Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Kövér László állapota szemmel láthatólag súlyosbodik.
  2016-05-06 22:34:40, péntek
 
 

Kövér László állapota szemmel láthatólag súlyosbodik.


Az egy dolog, hogy veszi magának a bátorságot és nyilatkozik mindenki nevében. Ez is egy tünet, nincs egyedül ezzel a kórképpel. Az viszont, hogy már látható módon teljesen elrugaszkodott a valóságtól, ráadásul képtelen meghatározni saját helyét és szerepét az országon és a társadalmon belül, ennek következtében mindenhatónak érzi önmagát is, a kormányt is, az túlmegy minden írott és íratlan szabályon.

Baj van, nem is kicsi.

A házelnök interjút adott a Gosc Niedzielny című lengyel katolikus hetilapnak, az MTI pedig részleteket közölt a cikkből. Ha azt mondom, hogy a végletekig felkavaró kijelentéseket engedett meg magának a parlamenti portás, még egyáltalán semmit nem mondtam. Kiemelések tőlem.

A keresztény kultúrájú Európában még az ateisták is valójában keresztények, hiszen a nyugati civilizáció értékrendje kihat mindnyájunk gondolkodására, nyelvezetére és magatartására.
Az uniós szinten az Európai Néppárt, és ennek tagjaként a Fidesz is éppen ,,az ilyen civilizációs szabályok megőrzéséért szállnak síkra" , és a családon alapuló társadalom mellett állnak ki. ,,Az emberi méltóságot csak az ilyen társadalom garantálja" - szögezte le Kövér, hozzátéve, hogy az európai törésvonal túloldalán a korlátlan személyes szabadságot valló tömörülések állnak.

MTI

Kövér László, közpénzből fizetett, a demokratikus alapjogok védelmére felesküdött, különféle kiváltságokkal felruházott közszolga azt merészeli állítani, hogy itt az van, amit ő és a kormánynak kinéző családi vállalkozás mond.

Ha ők úgy akarják, akkor mindenki keresztény. Ha akarja, ha nem. Nincs választás. Demokrácia sincs. Mert a demokrácia az európai törésvonal túloldalán álló csürhe és az általuk létrehozott káosz. Szemben a vallásra csimpaszkodó megélhetési keresztényekkel, a volt MSZMP párttagokból álló bigott, vaskalapos, félművelt, arrogáns hatalommániásokkal, akiknek mára meggyőződésévé vált, hogy felhatalmazásuk van beleugatni mindenbe. A családok életébe, az emberek legszemélyesebb ügyeibe. Teszik mindezt olyan erkölcsi magaslatról, amely magaslatra ők soha a büdös életben fel nem juthatnak.

A keresztényi erkölcsbe nem fér bele a kiszolgáltatottak, idősek, gyermekek megnyomorítása. Nem fér bele a másik ember megalázása. Sem az uszítás, a gyűlöletkeltés. A kizsákmányolás sem. A lopás, hatalommal való visszaélés, korrupció, a parazita életmód sem fér bele. A hazugság sem.

Márpedig ezek jó ideje művelik mindezt. Teszik úgy, hogy harsogva, fröcsögő nyállal hányják magukra a keresztet.

Kövér László azt merészeli állítani, hogy kizárólag a keresztény ember az ember. Kizárólag a házasságban élők nevezhetők családnak.

Nem, Kövér! Ez rohadtul nem így van. Nem attól ember az ember, hogy hányszor jár, vagy hányszor nem jár templomba egy héten. Attól ember, hogy erejének megfelelően segít az elesetteken, nem lop, nem hazudik, nem akar másokat sem elnyomni, sem mások munkáján élősködni. Egyszóval az egész tetves kormányban egyetlen egy keresztény embert sem látok. Egyet sem.

Mondott ennél súlyosabbat is Kövér. Javaslom, nagyon figyeljünk oda erre a mondatra. Azt gondolom, sokkal nagyobb a jelentősége, mint amit elsőre gondolhatunk.

A keresztény, illetve a konzervatív értékektől eltérő szemlélet terjesztésében jelentős szerepet tölt be a nehezen szabályozható, ugyanakkor a nemzetközi tőke és a nagy cégek által ellenőrzött internet és média - fejtette ki Kövér, a demokráciát veszélyeztető ,,halálos fenyegetésnek", és a szemünk láttára alakuló ,,új totalitarizmusnak" nevezve ezt a jelenséget.

Ennél nyíltabban megfenyegetni egy társadalmat nem lehet. Ennél aljasabban, a maga primitívségében és sunyiságában is agyafúrt módon azt állítani, hogy az az egyetlen terület, amit a kormány képtelen a saját akarata alá hajtani, amit nem tudnak sem megvásárolni, sem megfenyegetni, sem elhazudni - az internet - fenyegetést jelent a demokráciára.

Mi köze a Fidesznek, vagy Kövér László rikácsoló portásnak a demokráciához? Miért kell ilyen lábszagú, otromba, mocskos hazugságokat felböfögni? A kormány nem demokráciát akar. Ha rajta múlna, már régen betiltotta volna a gondolkodást is. Amit ők építgetnek, az még csak nem is diktatúra, hanem vegytiszta rablógazdaság. Családi biznisz. Kövér László ezt nagyon pontosan tudhatja. Az üzlet felépítésétől kezdve ott van a tűz és a közpénzek közelében a testvére, Kövér Szilárd.

