Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Elkészült az MNB új logoja
  2016-05-29 22:36:36, vasárnap
 
  Elkészült az MNB új logoja, melyen egy aranyesőben fürdő talicskát átfúr egy felfelé mutató középső ujj.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
A közterhet is adóztatják
  2016-05-29 22:18:21, vasárnap
 
  EZEKNEK A GOLYÓ MÉLTÁNYOSSÁG LENNE!!


***************************

A közterhet is adóztatják

A hétköznapi autósok járnak legrosszabbul az üzemanyagárba épített adó emelésével


Illés József, 2016. május 24., kedd 13:13

A lakosság és a kisteherautókkal fuvarozó vállalkozók járhatnak majd a legrosszabbul az üzemanyagok árába épített jövedéki adók ősztől tervezett módosításával. Az adóemelés akár 20 milliárd forint többletbevételt is hozhat a költségvetésnek. A szállítási ágazatot alig érinti a korrekció - állítják szakértők.

Joggal sérti a magángépjármű-tulajdonosok igazságérzetét, hogy megint tőlük igyekszik többletbevételhez jutni a kormányzat az üzemanyagárba épített jövedéki adók őszre tervezett módosításával, miközben másutt adókönnyítéseket vezet be - nyilatkozta lapunknak a Magyar Autóklub közlekedési szakértője. Lovas Károly elmondta: azt is igazságtalannak tartják az autósok, hogy a kormány a közterhek növelése segítségével nem engedi majd egy bizonyos szint alá csökkenni a hazai üzemanyagárakat. Miközben felső határt nem húz a kabinet az áremelkedésnek. Vagyis arról továbbra sincs szó, hogy a túlzottan magas hajtóanyagárak esetén csökkentik az árba épített közterheket. Mindezeken felül az sem látszik autósbarát magatartásnak, hogy a benzin és a gázolaj árában lévő jövedéki adót még az általános forgalmi adóval is megterhelik, vagyis az adót is megadóztatja a kormányzat.

A Nemzetgazdasági Minisztérium által a napokban az Országgyűlésnek benyújtott új tervezet szerint szeptember 1-jétől a Brent olaj hordónkénti árához kötnék a jövedéki adó mértékét. Abban az esetben, ha hordónként 40 dollár, illetve a másik változatban 50 dollár alá kerülne az olaj ára, akkor a gázolaj esetében 10 forinttal, a jelenlegi literenkénti 110,35 forint helyett 120,35 forintra, a benzin esetében pedig 5 forinttal, a mostani 120 forint helyett literenként 125 forintra emelkedne a jövedéki adó. Az emelés a költségvetésnek mintegy 20 milliárd forint többletbevételt hozhatna.

Dittel Gábor, a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestületének (NIT Hungary) ügyvezető főtitkára lapunkat úgy tájékoztatta, hogy a 7,5 tonna összsúly feletti járművekkel fuvarozók nem veszítenek a jövedéki adózás átalakításán. Miután az ilyen kocsikkal árut szállító vállalkozások egy képlet szerint visszaigényelhetik a gázolaj árában lévő jövedéki adó egy részét, és a visszakérhető összeg az adónövekménnyel együtt emelkedik. A 7,5 tonnánál kisebb teherkocsikkal fuvarozók esetében viszont erre nincs mód. Így a kisteherautókkal - döntően belföldön - szállítmányozókat kedvezőtlenül érinti az adóváltozás.

Metál Zoltán, az Országos Taxisszövetség elnöke kifejtette: manapság a személyszállítással foglalkozó vállalkozók kiadásainak hozzávetőleg 10 százalékát teszi ki az üzemanyag megvásárlásának költsége. Így ez a tétel nem számít túlzottan nagynak a vállalkozások fenntartásában. A taxitarifák azonban hatóságilag meghatározottak, így egy nagyobb mértékű hajtóanyag-drágulás esetén rosszul járhatnak a vállalkozók. Ezért a szakmai érdekképviselet folyamatosan figyeli az üzemanyagárak alakulását, és szükség esetén egyeztetéseket kezdeményez majd a kormánnyal, illetve az önkormányzatokkal a taxitarifák módosításáról.

Szakértők szerint nem valószínű, hogy idén bekövetkezik a beígért adókorrekció, mert az év hátralévő részében az eddigi, időnként akár hordónként (159 liter) 30 dollárnál is alacsonyabb olajáraknál jóval magasabb jegyzésárakkal lehet számolni. Ennek jegyében emelték a kőolaj idei várható átlagárát a legfrissebb, tegnap kiadott előrejelzésükben a Goldman Sachs globális befektetési bankcsoport és a Danske Bank, a legnagyobb dániai pénzintézet elemzői is.

