Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
A mosópor alapvetően mosásra való - tőlem se várják, hogy...
  2016-05-05 21:11:00, csütörtök
 
  Szily Nóra interjúja: Majka: ,,A mosópor alapvetően mosásra való - tőlem se várják, hogy híradót vezessek"





,,Nem vagyok én mosópor, minek is lenne szükségem márkaépítésre?" - gondolhatják többen, pedig mostanság egyre többet hallunk, olvashatunk arról, hogy a személyes brand nemcsak a termékeknél, hanem saját karrierünk építésében is szükséges - sőt ez a siker egyik pillére. De mit tegyünk és hogyan? A Lélekbúvár című műsorban Majoros Péter Majkával beszélgettünk és Kőszegi András márkatanácsadóval.

Az Amazon alapítója, Jeff Bezos szerint ,,énmárkánk egyenlő azzal, amit mások mondanak rólunk, amikor kilépünk a szobából". Vajon rólad mi hangozna el?

Majka: Akkor talán az operatőrökkel és a stábtagokkal kell beszélned, erre én nem tudom a választ. Sokféle lehet a benyomás, mert az alatt az idő alatt, amit veletek töltök, nem hiszem, hogy bárki reálisan meg tudná ítélni, hogy milyen vagyok. Azt is tudjuk, hogy vannak emberek, akik beülnek egy ilyen műsorba, és egész mást mutatnak magukról, mint miután kiléptek az ajtón...





Majka
Fotó: Marton Szilvia/Origo

Ilyen szempontból szerintem te nem vagy más itt a stúdióban, mint amúgy, miközben persze az ember viselkedik, és igyekszik megfelelni egy szerep adta elvárásoknak.

Majka: Hát persze, minimálisan más vagyok, de ez nem jelent személyiségváltozást. Nem tűnik skizofrén jellegűnek. Nem is értem, hogyan lehet hosszú távon valakinek egy egészen más képet közvetíteni magáról. Úgy csinálni, mintha...

Kőszegi András: Biztos nincs könnyű élete...

Majka: Igen, olyan, mint a folyamatos bábszínház.

A személyes márkánál fontos a hitelesség, az önazonosság és a megjegyezhetőség.

KA: Nem hogy fontos, hanem alapvető. Hogy a saját értékeidre, a saját személyiségedre építsd a munkád, az életedet - elengedhetetlen. Bármilyen márkáról beszélünk, a bizalom megszerzése és a hitelesség nélkülözhetetlenek. Az említett kolléga épített maga elé egy falat, egy homlokzatot, ami előbb-utóbb recsegni-ropogni fog... Hiszen mi is arról beszélünk, hogy kettős személyisége van. Nem az értékeiről gondolkodunk, vagy arról, hogy szeretjük-e vagy nem, hanem arról, milyen vacak lehet neki, és nem is értjük hogy tudja csinálni. Máris a hibáját emlegetjük, tehát valamit mégsem csinál olyan jól.

Egy márkánál a pozitív dolgok kell hogy hassanak?

KA: Mindenkinek vannak hibái, bár nyilván azokat igyekszünk elfedni. Viszont van akinek éppen egy hiányosságából lesz előny. Barbra Streisand a leggyönyörűbb ronda nő a világon, és nem abból csinált karriert, hogy ő egy csilivili tökéletesség... De megvoltak azok az értékei, amik átsugároztak a szabálytalan külsején.





Kőszegi András
Fotó: Marton Szilvia/Origo

Ha róla vagy Majkáról beszélünk, azt hihetjük, hogy márkaépítésről csak ismert emberek kapcsán kell szót ejtenünk. Miközben egyre többet olvashatunk arról, hogy iparosok, üzletemberek, professzorok - szinte bármely szakma képviselői - gondolkodjanak el azon, hogy a 21. században a piacon látszani kell, és ennek fontos eleme a személyes márka építése.

KA: Azért lett egyre fontosabb, mert - mint ahogy a termékeknél is - egyre nagyobb a verseny. Az elérés az elérhetőség megnőtt, megszűntek a pici lokális piacok, és ki kell tűnni. Már nem elég a mosópornál hogy fehérít, nem elég, hogy a Peti jó nótákat ír - sokkal közelebb kell menni érzelmileg a fogyasztókhoz. El kell érni őket, és el kell adni nekik...

Majka: Szerinted ez minden esetben tudatos?

Majka, azért hívtalak meg téged, mert számomra lenyűgöző és tiszteletre méltó az, ahogy az elmúlt éveket végigcsináltad. Vélhetően sokkal inkább ösztönösen, mint tudatosan. Azt gondoltam, hogyha együtt végiggondoljuk a karriered lépéseit, és ahogy kialakult a ,,majkaság" - a zenész, a műsorvezető, a showman és a sikeres vállalkozó -, a döntéseid mentén megfogalmazhatunk általános érvényű szabályokat. Visszakanyarodnék a hitelességhez. Szerintem te nem mondtál olyan felkérésekre igent, amelyek nem voltak hozzád illők...