Kövér Szilárdnak sok vállalkozás fordult meg a kezei között, és azok végül gyakran Schlecht Csabához, majd Kaya Ibrahimhoz vagy Josip Tothoz jutottak el. Kövér Szilárd volt például az egyik társtulajdonos abban a Quality Invest Rt.-ben is, amelyben Simicska Lajos is érdekelt volt, s amely felbukkant az Orbán-bánya ügyben; utóbbi privatizálásakor a Quality Invest Rt. a Dolomit Kft.-be is befektetett.

Miféle erkölcsi alapja lehet Kövér Lászlónak? Bármihez.

Igen, az internet szabad és ezen nem képes változtatni semennyi bűnöző, kevés hozzá bármelyik kormány. Sem befolyásolni, sem elfoglalni nem lehet. Aki el akarja mondani a véleményét, itt megteheti. A munkahelyén, lakóhelyén, akár a baráti körben is megfélemlíthető valaki, de az interneten nem.

Az a baja Kövérnek és az a baja a kormánynak, hogy hiába tömik a közpénzt a kormánypropagandába, az internet megmutatja a valóságot. A sorra előbukkanó mocskos üzelmek, a mutyik, a sunyi lopások nem maradnak titokban. Soha. A múlt és a jelen hozzáférhető bárki számára.

Az a rossz hírem van Kövérnek, hogy ha megfeszülnek, ha éjjel-nappal a templomban térdelve imádkoznak, akkor sem tudják korlátozni, ellenőrizni, befolyásolni az internetet.

El fog jönni az a pillanat, amikor nekik is el kell számolniuk mindazzal, amit ezzel az országgal tettek. Ez elől nem tudnak elbújni, bármennyire szeretnének. Sem a templomban, sem a keresztényi erkölcs mögé, sem egyéb álságos hazugság árnyékában nem tudnak elsunnyogni a felelősségrevonás elől.

Abban, hogy ez a nap elkövetkezzen, komoly szerepe lesz az internetnek.


http://kolozsvaros.com/2016/05/05/kover-laszlo-allapota-szemmel-lathatolag-sulyos bodik/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ügyészség: Nyomozás csak bűncselekmény gyanúja alapján indít
  2016-05-06 22:33:10, péntek
 
  Bűncselekménynek mégcsak a gyanúja se! Se, elvtársak! 235 milliárd f o r i n t! Nem bűncselekmény!


Poltról tudjuk, hogy szervilis aljadék seggnyalonc. De, hogy egyetlen ügyész nincs az országban aki beleállna egy ilyen ügybe és elrendelné, amit el kell rendelni, az borzasztó. Bár melyik drogkartellek álltal irányított banánköztársaságban több a becsületes ember, mint ezek között.
A dolog ott lett elbaszva, hogy 2002-ben hagyták a helyén, ahelyett, hogy beküldtek volna két rendőrt az ügyészségre, ahonnan vezetőszáron kihozták volna, majd megkapta volna a 20 évét az igazságszolgáltatás akadályozása és bűnszervezetben való részvétel miatt. Remélhetőleg a mai ellenzék tanult az esetből.



Sikkasztás. Péter úr, ezt úgy hívják.
Különösen nagy értékre !!!!!

Csak mellékesen: A sikkasztás csak szándékosan követhető el. A bűncselekményt tettesként és társtettesként csak olyan személy követheti el, akire a dolgot rábízták.

372. § (1) Aki a rábízott idegen dolgot jogtalanul eltulajdonítja, vagy azzal sajátjaként rendelkezik, sikkasztást követ el.

(2) A büntetés vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztés, ha

a) a sikkasztást kisebb értékre vagy

b) a szabálysértési értékre elkövetett sikkasztást

ba) bűnszövetségben,

bb) közveszély színhelyén,

bc) üzletszerűen

követik el.

(3) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha

a) a sikkasztást nagyobb értékre,

b) a kisebb értékre elkövetett sikkasztást a (2) bekezdés ba)-bc) pontjában meghatározott valamely módon, vagy

c) a sikkasztást védett kulturális javak körébe tartozó tárgyra vagy régészeti leletre

követik el.

(4) A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha

a) a sikkasztást jelentős értékre,

b) a nagyobb értékre elkövetett sikkasztást a (2) bekezdés ba)-bc) pontjában meg határozott valamely módon, vagy

c) a sikkasztást a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére

követik el.

(5) A büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha

a) a sikkasztást különösen nagy értékre vagy

b) a jelentős értékre elkövetett sikkasztást a (2) bekezdés ba)-bc) pontjában meghatározott valamely módon

követik el.

(6) A büntetés öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, ha

a) a sikkasztást különösen jelentős értékre vagy

b) a különösen nagy értékre elkövetett sikkasztást a (2) bekezdés ba)-bc) pontjában meghatározott valamely módon

követik el.

A rendelkezés a sikkasztás törvényi tényállását szabályozza. E bűncselekmény jogi tárgya a tulajdonviszonyok rendje.