A Goldman Sachs szakértői arra számítanak, hogy idén hordónként 45 dollárra, jövőre pedig 53 dollárra emelkedik az átlagár. Az előző prognózisban az idei évre 38 dolláros átlagárat jósoltak, a következő évre 58 dollárt, ami viszont több a friss előrejelzésben szereplő értéknél. A 2018-as évre változatlanul 60 dolláros átlagárat várnak az elemzők. A Goldman Sachs várakozásai szerint az idei év második felében 50-60 dollár között lesz az olaj hordónkénti átlagára.

A Danske Bank elemzői viszont arra számítanak, hogy idén 44 dollárra, jövőre pedig 54 dollárra növekszik a Brent átlagára. Az előző prognózisukban még 41, illetve 52 dolláros átlagárral számoltak. Az emelést azzal indokolták, hogy az idei év vége felé és 2017-ben tovább kell javulniuk a legfontosabb árbefolyásoló tényezőknek az olajpiacon.

Tegnap csökkent az olaj ára az erős dollár miatt, valamint mert a szállításokat csökkentő váratlan tényezők dacára is makacsul kitart az erős túlkínálat. A nap közepén az Európában mértékadónak tekintett Brent olajtípus júliusi szállításra hordónként 48,38 dollárba került, így 34 centtel, 0,70 százalékkal olcsóbb lett a korábbinál.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 05. 24.


http://mno.hu/gazdasag/a-kozterhet-is-adoztatjak-1343685
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Álhír:
  2016-05-29 22:10:43, vasárnap
 
  Új információk szerint az MNB tudományos kísérleteket is támogat, mintegy 25 milliárd forinttal az alapítványain keresztül A Matolcsy György rokonságához köthető tudományos kör munkássága napenergiából állít elő árnyékot. A vizsgálat kiterjed a nap állása, a tereptárgy nagysága és a kivetített árnyék nagyságának összefüggésére is. A tudományos munkát eddig felhők árnyékolták, de hamarosan könyv születhet a megállapítások eredményéből. A könyveket 800 millió forintból állítanák elő, melynek tartalmát a tantervbe is beolvasztanák.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elkészült az Európai Unió válaszának szövegtervezete a
  2016-05-29 22:10:06, vasárnap
 
  Elkészült az Európai Unió válaszának szövegtervezete az "Üzenjünk Brüsszelnek, hogy ők is megértsék!" kampányra. Az EU türelmének fogytát jelezheti, hogy az "Üzenjünk Magyarországnak!" projekt keretében készült, elfogadásra váró üzenet jelenlegi szövege: "Hát mi a büdös kurva anyátokat képzeltek, de tényleg!"  
 
0 komment , kategória:  Általános  
csak nagyot érdemes lopni
  2016-05-29 21:47:33, vasárnap
 
 

Kevés dolog jellemzi jobban a mezei választópolgárt, mint az arányérzék döbbenetes, totális hiánya. Ilyen szellemi környezetben nyugodtan átírhatjuk a közkeletű mondást (“Csak nagyot érdemes hazudni"), így: csak nagyot érdemes lopni.

Grafikonon ábrázoltuk a Fidesz elmúlt 6 évének néhány korrupciógyanús ügyét - viszonyításként összevetve az MSZP legnagyobb botrányainak nagyságrendjével.

1. Zuschlag-botrány: nagyjából 50 millió forint eltüntetése, Zuschlag János 6 évet ült miatta.

2. Simon Gábor 240 millió forintnyi, külföldön parkoltatott pénzzel nem tudott elszámolni. Kizárták a pártból, politikai hulla lett.

3. Tocsik Márta 804 millió forintos sikerdíjat vett fel az ÁPV Rt.-től, a botrány nagyban hozzájárult a MSZP-kormány bukásához.

4. Metrómutyi: 137,5 milliárd forintért újíttatjuk fel az oroszokkal a hármas metró vonalán közlekedő ócskavas kocsikat. Mindennél nyilvánvalóbb a túlárazás- és korrupciógyanú, hiszen ebből a pénzből vadonatúj szerelvényeket is vehettünk volna.

5. 2020-ig több mint 215 milliárd forintot költenek Orbánék üresen kongó stadionok építésére, haveri cégeken keresztül. A kétszeres-háromszoros túlárazás mellett érdemes megemlíteni azt is, hogy ez az összeg nagyobb, mint az összes magyar állami kórház teljes adósságállománya.

