Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Az önkormányzatokkal fizettetné meg a kormány az oktatás tot
  2016-05-27 23:54:34, péntek
 
  ...szóval nem csak megfojtják az oktatást, de még a kötelet is kiszámlázzák.
nincs ingyen utolsó vacsora.

Költségvetés fidesz módra:

Orbán: Te, Jani, kell nekünk ez a költség, ez az oktatás meg az egészségügy fenntartása?
Lázár: Hát, végül is...
Orbán: Jó, akkor vessük el!

Annyira elszámolták magukat a költségvetés tervezésénél, hogy gyakorlatilag pótköltségvetést kellett csinálni. Csak azért nem annak nevezik, mert már hivatalosan nincs ilyen elnevezés. Azért is ilyen nagy a baj, mert a magyar gazdaság EU-s kifizetések nélkül teljesen leállt.

Hogy ez miért mutatja a kormány teljes kudarcát? Mert éppen tavaly fogadták el 2 évre előre a költségvetést, demonstrálandó, hogy mennyire kiszámíthatóak a gazdasági folyamatok nálunk. Aztán egy fél év múlva pótköltségvetés kell.....

A szalagcímeknek valahogy így kellene hangozniuk:

TELJES CSŐDÖT MONDOTT AZ ORBÁN-KORMÁNY GAZDASÁGPOLITIKÁJA

************

Az önkormányzatokkal fizettetné meg a kormány az oktatás totális államosítását

kasnyikm
gazdaság
ma 20:21


"Szolidaritási hozzájárulásnak" nevezett adót vet ki a kormány az önkormányzatokra, hogy ebből fedezze jövőre az oktatás teljes államosítását - tudta meg a Világgazdaság a parlament költségvetési bizottságának ülésén. Most alakult a végleges, egységes módosító javaslat, szóval nagy eséllyel a mostani formájában szavazzák meg a törvényt a következő ülésen.

Az adót az önkormányzatoknak járó normatív finanszírozásból fogják levonni, az adóerősség szerint. A Világgazdaság szerint a gazdagabb kistelepülések járnak rosszul, a szegényebb nagyvárosok pedig jobban (ez nagyon szokatlan lenne az egyenlőtlenséget eddig minden fronton erősítő fideszes szociálpolitikától).

De a levonáson túl az önkormányzatok egyéb juttatásait is csökkenteni fogják, így például a kormány 1,55 forint helyett csak 1 forintot ad majd az idegenforgalmi adóhoz, amivel 7 milliárd forintot vesz ki az önkormányzatok zsebéből. Ez Budapest mellett a Balaton-parti településeket érintheti rosszul. A fővárosi kerületektől elveszik a főutak karbantartására számukra elkülönített 500 millió keretet is.

Ezen kívül 300 millió forinttal csökken az önkormányzatok pénzügyi-gazdálkodási feladatinak támogatása is, de a rendkívüli támogatási keretet is megfelezték: 25-ről 11 milliárdra csökkent a félretett összeg - és persze a kormány most már nem fizet semmit a köznevelési feladatk ellátásáért sem (hiszen azt szeptembertől ő látja el).

Összességében több mint 27 milliárd forintot von el a településektől a kormány a közvetlen támogatás-csökkentéseken keresztül.

(Világgazdaság




http://444.hu/2016/05/27/az-onkormanyzatokkal-fizettetne-meg-a-kormany-az-oktatas -totalis-allamositasat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ezeket a találkozásokat mulasztotta el az ország a rendszerv
  2016-05-27 23:39:36, péntek
 
  csak Módszerváltás volt.ugyanazok a komcsik különböző pártokban

Remélem egy ilyen börtönös-romantikus beszélgetést megérek még a jelenlegi kormánnyal is.
Egyébként Piroska kb. ugyan az mint a fészbukkommentelős fideszőrült nagymami

***********


Ezeket a találkozásokat mulasztotta el az ország a rendszerváltás után

Czinkóczi Sándor
Film
ma 22:07


A héten az Uránia 100 fontos, magyar dokumentumfilmet bemutató sorozatában újra levetítették Almási Tamás a kistarcsai női internálótáborban forgatott filmjét. A rendszerváltás körül több film is foglalkozott a rendszer áldozataival és végrehajtóival, de az 1991-es Ítéletlenül volt az egyetlen, amiben a két oldalon álló szereplők nemcsak felidézik a saját élményeiket, hanem szembesítik is őket egymással. A kistarcsai internálótáborban fogva tartott nők beszámolóiban újra és újra előkerült Piroska, az ávós őrnagy neve, aki gyakran még az ÁVH-hoz képest is túlteljesített, ha a rabok terrorizálásáról volt szó.

