Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Felcsút kisvasút: 850 millió forint, ebből 600 millió Európa
  2016-05-23 19:21:54, hétfő
 
  Felcsút kisvasút: 850 millió forint, ebből 600 millió Európai Uniós támogatás.
Tervezett utasszám: napi 2560-7080.
Eladott jegy sorszáma 05.13-án: 285
Eladott jegy sorszáma 05.22-én: 1120
Miért épült meg?
Csak.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ausztria muszlimmá válása megkezdődött!
  2016-05-23 18:33:18, hétfő
 
 
Ausztria muszlimmá válása megkezdődött!


By newscast team | 2016-05-23


A közel 700 ezer levélben leadott szavazat összeszámolása után Alexander Van der Bellen, a Zöldek által is támogatott jelölt ledolgozta 144 ezer szavazatos hátrányát, és átvette a vezetést a radikális Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelöltjétől, Norbert Hofertől. Az osztrák belügyminiszter pedig azóta már be is jelentette a hivatalos eredményt: Ausztria új elnöke Alexander van der Bellen - írta a diepresse.com. Hofer 49,7%-ot ért el, van der Bellen pedig 50,3%-ot.

Van der Bellen előnye már több mint 16 ezer szavazat, és már csak három körzet levélszavazatai maradtak hátra, írta a Die Presse. A hivatalos bejelentésre még várni kell, de a Die Presse mellett a Kronen Zeitung és több osztrák lap is biztosra írja, hogy Van der Bellen lesz a következő hat évben Ausztria köztársasági elnöke.

A levélben szavazók között Van der Bellen több mint 60 százalékot ért el, ezzel tudott fordítani. A Kurier szerint minden körzetben javított az eredményén a levélszavazatokkal. A levélszavazatok nélkül Hofer előnye vasárnap még 3,8 százalék volt: Hofer 1 937 863 szavazattal, 51,9 százalékkal állt, míg Van der Bellen 1 793 857 szavazatot, 48,1 százalékot ért el.

A két jelölt között a különbség 144 ezer szavazat volt, viszont közel 900 ezren voltak jogosultak levélben szavazni. Ezeket a szavazatokat viszont csak hétfőn 9-től kezdték számolni. Az osztrák tévék már vasárnap este is úgy becsülték, hogy rettentő szoros lesz a vége, 50-50 százalékot vártak, de Van der Bellen néhány ezer szavazatos előnyét jósolták. A végeredmény ennek nagyjából meg is felelt. Eredetileg úgy tervezték, hogy csak délután öt és este hét között lesz végeredmény, de a levélszavazatok összeszámolása gyorsabban haladt a vártnál. A Kurier szerint a vidéki területeken inkább Hoferre szavaztak, a városok pedig Van der Bellennek kedveztek (pl. Bécsben 62-38-ra nyert). Hofer 60 százalékot ért el a férfiak, míg Van der Bellen ugyanennyit a nők között. A fiatalok többsége a Zöldek által is támogatott jelöltet, míg a 30-59 év közöttiek többsége Hofert választotta.

Az osztrák belügyminiszter bejelentette a hivatalos eredményt: Ausztria új elnöke Alexander van der Bellen - írta a diepresse.com. Hofer 49,7%-ot ért el, van der Bellen pedig 50,3%-ot.


http://legfrissebb.info/ausztria-muszlimma-valasa-megkezdodott/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fidesz digitális Magyarországa – Mire akarnak megint
  2016-05-23 18:25:24, hétfő
 
  A Fidesz digitális Magyarországa - Mire akarnak megint eltapsolni 40 milliárdot?

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. máj. 20., 17:00


Jé, internet! Akkor költsünk el nagyon sok pénzt.

Az MTI szerint ilyet szólt Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke Győrben, a Modern vállalkozások programja - Vállalkozz digitálisan! című projekt nyitókonferenciáján: ,,A digitális eszközök használata, alkalmazása a fenntartható gazdaság kulcsa, amellyel a gazdasági növekedés is felgyorsítható." A távirati iroda azt is hozzátette, hogy Parragh rosszallását fejezte ki a tekintetben, hogy a hazai kis- és középvállalkozások jelentős része nem használ digitális technológiát, és ,,ez nagy versenyhátrányt jelent számukra, mert ma a tudás és a határok lebontása a digitális világban érhető el a legkönnyebben".

