Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Jó éjszakát!
  2016-05-21 23:58:24, szombat
 
  Kedves Mindannyiotoknak



 
 
1 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Tízmilliószoros teremtő nap
  2016-05-21 22:15:05, szombat
 
  Tízmilliószoros teremtő nap





2016 május 21.

Jelentősége:

A 10 milliószoros napokon minden teremtés 10 milliószoros erővel hat. Ez mind a pozitív, előremutató fejlődést segítő gondolatokra, érzelmekre, a szeretettel teljes szándékokra, az előre vivő akaratra, mind az ennek ellenkezőjét képviselő negatív, visszahúzó, fejlődésed útját nem segítő gondolatokra, érzelmekre, megnyilvánulásokra, szándékokra és akaratra egyaránt igaz.

Minden megnyilvánulásod, tetted következményei tízmilliószorosan hatnak és hatnak vissza rád.

A mindennapokra is igaz, hogy gondolkodásod határozza meg valóságodat. Te tervezed meg Utadat, Te teremted meg körülményeidet, kapcsolataidat, kapcsolataid minőségét. Te választod meg, hogy kivel és mivel kívánsz kapcsolatba kerülni földi léted során. Ahogy minden anyagi létezés egy teremtő gondolat eredményeként jön létre, úgy minden, ami a világodat meghatározza a te teremtményed.

Alapvetően azok a gondolataid határozzák meg valóságodat, amelyeket nap mint nap elgondolsz. Amennyiben ezek előremutató - a saját értékítéleted szerint - pozitív gondolatok, akkor a valóságod is olyan lesz, amilyet szeretnél. Amennyiben viszont gondolataid minőségét számodra el nem fogadható gondolatok többsége határozza meg, akkor nem érzed jól magad a bőrödben.

A tízmilliószoros napok jelentősége abban áll, hogy amennyiben ezeken a napokon tudsz gondolkodásodon változtatni és olyan gondolatokkal megtölteni elmédet, amelyek céljaid felé vezetnek, megnyugvással és békével töltenek el, akkor nagy lépést tudsz abban az irányban tenni, hogy megszabaduljál nem szeretett gondolataidtól. Amennyiben e gondolatok alapján cselekedni is hajlandó vagy nagy lépést tehetsz arra, hogy megszabadulj el nem fogadható, régi szokásaidtól, érzelmeidtől vagy tetteidtől.

Eredete:

A tibeti ("nagy") buddha napokat hívják 10 milliószoros napoknak, sorrendben ez az első holdhónap 15. napja, a negyedik holdhónap 15. napja, a hatodik holdhónap 4. napja és a kilencedik holdhónap 22. napja. A tibetiek évente négy ilyen napot tartanak nyilván.

Javaslatok:

Kiemelten fontos, hogy ezeken a napokon arra gondolj, amit teremteni szeretnél az életedben! Figyelj magadra és légy tudatos! Ellenőrizd gondolataidat, a benned felmerülő érzelmeket. Az elkerülhetetlenül felmerülő negatív gondolatokat, érzelmeket ,,csípd el", majd egyszerűen engedd szabadon és cseréld fel azzal - a számodra pozitív - gondolattal, amellyel teremteni szeretnél vagy érzelemmel, amelyet ki szeretnél nyilvánítani az adott helyzetben.

Tudatosan fókuszálj a pozitívumokra. Teremts olyan körülményeket magadnak, hogy minél több számodra pozitív helyzettel, személlyel, körülménnyel találkozhassál ezeken a napokon. Ünnepelj! Adj hálát minden jóért, ami az életedben már jelen van. Ne felejtsd! Amire figyelmedet irányítod, azt fogod megteremteni. Senki nem fogja helyetted eldönteni, hogy ez most neked jó vagy nem jó.