6. Matolcsy 260 milliárd közpénzt pumpált az MNB alapítványaiba, amely pénzek aztán unokatestvérének cégeinél, és egyéb Fidesz-közeli szélhámosok zsebében kötöttek ki...


http://67.media.tumblr.com/82e6d2ed91cf4f488c09b25c676824a9/tumblr_o7w2yawql11qdx df1o1_1280.jpg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fizetési felszólítás!
  2016-05-29 21:26:30, vasárnap
 
  És hogyan jár a pofájuk!!
Azt azért érdemes lenne Sorosnak is nyilvánosságra hozni,hogy mit tettek ezek a majmok cserébe az ösztöndíjért,bár nagyjából azért sejteni lehet!Majd egyszer erre is fény derül,akkor,mikor ezért a vonagló helyezkedésért cserébe megnyílnak az USA,Oroszország,vagyis a SzU levéltárai,és Soros magán-dokumentumai!
De attól úgy félnek,mint az ördög a tömjénfüsttől!
Pedig egyszer be fog következni!Egy ügynöktörvény keretében!
Úgy gondolom,hogy eddig azért nem merték-akarták nyilvánosságra hozni semmit abból,amit annyira átkoznak,mert akkor nyilvánvalóvá válna,hogy miért is lehetett sokakat jelentésre bírni,cserébe a büntetlenségért, a hazaárulás miatti büntetés elkerülése érdekében!
Már egyszer azért tisztázni kellene sokmindent ,ami a ma regnáló hatalmasoknak(értsd:hatalmas szarháziaknak!!)nem nagyon lesz inyére!!
Azért fizetni kellene azért is!Nem ám a mi pénzünkön!
A róka is az ellopott tyúkért a saját bőrével szokott!!!

*************************


Fizetési felszólítás!

Posted on 2016-05-29

Döbrögi-állítólag-kiadta a verdiktet: ha a régi mecénás visszakérné a lét, minden javadalmazott azt fizesse vissza!


Döbrögi is, Köteles is, Dajcstompi, Lucifer, Németh, Kancsal Maca! Mindegyik! (És még ki tudja kik?!)
És a támogatotti-kipallérozott-kör büszkén felvetett fejjel, a mellét döngetve harsogja: HA VISSZAKÉRI SOROS A PÉNZÉT!-FIZETÜNK!
Egyrészt: MIBŐL AKARNÁTOK TI FIZETNI NYOMORULTAK? A zsákmányból? Amit tőlünk raboltatok össze?
Visszafizetni? Hogyan képzelitek ezt, jogi diplomával a zsebetekben? Milyen pénzügyi tranzakció keretében? Mert csak szólnánk: ez nem fog úgy menni, ahogy a felcsúti dísztribünön Lőrinc zsebébe szokta nyomni, néhány szem szotyolával összekeveredve, a nagyfőnök a lét.
Soros nem magánszemélyként, hanem alapítványán keresztül adta a támogatást. Mindenekelőtt: létezik-e még az a jogi személy, avagy jogutód nélkül megszűnt? Ha létezik és a bankszámlájára kívánják utalni az összegeket, vajon mi kerül a közlemény rovatba? Milyen jogcímen történik az utalás? Vajon ÁFA köteles? Kell-e utána TB járulékot fizetni? Terheli-e bármilyen adó a befizetett összeget, s ha igen, ki fogja azt megfizetni? Ki allapítja meg az eltelt időszakra vonatkozó kamatot? Az egész ügyletre az akkori hatályos jogrend vagy a mai jogszabályok alkalmazandók?
Végezetül: fél év oxfordi tartózkodás, tokkal-vonóval, meglehetősen húzós. Hogyan lesz képes ezt Döbrögi visszafizetni, hiszen szerény vagyonnyilatkozatát ismerjük, s tudjuk, mert megmondták és ő is megmondta, ő, aki még sohasem hazudott, hogy az megfelel a valóságnak. Döbrögi nem vagyonos ember, nem tudjuk elképzelni, hogy ezt az összeget csak úgy lazán kiperkálja. Javasolnánk, kérjen egy újabb Soros támogatást, amiből rendezheti az egykori Soros-ösztöndíjának költségeit.
Visszafizetnétek? Hát ha kérné! DE NEM FOGJA KÉRNI! Profitál(t) ő éppen eleget ABBÓL a befektetéséből.
De MI MINDEN JÁRULÉKOS DOLGOT-VISSZAMENŐLEG IS!-követelünk! Mi követeljük! Amit a Soros-ösztöndíjának köszönhetően ki tudott karmolni magának a horda!
Ti a Soros pénze nélkül legföljebb ügyvédi munkaközösségek közepes kaliberű advokátjai lehetnétek!
Számoljunk el hát végre! Ezért döngessétek a melleteket! Adjátok vissza az ellopott ország rátok eső részét! Fizessetek!-amíg megtehetitek! VAGY MEGFIZETTEK!
A többiekre éppügy vonatkozik ez a FIZETÉSI FELSZÓLÍTÁS!

http://www.balrad.com/2016/05/29/fizetesi-felszolitas/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Havi négyszázezerért sem jön haza a magyar szakács
  2016-05-29 20:47:40, vasárnap
 
 
Havi négyszázezerért sem jön haza a magyar szakács

Tarthatatlan a munkaerőhiány a Balatonon. A vendéglátósok szerint lehetetlen kitermelni azokat a béreket, amennyiért hazajönnének - írta a Népszabadság.