A sikkasztásnál az elkövető jogszerűen kerül az idegen dolog birtokába, miután azt rábízták. A sikkasztás kizárólag a tulajdont sértheti, tekintve, hogy a dolgot az elkövető birtokába adták, rábízták. A 1/2005. Büntető-polgári jogegységi határozat szerint a sikkasztás elkövetési tárgya mind az eltulajdonítás, mind pedig a sajátjakénti rendelkezés elkövetési magatartást illetően kizárólag ingó dolog lehet.

A sikkasztást kizárólag a más által az elkövetőre bízott idegen dologra nézve lehet elkövetni, ha a dolog közös tulajdonban van, a sikkasztás e dologra nézve nem követhető el.

A rábízás a dolog birtokba adását jelenti, amelynek jogcíme közömbös. Ez lehet akár áruszállítás, gazdálkodás, használat, kezelés, gondozás, vagy személyes őrizet. Ugyancsak közömbös a sikkasztás szempontjából a rábízás időtartama. Az történhet igen rövid időre is.

A sikkasztás elkövetési magatartása a dolog jogtalan eltulajdonítása, illetőleg a dologgal való sajátjakénti rendelkezés.

Az eltulajdonítás lényegében a tulajdoni állapot megváltoztatását jelenti, az eredeti tulajdonállapot megszüntetését és egy új létrehozását. Az eltulajdonításnak jogtalannak kell lennie, ami azt jelenti, hogy azt sem jogszabály, sem az erre jogosult nem engedi meg.

A sajátjaként rendelkezés lényegileg különbözik a jogtalan eltulajdonítástól. Ez az elkövetői magatartás azt jelenti, hogy a terhelt a jogosult személy engedélye nélkül időlegesen tanúsít olyan magatartást, amelyre csak a tulajdonos, vagy annak hozzájárulásával más lenne jogosult.

A sikkasztás csak szándékosan követhető el.

A bűncselekményt tettesként és társtettesként csak olyan személy követheti el, akire a dolgot rábízták.

A törvény a kulturális javak közül csak a védett kulturális javak körébe tartozó tárgyakat kívánja fokozott védelemben részesíteni. A törvény minősített esetként szabályozza a régészeti leletre történő elkövetést. A régészeti lelet külön nevesítése azért indokolt, mert a védett kulturális javak fogalomköre a régészeti örökségnek csak a közgyűjteményben elhelyezett elemeire terjed ki. Indokolt azonban a fokozott büntetőjogi védelem megteremtése az olyan régészeti lelet esetében is, amely már nem a régészeti lelőhelyen található, és amelyet még nem helyeztek el közgyűjteményben. A védett kulturális javak és a régészeti lelet fogalmával kapcsolatban a háttérjogszabályt a kulturális örökség védelméről szóló 2001. évi LXIV. törvény képezi



******

Ügyészség: Nyomozás csak bűncselekmény gyanúja alapján indítható, ilyen pedig az MNB-ügyben nincs

Herczeg Márk
bűnügy
ma 16:39


Mint ma kiderült, a Fővárosi Főügyészség elutasította az Együtt, a Magyar Nemzeti Bank alapítványai ellen tett feljelentését.
Együtt: Hűtlen kezelés gyanúja merül fel

Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke a feljelentésében arról írt, hogy az MNB alapítványai április 22-én közzétették a honlapjukon az 5 millió forint feletti szerződéseik listáját, amik összesen 21 milliárd forintot tesznek ki. Mint azt az Index cikkét linkelve megírta az ügyészségnek:

,,A szerződések áttekintése alapján felmerül a hűtlen kezelés bűncselekmény és a hanyag kezelés bűncselekmény gyanúja: az derül ki, hogy több olyan szerződést kötöttek, amelyek szerződéses értéke feltűnő mértékben magas és értékaránytalan, a vállalkozási díj nem áll összhangban az ellenértékként nyújtott szolgáltatás valós, piaci értékével. Ezáltal e megbízások esetében az ismeretlen tettesek gondjára bízott közvagyon nem kellő gondossággal volt kezelve, így ismeretlen tettesek kárt okoztak közvetlenül a kifizető alapítványnak, és közvetve a Magyar Nemzeti Banknak mint közpénzből gazdálkodó szervezeteknek. A feljelentésben foglaltak megalapozására a következő kifizetéseket hozom fel."

Szigetvári megírta, hogy a közvetetten Matolcsy György MNB-elnök unokatestvére, Szemerey Tamás érdekeltségébe tartozó New Wave Kft. az egyes alapítványoktól összesen 501 416 000 forintot kapott. (Az ügyről itt, Szemerey érintettségéről itt írtunk.) Mint azt Szigetvári írta:

,,Itt azon túlmenően, hogy a Magyar Nemzeti Bank alapítványa a Bank elnöke unokatestvérének cége számára fizetett, az látható, hogy még fizetett médiaértékben is kiemelkedően magas a több mint félmilliárdos ellenérték, nem beszélve a szerződésekben rögzített tartalmi együttműködésekről. A mai magyar médiapiacon a vs.hu portál kereskedelmi értéke mellett feltűnően értékaránytalan ez a megbízási összeg, és ugyanezen fogyasztói elérés sokkal alacsonyabb áron is megvásárolható volna."