TE VAGY AZ IRÁNYÍTÓ! Csak Te tudod a gondolkodásodat meghatározni. Küldj szeretetteljes gondolatokat szeretteidnek, embertársaidnak, a Föld teremtményeinek és magának a Földanyának. Teremts magadnak és ,,utazó-társaidnak" szeretetet, békét, bőséget és boldogságot. Adakozz! Adj minél többet önmagadból, önzetlenül, tiszta szeretetből. Minden olyat tegyél meg, amit szeretnél, hogy tízmilliószoros erővel hasson! Hívd fel mások figyelmét e napok jelentőségére és a napokba rejlő lehetőségekre.

Forrás: http://www.angyalszarny.eoldal.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
Csokis eper
  2016-05-21 22:12:31, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Virágok, gyümölcsök, termések  
Eperdzsem tartósítószer nélkül
  2016-05-21 21:41:41, szombat
 
  Eperdzsem tartósítószer nélkül

Hozzávalók:
3 kg apróbb szemű, édes, érett eper
1,20 kg cukor (kilónként 40 dkg, de 50 dkg-ot is tehetünk bele, ha édesebbre szeretnénk)
10 db csavaros, hibátlan tetejű 3 dl-es üveg

Elkészítés: Az epreket alapos, többszöri mosás után megtisztítjuk, és egy nagyobb, 6-7 literes fazékba rétegezzük a cukorral. Jól szellőző konyharuhával letakarva 24 órát állni hagyjuk.

Ezután feltesszük a tűzhelyre, burgonyatörővel kicsit törünk rajta, sok eperszem így is egyben és darabos marad, felforraljuk (5 dl eperlevet üvegbe szörpnek kimertem, hogy kicsit sűrűbb legyen), és a forrástól számított 20 percig közepes hőfokon (jól rotyogjon) főzzük - keverjük, közben többször lehabozzuk.

Előre kimosott - legkönnyebb mosogatógépben magas hőfokon - és kiszárított üvegekbe majdnem színültig töltjük, a fémtetőt erősen rácsavarjuk, 5 percre fejtetőre állítjuk, majd visszafordítva szárazdunsztba tesszük, és abban hagyjuk min. 24 órát dunsztolódni, majd felcímkézhetjük, és a végleges helyére tesszük.





Megjegyzés

Sok éve már mindent hűtőtáskában dunsztolok, jó módszernek tartom, nem kell tortúrázni a dunsztolással, a leghatékonyabban tartja a meleget és a legtovább. Kibélelem újságpapírral, mert kiváló hőtároló, és az üvegek tetejére is több réteg papírt helyezek, mielőtt a hűtőtáskát lezárom.

Azért teszem kis üvegekbe, mert felbontás után a hűtőben célszerű tárolni a dzsemet, mivel nincs benne tartósítószer, és normál hőmérsékelten hamarabb romlana. Felbontás után a hűtőben viszont hetekig eláll - ha marad rá ideje.

Aki bizonytalan a módszerben - mint én is sokáig -, ne töltse az üvegeket színültig, hanem 2-3 kukac Na-benzoátot tegyen minden üveg tetejére, és egy réteg frissen tartó fóliát tegyen a tetők alá.

A befőzés alatt fokozottan ügyeljünk a higiéniára, hogy semmiféle szennyeződés (pl. kenyérmorzsa) ne kerülhessen még a közelébe se, mert megromolhat.
Rozsnyai Gabriella

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek - befőzés, mélyhűtés  
Eperdzsem
  2016-05-21 20:20:56, szombat
 
  Eperdzsem

Hozzávalók:
1 kg eper
1,15 kg cukor
4 evőkanál citromlé
1 csomag dzsemfix


Elkészítés

Elkészítés: 1.) A gyümölcsöt megtisztítjuk, botturmix segítségével pépesítjük (vagy nagyon apróra vágjuk).

2.) A gyümölcsöt egy nagy lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, és felforraljuk, majd belekeverjük a dzsemfixet, és 2-3 percig takarékon forraljuk.

3.) Forrón üvegekbe kanalazzuk, lezárjuk, és legalább 5 percre minden üveget a feje tetejére állítjuk, majd ha kihűltek, a kamrába tesszük őket.