Na de ki más ki más bontaná le a ,,tudást és a határokat", ha nem a kormányunk, amely nemcsak, hogy ,,2017. január 1-jétől a jelenlegi 27 százalékról 18 százalékra, 2018. január 1-jétől pedig 5 százalékra mérsékli az internethasználat általános forgalmi adóját", de még fel is turbózná ezt a digitális majálist cca. 40 milliárd forinttal.

Erről már nem Parragh, hanem Kara Ákos, a Nemzetgazdasági Minisztérium fogyasztóvédelemért és infokommunikációért felelős államtitkára (mert ilyen is van!) beszélt, aki azzal jött, hogy ,,a jelenlegi tanácsadási és ösztönző program mellett összesen 40 milliárd forint digitalizációt elősegítő fejlesztési forrásra pályázhatnak a vállalkozások".

Arról persze nem írnak, hogy mégis, hogyan képzelik ezt az egészet, ám ha - jobb híján - abból indulunk ki, amit Koleszár Péter, a Modern vállalkozások programja - Vállalkozz digitálisan! szakmai vezetőhelyettese nyilatkozott a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamarának, akkor van bőséggel bepótolnivaló. Koleszár szerint ugyanis: ,,Egy kisvállalat esetében az internetes jelenlét elkerülhetetlen. Egy bútorasztalos, aki a referenciáit nem tudja megmutatni az interneten, az saját magától veszi el az időt, az üzletet nem hozó szükségtelen helyszínfelmérésekkel, árajánlat-készítésekkel. Amennyiben a megrendelő a referenciákat az interneten megtekintve látja, hogy az adott minőség/ár nem az ő elképzeléseihez igazodik, nem fogja terhelni a vállalkozást árajánlatkérésekkel."

Ezek szerint még mindig az internet a truváj!

Tényleg azt bírja csak mondani 2016-ban egy Modern vállalkozások programja - Vállalkozz digitálisan! nevű projekt vezető beosztásban lévő embere, hogy ,,Egy kisvállalat esetében az internetes jelenlét elkerülhetetlen"? Srácok, nem maradtatok le véletlenül húsz évvel?

Vagy csak, mint minden másban, a digitalizációban is foggal-körömmel ragaszkodtok a múlthoz. Most majd 40 milliárd közpénzből.


http://magyarnarancs.hu/.../a-fidesz-digitalis-magyarorszaga-...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szép csendben kihátrál a magyar nyugdíjasok mögül az állam
  2016-05-23 18:20:56, hétfő
 
  Szép csendben kihátrál a magyar nyugdíjasok mögül az állam


Portfolio 2016. május 21., 8:57

A parlament elé került legújabb törvénymódosítási javaslatban két apró, de jelentős változást hozó bekezdés rendeli el, hogy a felnőtt gyermek az idős szüleit köteles eltartani és erre harmadik személy, például szociális intézmény is kötelezheti őt. Az állam kihátrálása felértékeli a hosszú távú megtakarításokat.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások


Az Alaptörvényben és a Polgári Törvénykönyvben már eleve kötelezve van a felnőtt gyermek arra, hogy eltartsa időskorú szüleit, ha magukat önhibájukon kívül nem képesek eltartani, azonban a parlament előtt lévő Ptk.-módosítás szerint erre most már harmadik személy is kötelezheti a gyermeket.


A módosítás szerint ha az idős személy, aki állami vagy egyházi szervezettől részesül szociális ellátásban, nem tudja fizetni a szolgáltatást, az intézmény ennek díját behajthatja az eltartási kötelezettséggel rendelkező rokontól.

A gyermeket, amennyiben elmulasztja a szülő eltartását, a szülő, és a mulasztást felismerő járási hivatal is perelheti.

Az eltartási törvényekkel egyébként az állam a saját válláról veszi le a terhet: a várható élettartam nő, a fiatalabb korosztályba tartozók száma pedig várhatóan egyre csökkenni fog hazánkban, az ország elöregedése miatt pedig a nyugdíjak is várhatóan jelentősen csökkenni fognak, sőt egyes elemzők az állami nyugdíjrendszer teljes összeomlását várják az évszázad közepe-vége felé.

A törvénnyel a megélhetési gondokkal küzdő nyugdíjasok iránti felelősséget az állam szép csendben áthelyezte a gyermekeik vállára, amit most már intézményi szinten is érvényesíteni lehet.