Szigetvári a feljelentésben említi azt is, hogy az alapítványok ezeken túl olyan szerződéseket is kötöttek, ,,amik szükségessége nehezen indokolható, illetve olyan összegű szerződésekről van szó, amelyek alapján a megrendelt szolgáltatások túlárazottak". Például, hogy a Matolcsy György miniszteri tevékenységét bemutató könyv kiadására és több nyelvre lefordítására összesen 70 millió forintot fizettek az alapítványok, és ez olyan magas ár, hogy megalapozza a hűtlen vagy hanyag kezelés gyanúját.
Szigetvári Viktor (Fotó: Végh Tibor / Wikimedia Commons)

Megkerestük az ügyészséget, hogy ez miért nem volt elég.
Ügyészség: Nincs bűncselekmény gyanúja

Mint írták:

,,Az indokolás lényege szerint a feljelentésben foglaltak, az abban hivatkozott újságcikk és az alapítványok honlapján közzétett adatok a nagy értékű szerződéskötések tényére vonatkoznak, a szerződések értékaránytalanságának és vagyoni hátrány bekövetkezésének - így bűncselekmény gyanújának - valószínűsítésére azonban nem alkalmasak."

A feljelentés az objektív adatokat figyelmen kívül hagyta

,,Egyrészt magában a feljelentésben hivatkozott adatokból (cikk és honlap) megállapítható, hogy a feljelentő által sérelmezett kifizetések körében javarészt - a feljelentésben állítottakkal ellentétben - nem vállalkozási vagy megbízási szerződésekről, hanem támogatási szerződésekről van szó, ahol a piaci áraktól való eltérés, értékaránytalanság fel sem merülhet. Ahol pedig ténylegesen vállalkozási szerződésekről beszélhetünk, azokkal kapcsolatban az értékaránytalanságra utaló konkrét adatokat vagy nem tartalmazott a feljelentés, vagy a szerződés tárgyára vonatkozó egyéb objektív adatokat figyelmen kívül hagyta" - írta meg az ügyészség.

Tehát a feljelentés és az Index cikke az ügyészség szerint nem volt elég alapos, így nem látták elsőre, hogy mi a gond az egésszel. De annyira nem látták, hogy három nap után úgy döntöttek, még eljárást sem érdemes indítani emiatt.
Itt a lényeg

Az ügyészség tehát megállapította:

,,Nyomozás csak bűncselekmény gyanúja alapján indítható, illetve olyan konkrét adatok alapján, amik bűncselekmény gyanúját valószínűsítik. Ilyen konkrét adatok hiányában a feljelentés elutasításáról kellett dönteni."



Legutóbb itt írtuk meg, hogy valójában miért súlyos az, amit az MNB alapítványai műveltek. Röviden: mert az MNB vezetése lop, és ezt megpróbálta eltitkolni.

Két napja az derült ki, hogy az ügyészség a Quaestor-nyomozás során nem hallgatta ki Tarsoly Csaba személyi titkárát. Akiről egyébként az ügy kirobbanásakor a Blikk megírta: a barátnője nem más, mint Polt Péter lánya.

Ebben a tavalyi cikkünkben azzal foglalkoztunk, kell-e félnie az ügyészségtől a korrupcióval vádolt politikusnak. A fentiek ismeretében a válasz még egyértelműbb, mint valaha.










http://444.hu/2016/05/06/ugyeszseg-nyomozas-csak-buncselekmeny-gyanuja-alapjan-in dithato-ilyen-pedig-az-mnb-ugyben-nincs
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Donald Trump kiállt a Brexit mellett
  2016-05-06 22:05:41, péntek
 
  Remélem, hogy kilépnek, aztán pedig borul az egész kártyavár!

**************


2016. 05. 6. 18:22

Donald Trump kiállt a Brexit mellett

A republikánusok várható elnökjelöltje, Donald Trump egy interjúban azt fejtegette, hogy Nagy-Britanniának "jobb lenne" az Európai Unión kívül.

A Fox televíziónak adott pénteki interjújában a milliárdos üzletember ugyanakkor hangsúlyozta, hogy véleménye nem "ajánlás", hanem csak "úgy érzi", hogy a briteknek az Unióból történő kilépésre kellene szavazniuk a június 23-án esedékes referendumon.

"Személy szerint úgy gondolom, hogy az Egyesült Királyságnak jobb lenne az Európai Unió nélkül. De ezzel nem ajánlom mindezt, hanem csak így érzem, a döntést maguknak kell meghozniuk"

- fogalmazott.

Az üzletember hangoztatta, hogy jól ismeri a szigetországot, vannak beruházásai is ott.

Trump az európai menekültválságot "rettenetesnek" nevezte, és az Európai Uniót tette felelőssé azért.

A Brexit, vagyis Nagy-Britanniának az unióból történő esetleges kilépése foglalkoztatja az amerikai politikai életet. Barack Obama elnök áprilisban - amikor európai körútján látogatást tett Londonban is -, azt a véleményét fogalmazta meg, hogy Londonnak az unióban kellene maradnia, az uniós tagság ugyanis szerinte nagyobb szerepvállalást tesz lehetővé a világpolitikában is.


http://alfahir.hu/donald_trump_kiallt_a_brexit_mellett
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Váratlan fejlemény: Kiss Lászlóék áldozata él és nyilatkozi
  2016-05-06 22:03:08, péntek
 
  2016. 05. 6. 21:25

Takáts Zsuzsanna
nemi erőszak
úszás

Váratlan fejlemény: Kiss Lászlóék áldozata él és nyilatkozik is

Múlt hónapban a magyar úszóválogatott kapitányának, Kiss Lászlónak egy 1961-ban elkövetett csoportos nemi erőszak miatt kellett lemondania posztjáról. A botrány kirobbanása után többször elhangzott, hogy Kissék áldozata már nincs az élők sorában, ezért nem is tud nyilatkozni az ügyről.