Morzsálós Mirza

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek - befőzés, mélyhűtés  
Eperlekvár II.
  2016-05-21 20:15:48, szombat
 
  Eperlekvár II.

Hozzávalók

Hozzávalók kb. 10 db 3-3,5 dl-es csavaros tetejű üveghez:
4 kg eper
kg-ként 30-50 dkg cukor (ízlés szerint)
2-3 nagy citrom leve - ízlés szerint


Elkészítés

Elkészítés: Az epret bő vízben pár percig áztatom, hogy a földmaradványok leoldódjanak, majd váltott vízben - ameddig a víz tiszta nem marad - megmosom. A kis csutkáját eltávolítom, a cukorral összekeverem, közben két kézzel jól összenyomkodom. Lefedve 1 éjszakára hűvös helyre teszem, hogy a cukor teljesen feloldódjon.

Másnap felforralom, amikor forr, kb. 1 liter levet fémszűrőbe lemerek róla, kicsit kinyomkodom, majd a sűrűjét visszaöntöm. 30 percig közepes hőfokon forralom, közben szükség szerint kevergetem.

Előkészített kis üvegekbe töltöm, a tetőt rácsavarom, 5 percre fejtetőre állítom, majd szárazdunsztba (hűtőtáskát használok) teszem, és abban hagyom 24 órát dunsztolódni, mielőtt végleges helyére kerül.





Megjegyzés

Felbontás után a hűtőben célszerű tárolni, mert tartósító nélkül normál hőmérsékleten hamarabb megromlik.

A megmarad levét üvegben a hűtőben tárolom, nagyon finom szörp van belőle, tartósító nélkül is több hétig eláll.

Ha vastagabb aljzatú edényt használunk, és megfelelően kiválasztjuk a főzési hőfokot, nem kell folyamatosan kevergetni, nem kap oda könnyen.

Májusban érő első eperfajta hazánkban a Lambada fajta, melynek magas a cukortartalma, aromás íz jellemzi és közepes a savtartalma. Általában ebből a fajtából szoktam a lekvárt befőzni.
Rozsnyai Gabriella

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek - befőzés, mélyhűtés  
Eperdzsem II.
  2016-05-21 20:11:36, szombat
 
  Eperdzsem II.

Hozzávalók

Hozzávalók:
1 kg eper
60-70 dkg cukor /vegyesen pl. kristálycukor és nyírfacukor/


Elkészítés

Elkészítés: Az eperszemeket tésztaszűrőbe téve, bő vízbe mártogatva megmossuk, lecsurgatjuk és leszárazzuk.

Lábasba rétegezve tesszük megszórva cukorral. Legalább 1 órát állni hagyjuk, hogy levet eresszen, majd a levet leöntjük, szörpként fogyaszthatjuk. Az epret erős tűzön, gyakran kevergetve sűrűre főzzük.

Forrón üvegekbe töltjük, lekötjük, száraz dunsztba tesszük, és hagyjuk
kihűlni.





Megjegyzés

Főzés közben óvatosan kevergessük, hogy a szemek ne törjenek össze. Tartósítószer nélkül is eláll, a cukor konzerválja.
Dr.Gondek Károlyné

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek - befőzés, mélyhűtés  
Fűszeres eperdzsem
  2016-05-21 20:08:43, szombat
 
  Fűszeres eperdzsem

Hozzávalók

Hozzávalók:
2 kg eper
70 dkg kristálycukor
2 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
1 citrom reszelt héja
1 csomag dzsemesítő


Elkészítés

Elkészítés: Az epret alaposan mossuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel. Egy edényben keverjük össze a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és az őrölt fahéjjal, majd hagyjuk pár órán át állni. Közben többször keverjük meg.

Ezután tegyük fel a tűzre, és állandó keverés mellett főzzük 15 percig, majd vegyük le a tűzről. Ezután kézi habverővel kevergessük, és közben szórjuk bele a dzsemesítőt. Addig keverjük, míg a dzsemesítő teljesen feloldódik.

Végül merjük bele az előzőleg sterilizált üvegekbe, zárjuk le a tetejüket, és szobahőmérsékleten hagyjuk teljesen kihűlni.