Az állam némileg egyébként úgy igyekszik tompítani a helyzeten, hogy a finanszírozói szerep helyett inkább támogató szerepbe lép át; erre eszköz a 20 százalékos adójóváírás, amelyet három nyugdíjcélú terméktípusra is igénybe vehetünk:

A legolcsóbb, de legnagyobb szakértelmet igénylő NYESZ, ahol 100 000 forint az állami támogatás éves plafonja,
a kényelmes és rugalmas, viszont a NYESZ-nél drágább önkéntes nyugdíjpénztárak, ahol 150 000 forint az állami támogatás éves plafonja,
valamint a némely esetben kifejezetten drága, de számos plusz szolgáltatással rendelkező nyugdíjbiztosítások, ahol 130 000 forint az állami támogatás éves plafonja.


http://m.portfolio.hu/befektetes/ongondoskodas/szep_csendben_kihatral_a_magyar_ny ugdijasok_mogul_az_allam.232146.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fodor Gabriella azt akarja, amit a döbrögista horda!
  2016-05-23 18:18:51, hétfő
 
  Fodor Gabriella azt akarja, amit a döbrögista horda!

Posted on 2016-05-23

Liberálisok: a kormány álljon ki a TTIP-megállapodás mellett


A Magyar Liberális Párt (MLP) szerint a transzatlanti szabadkereskedelmi megállapodás (TTIP) elfogadásával Magyarország csak nyerhet.

foga
Fodor Gábor pártelnök hétfői budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a TTIP ugyanolyan szerepet tölt be a kereskedelemben, mint a NATO a biztonságpolitikában.
Az egyezménnyel minden érdekelt fél jól jár - vélte Fodor Gábor, hozzátéve: Magyarországon a gazdaság bővülése csak a kereskedelem bővítésével érhető el. Azt azonban helytelenítette, hogy a TTIP-t a nyilvánosság teljes kizárásával készítik elő.
(hirado)
Bal-Rad komm: Gabriella az utóbbi hónapban mintha nem tartózkodott volna Döbrögisztánban! Csakis erre tudunk gondolni követelődzése hallatán. Ugyan Döbrögiék sorosozgatnak cefetül a cirkusz kedvéért, de a TTIP-t teljes mellszélességgel támogatják! Úgyhogy Gabriellának nem kell elszontyolodnia! Amiatt, hogy erről a nyalintásról lemaradt! Tökéletesen egy húron pendülnek a libsik és a döbrögisták!
Gabriellának igaza van egyébként, hogy a TTIP az egyenlő az európai gazdaság NATO-jával. A NATO-nak az USA-ban megmondják hogy mit kell csinálni, a többinek meg kuss van!
Kedves Gabriella! Lehet fáradni a kasszához! A Lendvai-utcába. (Csak nehogy véletlenül valamelyik átellenbeli orosz követségi épület hátsó kapuján csengessen! Mert ott is kaphat mondjuk-a pofázmányára!)


http://www.balrad.com/2016/05/23/fodor-gabriella-azt-akarja-amit-a-dobrogista-hor da/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ismerik azt a viccet, amiben a magyar libsi,
  2016-05-23 18:10:39, hétfő
 
  Ismerik azt a viccet, amiben a magyar libsi, a meleg arab, és a transzcigány ülnek a kötelező érzékenyítő tréningen?
Nem?
Akkor várjanak egy öt évet, és addigra már nem is lesz vicc.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Csitt!
  2016-05-23 18:03:35, hétfő
 
  Most én kicserélem Fischer mondatának egyetlen szavát:
A ZSIDÒK még mindig úgy érzik,hogy igazságtalanul bántak velük,holott azóta a legszörnyübb gaztetteket követték el".
Ha Fischernek szabad egy egész népet bünösnek kikiáltani,tán nekem is szabad. Mellesleg ÈN igy érzem igaznak. Hogy ezzel megsértem öuraságát zsidóságában? Na és? Ö is megsértett engem magyarságomban. Söt, az egész pereputtya sorozatban ezt teszi ! Ès elegem van a saját hulláikat újrahasznosító hollókosztjukból,mert ezt az orrunkhoz verik naponta!


********


Csitt!
Pozsonyi Ádám

Olvasom, hogy a Fischer Iván sorozatban sértegeti Tarlós Istvánt meg a fővárost, hogy az ingyen kétszázhatvanmillió helyett - amit eddig támogatás címen felvettek - csak hatvanmilliót kapnak. Majd miután elolvastam, eltöprengtem azon, hogy én egész eddigi életem során soha senkitől semmit nem kaptam, se plecsnit, se díjat, se elismerést, pénzt azt meg főleg nem, úgyhogy kérnék szépen egy pontos információt. Kit és hol kell elküldeni a fenébe, hogy adjanak érte hatvanmilliót?