Ritkán lehet látni olyan súlyos jelenetet, mint amikor film csúcspontján az egykori rabok 40 év után ugyanabban a körletben újra találkoznak Piroskával.
Piroska ÁVH-s igazolványa

Abban a pillanatban, ahogy a volt smasszernő 40 év után újra belép a körletbe, szinte mindenki reflexszerűen elhallgat. Egyedül Piroska nincs zavarban, azonnal felajánlja, hogy tegeződjenek, mintha csak egy sima osztálytalálkozóra jött volna. Róla már a találkozó előtti interjúból is kiderült, minden kellemetlen részletet tökéletesen kitörölt a memóriájából, neki Kistarcsáról annyi maradt meg, hogy mikor csak tudott, segített a fogvatartottakon.

Csakhogy az egykori internáltak emlékeznek az öncélú szemétkedésekre is. Bennük végig ott dolgozik, hogy vajon meg lehet-e bocsátani Piroskának vagy inkább valahogy vissza kellene kapnia valamit abból, amit azokban az években elszenvedtek.

Almási Tamás rendező elmondta, hogy 1989-90-ben, a forgatás idején úgy képzelte, a rendszerváltás ilyen találkozásokról fog szólni. Ezek a szembenézések aztán valahogy elmaradtak.

Almási számított arra, hogy a kistarcsai találkozás mindenkinek felkavaró lesz, azt mondta, ez volt élete legnehezebb forgatása. Több olyan szereplő is volt, aki korábban a kamerák előtt még nyíltan beszélt arról, miket éltek át azokban az években, de felvétel előtt egyszerűen belebetegedett a gondolatba, hogy újra látnia kell Piroskát. A forgatás helyszínére hívtak egy mentőkocsit, mivel idős nőkről volt szó. Almási szerint a közel négy órán át tartó találkozó után a megjelentek többsége mégis megkönnyebbülve távozott.
Sajnálom, a rendszer csinálta, nem én

Miután 1950-ben az államvédelem átvette a kistarcsai tábor irányítását, egyáltalán nem volt nehéz bekerülni. Az ÁVH-t pedig semmilyen szabály sem kötötte, gyakorlatilag azt tettek, amit akartak. A film jól bemutatja, hogy nem volt olyan társadalmi réteg, amelyikből ne ült volna valaki a női ezredben. Az arisztokrata származásúak éppúgy, mint kegyvesztett kommunisták is, de volt olyan is, akinek annyi volta a bűne, hogy a lakása megtetszett egy ÁVH-snak.

A rabok többségét ítélet nélkül, határozatlan időre zárták be. Ők csak 1953 után szabadultak, mikor az első Nagy Imre-kormány felszámolta a táborokat.

A szabadulás után legjobban Esterházy Mónika, Esterházy Péter nagynénje tudta feldolgozni a történteket. Ő még az ávósok helyzetét is próbálja megérteni, akik ha másként viselkedtek volna, akkor a kollégáik valószínűleg őket is elviszik.
Esterházy Mónika

Piroska is beszél arról, hogy ő csak négy elemit végzet, mikor Kistarcsára került, igazából azt sem tudta, mi az a kommunizmus. Számára ávósnak lenni annyit jelentett, hogy így jóval többet kereshetett egy átlag rendőrnél. Azt még a film végére sem sikerül megértenie, miért vágtak mindenfélet a fejéhez, hiszen amit tett, csak parancsra tette.

Azt a jelenlévők közül senki sem hiszi el Piroskának, hogy nem volt döntési lehetősége abban, hogyan bánjon velük. Ugyanakkor végül a legtöbben mégis kezet fognak vele, hogy lezárják ezt a részét az életüknek.
Dévay Camilla és Szálasiné

Egyedül Dévay Camilla, Udvaros Dorottya anyja és Lucz Gizella, Szálasi Ferenc felesége omlik össze attól, hogy Piroska semmiféle megbánást sem mutatott. Ők nem tudtak megbocsátani.

A rendező szerint ahhoz, hogy ezt a filmet le lehessen forgatni, szükség volt a rendszerváltás körüli pár évben uralkodó kegyelmi állapotra, amikor a szocialista rendszer már szétesőben volt, de még nem merevedtek be az új frontvonalak, és mindenki tele volt várakozással. Almási még 1989-ben sem tudta meggyőzni az internáltakat arról, hogy már biztosan nem lehet bajuk abból, ha kamera elé állnak a történetükkel, ezért mindenki csak keresztnévvel vállalta a szereplést.

A teljes film elérhető az MTVA archívumában.


http://www.mediaklikk.hu/2014/06/27/iteletlenul/

A film szereplői olyan nők, akiket az ötvenes években, ítélet nélkül, hosszú időre internálótáborba zártak. Megalázták, elszakították őket családjuktól, kettétörték életüket. Bűnük az volt, hogy feleségek, anyák, családtagok voltak. A film közel 40 év múltán szembesíti az egykori internáltakat volt börtönfelügyelőjükkel, Piroskával. A szereplők egy része külföldről utazott haza, hogy találkozhasson volt fogolytársaival, s szembenézzen egykori fogvatartójával.