Majka: Ebből sok probléma volt, álltam is a szőnyeg szélén néhányszor, amikor számon kérték, hogy egy-egy felkérést miért nem vállalok. Mindenkinek vannak főnökei, mindannyian egy rendszer részei vagyunk, ami azt is jelenti, hogy időnként simulékonyabbnak kell lenni vagy inkább alkalmazkodóbbnak. De fiatalon az ember nyilván sokkal többet konfrontálódik - viszi a lendület, a düh és a meggyőződés, hogy mindent jobban tud...





Forrás: Facebook/Majka

Volt olyan, hogy megcsináltam valamit, pedig nem nagyon szerettem volna, és volt olyan, hogy ragaszkodtam ahhoz hogy ,,nem". Az életem legfontosabb ,,nem-je" az RTL-ből való távozásom volt.

Egy nézeteltérés kapcsán kikötöttem valamit, kvázi szankciókat próbáltam hozni, ami elég hülyén hangzik... Mindenesetre a vége az lett, hogy a döntésem nyolc évig kivetült az életemre. Az RTL-nél nem szerepelhettem, akkor még nem voltam elkötelezve a TV2-nél, épp szabadúszó voltam, vagyis elég komoly szakmai és anyagi következményei lettek.

De igaznak érzed utólag is.

Majka: Jól tettem, nyilvánvalóan. Ki tudja hogy mi lett volna, ha...?

A nemet mondás hátterében benne van az, hogy nem megyek afelé, ami nem rám szabott, amit nem érzek saját utamnak. Ha továbblépek, akkor a személyes márkaépítésnél talán mindig látni kell, hogy mi felé törekszem.

KA: Fontos hangsúlyoznom, hogy a személyes márkaépítést ne keverjük össze azzal, hogy a fiatalok híresek akarnak lenni. A sikeresség szabályairól rengeteg könyvet írtak, de ha pusztán az elolvasásuk elég lenne, akkor mindenkinek sikerülne. De nincs így. Van az a mondás, hogy mi a sikeres és a sikertelen ember közötti különbség?

Az, hogy a sikeres ember meg mer tenni dolgokat! És meg is teszi.

Ilyenkor kilép a komfortzónájából. E nélkül nincsen siker. Ha ezt a szituációt lefordítjuk márkaszakmai kérdésre, akkor Peti bevállalt egy olyan döntést, ami neki egyáltalán nem volt komfortos. Nyilván 100 emberből 99 összeszorította volna a fogát, és azt mondta volna, hogy huh, hát ez mégis csak az RTL, nem mondok nemet, inkább megcsinálom, mert különben nem lesz belőlem semmi. Nagyon fontos tehát, hogy lépni kell!





Forrás: Facebook/Majka

Kell a bátorság, adott esetben vakmerőség.

Majka: Igen, de azért azt ne felejtsük el, hogy bár én nem láttam tisztán a jövőmet, nem tudtam, nem tudhattam a döntésem következményeit, de arról viszont meg voltam győződve, hogy valahogy majd csak lesz... Tisztában voltam a képességeimmel, és hogy előbb-utóbb ezekből előnyt fogok kovácsolni, még akkor is, ha időnként ezek megkérdőjeleződtek, hiszen vannak olyan pillanatok, amikor az ember elbizonytalanodik. Persze vannak, akik úgy érzik, hogy nincs választásuk. Például azok, akik egyetlen megoldásnak érzik az életükben, hogy egy valóságshow-ban szerepeljenek, és sok mindent elvállalnak, megtesznek...

Ami később talán rontja is az esélyeiket, hisz rájuk ragad egy címke...

Majka: Ami levetkőzhetetlen - szó szerint. 14 éve volt a Való Világ, és nekem 10-11 évbe tellett, sőt... Néha még ma is nehéz magam átverekedni az előítéleteken. A prekoncepciókból kibújni egy valóságshow után majdnem ,,mission inpossible".

KA: Pokoli nehéz. De az előbb egy nagyon fontos dolgot kimondtál: ,,tisztában voltam a képességeimmel". És egy pillanatra elkülönítem az énmárka fogalmát a személyes márkától. Az énmárka maga az önismeret. Ez az első és legfontosabb, hogy amikor belenézünk a tükörbe, és számot vetünk saját magunkkal: ki vagyok én, mit akarok, milyen vagyok... A következő, hogy mi az értékrendem, amit szintén tisztázni kell saját magunkkal. Nagyon egyszerű dolgokról beszélünk - igazmondás, tisztesség, becsület, barátság - ezek mennyire fontosak az életemben?

Ezek után jön az a kérdés, hogy mi a célom? 3-5 év múlva hol akarom magam látni?

Teljesen mindegy, hogy orvos vagyok-e vagy mérnök, televíziós szereplő, vagy zenész - tudnom kell, hogy milyen irányba haladok. Ha már a mondásoknál tartunk: amelyik hajó nem tudja melyik kikötőbe tart, annak semelyik széljárás nem fog kedvezni... Abban, amit valaki csinál, nem elég jónak lenni, hanem kiválónak kell lenni. Létezik egy szám - a 10 000. A kiválósághoz - zenében, műsorvezetésben, mérnökségben, tanárságban - tízezer óra munkát bele kell tenni. És ezt már a Peti is beletette.