Azonban kiderült, az információ téves volt, mert az RTL Klub megtalálta a most 73 éves Takáts Zsuzsannát, aki szombaton a Fókusz Plusz című műsorban fog nyilatkozni, a csatorna szerint saját kérésére, írja az Index.

Kiss László, kapitányi állása mellett Százhalombatta alpolgármesteri posztjáról is lemondott.

http://alfahir.hu/varatlan_fejlemeny_kiss_laszloek_aldozata_el_es_nyilatkozik_is

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Három év múlva vezetnék be a szociális temetést
  2016-05-06 21:53:52, péntek
 
  Ha magad ásod meg a sírodat, ingyen van a szertartás.
A koleszos fiúk kissé morbidok és beszariak! Ha meghalok, hogy ássam ki a saját síromat? Mi van csúti gnóm, csak választások után mernéd bevezetni ezt a törvényt?

Mészáros&Mészáros Temetkezési Bt. Ugyanitt ásó és lapát bérelhető!
nemzeti koporsóbolt.
az elet nem habostorta, az biztos.

mondjuk egy meghalt 90 eves ferfi szinten 90 eves felesege se biztos, hogy jo fizikai eronletben van ahhoz, hogy kiasson tobb kobmeter foldet. de talan a 70 eves gyerekuk az tud majd segiteni.
igen, ez valoban eletszeru. olyan szegeny, nincstelen fideszes potentatok es kepviselok gondolkodtak ezen akiknek gondot okoz a temetes koltsege.

Én úgy gondoltam, hogy kivezetjük őket a mező szélére, kiásatjuk velük a sírjukat, majd belelőjük mindet egyesével, és a következővel betemettetjük az előzőt. Ez vagyontól független.

mennyibe kerul egy godor asas? 5000Ft? ha annyi akkor 25 milliardbol fel magyarorszagot el lehet temetni. matolcsy epp annyit lopott az elmult evben amibol otvenmillio sirt ki lehetne asatni.

***************

Három év múlva vezetnék be a szociális temetést

Botos Tamás
gazdaság
ma 6:46

Eredetileg 2014. januárjában vezették volna be, de tovább halasztja a kormány a a szociális temetés időpontjának bevezetését, írja a Világgazdaság. A hozzátartozók közreműködése esetén ingyenes búcsúztatást kínáló rendszert 2019. január elsejétől vezetnék be. A költségvetési salátatörvényben elbújtatott javaslat lehetővé tenné, hogy a temetkezési szolgáltató is lebonyolíthassa a halotti ügyintézést, és eljárjon az egészségügyi intézményeknél, az állami és önkormányzati szerveknél. De a kormány szerint ezekért nem lehetne külön számlázni, sőt, a jövőben azt is meghatároznák, hogy

miért és mennyit kérhetnek el a szolgáltatók,

tehát bevezethetik a hatósági árakat a temetkezést.

http://444.hu/2016/05/06/harom-ev-mulva-vezetnek-be-a-szocialis-temetest?fbfanpag e444+20160506+0710
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem borította rájuk az asztalt - Navracsics Tibor is asszisz
  2016-05-06 21:34:34, péntek
 
  Akkor most Navracsics nem fideszes, vagy...... .......!
Mindenesetre ha egy szoci tenné, a teljes fidesz hazaárulózná!
Akkor most hogy is van ez????

********************



2016. 05. 4. 18:58

Nem borította rájuk az asztalt - Navracsics Tibor is asszisztált hazánk megzsarolásához

Az Európai Bizottság (EB) szóvivői szolgálata az Alfahírnek megerősítette, Navracsics Tibor jelen volt azon a szerdai bizottsági ülésen, amelyen a biztosok testületileg, konszenzussal meghozták a döntésüket a szolidaritási hozzájárulásról. Természetesen kerestük az ügyben a fideszes politikust is, de még nem válaszolt a kérdéseinkre.

Mint ismert, bevándorlónként 250 ezer eurónyi (78 millió forintnyi) támogatáselvonással zsarolja Brüsszel azokat az államokat, amelyek nem akarnak kötelező jelleggel migránsokat befogadni.

Beszámoltunk arról is, hogy az EB döntése felkavarta az indulatokat az Európai Unióban, főleg a kelet-közép európai térség államainak vezetői fejezték ki nemtetszésüket, és persze hazánkban is. A Jobbik például arra szólította fel a kormányt, hogy ne engedjen a zsarolásnak.

Ugyanakkor lapunk kíváncsi volt arra, hogy a döntés milyen körülmények között született meg, ezért kérdéseinkkel az Európai Bizottsághoz, illetve Navracsics Tibor biztoshoz fordultunk.