Napi.hu, 2016. május 28. szombat, 22:23


Örömteli várakozás helyett pánik előzi meg a szezont a Balatonnál. A lap körképe szerint szakácsot, pincért, cukrászt lénye­gében lehetetlen elcsábítani a nyári hónapokra, továbbra is külföldre mennek a "jó, ügyes emberek". A balatoni vállalkozóknak sovány vigasz, hogy a munkaerőhiány már Budapesten is felütötte a fejét.

A jó nevű, bejáratott helyeknek valamivel könnyebb dolguk van, de ez nem jelenti azt, hogy a megfelelő gárda összeállítása könnyűszerrel menne. Évek óta szállást biztosítunk az alkalmazottaknak, ha 40-45 kilométernél messzebbről kell bejárniuk. Ha nem így lenne, kevesebb maradna az embereink zsebé­ben, fáradtabbak lennének, ezt pedig nem szeretnénk. Csak az elégedett és jókedvű személyzetre építhetünk, a szállásbiztosítás egy ehhez szükséges "befektetés" - magyarázta Martonosi Zsolt, a balatonfüredi Baricska csárda vezetője a Népszabadságnak.

Tisztán kezdőkből álló személyzettel mégsem indulhatunk neki a szezonnak - meséli név nélkül egy másik vállalkozó a déli part egyik neves éttermében. Elmondása szerint havi nettó 300-400 ezer forintos bérért lehetetlen jó szakácsot találni. Jellemzően havi 22-24 napot kell dolgozni, és a bérekhez pincérek eseté­ben még a borravaló is hozzájön.

A hazai vállalkozások nem tudnak a nyugat-európai bérekkel versenyezni. A közelmúltban az egyik fővárosi szakmai iskolában gyakornoki helyekre keresett jelentkezőket 85 munkaadó, jellemzően szállodák. A legtöbb vállalat humán vezetője dolgavégezetlenül távozott az iskolából - mondta Böröcz Lajos, a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetségének főtitkára.

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/havi_negyszazezerert_sem_jon_haza_a_magyar_sza kacs.615170.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kéményseprés, meleg víz, fűtés – ami jön, attól sokaka
  2016-05-29 20:38:58, vasárnap
 
  Fidióták!!! lehet kampányolni a rezsi-rizsa csökkentéssel!


**************


Kéményseprés, meleg víz, fűtés - ami jön, attól sokakat kirázhat a hideg

Szerző: HalasInfo Halasi Hírek, HÍREK Kiskunhalas 2016, máj. 28


Július 1-jétől két jogszabályi módosulás is belenyúl az életünkbe. Mindkettő a fűtést, kéményt, meleg vizet érinti: innentől kezdve a kéményseprők egy része a katasztrófavédelem dolgozója lesz, másfelől pedig ettől a naptól fogva csak egyféle típusú - persze jó drága - kazánt lehet vásárolni. És nem csak ezért kell majd jó sokat fizetni.

Kéményseprős története mindenkinek van: kijönnek, nem jönnek, elfalazott, tartalék kéményhez jönnek, és megígérik, hogy jövőre is eljönnek. Vagy visszaélnek a hatalmukkal, fél napot váratnak, hogy pár percre kiszálljanak, és akkor is inkább büntetnek, 30 napunk van, hogy kijavítsuk a hibát, vegyünk egy új kazánt, csináltassunk új kéményt, csináltassunk új terveket. Persze vannak más megoldások is, ugye, kápéban, számla nélkül - de kéményt tisztítani még senki nem látta őket. Egyes visszaélések még az ombudsman elé is kerültek.

Vámos Csaba szakszervezeti vezetőt megkérdeztük a negatív kéményseprős történetekről is, és ő meg sem próbálja elkenni a dolgokat.

,,Én kérek elnézést",

mondja a maga is gyakorló kéményseprőként dolgozó vezető, aki egyben a Kéményseprők Országos Szövetsége (KOSZ) elnöke. A szakma komoly átszervezést igényel, a rossz rendszeren változtatni kell, de nem úgy, ahogy a kormány most tervezi. A KOSZ szerinte meg tudná tisztítani a szakmát, ha megkapná a jogosítványokat, állítja Vámos.

Eljő a kondenzációs kazán aranykora

A kéményseprők nemrég azzal kerültek be a hírekbe, hogy népszavazást is kezdeményeznének, annyira féltik a polgárok életét, miután a kormány szerintük olyan kevés kéményseprőt akar foglalkoztatni, hogy az csak munkacsökkentéssel együtt járhat, így veszélybe kerül a kémények évenkénti egyszeri ellenőrzése. Tavaly év végétől új jogszabály vonatkozik a kéményseprésre, de ez csak idén július 1-jétől lép érvénybe, a katasztrófavédelemhez került a kéményseprés koordinálása, szervezése, felügyelete.

