Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Vicc a mai napra
  2016-05-21 15:53:49, szombat
 
  A világ legügyesebb szamurája ...

Egyszer régen, egy japán császár rendeletet adott ki: keressék meg neki a
világ legügyesebb szamuráját, hogy őt állítsa a serege élére.
Egy év után hárman jelentkeztek : egy japán , egy kínai és egy zsidó
jelölt.
Eljött a nap, hogy bemutassák tudásukat.
A japán szamuráj kinyitott egy kis dobozt, ebből felröppent egy légy.
A szamuráj kirántotta a kardját, és ssssssuuuhiiiii
A légy pontosan kettévágva hullott le.
- Hihetetlen képesség! Lássuk, mit tud a következő!
A kínai magabiztosan előlépett, szintén kieresztett egy kis legyet, és a
kardjával sssssssiiiitty-sssssssuuuutty - röptében négyfelé vágta!
- Elképesztő! Kíváncsi vagyok, ezt még felül tudja-e múlni az utolsó jelölt.
A zsidó is felreptetett egy legyet, elő a kardját, sssiityi-sssittyi-sssitty-ssssuutty... a légy még mindig ott röpködött.
- Na mi az!? Nem tudod megölni? - kérdezte gúnyolódva a császár.
- Ugyan már! Megölni? Az túl könnyű lett volna! Na de, körülmetélni!

VÉGE
 
 
0 komment , kategória:  vicces, pikáns  
50 ezer tulipán virágzik a Vácrátóti arborétumban
  2016-05-21 15:51:34, szombat
 
  Tulipánvirágzás - 50 ezer tulipán virágzik a Vácrátóti arborétumban

Mesébe illő képek - ötvenezer tulipán virágzik a Vácrátóti Arborétumban
Kövess minket a facebookon!
Nehéz nagyobb közhellyel indítani egy ajánlót annál, mint hogy a vácrátóti arborétumot nem lehet megunni, de ez az igazság. Négy évvel ezelőtt, tél végén voltam először: már virágzott a hunyor, de kopárak voltak a bokrok és a fák, és még hallgattak a madarak. Azóta visszajárok. Mert kell a csönd a fülemnek, kell a zöld a szememnek, kell a nyugalom a lelkemnek.

Nemcsak sétálni járunk ide, nem is csak a növényekért, de a kiváló programok miatt is. Voltunk már koncerten, családi hétvégén és növényvásáron is Vácrátóton. Egy dologról azonban mindig lemaradtam, a tulipánok virágzásáról. Megérte várni rá, mert tavaly ősszel az arborétum kertészei ötvenezer hagymát ültettek el a Kertben: a Rózsakertben, a Kastélynál és a kert felső részén található egynyári virágágyásokba. Az elegáns liliomvirágú tulipánoktól a korai fajtákig gyönyörködhetünk most mindben.




Link




Link




Link




Link




Link




Link




Link




Link




Link




Link




Link




Link




Link




Link

A Nemzeti Botanikus Kert Április 1. és október 31. között, hétfő kivételével mindennap 8:00 és 13:15 között tart nyitva. További információt az arborétum oldalán találtok.

A cikk forrása: Link
 
 
1 komment , kategória:  Szép tájakon  
Aranyosi Ervin: Vers a 10 millió-szoros napra
  2016-05-21 15:42:56, szombat
 
 






Link



 
 
0 komment , kategória:  Aranyosi Ervin  
Láthatatlan Budapest - nyolc lenyűgöző látvány a fővárosból
  2016-05-21 15:40:25, szombat
 
 
Láthatatlan Budapest: nyolc lenyűgöző látvány a fővárosból

Sötét pincék, lenyűgöző kilátású tornyok, labirintusként kanyargó járatok, elhagyatott temető: két hónapon keresztül készítettük a Láthatatlan Budapest című városjáró videóriport-sorozatunk nyolc epizódját, különleges helyszíneken. Összefoglalónkban megmutatjuk a legjobb látványosságokat.