Az EB szóvivői szolgálata válaszában leírta, hogy egyelőre még egyeztetnek a fideszes politikus irodájával, azt azonban megerősítették, hogy Navracsics jelen volt a mai bizottsági testületi ülésen, míg a döntést az ügyben testületileg, konszenzussal hozták meg és nem kértek szavazást. Egyúttal felhívták a figyelmet a Bizottság honlapján fellelhető működési szabályzatukra is:

"a Bizottság testületileg felelős az általa meghozott döntésekért. A biztosok a döntéshozatal során egymással egyenrangúak, és a meghozott döntésekért azonos mértékben felelnek".

Így jutottak konszenzusra

A konszenzus latin eredetű szó, a jelentése: egyetértés vagy megegyezés egy adott csoport tagjai között. Előfordul kifejezésekben is, például "konszenzuson alapuló döntéshozatal". A konszenzushoz való eljutás azzal jár együtt, hogy minden egyes csoporttag véleményét komolyan veszik és megfontolják. A döntés meghozatala után fontos, hogy a csoport bízzon abban, tagjai belátják, hogy a dolguk a döntésnek megfelelő viselkedés. (Wikipédia)

S mivel Navracsics azóta sem kürtölte tele sem a nemzetközi, sem pedig a hazai sajtót azzal, hogy ő mennyire nem ért egyet azzal, hogy megzsarolják hazánkat, ez egy újabb ékes példája lehet a híres fideszes pávatáncnak.
Páva

Vajon mennyiben feleltethető meg a nagyobbik kormánypártnak a hazai belpolitikát teljesen mélységéig tematizáló migránsellenes retorikája, illetőleg az ezzel szembemenő Brüsszelben bemutatott elfogadó magatartása?

Természetesen a Bizottság csak javaslatokat tesz uniós jogszabályra, a jogszabályokat a társjogalkotók, vagyis a Tanács és a Parlament tárgyalja meg, fogadja el és csak ezután születnek meg az uniós jogszabályok végleges formában - olvasható az EB lapunknak írt levelében, azaz még módosíthatják az álláspontjukat a fideszes politikusok.


http://alfahir.hu/nem_boritotta_rajuk_az_asztalt_navracsics_tibor_is_asszisztalt_ hazank_megzsarolasahoz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A nap, amikor Orbán Viktor erőteljes "öregkommunistázással"
  2016-05-06 21:29:03, péntek
 
  2016. május. 06. 20:30

A nap, amikor Orbán Viktor erőteljes "öregkommunistázással" nyitott


szerző:
hvg.hu

Egy nap, öt hír - amiről ma este beszélnek: kiderült, hogy gazdagszik Orbán felcsúti haverja; a miniszterelnöktől most egy úgynevezett rádióinterjúból tudtuk meg, mennyire elégedett; az OECD is elégedett kicsit velünk, de azért messze nem ugyanannyira; Körmenden meg egyenesen kiakadtak, de a kormányt ez nem zavarja.

- A nemzet legsikeresebb gázszerelője, Mészáros Lőrinc egy év alatt 15,4 milliárd forinttal növelte a vagyonát, amivel a 31. leggazdagabb magyarnak számít a Napi.hu idei, a 100 leggazdagabb magyart felsoroló listája szerint. A listavezető továbbra is Csányi Sándor, és Demján Sándor is őrzi a helyét a dobogón.

- Kilábaltunk a válságból, nő a gazdaság, de a magyar GDP éppen csak meghaladta a válság előtti szintet tavaly, és az egy főre eső jövedelem alapján szegény országnak számítunk - derül ki az OECD pénteken publikált országjelentéséből. Az értékelés szerint bár a GDP-hez mért arány csökkent, de az államadósság szintje továbbra is magas, mint ahogyan az állami kiadások szintje is, ezért a kiadások fokozatos csökkentését javasolják. Az OECD szerint az adórendszer továbbra is jelentős mértékben a foglalkoztatás adóztatására épül, és javasolja a munkát terhelő adó és a munkahelyek létrehozási költségének csökkentését. A szervezet többek között a bankszektorban szerzett állami részesedések eladását is javasolja, hogy erősödjön a verseny.

- Orbán Viktor ott tart, hogy egyszerűen csak öreg kommunistának nevezi a NATO volt főtitkárát, amiért Javier Solana a minap azt mondta, ha Magyarország most jelentkezne az EU-ba, elutasítás lenne a válasz. A kormányfő pénteki rádióinterjújában már semmilyen kínos kérdést nem kapott, nem került szóba Matolcsy György, az MNB-alapítványok ügye, a közoktatás átalakításának új kormányzati terve, az egészségügy és az ott dolgozók helyzete, a felcsúti kisvasút, vagy a stadionépítések felfuttatása. Menekülteztek azonban egy kiadósat, míg a miniszterelnök kifejthette: szerinte ,,Gyomorszájra mért ütéssel ért fel", hogy büntetést szabnának ki azokra az országokra, amelyek nem akarják befogadni a migránsokat.