Fontosabb fesztíválok, díjak: Magyar Filmkritikusok Díja; Input festival at Baltimore, USA; Prix Europa, Berlin; Silver sestertius Award at Nyon.

Magyar dokumentumfilm, 77 perc, 1991


http://444.hu/2016/05/27/ezeket-a-talalkozasokat-mulasztotta-el-az-orszag-a-rends zervaltas-utan
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A helyzet pocsék, de legalább reménytelen is
  2016-05-27 23:21:18, péntek
 
  2016-05-27


A helyzet pocsék, de legalább reménytelen is


Több embernek rossz, mint ahánynak jó, de mit is tehetnénk? Tüntessünk? Minek? Forradalom? Azt senki nem akarhatja komolyan. Nincs kire szavazni. Akkor marad minden a régiben.

Mindenki nyugodjon meg! Semmi nem marad a régiben, mert romlani fog tovább. Minden. Szociológus diploma nélkül is látja mindenki, akinek van egy fikarcnyi józan, paraszti esze. Mitől javulna bármi is? Az alig működő, de agyonra fényezett gazdasági száguldástól? Itt csak egy valami száguld: a társadalom. Mégpedig lefelé a lejtőn. Esetleg majd az oktatás hoz megváltást? Lehet. Az újgazdag gyerekeknek, akiknek a szülei gond nélkül tudják finanszírozni a diplomát. Ma már nem úgy van ám, mint Deutsch Tamáska idejében, amikor nem volt gond, ha kicsi Tomi 10 év alatt jut el a diplomáig. Igaz, most sem gond, csak évente egy ház árába kerül.

Az egészségügy zabálja a pénzt, de olyan, mint egy lyukas öntözőcső. Minden irányban dől belőle minden, alig hasznosul valami. Átfogó reform nincs, mert egyrészt sokba kerülne, másrészt évekig tartana, akkor meg már jön a választás. Egy kormány se merte bevállalni, a mostani is tolja maga előtt a trágyahalmot.

Bár kevés szó esik róla, de felhívnám rá a figyelmet: Brüsszel igen sok pénzt befagyasztott. Például korrupció gyanúja miatt. Meg irányított pályáztatás miatt. Brüsszel felhívta a kormány figyelmét, hogy lesz kedves fellépni a korrupció ellen. Márpedig szeretett ártunk és ormányunk nem fog fellépni az ellen, ami életben tartja, hízlalja és létének az értelmét adja. Korrupcióra épül, ehhez igazodik a jogalkotás, a politika, a közélet, a társadalom. Minden.

Miközben sorra szórják ki az iskolákat, mert kell az épület, valami agyhalott ötlete nyomán átpréselik a tiltakozások ellenére is az iskola névváltoztatását, ötletrohamok sora lát napvilágot, hogy melyik egyetemi karokat is szeretné felzabálni az úri elit, az egytetemek nyakára ültetett kancellárok betegre keresik magukat. Megy a közpénzből való dúskálás, 2-5 milliós fizetéseket kaszálnak a kormány hűséges zsoldosai.

A nővérek túlóráit képtelenek kifizetni, de arra például én kíváncsi lennék: mennyit keres egy olyan orvos, aki felülbírálja a rokkantsági mértéket? Mennyit visz haza az a tisztelt doktorember, aki a születése óta kerekesszékhez kötött embert visszaminősíti, mert már szépen gyógyulgat? Jut elég pénz a családnak? Közben nem keserű egy picit a falat, tudván azt: a gyógyulásnak indult sérült embernek nemhogy gyógyszerre, de ételre sem telik, miután megfelezték a járandóságát?

Látjuk ezt, mindannyian. De mit is tehetnénk? Hát, semmit. Üljünk tovább a fenekünkön, hátha mi megússzuk.

Amúgy csak jelzem: forradalom nélkül is el lehet zavarni, vagy észre lehet téríteni a kormányt. Azzal például, hogy a helyi közösségek elhajtják a fenébe a kiskirályokat, akik a köz szolgálata helyett a sajátláb bebetonozásán dolgoznak. Ha az egészségügy kidobja magából a szemetet. Ha a bírói testület kilöki azokat, akik nem a jog, hanem a politika szolgálatába álltak. Ha az oktatási rendszerben dolgozók képesek összefogni egy közös cél érdekében. Ha merjük kinyitni a szánkat szülőként, amikor bazári majmot csinálnak a gyerekünkből a politikusok. Ha képesek vagyunk akár kimenni az utcára. Nem tüntetni, nem forradalmat csinálni. Nem gyújtogatni, nem rombolni. Nem is ordítani. De ha egyszerre mondja többmillió ember, hogy ,,elég!" azt bizony meghallja a hatalom is. Akkor is, ha csak suttog mindenki.


http://kolozsvaros.com/2016/05/27/a-helyzet-pocsek-de-legalabb-remenytelen-is/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ma még elképzelhetetlen szegénység vár nyolcmillió magyarra
  2016-05-27 23:07:46, péntek
 
  Jól idomított vak FIDESZBIRKÁKnak egy a lényeg: nehogy a szocik visszajöjjenek! Ezért még bevállalják a koplalást is!
:(

"milyen minőségű kormányzás folyhat ebben az országban, ha a miniszterelnököt május végén meglepik az első negyedéves adatok! A miniszterelnöknek legkésőbb február végén ismernie kellene a januári, március végén a februári stb. adatokat, ha már eddig nem tudta, hogy a gazdasági kormányzás adott logikája, amely a magyar hozzáadott érték folyamatos csökkenését eredményezi, versenyképtelenségbe taszítja az országot. Ezt tudván mindent tehetne, csak meglepődnie nem volna szabad a makro-adatokon."