Ha számba vesszük, vége nincs a különböző urbanista blogoknak, városkutató és -védő mozgalmaknak, önkéntes és üzleti alapon működő sétaszervező társaságoknak. Budapest (újra)felfedezése zajlik a szemünk előtt, ennek hála egyre jobb programok, cikkek, összeállítások látnak napvilágot. Láthatatlan Budapest című sorozatunkkal ehhez a folyamathoz szeretnénk hozzátenni: videóriportjainkban a főváros területére eső olyan épített és természeti értékeket mutatunk meg, amelyek kevésbé ismertek, vagy egyszerűen csak nehezen megközelíthetők, bejárhatók. Az utóbbi két hónapban nyolc kisfilm készült: az Országházról, a Salgótarjáni utcai zsidó temetőről, az aranyhegyi Pogánytoronyról, a Bazilikáról, a vári barlangok lezárt részeiről, a csepeli víztoronyról, a kőbányai pincerendszerről és Budapest legnagyobb taváról, a Naplás-tóról.

*

Országház: a légkutaktól a tornyokig



Link
Kilátás az Országház kupolájáról

Milyen a magyar Parlament kupolája belülről? Milyen a kilátás Budapest legmagasabb épületéről? Igaz a titkos Kossuth téri bunkerek és börtönök legendája? Nagyjából három órát bolyongtunk az Országházban, a vágott anyag csak töredéke annak, amit láttunk. Ez az épület tekintélyt parancsoló rendszer.

*

Az ismeretlen temető Budapest közepén



Link
Salgótarjáni utca, temető

Sokszor a Kerepesi temetőbe, vagy az épülő Sorsok Háza közelébe érkezők előtt is teljes ismeretlen a Fiumei útról nyíló keskeny utca, a Salgótarjáni utca. Innen nyílik Budapest egyik legjelentősebb izraelita emléke, a régi zsidó temető. Területén évtizedek óta felbecsülhetetlen értékek pusztulnak.

*

Nincs ennél rejtélyesebb torony Budapesten



Link
Pogánytorony

Misztikus torony torzója mered az ég felé Óbudán, az Aranyhegyen, a Jutas utca és a Pogánytorony utcák saroktelkénél. A harmincas évek közepén a Turáni Egyistenhívők Tábora által építtetett magaslat a turanista magyar építőművészet meglehetősen kevés hírnökeinek egyike Budapesten. Sajnos olyan állapotban van, hogy csak bajjal lehet rá felmászni. Ezért inkább körberepültük.

*

A Szent István-bazilika harangjai



Link
A kisebb harangok a Bazilikában

Mint egy misztérium - jellemzi a Szent István-bazilika tornyaiban kanyargó padlás- és labirintusrendszert idegenvezetőnk. A templom eredeti harangjainak nagy része a II. világháború idején elpusztult, köztük az ország legnagyobb harangja is: a megszállók leszerelték, hadi célokra elvitték.

*

A Várhegy lezárt barlangjáratai



Link
Ez a rész ma nem látogatható

Csak az idősebbek emlékezhetnek, milyen a budai Várhegy 18 ezer négyzetméter összterületű járatrendszere - ennek ma csak kisebb része látogatható a Labirintusban és a Sziklakórházban. Láttuk a régi, világháborús óvóhelyeket is.
*

Budapest legjobb terasza: a csepeli víztorony teteje




Link
Toronytető (víztorony-kehely) Csepelen

Magyarország, egyben pedig Budapest legmagasabb víztornya a csepeli ,,csíkos" víztorony. A több mint 70 méteres, háromezer tonna víz tárolására alkalmas vasbeton monstrum belül olyan, mintha a Csillagok Háborúja valamelyik díszletéhez épült volna, kelyhének ,,teraszáról" pedig lenyűgöző kilátás nyílik a városra.
*

Földalatti világ Kőbányán




Link
Itt valaha sört készítettek

Több mint 190 ezer négyzetméternyi pince húzódik a kőbányai sörgyárak alatt. Nagy nyugati stábok durván hetente kérik el komoly forgatásokra ezeket tereket, hiszen az állandó 8 fokban és félhomályban egy misztikus horror bármikor akadálytalanul leforgatható. Bejárásunk alkalmával a rendszer egy ,,kisebb", 40 ezer négyzetméteres részét néztük meg.