© MTI / Czeglédi Zsolt

Ugyancsak július 1-től már csak úgynevezett kondenzációs kazánt lehet eladni az üzletekben, pontosabban ezekre adható ki üzemeltetési engedély - ez egy olyan, a fűtéshez és a mosakodáshoz meleg vizet gáz elégetésével előállító elektromos berendezés, amelyet a független fűtésrendszerű lakásokban legtöbbször használnak, és amely sokkal jobb hatásfokkal működik, mint a kevésbé modern készülékek. Ez a készülék nem a szoba levegőjét használja az égetéshez, hanem kintről szívja be, ezért biztonságosabb. A kondenzációs készülékek előírt egyeduralmát EU-s jogszabályi megfeleléssel magyarázzák. Azért kizárólag ezeket a készülékeket engedik a piacra, mert kevesebb energiát fogyasztanak, a baj csak az, hogy a kevésbé tőkeerős magyar lakosság nagy része csődbe jutna, ha ilyet venne. Nyilván erre tekintettel csúszott a törvény hatálybaléptetése tavalyról idénre, de persze az embereknek mostantól éppen úgy nem futja majd ilyenre, mint eddig.

Az más kérdés, hogy a kondenzációs kazán legfeljebb 50 fokos vizet tud adni, és alapjában a padlófűtéshez találták ki. (Update: olvasóink jelezték, hogy ez így nem igaz. Valóban, a kondenzációs kazán tud melegebb vizet is termelni, de a 100 százalék feletti hatékonysághoz 50 fokos víz a legmegfelelőbb. Ennél magasabb hőmérsékletű víznél romlik a kazán hatékonysága. Az EU által előírt hatékonyság az egész fűtési idényre minimum 86 százalék.) Ez azért érdekes, mert akinek a hagyományos, radiátoros rendszere van vastagabb csövekkel, azoknak ez az 50 fok a radiátorban már csak 30 fok lesz, amivel fűteni éppenséggel nem lehet.

Jöhet a buhera

A kéményseprők és a kazánok ügye összefügg: kijön a kéményseprő, megállapítja, hogy baj van. Vagy azért, mert kevés ideje van, és egyszerűbb rendes szemrevételezés és tisztítás helyett büntetni. Vagy pedig azért, mert a javításnak nincs értelme, új készüléket kell venni. Az új, kötelező kondenzációs készülék drága, 3-400 ezer forint. Ráadásul, ha megvan is a gép, a kéményt is át kell alakítani hozzá, mert a korábbi kéménybéleléseket ma már nem fogadja el a hatóság, béleletlen kéménybe pedig nem is lehet a bevezetni az égésterméket. Ez megint 2-300 ezer forintos költség lehet.

És munkadíj, tervezési díj ebben még nincs is - máris milliós tételnél vagyunk.

A kéménybélelést a társasház alapító okirata alapján megcsináltathatja a közösség is a közös költségből, illetve erre az önkormányzatok szoktak engedni pályázni. De ez nem mindenhol elérhető részmegoldás, a törvény pedig mindenkire kötelező.

© MTI / Máthé Zoltán

A magyarok anyagi lehetőségét és leleményét ismerve ezután jönnek majd a buherálások: mivel a kéményseprők regisztrálták a kazánokat, és ezt egy matricával tanúsítják is a kazán külső borításán, lesz, aki - hogy ne kelljen cserélni mindent - kicseréli a kazánt, majd rászerkeszti a régi borítást. De biztos lesz olyan is, aki a tönkremenőben lévő kazánt fogja a szomszéd Józsikával ,,életben tartani", ami megint csak életveszélyes lesz. És persze lesz, aki megpróbálja lefizetni az ellenőrizni kiszálló kéményseprőt, és megeshet, hogy sikerrel is járhat. A végeredmény: ,,az emberek lakásában ketyegő időzített bombák" - ahogy Vámos Csaba kéményseprő, a KOSZ elnöke fogalmaz.

Ütésváltás a kéményseprők és a katasztrófavédelem között

A kéményseprő-rezsicsökkentés annyit jelent, hogy 44 százalékkal kevesebb lett a kéményseprési díj, ami a társasháznak a számláiban látszik, az ún. sormunkák pedig (kéménytisztítás, -ellenőrzés, a kazánok ellenőrzése, az égéstermék ellenőrzése, szén-monoxid-mérő felszerelése, ellenőrzése), amelyeket a kéményseprőnek kötelező elvégezni, ingyenesek.

Vámos szerint a katasztrófavédelemnél nincs meg a kéménysepréshez szükséges épületgépészeti szaktudás, és nemhogy a kéménysepréssel, de még a szintén hozzá tartozó tűzoltósággal sem tud rendesen megbirkózni. Rendes egyeztetés helyett kapkodás van, mondja Vámos, aki a tervezett létszámcsökkentéstől is tart, és szerinte ezeket a terveket jelzi az is, hogy nemrég csak 120 autóra írt ki közbeszerzést a katasztrófavédelem. ,,Heves megyében 50 kéményseprő dolgozott, innentől csak 20-ra lesz szükség" - mond egy példát.