Sőt, szerény vagyok. Én hatmillióért is leidiótázok bárkit. Címeket, javaslatokat privátban kérek, vagy a szerkesztőség címén.

Ami az értetlenkedésemet csak tovább fokozza, hogy ehhez képest én még csak nem is bántottam ezt a szép országot, hazámat, Magyarországot. Mivel pedáns ember vagyok, rákerestem erre a Fischerre. Az utóbbi napokban ezeket írták róla. Idézem: ,,Amikor az interjú során az újságíró a magyarországi rasszizmust hozta fel témaként, Fischer csak sóhajtott. Szerinte egy történelmi problémáról van szó, és a lakosság még mindig Trianonnal hadakozik."

Vajon miért van az, hogy egyes történelmi traumákkal nem kell foglalkozni (sőt kifejezetten bűn!), mert már régen volt, más történelmi traumákkal meg foglalkozni kell, mert bár régen volt, soha nem szabad elfelejteni? (Töprengek.)

No de nézzük tovább Fischer Ivánt! ,,A magyarok még mindig úgy érzik, hogy igazságtalanul bántak velük, holott azóta a legszörnyűbb gaztetteket követték el." A ,,magyarok" - írja, pontosabban nyilatkozza a karnagy úr. No, innen látszik azonnal, hogy ki az, aki magát magyarnak vallja, és ki az, aki nem. Kinek magyar az identitása. Figyeljünk jól. Aki így fogalmaz, ,,a magyarok", az a lelke mélyén nem vallja magát magyarnak. Egy magyar ember így mondja: ,,mi".

Nem bonyolult ez. ,,Úgy véli, újra érzékelhető az antiszemitizmus." Most erre mit mondjon az ember? Talán esetleg csöndben kéne maradni?


http://demokrata.hu/velemeny/csitt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kormány asszisztálása mellett nyírják ki a magyar tejterme
  2016-05-23 17:46:45, hétfő
 
  2016. 05. 23. 14:00

A kormány asszisztálása mellett nyírják ki a magyar tejtermelőket

Mintegy 100-150 demonstráló tejtermelő ötven tehén kíséretében vonult Lázár János hivatalához, hogy átadják a kancelláriaminiszternek a petíciójukat. A tárcavezető ugyan nem találkozott a gazdákkal, de a követelést átvette a minisztérium. A tejtermelők nem segélyt kérnek, hanem tisztességes felvásárlási árat akarnak. Persze, ha a kormány szeretne még Magyarországon nyerstej-termelést.

A menet a Margit-híd pesti hídfőjétől indult, és egy perc gyászszünet erejéig megálltak az Országház épületénél is.

A lapunknak nyilatkozó gazdák továbbra sem értik, ha az Orbán-kormány tisztában van a tejágazat speciális helyzetével, a szektor egyes szereplőire jellemző áfacsalásokkal, akkor vajon miért nem lép a tisztességes, magyar munkahelyeket teremtő gazdák érdekében.

Meghökkentette őket az is, hogy csak a friss tej áfáját csökkentette a kormány, miközben az áfacsalás elsősorban az UHT-termékek esetében történik, másrészt a korábbi egyeztetéseken arról volt szó, hogy minden tejtermék áfatartalmát csökkentik 5 százalékra.

Elmondták, hogy tartalékuk már nincs, és ha nem történik érdemi változás, el fog tűnni a magyar tej a polcokról, és akkor csak az import marad.

László Róbert, a Tej Terméktanács elnökségi tagja már a Miniszterelnökség épülete előtt beszélt arról, hogy óriási felelősség nyomja a vállukat, miközben az elmúlt hónapok szomorúsággal és kudarccal volt tele.

Elmondta, hogy nem tudják tovább folytatni a feladatukat, hogy ellássák a magyar embereket tejtermékekkel, ha a 110 forint/liter áron előállított tejet csupán 60 forint/liter áron tudják értékesíteni.

Ha fontos a magyar kormánynak, hogy hazánkban legyen nyerstej-termelés, akkor csökkentenie kell az áfatartalmat, és meg kell állítania az importdömpinget.

Különben nem lesz többé magyar tej, és ihatjuk a külföldit.

Hegedűs Imre, egy másik elnökségi tag arra emlékeztetett, hogy 150-200 ezer új munkahelyet lehetne teremteni, ha a magyar lakosság által elfogyasztott tejet, zöldséget, húsokat a hazai mezőgazdaság állítaná elő.

Ez pedig az egész ország számára fontos, hiszen jelenleg ennyi munkahelyet szorít ki hazánkban az, hogy külföldi cikkekkel vannak tele a boltok.