- Kínos helyzetbe került a kormány, bár a jelek szerint ezen fölöttébb könnyedén túllép. Csütörtökön az ATV arról számolt be, hogy Körmenden a rendészeti szakközépiskola sportcsarnokában edző junior-serdülő kézilabda leánycsapat edzése közben a szomszédos befogadóállomásról egy menekült férfi betörte a sportcsarnok egyik ablakát, ezért az edzés is félbeszakadt. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter aznap egy rendőri jelentésre hivatkozva tényként tálalta a történetet és közölte, hogy Orbán arra kérte Pintért, hogy tegye meg a szükséges intézkedéseket. Ám a Vas megyei rendőrfőkapitány már csütörtökön cáfolta a híreszteléseket, mint mondta, rongálás miatt nyomoznak, mert tényleg betört egy ablak, de senki nem látta, hogy ki törte be. Kovács Zoltán kormányszóvivő később azt mondta, Lázár az éppen rendelkezésre álló információk ismeretében nyilatkozott, amikor az állítólagos jelentés alapján tálalta a történteket. Körmend polgármestere, a fideszes Bebes István pénteken rendkívüli sajtótájékoztatóján azt mondta, a híradások nem a valóságot tükrözték, rémhírkeltőek és alkalmasak arra, hogy a város jó hírét, valamint a körmendiek biztonságérzetét is rontsák. A körmendi eset rávilágított arra, hogy nem hajtották végre a belügyminiszter tavaly őszi utasítását, miszerint minden menekülttábort és befogadóállomást be kell kamerázni, hogy bármiféle rendzavarás esetén a hatóságok könnyen-gyorsan tisztázhassák a felelősség kérdését.


http://hvg.hu/itthon/20160506_A_nap_amikor_Orban_Viktor_eroteljes_oregkommunistaz assal_nyitott
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Viktor első titkárnője nyilatkozott
  2016-05-06 21:24:21, péntek
 
 
Orbán Viktor első titkárnője nyilatkozott

2015. szeptember 22. - 10:15


Az Isten óvja meg tőlük Magyarországot!



Vass Éva: “Én, a FIDESZ-adminisztráció egykor volt titkára, úgy hiszem, valamennyire ismerem őket. Ebbe beleértve Orbán Viktor pártelnököt is, az ifjúdemokraták teljhatalmú urát.- Mi, akik ugyanolyan fiatalok voltunk, de nem tartoztunk a '88-as Bibó-kollégisták soraiba, a legteljesebb bizonytalanságban éltünk, dolgoztunk az Országgyűlési Képviselők Irodaházában. Nálunk alig fiatalabbak, nem egy vonatkozásban jóval tapasztalatlanabb fiúk és lányok döntöttek sorsunkról, egzisztenciánkról. Ők jómódban éltek, ám bennünket, kiszolgáltatottakat szinte fillérekért dolgoztattak, ugráltattak - gyakorlatilag nem is vettek emberszámba.Egyedül nevelem gyermekemet egy újpesti albérletben. Mikor kisfiamat a műtétje után kihozhattam a kórházból, az orvosok azt javasolták, hogy néhány hétig én, az édesanyja, ápoljam, minél többet legyek mellette. Három hétig táppénzért, fél keresetért is vállaltam ezt az időszakot, hiszen nem nekem, hanem gyermekemnek volt rá szüksége...

A kényszerszabadság után Orbán behívott a 'Fehér Ház'-beli szobájába. Hanyagul, hátradőlve fogadott, mindkét lábát - amint azt a filmekben is láthatjuk - az asztalra téve.Úgy, ott, rám sem nézve közölte: ők az ország szempontjából kiemelkedően fontos munkát végeznek, így nem engedheti meg egyetlen munkatársának sem azt, hogy mindenféle gyermekápolási ügyek miatt hiányozzak. Annyi időt sem hagyott, hogy megszólaljak s már közölte is: a továbbiakban nem tart igényt a munkámra. - Mire felocsúdtam a kábultságból, már a folyosó végéről kiabálta, hogy ne siránkozzak, ne panaszkodjak, az e havi béremet azért még kifizeti.

Így lettem egyik napról a másikra - csak azért mert anya maradtam - munkanélküli, felesleges ember.Miközben dél körül lefelé ballagtam a lépcsőn, azt se tudva, hogy hová-merre menjek - eszembe jutottak azok a levelek, melyeket a választópolgárok, az ország lakosai küldtek a FIDESZ vezetőinek, többnyire Orbán Viktor elnöknek címezve. Eleinte még akadt egy-egy dícsérő levél, de később csak pocskondiázó sorok érkeztek. Sokszor remegve vittem be hozzá a napi postát, hiszen tudtam azt, hogy milyen hiú ember az Elnök magára és a pártjára.Fizetésem maradéka néhány nap alatt elfogyott, szó sem lehetett arról, hogy jogi úton támadjam meg azt az embertelen eljárást, melyet Orbán Viktor gyakorolt velem szemben. Katasztrofális helyzetemben a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálathoz fordultam, mert enni azért kellett a kisfiamnak. - Annyit még el kell mondanom a történetről, hogy a Vezér munkatársai - Kövér László, Deutsch Tamás és még néhány ott lebzselő - szótlanul nézték végig megaláztatásomat. Egyetlen fiatalember szólt csak vígasztalólag utánam, mondván: 'Úgy látszik, a Viktor ma bal lábbal kelt fel...'

Mit mondhatok most, 1993 nyarán? Az Isten óvja attól Magyarországot, hogy ezek a hétköznapi élettől, a kisemberektől elrugaszkodott fiatalok valamikor is hatalomra kerüljenek!"