Forrás: Facebook/Majka

Akkor nincs olyan, hogy bekopogok hozzád azzal a kéréssel, hogy pár hónap alatt építsd fel a márkámat. Varázsütésre nem megy, instant brand nincsen.

KA: Nem hiszek benne. Tízévente van valaki, aki berobban, de kérdés, hogy ezt hogyan tudja fenntartani, hiszen sokan azért bele is buknak. Ha megnézzük a nagyon erős személyes márkákat, például David Beckhamet - nem ő volt a világ legjobb futballistája, de mégis ő lett a legerősebb személyes márka, amihez nagyon sok minden kellett. Szerencse és véletlen is, de azokra is készen kell állni. És a munkát, szorgalmat bele kell tenni, ahogy ő is.

Az ösztönösségtől indultunk, de az évek múltával már tudatosabban vigyázol arra, amit összeraktál?

Majka: Most már inkább, de ez talán a kor előrehaladtával is összefügg. Vannak olyan pillanatok, amikor tudom, hogy ezt nem szabad, és vannak pillanatok, amikor tudom, hogy ezt viszont meg kell csinálni! Mindig mérlegelek. De amit még egy brand kapcsán fontosnak tartok, az az, hogy ahogy egy mosóportól senki nem várja el, hogy ki legyen vasalva tőle a ruha, hisz a mosópor alapvetően mosásra való - úgy tőlem se reméljék, hogy híradót vezessek, vagy kitaláljam a ZS-vitamint. Van egy utam, amin járok, amin haladni szeretnék, és jól akarom magam érezni az életemben. És talán ez a legfontosabb.

Forrás: http://www.life.hu/sztarszerzok
 
 
0 komment , kategória:  Szily Nóra riportjai  
A szereplésnek legyen miértje!
  2016-05-05 21:00:00, csütörtök
 
  Szily Nóra interjúja: Dombóvári István: ,,A szereplésnek legyen miértje!"





Hamarosan új szerepkörben is feltűnik a Gyertek át szombat este című műsorban. (Egyelőre titok, milyenben...) Tavaly ő volt Sebestyén Balázs műsorvezetőtársa az RTL Klub képernyőjén a Got Talentben. 10 éve láthatjuk már stand up-osként országszerte a ,,vidéki kövér fiú"-t... Ez volt a címkéje, és bár ezzel ő is gyakran poénkodik, fülembe jutott, hogy elege van már abból, hogy szinte csak a fogyás-hízás témában faggatják. Ezt most kihagyom. (Bőven van rá találat a neten.)


10 év stand-up után elmondhatjuk, hogy más műfajban is lehetőséget kaptál az RTL Klubon. Got Talent-műsorvezetés, Gyertek át szombat este... Egyre szélesedik az út, amin jársz!

Vicces amúgy tényleg, hogy nyolcévnyi Showder Klub után felfedezett egy másik szegmens is, ráadásul ugyanabban a házban. Mondhatjuk, hogy kaptam végre kulcsot más szobákhoz is.







Dombóvári István
Fotó: Polyák Attila/Origo

Beszédes kép! De a tévés műsorvezetés mégis más műfaj, mint amiben éveken át mozogtál!

Egyrészt nagyon különböző, másrészt a legkevésbé sem, hiszen ugyanúgy a szórakoztatás nagy halmazába tartozik. Én nem hiszem - ahogy sokan -, hogy szórakoztatni csak egyféle közegben lehet. Az évek alatt arra is rájöttem, hogy a kudarctól sem kell félni - azt szépen kidolgozza az immunrendszer. Nyomi dolognak tartom ma már, ha valaki csak a komfortzónájában mer mozogni. Persze, az nem volt tervben, hogy egy élő, nagy tehetségkutatónak leszek az egyik műsorvezetője, de nem mondom, hogy nem örültem, amikor valaki eszementnek eszébe jutott, hogy behívjon egy castingra.

Rutinod az önálló estekben volt. Egyszemélyes műfaj - tiéd a tér. A tévés feladataidban figyelni kell másokra, a másikra, és nem csak a közönségre...

Ezt le kellett sakkozni magamban. Általában enyém a színpad, szólista vagyok, egyedül dolgozom, enyém a bemelegítés része is, a munka és aztán a siker is - ez tény. Nyilvánvalóan egy másik típusú műsor másfajta hozzáállást várt.

A debütálás jól sikerült, hisz folytatása is lett. Rendszeresen ott vagy a Gyertek át szombat este című műsorban is...