*

Budapest legnagyobb tava, madártávlatból




Link
Cinkota, más nézőpontból

Nyári hangulatú zárás. Kevesen tudják, hogy a főváros területére eső legnagyobb tó Cinkota mellett van: a Naplás-tó. Fürdésre nem, horgászásra annál alkalmasabb. Az embernek csak az itt élő óriási teknősökkel kell osztozni.

A sorozat a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programjának támogatásával valósult meg.

A cikk forrása: Link - a cikkben több videót is találhattok!
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
A Föld rezgésszintje óriási mértékben emelkedik
  2016-05-21 15:27:56, szombat
 
  A Föld rezgésszintje óriási mértékben emelkedik
Angyali üzenet

Erőteljes paradigma-váltás és energiaváltozás időszaka




Link

A Föld rezgésszintje óriási mértékben emelkedik

Erőteljes paradigma-váltás és energiaváltozás időszaka

Emberi kollektív színt:

A Föld rezgésszintje óriási mértékben emelkedik, aminek eredménye, hogy rengeteg eddig alvó lélek ébred fel. A világban zajló kaotikus események, létbizonytalanságot, közfelháborítást, agressziót és félelmet váltanak ki a tömegekből. Az emberi kollektív tudat nagyon sok düh és feszültség energiát generál. Most fontosabb, mint bármikor, hogy mindazok, akik az isteni fényerőt képviselik szeretetet és békét sugározzanak és tartsanak fent a világban.

Intenzív kozmikus sugárzás árad a Napon keresztül

A Napon keresztül nagyon erőteljes kozmikus sugárzás bombázza a Földet, ami miatt az érzékeny emberek igen furcsán érezhetik magukat. Szédülés, furcsa fejnyomás, homályos látás, tér-idő érzékelésének zavarai jelentkezhetnek. Az emberek rendkívül feszültek és ingerültek lehetnek a környezetükre, ami miatt sok harag, türelmetlenség és konfliktus keletkezhet az emberi kapcsolatokban. Fontos, hogy átlásd a helyzeteket, és ne bonyolódj a generált drámákba. Rendszeres meditációval tarts magad egyensúlyban, hogy az energiarendszered és a tudatod integrálhassa a magasabb rezgési frekvenciát.

Tudatalatti lomtalanítása és érzelmi terhek oldása

Az energetikai szintemelkedés miatt, tudatilag és érzelmileg is átalakultok, ezért mindazon terhek és negatív gondolati csomagok, amelyek alacsony szinten tartanak benneteket, ki kell hogy oldódjanak az energiarendszeretekből. Nagyon sok régi fájdalom és negatív energia szabadulhat fel a tudatalattiból, főleg éjszaka, ami eléggé kifáraszthat benneteket, ezért napközben fáradtak és kimerültek vagytok. Nagyon fontos, hogy legyetek türelmesek magatokkal és másokkal ezen átalakulás időszakában és pihenjetek annyit, amennyit csak tudtok.

Felerősödött lelki és érzelmi fájdalmak

Érzelmi és lelki fájdalmak, karmikus sérülések kerülhetnek a felszínre, amelyeket ideje elengedni és feloldani. Sejt szintű tisztulások és oldások miatt a fizikai fájdalmak, kimerültség és levertség is nehezítheti a mindennapokat. Elalvás előtt meditációban szólítsátok meg angyalaitokat, szellemi vezetőiteket és égi segítőiteket, hogy bocsássanak rendelkezésetekre tisztító és átlényegítő energiákat, amelyekre a legnagyobb szükségetek van a jelen időszakban.