**************

2016.05.27. 09:24
Ma még elképzelhetetlen szegénység vár nyolcmillió magyarra

Orbán a napokban válságtanácskozást hívott össze, megismerve az első negyedéves GDP adatot, amely az utolsó helyre volt elég Európában. Mielőtt továbbmegyek a gondolatmenetben, kérem az olvasót, álljon meg egy pillanatra, és gondolkozzon el, milyen minőségű kormányzás folyhat ebben az országban, ha a miniszterelnököt május végén meglepik az első negyedéves adatok! A miniszterelnöknek legkésőbb február végén ismernie kellene a januári, március végén a februári stb. adatokat, ha már eddig nem tudta, hogy a gazdasági kormányzás adott logikája, amely a magyar hozzáadott érték folyamatos csökkenését eredményezi, versenyképtelenségbe taszítja az országot. Ezt tudván mindent tehetne, csak meglepődnie nem volna szabad a makro-adatokon.

A világ gyorsuló átalakulásban van elsősorban a termelés és az informatika összefonódásának eredményeként. Az ún. negyedik ipari forradalom nemcsak lehetővé teszi a gyártás robotizációját és az élőmunka kiváltását elsősorban és először a szalagmunkákban, hanem az informatika bevonásával összekapcsolhatóvá válnak és kommunikálni fognak tudni egymással hosszú ellátási láncok eddig elzárt részei, olcsóbbá és gyorsabbá válik egy autó, elektronikai termék stb. legyártása és kiszállítása. A Foxconn egyik kínai gyárából a napokban érkezett a hír, hogy egyik napról a másikra lecseréltek 60 ezer (!) embert robotokra, de ez csak a kezdet.

Ilyen körülmények között még nagyobb versenyelőnyre tesznek szert azok a gazdaságok, amely nem bedolgozói vagy bérmunkára alapoznak, hanem tőkekivitelre és magas hozzáadott értékű (mérnöki, programozói, társadalomszervezési, felsőoktatási, kutatás-fejlesztési, vállalkozói stb.) tudásra. Mindenre, amit Magyarországon visszaszorít az ostoba kormánypolitika. Egy konzervatívnak a fejlődésnek ez az iránya nem ad okot felhőtlen örömre (valamicske örömre persze igen, de ez most nem témám), ám ez nem jelenti azt, hogy figyelmen kívül szabadna hagynia a tagadhatatlan folyamatokat: ilyen körülmények között kell megtartani a humánum, a kultúra, és a civilizáció lehetőségeit. Ez a kormány azonban képtelen az utóbbira, mert nincs tudatában az előbbieknek. Teljesen idejétmúlt agressziója a reális folyamatok ellenében nem konzervatív, hanem korrupt, ostoba, reakciós, nemzetellenes delírium.

Magyarország sorsa (az EU pénztranszferein túl) olyan multik kezében van, amelyek éppen nagy volumenű robotizáció előtt állnak, és a gyártástechnológiákban további radikális átalakulások várhatók. A Volkswagen-csoport, a Mercedes, a GE, a Bosch mind olyan iparágakban dolgoznak, amelyek nem évtizedeken, hanem néhány éven belül hatalmas változásokon fognak átmenni, ezt követelik majd a beszállítóiktól is, és mivel kevesebb élőmunkára lesz szükségük, az ellátási láncuk nyereségességét kevésbé fogja meghatározni a helyi munkaerő ára (amely Magyarország versenyképességét ebben a pillanatban jelenti), sokkal inkább a helyi vásárlóerő nagysága (a logisztikai költségekkel kiigazítva).

Ha Magyarország -- mivel tőkeexportja alig van, technológiában pedig semmi -- első lépésben nem lesz versenyképes a nagy hozzáadott értékű termelés és szolgáltatások idevonzásában, mert elmegy innen a tehetséges fiatalság túl nagy része és megroppannak az egyetemek, második lépésben pedig az adott multi elviszi a kapacitásait más országokba, mert az élőmunka alacsony ára nem lesz már akkora versenyképességi tényező, akkor az ország olyan válságba kerül, hogy az egy-két évtizeden belül (tehát nem a beláthatatlan jövőben!) akár megduplázhatja az EU-ban még elfogadható életszínvonal alatt élők számát! Ez egy abszolút reális forgatókönyv a mai trendek ismeretében. A mai trendek ismeretében, amelyeket nagyon nehéz lenne megfordítani, 2035 körül az ország relatív fejlettsége a Nyugattal való összehasonlításban visszaeshet az 1989-es szintre, rosszabb esetben az alá (!), és hacsak nem adósodik el újra, mint a Kádár-rendszerben, 7-8 milliós pauperizálódó tömeggel kell majd számolnunk. Ez tragikus. Főleg azért az, mert reális veszély.