...és hamarosan új szerepben is látni fogsz! De erről egyelőre ennyit... Nagyon megnyugtató, hogy most már tudom, bíznak bennem, és elhiszik, hogy el tudok vinni egy műsorfolyamot. A vízválasztó az volt, amikor a Got Talent utolsó adásának első fél óráját egyedül kellett vezetnem, hiszen Balázs akkor vágatta le fogadásból a haját, és sokáig nem jött elő... Na, az orbitális feladat volt, hogy ott álltam a stúdióban, beszéltek a fülesembe a vezérlőből, amit hallanom és értelmeznem kellett, miközben beszéltem kifelé mindenféle késleltetés nélkül élő adásban! Ha valamit elrontok, az el van rontva, nem visszavonható, nincs összekacsintás a közönséggel, mint egy Showder Klub-felvételnél, ahol egy tapstól újraindulunk. Amikor kérdezték tőlem, hogy nekem mekkora bátorság kellett ehhez, mindig azt mondtam, hogy a csatornának kellett óriási bátorság, hisz bíztak abban, hogy felnövök a feladathoz. Egyébként amikor először felhívtak, hogy megnéznének egy meghallgatáson, kajakra beleröhögtem a telefonba. Nem értettem. Gyerekek, ez komoly, most tényleg? Se külsőleg, se belsőleg nem vagyok alkalmas, hisz oda szépen fésült, jóképű fiúkat raknak. A televíziónak ez a része kirakat, és ezt el kell fogadni.





Fotó: Polyák Attila/Origo

Mégis te lettél! Egyszer azt mondtad, hogy az ember akkor tud érvényesülni, ha divatos figura, magadat pedig nem tartottad annak...

Jó lenne, ha nem így működne a világ, és nem azért, mert én vagyok a ,,nem szép és alacsony", hanem jó lenne, ha az emberi értéket nem a sípcsont hossza határozná meg!

Na, de itt a cáfolat! Te kerültél oda!

De mire megyünk ezzel a cáfolattal? Ettől még a világ nem fordult meg, csak egy fecske volt, és az nem csinál nyarat. Nem sok mindent tettem ezért. Mázli volt.

Azért a mázlira is készen kell állni... Mindenesetre jó egy éve - vagyis az új tévés sikerek előtt - azt mondtad, hogy rólad az a definíció, hogy B kategóriás humorista vagy.

Ez a mai napig így van. A magyar humoristák listája úgy van összerakva, hogy a felső kategóriát a művészi értéket képviselők alkotják. Ők művészek - én pedig bohóc vagyok. Ők okosságot, tanulságot raknak bele a mondandójukba, mint Hofi, én pedig csak hangulatokat, pillanatokat, foszlányokat adok el. Ha ők a nagyfilm, akkor én videoklip vagyok. Én ezt vállaltam. Egy másik fiókban vagyok, de nincs ezzel semmi gond!

Akkor nem is buzog benned a vágy, hogy átkerülj az A-ba?

Nem szeretnék. Mindig is kakukktojás voltam. Van egy ki nem mondott, belső policy, hogy bizonyos témákról márpedig nem szabad beszélni. Én pedig ezt teljes mértékben elutasítom. Szerintem mindenről szabad beszélni, sőt! Nagyon nagy baj az, ha egy humoristának a viccért magyarázkodnia kell. Tételezzük már föl, hogy egy műsorban az ember tisztán szórakoztatni akar, elsütni egy fricskát, jó hangulatot csinálni, valamin röhögni és röhögtetni... Ne csesszenek le egy poénért, és ne gondoljanak bele olyat, ami nincs benne! Van zsidó, cigány és még sokféle vicc a jó ízlés határain belül, amik méltóak arra, hogy odakerüljenek majd a viccmúzeumba. Miért kellene őket elhallgatni? Ha bizonyos szavakat nem szabad kimondani, az előbb-utóbb frusztrációt okoz. Tudod, miért nem oldjuk meg a problémákat? Mert ahhoz először fel kell vetni őket, és ettől szinte mindenki irtózik. Én vagyok a postás, aki a rossz hírt hozza. De valakinek ezt is meg kell tennie.





Fotó: Polyák Attila/Origo

A saját életedben is szembenézel a problémákkal, vagy ott te is hajlamos vagy elkenni, agyonhallgatni, szőnyeg alá söpörni, mint oly sokan...

Jellemzően olyan voltam, aztán egyszer csak összefolyt a valódi életem a munkámmal. A színpadra én megyek föl, nincs olyan átlényegülés, mint a színészeknél, hogy Kovács János tíz perc múlva Othello lesz, és muszáj beleélnie magát a szerepbe. Elkezdem itt valahol, és folytatom a színpadon. Én magam vagyok az árucikk, egy lemeztelenített ember, tudhatnak rólam mindent, nincs tabutéma. Sokan mondják, hogy az igazi humorista az életben nem is vicces, nem is kedves, mert minden energiáját a színpadra összpontosítja. Én még ezt sem utasítom el, rendben van, mindenki csinálja úgy, ahogy akarja, csak nekem hadd ne kelljen úgy! Hadd legyek saját magam. Ebben az értelemben használtam a B kategóriát. Ami nem minőségi, hanem inkább egy vélt vagy valós rangsor, amit néhány ember fölállított.

Hogy dolgozik a bohóc? Megragadt bennem, hogy te nem írod meg a szöveged, nem használsz cetliket hívószavakkal...

Ez inkább renyheségből indult. A felkészült, a profi mindig jegyzetel, összeír hívószavakat. Nekem se füzetem, se papírom - semmim nincsen. Hiszek abban, hogy amikor enyém a színpad, akkor magam alakítom a dolgokat, és szeretek reagálni a közönség igényeire. Soha nincs két egyforma előadás.