Ego fékek és önszabotázs programok

Amivel a legtöbb embernek, most meg kell küzdenie, az a saját árnyéka, alacsonyabb tudatszinten lévő önvalója, vagy egója. A feloldódó részek küzdenek az érvénybe maradásért, ezért az ego stratégiájának része, hogy visszahúzzon az alacsonyabb tudati szintre, ahol továbbra is fenntartható az önazonossága, amely a fájdalomból, félelemből, ítélkezésből, haragból, önsajnálatból és bűntudatból tartja fenn magát. Az alacsonyabb tudatossági szinten lévő részek, fény általi feloldása, az önvizsgálat és a helyes döntések meghozatala által lehetséges. Amikor úgy döntötök, hogy felnőttök önnön magatok tisztább, szeretetteljesebb és bölcsebb valójához, el kell kezdenetek másképpen reagálni, a belülről feltörő és külvilágból jövő ingerekre, így paradigmát vált a tudatotok. Tartsátok fenn a kapcsolatot a magasabb énetekkel, és integráljátok felsőbb önvalótokat, a mindennapi valóság szintjén.

A nagy RESET gomb

Törlődnek a régi programok, hiedelem minták, téves önazonosulások és téveszmék. A mentális testetekben rögzült régi szerepminták és gondolati sémák feloldódás és törlés alatt állnak, aminek eredménye, az, hogy sokszor azt érezhetitek, hogy összezavarodtok, nehezen tudtok reálisan gondolkodni, koncentrálni, néha még a beszéd is nehezetekre eshet. Ez a mentális szinten történő átalakulás miatt van. Meg kell tanulnotok kiüresedni, csendben ellazulni és el kell engednetek az egótok által kialakított világképet és régi önazonosságot. Ez az állapot addig fog eltartani, amíg sikeresen fel nem emelkedtek egy magasabb tudatossági szintre, ahol integrálhatjátok a felsőbb önvalótok azon részét, amelyet az emberi szintre immáron lehorgonyozható.

Átpréselődni a rostán

Kétségtelen, hogy a jelenben végbemenő átalakulás igen megterhelő, mindenki önmagához mérten kapja a következő szintre való felzárkózás leckéit és beavatásait. A felemelkedés nem a róla szóló információk által történik, hanem az emberi szint magasabb kvalitásába való átnemesítése által. A mérce magasabban van, mint amit eddig elértetek, és a következő szintre való felemelkedés megköveteli, hogy mindazon részeitek és életkörülményeitek, amelyek a régi paradigmába és alacsony tudatossági szinten tartottak benneteket átlényegüljenek. A cél, hogy magasabb erkölcsi szinten, emelkedettebb tudatosságban, letisztultabb érzelemmel, nyitottabb szívvel létezzetek szeretetben és fényben, amit ti sugároztok ki a világba. Az új Föld csak általatok születhet meg, de ahhoz előbb nektek kell újjászületnetek testben-lélekben és szellemben.

Angyali áldással

Angyali sugallat által írta Aysha

Angyalforrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Égi dolgok  
Egy garantáltan szuper telefon!
  2016-05-21 15:25:31, szombat
 
 


Link

Na ki kér ilyet???
 
 
0 komment , kategória:  Animációs kép  
Tavaszi séta Kecskeméten
  2016-05-21 15:24:18, szombat
 
 


Link

Tavaszi séta Kecskeméten: Link




Link


Kecskemét


Petőfi Sándor ,,hírös városnak", Vámbéry Ármin ,,napkeleti városnak", Jókai ,,a puszták metropoliszának", Móricz Zsigmond ,,a magyar nép munkás élete mintaterületének" nevezte Kecskemétet. Weöres Sándor is elcsodálkozott a monumentális táj, a kecskeméti piac látványán:



,,Mi mindent látni Kecskeméten,
melyet a világ nem terem!
Ázsiát-Amerikát járunk
És mind itt van egy helyen."


