Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
Gyömbérrel és az emésztőrendszeri daganatok ellen
  2016-05-02 21:58:36, hétfő
 
 


Az emésztőrendszeri vagy gasztrointesztinális daganatok egy gyűjtő kifejezés, különböző szervek rákos megbetegedéseit foglalja magában.

Az emésztőrendszer daganatos megbetegedései közé tartozik:
- epehólyagrák
- hasnyálmirigyrák
- májrák
- vastagbélrák
- gyomorrák
- végbélrák
- epevezeték rák
- patkóbélrák
- nyelőcsőrák

A gyömbérben található aktív hatóanyagok a szervezet működésére számos hatással bírnak, szabályozzák a génexpressziót, antioxidáns enzimekben gazdagok (SOD, GSH, glutation peroxidase).


Egy 2015-ben publikált tanulmány (Ginger and Its Constituents: Role in Prevention and Treatment of Gastrointestinal Cancer) az alábbi következtetéseket vonta le a gyömbérrel kapcsolatban.

A gyömbér egészségre gyakorolt jótékony hatásai évezredek óta ismertek, az utóbbi években elvégzett in vitro, in vivo és epidemiológiai tanulmányok tovább erősítették ezt a korábbi feltételezést (megfigyelést).

A gyömbér és annak aktív vegyületei számos humán rákbetegséggel szemben fejthetnek ki effektív hatást és ebbe a körbe beletartoznak bizonyos emésztőrendszeri daganatok is.

A kutatók az alábbi gasztrointesztinális rákbetegségekben találták kedvezőnek a gyömbér hatását: gyomorrák, hasnyálmirigyrák, májrák, vastagbélrák és epevezeték rák.

Ezekben a betegségekben tehát különösen indokolt lehet a gyömbér rendszeres fogyasztása, de természetesen azok is fogyasszák bátran, akik egyszerűen csak szeretnének egészségesen élni.
Forrás : drtihanyi Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Korallos kagylós torta
  2016-05-02 21:36:07, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Tortaművészet  
Hintó torta
  2016-05-02 21:35:19, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Tortaművészet  
Lábbütyök gyógytornája
  2016-05-02 21:29:07, hétfő
 
  A bütyök, a bütykösség a lábfej nagyujjának csontszerkezeti változása miatt alakul ki. Lássuk, gyógytornával hogyan kezelhető!

A bütyköt, bütykösséget a lábfej és a nagyujj csontjainak megváltozott csontos szerkezete okozza. Az első lábközépcsont és a nagylábujj első perce ferdén csatlakozik.

Megelőzéshez és kezeléshez is ajánlott a gyógytorna, azonban ha elviselhetetlen a fájdalom, akkor operáció is szóba jöhet. Kiegészítő és esztétikai segítség lehet a bőrkeményedés eltávolítása, borogatás és betétes cipő is.

A gyógytornász bütyök esetén, abban segít,hogy a láb struktúráját az imok megfelelő tornájával és kezelésével állítja helyre ha lehet megállítva, javítva a folyamatot. Erre különböző kiegészítő terápiák is alkalmazhatóak pl: manuálterápia, ízületi mobilizálás, masszázs, Kinesio Tape technika, PNF. Elsők között kell helyreállítani a teljes láb izomállapotát, hiszen a probléma nem kizárólag a nagylábujjnál van jelen.

Gyakran javasolt különböző segédeszközök, úgynevezett ortézisek hordása, melyek egész nap korrigált helyzetben tartják a lábujjakat.

Bütyök tornája
Általában a haránt és-/vagy hosszanti boltozat süllyedésével jár, valamint kalapácsujj is kísérheti
Mivel nem magát a bütyköt kezeljük tulajdonképpen, hanem a láb és talp szerkezeti elváltozásait ezért bokától a lábujjakig átmozgatjuk és tornáztatjuk a lábat.









Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógytornák   
A lábbütyök természetes kezelése
  2016-05-02 21:06:47, hétfő
 
 

Sok ember életét megkeseríti a bütyök, bár számos esetben csak esztétikailag

A bütyök kialakulásának leggyakoribb oka a szűk és magassarkú cipő viselése, ezért ez a betegség általában a nők körében fordul elő, de már meglévő terpeszláb, és örökletes tényező is okozhatja ezt az ízületi elváltozást. Ennél jóval ritkább okok közé tartozik a reumatikus fertőzések miatti sólerakódás, influenza, mandulagyulladás, köszvény, rossza anyagcsere és a helytelen táplálkozás.

A bütyköt megszüntetni fájdalomcsillapító tablettával, lábtornával, járást könnyítő cipőbetéttel, egyedi cipővel vagy sebészeti beavatkozással lehet, ám ezek mellett házi módszerekhez is folyamodhatunk.