Mikor fellépsz a színpadra, azt legalább tudod, hogy mi lesz az első mondat?

Nem, először mindig puhatolózok. Lekapcsoltatom a fényt magamról, és a közönségre kérem. Szétnézek, keresgélem az arcokat. És biztos nem ül mindig az első sorban egy szőke lány vagy egy izmos fiú. Én nemcsak azt a hatást akarom kelteni, hanem el is akarom érni, hogy sose legyen két este ugyanolyan. Biztos lehetsz benne, hogy van annyi élményanyagom és improvizációs készségem, hogyha valaki beordít valamit a negyedik sorból, akkor a vonatot kiviszem egy másik vágányra, és a fene tudja, hogy hol fogunk kilyukadni, de biztosan megérkezünk valahova.

Nem a fellépésekre készülsz, hanem állandó készenlétben vagy? Most, ahogy sétáltál felém, közben is figyelted az inspiráló pillanatokat?

Igen, de ez nem szándékos. Egy nagyon fontos elemet észrevettem - görcsösen nem lehet. Olyan nincs, hogy egy üres papír előtt ülsz, hogy na, akkor most írjunk vicceseket. Valami megérint, megtalál - egy hangulat, egy arc, egy közjáték... Szerencsére az életem is mozgalmas. Folyamatosan utazom, rengeteg emberrel találkozom, a valódi és a virtuális kommunikációt is csúcsra járatom, tehát mindig érnek hatások. Még sosem voltam alapanyag híján.





Fotó: Polyák Attila/Origo

Az elmúlt tíz évről beszélünk, de menjünk még vissza az időben és térben - Jászkarajenőre. Hol jött a váltás, hogy a lelkes, önkéntes iskolai versmondóból saját poénokat gyártó figura lett?

Én mindig kiköveteltem az emberek figyelmét. Emlékszem rá, hogy unalmamban, 4 évesen, a nagymamám tanított meg írni-olvasni, és az óvónők kvázi csodagyerekként kezeltek. Ez ott, abban a közegben, nagy dolog volt. Hétévesen írtam meg az első mesémet, és fel is olvashattam Bálint Ágnesnek, aki persze megdicsért az összes hasonló kisgyerekkel együtt...

Miről szólt az a mese?

Egy télapóról, akivel kicsesztek. Rendhagyó mese volt, és nem volt happy and a végén, azért is tetszett neki. De ezután is mindig csinálnom kellett valamit, amitől odafigyeltek rám. De tudod, van a direkt exhibicionista, aki minden egyes pórusában ezt hordozza: piercing, tetkó, fura fej - nézzetek már, itt vagyok, hé! Én azért nem voltam ennyire tudatos. Szerintem akkor pecsételődött meg a sorsom, amikor észrevettem, hogy maguktól körém gyűlnek a többiek az oviban, aztán a suliban, a középiskolában. Mintha megafonnal jártam volna, pedig még csak hangos se vagyok annyira. Ez az egész életemre jellemző lett. Ha a kocsmában leültem egy asztalhoz, röhögtek körülöttem, és idegenek is odajöttek. Mindig volt közönségem, csak a kört bővítettem folyamatosan... Ha nem jött volna egy szerencse vagy véletlen, akkor mindez megmaradt volna a saját kis közegemben. Én nagy Fábry Show-rajongó voltam, meg vagyok is. És ő azzal támogatott engem a többiekkel együtt, hogy hagyott érvényesülni. Az ő tanácsára indultam el a Godot Kávéházba, aztán lett a Dumaszínház. Fábry Sándorról mint emberről továbbra sem tudok sokat - kétszer hívott fel, és akkor is véletlenül, mert mellényomta a telefont... Nekem a karaktere tetszett! Imádom Hofi Gézát, felnézek rá, de soha nem ő volt a példaképem. Nekem az a harsány, szarkasztikus stílus tetszett, amit Fábry képvisel. De nem Fábry Sándor akartam lenni, hanem azt csinálni, amit ő - szenvtelen kíméletlenséggel nyúlni bármihez.





Fotó: Polyák Attila/Origo

Rengeteg mindent csinálsz. Reklámszöveget írsz, képregényt gyártasz, új műsorokon töröd a fejed, miközben szinte mindennap fellépsz. Muszáj a sokféleség, hogy ki ne égj egy műfajban?

Nem vagyok ilyen kényszercselekvő. Lehet, hogy elég lenne csak humoristáskodni. De a tévézés olyan új színfoltot adott ismét! Minél többet tudsz, annál több vagy. És annyi jó feladat talál meg! Képzeld, felhívott egy színtársulat, hogy eljátszanám-e ősszel a Pumukli mesejátékban az egyik főszerepet. Ez olyan szinten abszurd, hogy röhögtem egy hatalmasat, aztán rögtön elfogadtam. Ki a francnak jutott eszébe? Lehet, hogy túlzizgek, lehet, hogy nem kellene ennyi mindent csinálni, de ha úgy érzem, hogy több dolog is jól megy egymás mellett, akkor miért is ne?