A katasztrófavédelem minderről azt közölte: az új törvényi felállás azt jelenti, hogy ahol az önkormányzat igényelte, és nem hosszabbított az előző szolgáltatóval, ott a katasztrófavédelem veszi át a kéményseprést. Ez végül 15 megyében 1830 települést érint (itt megnézheti, önnél ki szolgáltat), a többi helyen, köztük egyébként Budapesten is, a helyi kéményseprő cégekkel oldja meg a törvényben előírt feladatot az önkormányzat (Magyarországon összesen 2809 település van). A kéményseprési feladat nagy része egyébként Budapesten adódik, itt rengeteg a kémény.

Az autóbeszerzésről pedig azt mondták, hogy nem minden kéményseprőnek kell majd autó, hiszen lesz, aki irodában dolgozik majd, és lesz, akinek a katasztrófavédelem valószínűleg más forrásból biztosít járművet.

A katasztrófavédelem 5,227 milliárd forintot kapott bérre és eszközök beszerzésére, ebből 692 millió az autóbeszerzés. A mestervizsgával rendelkező kéményseprők havi bruttó 360 ezer, a kezdők pedig 230 ezer forintot keresnek majd, ez már korábban kiderült, és egyéb juttatás is jár nekik.

A bevezetőnkben felsorolt negatív tapasztaltatokról annyit mondott a katasztrófavédelem, hogy bárki bármit bejelent az ő szolgáltatási területükön dolgozó kéményseprők ügyében, azt kivizsgálják.

forrás: hvg.hu


http://halasinfo.hu/kemenysepres-meleg-viz-futes-ami-jon-attol-sokakat-kirazhat-a -hideg/?wp-nocache=true
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amikor Mészáros Lőrincek ganét hánytak a kert végében és Lá
  2016-05-29 19:37:37, vasárnap
 
 
Molnár Bálint 2016-05-29


Amikor Mészáros Lőrincek ganét hánytak a kert végében és Lázár Jánosok táskát hordoztak


Úgy döntöttem, a magam részéről kiteszem a pontot a Soros ügy végére, ami Orbán múlt pénteki Kossuth rádiós eligazítása óta, azaz kb. tíz napja borzolja a kedélyeket. Ehhez néhány dolgot feltétlenül egymás mellé és alá kell tennünk kronológiailag. Kezdjük rögtön ezzel a ko(ó)rdokumentumnak számító videóval, amelyen az elhangzottak mellett különösen érdekes lesz a fejeket, a mimikát és a testbeszédet is figyelni:

Igaz, valamelyik nap már kifejtettem (lehet, hogy csak magamban beszéltem és kihallatszott), magasról leszarom, a magyar népnemzeti polgári kormány egyik vagy másik oszlopos tagja pontosan mennyi pénzt kapott Soros Györgytől azért, hogy neves és hírneves európai oktatási intézményekben tanulhasson, továbbá azért, hogy a mocskon kívül ragadjon rá néminemű tudás, illetve talán azért is, hogy nyitott, gondolkodó, értelmes ember váljon belőle.

Attól eltekintve, hogy ezt a nem tudjuk mennyi pénzt Soros teljesen feleslegesen dobta ki az ablakon, íme röviden a lényeg:

Lázár János: Ma nincs olyan, az ellenzékhez köthető szervezet, amely mögött ne Soros György pénze állna. Természetesen vannak olyan titkosszolgálati jelentések, amelyek alapján ez az állítás direktbe is bizonyítható, de ezek értelemszerűen nem publikusak.
Lázár János később: Ha bűncselekmény alapos gyanúja nem áll fenn, a titkosszolgálatok nem figyelnek meg civil szervezeteket. Csak akkor merül fel egy ügyben egy szereplőnek a neve, személye, tevékenysége, ha az Magyarország nemzetbiztonsági érdekeivel ellentétes, kockázatot jelent, vagy bűncselekményre utal. (Hogy tehát Soros Györgyöt megfigyelik-e, arra nem sikerült válaszolni, mert blöff, blöff és blöff.)
Lázár Orbán Viktort kérdezte meg arról az erkölcsi dilemmáról, mennyire jogos a Fidesz részéről Soros Györgyöt úgy támadni, hogy közben vezetőnek jelentős része az ő pénzén tanult külföldön, illetve a pártot a kilencvenes évek elején támogatta a magyar származású amerikai milliárdos.

Ha Soros úrnak kell a pénz, akkor minden fideszes fizesse vissza! (...) Soros úr azért adta az ösztöndíjat és azért adta a pénzt, hogy mindenki úgy gondolkodjon, mint ő?