A magas sarkú cipők okozta bütyök kezelése: 3 dl vízbe keverjünk 5 zúzott babérlevelet, majd forraljuk a keveréket 15 percig, és éjszakára hagyjuk termoszban. Másnak szűrjük le a keveréket, és a nap folyamán igyuk meg. A folyamatot ismételjük meg 10 napon át, majd egy hét szünetet tartva, ismét iktassunk be egy 10 napos kezelést.

Az egész folyamat 2 hónapig tart, és készüljünk fel arra, hogy gyakrabban kell a vécére mennünk, mivel megnő a vizelési ingerünk. A vizelet rendkívül gazdag lesz sóban, és meglehetősen zavaros, mivel a kezelés hatására a szervezetben jelen lévő sós lerakódások feloldódnak. Tíz nap után már érezhető változásokat lehet tapasztalni, az ízületi fájdalom eltűnik, és sokkal jobban fogjuk érezni magunkat.

A bütyköket ugyanakkor kezelhetjük külsőleg is:

Zúzzunk össze 5 darab nagyméretű babérlevelet, és töltsünk rá egy deciliter 90 százalékos koncentrációjú alkoholt. A keveréket hagyjuk állni egy hétig, majd gézbe áztatva tekerjük a kérdéses területre, és hagyjuk hatni egész éjszaka.

A még jobb eredmény érdekében a kezelés előtt áztassuk be a lábunkat 3 liter meleg vízbe, amelybe tegyünk egy evőkanál szódabikarbónát.
Forrás : Link

Megjegyzés : a babérlevél belső használatával bánjunk óvatosan ! 2 db görcsoldó hatású 3 db már az arra érzékenyeknél görcsös rohamokat válthat ki ! (CzI)
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Nyugtalanság ellen
  2016-05-02 20:46:13, hétfő
 
  Nyugtalan vagy? Íme egy igazán hatásos elixír, amit te is elkészíthetsz otthon!

Régen az emberek ősidők óta tudták, hogy milyen gyógynövényhez kellett folyamodniuk ahhoz, hogy ne legyenek idegesek, megtalálják a belső nyugalmukat, békéjüket.

A nyugtalanság, az állandó izgulás hosszú távon senkinek sem jó, komoly idegbajok, mentális zavarok léphetnek fel. Ez hatványozottan igaz a mai kor emberére is. Ezért érdemes otthon olyan természetes nyugtató készítményeket alkotni, amelyek mellékhatások nélkül ellazítanak, pihentetik idegrendszerünket.

Számtalan nyugtató terápia is létezik ma már, végezhetünk légzőgyakorlatokat is, és emellé készítsünk egy finom nyugtató gyógyitalt.

Szükségünk lesz citromra, mézre és gyömbérre. Ezek mind relaxáló hatóanyagokat tartalmaznak.

Egy kisebb edénybe tegyünk két teáskanál citromlevet, két teáskanál reszelt gyömbért és egy teáskanál mézet. Alaposan keverjük össze. Ez egy adag, a megfelelő hatásért naponta három porciót kell elfogyasztani.

Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Egy ölelés ....
  2016-05-02 20:39:41, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
Lázcsillapítás a konyhából és a kertből
  2016-05-02 20:24:01, hétfő
 
  Lázcsillapító teakeverék
Zsálya, fekete bodza és hársfa azonos arányú keverékét forrázzuk le, és miután langyosra hűlt, citrommal ízesítsük. A citrom C-vitamintartalmának köszönhetően segít a betegség leküzdésében.

Lázcsillapító gyógynövények
A természet patikája rengeteg olyan gyógynövénnyel bővelkedik, ami izzasztó, lázcsillapító hatású.
Az ókorban a halhatatlanság növényeként tisztelt orvosi zsálya gyulladáscsökkentő és lázcsillapító hatása miatt a legtöbb láz elleni teakeverék egyik fő összetevője. Emellett a torokgyulladással járó betegségeket is kiválóan gyógyítja.
A fekete bodzából készített tea nemcsak az immunrendszer erősítésére szolgál, hanem kiváló izzasztó hatásának köszönhetően elismert lázcsillapító is. Köhögéscsillapító és nyákoldó hatása miatt a megfázásos megbetegedések kiváló ellenszere.
A hársfa talán az egyik legismertebb meghűlés elleni gyógynövény. Főzete elősegíti az izzadást, ezzel segítve a láz megszüntetését.

Lázcsillapító fűszerek
Nem is gondolnánk, hogy a konyhapolcon megbúvó fűszereink közül milyen sok képes a láz csillapítására.
A magyar konyha kihagyhatatlan fűszernövénye, a majoránna nemcsak a csirkés ételeket dobja fel, hanem kiváló gyulladásgátló és lázcsillapító hatással bír, továbbá az erős és száraz köhögést is gyógyítja.
A bazsalikom, az olasz ízek kedvelőinek fűszere fájdalomcsillapító, görcsoldó és gyulladáscsökkentő tulajdonsága mellett ugyancsak segíti a láz csillapítását.
A kínai konyha elképzelhetetlen gyömbér és koriander nélkül. Nos, e két fűszer hathatós segítséget nyújt akkor is, ha magasra szökik a lázunk.