Hisz ilyesmire vágytál - hogy minél többen figyeljenek rád... És mindeközben azt érzem, hogy nem felejted, amikor még 30 ember előtt léptél fel egy tank benzinért. Mintha ébren tartanád magadban az öröm képességét, hogy ide jutottam...

Remélem, hogy jól érzed. Nekem az összes kis mérföldkő le van szúrva, és ezekhez virtuálisan mindig ellátogatok, és megkoszorúzom őket. És így, hogy 37 évesen egész szépen sikerült felépíteni azt, amit akartam, már nem is gond, hogy 8-9 évet rettenetes munkahelyeken dolgoztam. Minden hozzátartozott az idevezető úthoz. Lehet, hogy időnként szarral volt kikövezve, volt, amit átugrottam, és persze volt olyan is, amibe beleléptem.

És olyan lépés is van, amit egyelőre kihagytál. ,,Mindent a munkába tettél, és a magánéletedben lemaradtál." Te fogalmaztál így. Szinte semmit nem lehet tudni rólad...

Élem az életem, rendben van, semmi gáz nincs vele, de szerintem a közönség a vicces emberre kíváncsi, nem arra, hogy Pistike otthon kutyát sétáltat, vagy mit főz otthon a párjával. Mindig attól az egy dologtól tartottam, hogy funkció nélküli legyen a szereplésem. Attól rettegek. Hogy beletesznek abba az üres fiókba, ahol nincs produktum, de fellépek, bár én sem tudom, mivel... Ne írjanak rólam azért, mert valakinek a pasija vagyok, vagy mert feltűntem egy vetkőzős műsorban. A szereplésnek legyen miértje! Én szeretek megdolgozni a figyelemért és a tiszteletdíjamért is. Van olyan, aki azt mondja, hogy a gázsit azért kapom, hogy oda elmenjek. A műsor már csak grátisz. Én azonnal abbahagynám, ha ilyesmi eszembe jutna.





Fotó: Polyák Attila/Origo

A végén rákérdeznék valamire, ami meglepett. Találtam tőled komoly hangvételű, sőt melankolikus írásokat is. Kötéltánc, Keréknyom. Rákereshet bárki a neten. Sokkal inkább egy szomorú bohóc mondatai, mint egy vicces poéngyárosé.

Persze, itt sír bennem a gyerek folyamatosan! Van jó pár ilyen írásom...

Én alig leltem... De akkor mégiscsak vannak gondolatok, amiket papírra vetsz!

Igen, ezeket leírom - de látod - viszont nem vállalom! Álnéven tettem közzé a többségét. Ha hozzátársítottam a nevem, akkor ösztönösen elvárták, hogy vicces legyen, és naná, hogy csalódást okozott. Jöttek a számonkérő üzenetek, hogy hol van a poén?!

És akkor a benned síró gyerek továbbra is álnéven ír?

Igen, feltűnik egy csomó helyen, csak nem tudják, hogy én vagyok. Épp ez a lényeg, hogy ha valaki ráakad és tetszik neki - én talán meg sem tudom soha... De nincs ezzel probléma. Akkor okozna gondot, ha szépírónak készültem volna, és ehhez képest csak a vicceimmel hódítanék. Egyébként szerintem ez egy egészséges kettősség, ami mindenkiben benne van. Ahogy van éjszaka és nappal, jin-jang, mindenkinek van egy vidám és egy borongósabb oldala. Szerintem a balansz a lényeg. Olyan szép kifejezés az, hogy valamit ,,kiírsz" magadból - mintha beleordítanál a pusztába, és utána jobb. A tréningek is erről szólnak. Áss egy gödröt, ordíts bele, és temesd be.

Ezek az írások a te kis gödreid?

Igen, de ha ennél a hasonlatnál maradunk, akkor ezek jeltelen sírok. Általában úgy születnek, hogy megálmodom. Felébredek, és egy pendrive-ot kihúzok a fejemből. Ezekben nincs erőltetett tanulság, csupán képek leírva. Hangulatfestés. A stand-upban ugyanezt akarom csinálni. Kommunikációfüggő vagyok, és termék is egyben. Ha a vicces részemet szeretik - semmi gond, mert az is van. Olyan bolt vagyok, ahol nem szeretném rábeszélni a vevőket arra, hogy az alsó polcról is válogassanak. Kereslet - kínálat működik. Ha a fölső polcot szeretnék, vigyék!

Forrás: http://www.life.hu/sztarszerzok
 
 
0 komment , kategória:  Szily Nóra riportjai  
Heti útravaló Müller Pétertől - 229. rész
  2016-05-05 20:49:02, csütörtök
 
  Heti útravaló Müller Pétertől - 229. rész

Müller Péter: "Az ember végül rádöbben, hogy egész életében csak az volt az igazán értékes..."

Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is.

Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad. Olvasd el, és hagyd magadban megérni.

"Az ember végül rádöbben, hogy egész életében csak az volt az igazán értékes, örömteli és jó, amikor szeretett. És szerették."