Megjegyzés

Dzsemesítő nélkül is megfőzhetjük az eperlekvárt, de akkor elég hosszú ideig kell kevergetve főzni ahhoz, hogy kellően besűrűsödjön.

Az elkészült dzsemet kínálhatjuk reggelire egy szelet kétszersülttel, tölthetjük palacsintába, vagy éppen tehetjük süteménybe is.
Kard Sándorné

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek - befőzés, mélyhűtés  
Chia magos eperlekvár
  2016-05-21 20:05:15, szombat
 
  Chia magos eperlekvár

Hozzávalók

1 bögre eper
1 ek méz
1 ek chia mag


Elkészítés

A megmosott, kicsumázott epreket feldaraboljuk és egy lábasba tesszük.
Hozzáadjuk a mézet, majd folyamatosan kevergetve kb. 5-10 percig főzzük közepes lángon.
Amint megpuhult, összenyomkodjuk a szemeket attól függően, mennyire szeretnénk darabosra.
Hozzáadjuk a chia magot, és alacsony lángon további 5 percig főzzük.
Félretesszük és hagyjuk hűlni 5-10 percig. Egy jól zárható üvegbe töltjük, fejjel lefelé, hűtőben tároljuk.





Megjegyzés

Körülbelül két hétig fogyasztható. Egészségükre! Bármilyen más gyümölccsel elkészíthető, a méz helyettesíthető édesítőszerrel is.
Czipczer Tamara

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek - befőzés, mélyhűtés  
8+1 tuti lekvárfőzési tipp
  2016-05-21 20:02:23, szombat
 
  8+1 tuti lekvárfőzési tipp

Ha megfogadod tanácsainkat, nagy eséllyel tökéletes lesz a kenyérre vagy a piskótába szánt dzsem és lekvár.

1. Csak ép gyümölcsből

Kizárólag teljesen ép, friss és aromás gyümölcsöt használj fel nyersanyagként. A megnyomódott részeket nagyvonalúan kanyarítsd ki!

2. Fontos a higiénia

Az összes csavaros tetőt és befőttesüveget mosogatószeres, forró vízben mosd el, majd hagyd teljesen megszáradni, vagy tiszta konyharuhával alaposan töröld szárazra.

3. Tegyél próbát!

A zselépróba garantálja, hogy a lekvár nem lesz túl folyós: cseppents kevés forró lekvárt porcelántányérra, amennyiben megdermed, a lekvárt beletöltheted az üvegekbe. Ha nem, főzd addig, amíg megfelelő állagú lesz.






4. Hab nélkül tartósabb

A dzsem forrásakor keletkező habot habszedőkanállal távolítsd el! Ez azért fontos, mert a habban található levegőbuborékok csökkentik a lekvár vagy dzsem eltarthatóságát.

5. Töltési trükkök

A befőttesüvegeket állítsd tepsibe, önts alájuk kevés vizet, és melegítsd, amíg töltöd a lekvárt. Az üvegek peremét töröld teljesen tisztára, majd zárd le légmentesen.

6. Friss gyümölcsíz

Használj zselésítőszert! A 2:1, illetve a 3:1 gyümölcs/cukor arányú változatokat alkalmazva jobban megmarad a friss gyümölcs íze a lekvárban, mint ha sok cukorral készítenéd el.

7. Csak precízen

Mindig pontosan tartsd be a receptben megadott főzési időt!

8. Ne túl sokat

Ha lehet, ne tegyél 2 kg-nál több gyümölcsöt a fazékba, mert a megadott idő alatt nem tud elegendő folyadék elpárologni belőle.

+1 Mi legyen a maradékkal?

Ha a házi lekvár már régi és megkeményedett, akkor sem kell kidobni. Kis kockákra vágva belesüthető például gyümölcskenyérbe.

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek - befőzés, mélyhűtés  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2016.04 2016. Május 2016.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 288 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 528
  • e Hét: 7329
  • e Hónap: 12367
  • e Év: 142074
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.