Az informatikai forradalom és a robotizáció a kapitalizmus újabb lépése a fejlődésben, olyan paradigmaváltás, amely a fejlett nemzetek előnyeit bebiztosítja a fejlődőkéhez képest, mert egyszerre vált ki egy adott minőségű munkaerőt és kényszeríti ki az emberi képességek további emelését. Ebből kimaradni -- márpedig egy gyenge tudatállapotú és politikai rendszerű, gazdasági és oktatási hanyatlásban lévő ország, mint a mienk, csak kimaradni tud ebből -- tragikus hatással lesz a nemzetünkre, mert már a mai bedolgozói státusára sem lesz szükség, egyetlen előnye a földrajzi elhelyezkedése marad, de ez is csak akkor, ha megmarad az EU tagjának és az egységes piac versenyképessége növekedni fog (amit csak remélni lehet). Orosz bábállamként -- egy olyan ország vazallusaként, ami biztosan a vesztes oldalon lesz -- ellenben abszolút leírjuk magunkat. Ha ezt a már megindult folyamatot az utolsó pillanatban még fel akarjuk tartóztatni, el kell küldeni a Fideszt és az inkompetens Orbán-kormányt 2018-ban. Polgári Konzervatív Párt


www.pkp.hu

http://hafr.blog.hu/2016/05/27/ma_meg_elkepzelhetetlen_szegenyseg_var_nyolcmillio _magyarra?utm_source=bloghu_megosztas&utm_medium=facebook_share&utm_campa ign=blhshare
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Matolcsy beletolt még 16 milliárdot az alapítványaiba
  2016-05-27 22:50:36, péntek
 
  Matolcsy beletolt még 16 milliárdot az alapítványaiba


Ami a lakosságnak kellemetlen, az az MNB-nek szuper. Ha átváltják az olcsóbban szerzett devizatartalékot, óriási nyereséget realizálnak.



| 2016. május 27.


A Magyar Nemzeti Bank (MNB) közzétette éves beszámolóját, ide kattintva bárki megnézheti, hogy mire költöttek Matolcsyék, és miből volt pénzük - írja az Index.

Ebből kiderül, hogy a 2018-as választások alfája és ómegája még a botrányok előtt, tavaly további 12 milliárd forintot juttatott a Pallas Athéné alapítványoknak.

Ezen felül még 4,5 milliárd forintot érő ingatlanvagyont is odaadott az alapítványoknak.

Az is kiderül, hogy voltak, akik nem kértek Matolcsy pénzéből. Vagy csak nem annyit, amennyit a jegybank átutalt. Igaz, ez nem sok, 2014-ben egymillió forintnyi pénzügyi támogatást dobtak vissza Matolcsyéknak, tavaly már 13 milliónyit.

Az is látszik, hogy miből volt ennyi pénze a jegybanknak: idén is főleg a gyengülő forinton kaszáltak óriásit. Ami a lakosságnak kellemetlen, az az MNB-nek szuper, hiszen ha átváltják az olcsóbban beszerzett devizatartalékot, akkor óriási nyereséget realizálnak.

A jegybank teljes nyeresége 94,5 milliárd forint volt, ebből végül - tavaly először - hajlandóak voltak átadni egy részt a költségvetésnek, 50 milliárd forintot.

A készpénz felé eltolt gazdaságpolitikával a készpénzigények is nőttek, csak az érmegyártás 1,9 milliárddal került többe, mint tavalyelőtt. Összesen a bankjegy- és érmegyártás költsége több mint megduplázódott, tavaly így 11,3 milliárdot költöttünk ilyesmire.

Azt is látni lehet, hogy a működési költségeik is jócskán nőttek, az üzemeltetési költségek konkrétan 3,1 milliárddal. Ami azért ilyen sok, mert átszervezték az őrzés-védelmet, az új irodáik bérleti díja is ide jön, illetve Matocsy új, külföldi ,,kapcsolattartó irodáinak" bérleti díja is ide számítandó. Az itt dolgozó MNB-alkalmazottak pénze viszont a bérköltségeket dobja meg.