Kovács Zoltán még mindig kormányszóvivő szerint nem tartozik a közre, hogy mennyi pénzt kapott Soros Györgytől, hiszen az nem közpénz. Időközben kiderült, hogy Kovács Zoltánt, aki a CEU-ra járt, és volt egy évet Oxfordban is, a Magyar Nemzet számítása szerint kb. 23 millió forinttal támogatta Soros György. Kovács Zoltán egyébként megnézte a tabletjét, és nem kapott arra vonatkozó kérést Sorostól, hogy fizesse vissza az ösztöndíját, így nem fizeti vissza.
Szájer József fideszes EP-képviselő szerint aki felteszi azt a kérdést, kész-e az egykori támogatási összeget visszafizetni, az még mindig nem sajátította el a demokrácia és a polgári szabadságjogokra alapozott társadalom, a szabad gondolkodás leglényegesebb gondolatait sem.

,,Ha Soros György oxfordi tanulmányi ösztöndíja elfogadásának harminc évvel ezelőtt az lett volna a feltétele, hogy onnantól kezdve egyet kell értenem vele, akkor sosem fogadtam volna el azt. Ismerve Soros György szinte már doktríner véleményét a gondolkodás és szólás szabadságáról, azt kell mondani, hogy neki ilyesmi eszébe sem jutna"

Azt most hagyjuk, mennyire súlyos kijelentés a penetránsan büdös összeesküvés-elméletet toló Fidesz (Orbán, Lázár, Kovács) szájából az, hogy vannak olyan szervezetek ebben az országban, amelyeket senki nem választott meg, mégis folyamatos politikai befolyásra törekednek, és befolyást gyakorolnak a döntéshozatalra. Különösen súlyos ez annak fényében, hogy hatodik éve a Fidesz kormányoz egyesegyedül, amely Fidesznek a döntéshozatalára kizárólag az erőpolitizálás, az önkényesség és a mindenki más véleményének leszarása jellemző. Ezek szerint a kormány álláspontjával nem egyetértő magyaroknak, akiket szintén nem választott meg senki és Soros Györggyel sem ivócimborák, nem lehet joguk bírálni és megpróbálni eltéríteni az elszabadultan sodródó hajót a jéghegy útjából? Hát igen, bőven elég ha négyévente szavaznak a gecik, aztán kuss.

Tegyünk pontot a Soros-ügy végére, amely tulajdonképpen nem ügy, és nem is Sorosról szól, hanem az állampárt elkeseredett (bár fölényeskedőnek álcázott) vergődéséről annak elkendőzése érdekében, hogy 6 évnyi ámokfutás után az összeomlás és a recesszió szélére sikerült lavírozni a szép hazát. Ez a tíz napja tartó tragikomikus parádézás ugyanarról szól, mint a legtöbb mesterségesen kreált hisztéria: ezt gondolják a saját választóikról és nem választóikról hatalmasék. Hogy tökkelütött idióták mind.

Miről szól a parasztvakítás? Arról az elmebeteg teóriáról, ami hosszú napok óta mérgezi a közbeszédet, miszerint, ha elfogadtuk 30 éve Soros mocskos pénzét, az nem jelenti azt, hogy életünk végéig úgy kell gondolkodnunk és aszerint kell élnünk, ahogyan és mint Soros György. Kérdezem én minimális tisztelet nélkül: ki a búbánatos franc kért tőletek ilyet, seggfejek? Ennyi ragadt rátok Oxfordban meg a CEU-n, hogy ha kell a pénz, visszaadjuk? Ti csináltok témát abból, ami Sorosnak valószínűleg eszébe nem jutott, és ti vagytok megsértődve? Hát igen. A szokásos. A mindenáron túlélést szavatoló, politikai hasznot húzó beteg társasjáték, az ellenségkép-gyártás mögé bújtatott fosztogatás. A hisztérikus toporzékolás mögött meg változatlanul semmi más nincs, mint egy hanyatló gazdaság és egy széteső ország.

Ha szerintetek a ti gondolkodásotokat Soros mocskos-büdös pénze kurvára nem befolyásolja és ilyet senki nem várhat el tőletek (nagyon helyes!), akkor másokat miért vegzáltok és végeztek ki verbálisan ugyanezért? Mi az, hogy ha ti kaptok támogatást, az nem közpénz és senkinek semmi köze hozzá, ha bárki más kapja, az a háttérhatalom ügynöke és a nemzetre készül rárontani? Azért mert a kórusban bégető, Soros nevétől vöröset látó rajongóitok kollektív memóriája nem nyúlik át egyik napról a másikra, attól még a többi nem hülye: milyen alapon mutogattok most másokra? Nem lehet véletlen, hogy a ti kicsinyes, pitiáner, bosszúálló agyatokban merült fel először, hogy akkor bassza meg a pénzét a vén zsidó, visszafizetjük.