Gyógyító egytálétel:
A zöldségek, vitamin-és tápanyagtartalmuk miatt a beteg ember étrendjéből kihagyhatatlanok. Mi most az idénynek megfelelő zöldségekből, és a lázcsillapítást segítő fűszerekből egy könnyű, de tápláló kínai rizses egytálételt ajánlunk.

Kínai karottás-édesköményes barnarizs rizottó
Elkészítési idő: 35 perc

Hozzávalók 4 személyre:
1 édeskömény
2 sárgarépa sárgarépa
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
1 evőkanál szűz olívaolaj
2 evőkanál teriyaki szósz
1 szál friss koriander
1 mogyorónyi friss gyömbér reszelve
2 marék barnarizs

A vöröshagymát félfőre, az édesköményt csíkokra, a sárgarépát batonokra (gyufaszál vékonyságú darabokra) vágom, a fokhagymát durvára aprítom. A vajon a zöldségeket nagy lángon megpirítom, majd az olívaolajat is hozzáadom, és kisebb lángon tovább párolom. A teriyaki szósszal meglocsolom, a felaprított korianderrel és a gyömbérrel megbolondítom, és a zöldségeket enyhén roppanósra párolom. Közben egy kis lábosba a rizst kétszeres mennyiségű sós vízben megpárolom. Ha a rizs elkészült, a zöldségekhez borítom, a főzőlevéből egy-két evőkanállal hozzámerek, és az egészet összemelegítem. Friss korianderlevéllel díszítem.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Gondolatok a környezetvédelemről
  2016-05-02 20:04:30, hétfő
 
  Tudta, hogy 2011. október 31-én a Föld népessége meghaladta a 7 milliárd főt? Az ENSZ becslése szerint 2011. október 31-én született meg bolygónk hétmilliárdodik lakosa.

A Föld 1999-ben lépte át a hatmilliárdos népességet, csupán tizenkét évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy újabb milliárddal több ember éljen a Földön. 2050-re a népesség 10 milliárdra fog nőni, ezért nagyon fontos a környezetvédelem a bolygónkon.

Ha sokan, csak kicsi dolgokat teszünk a környezetünkért, akkor is órási változásokat érhetünk el, 8 ötlet, hogy 2050-re is elviselhető legyen a Föld, tegyünk együtt a környezetvédelemért:
1. Szelektív hulladékgyűjtés.
2. Környezetei erőforrások mértéktartó használata (víz, áram, fűtés).
3. Megújuló energiák használata, zöld energia (nap, szél, földhő).
4. Nejlonzacskó mellőzése (100 év alatt bomlik le).
5. Ökológiailag lebomló tisztítószerek használata.
6. Kerékpározás (amikor csak lehet).
7. Tömegközlekedés használata autó helyet.
8. Gyerekek környezetvédelemre nevelése.
"Amint az utolsó fát kivágtuk, az utolsó halat kifogtuk és az utolsó folyót is megmérgeztük, rájövünk, hogy a pénz nem ehető."
Forrás 24 hírlevél
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Néhány jó tanács :-)
  2016-05-02 19:59:19, hétfő
 
  ÉRDEMES MEGSZÍVLELNI!

1. Dobd ki a haszontalan számokat. Úgymint kor, súly, vérnyomás stb...Hadd aggódjanak a doktorok ezek miatt. Emiatt fizeted "őket".

2. Csak vidám barátokat tarts! A rosszkedvűek lehúznak.

3. Tanulj folyamatosan. Tanulj többet a számítógépről, autókról, kertészkedésről, és mindenről..Soha ne hagyd az agyadat pihenni."A pihenő agy az ördög műhelye". Az ördög neve "Alzheimer".

4. Élvezd az egyszerű dolgokat.

5. Nevess gyakran, hangosan és hosszan. Nevess, amíg ki nem fulladsz.

6. Néhány könny esik néha.Tűrj, gyászolj, és menj tovább. Az egyetlen személy, aki egész életünkben velünk van az magunk. ÉLJ, amíg élsz.

7. Vedd magad körül olyan dolgokkal, amiket szeretsz. Legyen az család, háziállat, emléktárgy, zene, növények, hobbi, akármi. A te otthonod a te menedéked.

8. Ne tégy bűnös kirándulásokat. Menj sétálni az utcára, vagy a szomszéd megyébe, vagy idegen országba. De ne oda, ahol BŰN van.

9. Mondd az embereknek minden lehetőséget kihasználva, hogy szereted őket.

10. ÉS MINDIG EMLÉKEZZ: Az életet nem a lélegzetvételek számával mérjük, hanem azokkal a pillanatokkal, amikor elakad a lélegzeted.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
2016.04 2016. Május 2016.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 381 db bejegyzés
e év: 4199 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4411
  • e Hét: 13193
  • e Hónap: 44679
  • e Év: 249380
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.