A többi csak rögeszme, lázálom, értelmetlen rohanás, én most az igazi szeretetről beszélek, amelyben sok áldozat és lemondás is van. Főleg az. Csak hogyha szeretünk: észre sem vesszük. A szeretet meleg. És ha elmúlik, azt mondjuk: kihűl. Ezért ég ,,harminchat fokos lázban" a testünk, mert élet és szeretet: egy. Ha már nincs szeretet, élet sincs.




Forrás: Dreamstime

Ezért a halálban a testünk is kihűl.

A szeretet légkörében meleg van. És ez ott kezdődik, hogy belőlem árad. Énbelőlem indul. Meleg lesz körülöttem. De ez csakis akkor jöhet létre, ha magammal is jó viszonyban vagyok, ha van bennem valaki, akit szeretek. Ha azt érzem, hogy jó magammal is együtt. Mondják ezt harmóniának is. A szó nem fontos. Mindenki tudja, miről van szó.

Nem értelmi, nem is érzelmi kérdés. Nem is csak sugárzás kérdése. Több. Életkérdés. Ha szeretek, jó élni. Ha nem... csak szorgalmi feladat az életem. Még annyi sem... Jó, ha erre az ember nemcsak az útja végén jön rá, hanem mindjárt az elején. Vagy a közepén. Sohasem késő.

Forrás: http://www.life.hu/sztarszerzok
 
 
0 komment , kategória:  Heti útravaló - Müller Péter  
Talpra esik a világ
  2016-05-05 20:43:36, csütörtök
 
  Talpra esik a világ

Talpra esik a világ,
Bárhogy' hajigáljuk,
De nem billen felénk, ha a
Sült galambot várjuk.

Hosszú távon sohasem
Vaksi a szerencse,
Kevesebbet nyom a profit,
Mint egy kis tál lencse.

Luxus az elrendelés,
Mint húson a prézli;
A végzet-pitbullt az ember
Önmaga tenyészti.

Talpra esik a világ
Atlantisz után is,
Isten sose könyörtelen,
Nem is joviális.

L. N. Peters

Forrás: http://lnpeters.blog.hu
 
 
0 komment , kategória:  Vén Muskétás versek, írások  
Szent és profán világ
  2016-05-05 20:42:34, csütörtök
 
  Szent és profán világ

Odaát csak: teljesítmény;
Nálunk: lélek üdve, Élmény.

Ott győztesek,
Meg vesztesek;
Itt a Lét szabadon lebeg.

Mint fagyöngy a korhadó fán,
Olyan a Szent és a profán.

Közönséges, trágár pofán
Pénzt szüretel uborkafán.

Luxus a profán lét orma,
Minden élet: papírforma.

Deszakralizált világban
Hétköznapi pusztaság van.

Minden el van vetemedve;
Véletlen,
Világba vetve.

A deszakralizált líra
Sivatagban - halott csíra.

Tartalom vész, forma bomol,
A pusztulás felé lohol.

Profánnak - profán a szaga;
Az Élet: a szentség maga.

Az ember csak attól Ember,
Hogy dolga van minden percben,

Hogy semmibe sose lábal,
Hogy azonos önmagával.

Értéket rizve,
Védve,
A Döntéstől sose félve.

Nem az ártól sodortatva,
Hanem Igazat kutatva.

Felelősen,
Szeretettel
Minden lét-percet - megszentel.

Évről évre,
Létből Létbe
Így marad a világ élve.

Szerelmet és Házasságot,
Otthont,
Gyermeket,
Világot.

Magát Isten világában,
És az Istent
Önmagában.

L. N. Peters

Forrás: http://lnpeters.blog.hu
 
 
0 komment , kategória:  Vén Muskétás versek, írások  
Múlt tűzhelyén Jövő serceg
  2016-05-05 20:41:15, csütörtök
 
  Múlt tűzhelyén Jövő serceg

Múlt tűzhelyén Jövő serceg,
Csillagórák, csillagpercek...

Idő ablakán benéznek
A gyorsan suhanó évek.

Vén Idő a világ gátja,
A végét Isten sem látja.

Múlt tűzhelyén Jövő serceg,
A Jelen hasztalan henceg.

Jövő gyengül, ha Múlt fakul,
Ami modern - gyorsan avul.

Akarat az Idő elve;
Nincs előre elrendelve.

Múlt tűzhelyén Jövő serceg,
De Jelenben él - a Herceg...

Múlt vagy Jövő - reménytelen;
A Tett otthona - a Jelen...

Lehetőség - múló percek;
Múlt tűzhelyén Jövő serceg.

L. N. Peters

Forrás: http://lnpeters.blog.hu
 
 
0 komment , kategória:  Vén Muskétás versek, írások  
Szeretnivalóságos Kicsi Feleségem
  2016-05-05 20:39:45, csütörtök
 
  Szeretnivalóságos Kicsi Feleségem

Zsebemben,
Lelkemben
Úgyis velem vagy mindenütt,
Te
Drága
Kicsi
Lélek;
A szenvedélyem maradsz,
Amíg csak élek.

Téged hiányom,
Engem hiányod...
Minden órámat széttelefonálod,
Ez a napi menet,
De ezért is csak
Szeretni lehet.