Ha annyira undorodtok attól a pénztől és a gazdájától és mindenkitől, aki nem vastapsol miközben toljátok az országot a szakadék fele, akkor miért nem ajánljátok fel erkölcsi nagyságotok jeleként valamilyen jótékonysági célra? Mikor a közbeszédben elterjedt (újra), hogy márpedig tömegesen profitáltatok a gaz Sorosból, akkor jön az ótvar duma, hogy nagyvonalúan visszadjuk. Ugyanaz az a mese, mint Lázár János külföldi, ötcsillagos dorbézolása: ha kiderül, hogy a köz pénzén a világ legdrágább szállodáinak egyikében urizált, inkább visszafizeti a pénzt, csak ne kelljen elmesélnie, mégis hogyan és mibű? Nem az van, hogy meg sem meri cselekedni, mert erkölcsileg gázos a dolog, hanem utólag megsértődik és mártírkodik. Mert kiderült.

Nem, Soros nem fogja visszakérni a pénzt, mert neki már akkor is volt, amikor Mészáros Lőrincek ganét hánytak a kert végében és Lázár Jánosok táskát hordoztak. Ennek a csürhének nem Soros pénzével kellene elszámolnia, hanem saját, nem létező lelkiismeretével és ezzel a megvezethető, naív néppel. Ami nyilván nem fog bekövetkezni. Azzal, hogy kormányzás helyett ezt a beteg hatalmi játékot űzték hosszú éveken át, ami mára odáig fajult, hogy konkrétan a társadalom kétharmadából ellenséget kreáltak.

Ennek az erkölcsi fertőben röfögő bagázsnak nem Soros György az ellensége, hanem mindenki, akinek négyévente beleszólása van egy-egy választás kimenetelébe. A nem fideszes magyarok. Legyenek azok civilek, aktivisták, magánemberek, pártok, szervezetek. Soros ebben az egyenletben pusztán egy jelzős szerkezet, egy minősítés egy megszokássá silányított lózung. Ez az ügy nem róla szól, hanem a kormányellenes erők elleni kommunikációs hadjáratról. Itt az ideje tehát, hogy kitegyük a pontot a nem létező Soros-ügy végére és sokkal fontosabb dolgokkal foglalkozzunk. A Fidesz népszerűsége csökken, beszéljünk inkább erről.

Ja, és Szájer meg nyugodtan kiléphet a Fideszből. Szerintem is botrányos, hogy Orbán Viktor és Lázár János és Kovács Zoltán még mindig nem sajátította el a demokrácia és a polgári szabadságjogokra alapozott társadalom, illetve a szabad gondolkodás leglényegesebb gondolatait sem. Ne reménykedj, Józsi, hagyd ott őket a picsába!



http://kolozsvaros.com/2016/05/29/amikor-meszaros-lorincek-ganet-hanytak-a-kert-v egeben-es-lazar-janosok-taskat-hordoztak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fidesz alelnöke szerint az elszámoltatás egyértelműen elbu
  2016-05-29 19:25:26, vasárnap
 
  Nem csak az elszámoltatás bukott meg. A "rendszerváltás", a függetlenség és jólét várása, a létbiztonság is.
veletek nem elszámoltatásra hanem már leszámolásra lenne szükség, de sürgősen!

****************************

2016. 05. 29. 16:57

A Fidesz alelnöke szerint az elszámoltatás egyértelműen elbukott

A Fidesz alelnöke szerint 2002 és 2010 között időszak bűneinek elszámoltatása egyértelműen kudarc. Gulyás Gergely erről az ATV-nek adott interjújában beszélt.

A Fidesz politikusa úgy fogalmazott, hogy ,,az tény, hogy az elszámoltatás nem úgy ment végbe, ahogy szerettük volna." Hozzátette:

,,összességében egyértelműen kudarc, ami a szocialista kormányzás alatti bűnök elszámoltatása terén történt."

A fideszes politikus arra hívta fel a figyelmet, hogy még a legelképesztőbb esetekben is felmentés vagy azzal szinte egyenértékűen enyhe ítélet volt az osztályrésze azoknak, akik súlyos bűnöket követtek el. A kormánypárti országgyűlés képviselő beszélt arról is, hogy hibát követettek el akkor is, amikor az MNB alapítványainak a működését titkosítani akarták,

Szerinte a magyar alkotmányos rendet dicséri, hogy a hatályba lépést megelőzően a köztársasági elnök és az Alkotmánybíróság döntése folytán a kormánytöbbség korrekcióra kényszerült.Gulyás szerint néhány vitatható döntésen túl a jegybank abban is hibázott, hogy nem elbújni kellett volna a nyilvánosság elől, hanem keresni azt. A kezdet kezdetétől fogva ezt a programot és az egyes döntéseket pontosan és részletesen kommunikálni kellett volna.



http://alfahir.hu/a_fidesz_alelnoke_szerint_az_elszamoltatas_egyertelmuen_elbukot t
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2016.04 2016. Május 2016.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 462 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1709
  • e Hét: 5473
  • e Hónap: 9218
  • e Év: 162714
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.