.

Ezt sem kell bizonyítani. A túlzott szofisztika csak árt a mondanivaló erejének.

Ha mégis rászorítanának, akkor fordulj bátran a klasszikusokhoz, és vágd bátran a szemükbe, hogy amit mondasz, az azért van úgy, mert ...

csak.

És kész.

Ez lesz a döntő érv, az ultima ratio. Figyeld csak meg, hogy ezzel telibe találsz, és rögtön elhallgatnak a Magyarországot támadó, idegen érdekeket szolgáló, zsidóbérenc, zsidó, antiszemita, hazug, terrorista, migrisimogató ellenzékiek.

Nem értenek ezek a konstruktív vitához.


http://b1.blog.hu/2016/05/16/ervelesi_segedlet_fideszes_trolloknak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fakitermelésbe vágtak az MNB alapítványai, 132 fát eladtak
  2016-05-19 18:06:53, csütörtök
 
 
2016. május. 18. 18:47 22 órája Gazdaság


Fakitermelésbe vágtak az MNB alapítványai, 132 fát eladtak

szerző:
hvg.hu

Száznál is több fát vágatott ki és lesz kénytelen újra telepíteni a Magyar Nemzeti Bank (MNB) fél tucat alapítványának tulajdonában lévő cég - írta a Világgazdaság.

Az MNB fél tucat alapítványának tulajdonában lévő Kecskemét Duális Oktatás Zrt. (Kedo) 132 fát vágatott ki, hogy helyet csináljon az új, kecskeméti egyetemi városrésznek, helyette 848-at fog telepíteni - közölte a VG kérdésére az alapítványok kommunikációs munkatársa, Csuhai Viktória.

Az egyetem az Országgyűlés tavaly decemberi döntése értelmében július 1-jével jön létre, a Kecskeméti Főiskola és a Szolnoki Főiskola összeolvadásával, Pallasz Athéné néven. Igaz, a kecskemétiek kezdeményezték a név megváltoztatását a fenntartónál, és úgy tudni, a szolnokiak is egyetértenek ezzel.

Csuhai szerint a Kedo az építési engedélyben lévő kertészeti szakvélemény alapján vágatta ki a 132 fát, majd eladta őket. Ehhez a tevékenységi körébe fel kellett vennie az erdészeti és egyéb erdőgazdálkodási tevékenységet, a fakitermelést, valamint az építési terület előkészítését. Erre idén április 22-én kerített sort, és a bővítést a cégbíróság május 4-én jegyezte be.

Az építési engedély ugyanakkor azt is előírta, hogy a Kedónak a kampusz építésének befejezése után 848 fát telepítenie kell. ,,Ezeket a cég a használatbavételi engedély beszerzéséig természetesen telepíteni fogja" - ígérte a lapnak az alapítványok szóvivője.

A Kedo vezérigazgatója egyébként a Matolcsy rokonságához tartozó Szemerey Szabolcs, aki több mint hat éve a Kecskeméti Főiskola oktatója, 2011-től pedig részt vesz a főiskola duális képzésének elindításában, valamint a vállalatokkal és intézményekkel történő kapcsolattartásban - tette hozzá a lap.

A társaság igazgatóságának elnöke pedig Ailer Piroska, a Kecskeméti Főiskola rektora, akinek bizalmi pozícióját jelzi, hogy két MNB-alapítvány - a Pallas Athéné Domus Mentis és a Pallas Athéné Domus Concordiae - kuratóriumának is a tagja.


http://hvg.hu/gazdasag/20160518_mnb_fakitermeles
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Akarja-e, hogy a Fidesz, a kormány és/vagy Orbán Viktor?
  2016-05-19 17:59:01, csütörtök
 
 
Akarja-e, hogy a Fidesz, a kormány és/vagy Orbán Viktor?

MTI Fotó MTI Fotó

A keményen dolgozó kisolvasók nyomásának engedve ezennel megszervezem, kiírom és majdan értékelem a teljesen alulról jövő, tökéletesen civil kezdeményezést egy új népnemzeti szavazás megtartásáról.