Külön érdekes még, hogy jegybanki dolgozók fizetése 20,9 százalékot emelkedett, miközben az átlaglétszám csak 6,9 százalékkal (82 emberrel) nőtt - tehát megérte tavaly a jegybankban dolgozni.


http://gepnarancs.hu/2016/05/matolcsy-beletolt-meg-16-milliardot-az-alapitvanyaib a/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fidesz, a büszkeség meg a Soros pénze
  2016-05-27 22:45:56, péntek
 
  2016.05.27. 07:39
A Fidesz, a büszkeség meg a Soros pénze

Itt minálunk mindenki mögött a Soros áll, ráadásul úgy, hogy hoz magával még egy migránst. Megmondta a lázárjános, erre bemutathatatlan topszíkret bizonyítékok is vannak, bibibí. Mert az a legjobb bizonyíték ami láthatatlan. Ezzel szemben a kormánypárti potentátok Sorostól felnyalt pénze nagyon is látható, amire mit mondott a Kedves Vezető? A fideszesek fizessék azt vissza Sorosnak.

Ha kéri.

Oszt hová lett az a fene nagy büszkeség srácok? Mi ez a "ha kéri" ahelyett, hogy az asztalra dobálnátok a pénzkötegeket egymás után harsogva, vidd a picsába a pénzed te Sátán!!!! Simán lehetnétek ilyen vagányok, hisz többet loptatok ebből az országból mint bárki eddig. Mégis izgulást érzek az apró felett, lapítást, hátha nem kéri Gyuri bátyátok azt az induláskori tőkeinjekciót huszonpárév kamataival együtt. Mert ugyan manapság a "sosevoltamvagyonosember" magángéppel megy focimeccset nézni "saját költségen" - mire nem futja a mini szterelnöki nettóból - de éppenséggel a repkedés költségéből a Soros pénz asztalra kicsapása is kijönne. Csak ugye...a legkisebb is számít, és ezért a büszkeséget feláldozni sem túl nagy ár.


http://varanus.blog.hu/2016/05/27/a_fidesz_a_buszkeseg_meg_a_soros_penze
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Off­shore-bot­rány a Job­bik­ban! Panda az el­tit­kolt do­mi
  2016-05-27 15:11:28, péntek
 
  Off­shore-bot­rány a Job­bik­ban! Panda az el­tit­kolt do­mi­ni­kai cég neve!


Vona Gábor és a Job­bik Si­mics­kája bu­kott most le. A párt leg­fon­to­sabb üz­leti hát­tér­em­bere ba­rát­já­val együtt Do­mi­ni­kán ke­rüli a ma­gyar adófi­ze­tést. Mint tud­juk, a Job­bik jel­szava: Csak a nem­zet!



Öt órája Szerző: F. Richie

A félreállított radikális alelnök, Novák Előd belső körlevele valóságos lavinát indított el a Jobbikban. Kiderült, hogy Vona Gábor részben a pártvezetéssel szembehelyezkedve nemcsak titkos pártakadémiát és katonai alakulatot - Farkasok - támogat, de külön pénzügyi birodalmat is kreált.Aminek legfőbb embere a Jobbik Simicskája, Forrai Richárd.
Jobbik Panda Dominikán!

Cégek hosszú sora jött létre Forrai közreműködésével, melyek politikai értelemben - eddig ügyesen rejtegetve - mind-mind Vona Gábornak, a Jobbik pártelnökének céljait szolgálják...

Forrai - Novák Előd szerint - még a Jobbik pártszékháza körül is kavart, de ezt még sikerült egy időre megakadályozni.

Vona Gábor finanszírozójának valóságos cégbirodalma van, amelynek koronája egy Dominikában bejegyzett adóelkerülő offshore cég, a Panda.

"Csak a nemzet! - hirdeti hangzatosan a Jobbik szlogenje, miközben a párt Simicskája, Forrai Richárd baráti segítséggel a távoli Karib-tengeri szigeten ússza meg a magyarországi adófizetést... No persze közbeiktattak egy gyerekkori havert, hogy álcázni lehessen a dolgot..."

Forrai Vona Gábor érdekében sokféleképpen trükközik. A Jobbik Simicskájaként a pártfrakció és pártalapítvány által bevételezett közpénzek közel egyharmadát vagy a saját cégeibe szervezi ki, vagy haveroktól rendel az általa tulajdonolt Iránytű Intézeten keresztül sokmilliós tanulmányokat.
Szlovák rendszámú autókkal kezdték a seftelést...

Forrai mindenekelőtt egy gyerekkori barátját, Debreczeni Zoltánt vette be a zsíros bulikba. Első cégét is Debreczeni szüleinek házába jegyezték be.Bizniszeltek szlovák céggel is, de aztán inkább egy közös vállalkozást alapítottak már 2009-ben, amelyik később kézbesítési megbízottja lett a dominikai Pandának. A kör így zárul be.
Eközben a címlapon

"A jobbikos offshore Panda valóságos céghálót kezdett építeni..."

A Panda Investments Ltd. dominikai székhelyű társaság 2014. december 19. és 2016. január 18. napjai között volt például a Global Homes Group Kft. kizárólagos tulajdonosa. A Global Homes Group Kft. ügyvezetője 2015. február 26. napjától ugyancsak a Jobbik Simicskájának barátja, legfőbb üzlettársa, Debreczeni Zoltán.
forrai.jpg
Vona Gábor pénzeszsákja gyerekkori haverjához kötötte be a Jobbik Panda-offshore cégét.