Istvánfalvi Miklós, a Terméktanács társelnöke a jogszabályok szigorítása mellett foglalt állást, mint mondta, nem látott olyan raktárakat, amiket lezártak volna az adóhatóság emberei. Minden ugyanúgy zajlik az áfacsalás kapcsán a tejágazatban, mint eddig.

Azaz kormányzati asszisztálás mellett lehetetlenítik el a magyar tejtermelőket.


http://alfahir.hu/a_kormany_asszisztalasa_mellett_nyirjak_ki_a_magyar_tejtermelok et
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Adolf Hitler népszerűbb, mint az online pornó
  2016-05-23 16:10:17, hétfő
 
  Csoda?

ennyi korcs sosem élt még a Földön...

***********************


Adolf Hitler népszerűbb, mint az online pornó


Ezt pedig egy internetes tanulmány mutatta ki, amely szerint a beszélgetések nagy hányadában előbb vagy utóbb megjelenik Adolf Hitler vagy a német nemzetiszocialisták.

Az egykori német vezér és kancellárt, Adolf Hitlert mostanában az alábbi keresőszavakkal lehet leginkább megtalálni a neten.

- Miért rosszabb Donald Trump Hitlernél?

- Trumpnak bizonyítania kell, hogy nem olyan, mint Adolf Hitler

- Trump nem Hitler, ő Galielo

Mindez nyilván az amerikai elnökválasztások közeledtével bukkan fel a médiában és az interneten, de külföldön gyakorlatilag trend, hogy évtizedek óta rengeteg politikust hasonlítanak össze viccesen vagy komolyan Adolf Hitlerrel.

1994-ben a Wired magazin közölte le Godwin törvényét, ami egy statisztika szerint így szól: ,,Ha egy online beszélgetés elhúzódik, akkor nagy a valószínűsége, hogy abban szóba kerül Hitler vagy a nácik."

Egy nem olyan régen készült felmérés szerint pedig kimutatta, hogy négy és félmillió Reddit kommentnek a 78%-ában említik Adolf Hitler nevét. Godwin megfigyelését gyakran idézik internetes fórumokon - írja az NPR.

Godwin semmit sem mond arról, hogy a nemzetiszocialistákkal vagy Hitlerrel vont párhuzamok tartalmukban igazak-e vagy sem, pusztán annyit állapít meg, hogy a feltűnésük idővel egyre valószínűbb. Godwin szerint éppen azért, mert az ilyen összehasonlítások bizonyos esetekben helytállóak lehetnek, törekedni kell arra, hogy "ne csépeljük el őket, mert így súlyukat veszíthetik a jövőben".

A végső megállapítás az, hogy az interneten jelenleg népszerűbb téma a valaha élt legismertebb - osztrák születésű - német, mint például a pornó.


http://harcunk.info/index.php/104-fokusz/1629-adolf-hitler-nepszerubb-mint-az-onl ine-porno
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb csúcsot ért el a köztévé, soha ilyen kevesen nem néz
  2016-05-23 15:57:35, hétfő
 
  Matektanár a gyerekeknek: na már értitek a fordított arányosságot?
Olyan mint az m1, minél több pénzt kap annál kevesebben nézik!
Lassan már csak azoknak marad az M1 híradóra kapcsolva a tévé, akik elalszanak, és elfelejtik kikapcsolni...
valszeg ez a 2,4 néző is úgy jött össze, hogy beleszámolták azt is, aki a távkapcsolón zongorázva véletlenül odalépett


************************



Újabb csúcsot ért el a köztévé, soha ilyen kevesen nem nézték a fél nyolcas híradóját

haszanz
Média
ma 12:42


90 200 néző. Ennyit érdekelt a köztévé hagyományos nagy, 55 perces híradója pénteken. Száz nézőből 2,4 százalékot bilincselt le a kormánypropagnada. 97,6 százalék inkább mást nézett.

Nemrég írtunk arról, hogy óriási mélyrepülésben van az évtizedekig bejáratott nagyhíradó, de százezer alatt akkor sem volt a nézettsége. Most már igen.

Aki valamilyen érthetetlen ok miatt lemaradt volna a Híradóról, íme az első fél óra menüsora:


http://444.hu/2016/05/23/ujabb-csucsot-ert-el-a-kozteve-soha-ilyen-kevesen-nem-ne ztek-a-fel-nyolcas-hiradojat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2016.04 2016. Május 2016.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 462 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 336
  • e Hét: 1823
  • e Hónap: 12934
  • e Év: 166430
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.