Se a baráti nyomda, se a baráti reklámcég ne készüljön rá az eseményre, ugyanis egy vasam sincs hülyeségekre. Közpénzem plánehogy nincs.

Szó szerint így szólt az alulról jövő:

Arról kéne inkább szavazni, hogy a magyarok akarnak-e a Fidesszel egy országban élni.

A Fideszben csak a népszavazásból értenek.

Olyan üzenetet kell küldenünk, amit a Fideszben is megértenek, ezért van szükség a fideszesek kényszerbetelepítése elleni népszavazásra - jelentettem ki én.

Egyre több jel mutat arra, hogy a Fidesz kezdi elveszíteni kapcsolatát a magyar realitással és a polgárokkal - fogalmaztam napirend előtti felszólalásomban a fürdőkádban. Felidéztem, az egy hete hozott határozatommal kifogást emeltem a kormány maffiamódszereivel szemben. A fürdőszobai határozat - más, évek alatt megírt kifogásaimmal együtt hozzájárult ahhoz, hogy sárga lapot mutassak az orbáni adminisztrációnak - tettem hozzá. A sárga lapos eljárás annak a jelzése, hogy a polgárok legalább egyharmada megállapítja, hogy a Fidesz túlterjeszkedik a szerződésben biztosított hatáskörökön, és megsérti a polgárok szuverenitását.

A kádban ülve felhívtam a figyelmet arra is, hogy a budapesti bürokraták szintén egy lopakodó jogalkotással újabb eljárást eszeltek ki. Azt javasolják, hogy a Fidesz-KDNP-be csábított többezer gazdasági bevándorló (rokonok, barátok, ismerősök, strómanok) közül, akikre a kormányban és a közigazgatás egyéb szektoraiban nincs szükség (mert még arra is alkalmatlanok), azokat telepítsék be a közoktatásba, sportklubokba, kulturális szférába - fejtettem ki. Hozzátettem: a javaslat szerint, ha ezt egy szervezet megtagadja, akkor (rokon, barát, stróman) migránsonként 250 ezer euró büntetést kellene fizetnie. Összehasonlításként megjegyeztem, a budapesti forrásokból hét év alatt egy magyar polgárra kutyaf...sza jut. A Fidesz szemében tízmillió magyart ér egy megélhetési fideszes? - tettem fel a kérdést.

Még mindig a kádban ülve aláhúztam, egyre világosabb, hogy a Fidesz-kormánynak mennyire nincs fogalma arról az országról, melyet képviselniük kellene. Szerénytelen véleményem szerint a kormány fordítva ül a lovon, amikor azt képzeli, hogy a polgároknak kell meghajolniuk a képtelen javaslataik előtt. Ebből a folyamatból is látszik, hogy Magyarország egységére az Fidesz jelenti a legnagyobb veszélyt - szögeztem le.

A közben kihűlt vízben ülve felhívtam a figyelmet arra, hogy a kényszerbetelepítés valódi veszélyt jelent. Elmondtam, a polgároknak le kell folytatniuk a vizsgálatot a javaslattal kapcsolatban, de látva a Fidesz korábbi hozzáállását, ez nem lesz elég a megállításukra. Budapesten csak a népszavazásból értenek - tettem hozzá. Olyan üzenetet kell küldenünk, amit ők is megértenek, ezért van szükség a kényszerbetelepítés elleni népszavazásra - szögeztem le, vízköves háttal.

A fideszesek ebben következetesek, rokon-, barát-, strómanpárti álláspontot képviselnek - jegyeztem meg, hangsúlyozva: nem engedek a zsarolásnak, és ragaszkodom ahhoz, hogy a magyar emberek döntsenek arról, kivel szeretnének együtt élni.

Ezennel kimászom a kádból és kiírom a népszavazást. Ide.

Akarja-e, hogy a Fidesz, a kormány és/vagy Orbán Viktor az Ön hozzájárulása nélkül is előírhassa, hogy melyik csókosa milyen pozícióba kerüljön, ki jusson földekhez, trafikokhoz, állami megbízásokhoz, uniós pénzekhez?

A kívánt választ kérjük karikázza be számítógépe monitorán. Alkoholos filctollal.

