Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Mazsolás kalácsfelfújt
  2016-06-10 23:21:48, péntek
 
  Mazsolás kalácsfelfújt

Hozzávalók

7-8 dkg mazsola
0,5 dl rum
1 dl tej
3 dl habtejszín
1 db vaníliarúd
4 db tojás
1 db szikkadt kalács
vaj
A szóráshoz:
15 dkg porcukor


Elkészítés

1. A mazsolát beáztatjuk a rumba. Összekeverjük a tejet és a habtejszínt, majd felfőzzük vaníliarúd kikapart belsejével együtt. Krémesre dolgozzuk a tojást a porcukorral, és folyamatos kevergetés mellett a vaníliás tejszínhez öntjük. Miután kihűlt, lefedve a hűtőszekrényben pihentetjük.

2. Vékony szeletekre vágjuk a kalácsot, és mindkét oldalukat megkenjük a vajjal. A szeleteket ferdén 4 kisebb vagy egy nagy felfújtformába tesszük úgy, hogy részben fedjék egymást. A rumos mazsolával megszórjuk, és a vaníliaöntetet rámerjük. Kb. 5 percig hagyjuk állni.

3. A formákat mély tepsibe helyezzük, majd annyi forró vizet öntünk bele, hogy 1 cm magasan álljanak benne. A tepsit 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 20-25 percig gőzöljük a felfújtat. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.





PATAKY KRISZTINA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Joghurtos pohárkrém szederrel
  2016-06-10 23:17:42, péntek
 
  Joghurtos pohárkrém szederrel

Hozzávalók

Az alaphoz:
10 dkg teljes kiőrlésű keksz
5 dkg zabkeksz
8 dkg kókuszvaj
2 tk vaníliás cukor

A krémhez:
35 dkg szeder (+ a díszítéshez)
5 dkg áfonya
20 dkg krémsajt
20 dkg görög joghurt
20 dkg tejszín
8 dkg cukor
1 csomag zselatinlap
2 tk porcukor
1 ek citromlé


Elkészítés

1. A kekszet porrá zúzzuk. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, 1 csipet sót, az olvasztott kókuszvajat, majd poharakba nyomkodjuk, és 1 órára a hűtőbe tesszük.

2. A gyümölcsüket felforraljuk a cukorral és a citromlével, szitán áttörjük, és feloldjuk benne a zselatint. Belekeverjük a krémsajtba, majd hozzáadjuk a joghurtot. 30 percre a hűtőbe tesszük, majd laza mozdulatokkal hozzáforgatjuk a porcukorral habbá vert tejszínt. Poharakba adagoljuk és szederszemekkel tálaljuk.





DUSHA CSENGE

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Serpenyőben sült sertésborda
  2016-06-10 23:14:47, péntek
 
  Serpenyőben sült sertésborda

Hozzávalók

60 dkg sertésborda
40 dkg karfiol
40 dkg burgonya
2 db paradicsom
0,8 dl olaj
1 ág rozmaring
1 dl száraz fehérbor
4 dkg vaj
tengeri só
frissen őrölt bors


Elkészítés

1. A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, és 1 cm-es karikákra vágjuk. Felforrósítunk 0,4 dl olajat, és megpirítjuk rajta a burgonyát, majd megsózzuk. A megtisztított, rózsáira szedett karfiolt forrásban lévő, sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük. A paradicsomot forró, aztán jéghideg vízbe mártjuk, majd meghámozzuk, kimagozzuk és felkockázzuk.

2. A felszeletelt húst kissé kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, és a megmaradt olajon ropogósra sütjük. Kiemeljük a szeleteket.

3. A visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk a bort, és mártás sűrűségűre beforraljuk. A tűzről levesszük, és kis adagokban hozzáadjuk a felkockázott, hideg vajat. Beleforgatjuk a karfiolt és a paradicsomot, valamint a finomra vágott rozmaringleveleket, és felforraljuk. A pirított burgonyát tányérra halmozzuk, ráhelyezzük a húst, majd félig bevonjuk a karfiolos raguval.





CSEH JÁNOS
séf

A hús sütésekor keletkező apró pörköket először vízzel oldjuk fel, majd öntsük hozzá a bort és forraljuk tovább. Így jobban megőrizzük az ízeket.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Májjal töltött krumplihajó paprikaszósszal
  2016-06-10 23:12:07, péntek
 
  Májjal töltött krumplihajó paprikaszósszal

Hozzávalók

60 dkg csirkemáj
20 dkg füstölt sajt
8 db közepes méretű burgonya
2 ek olaj
őrölt csili
bors

A paprikaszószhoz:
75 dkg kápiapaprika
2 gerezd fokhagyma
olaj
bors



Elkészítés

1. A megmosott burgonyákat héjastul bő vízben megfőzzük, majd óvatosan meghámozzuk őket, és hagyjuk langyosra hűlni. Azután a krumplikat félbevágjuk, óvatosan kikaparjuk a belsejüket, és letakarva mindet félrerakjuk.

2. Az olajat felhevítjük, és a megtisztított, lehártyázott, felcsíkozott májat megpirítjuk rajta. Egy kevés borssal, továbbá őrölt csilivel meghintjük, és készre sütjük. Végül megsózzuk.

3. A májjal megtöltjük a burgonyákat, a lereszelt sajttal megszórjuk, és a 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 10 percre.

4. A paprikaszószhoz sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a megmosott, szárazra törölt paprikákat, meglocsoljuk őket egy kevés olajjal, és a 210 fokos sütőben addig sütjük, amíg a héjuk megbarnul. Közben időnként megfordítjuk a zöldségeket. Végül kivesszük, és alufóliával letakarva 10 percig pihentetjük a paprikákat.

5. Miután meghámoztuk, kicsumáztuk és kimagoztuk a paprikákat, turmixgépben krémes állagúra dolgozzuk őket a meghámozott fokhagymával, valamint egy kevés sóval és borssal. Ezzel meglocsolva tálaljuk a krumplihajókat.





KOCSIS BÁLINT
Mesterszakács, gasztronómiai tanácsadó és előadó

A burgonyák kikapart belsejét pirítsuk meg egy kevés hagymás olajon, és tálaljuk köretként a krumplihajók mellé.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2016.05 2016. Június 2016.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 222 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4412
  • e Hét: 8993
  • e Hónap: 22898
  • e Év: 152605
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.