"A több száz oldalnyi kiszivárgott dokumentum pontosan kirajzolja azt a céghálót, amelyik a Jobbik- frakció szerződéseitől a jobbikos polgármestereken át, a Vona-Forrai tandemtől a dominikai offshore cégig, a Pandáig vezet..."

Egyre nyilvánvalóbb, hogy a radikális alelnököknek elsősorban azért kellett távozniuk mert megpiszkálták a Panda-botrányt, a Jobbik offshore céghálóját...

Néhány napja Hegedűs Lórántné siratta el egy belső körlevélben az egykor tisztakezűnek mondott pártot...

Ezt írta, talán éppen Vona Gábor offshore birodalmára célozva:

""Egy mesterséges oltvány termi mérgező gyümölcseit a radikalizmus életfáján élősködve...""


http://ripost.hu/cikk-offshore-botrany-a-jobbikban-panda-az-eltitkolt-dominikai-c eg-neve/?source=hirlista
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyilkolj és perelj! Jól kereshetsz!
  2016-05-27 10:12:20, péntek
 
  Gyilkolj és perelj! Jól kereshetsz!

Posted on 2016-05-27 by Admin

Felháborító! Milliós kártérítést kaphat a 16 éves Dominika gyilkosa

Elképesztő indokkal sikerült eltolnia az ítélethirdetést annak a férfinak, aki 2013-ban egy téglával agyonverte a gyönyörű tinilányt, Dráfi Dominikát (†16), mert elutasította közeledését.
T. Zoltán (33) tegnap állt bíróság elé, hogy a korábbi, első fokon kiszabott 18 éves büntetés után végleg eldőljön, mi lesz a sorsa. A férfi azonban eltáncolt az igaz­ságszolgáltatás elől, legalábbis egyelőre: azt mondta, hogy a börtönben tudathasadása lett.

gyk
- Az ítélet után meg akartam ölni magamat. Elvágtam a kezemet. Ezután az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe szállítottak. Ott megállapították, hogy ,,kettős én személyiségem van" - hebegte a bírónak a férfi.
Ennek ellenére azonban még­iscsak megmaradhatott a magához való esze, hiszen információink szerint perli a magyar államot azért, mert szerinte embertelenek a fogva tartás körülményei. Úgy tudjuk, jó esélye van arra, hogy kártérítést kapjon, hiszen a strasbourgi bíróság a közelmúltban több, az övéhez hasonló esetben már komoly összegeket, akár akár 10 milliót is kaphat az államtól börtönkörülményei miatt, ez függ az évek számától és attól, hol tartották fogva.
A gyilkos korábban évekig abban a viskóban élt, ahova egy idős asszony befogadta. Szülei kidobták otthonról, mert nem jött ki családjával. Ezért tengődött pár négyzetméteren szeméttel körülvéve.
vis
Alkalmi munkákból élt, élelemre is alig futotta neki. T. Zoltán most egy budapesti fegyintézetben naponta háromszor kap enni. Sokkal jobb körülmények közé került, mint volt. Tárgyalásról tárgyalásra hízott, így az eddig rács mögött töltött két év alatt 15 kilót szedett fel magára. T. Zoltán gyúr is a rácsok mögött.
Dominika szülei kiborultak, amikor megtudták, hogy nem kerül pont az ügy végére. Úgy érzik, sebeiket újra és újra feltépik.
- A férfi csak húzza az időt, így akarja megúszni a felelősségre vonást - háborgott az édesapa, János. Tulajdonképpen az egész család tönkrement a kislány halála óta, a tragédia mindannyiukat megviselte, az egészségük is ráment. A történtek óta nincs nap, hogy ne jutna eszükbe, milyen kínok közt halt meg a kislány.

domi
“Azt senki nem kérdezi meg, milyen körülmények közé került a 16 éves lányom. Két méterre a föld alatt van. Ő miatta!" - mondta indulatosan Dráfi János.
T. Zoltán egyébként a mai napig titkolja, hogy a börtönben mit tett, s erre igen jó oka van: gyerekgyilkosként állandó célpontja a többieknek, a börtönhierarchia legalján van. Információink szerint jelenleg is hasonló bűnelkövetőkkel együtt, úgynevezett ,,pedofilzárkában van", hogy ne bántsák a rabtársai.
(blikk)
Bal-Rad komm: Ügyesnek tűnő ügyvédi húzás a “honorárium" megszerzésére. A gyilkos kap 20 évet!-meg egy csomó pénzt! A pénzen risztelnek az ügyvéddel.

http://www.balrad.com/2016/05/27/gyilkolj-es-perelj-jol-kereshetsz/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Viktor az asztalra csap és megmenti a magyar gazdaságot
  2016-05-27 10:05:48, péntek
 