Jövővel,
Hittel
Tölt fel Jelenléted;
Általad
Élek.

Életem városában
Büszke Dóm;
Te
Drága
Kicsi,
Drága
Anikóm!

L. N. Peters

Forrás: http://lnpeters.blog.hu
 
 
0 komment , kategória:  Vén Muskétás versek, írások  
Padlizsános-paradicsomos lasagne
  2016-05-05 20:34:18, csütörtök
 
  Padlizsános-paradicsomos lasagne


Hozzávalók

2 db padlizsán
1 fej lilahagyma
4 db friss lasagnelap
25 dkg mozzarella
4 ek paradicsomos pesto vagy darabolt paradicsom
olívaolaj
bazsalikomlevelek
bors


Elkészítés

1. A megmosott padlizsánt, továbbá a meghámozott lilahagymát szeletekre felvágjuk, és egy kevés olívaolajjal bedörzsöljük azokat. Külön-külön aranyszínűre sütjük a kétféle zöldséget a forró grillsütőben.

2. A lasagnelapokat forrásban lévő, sós vízben kb. 4 percig főzzük, majd kiszedjük őket, lecsepegtetjük, és félbevágjuk.

3. 4 db lapot egy sütőpapírral bélelt tepsibe teszünk, egy kevés olívaolajjal megkenjük mindet, elrendezzük rajta a grillezett lilahagyma- és padlizsánszeletek, valamint a felszeletelt mozzarella felét, meghintjük egy kevés borssal, végül rákanalazzuk a pesto felét. Ugyanígy még egy réteget készítünk. A lasagnét a 180 fokos sütőben 10-15 percig sütjük. Néhány bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.





PATAKY KRISZTINA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Csészés csokigolyók
  2016-05-05 20:31:50, csütörtök
 
  Csészés csokigolyók


Hozzávalók

1 csésze dió
0,5 csésze mandula
1 csésze aszalt datolya kimagozva
0,5 csésze holland kakaópor
1 kismarék aszalt meggy
1 teáskanál instant kávé
1 mokkáskanál vanília őrlemény (vagy 1 vanília rúd kikapart belseje)
1 csipet só
hempergetéshez:
pirított szezámmag

Elkészítés

1. A mandulát és a diót aprítóban megdaráljuk, majd hozzáadjuk a datolyát szemenként és az aszalt meggyet is, a kakaóport, a vaníliát, és a sót is, és masszává daráljuk.

2. Golyókat formázunk belőle, szezámmagban, vagy színes zöldségőrleményben megforgatjuk (pl. cékla, tökmagliszt) és bonbonpapírba tesszük, vagy pálcára szúrjuk.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Mézes kacsamell házi burgonyafánkkal
  2016-05-05 20:29:38, csütörtök
 
  Mézes kacsamell házi burgonyafánkkal


Hozzávalók

40 dkg kacsamell
5 dkg méz
35 dkg krumpli
0,15 dl balzsamecet
20 dkg liszt
1 db tojás
1 dl kókuszolaj
1-2 g szerecsendió

bors

Elkészítés

Megpucoljuk és kockára vágjuk a krumplit. Megmossuk a kacsmellett, és - anélkül, hogy a húsba vágnánk - haránt irányban bevagdossuk a bőrét, és enyhén besózzuk.
A krumplit egy lábosba tesszük, és sós vízben puhára főzzük. A tojást egy közepes méretű tálba ütjük, és hozzáadjuk a kihűlt krumplit, sót, borsot, szerecsendiót és a lisztet. Krumplinyomóval, vagy egy villával összegyúrjuk, amíg formázhatóvá nem válik, majd nedves kézzel, kb. 4-5 cm átmérőjű fánkokat gyúrunk.
Forrósítsuk fel a kókuszolajat, 240°C-ra, és süssük arany-barnára a fánkokat. Ha kész, szedjük ki egy tányérra, és alufóliával letakarva tartsuk melegen.
Miközben a fánkok sülnek, bőrös oldalával lefelé tegyük a kacsamelleket a felforrósított, száraz serpenyőbe, és kezdjük el kisütni a zsírját. Amikor a bőre pirulni kezd, fordítsuk meg, és süssük meg a másik oldalát is. Ha túl sok a zsírja, egy evőkanállal merjük ki a felesleget a serpenyőből. Ahhoz, hogy rozé legyen a kacsamell, mindkét oldalát kb. 7-7 percig kell sütni. Ha kész, szedjük ki egy tányérra, és alufóliával letakarva, tartsuk melegen.
A kacsapecsenye szaftban felforraljuk a balzsamecetet, majd, folyamatos kavarás mellett belerakjuk a mézet. Ha kb. a negyedére sűrűsödik a mártás, akkor elkészült.
Felszeleteljük fel a kacsamelleket, nagyjából 1 centis szeletekre, meglocsoljuk a mézes öntettel, és burgonyafánkkal tálaljuk!

Jó étvágyat kívánunk!





Megjegyzés

A Chefbag ajánlásával.

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
Chefbag

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2016.04 2016. Május 2016.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 288 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 59
  • e Hét: 1812
  • e Hónap: 6850
  • e Év: 136557
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.