Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Joghurtos spenótsaláta
  2016-06-11 23:25:01, szombat
 
  Joghurtos spenótsaláta

Hozzávalók

30 dkg friss spenót
1 db sárga kaliforniai paprika
1 db paradicsom
4 db koktélparadicsom
2 dl joghurt
1 ek olaj
1 gerezd fokhagyma
1 csipetnyi cukor
1/2 db citrom leve
1 tk szezámmag
1 késhegynyi bors



Elkészítés

1. A spenótot megmossuk, majd a szárát eltávolítjuk. A leveleket konyharuhába tesszük, és a vizet leitatjuk róluk. A paprikát és a kétféle paradicsomot megmossuk, majd a kisebb darabokra vágjuk őket (a koktélparadicsomokat félbevágjuk).

2. Habosra felvert öntetet készítünk a joghurtból, az olajból, a citrom levéből és a fokhagymából. Belekeverjük a cukrot, 1 csipet sót, a borsot és szezámmagot. A salátára öntjük a dresszinget, lazán összekeverjük, majd a hűtőbe tesszük. Jól lehűtve tálaljuk.





Megjegyzés

Kipróbáljuk!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Túrókrémtorta áfonyakrémmel
  2016-06-11 23:18:13, szombat
 
  Túrókrémtorta áfonyakrémmel

Hozzávalók

25 dkg liszt
10 dkg porcukor
11,5 dkg vaj
1 db tojás
1 ek vaníliás cukor
1 ek reszelt citromhéj
1 csipet só
A töltelékhez:
37,5 dkg túró
0,5 dl tejszín
11 dkg vaj
7 dkg porcukor
5 dkg cukor
3 dkg étkezési keményítő
4 db tojás
1 ek reszelt citromhéj
1 ek vaníliás cukor
1 csipet só
2-3 ek áfonya
A krémhez:
10 dkg pillecukor
1-2 ek tejszín
20 dkg mascarpone
8 dkg áfonya
1 tk zselatinpor


Elkészítés

1. A lisztet elmorzsoljuk a porcukorral, a cukorral, a vajjal és a citromhéjjal. Hozzáadjuk a tojást, és lágy tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, és 1 órát a hűtőben pihentetjük.

2. A töltelékhez habosra keverjük a puha vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal. A túrót összeturmixoljuk a tejszínnel. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat és a keményítőt a túróhoz adjuk, és alaposan összekeverjük, majd beleforgatjuk a cukorral és a sóval kemény habbá vert fehérjéket.

3. A tésztát kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy 18 cm átmérőjű tortaformát. Az áfonyával megszórjuk, majd rásimítjuk a túrós krémet. 160 fokon 40 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

4. Az áfonyakrémhez felöntjük a pillecukrot kevés tejszínnel, és lassú tűzön megmelegítjük. Amikor a pillecukor kezd karamellizálódni, levesszük a keveréket a tűzről, és hagyjuk kissé kihűlni. Hozzákeverjük a mascarponét, és két részre osztjuk. Az áfonyát a zselatinporral pürésítjük, majd az egyik adag mascarponekrémbe forgatjuk, és a tortára kenjük. A fehér krémből kiveszünk 1 púpozott evőkanálnyit, és az áfonyás krémet márványosítjuk vele. A többi fehér krémből habzsák segítségével rózsákat nyomunk a torta tetejére.





DUSHA CSENGE

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Tárkonyos csirkeragu
  2016-06-11 23:15:02, szombat
 
  Tárkonyos csirkeragu

Hozzávalók

50 dkg csirkemell filé
1 fej vöröshagyma
2 ek magyaros kukoricaolaj
2 dl tejszín
20 dkg natúr krémsajt
2 ek tárkonyecet
1 evőkanálnyi aprított tárkony
2 evőkanálnyi aprított petrezselyemzöld
Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors


Elkészítés

A csirkemellet alaposan megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük, vékonyan felszeleteljük, és a felhevített kukoricaolajon aranybarnára pirítjuk.
Amikor a csirkemell már szépen megpirult, hozzáadjuk az apró kockára vágott vöröshagymát, és ha ez is megfonnyadt, jöhet a tejszín, a krémsajt és a fűszerek.
A legvégén hozzáadjuk a tárkonyos ecetet, elkeverjük és forrón tálaljuk.





Megjegyzés

Én most sütőben sült rösztit kínáltam hozzá és bátran ajánlom ezt a köretet, mert a pirult burgonya nagyszerűen illik az ecet pikánsságához.
Csonka Enikő

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Marhagulyás krumplival
  2016-06-11 23:11:49, szombat
 
  Marhagulyás krumplival

Hozzávalók

80 dkg marhalábszár
1 ek olaj
2 fej hagyma
1 ek őrölt pirospaprika
5 dl húsleves-alaplé
2 db zöldpaprika
2 db paradicsom
2 db burgonya
2 db sárgarépa
frissen őrölt bors



Elkészítés

1. A gondosan megtisztított húst falatnyi darabokra felkockázzuk, majd fehéredésig pirítjuk a felforrósított olajon. Sózzuk és borsozzuk, átkeverjük, majd az edényből kivesszük, félretesszük, és melegen tartjuk.

2. A finomra vágott hagymát üvegesre sütjük a visszamaradt zsiradékon. A paprikával meghintjük, és az alaplével felöntjük. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a kimagozott, felcsíkozott paprikát, a meghámozott, elnegyedelt paradicsomot és a megtisztított, felkarikázott répát. Végül a húskockákat is hozzáforgatjuk.

3. Lefedjük, majd majdnem teljesen puhára főzzük. Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt burgonyát, és addig főzzük, míg a burgonya is megpuhul. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, végül forrón tálaljuk. Friss kenyér illik hozzá.





PATAKY KRISZTINA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Boldog, vidám hétvégét!
  2016-06-11 14:34:29, szombat
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

További jó napot!
és




 
 
1 komment , kategória:  Hétvégét  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2016.05 2016. Június 2016.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 222 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 829
  • e Hét: 1637
  • e Hónap: 15542
  • e Év: 145249
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.