  2016.05.27.
Viktor az asztalra csap és megmenti a magyar gazdaságot
Szárnyathy Géza

Egészen zavarba jöttem attól, hogy Orbán Viktor válságstábot hívott össze a gazdaság élénkítése érdekében, mert az első éves GDP-adat mindössze fél százalék lett, amit csak a félhulla Görögország tudott alulmúlni. Azon túllépve is igen érdekes ez a válságstábos javaslat, hogy a hívek szerint Viktor most épp a gazdaság verőerén tartja a mutatóujját és azonnal reagál minden gondra-bajra, az antiviktoriánusok szerint meg azzal használna a legtöbbet a gazdaságnak, ha kitakarodna onnan a picsába a cimborái és rokonai alkotta csapattal együtt.

Induljunk ki abból, hogy a kijelentés mögött az a helyes felismerés húzódik, hogy szarban vagyunk. És tenni kellene valamit. Ez a tény - felismerés - önmagában rendkívül örvendetes, hiszen valamilyen helyes következtetést vont le a kormány a valóságot illetően. Ez azért nem akármi. Sajnos a felismerés a másik lényeges területre nem terjedt ki, tudniillik a kitakarodásra a gazdaságból.

Tehát gebasz van - állítja a kormány. De hát hogyan lehetséges ez? Hiszen eleddig szárnyaltunk, mint az albatrosz vagy tököm tudja, milyen hipercsirke. És ha eddig mi voltunk a csúcsszuper aztakurva de száguldunk, akkor hogyan lehetséges, hogy egyetlen negyedév alatt semmibe foszlott az egész? Hiszen ha a száguldás azért van, mert mi vagyunk az istenkirályok, akkor halálosan lényegtelen, mi történt az első negyedévben, hiszen majd a következő negyedévekben szépen korrigál a GDP-adat és év végére nem is lehet majd észrevenni a gyenge rajtot.

De nem ez történik, nincs bagatelizálás - pedig hányszor, de hányszor hallottunk, hogy itt minden fasza, bőven beleférne ennek szajkózása a továbbiakban is. És nem is lett volna teljesen hihetetlen a szar adat jelentőségének csökkentése - végül is messze van még az év vége. Akkor meg mire fel ez a válságstáb? Hiszen a korábbi kommunikációból kiindulva és arra építve nincs itt semmi látnivaló, mindenki húzzon haza TV2 híradót nézni.

Tán csak nem arról van szó, hogy a kormány eddig is tisztában volt azzal, hogy a gigantikus növekedés nem több, mint az uniós transzferek és egyszeri hatások együttes eredménye, valójában épp elvergődik a szekér? És most egyszerűen megmutatkozott, hogy mennyit tud extrák nélkül a magyar gazdaság? És tudják, hogy nincs tovább? Ezért kell a válságstáb, mert most akkor be lehet állítani megmentőnek Orbit, aki felismerte a probléma magvát? Emelje fel a kezét, aki emlékszik egyetlen olyan esetre, amikor a kormány kiállt, és közölte, elnézést elbasztuk, de most megpróbáljuk ezt korrigálni. Ugye. Szóval a beismerést nyugodtak kizárhatjuk.

Akkor mi a fasz van? Az egész egy nagy kamu? Csak arra megy ki ez a szánalmas válságtanácskozásosdi, hogy a túlságosan nagy jelentőséggel nem bíró első negyedéves adatok után eljátssza a megmentőt a kormány? Amelyik most majd jön és csodát tesz? Pedig anélkül is lenne némi korrekció - ha azt vesszük, hogy minden szart leosztottak 2015 végén, hogy a tavalyi év végi adat jól mutasson, szükségszerű, hogy az év elején elment a szufla és az állami beruházások, uniós transzferek vékonyabbak lesznek az átlagnál. De ezt milyen jól el lehet adni a sok hülye baromnak. Kéremszépen, Orbi megmondta, hogy élénkíteni kell a gazdaságot, és a gazdaság, a jó kurva nénikéjét neki, összeszarta magát és azonnal élénkülni kezdett. Mert ha Orbi az asztalra csap, akkor még a láthatatlan kéz is megremeg.

http://mentalisdeficit.blog.hu/2016/05/27/viktor_az_asztalra_csap_es_megmenti_a_m agyar_gazdasagot
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Francia szakszervezetek: elég az üres dumából, harcra!
  2016-05-27 10:03:35, péntek
 
  A legnagyobb francia szakszervezeti tömörülés, a CGT blokád alá vette az ország kőolaj-finomítóit és atomerőműveit. Franciaország 12 ezer benzinkútja 60 százalékában ellátási gondok vannak. A kormány a stratégiai tartalékokat vetette be.


http://munkaspart.hu/mi-ti/811-francia-szakszervezetek-eleg-az-ures-dumabol-harcr a.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2016.04 2016. Május 2016.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 462 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1026
  • e Hét: 2513
  • e Hónap: 13624
  • e Év: 167120
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.