(Vass Éva, Budapest-Újpest, 1993)

http://civilhetes.net/velemeny/orban-viktor-elso-titkarnoje-nyilatkozott
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Muszlim polgármestere lett Londonnak
  2016-05-06 21:18:08, péntek
 
  2016-05-06 18:24:00


Muszlim polgármestere lett Londonnak

Sadiq Khan nyerte a brit főváros polgármester-választását, ezzel ő lett London első muszlim városvezetője.




A pakisztáni származású Sadiq Khan szerezte a legtöbb szavazatot a londoni polgármester-választáson. A szavazatok csaknem 100 százalékos feldolgozottságánál a Munkáspárt politikusa 9 százalékponttal előzi riválisát, a konzervatív Zac Goldsmith-t - írja az RT.

A csütörtökön tartott választások eredményét hivatalosan péntek estig még nem jelentették be, de a Sky News brit hírtelevízió közölte, hogy saját számításai szerint Khan előnyét már nem lehet behozni. A brit fővárosnak nyolc év óta először van ismét baloldali polgármestere. Sadiq Khan egyben az első muszlim a londoni városháza élén.


A 45 esztendős Khan pakisztáni bevándorlók gyermekeként, meglehetősen szerény körülmények között élő, nyolcgyermekes családban nevelkedett. Édesapja londoni buszsofőr, édesanyja varrónő volt.

Khan fő vetélytársa Zac Goldsmith volt, aki kormányzó Konzervatív Párt színeiben indult a londoni polgármesteri címért. Goldsmith milliárdos nagyvállalkozói családban nőtt fel, felesége a nagy múltú Rothschild bankárdinasztia leszármazottja. Sadiq Khan a konzervatív párti Boris Johnsontól veszi át London polgármesterének tisztséget.


http://www.atv.hu/kulfold/20160506-muszlim-polgarmestere-lett-londonnak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Matolcsy lebuktatta Orbánt!
  2016-05-06 21:12:47, péntek
 
  Matolcsy lebuktatta Orbánt!

2016. május 06. 09:45 - Pápa Levente

Visszaad egy kanalat az ellopott családi ezüstből

Tegnap robbant a bombahír, hogy az MNB befizet a profitjából 50 milliárdot a költségvetésbe. Méltóztatik befizetni 50 milliárdot. Így pontos.

28011_matolcsy_rev.jpg

A besurranó tolvaj lebukás után visszaad egy ezüst kanalat (kép: nol.hu)

Az elmúlt két évben számtalanszor felhívtam a figyelmet arra, hogy a forint gyengítéséből szerzett extra jegybanki profitot be kellene fizetni a költségvetésbe, és abból államadósságot kellene csökkenteni. Hiszen a gyengülő forint amúgy is automatikusan emeli a devizában kibocsátott adósság értékét, azonban ha a jegybanki profitból csökkentik azt, akkor legalább szinten marad és nem növekszik. Vagy ha nem államadósság csökkentésre fordítják, akkor meg az Országgyűlés döntse el, hogy mire fordítják. Úgyis az Parlament felelőssége a közpénz költése. Közjogilag, politikailag és morálisan is. Ha van még ennek a szónak bármi jelentése ezekben az években a Fidesz háza táján. Vagy ha már az MNB nem fizeti be a profitot, akkor legalább ne nyerészkedne a devizahiteleseken: adhatta volna annyiért a devizát, amennyiért korábban vette. Erre is felhívtam a figyelmet előre. De Matolcsy inkább vett belőle mindenféle csecsebecsét magának, a családnak meg a szellemi bajtársaknak. Ma már ezt mindenki tudja. Mert nyilvánosságra kellett hozni a költekezéseket, két évnyi pereskedés után. És közben a rejtegetési terv ,,sem sikerült" - vallotta be maga Kovács Zoltán kormányszóvivő.

És akkor a pénzszórások nyilvánosságra kerülése után 5 (!!!) nappal tart egy igazgatósági ülést a Matolcsy-brancs, és kegyeskednek egy olyan döntést hozni, hogy befizetnek 50 milliárdot a költségvetésbe. Hányinger, komolyan.

Azaz kiderült, hogy az MNB egy sima döntéssel mégiscsak be tud fizetni pénzt az államkincstárba. Azaz csak Matolcsyn múlik. Azaz befizethette volna tavaly meg tavalyelőtt is a nyereségét. Azaz befizethette volna az alapítványokra, ingatlanokra, műkincsekre meg reklámra költött 400 milliárd forintot is. Pont.

Korábban Orbán és Rogán is váltig állította, hogy az MNB nem fizetheti be a profitját. Nyílván hazudtak. Most lebuktak.

Kovács ,,de sikerült?" Zoltán példáját tovább gondolva olyan ez az egész történet, mintha a családi ezüstöt ellopó besurranó tolvaj a lebukása után felajánlaná, hogy akkor egy kanalat visszaad. Pofátlan gazember. Pont.


http://papalevente.blog.hu/2016/05/06/matolcsy_lebuktatta_orbant
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2016.04 2016. Május 2016.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 462 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 736
  • e Hét: 4500
  • e Hónap: 8245
  • e Év: 161741
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.