Egy kis történelem:

A népvándorlás alatt számos nép megfordult itt, mivel a település fontos kereskedelmi út mellett feküdt. 1368-ban már városként említi Nagy Lajos király egyik oklevele. A török hódoltság időszakában állandó harcok jellemzik a környéket.

Kecskemét több tekintetben is védettséget élvezett, egyrészt a természeti adottságai miatt volt jó helyzetben, emellett kivételezett jogi helyzetet is vásárolt magának azzal, hogy a budai pasának közvetlenül adózott, s így annak védelmét is élvezte.

A város az elsők között kapcsolódott be az 1848-as honvédtoborzásba, 1848. szeptember 25-én a régi vásártéren mondta el Kossuth Lajos híres hadba hívó beszédét.

A város címere egy hatszögletű vörös színű pajzs, melyben, a zöld hármas halom középső részén egy fehér kecskebak tekint a jövőbe. Ez látható a középületeken. Az ünnepi változaton, a pajzs fölött a magyar Szent Korona látható, alul pedig a város jelmondata olvasható:

,,Sem magasság, sem mélység nem rettent"

A város nevének eredetéről több változatot is fellelhetünk.

Egyesek szerint nincs megfejtése, míg a többség a ,,kecske" szót tekinti alapnak, a ,,mét", pedig járást jelent. (bolgárul a ,,koziczkameta" szó jelentése: kecskejárás)

Emellett szól az a tény is, hogy Szent Miklós a megtérített új híveknek tenyésztésre kecskét ajándékozott.
A várost a kecskeméti barackpálinka, a színes kerámiával díszített szecessziós épületek és a "Kodály- módszer" teszik messze földön ismertté.

A tágas, sétányokkal tagolt, impozáns Kossuth téren nevezetes épületek sora fogad.

A történelmi főtér sajátossága, hogy az országban egyedülálló módon szinte az összes felekezet temploma megtalálható itt.

A Nagytemplom:
A főtéren magasodik a város talán legismertebb épülete, a Nagytemplom vagy Öreg-templom. Az "öreg" jelző az alföldi szóhasználatban azt jelenti, hogy "nagy", "hatalmas".
Az épület az Alföld legmagasabb építménye, templom tornya 75 méter magas, harangja valamikor egészen Bugacig elhallatszott, és a határban dolgozók számára az ebéd idejét jelezte.

A Szent Miklós-templom:

Más néven a Barátok temploma, vagy Ferences templom a város katolikus hitéletének egyik központja, Kecskemét legrégebbi, ma is álló épülete. A város legöregebb temploma, 600 éve épült az eredetileg gótikus stílusban, de gazdag barokk belsővel.

A cikk forrása: Link - itt tovább is folytatódik a fenti cikk további képekkel illusztrálva!




Link
 
 
0 komment , kategória:  Szép tájakon  
Legyen szép a hétvégéd!
  2016-05-21 15:20:31, szombat
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Köszönések  
Komáromi János: a Minden...
  2016-05-21 15:18:15, szombat
 
  Komáromi János: a Minden...


a Minden csak egyszer létezik
a Minden soha nem vétkezik

mert elsimulnak a háborgó hullámok
és megszelídülnek a viharos szelek
mert elindul feléd a távol
és rád néznek végre a rég vágyott szemek

csak a Minden lehet elegendő
csak a Jelen lehet ami eljövendő

mert nem kell tudnod azt, ami vagy
csak engedned kell, hogy megvalósulj végre
mert nem kell harcolnod önmagaddal
csak engedned kell, hogy megismerjen végre

Egyetlen vagy és a Minden
túl vagy már a leheten és a nincsen
 
 
0 komment , kategória:  vers  
Helló
  2016-05-21 15:17:36, szombat
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Köszönések  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2016.04 2016. Május 2016.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 153 db bejegyzés
e év: 2160 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1233
  • e Hét: 3081
  • e Hónap: 14095
  • e Év: 120239
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.