Igen, akarom (fideszes vagyok)
Nem akarom (nem vagyok fideszes)
Kit érdekel (hülye vagyok)

http://kolozsvaros.com/2016/05/19/akarja-e-hogy-a-fidesz-a-kormany-esvagy-orban-v iktor/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Seres László: Isaura TV
  2016-05-19 17:55:29, csütörtök
 
 
2016. május. 19. 15:07


Seres László: Isaura TV






A sztori készen áll: Árpád, Andy, Timi, Lőrinc ültetvényes és a Caudillo élete. Vélemény.

"Az előző részek tartalmából: Árpád, az egyszerű koronaőr és restaurátor, akit mindenki csak suttyomban dolgoztat, de senki sem mer nyíltan vállalni, sok pénzt szeretne költeni valamire, de olyan szegény, mint a templom egere. Bejelentett állása, ízlése és világnézete nincs, fiktív belvárosi lakásában a festményeit csak bérli, rejtély, miből tudta a Gucci-táskáját kifizetni, de esküvőjét a Szépművészeti Múzeumban tarthatja, mert ott azt remélik, jó lesz ő még valamire."

(...)

"Közben kiderül, hogy a filmes Andy sem lehet éppen első osztályú üzletember, még rendes kereskedelmi tévét sem képes venni magának, pedig Timi már nagyon rágja a fülét: ,,már minden szomszédunknak van kertévéje, Andy, csak nekünk nincs, léccilécci!" Mikor látja, hogy Timi bánatában a barátnőivel elhúz valami egzotikus szigetre, Andy gondol egyet, és ellátogat egy állami bankhoz, amelynek nem feladata őt támogatni. Lőrinc földesúr, Caudillo titkos vagyonkezelője újabb és újabb földeket vesz, és mivel elromlik a GPS-e, nem tudja, hol a határ."

(...)

"...a fénypont az egész nap sorozatokat adó Isaura TV. A neve igazi telitalálat: míg annak idején állítólag a nép egyszerű gyermekei önként adakoztak a szegény rabszolgalány kiszabadításáért, ma a nép egyszerű gyermekeinek milliárdjaival megsegített jóbarát gründol új telenovella-csatornát, az önkéntesség látszatát is kerülve. Gyuri, a jegybank főnöke sárgul az irigységtől, ezért bánatában 32 millió forint közpénzért zongorát vesz, és kábelen elindítja a Panama Csatornát."


http://hvg.hu/itthon/20160519_Seres_Laszlo_Isaura_TV
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sírásóverseny lesz Debrecenben
  2016-05-19 17:44:47, csütörtök
 
  Főszponzor a Fidesz...fővédnök: Kósa Lajos




Sírásóverseny lesz Debrecenben

Az ország minden pontjáról érkeznek Debrecenbe június 3-án, pénteken, mert sírásó verseny lesz. Nem csak azt nézi majd a zsűri, hogy milyen gyorsak a sírásók, hanem azt is, hogy milyen szép a sírgödör, és hogy betartják-e a munkavédelmi előírásokat.

Az országos sírásóverseny reggel 8 és 10 óra között lesz a Debreceni Köztemetőben. A sírásók hajdanán a társadalom megbecsült tagjai voltak, ma azonban a lakosság inkább csak a társadalom lecsúszott tagjaiként tekint rájuk - írta a civishir.hu.



A sírásó szakma becsülete érdekében ezért egy régi hagyományt elevenítenek fel, amely egyszerre érdekes kihívás és egyben tiszteleg a fizikai munkát végző emberek előtt. A versenyen kétfős csapatok vehetnek részt. A sírmélyítés és hantolás során nemcsak a gyorsaság számít, a zsűri esztétikai szempontok teljesülését és a munkabiztonsági feltételek megvalósítását is értékeli. Az első helyen végzett csapat egyben novemberben Magyarországot képviselheti a V4-ek nemzetközi sírásó versenyén.



(faktor.hu)

http://www.hirhatar.hu/index_cikk.php?hh=sirasoverseny-lesz-debrecenben
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2016.04 2016. Május 2016.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 462 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 471
  • e Hét: 6223
  • e Hónap: 9968
  • e Év: 163464
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.